|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: brezposeln mož mi gre na živce
31.1.2013 9:30:03   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Lucyn
...po karakterju tak, da malo govori o svojih čustvih, ...

Pač normalen moški. Saj smo že povedali da ljubimo in se še nič ni spremenilo, zato nimamo potrebe ponavljati user posted image . Če bo pa kakšna sprememba bomo pa že takrat povedali user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Lucyn
...terapevta sem mu že predlagala, a se ne strinja, saj je mnenja, da morava najine stvari midva reševati ne pa tujci. ...

Tako bi lahko rekel tudi, ko si zlomi nogo, pa gre vseeno takrat k zdravniku. Le da je zdravnik resnično tujec, ki rešuje problem, terapevt pa problema ne rešuje, rešujeta ga partnerja sama. Zato je tudi uspešnost terapije odvisna od partnerje in le malo od terapevta. Še na terapiji pravzaprav partnerja ne rešujeta nekega problema skupaj ampak pravaprav se vsak za sebe sooča s svojo težavo. Terapevt je prevajalec in tisti ki pozna zemljevid in z usmerjanjem pomaga da se ne izgubita "v gozdu" ampak da prideta na cilj. Hoja sama je pa vajina.

Razumem da je tvoja izjava o ločitvi le izraz bolečine. V bistvu izjava, ki naj bi povedala, kako globoko te to prizadene. Da bi tudi njega przadelo tako globok, da bi razumel, kako te boli. Tudi njegova dejanja nimajo nobene namere tebe prizadeti. Niti si nista obljubila zvestobo zato, da bi drug drugega prizadevala. Pa vendar so to med vama dogaja. Ker pa sta oba prizadeta je lahko že nedolžna izjava ali dejanje vzrok za prizadetost drugega, ki vrne in se začne ples v katerega padeta ne da bi se zavedla. In terapije je način, kako razumeti svoja dejanja, kaj te v njih žene in slišati (ne poslušati) kaj žene partnerja v njegova dejanja.

Moram pa reči to, da se po uspešni partnerski terapiji korenito spremeni tudi odnos do otrok in njihove vzgoje - na dobro.

(odgovor članu Lucyn)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: brezposeln mož mi gre na živce
31.1.2013 12:03:52   
mateyka
tvoj mož ne mara da bi drug vedel vajina intimne podrobnosti - torej terapevt. samo treba je vedet, da terapevt je zavezan k molčečnosti, ne bo okoli brbljal vajinega primera in detaljev. to mu moraš mal zjasnit (plus kar je rekel tehnofil - ne bo terapevt reševal vajinega problema, ampak vidva sama).

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: brezposeln mož mi gre na živce
31.1.2013 12:31:45   
uškinamama
"ki vrne in se začne ples v katerega"

ampak ti resnično veliko plešeš, Tehnofil

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: brezposeln mož mi gre na živce
4.2.2013 8:54:42   
Poka

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Tehnofil seveda, samo iz privotnega posta kar vre zaničevanje in v tem je težava, ne pa v zahtevah.

Avtorica teme ima prihranke mož nič ( a nista kupila hiše in živela v skupnosti 12 let), za moje skromne pojme so prihranki skupni, če v 12 letih teh stvari nista uštimala, ne vem zakaj je ravno zdaj problem.
Mož je prestrog z otroki, pri njem samo jokajo. Mogoče je pa ona tista, ki ji vzgoja ne gre, ne vem, samo premlevam možnosti. to, da se ne ukvarja z otroki po njeno, še ne pomeni, da ni tam za njih. Ženske in moški drugače gledamo na te stvari.
Namesto pogovora predlaga človeku brez zaposlitve brco v rit in prepustitev hiše njej, češ, da ji itak ne bo mogel plačevat preživnine in pol je znorel...ja čudno, kdo pa nebi?
Ne rečem, dedec rabi brco v rit, da se strezne in prime za kuhalnico, če že ne drugega, samo na takle način in s takim zaničevanjem ne bo šlo tole nikamor.



