|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   firma AEG
24.10.2011 13:09:02   
ronja
Zanima me, če ima kdo kake izkušnje s firmo AEG? Gledam namreč en overlock, vendar prek neta in ga ne morem probat v trgovini. Do zdaj še nikoli nisem kupovala tehnike tako (razen lubi mi je tako kupil Kindla in ta dela) in na netu ne najdem nobenih pametnih reviewjev za ta model, samo tistih 7 recenzdij, ki so na amazonu, so pa precej različne... Verjetno ni ravno top quality, vendar imam trenutno smolo s top quality in si tudi ne morem privoščit še ene top quality, tako da se priporočam za vsako info -ni treba da od overlockov (verjamem, da tu ta tip ni ravno pogost), ampak na splošno njihovi aparati - so ok? Mislim: delajo?


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: firma AEG
25.10.2011 10:49:43   
čili
AEG je dobra nemška firma- pravi moj user posted image
Midva imava njihov pralni stroj ...par mesecev...in sva zelo zadovoljna. Ostalih izkušenj nimam.
Dober nakup ti želim user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: firma AEG
25.10.2011 12:40:47   
ronja
hvala! poročam, kako se bo obneslauser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: firma AEG
25.10.2011 12:48:16   
Anonimen
Ne vem niti kaj je overlock, niti kaj je kindl, vem pa, kaj je AEG user posted image .

To je nemška tovarna (kar ne pomeni nujno, da aparate delajo v Nemčiji) velikih in malih aparatov in še vse mogoče druge tehnike zraven, ki je zdaj združena v velik koncern, ki združuje AEG (višji razred), Elektrolux (srednji razred) in Zanussi (nižji srednji razred). Kar poznam zadeve (pa to so bolj pečice, indukcije, hladilniki in v tem smislu), so aparati zanesljivi in uredu.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: firma AEG
28.10.2011 11:40:16   
ronja
Hvala, Ankica! A poznaš slučajno tudi firmo W6? Vem, da sem cagavec, ful študiram in se odločam, ampak ne bi rada 200€ stran vrgla... In zdaj je ena njihova mašinca na amazonu toliko kot AEG, ima pa precej boljše recenzije in 10 let garancije (človek bi mislil, da to nekaj pomeni... je pa res, da je ta garancija v nemčiji... poštnina tja pa cca 25E za 6kil stroja + 2 kili embalaže)... Pa še par stvari ima boljših kot AEG (nastavljiv pritisk tačke, pa ni ti treba šraufat, če hočeš preštimat na roliran rob, boljša navodila - sem oboja zlodala in preštudirala, čeprav nimam nobene od teh mašin, heheuser posted image ).

Overlock je sicer nekaj podobnega šivalnemu stroju, to je stroj, ki naredi tisti šiv, s katerim so oblačila skup sešita - da je vse še obvito hkrati, poglej na katerikoli kupljeni majici - super zadevica: zašije, obšije in odreže odvečno blago v enem koraku. Neprecenljiv za pletenine, ker te se na navadnem stroju navadno razvlečejo pri šivih in enostavno šivi niso tako lepi, pa obleka ne stoji tako lepo (pa nisem preveč haklih na to, saj veš, ampak je reeees razlika - ko sem se prvič odločala za nakup tega strojčka, so mi punce, ki so ga imele, rekle, da jim je žal samo to, da si ga niso kupile prej - in se kar strinjam - po 4,5ih letih uporabe... Samo moj je crknil, ne vem, če se ga bo dalo popravit, če bo, bo zelo drago, da je vprašanje, koliko se splača...)

No, zdaj se odločam ali naj vzamem tega W6, z 10 let garancije v nemčiji, ki zgleda zelo soliden, baje je robusten in tih (dve najvažnejši kvaliteti zame) vsi so bili zadovoljni z njim (12 recenzij, vsi so mu dali 5 zvezdic), za 200E (poštnine ne bi plačala, ker bi mi ga dostavili k svaku in bi ga pripeljala tašča, ki gre itak vsak teden tja). Plus W6 je,
- da je cenejši in
- ima 10 let garancije.

