|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Iskreno prosim za pomoč/mnenja
24.1.2012 23:16:56   
Colt
Avtorica teme, z vsako uro ko oklevaš, narediš več škode. Zbrcaj sama sebe v rit in mami omogoči strokovno pomoč. Ob vseh podatkih ki si jih dala, že krepko zamujaš. Olajšaj njej, sebi in vsem tvojim prihodnost! In če hočeš dobit vsaj del svoje mame (kot si jo poznala) nazaj, se podvizaj. Dlje ko čakaš, več škode narediš!

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Iskreno prosim za pomoč/mnenja
25.1.2012 13:19:43   
varja
Draga Truncus, hudo mi je glede tega kar prestajaš, hočem pa ti predlagati le to, da naredi to, kar si sama nazadnje napisala in sicer da boš šla do osebne zdravnice tvoje mame, ta pa se bo povezala s psihiatrom in jo bosta skušala prepričati, naj gre po pomoč. To se mi zdi dosti lažje za izvesti kot pa kar klicat 112 in čakat, da bodo pridrveli ponjo. Način preko osebne zdravnice smo mi uporabili pri moji tašči, je pa res da se je ta os. zdravnica zelo potrudila. No, ker je tašča vztrajno odklanjala kakršnokoli pomoč, smo se na koncu skupaj z zdravnico odločili za dobronamerno zvijačo. Moj mož (taščin sin) se je dogovoril, da bo mamo peljal na pregled zaradi neurejene sladkorne bolezni, ki ji je tudi povzročala mnogo težav. V to jo je nekako le prepričal in je šla z njim, ko ji je os. zdravnica povedala, da potrebuje po njenem mnenju tudi psihiatrično pomoč, je pa tašča povsem znorela. Ob tem jo je napadlo še srce. No v tistem je zdravnica poklicala urgenco in so jo res na silo odpeljalli na pregled srca in nato operacijo by pass, od tam pa zaradi njenega izpada v psih. bolnišnico. Za moža, ki je bil zraven, je bilo to grozno, jaz sem tudi doma jokala, a se je takrat tašča vsaj začela zdravit, na sam dogodek pa smo zdaj kljub temu, da je bil grozen, zdaj že čisto pozabili. V bolnici je tašča ostala kakšen mesec, dajali so ji ustrezna zdravila in se je nekako dalo shajati z njo, čeprav pri njej je bilo na prvem mestu, da ji pomagajo glede telesnih težav, šele ko bi to za silo rešili, bi se bolj resno lotili psih, zdravljenja. žal tašča že skozi prvi del zdravljenja ni prišla, saj je umrla zaradi zapletov pri sladkorni, srca in pljučnice.

No, tvoja mama telesnih težav k sreči nima, a si vseeno morda lahko pomagaš z mojim opisom in da boš videla, da se da pomagat. Torej kar hitro do osebne zdravnice od mame in pripravita načrt. Vso srečo ti želim.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Iskreno prosim za pomoč/mnenja
25.1.2012 23:13:01   
katipi
Pa kaj še čakaš, punca?!?!?!