Jaz se strinajm s kalbom v vseh njegovih postih... Pri naju je bilo npr. kar nekaj takih situacij in sva vedno podpirala drug drugega. Jaz sem bila večkra tbrez službe in nikoli ni bilo npr. "u nulo"pospravljeno, pa nisem nikoli bila deležna takih očitkov. Zjutraj sem po internetu iskala zaposlitev, se dodatno izobraževala in od mene nihče ni pričakoval, da bom cele dneve čistila hišo... Imam očitno fanta, ki razmišlja podobno kot kalbo - ker ja, ko si brez službe se počutiš nekoristno. Malo si tudi depresiven... Če najdeš kakšen oglas, ki te zanima, si včasih misliš, itak bo toliko kandidatov in ne bodo ravno mene poklicali... Pa na srečo pri meni to ni bilo veliko časa. Enkrat sem celo dala odpoved in sem poklicala mojega, da jo bom dala, bila sva v situaciji, ko sva nujno potrebovala denar, ampak moj se je strinjal z mojimi argumenti.

Hišo sva midva sicer zidala, nisva je kupila. Moj je vložil ogormno svojega dela, prostega časa, tudi če je prišel zelo pozno domov. Hiša je v bistvu plod večletnega dela, vložiš vse kar privarčuješ, vse kar zaslužiš plus še kredit. Zato če bi jaz to predlagala, da mi ostane hiša, ne samo da bi se razburil ampak po moejm bi bila rekacija, ki je nisem še nikoli doživela user posted image In takoj bi izgubil vse zaupanje vame - ker to je kot bi ti vzeli pol življenja. In jaz npr. spoštujem njegov vložek v to, dal je več kot jaz za to - že v obliki fizičnega dela, finančno tudi - tako da, če že bi bilo najbolj pošteno zahtevat od njega v procentih, kolikor je kdo vložil...

Itak pa po mojem počakaj do konca nosečnosti - ne vem, kako je, pravijo, da si precej bolj "siten" zaradi hormonov... Mogoče pa tvoj že najde službo vmes, verjemi, ko bo nekaj mesecev tako, ko se res ne da več živet luksuza, bo vsako delo dobro...

Je pa to tako - ti ležiš doma, on je stalno doma - gledata se cele dneve, dan je enak dnevu - te razumem, da nisi najboljše volje :)) Moj, če se ne spravi zjutraj hitro v službo, ker sem navajena imet uro čas zase (začnem kasneje), mi gre tud na živce user posted image Ko si jaz delam zajtrk, on prirpavlja mačjo hrano in sva si napoti v kuhinji (čeprav je zadosti velika), amapk potem nimam tega prostega časa (bogi revež, mu ne privoščim tega užitka... user posted image )

Sploh pa - če ne boste mogli vzdrževat hiše, plačevat položnic - je pa še vedno rešitev, da jo prodate in greste skupaj v manjšo, na slabšo lokacijo in še kakšna možnost npr. Sam imam malo občutek, da si bolj ti tista, ki se ne moreš odpovedat materialnim dobrinam. Dejstvo je - da časi niso rožnati... Midva sva se o tem že dogovorila - če bo tako, bova prodala, ne bova pa zaradi neplačanih položnic tvegala svojega odnosa. Navsezadnje pa eni čisto lepo živijo v stanovanjih.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: brezposeln mož mi gre na živce
6.2.2013 16:38:42   
ronja
Verjamem, da si sita vsakodnevnega pomanjkanja financ in da je težko deca gledat doma brez službe... ampak daj poskusi se pogovoriti z njim. Skregaj se, če je treba. Naj dojame, da bo dobil 3. otroka.

podpis. On ne vidi, da je tako hudo in težko mu je to videt. Vseeno pa mora videt. Hkrati ap mu daj vedet, da je lahko koristen tudi drugače, da ni treba, da je zaposlen, da ga rabiš. Da pa je kriza in bi morda začasno lahko vseeno poizkusil kaj, kar ni čisto to, pa se mogoče kasneje izkaže, da mu bo čisto všeč. Probajta najt kak kompromis... Kaj bi bilo njemu še sprejemljivo - za ceno finančne varnosti...

je tudi meni skočilo v oči, da on nima prihrankov, ker je tudi meni čudno, da imaš po 12ih letih in 3 otrocih ločene finance, vendar pa nekateri tako funkcionirajo. Ločitev je skrajna možnost, ko se dva ali nimata več rada ali se uničujeta ali je prisotno kako nasilje... Tu ne gre za nič od tega, tako da razmišljat o ločitvi medtem ko si noseča in on 4. mesec na zavodu, nima smisla, po moje.

