|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dejavniki odločanja za in starševstvo in prot...
21.11.2005 15:06:44   
urši77
...tak je naslov moje seminarske pri predmetu iz Sociologijeuser posted image
Zdaj pa vas prosim za pomoč in ideje, zakaj ste se odločile-i za starševstvo, kaj je na to vplivalo in testi-e ki se za to niste odločili-e, zakaj ne.
Podnaslovi in podteme pa so:
-kako lahko družinska politika vpliva oz. prispeva k ustarjanju družine
-dopust za nego in varstvo otroka in očetovski dopust
-finančno stanje družine in njeni prejemki
-delo za skrajšan delavni čas

Lepo prosim za vsako pomoč oz. vaše izkušnje in mnenja, rezultate sporočim lahko nekje sredi decembra( če vas bo zanimalo)

LP Urška
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
21.11.2005 16:09:07   
tascha
Ti bom probala mal pomagat, čeprav se mi ne da veliko pisat. Imava že enega otroka sedaj starega skoraj 8 let intakrat ko sva se odločala zanj sva si rekla tako. Imela sva že stanovanje v hiši njegovih staršev, še kar solidni službi, tik pred poroko in sva probala in je ratalo. Ker je bil ful živ otrok, dolgo časa nisem pomislila, da bi imela še enega, čeprav sem si vedno predstavljala, da bom imela dva otroka. Ko sva po toliko letih odločila za še enega, me je bilo že vnaprej groza, kaj če bo tudi ta tak živec.user posted image Pa je čisto drug karakter. Cajt za to sva zbirala v povezavi z mojo službo, prej sem diplomirala, potem pa v službi nič boljšega, novegauser posted image . Ta velik je tudi že priganjal, da hoče bratcauser posted image inje tako. Plače nimava tako grozno slabe, da ne bi mogli    še enega preživet, amlo me ednino skrbi varstvo za tamalga, ker iščemo jasli, polovičen delovni čas ne pride v poštev, ker če moraš enkrat v Lj, porabiš že za to tooliko časa. Je pa fajn, da sem lahko doma vsaj 1 leto, čeprav bo tako hitro konec. Očetovski dopust je sicer fajn, a to ni vplivalo na to odlčočitev. Upam, da sem ti kaj pomagal, če ne pa še user posted image vprašaj!

(odgovor članu urši77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
21.11.2005 16:10:37   
tascha
amlo = malo

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
21.11.2005 16:15:59   
Gina
Zelo smo se razpisale na tem naslovu točno na to temo, no vsaj moj odgovor, je bil točno na to temo, pa sem spet pozabila, kako aktivan link narediš, bo kar tak, za prilepit (forum finančne strani starševstva, zakaj upada rodnost, ali nekaj takega, je naslov):

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=646683


Drugače pa mislim, da si polovica žensk še vedno bolj želi imeti otroka, kot znoreti se, doseči ne vem kakšne ambicije. No, to po moje izvira iz ženskih genov, ki izhajajo iz skupinske zavesti neke populacije (kot se ptice množično slijo na jug, tako je nagonsko, da si ženska želi imeti otroka). Vse ostalo je nekaj, kar si ženska tudi želi, pa se določen čas tepe s prvotno željo po otroku in jo za določen čas tudi premaga (beri za nekaj let).

Po moje vplivajo na to še druge reči:

- ustrezen partner
- socialni status (če si brezposeln in brez službe, boš bolj pazil, da ne zanosiš najbrž, kot sicer, ni pa nujno)
- kako so tebe sprejeli kot otroka (se mi zdi, da se ženske, ki so jim celo otroštvo govorili, da so vsi otroci hudo breme, težje odločajo za otroke, kot tisti, ki so imeli kolikor toliko občutek normalnega otroštva - lahko da se motim, samo jaz same take poznam - in dejansko se jim potem otroci zdijo breme in to v večji meri, kot se zdijo ostalim)
- najbrž je še več reči, pa se jih ta hip ne spomnim

(odgovor članu urši77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
21.11.2005 16:21:20   
Gina
Sem se spomnila, kaj še vpliva, ko sem zgornjo brala

- težek porod (jaz sem po drugem otroku dolgo govorila, da nikoli več, da raje crknem, kot da grem rodit)
- nespanje ponoči te odvrne še od enega otroka
- nezmožnost imeti majčkeno časa zase (če bi nam omogočili kakšno pomoč, bi se lažje odločili še za enega - nimamo vsi babic)
- nezmožnost pospraviti vse, kar bi rad (če bi nam omogočila država gospodinjsko pomočnico, bi se lažje odločila še za enega), računaj, da nimamo več dveh piskrov in dveh ponev, ampak kup posode, za katero je treeba skrbet, pa kup robe, za pospravit, ki je pred 100 leti niso imeli
- skrbelo bi me, če bo še en otrok tudi toliko bolan, ne bi hotela tega še enkrat skozi dajat - meni ni fino iti na bolniško, babice pa kot rečeno ni nobene za čuvat