Lahko pa tu kupim Elno za 280€ pri enem serviserju, baje je nova, skoraj nerabljena, samo rumena, ker je bila izložbeni eksponat (to me ne moti), mi da tudi serviser 2 leti garancije nanjo. Plus Elne je to:
- da je servis tu, v Lj.,
- da jo dobim takoj (amazon bo tele začel pošiljat šele 12.11. pa še predno ga jaz dobim...), ampak to ni tako važno, saj jokam za tem strojem že par mesecev...
- Pa en šiv več ima, kar mi tudi ni tako pomembno, ker ni tak šiv, ki bi ga dosti uporabljala.
- Predvsem se ga pa da lepše vdet, kar pa je zelo pomembno - ne vem, kakšni so ti, ki so zoprni, ker sem do zdaj imela enega, ki je dokaj prijazen glede tega (prav na izi pa noben overlock ni, razen tistih, ki so daaaaaaaaleč iz mojega dosegauser posted image , tisti se kar sami vdanejo, daš sukanec v luknjico, pa se sam napelje - takega itak ne bi imela tukaj, ker ga noben serviser ne bi znal popravit - že moj prejšnji jim je prezakompliciran- boljše met malo slabšega, pa da dela). Ampak ne vem, če bi zato dala 80 E več - čeprav ne vem, koliko je res tečno tisto vdevanje zadaj, vse jamrajo, da je živa groza... Pismu, ne vem, kaj naredit... Any advice?


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: firma AEG
28.10.2011 12:55:44   
Anonimen
Uf, a veš, jaz znam od šivanja zašiti gumb in kako luknjo v štunfu, tu se zame konča. Malo, ker imam strašno slabo fino motoriko in veliko, ker gre za precizno delo, kar pa ni dobro z moje oči. No, vem pa zdaj, kaj je overlock user posted image .

Tako da glede konkretnih firm ti ne vem povedat. AEG velja na splošno za bolj zanesljivo firmo, zato tudi cene niso lih najnižje. Za W6 še nisem slišala, ampak glede na napisano sklepam, da gre za specializirano podjetje za šivilske izdelke, komentarji pa so zelo pomembni, ker odražajo dejanske izkušnje strank. Fajn je tudi 10 - letna garancija, lahko se pozanimaš, če imajo mogoče evropsko garancijo, potem ta velja tudi v Slo. (če imajo tu servis, seveda), kar zna biti zelo priročno. Za Elno sem sicer že slišala, ampak ti ne vem povedati nič praktičnega, razen da ti mora znižati ceno, če gre za razstavni eksponat, pa če je bil kaj rabljen ali ne. Na razstavne eksponate se praviloma dobiva boljše rabate, zato naj bi bili tudi popusti višji user posted image .

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: firma AEG
28.10.2011 20:57:14   
ronja
Hvala za odgovor. Ti kar šparaj učke - meni na blizu odlično služijo, samo na daleč so bolj taktak...

Hm, garanacija je prek nemškega amazona, tam majo spisek vseh servisov, samo kolikor sem videla, so vsi v nemčiji - nisem glih vsakega kliknila, ampak so vsi neki nemški... Tako da je po moje treba tja pošiljat, o tej firmi tu nisem še nič videla, niso pa specializirani na šivalne stroje, so bolj za druge reči, kolikor sem videla na njihovi uradni strani. Majo pa res dobre recenzije. Za AEG so se namreč stranke pritoževale (v reviewjih), da se stroju pozna, da je za malo denarja - ne delajo dobro vsi šivi, itd... Saj če bi šlo za neke šive, ki jih ne uporabljam, se ne bi sekirala, ampak gre za tistega, ki ga največ...

Elno imam šivalni stroj in moji občutki so milo rečeno mešani: to je gotovo stroj, ki sem ga največkrat preklela v svojem življenju... Ampak po drugi strani pa zdaj, odkar je bil na uradnem servisu (prej ga je popravljal en gospod, ki ga je mami na veliko hvalila -kar pomeni apriori, da je bil zanič - ona nima filinga za to;) in ko ga uporabljam samo 1x letno na morju (res pa tam 3o dni kar dosti šivam), pa lepo dela. Res je pa tudi, da ne šivam takih stvari, kot sem jih tu - prešite odeje, zimske podložene bunde, itd... Na servisu so se mi samo režali: "Gospa, da stroj je narejen za šivat bluzice, pa krilca, ne pa za to - preveč pričakujete od njega!" Ja, hudiča, valjda pričakujem, da bo šival, če je šivalni strojuser posted image . No, skratka, mogoče sem precej sama kriva - na začetku itak še nisem znala tako šivat in tako vzdrževat stroja (to je tudi pomembno), pa kar precej sem pričakovala od njega. Vseeno pa je razlika neprimerna z mojo lubico, ki jo imam zdaj (je pa tudi razlika v ceni za faktor 3). Tako da moje mnenje o Elni je, da je nekaj srednjega, vsekakor pa pri nas precej precenjena.