Ni vedno vse lepo in takrat naj bi pomagal tisti, ki je bolj prizemljen, tistemu ki ima večji problem.

Problem je samo to, da je tu bolj prizemljena ona, hkrati ima pa tudi večji problem ona, ker je rizično noseča...

Ena stvar je, da NEHAJ POSPRAVLJAT! Nehaj kuhat, naj za to poskrbi on. Enostavno ne naredi. On ne more videt, kaj je treba, če ti to že prej narediš. Pa spusti standarde. Kar naredi, je ok, čeprav ni tako kot bi ti.
kreditno kartico ukini. Plačujta s kešem, da bo videl, če ga ni. Dokler pade iz neba, mu ni jasno, da nebo tudi pada dol...

Kar se tiče jedenja skutk: jah, meni tudi ne bi bilo vseeno, če bi odžiral otrokom. Mava to razdelano in oba enake prioritete in ej obema logično, da se najprej midva odpoveva raznim luksuzom, potem šele otroci. Kdaj si že kaj privoščiš, samo če pa ni, pa je jasno, da si ne moreš. Njemu pa ni jasno, da ni, to je po moje glavni problem. Zato se ti počutiš sama s tem problemom.
Prvo se morata zavedati da je situacija spremenjena. Dejstvo je, da če se tega ne bo zavedel, se bo situacija vajinih odnosov lahko spremenila še bolj - pa ne mislim na boljše.

Drugo pa se morata dogovoriti kako se bosta v tej novi situaciji prilagodila. Konkretno, korak po korak, kot si tu opisala. obdelati morata eno po eno.

Podpis.
ti pa po drugi strani sedaj reagiraš kot da bi bila njegova mama - 100-x ga nateraš narediti osnovna gospodinjska dela (ki jih do sedaj ni rabil), skregaš ga, ko naredi neumnost (zapravi denar), gnjaviš ga, naj postane odgovoren ..., on pa kot majhen prestrašen otrok dobi od tebe dovolj zavetja, da preživi iz dneva v dan

Tudi podpis.

Preden je lubi dobil prvo službo, je tudi dolgo iskal službo, ki mu bo všeč. Seveda je za prvo službo našega profila to skoraj mission impossible (lahko imaš veliko srečo, vemuser posted image , ni pa to glih pravilo). In ko sem videla, da je začel "hirat", sem mu rekla, da naj pač vzame nekaj drugega. Takrat je bil kar malo jezen name. Kasneje pa mi je bil hvaležen,d a sem ga brcnila v rit. Brez tiste službe ne bi dobil zdajšnje, brez delovnih izkušenj... pa še naučil se je veliko tam. Tako da - kakor mu služba sama ni bila všeč, je bila dobra zanj in to ve. Včasih je dokaz ljubezni ravno to, da poveš človeku nekaj, česar noče slišat, je pa dobro zanj... Vsi to kdaj rabimo. Ne bi se pa ločila zato. Bi pa rahlo znorela, če bi on samo v luft gledal, jaz pa noseča in bolna delala ko budala, to pa vsekakor;).

