|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sport med nosečnostjo
1.9.2005 12:42:15   
nalgaber
Lep pozdrav srecke nosecke ,
danes sem prvic z vami in tudi jaz imam obcuek, da sem postala srecka nosecka (M mi zamuja vec kot mesec dni, Clear Blue je pokazal pozitivno )...vendar se vseeno ne morem verjeti, da je res - vsaki dan si recem - malo se bom pocakala, da ne bom potem pretirano razocarana! Enkrat se je stvar ze ponesrecila in sedaj po 6mesecih sem zopet polna upanja in srece! No, za vas punce, ki ste se pred nosecnostjo ukvarjale s sportom, imam nekaj vprasanj. Namrec pri meni dolga leta ni minil dan, ko ne bi pocela vsaj nekaj - ali resen trening, rolanje, plezanje, kolesarjenje, tek...vsaki dan v letu (no, se najde kaksna izjema za novo leto in bozic ) smo nekaj poceli! Sedaj pa me je malo strah...Ko mi je prvi dan zamujala menstruacija sem vseeno sla na trening - bilo je OK, pa tudi prvi teden nisem imela nekih problemov. V ponedeljek pa sem prisla domov iz cisto navadnega sprehoda s psom pa se nisem mogla vec premakniti, bila sem ubita. S psom sva naredila cirka 6km zmerne, nepretirane hoje, mogoce sem mu vrgla 2x zogico. Vse kar sem lahko naredila je bilo to, da sem oblecena padla v postejo in zaspala za naslednje dve urici (pri meni popoldansko spanje ni prislo v upostev niti po naporni noci )...zbudila sem se sveza in za pol ure odsla na kolo - pa me ni utrudilo. Naslednji dan v torek nisem pocela nicesar, zvecer pa sva s fantom odsla na igrisce in on je metal zogo na koš, da si je malo pretegnil misice. Pakrat sem vrgla zogo in zopet sem bila ubita, kot da bi prekolesarila ogromno kilometrov! V sredo si nisem upala oditi niti na sprehod...sedaj pa me skrbi, da bom mogla vso svojo nosecnost prebiti doma -ali pa bodo taksni samo prvi trije ali pa stirje meseci, in bom kasneje lahko hodila na daljse sprehode? Sicer sport ni nic v primejavi z majhno bebo (upam, da bo fantic!!! vsekakor bo pa tudi deklica ZLATO), pa vseeno - ste hodile ve punce kaj na rolanje, hitro hojo in podobno, da ste vsaj malo migale? Koliko sportne in kaksne aktivnosti so priporocene?
Jutri grem pa k ginekologu ...

< Sporočilo je popravil win -- 1.1.2008 22:09:43 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Sportniki
1.9.2005 14:32:24   
radovednica_
ojla.

najprej čestitke.
tudi jst sem precej zmatrana bila na začetku. ko sem prišla iz službe sm se molo ulegla ali celo zaspala potem pa šla na aerobiko. zdej sem v 18t in še vedno obiskujem aerobiko ampak delam tisto kar lahko..

tako da se uleži za kako urco dve nato pa pojdi migat.
rolarje pa ti ne priporočam
pa še to tudi jst nisem prej nikoli popoldan ležala ali spala..zdej pa.

uživaj v

(odgovor članu nalgaber)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Sportniki
1.9.2005 15:03:47   
*zvezdica*
jaz športam vsak dan...sicer ne tko zlo intenzivo kot prej...ampak bolj na easy. Grem na kolo..bolj po ravnem, v kakšne hude klance raje ne rinem...hodim v hribe...ampak bolj počasi...na rolarje se raje ne spravim...ne vem kar ne upam, da ne bi kje padla...Če za kaj drugega ni časa grem vsaj na sprehod za 1 uro..da se mal zmigam. S športom ne prekini v nosečnosti...ampak pretiravaj pa tudi ne. Saj ti telo samo narekuje kolk lahko.

lepo in zdarvo nosečnost ti želim

(odgovor članu nalgaber)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Sportniki
1.9.2005 15:57:04   
MarijaPo
V neki knjigi (Mayo Clinic Vse o nosecnosti) sem prebrala, da se raje izogibaj sportom, kjer lahko pride do trka, torej smucanje, rolanje, vodno smucanje... Jaz bi se verjetno izbogibala tudi kolesu, ker bi me bilo strah, da se bom kam zaletela ali pa da se bo kdo drug vame zaletel (sploh pri tem slovenskem prometu, ko nikoli ne ves kaj te caka za ovinkom).