Cena za ta stroj je sicer že znižana - novi podobni so cca 400E, sicer drug model, ampak približno isto zna oz. mogoče še malo manj...

Sem pa še vedno ful razočarana nad mojim strojčkom - obljubljeno mi je bilo, da bo delal vsaj 10 -12 let, zato sem si tudi takrat kupila dražjega in boljšega - da ga ne bi bilo treba menjat... Imam ga pa komaj 4,5 let (vem natančno, ker sem ga dobila za Ronjo, en mesec prej). In vsekakor bi si ga želela še dolgo uporabljat... Zakaj ne morejo naredit enostavno strojev, ki bi delovali dooooolgo - saj bi jih plačala več, če bi res delali tako dolgo (zato sem tudi tega plačala več)... Še kar ne morem prebolet:(.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: firma AEG
28.10.2011 20:59:23   
ronja
Aja, plus Elne je še to, da sem enkrat kupila en kup service manualov in je med njimi tudi za ta stroj - torej bi ga po teh dveh letih garancije lahko sama popravljala, če bi bilo kaj manjšega... Minus pa to, da ne vem, zakaj so ta model nehali delat... Predvsem me skrbi tisto vdevanje pri tistem poceni amazonskem - ker zna bit res pain in the ***... mah...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: firma AEG
28.10.2011 21:58:48   
mateyka
Zakaj ne morejo naredit enostavno strojev, ki bi delovali dooooolgo - saj bi jih plačala več, če bi res delali tako dolgo


tako so delali 80 let naaj. zdaj pa je politika da je vse delano samo za nekaj let - potrošniška doba, kupovalna politika je čimveč(krat) kupit..

to me vedno spominja na Štoparca in zgodovino unga planeta kjer je Total Perspective Vortex - mislim da je Frogstar World B.

Frogstar World B is said to be "the most totally evil place in the galaxy". Frogstar B was thrown into poverty through an event termed the Shoe Event Horizon. Many years ago, Frogstar World B was "a thriving, happy planet - people, cities, shops, a normal world." However, there were slightly too many shoe shops on the high streets of the planet, and the number of shoe shops was steadily increasing. The more shoe shops there were, the more the shops had to make. The more they had to make, the worse and more unwearable the shoes became. And the worse and more unwearable the shoes became, the more the people had to buy, and the more money the shops made until it became economically impossible to build anything other than shoe shops. The result was collapse, ruin, and famine. Most of the population died out, but a select few with the right kind of genetic instability mutated into a bird-like species and cursed the ground, refusing to set foot on it ever again.

evo kam gremo - Frogstar World B all over user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: firma AEG
28.10.2011 22:06:56   
ronja
tako so delali 80 let naaj. zdaj pa je politika da je vse delano samo za nekaj let - potrošniška doba, kupovalna politika je čimveč(krat) kupit..

Ampak meni je takooooo težko vršt stran eno mašino! To ni mala reč, no, to ni gobica za posodo pomivat, ki jo znucaš do nerazpoznavnosti in pač vzameš novo. Pol stvari še dela, ogromno stvari je not - in vse gre to stran - mene boli moje naravovarstveno srce pri tem!user posted image Meni je všeč sistem da popraviš stvar, samo če ne znajo/ne popravijo... (jaz pa tudi ne znam)...

Kam gremo - poglej si south park, uno epizodo o Ipodih in podobnem - "clearly this is the future"...user posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: firma AEG
28.10.2011 22:37:39   
Anonimen
Kakšna pa je cena tega Elno overlocka v tujini? Je primerljiva z W6?

Mož pravi še, da poglej, kaj piše v drobnem tisku za garancijo. Načeloma 10 let garancije pomeni, da mora biti zadeva uredu, ker so servisi dragi in s ezato nobeden ne bo šel s tem igračkat, je pa treba paziti, kaj piše v drobnem tisku. Lahko imajo določila glede profesionalne in laične uporabe ipd. in na koncu ti ta garancija nič ne koristi.
Recimo za aqua stop pri pomivalcih je finta, da piše doživljenjska garancija, kar pomeni 7 let - to priznavajo kot življenjsko dobo. Eni imajo v določilih garancije še, da ti mora stroj priklopšiti pooblaščen serviser ali vodovodar, sicer garancija ne velja...

