|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče sadja
29.6.2012 11:10:19   
eva Ana
Naša 3 letnica noče sadja. Max 1 banano na mesec. Groza mi je, ker bi jedla za malico same pudinge in sladke pi****. Sicer je z težo zaenkrat vse OK, vem pa da to ni zdravo. Na vrtu jagode, maline, ribez...ona pa niti poskusiti ne želi. Razen jagodni sladoled :) !

A obstaja kakšen trik?

Pa tako rada je imela sadje, ko je bila manjša!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče sadja
29.6.2012 11:23:17   
zaspancek1
Heh, kako poznano - en poje vse, kar vidi (sadje, zelenjava), tadrugi tudi pomotoma ne - sadja nič, pa je tudi v začetku jedel popolnoma vse. Poskusi sadje zmiksat in ga ponudi kot sok, vmešaj v jogurt (tekoči), če ima rada, naredi kak milkshake ali pa sladoled iz tega sadja.

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: noče sadja
29.6.2012 12:41:22   
Katy78
Pri nas je isto. Ko je bil manjši, je sadje rad jedel, zdaj pa le jabolko in sem ter tja kakšno banano. Prav tako je rad jedel skute in jogurte, kamor sem mu vmešala sveže sadje, zdaj pa skut in jogurtov sploh noče, tako da tudi ta varianta odpade. Res mi je hecno, ker mandarin in pomaranč ali pa lubenice, ki je tudi ful sladka, sploh probat noče, surovo kislo zelje in repo ima pa zelo rad, tako kot jaz in potem pojeva po 1/4 kile naenkrat. user posted image Zelenjavo ima pa še vedno rad, sploh zeleno solato obožuje, tako da se ne sekiram, bo pa jabolka jedel dokler ne bo pogruntal, da obstaja še kakšno drugo sadje.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: noče sadja
29.6.2012 13:28:25   
Paštetka
pri nas ni pudingov in prčkarij v hladilniku.
Imamo pa skoz sadje na mizi. Nikoli se nisem obremenjevala s tem, če ni hotel sadja jest. Jaz sem sadje npr. jabolko ali banano, kivi narezala na krhlje, rezine in dala na mizo, pa sta počasi zobala.

Tudi zdaj, ko obožujeta sadje in ne moreta zvečer brez njega, najraje in največ jabolk pojesta, če so narezane na krhlje. Prav tako npr. lubenico, ananas. Narežem jo na kockice, pečke dam vstran in zmažeta poln krožnik sadje.
Četudi česa nista hotela, ju nisem silila, ampak to še ne pomeni, da nisem ponujala. Dala sem na mizo in smo vsi zobali.
Mi imamo za večerjo vedno sadje, saj imamo pozno kosilo ob cca. petih.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: noče sadja
29.6.2012 15:54:41   
Nina00
Starejši vse je, mali pa bi tudi najraje jedel le meso, testenine in vse krušnato. Še raje pa kaj sladkega, za to ima pa vedno tek. Zato pa raznih pudingov, sadnih jogurtov,... nimamo doma. Naredimo sadni jogurt s svežim sadjem in medom ali pa sedaj za osvežitev zmiksano sadje z mlekom pa spije po slamici. Sicer pa imamo popoldne sadno malico. Narežemo sadje, če komu paše zraven še sir, in jemo. Včasih česa sploh noče probat, a imamo pravilo, da mora probat en košček ali žličko, potem se pa sam odloči ali bo jedel. Če tudi potem, ko proba, ne želi jest, mu ne težimo več. Se pa velikokrat zgodi, da najprej reče, da ne bo, nato pa, ker proba (in ni tako zanič kot se mu je zdelo, da bo) in ker vsi sedimo za mizo ter jemo in se pogovarjamo (pa najbrž je lačen in ve da drugega ne bo do večerje), poje vsaj malo, včasih pa kar veliko user posted image
No, naslednjič spet reče, da ne bo user posted image

Se pa ne sekiram in ne gledam točno koliko česa poje, dokler vem, da je pri nas zelo malo "praznih" kalorij na razpolago. Pa da ne bo kdo mislil, da sta boga otroka prikrajšana za sladkarije. Jih dobita po obroku, če si zaželita.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: noče sadja
29.6.2012 22:48:22   
m_o_i
ne je ze od sestega, sedmega meseca(ko sem uvajala GH in mu mesala kasice, je se pojedel kaj, potem pa NIC VEC)

je pa zelenjavo vso in v vsaki obliki, tako da se ne obremenjujem. tudi pediatrinji sem povedala, da sadja ne je, ampak da zelenjavo pa-je rekla, da potem pa ni panikeuser posted image

s sadjem ga ne silim, mu ga pa ponujam in je na razpolago. ko in ce mu bo zadisalo, ga bo jedel, ce ne, pac ne. bo pa jedel kuhan grah, vlozeno koruzo, paradiznik v tonah, zeleno solato, peso itd. user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: noče sadja
30.6.2012 14:35:03   
*pujsapepa*
Moji imajo sicer vsi radi sadje, smo pa imeli enake težave nekaj časa nazaj z jogurti in skuto. Potem sem pa uvedla domač sladoled. Zmiksala sem različno sadje (banane, maline, jagode, ...), dala zraven navadni jogurt ali skuto in zmrznila v modelčkih za lučke ali v modelčkih za ledene kocke raznih oblik. Bila sta navdušena. Glede na to, da imate vi težave s sadjem, lahko jogurt nadomestiš s smetano. Sicer manj zdravo, ampak zelo dobro...

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: noče sadja
6.7.2012 22:12:12   
Urska09
Probaj sadje zakamuflirat. Naša tudi ni ravno ljubitelj sadja. Edino jabolka in banane bi jedla. Pa ji pretlačim jagode (maline), banano, dodam žličko sladkorja in vse skupaj zmešam. To nekako poje, ne sicer z blaznim navdušenjem ampak vsaj poje. Ali pa kivi + banana + žlička medu. Babica ji je zadnjič zmiksala jagode in jih zmešala s sladoledom, ki ga obožuje. Še porajtala ni user posted image

Se pa to počasi spreminja. Letos, npr. je prvič z užitkom jedla lubenico. Dosedaj nikoli. Pa skladko breskev je tudi že zmazala - brez kamufliranja. Počasi napredujemo. Sveže zelenjave pa tud proba ne. Noče in pika.


(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?