|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  197 198 [199] 200 201   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke
27.12.2014 10:53:27   
MauMow
Flay ves tolikokrat me je prizadelo, da sem si sedaj dopovedala da tk ne bo noben mesec in pomaga. Ko je nazadnje pol bil plusek sem vla pol fulll vesela ker nisem nic pricakovala.

Pa vedno ko pride M si recem ok se mamo cas da uzivamo brez bebija - ceprav itak si ga noro zelima. Tako samo psiho spravim na normalno stanje

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 4951
27.12.2014 18:35:18   
She1
Ja, jaz mislim, da je res največji problem psiha. Nsplošno se je boljše skulirat in nič obremenjevat s tem kdaj ti bo uspelo. Sej največji problem je to odmislit. Saj vidite, da jaz prvi mesec pa že tako paniko delam, ker valda, tudi če si rečeš, prvi mesec bom poskušal, vseeno nekak ne pričakuješ M in upaš, da plusek bo. Mene so začela leta skrbet, stara sem 28 in sem se začela sekirat, da v enem letu ne bo ratalo, da potem še razne preiskave, pa ne vem kaki postopki pa bom stara 35. V glavnem tak strašno črnogledo, da kriza.
Drugače pa sem mislila še nekaj vprašat glede menstruacije. Imate dokaj redne M? Občutite v času PMS, npr. kake 4, 5 dni pred dejansko M krče v sp.delu trebuha pa špikanje tu in tam čez dan? Je to normalno?

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 4952
27.12.2014 21:05:41   
Anjjaa
Najlazje je p govorit da naj odmislimo in ko bo pac bo. Ampak to ni tako enostavno. Vsaj za mene.
Js tut skos studiram a bo ratalo al ne pol pride M in sm cela poklapana.
Ampak saj bo. Smo vsaj prsut biftke pa vinceka pile user posted image user posted image
Pa nazdravle bomo lahka na silvestrovo.

Kar se tice M odkar sm nehala jest KT nimam rednih. Od 30 do 33 dni. Zdj obcutim vse simptome ki jih prej nisem. Tudi krce pred pricakovano M kot slabost in itd.

Js mam glih te dni O. Vceri je bla druga crtica popoldan zelo mocna. Danes dopoldan se tudi mocna. Tako da danes sma bila pridna in prejsnje dni tudi. Tako da bomo videli kaj bo. Ce bo bo cene pa naslednji krog spet.

(odgovor članu She1)
Neposredna povezava do sporočila: 4953
27.12.2014 21:26:31   
flay
anjaa se strinjam s tabo. Najtežje je odmislit. Oz menim, da lahko ne-misliš na to samo če se slučajno zgodi. Oz mogoče rečeš ok nebi še imela otroka, ampak če lih bo pa nič ni narobe.
V kolikor pa delaš na bebi iz meseca v meseca poskušaš različne variante vsega možnega, ugotavljaš ovulacijo in itd.pa je vse že itak v podzavesti. No to je moje mnenje. Vse kar lahko narediš je to, da poskušaš biti optimist, probaš sprejet naravo,
da pač ne more biti po tvojih načrtih ampak po načrtih "narave" in iščeš pozitivne dejavnike, kaj bi se dalo narediti, da bi morda bil rezultat pozitiven.
Je pa težko sprejemat komentarje ko ti nekdo reče: eh, ko se boš sprostila pa bo, veš sam sproščeno.... user posted image uf, ko bi ga najrajš prtisno... ti pa pco, pa en kup hormonskih težav pa še marsikaj... Enkrat mi je ena kolegica rekla, da je enemu zabrusila, da pač če nimaš več jajčnikov bo težko pomagalo sam sproščanje.
Pač se marsikdo ne zaveda, kaj v takih situacijah sploh preživljamo ženske, žal. Imamo imeti pravico biti žalostne in tud kakšno solzico potočit, saj meni tudi to pomaga, da dam žalost iz sebe in da ne držim vsebi, ter se drugi dan sestavim skupaj in sem ok. Pač smo različne in prav je tako.
she1 glede moje m. Je točna ba 28, 29 dni. Zaradi prenizkega progesterona imam eldino izcedke do 8 dni pred začetkom m. Občasno glavobole, špikanje v jajčnikih, napete prsi.
Ta teden še vedno čakam na m. ni še je. Test v sredo negativen, delam ga jutri spet. Izcedek kljub tabletom iz nedelje na pon,(do torka sem jemala tablete) ter včeraj, zdaj sem brez tablet pa ni nič še. Ostali simptomi so enaki kakor prejšnji mesec. Občutek, da bo m.vsak čas prišla...

