|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Selitev
15.8.2005 23:28:42   
Anonimen
Zanima me, kaj bi ve naredile v mojem primeru, ali pa če mi pomagate se spomnit še kakšnih dobrih ali slabih stvari, ki nas lahko čakajo, če se bomo preselili. Situacija je pa sledeča:

Z možem sva ravno kupila garsonjero na robu Ljubljane, vendar sva začela zdaj razmišljat, da bi se preselila v Brežice. Oba delava v Ljubljani, vendar sva itak brez rednih služb, oz. sva oba morala odpreti s.p., da lahko pri firmi delava kot zunanja sodelavca. V Brežicah sicer še nimava ničesar nagledanega, vendar se bo kaj verjetno že našlo, tudi s pomočjo njegovih staršev, ki živijo tam doli.
Jaz sem noseča in januarja rodim. Stvar je v tem, da tukaj nimava nikogar, na kogar bi se lahko kdaj obrnila, če bi rabila. Tudi varstva za otroka npr. ne, če bi ga rabila, kako varuško bi si pa tudi težko privoščila, ker odplačujeva kar velik kredit za stanovanje. Pa tudi sicer se mi zdi bolje, da so otroci z babicami in dedki, če je ta možnost. Njegovi so itak od tam, moji pa pol ure stran od Brežic.

V glavnem, vleče naju tja, pa se še nisva čisto odločila. Mesto nama je obema všeč, kar se možnosti za otroke tiče (vrtec + varstvo izven njega - stari starši, OŠ, SŠ, interesne dejavnosti) je dobro poskrbljeno, tam je pol moževega sorodstva, dve sestrični z dojenčki, vsi se dobro razumemo med sabo, tako da bi recimo za kakšno vzajemno pomoč bilo tudi dobro poskrbljeno. Slaba stran se nama zdi edino to zaenkrat, da bi se bilo treba vozit v službo dobro uro, vsaj dokler si doli ne bi našla kakih služb, pa treba bi bilo še en avto nabavit, ker žal ne delava oba skoz dopoldne, jaz imam malo (z)mešan urnik, torej gre veliko časa in denarja za potne stroške.

Saj nisva še vsega premislila, dobro razmislila o vsem, ideja je stara en teden, pa me zanima še, kaj bi vi naredili v najinem primeru.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Selitev
15.8.2005 23:48:56   
Suzi*
Tudi midva sva se pred rojstvom :duda: preselila iz LJ v NM, pa imava oba službe v LJ. So pretehtale ravno te stvari, o katerih si govorila....torej oba sva iz NM pa tudi vsi sorodniki in veliko prijateljev. Je pa res da je vožnja naporna in ne vem kako bo izgledalo, ko bom šla tudi jaz nazaj v službo. Upam na najboljše.
Tebi pa dobro odločitev in srečno! :rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Selitev
16.8.2005 0:13:19   
Skabi
Jaz bi se takoj preselila v Brežice. Ko imaš :duda:, je bližina in pomoč staršev neprecenljiva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Selitev
16.8.2005 0:59:30   
Anonimen
Če lahko še neodplačano garsonjero prodata za tak znesek, kakor sta jo kupila, tako, da potem pokrijeta kredit, potem pojdita.

Jaz bi šla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Selitev
16.8.2005 1:01:36   
jaz99
Jaz bi se tud preselila k staršem, ali vsaj blizu njih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Selitev
16.8.2005 6:19:35   
Anonimen
Kako pa je z davkom? A ne plačaš več davka, če nepremičnino prodaš prej kot v petih letih po tem, ko si jo kupil? Kaj pa če bi oddala, pa v Brežicah nekaj vzela v najem? Z najemninami bi se vama gotovo izšlo, saj v Ljubljan so najemnine seveda veliko višje. Še za odplačevanje kredita bi kaj ostalo, pa odloočitev o dokončnem bi malo prestavila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Selitev
16.8.2005 8:13:46   
VITA74
Sama se vozim tudi eno slabo uro v službo vsak dan in ni mi žal da ne živim v Lj. v svojem kraju lahko računam na babi servis in prijatelje, ne predstavljam si da bi bila sama za vse (ok priznam malo smo se razvadili)
Po mojem če te skrbi samo vožnja, bi se jaz preselila, saj se tudi tega navadiš :)
Lp :rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Selitev
16.8.2005 9:29:59   
Anonimen
Z davkom je tako, da je tri leta. Če prodaš prej ko v treh letih in imaš dobiček pri prodaji. Če ga nimaš, pol ne plačaš nič. Gre za davek na dobiček. Ne na samo prodajo.
Nama so svetovali tako, da če prodava za več lahko z sodnoim cenilcem dokaževa, da sva vložila v satnovanje razliko med nakupno in prodajno ceno.