Pri potrošnji pa se mi zdi, da je velik razkorak med osebnim dojemanjem sveta, dobrin in tem, da kupuješ, kar rabiš in paziš na dobro razmerje med ceno in kvaliteto, ter med tem, da kupuješ, kar si želiš, a tega dejsnko ne rabiš. Rabiš 5 parov čevljev, želiš si 20 različnih japank. Določena mera samokontrole. Proizvajalci pa si tudi ne bodo pljuvali v lastno skledo, to sem ti že na mail napisala.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: firma AEG
31.10.2011 19:59:37   
Barik@
Ronja, če bi jaz imela par mesecev nazaj denar, bi si "entlerco"  kupila v lidlu. Če se ne motim je bila manj, kot 200 € in 3 leta garancije. Če bom naslednjič imela denar (po navadi, ko so kakšne take akcije, ga ravno nimam user posted image ), grem po njo. Imam pa elno 7300. Želja je bila bernina, samo, cena je pa skoraj kot en dober avto. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: firma AEG
22.1.2013 9:08:56   
anju
z "W6 šivalni stroji" v google sem prišla sem - torej W6 pri nas ni?

Ronja katerega si potem vzela? predvsem me zanima za W6. gledam TEGA pride še caa 30€ poštnine. sem začetnica se še v nič ne zastopim. a s tem overlockom lahko šivaš vse ali samo oblačila? ali sploh ni za začetnikeuser posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 22.1.2013 9:11:33 >

(odgovor članu Barik@)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: firma AEG
27.6.2013 12:48:48   
neika
Ronja, mene tudi zgornje vprašanje zanima! Hvala.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: firma AEG
28.6.2013 9:17:03   
ronja
Elna je na splošno dražja od W6, pri nas in v tujini še bolj. W6 pri nas ni, ne, na amazonu.de sem jih našla. Na amazon.com mislim, da jih tudi ni.

Jaz šivam z vsemi stroji vse, brez diskriminacije:D. Narejeni so vsi razen moje lubice (Aurore) za gospodinjsko rabo (beri: bluzice in kiklce, majčke ipd...), ampak se jih da z malo potrpljenja pripravit za kaj več;). Sem že všivavala žico v til za krila za vilo na overlock;).

Katerega sem vzela? Lubi me je peljal gledat tisto rabljeno Elno tukaj, izkazalo se je, da gre za boljši model kot je bil napisan in se je on odločil namesto mene in mi jo kar na licu mesta kupil. Zaenkrat dela super (uno žico sem nanjo všivavala not), razen da so se je 2. dan že zlomila vratca za pribor, ki jih še vedno nisem dobila novih (serviser mi jih je sicer takoj obljubil, samo po 1 letu še vedno nimam) - zalepim gor s selotejpom:D. Vratca so verjetno veliko uporabljali, ko so jo kazali v trgovini in so zato šla. Malo pred tem je odnesel še mojega starega na uradni, pasje dragi servis in so ga začuda zrihtali! Tako da zdaj mam dva delujoča in oba uporabljam:). Večinoma Elči (ljubkovalno za Elno), ker je pač še v garanciji, ene stvari pa na Berči (ljubkovalno Bernina), ker jih Elči ne zna (en luškan šiv ma, je pa zagamano ga nastavit, da dela).

Za malega (za vsakega otroka dobim en šivalni stroj:D, zdaj mam res že vse, kar rabim, bo treba nehat:D) sem potem dobila še Janomčka coverlocka (za pokrivni šiv), od Janome, ki je sploh super in se do sedaj še nikoli nisva sporekla. Tako da se za kak stroj mogoče splača tudi pri njih pogledat, imajo tu zastopstvo, lahko prideš sama dvignit v Kranj ali Kamnik (vedno mešam ti dve mesti), podjetje Strima (so prijazni in profesionalni, vsaj do mene so bili) in ni stroškov dostave, je pa tudi sicer precej poceni dostava po Sloveniji (sem zračunala, da se mi ne splača it iskat, bi dala več za bencin, kar je redko).
Lahko si stroje tu pogledaš (sama Janomčka sicer nisem, ker sem prej preštudirala vse od a do ž, razne reviewje, itd...), me je pa resno imelo, da bi si kupila en njihov đabičarski stroj za k dediju, ker smo dosti pri njem in ker bom verjetno v prihodnosti malo več šivala in ne bom mogla vršt stran celega vikenda. Ker mi je bilo škoda 100€ preden to res zelo fejst rabim (uporabljala bi že zdaj, samo ni pa glih to nujna investicija;), ga nisem kupila in zdaj mi je soseda dala enega za poganjat na noge in sem tega dol peljalauser posted image . Očeta sem najprej previdno vprašala in seveda ni rekel ne, predivdevam pa, da ni bil ravno navdušen, ampak ko smo ga pripeljali, mu je bil pa všeč, ker je bil tak, kot ga je mela njegova mama:) In mi bo zrihtal jermen, da ne bo narazen padal in potem mam za tiste male reči, ki bi jih dol delala zaenkrat čisto dovolj:).