(odgovor članu Anjjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4954
27.12.2014 21:42:41   
chocolatecake
Mene tudi razp..., ko mi kdo reče, ko se bosta sprostila pa bo, ko bosta najmanj pričakovala pa bo ... bi se najrajši zadrla nazaj, tako kot tale tvoja kolegica, da rabiva jajčece in semenčece, da kaj rata, pa nimava ne enega ne drugega.
Ampak dejstvo je, da je pri veliki večini pa res problem samo psiha in potem pridejo do user posted image , ampak to so navadno pari z blažjimi težavami ali celo takšni brez njih, kjer nepojasnjeno ne pride do user posted image . Ko se odklopijo, pa pač rata.

A je tukaj mogoče kakšna, ki je postala mamica na drugačen način? S posvojitvijo?
Mene zadnje čase čedalje bolj vleče v to smer. Samo pri stroških se mi malo zvrti v glavi, pa ne, da bi bila škrta, sam pri kreditu za stanovanje si res težko privoščiva še enega. Da nebo pomote, otrok je neprecenljiv in mojemu s finančnega vidika in vseh ostalih nebi nič manjkalo. Nimam pa res od kje vzet celega zneska 20 - 30 000 evrov, kot stane mednarodna posvojitev.

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 4955
28.12.2014 6:43:25   
Anjjaa
Ja nekateri znajo bit pametni. Najbolj me pa razjezi ker mam kar nekaj poznanih ki so nosece pa sploh niso hotle met otroka in takim bo najprej ratalo.
Ali pa ena ko je stara komaj 20 let pa se studentka in nimata niti svojih prihotkov ne stanovanja nic.

Js sm si ta mesec rekle ce bo bo ce pa nebo pa bomo se uzivalj kak mesecuser posted image
Danes sem se zbudila v kupe snegauser posted image mmal se polezim kavica najem potem pa pucat avto in v sluzbouser posted image
Kaksne so kaj ceste???? Eh bo ze sam da je mal zimskega vzdusjauser posted image

Jaz pri svojih M cutim spikanje krce ampak nikol nimam napetih prsi bradavice me ne bolijo nic. Niti izcedka pred M nimam. In to nikoli. Tako da ko me bodo prsi bolele bom takoj vedla da se user posted image hihi

Neposredna povezava do sporočila: 4956
28.12.2014 9:35:50   
She1
Zdravo,

ja saj vem, da je najlažje govorit, bolj ko si rečeš, da se boš sprostil, bolj ti ne rata. Itak je res, da ko se načrtno odločiš za otroka, da enostavno nonstop upaš, da M ne bo, logično. Tak, da tudi jaz ne razumem kak lahko eni kar odklopijo, jaz tudi ne morem pa bi full rada ... poznam tudi veliko takih, ki so zanosle kar tak, v prvo, ene sploh niso še želele otroka in se mi tudi zdi tak ne fer, tiste ki pa želijo pa se tak namučijo :( jaz upam, da bomo vse čimprej noseče, tak da leto 2015 bo naše :)
Flay, držim pesti, da ne pride :) ti se že dolgo trudiš?
Anjjaa, ti imaš torej cikluse dobro porihtane. Se dolgo trudiš? Ja vsaka ma drugačne znake, jaz ponavadi imam občutljive prsi pred m, včasih takoj po O. Krče pa imam (in občutek, da bo M prišla) tudi kakih 5 dni prej včasih, sem vprašala in gin in baje to ni nič takega, da to spada v PMS.
Kaj če imaš endometriozo, imaš normalne O, ne? Samo do vgnezditve ne pride ali kako? Jaz O in dokaj redne M imam, za ostalo pa ne vem če vse štima, vaginalni Uz je tudi štimal.
Chocolatecake, kaj ti imaš torej nepojasnjeno neplodnost? Kaj se tiče hormonov, torej O in M pa to, je pri tebi bilčo vse vredu? Se dolgo trudita s tvojim? Jaz sem tudi razmišljala, da če ne bo šlo, bi posvojila, je pa veliko parov, ,i so posvojili, bili prepričani, da ne morejo svojih otrok imet in jim je potem kmalu po posvojitvi, vseeno uspelo, nevede:) Take zgodbe ti vsaj neko upanje vlijejo.