(odgovor članu varja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Iskreno prosim za pomoč/mnenja
26.1.2012 20:54:37   
fionca
Nisem brala vseh odgovorov. Ti bom pa takole napisala. Te povsem razumem kako se počutiš. Sem šla oz. še vedno hodim skozi  to... Enako se je naredilo mojemu bivšemu partnerju.  Hudo je, kadar te partner prevara, a jaz pravim, da je še huje, kadar je prepričan, da te je prevaral oz. da ima drugo, pa je v resnici nima, ker BLODI... Tako se je začelo pri njem... Najprej se je vedno bolj odmikal od mene, je res, da sva se že prej, ko sva bila v zvezi precej kregala, saj je cele dneve samo delal... Ko je nastopila še finančna kriza oz. ni več dohajal vsemu, ga je doletela še bolezen. Zapustil je mene z najinim otrokom. Želela sem mu pomagati pa ni želel sprejeti pomoči. On je pač govoril, da ima drugo... Sprva sem mu še verjela, čeprav so bile nekatere stvari res čudne... Najprej se je samo umaknil v svoj svet... Odšel na morje, se ni oglašal na telefon. Tako, da otroku niti nisem mogla povedati, kje je oče, ker resnično nisem vedela. Njegovi sorodniki, so se takrat še povrhu vsega obrnili proti meni in mi tudi niso dajali informacij o tem, kje je...  Skratka vse se je iz meseca v mesec bolj stopnjevalo; totalno je razbil super opremljeno stanovanje - na koščke, začel govoriti o prisluškovalnih napravah, kamerah, kako ga snemajo, zasledujejo, to ga začelo tako moriti, da je rekel, da ne more več tako živet... Komunicirala sem z njegovo zdravnico, psihiatrinjo- ker je po določenem času le šel na pobudo sorodnikom do nje- pa ni bilo nič uspeha. Informacij nisem dobila, ker sem bila njegova bivša... Skratka v bolnici ga niso zadržali, ker pač ni želel. pred dvema letoma pa me je na petkov večer - maja poklical in povedal, da bo naredil samomor.  Vzel je določeno količino tablet. Takrat sem šla do njega, poklicala reševalce... ŠELE TAKRAT so ga hospitalizirali v psihiatrični bolnišnici. Sedaj je nekoliko boljše, čeprav ne govori več o kamerah, mi njegovo namišljeno ljubico še omenja...
Tako je pač pri nas, dokler nisi oz ni nekdo skoraj mrtev, te pač pustijo, ker si le številka.
Torej pokliči psihiatra in jim vse povej!!! Te povsem razum, kako ti je... Jaz sem zaradi te  bolezni izgubila partnerja.... Najbolj pa boli, ko si otrok želi, da bi še vedno živeli skupaj.user posted image

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Iskreno prosim za pomoč/mnenja
8.2.2012 13:09:52   
Arya
Truncus, takoj poišči pomoč in ne odlašaj z njo, ker je z vsakim izgubljenim dnem vse še slabše. Ker boš s tem, ko boš poiskala pomoč pomagala tudi sebi in ne samo mami!!! Ženske drugače prenašajo psihične motnje ko moški, saj jih žene drugačen nagon, moški delujejo veliko bolj impluzivno.

Naj še jaz zaupam svojo zgodbo, saj zelo dobro poznam tvojo situacijo.  Otroštva skoraj nisem poznala, no na zgodnja otroška leta imam lepe spomine, kasneje niti ne več tako lepe.
Oče je zbolel za paranoidno shizofrenijo, ki je bila podedovana. V Vojnik je bil hospitaliziran 5x, prvič ga je nekako uspelo mami, stari mami, stricu in teti spravit ponoči do zdravnika - šel prostovoljno. Vsaka nadaljnja hospitalizacija se je končala z eno hordo policije, sosedov in zdravniškim osebjem, da so ga spravili v bolnico. Zgodilo se je tudi že tako, da so sosednje celo noč stražili hišo in okolico, ko so ga iskali, da nam nebi kaj naredil. Začetna diagnoza je bila preganjavica, nadalje paranoidna shizofrenija. Zdravil ni hotel jemati in jih je odklanjal, povprečno pa je v Vojniku preživel nekje do 3-4 mesece. Kadar je prišel domov smo se že vsi bali, kaj bo naslednjič, dobil je inekcijo, ki je držala nekje do 3M, nato je začelo njegovo duševno stanje padat in domači smo ga že prepoznali po najmanjšem tonu, kretnji ali načinu pogleda, da nekaj ni z njim vredu. Tako kot ti opisuješ je tudi on imel blodnje, izmišljotine glede marsičesa....in kako se je končalo: pri zadnji hospitalizaciji je hotel mojo sestro vržt čez balkon, mene čez vrata-skoraj bi naju ubil pred babico in dedkom, ker sva takrat bile pri njima, ker nisva več bile varne doma. In to so bile blodnje, ni bil pri sebi, takrat se mi je to zdelo grozno, danes razumem. Nikoli ni hotel škoditi svoji družini, vendar enostavno ni zmogel več in nekega dne nas je "rešil" (kot pravimo temu danes) s tem, ko je naredil samomor. Takrat sem bila stara 14 let, vse skupaj pa se je dogajalo nekje od 8 leta dalje. Delati smo mogli vsi veliko, ker smo še imeli kmetijo takrat, po smrti smo jo opustili.