Sama ne bi nikoli kupovala šivalnega stroja v trgovini ala Hofer ali Lidl, ker je tam vse skup nametano (deli stroja niso lepo natančno skup zvijačeni, ker jih delajo za tako mali denar, da je treba vse skup samo čimprej sestavit, kako pa ni več tako važno...) in se to kar pozna - rajši imam stroj z manj šivi, z manj različnimi funkcijami, pa da tiste, ki so, delajo dobro. Meni je važno, da je raven šiv res raven, da lahko šivam tudi težje tkanine, itd... In imam rajši takega, ki ga poganajm na noge, če vse to dela kot pa enega, ki mi bo nit trgal in šiv ne bo lep, ker sem se razvadila na moji lubici;). pa recimo meni je zelo pomembno, da sama lahko nastavljam dolžino in širino šiva, nekaterim začetnikom je pa to čisto nepomembna reč, ker ne bojo nikoli delali kakih aplikacij ali česarkoli, kjer bi rabili več možnosti.

Bottom line:
- Bernina je še vedno zakon, nikoli me ni pustila na cedilu, tudi ko sem bile res zahtevna (hujše od ovjče kože res težko najdeš:D) - to kar se tiče šivalnih storjev - za overlock bi pa rekla samo da se izogibajte kombiniranim overlock-coverlock zadevam, ker enostavno ne delajo dobro in jih ne znajo dobro popravit
- Elna je ok, ni pa to Bernina, sama pri šivalnem storju vidim razliko v moči motorja, udarni moči igle ali kako naj rečem. Vendar overlock pa dela boljše kot Berninin, samo verjetno zato, ker je tisto kombinacija, ki ni ravno fajn (to lahko tudi na tujih forumih prebereš, da ni fajn kombinacija) samo kot overlock mi je sicer Berči dobro delala, vendar če sem jo prešaltala, je hitro začela zafrkavat
- W6 pri nas ni, nimam sama, ima pa odlične kritike - je malo bolj štorast za vdevat, če govorimo o overlocku
- AEG je v baje ok firma, ne poznam, tudi zna bit štorast za vdevat (odvisno, koliko to rabiš, če rabiš samo za zarobit kako reč, ni problem, ker maš skoz na istem šivu nastavljeno, če pa veliko menjaš barve niti, veliko različnih šivov uporabljaš in se rada igraš, je pa smotano, če moraš prav šraufat vsakič)
- raznim ala Singer, itd... v velikih trgovinah bi se pa rajši izognila - lahko pa imaš srečo tudi tam. Ali pa če ga neseš na servis, da ga lepo pošraufajo, pa da potem dela, to je tudi možnost.
- stari stroji, ki še delajo, so navadno zelo dobri, ker so čisto kovinski, težki ko hudič in natančno izdelani - niso pa vsi na elektriko:D in dostikrat je zoprna menjava tačk, vbodnih plošč itd... (da je treba odšraufat z izvijačem, da zamenjaš). če ne uporabljaš dosti, ni problem, če pa je to tako kot pri meni, bi pa zgubila živce, da bi bil to moj prvi stroj, ker v enem šivanju navadno vsaj parkrat zamenjam tačko, ker imam pač različne stvari za naredit...

Če bi kupovala poceni stroj, bi pa izbrala Janome. Navadnega šivalnega stroja njihovega sicer nimam, imam pa coverlocka, ki je super, sploh pa glede na ceno! Zaenkrat od vseh daleč najboljše razmerje med ceno in kvaliteto.