(odgovor članu Anjjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4957
28.12.2014 9:45:52   
Anjjaa
Pa tk no. Zadnja dva ciklusa se mi je porihtala M. Prej pa po prenehanju KT ni bla redna.
Ni tk dolgo kar delama na user posted image od avgusta letos.

Men tut ni fer da so nosece tiste ki si ga sploh ne zelijo. Amppak kaj moremo tako je zivlenje.

O ma zdaj ta vikend. Danes se nisem delala OT ga bom ko pridem domov iz sluzbe. Ampak cutim tako spikanje oz
Cuden obcutek v jajcnikih. Tako da mislim da se je jajcece ze sprostilo.

Bomo videli kaj bo. Upam da je ratalo ker deug teden mam se dragega doma. Potem pa spet gre in ga cele tedne nebo
Razen vikende pride domov. Tako da bo cev cudez ko nama bo uspelo. Tiste dva dni na teden ko ga mam domauser posted image

(odgovor članu She1)
Neposredna povezava do sporočila: 4958
28.12.2014 11:18:21   
She1
Joj, to je potem kriza ja, ko ga nimaš na razpolago vsak dan, ampak glej bo uspelo, moji kolegici je tudi pa se nista videla pogosto,ker dela njen v tujini. Ja, tisto špikanje je ziher znak ja, ker mam jaz to tudi ponavadi okrog O. Mene sam skrbi, da bi našli pri meni npr.nepojasnjeno neplodnost, bilokaj druga je in je rešljivo magari z operacijo, maš vseeno upanje. Jaz sn itak preveč črnogleda, samo ne morem si pomagat.

(odgovor članu Anjjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4959
28.12.2014 13:08:20   
flay
Decembrski sneg mi je prinesel in uresničil največjo željo!
Zagledala dve jasni user posted image ! Ne morem vrjet! Testa sem naredila dva različna in pokazalo na obeh enako user posted image
Zaj pa upam na najboljše...da bo vse vredu!
Sem srečka user posted image , jeeee!
Pa tak me je bilo strah, da nisem upala pogledati na tester, komaj, komaj in pol, sanjski rezultata.
Malo me skrbi, ker sem 7 dni nazaj malo krvavela. A bi to lahko bila vgnezditvena? To je bil 23 dan v ciklusu, je kar pozno glede na ovulacijo, ki je bila na 15 ali 16 dan v ciklu. A ne?
V 1.user posted image nisem imela vgnezd.krvavitve.
Želim vam lep dan!

(odgovor članu She1)
Neposredna povezava do sporočila: 4960
28.12.2014 13:16:09   
flay
chokolatecake jaz imam sodelavko, ki je posvojila otroka. Dojenčka kar iz porodnišnice. Se mu je mamica odrekla in to iz Slovenije. Nikoli ni govorila o denarju, tako da ne vem.
Vem samo, da sta bila v postopku posvojitve in so kar na enkrat poklicali, da ga dobita. Bilo je full na hitro, ker je bla v službi kar panika zarad porodniške itd. Druga pa ne vem.
Osebno se mi pa to zdi ena najlepših potez oz odločitev, ki jih par lahko naredi. Ni lepšega kot otroku nuditi topel dom in ljubezen! Tako, da ti želim veliko poguma in sreče, da svojo željo uresničita! Pa ni važno po kakšni poti!

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 4961
28.12.2014 14:20:09   
Anjjaa
Cestitam Flayuser posted image user posted image user posted image
A sta se dolgo matrala na user posted image ??

Zdj pa nic vec vinceka. Samo malo nazdravit za NL😄😄
Upam da bom js tut cez 14 dni mela taksno novico in jo delila z vamiuser posted image

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 4962
28.12.2014 16:00:53   
medvedka15
Pozdravljene bodoče nosečke user posted image

Men je test pokazal user posted image po 3 dneh po dnevu ko mi mogla met M To je blo 13 do zdej še ni blo ne duha ne sluha o M mam pa občutek slabosti in boleče prsi...tk da upam d je vse ok in bom 14 januarja ko mam prvi pregled vidla pikico user posted image user posted image tega me je najbol strah d ne bo kej vredu...