< Sporočilo je popravil ronja -- 6.2.2013 16:47:33 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: brezposeln mož mi gre na živce
7.2.2013 21:52:27   
takotako
Razumem tebe, in njega...
Sem brez službe, in kadar mi vse dol pade če ti povem po pravici ne morem nič naredit. Hodim po stanovanju in prestavljam stvari. In vidim samo to: da če grem kaj pospravt se glih tamaledva vržeta v to in je potem istooo na koncu... Hočem rečti da se je težko spravit ven iz teh občutkov.
Potam vzgoja: jaz sem tud una bolj ta stroga in pri meni tudi več jokajo, sam to je zato ker pri mojmu vseee dosežejo. ampak res vse. Sam pogledata ga in že pade dol. Oba veva da to ni prav sam on ker je manj z njima si ne more pomagat. Tako da sva se zmenla da pač so stvari katerim se ne popušča. Ampak še vedno pa kadar smo sami smo mi trije vedno skupaj ful fajn, tkod a tud na babico pozabta :)
Tebe pa razumem ker bi on se mogel potrudit in spravit v red. Zaradi vas.
Razlika je pa da mene moj spravi iz tega sam da me kaj vpraša, če bi blo obratno pa ne bi jaz mogla ker je moj tud zadržan. in vem da bi tudi moj se v primeru da službo izgubi vase zapru in potem se pač samo stopnjuje.

Zdaj ti njega poznaš in proskusi najdit način da bo sam vidu da narobe dela. Ker midva kadar imava kak prepir se jaz omaknem in ga pustim na miru. Bolj drezam slabš delam. Tako da če je kdaj da da je on narobe naredu potem se omaknem pa sam pride do mene. PA sej smo vsi taki bolj se nas razkuri, manj živcev za razmišljanje in potem sam v eno stran rinemo.
Z

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: brezposeln mož mi gre na živce
13.2.2013 13:01:04   
diamantina
Moje mnenje:

Terapevt - za moje pojme popolnoma nepotreben strošek. Raje sebi in malim za ta denar kaj privoščita, zvezo pa morata sama uredit. Terapevti so sodobni nateg in molzenje denarja.

TI - samo jamranje te je. Po mojem te mož sploh ne razume, ker nonstop samo nergaš. Povej mu jasno in brez tečnarjenja, kaj te moti in kaj želiš, da naj naredi in konc. Moški ne razumejo nekega ovinkarjenja. Verjetno tudi otrok nimaš več (vsaj taprvega) tako malih, da ne bi mogel ama nič pospravit za seboj. Jaz imam tavečjega starega 4 leta in smo ga vzgojili tako, da sam pospravi igrače. Če jih ne, se mu delo pač kopiči in izkusil je že, da to ni dobro. Pri nas je ogromno dela, hiša velika 300kvadratov (to je brez vseh kletnogaražnih prostorov), imamo tudi kmetijo, velik vrt, veliko okolico, mož podjetje ... in ja, vse je treba urejat in pospravljat. Med nosečnostjo sem ravno tako delala, sicer manj, a sva se z možem dogovorila, da v tem času vsaj nekaj del naredi tudi on (košenje trave, težja zunanja opravila), vse ostalo sem še zmeraj opravjlala jaz. Pospravljanje ni težko fizično delo in bi ga tudi ti lahko komot delala. Jaz sem kuhala tako, da sem se večkrat zraven vlegla ali vsedla, nisem cele bajte pospravila naenkrat, ampak vsak dan nekaj in sem imela še ogromno časa za počitek.

Denar - mislim, da se tvoj mož že zaveda, kakšno je stanje, iz tvojih postov nisem dobila občutka, kot bi bil popoln tepec glede tega.Če prav razumem, je on glede gradnje in vsega prispeval več kot ti, ker je tebi ostalo več prihrankov. Zaupaj mu, si bo že našel službo.

ON - da naredi pleskarijo in ostala dela je tudi veliko vredno. Ker je bil 12 let navajen, da mu ni treba nič gospodinjit, tudi zdaj tega ne počne in tega mu ne moreš zamerit. Moj se tudi niti slučajno česa sam ne spomni, ko pa kaj potrebujem, mu to jasno povem in potem naredi. SIcer pa - zakaj toliko npr. likaš ... pusti likanje in se vsedi k njemu pred TV, tako bosta tudi reševala vajino krizo. Če ne boste v nulo polikani, vas ne bo zato nič manj ... jaz sploh ne likam, če že, pa sproti, preden oblečemo.

Vzgoja - imam občutek, da ima tvoj bolj pošlihtano glede vzgoje kot ti ... če se otroci derejo, še ne pomeni, da jih nima rad in oni njega. Pri mojemu možu je bilo sprva tudi tako, zdaj je pa tavečji raje z njim kot z menoj (tamali je pa še premajhen).