In kje sem danes: seveda mi je ta izkušnja kot otroku pustila travmatične posledice, dolgo nisem mogla govorit o tem, saj sem se tega na nek način sramovala. Vendar niesm zapadla v sabo družbo v obdobju, ko mi je sekalo 100 na uro, kar se lahko zahvalim mami;delam že skoz od konca OŠ, srednjo šolo končala z odliko, diplomirala na faksu med prvimi, zdaj končujem že drugo višjo šolo, pa mi še ni 24 let; sestra je prav tako naredila srednjo z odliko, diplomirala,vpisana na magisterij in z redno službo.

Danes mi ni težko več govoriti o tem, čeprav imam vedno občutek da mi nekaj manjka, predvsem očeta.

Sem pa tudi v veselem pričakovanju, noseča 16t in imam podporo tako od obeh družin in pa svojega partnerjauser posted image user posted image user posted image . Čeprav moja bebica nikoli ne bo poznala pravega dedija, bo pa vsaj "krušnega dedija", za kar smo pa tudi vsi zelo veseli.

Sem se mogla malo olajšat, zato še 1x poudarjam, da ne ODLAŠAJ Z POMOČJO!

Drži se!




< Sporočilo je popravil Arya -- 8.2.2012 13:12:48 >

(odgovor članu fionca)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Iskreno prosim za pomoč/mnenja
8.2.2012 13:37:03   
pelin
Arya...ne zgodi se mi pogosto, pa vendar...nimam besed...hvala za zgodbo, ki si jo delila z namiuser posted image user posted image

(odgovor članu Arya)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Iskreno prosim za pomoč/mnenja
8.2.2012 16:16:50   
Colt
Ärya čestitke in kapo dol!

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Iskreno prosim za pomoč/mnenja
8.2.2012 18:47:44   
amyZ
Mogoče bi bilo res najbolje se povezati z osebnim zdravnikom tvoje mame in nato iti do psihiatra. Verjetno se bo mama upirala, v misli, da ji želite škodovati, zato naj ti povem, da bo mogoče še zelo hudo (upiranje, kričanje, jok, prošnje,...). Nočem te strašiti ampak te stvari so potem vedno zato, da bi bilo osebi nato bolje. Ti sama se moraš odločiti ali boš pomagala mami in sprejela vse kar pride zraven ali se boš raje umikala. Res je da si njena hči, ampak če se ne počutiš sposobna, če te to preveč ovira v tvojem življenju, ti nima nihče kaj očitati. Je pa dobro, da vsaj začneš postopek, da se nekaj ukrene, ker lahko pridejo mamine blodnje tudi do tega, da bo postala nasilna, do ljudi ali predmetov, oken, stanovanja, karkoli ji bo napoti.
O diagnozi tukaj ne bi govorila, sicer so simptomi shizofrenije ampak so lahko tudi simtomi določene vrste demence (teh je več in nimajo vse takega zaključka, da oseba pozablja). Materi bodo verjetno poleg pogovora s psihiatrom slikali tudi možgane, da vidijo ali gre mogoče za fizično poškodbo možganskih celic ali pa samo duševno bolezen ali stisko. Možno je tudi da bo hospitalizirana, ampak zdi se mi, da je marsikaj bolje kot pa to, da stvari ostajajo takšne kakršne so ali pa se slabšajo, ker možno da se bodo.
Po pomoč, ne samo za mamo ampak tudi zase, ker sem razbrala, da bi jo mogoče potrebovala, lahko greš v kakšno nevladno organizacijo, ki deluje na področju duševnega zdravja, kjer jim lahko poveš situacijo, se o tem pogovorite in mogoče bodo tudi oni pomagali. Takšne organizacije so: Šent, Ozara, in še kakšna druga, osebno poznam ti dve (sem socialna delavka). Naj ti ne bo težko iti tja in povedati situacije. In nikar ne jemlji česa takega kot tabu, kar se dogaja tvoji mami se lahko zgodi vsakomur in razlogov je lahko več, nikar pa jih ne išči sama. Veliko ljudi je v stiski in ker ne poiščejo pomoči se ta lahko razvije iz trenutnega doživljanja, v obdobje in tudi duševno bolezen.
Sicer sama nisem velik pristaš zdravil, ampak v primerih blodenj in drugih kemičnih procesov v telesu, ki povzročajo razne duševne bolezni, so ta edina, ki človeka spravijo na pravi tir, da uvidi realnost. Obenem pa je potrebna ustrezna terapija, poleg psihiatra mogoče še psiholog in obiski nevladnih organizacij.
Svetujem ti, da se čim bolj izobraziš na tem področju, da dobiš čim več informacij in zadeva se ti bo zdela bolj oprijemljiva, lažja za upravljanje kot se ti mogoče zdi zdaj.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Iskreno prosim za pomoč/mnenja
9.2.2012 12:13:27   
Felicita
truncus, vem da je težko sprejet, da je nekdo, ki ti je blizu psihično bolan; sploh ker je to še vedno precejšnja stigma pri nas. ampak psihična bolezen je bolezen. zdej se pa vpraši, če bi tako oklevala, če bi vedela da ima tvoja mami angino, srčno bolezen ali raka? ne bi? ukrepaj zdaj, vedno težje bo...