(odgovor članu Anjjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4963
28.12.2014 17:58:57   
flay
anjaa hvala, držim pesti, da bo pri tebi tudi + , čez 14 dni. :) Ja, nič alkohola. Saj imam kar slabo vest, ker sem 25 spila dva kozarca šampanjca, tudi 24 kozarec vinčka pri večerji.
Če sem pa dobila izcedke in tak boleč trebuh, da sem ziher bila, da nebo nič... Res niti malo ne drugačnih simptomov. Komaj danes imam čudn občutek v želodcu. Pa od srede nič več izcedkov.
Pri meni ni bilo tistega občutka ko pravijo nekatere, da so vedle že pred testom, da so noseče user posted image Pa je to moja druga nosečnost in sem res pričakovala, da bom vedela.
medvedka ne bodi, tako negativna. Zakaj nebi bilo kaj vredu, saj bo. Črnih misli se mormo znebit. Saj je mene tudi strah, ampak če bomo tako črnoglede, bomo še same priklicale smolo!
Meni je test pokazal na 30 dan ciklusa, imam v večini 28 dnevne cikluse. Test sem delala na 26 dan, pa ni bilo nič, pol pa do 30 dneva nisem delala. Danes 30 dan pa ne morem zgrešit črtici :)

(odgovor članu medvedka15)
Neposredna povezava do sporočila: 4964
28.12.2014 19:09:56   
chocolatecake
Čestitke medvedka in flay!
Želim vama nosečnost iz pravljice in čudovitega user posted image !
Pa tudi vsem ostalim, da bi vam sneg in nov leto prinesla user posted image in user posted image .
Flay sem pa presenečena, da se tud v Sloveniji dejansko da priti do posvojenčka, navadno vsi pišejo o tako dolgih čakalnih vrstah, da obupajo in gredo v tujino, kar je povezano z visokimi stroški.
She1 pri meni je poznan razlog oziroma oba razloga, zato sem napisala, da ni jajčeca, niti semenčeca in da dvomim, da bo kakšno sproščanje pomagalo, zato mi gredo te besede toliko bolj na živce.
Jaz ima PCOS in neredne menstruacije, zadnje pol leta se je stanje precej poslabšalo. Partner ima pa katastrofalen spermiogram, skoraj brez semenčec, tudi od tistih redkih primerkov skoraj ni gibljivih. Za operacijo je malo možnosti. Tako, da nimaš ravno prav, ko praviš, da se lahko vse znane diagnoze operira in zdravi. Operira se endometiroza, kakšna pregrada na maternici, odstrani se kakšna večja cista... pri moški neplodnosti pa navadno ni možnosti operacije. Izjema je varikokela, pa še to redko. Meni recimo en k... nuca, da vem diagnozo, ker meni itak nihče noče pomagat in me zdravit, ker pravijo, da zaradi partnerja itak nima smisla.

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 4965
28.12.2014 19:16:54   
~pikapoka~
Čestitke vsem za pluske!! user posted image user posted image
Jaz še vedno čakam prvo M po Mireni...drugače pa nič bat, če ste spile kakšen kozarček. Tudi jaz sem prvič zanosila v decembru, in ker nisem vedela tudi kakšen kozarček spila. Pa je blo vse vredu! Mogoče pa je zato tko hiperaktivna user posted image
Mi smo bili na kratkih počitnicah, zdaj pa bomo doma malo uživali, ker ima ati končno dopust! Jutri pa verjetno sankanje.

Je tukaj kakšna, ki je tudi si odstranila Mireno??

Neposredna povezava do sporočila: 4966
28.12.2014 20:06:00   
MauMow
Flay ja iskrene čestitke pa srečno do konca user posted image

Medvedka15 čestitke tudi tebi!

No moja M bo malo potegnala dokler se ne ulije orng. Se vidi da je bla O šele 20 dan. Je pa grozno ko moram vsaj z mini vložki že en teden prej hodit ker mam rjave izcedke - ne vedno samo ob določenem delu dneva... Aja pa N ziher nisem ker je tut napihnjenost minila. Samo vliti se mora ta predraga Muser posted image

Chocolatecake, v slo ponavadi čakajo lahko tudi 10 let. Zelo malo otrok gre v posvjitev, na leto le kakšen ali dva. Največ so začeli hoditi v rusijo, saj so otroci zelo nam podobni in otrok je veliko. Res je da te vse skupaj pride med 20.000 in 30.000... Otrok je ponavadi star okoli 1 leto ko pride v slo. Lahko tudi več če se za to odločiš. V forumu posvojitve ti bodo punce znale kaj več povedat. Jaz sama sem vedno bila mnenja da bom če ne bo šlo takoj posvojila enega malega ruseka. In k sreči moj dragi tudi za to.