Sicer pa bolj ko telovadis (do zdrave mere, kot je ze zvezdica napisala ti bo telo samo povedalo) bolj vesel in zdrav si in s tem tudi otrok.

(odgovor članu nalgaber)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Sportniki
2.9.2005 14:23:57   
mml
Jaz sem do nosečnosti tudi veliko gorsko kolesarila. G mi je v 11 tednu odsvetovala kolesarjenje (res je, da smo tole dete kar dolgo čakali in nisem želela nič tvegat), kar mi je bilo na začetki kar težko, ker prej je bilo 3 do 4x tedensko takšna kratka kondicijska turav kalnc, za vikend pa sigurno vsaj ena resna s kakšnimi 1000m višine. Trenutno hodim 2x tedensko na nosečniško aerobiko, povsem resno pa razmišljam, da bi šla na spinning za nosečnice ali pa z malo rezerve na navaden spinning. Bom poskusila in videla kako se počutim. Sicer si pa še vedno privoščim kakšen malo hitrejši sprehod in hojo v hrib. Na srečo poteka nosečnost povsem brez zapletov in se počutim super.
Sicer pa kot ti je napisala tiktak...po pameti in poslušaj svoje telo

(odgovor članu nalgaber)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Sportniki
2.9.2005 17:33:03   
nalgaber
No, danes smo sli na dolg sprehod s psom in prisla sem nazaj prav prijetno neutrujena! Me je pa kar malo stisnilo, ker sem imela v glavi vizijo, da ne bom mogla vse te mesece poceti prav nic! G mi je rekel, da lahko hodim, kolesarim, plavam - vse zmerno in pa tako, kot ste mi svetovale ve - kolikor ti telo narekuje. Bomo pa zato hodili gledati na treninge ateka - ker je ponosen in zmeraj pred treningom vsem fantom pove, da bo postal ocka! Bo pa za rolanje vsekakor ostalo vec casa po porodu ob vozicku! Pozimi gremo v Svico smucati in bom v 6mescu, se pravi, da bom lahko smucke gledala le od dalec, sepravi, da se bom dnevno namakala v bazenu in se pustila razvajati!

(odgovor članu nalgaber)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Sportniki
2.9.2005 17:40:51   
Primoza
nalgaber je napisal/a:

Lep pozdrav srecke nosecke ,
Enkrat se je stvar ze ponesrecila in sedaj po 6mesecih sem zopet polna upanja in srece! No, za vas punce, ki ste se pred nosecnostjo ukvarjale s sportom, imam nekaj vprasanj. Namrec pri meni dolga leta ni minil dan, ko ne bi pocela vsaj nekaj - ali resen trening, rolanje, plezanje, kolesarjenje, tek...vsaki dan v letu. Koliko sportne in kaksne aktivnosti so priporocene?
Jutri grem pa k ginekologu ...


Žena je naredila pri prvi, ko še nisva vedela, da se je prijelo kakih 45 km dolg pohod in tudi nato je redno hodila v gore, seveda z umirjenim tempom in brez nahrbtnika. Vendar ni imela neke tvegane nosečnosti, tudi maternični vrat se je obakrat dobro zalepil. Tako je tudi pri drugem prehodila kar nekaj manj napornih slovenskih 2000-akov.

Osebno sem zelo naklonjen športu, vendar le v primeru, da je nosečnost normalna. Kolikor sem razbral, se je pri vas enkrat ponesrečilo (spontani splav???) in potem se po mojem ni za igrat s športom.

Svetujem vam, da počakate vsaj do "bojnega posveta" z ginekologom. Morda si nato nabavite sobno kolo, ki je ena izmed bolj reguliranih aktivnosti, brez naprezanja, pa še utrip stalno nadzorujete.