Upam, da to komu pomaga:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: firma AEG
28.6.2013 9:35:41   
ronja
Aja, overlock NI za začetnike, ki še nimajo šivalnega stroja! To je DODATEK šivalnemu stroju. Sicer se da kako majco naredit samo na overlocku, vendar na splošno se veliiiiiiiike večine stvari ne da naredit samo z overlockom, rabiš nujno še šivalni stroj zraven. Če nimaš šivalnega, definitivno najprej tega kupi. Sama sem šivala dobrih 10 let samo s šivalnim, pa sem tudi šivala pletenine. Samo sva se kregali s staro Elno, ki je zdaj na morju in tudi šiva pletenine, ker reva nima nobene izbire:D. odkar je bila na uradnem servisu tudi čisto lepo dela.

Tak da: najprej šivalni stroj, ko ga obvladaš in ti začne morit, da šiv na pletenini pa ni tako lep kot pri kupljenih majcah, potem pa še po overlocka;). in ko vidiš, da res šivaš veliko, pa dobiš fantka, ki ne more nosit roliranega roba na majcah, si kupiš še coverlockauser posted image . No, razen če nisi nič omejena z denarjem, potem pejdi, pa zapravljaj po mili duši;).

- Sama sem prvi stroj dobila od mami, ki ga ni znala uporabljat (Elna). Sešila gor svašta, dela še zdaj, sva se pa precej prerekali. Zdaj je na morju in jo še uporabljam cca 1 mesec /leto. Sešijem gor vsaj cca 10-20 stvari letno, tako da se vseeno splača:)
- Drugi stroj (po kakih 10ih letih, dobila za prvorojenko) je bil overlock od Bernine, s katerim sva se tudi precej prekregala, ker je pač kombinacija over in coverlocka. Prva varianta kar dela, če ne šaltaš na drugo, to ji pa sesuje koncept (ne gre za to, da ne bi znala naštimat, se ne dogaja to samo meni pri tem stroju;)
- Potem sem dobila prvi res ful ornk stroj (dobila čez eno leto za drugorojenko) - Bernino Auroro - šivalni stroj in dala staro Elno na morje, kjer še šivam z njo. Nad Auroro se v življenju še nikoli nisem pritožila in je moja lubica - po moje se še vedno vsakič vsaj v mislih zahvalim zanjo, ker je res super stroj! Če kaj ni delalo, sem bila sama kriva, zmore res vsega vraga, je pa temu primerno draga - dejansko je stala 1/4 našega avta:D. Vendar sem jo vsaj 2x že odplačala:)
- Predlani mi je crknila Berči (un overlock za prvorojenko) in sem dobila Elči, pa še tega je lubi dal popravit, tak da zdaj delata oba:):):=)
- Lani sem dobila še Janomčka (coverlock za sineta), dela od prve minute, še nikoli se nisva skregala, je moj lupček:D.
- Letos sem dobila še Bagat na nožni pogon od sosede, ki ga bom mela pri dediju, sprobala sem ga, šivat še nisem uspela, ker je jermen padel na dvoje in ga moram zrihtat.

* pred Elno je imela mami Bagat, mislim da Ružico ali nekaj takega, neko staro kovinsko reč, ki še sedaj dela in je trenutno na morju, vendar je sama ne uporabljam, ker imam tam že Elči, ki je veliko bolj komot kar se tiče menjavanaj šivov (pri bagatki moraš menjat vbodno ploščo za cikcak šiv, kar jaz ves čas počnem in se mi ne da skoz šraufat, na elči samo gumb obrneš). Mi je pa všeč, da sta tam obe, ker tako mami uporablja Bagatko, če se ji kaj zahoče in pusti mojo Elči na miru (kar pomeni, da Elči še vedno dela:D) - mami ima namreč res touch za stroje, da se skrega z njimi tako, da jih zlepa ne pomiriš več:D. Njej se je Elna (šivalni stroj, ki je zdaj na morju, overlocka ne pozna) zdela preveč komplicirana, recimo. Meni se zdi ful ajnfoh in še navdoila so slovenska, res ni neki težkega, samo smo različni. če te gumbi strašijo, se splača it pogledat in probat stoj prej.
Zdaj je mami dobila Bernino Bernett-ko, po mojem nasvetu, kateri stroj naj zase vzame (dal ji ga je pa nekdo, ki nima glih stršnih problemov z denarjem, tako da si je lahko zbrala karkoli), vendar čaka, da bova imeli čas za inštrukcije, da jo naučim jo uporabljat:D.