(odgovor članu ~pikapoka~)
Neposredna povezava do sporočila: 4967
28.12.2014 20:32:49   
rdečebela
zdravo, že nekaj časa se odločam ali bi se javila tukaj ali ne... tudi mi razmišljamo o še enem otročku (prva bo januarja stara 4 leta). V bistvu sva ta mesec začela aktivno, brez kontracepcije. Julija pa sem si šla odstranit mireno, tko sva planirala, da bi vsaj 3 mesce počakala po odstranitvi, sicer sem menstruacijo dobila kar kmalu. Mene zanima a vse gledate te plodne dni in ovulacije? jst sm sicer imela splanirano, da bova aktivna tiste top 3 dni user posted image , ampak se ni ravno izšlo. sva pa prej in potem user posted image no, kakorkoli, upam da kmalu zagledamo tudi pri nas ta plusek. srečno vsem

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 4968
28.12.2014 22:00:23   
Anjjaa
Rdečebela midva naceloma gledama na O oz jaz gledam kdaj mam priblizno O. Z OT preverjam in se mi zdi da so zanesljivi.
Ta mesec sma bla kar pridna. Sva v torek sredo cetrtker in vceri. O sm mela vceri ali danes.
Ceprav sva pridna tudi tj ko nj plodnih dni. Fajn je ze priblizno vedet kdaj je O. Saj si stem povecas moznosti. user posted image

Zelim ti da cimprej ugledas user posted image

(odgovor članu rdečebela)
Neposredna povezava do sporočila: 4969
29.12.2014 8:43:44   
Anjjaa
Jutroooo. Danes sem opazila tako prozorno steklenasto vlecljivo sluz.
A je to mogoce ovulacijska sluz? In da sem danes mela O???

(odgovor članu Anjjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4970
29.12.2014 9:09:08   
Marčevka2010
Flay in Medvedka15 čestitke za plus! user posted image Sedaj pa srečno do konca. Sem vesela za vaju. user posted image

Pikapoka jaz sem jo dala ven avgusta in potem 2 meseca čakala na m. Kdaj si jo ti dala ven? Priporočam pitje čaj krvomočnice, jaz sem ga ene 10 dni in sem jo dobila. Mi je ginekolog že obljubljal kaj za sprožitev. Pa sem raje čaj prej pila, ker nočem hormonov. Se bojim, da telo potem samo ne bo uredilo cikla. Sedaj pa jo imam točno na 28 dni, do ure natančno. No, upam, da je v nedeljo ne bo. Me že matra ali je kaj ratalo.

Anjjaa v akcijo, če je taka sluz. Da ne zamudiš.

Jaz sem pa ugotovila z o testi, da je ovulacija kasneje kot sem mislila. Tako, da dobro, da sem jih sedaj uporabila, je bila 3 dni kasneje kot sem običajno mislila (zaradi krčev in sluzi). Tako, da so ti testi kar fajn, da se vidi kdaj je hormon visok. Škodit ne more. Samo ni za jemat v kakšnem DM, ker sta se mi zdi, da samo dva. Jaz sem na plodnost naročila, 10 ovulacijskih in 5 za ugotavljanje n. Za 11 €. Po moje jih bom še vzela, če to rundo ne bo nič. Nisem pa vseh porabila.

(odgovor članu Anjjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4971
29.12.2014 9:19:26   
Anjjaa
Ja ocitno je res kasnej. Ker testi so mi petek in soboto pokazali najbolj mocno crtico. Vceraj je bla pa komaj opazna.
Ampak to itak pomeni da je negativno.
Morem pocakat do vecera da pridem iz sluzbe. Hehe

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4972
29.12.2014 9:20:22   
She1
Čestitke vsem ;) Anjjaa, v akcijo hitro :)

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4973
29.12.2014 9:46:51   
She1
Emm, to še bi jaz samo vprašala ... Kaj je tukaj katera, ki se je šla metodo pazi in da se je tudi že zgodilo, da bi spodletelo in to npr pri večih partnerjih ne samo enem? Pa da kljub temu NI zanosila, ko pa se je odločila za otroka pa je redno na 2 3 dni pa je zanosila???

(odgovor članu She1)
Neposredna povezava do sporočila: 4974
29.12.2014 10:00:06   
Marčevka2010
Anjjaa, ko je test pozitiven pomeni, da bo v roku 24-36 ur ovulacija. Takrat je treba user posted image ene 3 dni. Malo si preberi navodila. Da ne zamudiš.

(odgovor članu She1)
Neposredna povezava do sporočila: 4975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  197 198 [199] 200 201   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  197 198 [199] 200 201   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?