(odgovor članu nalgaber)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Sportniki
2.9.2005 21:33:50   
nalgaber
Bojni nasvet z ginekologom je ze bil! Mi smo samo srecni in se pazimo...vendarle ne morem biti sedaj mesece konstantno doma v postelji

(odgovor članu nalgaber)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Sportniki
5.9.2005 7:46:04   
DrejcDrejc
Tudi mene je skrbelo, kako je s športom, sploh v prvem timesečju. Pobarala sem dr. Pušenjaka, pa vam še tule prilepim odgovor. Po moje se je s športom dobro ukvarjati, vendar ne gre pretiravati. Poslušajte telo, saj samo pove, ko je preveč. Jaz sem potem šla na tisti 15 km pohod in moram reči, da sem se počutila rahlo omotična, sicer pa ni bilo problema. Tudi vsakdanja utrujenost pri meni močno postavlja meje gibanja - včasih sem tako brez energije, da mi res ne preostane nič drugega, kot da se zleknem na posteljo in grem kaj prebirat, spet drugič pa je energije dovolj za miganje.


---

Pozdravljeni, stara sem 29 let, sem 7 tednov (prvič) noseča in za sabo žal še nimam prvega pregleda. Imam vprašanje glede športa: brala sem, da se v prvem trimesečju odsvetujejo večje telesna aktivnosti, ker je takrat še večja možnost SS. Ali je priporočljiv 15 km pohod za zgodnjo nosečnost? Lahko gre zaradi tega kaj narobe?

Sicer sem povprečno telesno aktivna in treniram tudi borilne veščine. Vem, da se moram zdaj izogibati vsaj polovici vaj na treningih, pa vseeno me skrbi, koliko športa je sploh priporočljivo v nosečnosti? Brala sem, da je priporočljivo plavanje, nakar pa vsi odsvetujejo klorirane bazene in toplice, zaradi možnosti okužbe z glivicami in podobno... kje potem sploh lahko brezskrbno plavaš? Kakšen nasvet v zvezi s tem?

Za odgovor se najlepše zahvaljujem.

---

Spoštovani,

v prvem trimesečju nosečnosti je res večja verjetnost splava kot kasneje, vendar to nima nobene zveze z dejavnostmi, s katerimi se nosečnica ukvarja, temveč gre za druge razloge. Lahko torej počnete kar vas je volja, tako hoja kot tudi običajni kondicjski treningi. Odsvetoval bi le vaje z resno, kotaktno borbo. Nevarni bi bili zlasti udarci ali padci, pri katerih so možne naključne poškodbe mehkih tkiv ali kosti in sklepov. Tudi kopanje je dovoljeno. Glive niso nevarne nosečnosti, res pa je sama nosečnot že stanje, ki omogoča večjo dovzetnost za takšna vnetja. Problem pa ni v korirani vodi temveč v povečani vlažnosti.

(odgovor članu nalgaber)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Sportniki
5.9.2005 7:53:08   
CIPRESA
Tudi jaz ti odsvetujem pretirano altivnost v prvem trimesečju ker lahko pride do SS. Ko sem sama zanosila nisem poslušala drugih in kot vedno prej sem se ukvarjala s špotrom predvsem tek. A v 6t je prišlo do krvavitve in moja G je rekla da je bilo lahko vzrok tek(ker sem res veliko tekla). Na srečo se je potem vse lepo končalo jaz sem prenehala z tekom in rajši hodila na sprehode no in danes imam doma zdravega fanta.
Jaz ti svetujem da v začetku malo potrpiš in se ne prenagliš z športom, potem pa zmerno.

(odgovor članu nalgaber)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Sportniki
7.9.2005 2:40:22   
m_m
U fajn. Sem vesela, da se tu najde vse več športno aktivnih

Je pa zagoto v nosečnosti na prvem mestu zdravje otroka. Če nosečnost ni riskantna, največ priporočajo sprehode (svež zrak), obstajajo še vaje za nosečnice z lažjimi utežmi (jaz jih nisem delala pa mi je žal, ker je okrevanje po porodu težje), za plavanje se posvetuj z G (s tamponom, ne prevroča voda)...

Jaz sem bila ravno lani tak čas noseča 1m. Tek me je nenormalno zmatral, kmalu me je oviral trebuh tudi pri kolesarjenju, rolat nisem upala... pa saj boš sama videla. Lahko sem samo še sprehajala psa.

Ne pretiravaj v ničemer in se ne naprezaj. Če bo kaj narobe, si boš samo očitala. Nosečnost naj bo lepa izkušnja. Če te pa skrbijo kilogrami, si brez skrbi privošči kako čokolado, ko ti zapaše. Po porodu z dojenjem maščoba čarobna izginja.

Po 4m po porodu sem na isti teži kot prej, edino trebušnih mišic še nimam, že normalno tečem, telovadim, rolam z vozičkom (je prav fajn ko me gleda levo desno in se mi smeji).