PS: Elna 7300 in Aurora niti nista nekaj razlike v ceni, vsaj ne takrat, ko sem sama kupovala. Mislim, če že daš toliko denarja, potem je za 50€ že precej vseeno...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: firma AEG
28.6.2013 9:38:10   
ronja
Kaj bi priporočala začetnikom?
- če so ziher, da bojo veliko šivali ali nimajo problemov z denarjem: Bernina Bernette - ker je kvalitenta
- če niso tako ziher in/ali nimajo veliko denarja, pa bi radi najprej videli, če je to res to: Janome - ker je razmerje med kvaliteto in ceno po dosedajšnjih izkušnjah najugodnejše. In servis je v Sloveniji, kar je za začetnike fajn, ker še ne znajo sami nič zrihtat, se pa hitro kaj zaplete, ker še ne veš, kako moraš delat s strojem, da ne zeza.

Nasvet vsem, samo da nezačetniki to že vejo: uporabljajte dobre niti - poceni niti bo trgal vsak stroj, ker to ni njegova krivda, ampak je nit đabičarska. Niti se ne porabi toliko, da bi se splačalo tu šparat.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: firma AEG
28.6.2013 9:47:07   
tintin
evo, če bo katera kupovala W6 overlock - jaz ga imam cca leto in pol. Zelo zadovoljna, niti za vdevat ni smotan, se navadiš:) šiva lepo, navodila so jasna, veliko muzke za relativno malo denarja. Je pa ta stroj kopija enega od Janomov.
Imam na navadni gospodinjski stroj Elna, pa nisem preveč zadovoljna. Je za preživet, ni pa nekaj wow. Če bi še enkrat kupovala bi kupila kar W6.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: firma AEG
28.6.2013 10:51:55   
anju

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sama ne bi nikoli kupovala šivalnega stroja v trgovini ala Hofer ali Lidl



pa ravno to sem naredila. nisem se mogla odločit. začela z nič znanja, in pust me je lovil. mogla sem narediti 4 tigrčke, kar mi na roke (do takrat sem, kar sem, vse zašila na roke) ne bi uspelo.
sodit o kvaliteti ne morem, z ničemer drugim (boljšim) nisem delala. komot lahko rečem, da bi šiv lahko bil lepši, čeprav tudi ne vem ali ga optimalno nastavim. upam da mi uspe iti na tečaj jeseni, ki bo v bližini, v Ljubljano mi ne znese hodit. po enem tečaju ali nekaj urah pri kaki švilji, bi verjetno bilo vse lažje.
prvi dan sem Pfaff (iz Hoferja) hotela že nazaj nest, ker se je spodnji šiv nabiral in motal. po navodilih se mi je zdelo, da sem nit speljala fajn. sem poklicala še v trgovino, kjer sem blago kupila, če ga lahko vrnem, ker mi stroj ne dela in ne bom uspela tistega oranžnega flisa za nič porabit, pa mi je potem tam šivilja povedala kako naj pretaknem nit v čolničku. in verjetno je še marsikaj takega, kar bi bilo ful lažje, ko bi mi nekdo povedal in pokazal...
ampak - bili smo ZAKON tigrčki! tako da glede na to, da je pfaff prvič ko je šival, šival kosmat flis, in ful je šival, ker tudi s kroji prej nisem baš delala, ga moram imet rada. potem sem šivala še torbice, pliške, klobučke, krila, človek ne jezi se... časa zmanjka za vse. v glavnem, tudi s Pfaffom iz Hoferja me je šivarija zelo prevzela. čez kak tečaj in kako izkušnjo več, si pa privoščim kaj boljšegauser posted image

hvala za tole ronja, vsem takim kot sem jaz zna priti še kako prav!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: firma AEG
28.6.2013 10:57:41   
anju
aja, dobre niti, to je? mislim po čem spoznaš dobro nit (v trgovini, preden se strga)?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: firma AEG
28.6.2013 11:00:15   
artista7
Evo jaz pa že dolgo hodim gledat onega iz Hoferja in bi me zanimalo, kakšne imate izkušnje? Pfaffovega mislim, okr. 200€ stane.

