|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ali dam lahko otročka iz lupinice v otroš...
24.3.2011 11:15:08   
zaspancek1
Heh, a tole mnenje fizioterapevtke v temi spodaj ni pa nobena komentirala user posted image :
Kdaj naj bi dojenčka pri prevažanju v avtomobilu, preselili iz lupinice v avtosedež?
Ko se dojenček zna samostojno usesti, brez pomoči staršev, takrat je sigurno pripravljen, da lupinico zamenjamo za avtosedež. Če opazimo, da lupinica postaja premajhna, dojenček pa se še ne zna samostojno usesti, ga lahko damo v avtosedež skupine 0 – 18 kg, ki se lahko namesti v avtomobilu v nasprotni smeri vožnje in ima podoben položaj kot lupinica. Če se odločite za avtosedež skupine 9 – 18 kg, pa dojenčka ustrezno založite ob medenički, da mu omogočite večjo stabilnost in zagotovite tak položaj, da ne bo mogel spodnašati zadnjice.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: ali dam lahko otročka iz lupinice v otroš...
24.3.2011 11:24:42   
Anonimen
Saj sem napisala, da ce se res zdi, da je lupinica premajhna (ceprav dvomim), potem vecja lupinica ali stolcek 0-18kg, ki se obrnr v kontra smer v zacetku.
V stolcek 9-18kg pa jaz tako majhnega otroka definitivno nebi dajala, ker kljub podlaganju in zalaganju dojenckove ritke (!?) je tak stolcek se vedno obrnjen v smeri voznje, za kar tako micken dojencek se ni pripravljen, saj se ne kontrolira tako tezke glave in bi mu mocne sile pri nenadnem zaviranju (boknedaj nesreci) lahko poskodovale vrat.

(odgovor članu zaspancek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: ali dam lahko otročka iz lupinice v otroš...
24.3.2011 11:33:03   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Pa kako to montirate otroke v lupiniice, da so jim pri 4ih mesecih ze "premajhne"... Sploh MC, ki je ogromna in je bila nasa komot do 11. meseca v njej, potem pa so ji ramena prerasla najvisje pritrdisce pasov.
No v bistvu vem... Ena kolegica se je pritozevala kako je tamali pri 6ih mesrcih ze cist preveli za lupinico. In potem sem ji rekla naj mi pokaze. No in mi je bilo takoj jasno: v lupinico ga je dala takoda je imel ze ritko na ravnem delu hrbtisca in potem mu je bilo hrbtisce valjda ze prekratko. Pol sem ji ga pa jaz montirala noter, da je imel ritko spodvihano in v takem polozaju kot naj bi otrok bil v lupinoci in me je samo cukasto gledala. No samo so pa potem lupinico uporabljali se 3 mesece ;-)

Mi smo pri mlajši tam od 5 - 6m naprej imeli lupinico namontirano stalno v avtu (majhen avto 3 vrata in za voznikom ni bilo dovolj prostora za lupino, hčerka v večjem avtosedežu pa ni imela kam dat nog, torej je bil večji sedež na sredini). Lupinica je bila čez glavo dovolj velika za malo pišče, a ko sem jo polegla ravno na ta način kot opisuješ, se je pri slabih 7m začela metat naprej in jo je bila huda muka pripet v lupinico, njena lega je bila pa vse prej kot idealna. Pač nekaj časa smo še vstrajali, a sem bila v dvomih, koliko je prisilno pripenjanje zdravo za malo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: ali dam lahko otročka iz lupinice v otroš...
24.3.2011 11:37:09   
Anonimen
Vcasih ne morem vrjet koliko povdarka dajete na otrokov jok v lupinici in upiranju pri privezovanju v lupinico, hudim silam pri hitrem zaviranju ali trku pa ne...

(odgovor članu nananaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: ali dam lahko otročka iz lupinice v otroš...
24.3.2011 11:40:18   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Vcasih ne morem vrjet koliko povdarka dajete na otrokov jok v lupinici in upiranju pri privezovanju v lupinico, hudim silam pri hitrem zaviranju ali trku pa ne...

Sej ni jokala in vedno sem jo privezala, če pa je bilo to zdravo in varno, pa bolj dvomim.
Pač mala ni bila dojenček, ki bi do 9 mesecev ležala, zato smo se tudi v avtu malo matrali,  sej njej se je včasih zdelo celo zabavno. O varnosti pa vem zadosti, zato vem, da tudi ob nepravilnem pripenjanju v avtu, tako otrok kot odraslih, lahko pripelje do poškodb.


< Sporočilo je popravil nananaja -- 24.3.2011 11:53:13 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?