|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Z malima punčkama na avion
25.5.2011 22:30:22   
Nastyaa
Pozdravljene.

Mene pa zanima, če ima katera že izkušnje kako je z otroci na avionu? Letos bi se odpravili v Grčijo ali Turčijo z letalom, vendar pa me zadnje čase kar nekaj vleče nazaj in s tem zavlačujem rezervacijo. In sicer imam dve hčerki, ena je 2 leti, druga pa bo julija 1 leto. Let do Grčije npr. ni dolg, cca. 1,5 ure, vendar me je vseeno kar malo strah, kako bosta hčerkici prenesli to, kako bo s pritiskom itd.

Potrebujem izkušnje vseh vas, ki ste že kdaj letele z otroci. :)

Hvala in pozdravček vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Z malima punčkama na avion
26.5.2011 6:53:54   
Nenya
Oj.
Nočem strašiti ampak vprašala si za izkušnje.
Evo, še lahko nehaš brati ...


















Deklici 2 leti in 3,5 in jaz na avionu.
Zdaj vem da je nekaj prispevalo tudi to da sem bila jaz živčna. Z osebjem na letalu - slabe izkušnje. Niso pustili da gremo skupaj na stranišče = ena je morala sama počakati pred straniščem. Tamalidve sta poguntali kako si odpeti pas so mi grozili da bom morala k pilotu. Nobenih barvic in papirja, karkoli. Vsaj to lahko pričakuješ, če boš šla z eno normalno letalsko družbo.
Tamlajša je imela težave ob pristajanju zaradi pritiska in je jokala cel pristanek, ena od potnic mi je potem pokazala, žal prepozno, kako se izenači pritisk, dlani ukriviš, da nastane kot ena školjka in nežno pritisneš naenkrat na obe ušesi, naj bi ustvaril nekakšen podtlak, ki izenači pritisk.
Potem je bila še ena zelo nepotrpežljiva potnica, ki ji je šlo zelo na živce, da malidve sedita za njo, da jočeta. Tudi ona mi je zadrenila pot, ki je trajala vsega skupaj dve uri.
Smo leteli potem še nekajkrat ampak smo vzeli na avion notebook in jima dali risanke, tamali sem izenačevala pritisk in je bilo ok. Dala sem jima tudi gumi medvedke med vzletom in pristajanjem, ker naj bi požiranje pomagalo. Mislim da sem na tem prvem letu res imela smolo ker, čeprav sem takrat mislila da se nikdar več ne spravim sama z njima na avion, pol še šla in ni bilo več tako grozno.

Upam da boste imeli vi več sreče. Le pogumno in lep dopust.

_____________________________

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu Nastyaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Z malima punčkama na avion
26.5.2011 7:25:12   
Hope2
Ravno v petek smo leteli z našim 2,5 letnikom. Najprej pot z avtom iz LJ do Dunaja, na letališču smo čakali 3 ure, potem še 6 urni let in še čakanje na prtljago, ter taxi. Na poti smo bili od 7.30 zjutraj in vse do 1.00 ponoči. Ta mal je dan in noč, vožnje prenesel fenomenalno. Nobenga joka, zelooo priden. Spal pa je vse skupaj le 30minut okoli poldneva (ponavadi spi 2 uri čez dan in spat gre že ob 20.00).
Prvo kot prvo, smo mu nabavli nove male igrače, saj se z njimi najbolj in najdlje  zamoti- stare igrače niso tolk zanimive. Kupila sem mu knjigico z nalepkami, da bi lepil, ker tole tudi rad počne. Od njegove tete je dobil eno dekico in tisto je stalno vlačil okoli in govoril, da bo na avionu spal z njo. Sicer ni spal, se je pa cartal z njo. Pa risanke so ga zamotile. Kakšna lizika, mu je vzela 30 minut časa... evo pa je čas minil. Mene je bilo strah, ker je zelo živahen in ne zmore sedet niti 5 minut, pa nas je vse presenetil, non stop je sedel in to privezan. Lepo s emu pove, da tak piše tam gor (lučka gori), da s ebo stric pilot kregal... in je palilo.

Za uravnavanje pritiska sem mu dala liziko, včasih vodo. Nisem mu pa nič omenjala pritiska in bolečin v ušesih, ker ga poznam in bi potem non stop tožil, jokal... Mal me je čudno pogledal in takrat sem točno vedela kaj je in mu pomagala.