_____________________________

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: firma AEG
28.6.2013 11:16:39   
tintin
dobra nit je zame cvirn gutterman;) je še nekaj firm, ampak ti so top:)

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: firma AEG
28.6.2013 13:08:55   
ronja
Imam na navadni gospodinjski stroj Elna, pa nisem preveč zadovoljna. Je za preživet, ni pa nekaj wow

Hehe, moje 3 poste nakladanja si združila v en stavekuser posted image - podpišem:).

anju, saj niso vsi slabo sestavljeni, samo na splošno velja, da če mora to en kitajček sestavit v 15ih minutah, se mu seveda ne more tako posvetit kot če bi mu dali 1 uro časa. Še vedno so to verzirane roke in lahko vse skup dobro sestavijo, samo več napak je pri masovni nenatančni proizvodnji. Nekateri celo praviloma delajo tako, da kupujejo đabičarske stroje in jih potem dajo serviserju, da jih lepo nastavi, pa potem delajo. In za poizkusit je čisto fajn en tak stroj. Jaz sem poizkušala na stroju od mami (ki mi ga je potem dala), tako da sem si prvi stroj po 10ih letih šivanja kupila res ornk, svoejga prvega pa ziher ne bi tako kupila. Pri teh "veliko-trgovinskih" je samo malo večji riziko, ni pa sploh nujno, da bo slab. Samo riziko je.

aja, dobre niti, to je? mislim po čem spoznaš dobro nit (v trgovini, preden se strga)?

Spoznaš jih po ceni, po poreklu in predvsem po tem, da se ne pretrgajo kar tako, če jih poizkusiš pretrgat. Ni vedno cena faktor - češke niti so večinoma zelo dobre, čeprav niso drage, razni kompleti kitajskih iz 1€ šopa so pa res zanič - tisto je kvečjemu za izvest na roke kak detajl na obrazku od punčke, recimo. Se pa tudi ne svetijo tako lepo te niti, če jo od blizu pogledaš, bolj vlakna stran štrlijo, ni tako močno zvita skup nit, vidiš kako je navita, pri dobri pa je to težko videt, ker so posamezna vlakna tako mala. Na splošno lahko s polyestrsko nitjo šivaš vse in se strga zabogane, priporočam. Edina slabost je, da če boš svoje ročno izdelano oblačilo ročno barvala, se pa nit ne bo obarvala kot bi se bombažna nit. poliestrska nit ni isto kot wooly nylon, tistega pa ne priporočam, ker bo vsaj male princeske gotovo motilo (še mene bi), ker taki šivi narejeni z overlockom, pa potem mal pikajo/žgečkajo/...
Guterman je res dobra nit, ni dvoma. Sem pa recimo v hipermarketu nabavila ene bele češke niti, ko so jih še meli, pa je super! Na splošno se mi zdijo češke šivarije kar ok, razen drukerjev, ti so pa zanič (dol padajo, ne dajo se dobro namestit čim maš par plasti blaga, pa vedno je druker tam, kjer je več plasti blaga, že zaradi učvrstitve...). Tak da - moraš sprobat, da veš. če katero še kaka specifična stvar zanima, komot povem svoje izkušnje, malo so pa tudi preference. Sama nisem na znamke usekana, se pa vseeno pozna včasih na kvaliteti - drugič pa čist nič...

Še en nasvet: za razne metalic niti in podobne dekorativne niti si kupite strojno iglo za vezenje, ki ima večje uho in zelo znižajte napetost zgornje niti ali pa jo sploh vodite mimo tenzorja. Pa v čolničku mejte navadno nit ali pa nit za spodaj za vezenje (bobin thread). Sicer bo ves čas trgalo, ker se bo nit zatikala v sami igli in noben super stroj ne bo mel kaj naredit;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: firma AEG
24.7.2013 8:06:43   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: artista7

Evo jaz pa že dolgo hodim gledat onega iz Hoferja in bi me zanimalo, kakšne imate izkušnje? Pfaffovega mislim, okr. 200€ stane.



malo pozno odgovarjam na tole. no, kot sem že napisala, šivi od Pfaffa niso ravno top. ko sem robila kavbojke, mi je kar preskočilo najdebelejše roboveuser posted image imam pa tisti model, ki je stal 90€. tisti za katerega sprašuješ, je elektronski, a ne? mogoče je tudi močnejši, ne vem. sama bi se zdaj (ko vem, da bom šivala) odločila za kaj drugega.

hvala za nasvete glede nitiuser posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 24.7.2013 8:08:42 >

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?