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Iskreno prosim za pomoč/mnenja
9.2.2012 13:53:05   
žabica 22
draga truncus- sama sem doma imela takšen problem, zelo toplo ti svetujem da pokličeš 112 kot ji svetovala zdravnica in poveš kaj ti je rekla in bo vse v najlepšem redu. to boš storila v njeno najvišje in najboljše dobro- tako kot je ona delala za tebe ko si bila majhna. zamere ne bo ker ti bo zelo hvaležna ko se bo pozdravila. to so sodobne bolezni. glavo pokonci ti si močnejša kot ona ne vstraši se, pomagaj ji. pomagaj ji, ona ne ve da je bolna. takšni ljudje so sami sebi nevarni. iz dneva v dan se njim slabša. nujno rabi strokovno pomoč. user posted image

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Iskreno prosim za pomoč/mnenja
9.2.2012 19:34:36   
artista7
Draga avtorica! Naj ti ne bo nerodno poklicati strokovne pomoči, četudi imaš trenutno občutek, da te bo mati zasovražila. Če ji želiš pomagati, naredi to čimprej ne bo grozljivo in ne bodo je "odvlekli v polje". Moj fant je bil na praksi na enem od takih obiskov pri bolniku, in ni nič groznega, nič ni na silo, lepo se pogovorijo z bolnikom, storijo, kar je v njihovi moči, da se mu pomaga. Ne bom pametna, da je shizofrenija, lahko je katera od drugih oblik duševnih motenj - je pa to definitivno šlo (po tvojem opisu) tako daleč, da verjetno drugače kot s klicem na 112 ne bo šlo. Po mojem je bolje za tvojo mamo, da se zdravljenje prične čim prej, kakor da se odlaša.
In če ti je nekoliko lažje; sama sem v podobnem primeru poklicala na pomoč pa sem se bala, da me bo oče zasovražil. Ni me, celo potrdil mi je (kasneje, ko je bil 100% prišteven) da je bilo tako prav, zanj, za ostalo družino, za vse. pač vsaka šola nekaj stane. Kar pogumno!

< Sporočilo je popravil artista7 -- 9.2.2012 19:35:46 >


_____________________________

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Iskreno prosim za pomoč/mnenja
9.2.2012 19:41:00   
artista7
pa še pod post AmyZ se moram podpisat, zelo dober in res kvalteten odgovor user posted image

_____________________________

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?