Skratka - ne kompliciraj toliko, zaupaj možu, pogovorita se in vajine težave bodo rešene, verjemi.
A veš, poznam ogromno žensk, ki jim lahko dam samo kapo dol ... to so predvsem žene podjetnikov in kmetov, to so žene, ki so velikokrat same in imajo kljub vsemu pošlihtane otroke, hišo, posest in še zvezo.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: brezposeln mož mi gre na živce
12.3.2013 14:39:10   
Nastija
Hmm...s kakšnimi malenkostmi se nekateri obremenjujete. Bodita vesela da sta zdrava in imata zdrave otroke. Kaj pa če bi bil on bolan in bi bil brezposelen, ne bi mogel nič delati, pomožnosti bi lahko samo ležal ? Ali pa če bi imel službo in te pustil samo s tremi otroci ker bi si mlajšo našel? Bajta bi se po zakonu delila na polovico, ti bi pa preživnino dobivala iz sklada? Če ste zdravi (tudi psihično) se da vse dogovorit.
Ločitev je zadna stvar, sploh s tremi majhnimi otroci, potem bi ti bilo šele težko. Da ga pa tako postaviš pred dejstvo moraš bit pa tut posebna vrsta osebe. To da je ven padel ko si to omenila, pomeni samo da te ima rad - tebe in vajine otroke - in da ne želi da mu družina razpade. Bodi vesela da te ima po tolkih letih še rad, glede na to koliko zakonov razpade in ga ne jemlji za samoumevnega.
Kar se tiče kupovanja nepotrebnih stvari na kreditno kartico----prekliči kartico. On nove ne bo mogle delat glede na to da je brezposelen, torej ne bo mogle kupovati nepotrebnih stvari.
Kar se tiče jedenja skutk, ki so za otroke----kupuj jih sproti, ko otroke pobereš v vrtcu, pojdi po dve skutki zanju za večerjo in to je to. Če je pa v hladilniku deset skutk pa ne bit tok škrta pa mu ne privoščit skutke za 0,40 €. WTF? So otroci priorteta ampak če samo ena v hladilniku oz. v tvojem primeru dve, če jih je več si DRUŽINA vse deli. Vsaj v naši družini si delimo stvari.
Službo najdt zdele je umetnost, tako ki te veseli ali pa ne...rajši mu stoj ob strani in ga spodbujaj kot da ga tlačiš dol. Verjemi ni lepo dobit od 500 prošenj ki jih pošlješ 495 odgovorov ne hvala, to ti niža samozavest in odvzema voljo do iskanja. Namesto tega, glede na to da si tudi ti doma, vzemi v roke njegov življenjepis in ga ti pošlju na 1000 naslovov, ko boš dobila povabilo na razgovor mu pa povej (tebe ne bo tako prizadelo če te bodo zavrnili kot njega) potem boš videla kakšen interes ima v službe ki ga ne veselijo, ko bo z veseljem odšel na razgovore, pa še tam ga lahko zavrnejo, torej bodi pripravljena ga podpirat ko bo prihajal domov slabe volje in ne mu potem še bolj težit ampak uporabi besede: nič hudega dragi, boš pa drugič, važno je da smo zdravi in da se imamo radi. Uglavnem spodbujaj ne tlačit.
Kar se tiče gospodinjskih opravil: starga konja težko novih stvari navadiš, razen s skrajnimi ukrepi. Nehaj likat njegove stvari. Če hoče imeti zlikano, naj sam, reči da si preutrujena. Eno kopalnico zakleni in reči da je ta prevec da bi jo čistila in da 4 osebe lahko komot eno uporabljajo, razen če bo on eno čistil. Kakšne stvari boš pa pač mogla sama (posodo, perilo od otrok, itd.) Skuhaj samo zase in za otroke, njemu pa reci da ni v hotelu in če hoče kosilo naj dokler ti pereš solato oz. kuhaš juho on olupi krompir. Če pa zraven dodaš še sex na kuhinjskem pultu ali na mizi, bo pa želel s tabo kuhat.
Kar se tiče otrok...bolje da je strog kot pa da je odsoten, glavno je da jih ne tepe....mogoče jih ti preveč razvajaš? Mogla bi navesti kakšen primer da bi lahko boljši vpogled imela.
Uglavnem pred 12 leti sta si obljubila v dobrem in slabem, imela sta 10 dobrih, pripravi se na 5 slabih. Otroci vaju rabijo oba, vidva pa bosta rabila eden drugega ko bodo oni odrasli in vaju bodo prišli pogledat enkrat ne teden (ko bosta povabila na kosilo :) )
V tem času bo potrebno veliko potrpežljivosti, razumevanja in še 3x več sexa kot prej. Da dasta iz sebe vso frustracijo in tegobe, bolje da sexata kot da se kregata. Poleg tega se bosta počutila bolj povezana in potem je tudi lažje začenjat mučne pogovore kaj moti tebe pri njemu in obratno. Verjemi tudi on ima verjetno vsaj približno tak spisek kot ti, kaj vse ga moti...Nosečnice smo pa itak polne hormonov....danes se posvetita eden drugemu, v intimnem smislu, opraviči se ker si bila pain in the ass (zgovori se na nosečnost), jutri začni s pošiljanjem prošenj (tako da on ne bo vedel) in načni pogovo o kuhinjskih opravilih, najbolje med jutrišnjim sexom. Tako bo imel na izbiro nagrado ali kazen....