Je pa pred nami sedel še en 2-3 letnik, tisto pa je bilo celo nasprotje našemu, non stop cmeral, tečnaril, mama ga je nosila po avionu, nikoli pripet, in zadnjo uro je tulil-drl nprekinjeno, da so se nam ušesa parala. Nobena stevardesa ni težila, kljub temu, da so opozarjali, naj se privežemo. Noben jih ni grdo gledal, noben kaj kregal.... Samo mamica je bila uboga, ker ga je morala non stop nosit, vmes sta šla 100_x_ na WC, najbrž da ne bi mi poslušali dretje al kar sta tam počelauser posted image . Vsa čast mamici, da je bla tak mirnauser posted image . sEM PA IMELA OBČUTEK, DA JE OTROK SICER ZELO PRIDEN IN MIREN, AMPAK ŽAL NI UJEL dnevnega spanca in je zato bil razdražen. Če mi n ebi ujeli tistih 30 minut, bi imeli isto štalo

Nabavi čim več zanimivih stvari, kaj za prigriznit, knjigico, barvice... kar ju pač zanima. Poskrbi da tisti dan mal zaspita. Doma otroka pripraviš kar nekaj dni prej, da mu razlagaš kako bo, da bo treba bit pripet- isto kot v avtu (v avtu tudi ni druge).... kako bo lepo tam na dopustu, kaj boste vse tam videli..... Pa mirna moraš bit, jaz sem si kar persen kupla in pojedla za vsak slučajuser posted image user posted image , ker me je res groza bla, glede na našga aktivca

Pa še nekaj, s sladkarijami ne pretiravaj, ker bosta lahko imeli še več neregije in še bolj aktivni!!!


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 26.5.2011 7:28:46 >

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Z malima punčkama na avion
26.5.2011 8:38:17   
janapan
Jaz ti bom povedala prav čist realno. Pred enim mesecem smo bili na dopustu z letalom jaz mož in hčerki 3,5 in 1. Let je trajal skoraj 4 ure, pred tem 2 uri do letališča in 1,5 ure čakanja na letališču.  Tudi če greš z letalom traja potovanje cel dan vključno z vsemi čakanji ipd. Otroci pa veš, da niso cel dan pridni. Tako, da to da bodo sitnarili, jokali se trmali je vse normalno. To tudi tako vzemi. Če se boš zaradi tega preveč sekirala raje ostani doma. V letalu je edini problem ta, da ima določena pravila-torej moramo biti pri vzletu, pristanku in še kdaj drugič  potniki pripeti in ravno takrat se otrokom ne ljubi biti zvezani in vsaj moja tamala je kar protestirala....pa smo potrpeli. Verjetno te bo najbolj od vsega skrbelo kaj si bo mislila okolica...kot pri vsem bodo nekateri zavijali z očmi....(če bodo otroci sitni), moram pa priznati, da sem imela glede tega jaz pozitivno izkušnjo in so bili vsi ki so sedeli okrog nas zelo prijazni....pa tudi osebje na letalu (ryanair). No da zaključim ne sekiraj se preveč, ne sekiraj se zaradi drugih in uživaj na dopustu. Razmišljaj tako, da če bi šla z avtom nekam v dalmacijo bi na poti tudi imela pestro ;).

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Z malima punčkama na avion
26.5.2011 8:38:32   
PinaNina
Naš takrat 3 letnik je let prenesel brez kake panike, kljub temu, da je zeeeelo živahen. Drugič, ko smo leteli sta oba prenesla let brez večjih zapletov. Nobenih problemov z osebjem. V tretje je šlo tudi o.k., kljub temu, da smo sedeli blizu a ne skupaj (nizko cenovni let). Kupi jima kakšno igračko, vzami kakšen mini sokec, bonbonček, orešek oz. drugo obliko nagrade za pridnost, novo izdajo najljubše revije itd.

< Sporočilo je popravil PinaNina -- 26.5.2011 8:39:35 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Z malima punčkama na avion
26.5.2011 8:51:51   
kristinaj
jaz z mojimi še nisem bila, je pa prišla sestrična iz avstralije s 5m sinkom, kasneje še 1x ko je imel 2 leti in 4 leta... pa ko sem letela v indonezijo in je let dolg 18 ur so otroci pridno poskakovali po letalu.. ne vem v čem bi bil problem v grčijo eno určko...


_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Nastyaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Z malima punčkama na avion
1.6.2011 10:24:34   
neli365
Mi smo bili lani v Turčiji z enoletnikom, brez problemov, ful je bil priden, letos tudi gremo. user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Z malima punčkama na avion
4.6.2011 15:02:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: janapan

Tudi če greš z letalom traja potovanje cel dan vključno z vsemi čakanji ipd. Otroci pa veš, da niso cel dan pridni. Tako, da to da bodo sitnarili, jokali se trmali je vse normalno. To tudi tako vzemi.


Pri teh počitnicah so mi najbolj ubijalski na zmrzovalno temperaturo ohlajeni turistični avtobusi.
Poleg tega, kar so ti že napisali (ne sekiraj se, vzemi nove igrače), ti toplo priporočam še jopice za vse. Temperaturne razlike (v zgradbi zmrzalnih 20 stopinj, zunaj 35 in več), mene še najbolj ubijajo.

Še najlažja se mi zdijo čakanja, ko se otrok lahko prosto giblje. Včasih sem vzela kar vozičke za prtljago in sem jo vozila (sicer na njih piše, da se tega ne sme user posted image ), težil ni pa zaradi tega še nihče.