(odgovor članu nalgaber)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Sportniki
7.9.2005 22:42:06   
AlenkaE
Jaz športa nisem opustila, ko sem zanosila, samo tempo sem zmanjšala. Nič več gorskih kolesarskih maratonov, nič več rolanja.
Vedno sem uporabljala pulz meter (ga še zdaj) za kontrolo.
Preberi si na portalu www.moj trener. Tam imaš fajn napotke za noseče športnice, predvsem glede pulza in pregretja telesa.
Sicer sem pa jaz tekla kar precej dolgo, dokler pač trebuh ni postal pretežek. Pa hodila sem veliko navkreber. Kolesarila sem pa na začetku, dokler me ni začel ovirati trebuh. Imam gorsko kolo in na tem si bolj sključen, kot na mestnem. Sicer sem pa kolesarila samo po asfaltu. Gorski tereni in makedam ceste so odpadle.
In najina beba je zdaj zdrava 6 mesecev stara punčka.
Sicer pa poslušaj svoje telo.
Glede na to,da sta enkrat bebo že izgubila pa le malo pazi in se prej posvetuj z G.

Lepo športno nosečnost ti želim.

(odgovor članu nalgaber)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Sportniki
2.10.2005 22:42:37   
KMALU
Zdravje ploda oz kasneje dojencka je najpomembnejse zato me moti, ko nekatere tvegajo in se ukvarjajo s sporti, ki za nosecnice niso primerni.
Seveda je res, da vsak lahko s svojim telesom pocne kar ga je volja, a vseeno se mi zdi da prve 3 mesece ali pa nenazadnje vseh 9 mesecev le ni NIC v primerjavi s tem, da potem dobis zdravega otrocicka.

(odgovor članu AlenkaE)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Sportniki
3.10.2005 14:45:55   
Eviii
jst sm bla tudi kr precej zagreta športnica (fitness, aerobika, tenis, rolanje, smučanje, plavanje in še kaj bi se našlo), vendar sem se zadnji dve leti malo zapustila na račun pisanja doktorske disertacije (in sedaj mi je žal, ker sem pridobila kr neki kilaže na ta račun). zdej sm noseča 19 tednov in ne pretiravam s športom. na začetku itak nism mogla ničesar. prve tri mesce sm prespala, ko medo... sploh ko sm pršla iz ljubljane (kjer delam) domov... me ni blo moč zbudit do naslednjega jutra. letos sm se malo bolj aktivno začela ukvarjat z golfom, ker je moj mož profesionalc na tem področju in si je dal v glavo, da bi me rad nauču. pa je kr šlo, dokler nism zanosila, pa tega nism vedla. kr naenkrat nism mela več moči za dolge udarce... pa sm nadaljevala s spremljanjem moža na treningih in tekmah. to so sprehodi, ki ponavadi trajajo 4-5 ur, približno 7-10 km, odvisno od igrišča. včasih so tudi kaki manjši klančki vmes. in mi prou paše... sm na zraku, pa še možeka spremljam, ko imam čas. poleti smo s kolegi tudi precej hodli na sprehode ob obali in uživali ob sladoledu... drugače pa zdej hodim na jogo, sicer samo enkrat tedensko, ker je na obali ni moč obiskovati pogosteje.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Sportniki
14.10.2005 14:58:45   
DrejcDrejc
Ne morem si pomagat, kr malo žalostna postanem, ko vas nekatere prebiram. Tako presneto previdne ste za vsako stvar. Ja, to je prav, da se izognete vsem športom z možnostjo udarcev, padcev in podobnih poškodb, pa da ne pretiravate. Ampak človeško telo je narejeno za gibanje in opuščanje gibanja v nosečnosti po moje prej škoduje plodu, kot pa da bi mu koristilo. Če imate normalno nosečnost, "športajte", seveda pazljivo in z občutkom, ne pa opustit gibanja in samo šetat pse, če ste prej bile aktivne. Telo samo pove, kaj zmore in kaj ne. Če se v nosečnosti normalno gibate in imate dobro kondicijo in razgibano telo, bo tudi porod veliko lažji, kot pa če samo "pazite" in počivate tistih 9 mesecev. Ne bit tako mehkužne no! Saj otroček ni iz porcelana!
Čimveč energije vam želim!

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?