LP

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: brezposeln mož mi gre na živce
13.3.2013 9:17:00   
tia12

IZVIRNO SPOROČILO: Lucyn

Zelo sem jezna, žalostna in utrujena, zato sem se odločila, da se izpovem, da slišim mnenje drugih... Stvar je taka. Z možem sva skupaj 12 let, imava dva čudovita otroka, še en je na poti (29. teden nosečnosti). Pred tremi leti sva kupila hiško (oba sva lastnika v razmerju 50:50), tedaj sva bila oba zaposlena za nedoločen čas in imava hipotekarni kredit. Mož je kmalu zatem izgubil službo, bil nekaj mesecev na zavodu, nato si je našel novo službo. To službo je izgubil pred štirimi meseci, tri mesece je prejemal nadomestilo, sedaj je že en mesec brez prihodkov. Jaz sem zaradi težav v nosečnosti na bolniški že skoraj dva meseca, ravno danes sem prejela odločbo, da imam podajšano bolniško do nastopa porodniške. Zaradi tega je seveda tudi moja plača manjša. Vse kar dobim gre za račune (voda, elektrika, vrtec...) in kredit. Ostane ne nič, vse gre samo za položnice. Na srečo imam jaz nekaj prihrankov (mož nič) s katerimi hrano kupujem, ampak prihranki kopnijo in kmalu bodo zmanjkali. V tem obdobju sva se z možem zelo oddaljila, veliko stvari mu zamerim. Ne zamerim mu tega, da nima službe in je brez prihodkov, zamerim mu to, da stori bolj malo, da bi se stvari obrnile na bolje. Prijavlja se le na delovna mesta, ki ga veselijo, to pomeni, da pošlje po eno prošnjo na mesec! Sploh se ne zaveda v kakšni finančni krizi smo, obnaša se kot bi bili premožni! V trgovino redno zahaja in kupuje tudi popolnoma brezvezne stvari, plača s kreditno kartico, potem pa da meni račun, naj ga plačam! Ko se skušam pogovoriti z njim se vedno izmuzne. Zelo me jezi, da tudi hrana, ki jo kupim za otroke (recimo skutke) konča v njegovem trebuhu. Odreka se ne popolnoma ničemur, živi tako kot je bil vajen živeti. Povrh vsega je zelo len. Glede na to, da je cele dneve doma, jaz pa moram počivati, sem ga prosila naj pomaga pri gospodinjskih opravilih (doslej je on odnašal le smeti). A ne pomaga prav veliko, vsako stvar ga moram 100x prositi. Vse kar naredi je, da posodo pospravi v stroj in občasno obesi perilo, nikoli pa ne kuha, nikoli ne sesa, nikoli ne lika, nikoli ne čisti kopalnice..
Od svojega partnerja nikoli ne pričakujem, da mi bo likal in ribal kopalnico. Skratka oba sva cele dneve doma, veliko več pa delam jaz (ki sem na bolniški in moram počivati!) kot pa on. Da o vzgoji otrok sploh ne govorim. Tukaj sva na popolnoma drugih polih. Zaradi tega se vse pogosteje prepirava. Z otrokama se zelo malo ukvarja, pa še takrat ko je z njima velikokrat jokata, saj je zelo strog.In potem se odločita še za enega??
Zelo sem obupana in rabim kakšen nasvet. Jaz sem mu že predlagala, da bi se razšla, o tem noče slišati. Predlagala sem, da bi hišo pustil meni in otrokom ker preživnine itak ne bi bil sposeben plačevati.Imaš pa visoke zahteve...a on naj gre pa na cesto? 
A je znorel, od takrat naprej skoraj nič ne komunicirava. Kaj mi svetujete?



