Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: liliana In problem titul kot titul je v tem, da si človek pridobi neko formalno izobrazbo.....titula mu seveda odpre vrata, še posebno v javnem sektorju, ker v gospadarstvu zgolj z njo nimaš kaj dosti delati, za relativno dobro plačano službo (višja je, višja je plača), in človek je ponosen nase in želi, da so še drugi ponosni nanj......skratka, se tak človek kiti s svojim nazivom......seveda moram reči, da niso vsi izobraženi ljudje taki, da bi jim bil pomemben zgolj naziv svoje izobrazbe.......sem pa res več tega kitenja s titulami opazila v Avstriji kot v Sloveniji, čeprav se mi zdi, da že kar pospešeno capljamo za njimi....... Zakaj tak clovek ne bi bil ponosen nase in na svoj desezek? Zakaj te moti, ce se ponasa s svlojim dosezkom? Eni se hvalijo z izgledom in so vedno "zategnjeni", napolnjeni z botoksom, plastificirani ze pri tridesetih... in to razkazujejo iz dneva v dan... in to je povsem sprejemljivo, a ni sprejemljivo ponasati se in razkazovatio se z izobrazbo? Torej joske lahko kazes v tesni obleki, samo ne drzni si reci, da imas titulo. Kaksna sramota - titula! Se ti ne zdi, da imas komplekse? To vprašanje se mi je pojavilo, ko sem želela šteti po imeniku naprej in odtipkala dr. Novak (štela nisem, ker na prvi pogled ne ločim dr. - zdravnik, od dr. - doktor tega in tega). Pred imenom se pisejo akademske titule, za imenom strokovne. Torej pri doktorju znanosti bo npr. dr. milionarka, a zdravnica recimo: Milionarka, dr. Vecina ljudi pa to mesa - IMO ne zlonamerno. Verjetno po analogiji z drugim tituliranjem tipa: gospa, profesorica.... gospod zdravnik ( dvojno tituliranje!) BTW: se ti zdi, da je odpor proti neakademskem tituliranju z gospa, gospod zdravnik, profesor... enako mocan kot odpor, ki se pojavi, ko je govora o akademskih naslovih?