(odgovor članu janapan)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Z malima punčkama na avion
8.6.2011 9:20:44   
valb
Neli kje v turčiji ste bili na morju mi tudi razmišljamo da bi šli, sicer smo mislili it v egipt pa sedaj ne vem če bi šli imam pa dva mala otroka en je star tri leta in pol druga pa bo septembra ko bi šli štiri mesece

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Z malima punčkama na avion
8.6.2011 9:27:15   
pety78
Pri nas tudi ni bilo nobenih težav. Edino malo več vprašanj...Mami, kdaj bomo prišli, ko smo leteli na Tenerife in je bil let dolg 4 ure. user posted image Drugih posebnosti pa ne. 

_____________________________



(odgovor članu valb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Z malima punčkama na avion
8.6.2011 9:54:10   
malaMravljica
punce, kako je bilo pa s pritiskom v useskih pri tako malih??? Jaz letim z 20 mesecnikom na dolg let in me samo to skrbi. Imava pa vzlete ob zelo cudnih urah, ko bo zaspan in mu ne bom dajala pit, tudi ne vem kako mu das pit ob vzletu. Dudo mu mislim dat, sam ni nek dudoholik. So vasi malcki imeli probleme s pritiskom?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Z malima punčkama na avion
26.6.2011 0:14:03   
Roberta69
Jaz sem šla letos na 4-urni let s 3-letnikom in 6-mesečnikom. Za 3-letnika, razen tega, da ga je bilo treba nekako animirati in je bil minus, da je bilo letalo takšno mini (naš otrok pa hiper aktiven), ni bilo nobenega problema, ta mali je pa en čas kar jokal, pa ne vem, če zaradi pritiska ali pač zato, ker je čakal večerno, spalno rutino (začuda ne zna zaspati niti v avtu). Oba sta mi zaspala šele čisto pred koncem, nekje ob pol enih zjutraj user posted image , tja grede pa sploh ne. Jaz sigurno še dolgo ne grem več nikamor. Vse skupaj ne odtehta tistega tedna... jaz sem rada doma in je za moje pojme veliko lepših in primernejših destinacij v bližini doma. No, mene so Tenerifi vsekakor na polni črti razočarali in če bi mi kdo podaril aranžma, niti slučajno ne bi šla še enkrat. Moj dragi je čisto proti letenju z malimi otroki, mene je pa mami prepričala, da vseeno gremo, ampak se ne bi še enkrat tako odločila. Mi je pa na letalu ena farmacevtka, ko je slišala malega jokati, rekla, da pomaga Parcetamol, ampak jaz sem na slošno proti zdravilom, tako da mu ga, tudi če bi ga imela, ne bi dala. Sem ga pa vmes dojila, naj bi pomagalo, pa ni bilo razlike.


_____________________________

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Z malima punčkama na avion
26.6.2011 7:14:36   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

punce, kako je bilo pa s pritiskom v useskih pri tako malih??? Jaz letim z 20 mesecnikom na dolg let in me samo to skrbi. Imava pa vzlete ob zelo cudnih urah, ko bo zaspan in mu ne bom dajala pit, tudi ne vem kako mu das pit ob vzletu. Dudo mu mislim dat, sam ni nek dudoholik. So vasi malcki imeli probleme s pritiskom?
Daj mu kaj za jest- da mal bolj žveči ali kako liziko za lizat (v kalčku imajo super lizike, pa v lekarni imajo tudi lizike za otroke- celo proti slabosti)- pa če enkrat dobi liziko, mu nič ne bouser posted image , suho sadje lahko žveči, npr jabolčne krhlje- zelo zanimivi za otroka sem našla v mulerju- so krogci oz prstani (si natakne na prst in ga gloda)- iščeš na bio oddelku. Lahko tudi ščetko za zobe, če si rad umiva- naš vem, da je pri teh mesecih ščetko samo grizljal- tak da je tudi dobra ideja, če se zna igrat z njo.

Predvsem sem pa opazla ne neke panike zganjat. Jaz sem se naredila mal "čeha". Sem ga videla, da me je malo čudno pogledal, nisme zganjala panike in ga nisem nič spraševala, če ga kaj boli, ker potem vem, da bi imeli štalo. Rečem mu sam, naredi AAAAAAAA, pokaži zobke, ga pocartam in naj grize-žveči naprej. Če zna pihnit čez nos, mu kao noseka obriši- naj pihne.



(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Z malima punčkama na avion
27.6.2011 14:54:48   
malaMravljica
Roberta in Hope, obema hvala. Sem kupila neke zadevice za v uho dat, mi je dala v lekarni, pa liziko res lahko spozna na avjonu user posted image   in to s scetko je mega ideja, hvala!!! Moj itak noro rad zobke puca. Punci, letimo danes zvecer, se nic treme nimam, mali pa niti ne ve kam greva.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 idej, v katere muzeje z otrokom
Ker smo radi družinsko aktivni tudi na kulturnem področju, vam v spodnjem članku predstavljamo nekaj muzejev, ki smo jih...
Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?