_____________________________

TAJ - 10.4.2009

(odgovor članu Lucyn)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: brezposeln mož mi gre na živce
18.3.2013 21:05:45   
metuljčica87
Ste že napisale bistvo, nimam kaj dodati.

Samo komentar na zadnji post tie12. Ti to resno, da "ne pričakuješ od svojega partnerja, da TI bo likal in ribal kopalnico"??? WTF??? Ne razumem vas ženske, res ne. Saj pa ne bo TEBI ribal kopalnice in likal, to bo delal SEBI in VSEM VAM! SVOJI DRUŽINI!! Saj če je prepričanje žensk v letu 2013 še vedno tako, potem me sploh ne čudi da so nekateri moški takšni kot so. Moj partner pa že od prvega dne ko sva začela skupaj živeti dela popolnoma vse doma, enako kot jaz. Je pa res, da je težko partnerja spremeniti po 12. letih, pravila in pričakovanja je treba postaviti prvi dan. Ženska moškemu in moški ženski. Moje mnenje

(odgovor članu tia12)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: brezposeln mož mi gre na živce
24.3.2013 20:19:45   
mamamajča
Draga moja, bom probala na kratko.

Moj partner je izgubil sluzbo, ko sem bila jaz drugih noseca. Je nasel novo, ampak spet samo za dolocen cas. Pa znova in znova in znova tako.
Padal je v depresijo. Ni imel place, nicesar ni delal, mali otrok, partnerka noseca, noseca v sluzbi... Slo je tako dalec, da je zelo ''''zabredel'''' in sva imela res tezko obdobje. Ne v smislu zabredel ne vem, v alkohol ali kaj podobnega, ampak v neko stisko, ko mu je slo vse na zivce. Bil je prava tempirana bomba.

Jaz sem se takrat odlocila, da ne dovolim, da najina zveza zaradi tega razpade. Se bova ze pobrala, sem si rekla. In sva se. Imela sva dojencka, ko se mu je ponudila priloznost za delo v tujini in jo je bil pripravljen zagrabiti z obema rokama. Meni se je trgalo srce, ampak vedela sem, da mora iti. Da zazivi, da se pocuti korisnega, da se spravi k sebi. Prvic ga ni bilo tri mesece. Danes je dve leti od tega in se vedno dela v tujini.
Toliko se je dvignil, da ti ne morem povedati. Sem tako zelo ponosna nase, ker nisem obupala, ceprav je bilo hudicevo tezko in dalec najlazje bi bilo spakirati in oditi stran. On pa ce hoce utoniti, pa naj. Ampak ga nisem mogla pustiti, konec koncev sva bila skupaj 8 let. Danes je najin odnos spet tak kot je bil in kot mora biti. No kot mora biti.... itak bi bilo idealno, ce bi imel sluzbo tukaj. Pa je pac nima. Pa je tri tedne tam in je potem tisti teden, ko je doma, toliko slajsi. In tisti tedni, ko ima malo daljsi dopust, se lepsi. DELA. V SLUZBI JE in se pocuti sposobnega, celega.



< Sporočilo je popravil mamamajča -- 24.3.2013 20:24:52 >

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?