Sodni cenilec(a) sta soderlavca in bi nam to naredili gratis.

Kje in za koliko prodajata. Jaz kupujem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Selitev
16.8.2005 10:36:06   
Anonimen
Aja, pikec0, nisem vedela, da niso spremenili s 3 na 5. Ker govorili so, da bodo in to ravno takrat, ko sem jaz kupila stanovanje. No, fino, ker jaz tudi moram nekaj v zvezi s tem narediti počasi, pa je od nakupa zdaj tri leta.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Selitev
16.8.2005 10:52:49   
Anonimen
Ja sam tle je dodaten pogoj - moraš bit prijavljen na tem naslovu. Če ne, ni nič. Pri nama je bilo tako, da sem se jest stalno tam prjavla, če ni nihče prijavljen se davek plača neglede...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Selitev
16.8.2005 13:32:45   
Gina
Jaz se ne spomnim nobenih slabih strani, razen vožnje, pa še ta bo najbrž samo začasna, saj bosta menda našla kakšno službo bližje, kajne. Meni pravzaprav tudi vožnja ni minus, ker je to edini čas, ki ga imam samo zase in mi zelo paše, ravno odklopim službo do doma.

Jaz sem šla iz Ljubljane, ker mi je le ta šla na živce. Najbolj sem bila žalostna zaradi njenega podnebja. Zdaj se vozim pol ure do službe, vendar imam sonce, ko je v Lj. megla, pa sneg, ko je v Lj. plundra, pa sveže, ko je v Lj. vse segreto od betona, pa zelenje okrog hiše, pa zdravnika brez gužve non stop, tudi v nedeljo, pa na UE ali drugje nikoli nič gužve, pa zelo blizu vse po vrsti, pa otroci plezajo po drevju in imajo kup skoraj brezplačnih krožkov ( v Lj. bi za enake dala mnogo več denarja, pa še vozit bi ju morala, tu gresta pa peš), pa trgovine imajo nižje cene, dobiš pa ravno tako vse, skratka življenje tu je cenejše, lepše in bolj zdravo in praktično. Sploh ne štekam, kaj je tako lepega na Ljubljani, razen da imaš množico trgovin in kino. Vse ostale dejavnosti so tudi v manjših mestih, mogoče ne toliko na kupu, ampak slej ko prej vse pridejo do nas. Jaz nimam nobene babice tu, pa sem vseeno zelo srečna, ne menjam več.:):bravo:

Jaz ti svetujem, pojdi v Brežice.:bravo: No, jaz bi vsekakor šla.9nebesa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Selitev
16.8.2005 16:43:55   
Marogica
Jaz bi se na tvojem (vajinem ) mestu preselila v Brežice. Tam imata sorodnike,ki vama lahko na različne načine pomagajo, predvsem pa pri čuvanju otroka. Saj si omenila, da imaš mešan urnik, tako ti tudi vrtec v Ljubljanji bolj malo pomaga in bi morala najeti varuško, ki pa stane. Predvsem te sorodnice, ki imajo dojenčke in celotno situacijo bolje razumejo.Tudi me, ki ti tukaj pišemo in imamo otroke, vemo, kaj pomeni, če imaš/nimaš varstva za otroka tudi v situacijah, ki so nujne.
Po moje so tudi vrtci in šole na "periferiji" čisto ok in otroku ne bo nič manjkalo. Vendar ti to lahko najbolje pove kakšna učiteljica, kakšne razlike med šolami so-če sploh so.
Tvoja dva problema sta stanovanje in služba. Pri stanovanju imaš dve možnosti: ali ga prodaš in izplačas kredit, pa ti po moje še vedno ostane dovolj, da si kuši stanovanje v Brežicah (seveda s pomočjo kredita, ki pa bo bistveno manjši) ali pa ga oddaš, in od najemnine odplačuješ kredit.
Služba je pa taka stvar, da bo vedno težje dobiti službo v bližini bivališča in dandanes ena ura ne pomeni več toliko. Veš, koliko Mariborčanov se VSAK dan vozi v Ljubljano v službo? Če pa je narava tvojega dela takšna, da lahko razviješ mrežo na vašem področju (ne vem ste še Štajerci ali kaj?), saj imata sp in se celo osamosvojita.
Dobro pretehtajta vajine možnosti in želim vama vse lepo
p.s v Ljubljano pa boste že še prišli, in jo boste imeli mogoče še raje, kot pa če bi v njej ostali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Selitev
16.8.2005 16:44:43   
valči
Tudi jaz ti svetujem,pojdi v Brežice,ker sem tudi sama blizu njih doma in mi je m,esto izredno všeč,pa tudi zdravniki,pediatri izredno prijazni,vse imaš na kupu,ni velike gužve-lepo mestece:)

Kar je pa najpomembneje imaš stare starše v bližini,veliko vredno,ko imaš :duda:,vedno ti lahko priskočijo na pomoč,po porodu,ob bolezni,karkoli:bravo:
Čeprav nekateri odhajajo v samoto,na svoje,samo da imajo ljubi mir.Samo je le lepše malo preslišati kakšne komentarje-dobronamerne,pa imaš pomoč pri roki8)

Mislim,da boste vsi bolj srečni,ko boste bližje,jaz bi na tvojem mestzu šla v Brežice:kuza:
Pa srečno:metulj:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Selitev
16.8.2005 17:18:12   
Anonimen
Če boš prodajala garsonjero, bi jo pa mogoče jaz kupila, povej mi preko ZS za koliko in kje.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Selitev
17.8.2005 18:47:13   
štumf
brežice

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Selitev
17.8.2005 20:56:47   
Anonimen
Ful hvala vsem za mnenja in odgovore.:)
No, na oddajo sploh nisva pomislila, mogoče bi bila tudi to opcija. Saj morava še marsikaj premleti, ampak so nama vaši nasveti in ideje zelo v oporo.
Kar se prodaje tiče (sta dve izrazili interes za nakup :)), zaenkrat še ne vem popolnoma nič povedat (jjasna, tebi lahko zaenkrat lokacijo sporočim, če te kljub temu zanima), ker ne veva, kdaj bova šla dol. Zaenkrat nisva še nič našla, kar bi se doli prodajalo takega, da je za najin žep in okus, ponudba že na splošno ni ravno velika. Sicer se nama tudi še zelo ne mudi, tam v roku enega leta računava, da bi bilo fajn it, ko se bo našlo se bo pa našlo.
Vem tudi, da se ogromno ljudi vozi tako daleč v službo, kot bi se midva potem. Skrbijo me najbolj prevozni stroški zaradi tega, vozim itak rada in se bom tudi navadila na take dolge vožnje. Sicer pa res zelo velika večina stvari govori v prid selitvi in tudi je res, da če se bo dalo kakšno službo najti doli, ali pa kako dodatno delo za s.p., da lahko tega v Lj malo zmanjšava, potem bo tudi glede tega veliko lažje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Selitev
19.8.2005 12:59:43   
artista7
v končni fazi se voziš-ali iz brežic ali pa po Lj zabiješ tisto uro. stanovanja dol pri nas so cenejša, pa sploh če vzameš malo ven iz brežic. mogoče škoda, da sta eno v Lj že kupila.. samo zaj se še da dost fajn prodat..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?