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
21.11.2005 17:56:53   
Pupica
A zakaj sva se odločila za najino princezo?
Ja a ne bi blo dolgčas brez njeuser posted image ...Ne evo resno. Jaz bi imela že prej user posted image pa nekak ni bil primeren trenutek. Najprej šola. Pol štalca, pol je bik ušuuser posted image user posted image user posted image še preden je bla kravcauser posted image
Ne zdej pa čist resno...Jaz mislim, da je bila v čisto pravem danem trenutku. Službe nimam, oz.ko sem zanosila nisem imela stalne. Po porodniški me stara služba ni več čakala. ampak sem optimist. Če bi mi eden zatrdil, da bodo vsi moji otroci tako pridni kot Tia bi jih imela pa še 6. No ok vsaj 3user posted image .
Vse ostalo, delo za skr.del.čas, finance, dopust(porodniška) in očetovski nimajo bistvenega vpliva, oz.ga niso imeli. Družinska politika...hja pri nas se ve kdo hlače nosuser posted image tako da pri nas matriarhat odloča, kuko pa kaj bo. Šala! Ne odločitev je bila(in pomoje more bit) obojestranska, drugače to na dolgi rok ne gre.

Velik sreče pri seminarski!!!!user posted image

(odgovor članu urši77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
21.11.2005 18:13:44   
baguSka
Dejavniki, ki so me prepričali so:

- ljubezen
- sreča
- finance
- pestvanje novorojenčka

Očitno pa je zahinavlo zdravje, ki je najbolj pomemben dejavnik in mi tud ostali ne pomagajo postati starš. No, enkrat bo.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
21.11.2005 18:27:03   
bskrle
Imeti otroka - je položeno v žensko naravo, če ne drugega te ciklususer posted image na to spominja.

Odločitev za otroka je skupna, torej skupaj z možem, osnovni pogoji, plači in  prostor pri starših sva imela. Gre za določen življenjski stil, odločitev.

Zagotovo je pomembno zdravje žene in matere.

Pomagalo bi, če bi bili stroški vrtca in šolanja manjši, lažja pot do stanovanja, zagotovoljeno delovno mesto - socialna varnost, urnik, ki bi bil primeren za mame, torej doma po drugi uri, da otrok ni v vrtcu več kot 6, 7 ur. Če ostane mama doma, da ima mož toliko večjo plačo.
Družinska politika na odločitev  za družino ne vpliva, gre za vzgojo, vzgled staršev, sorodstva ...

(odgovor članu urši77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
21.11.2005 18:33:10   
soncece24
No, da še jaz opišem svojo situacijo:

Jaz: 24,5, študentka, nora na otroke: SEM ZA otroka, bi ga mela včeraj, ne jutri
Moj: 28,5, zaposlen za nedoločen čas: JE PROTI, vsaj za zdaj. Razlog: nimava stanovanja. čez vikend sva oba pri njegovi mami v 2 sobnem stanovanju, čez teden grem jaz vsak večer domov spat.

Torej: če bi država pomagala pri nakupu stanovanja (recimo, bolj ugodni krediti, predvsem daljša obdobja odplačevanja - brez hipoteke, kjer ti dajo samo 60% vrednosti), potem bi to pri nama vplivalo na odločitev in bi tudi moj (ki je pač malo bolj odgovorne sorte kot pa jaz) bil za otroka, kar bi pomenilo, da bi bil kak slovenec več na svetu.

ma sem malo zabluzila, sam danes ni moj dan, sem jezna na celi svet...


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
21.11.2005 23:54:57   
mamči
Imava službe + stanovanje + ljubezen = pri meni je kr naenkrat naredilo klik + sem okužila še mojega rezultat = dva user posted image  user posted image  krasna otročka.
Rada sem doma, rada sem mama in moj je rad ati. Je pa odgovornost velika, situacije pa vedno nepredvidljive (glede finenc, stanovanja, finančni vidik...) in večkrat neprijazne do mladih družin. V službo tudi rada hodim in bom še kar nekaj časa morala, da otroka dozorita user posted image . Osebno bi še imela kakšnega otročka, če me podzavestno ne bi bilo strah prihodnosti in morebitnega slabega socialnega stanja!! Ta strah je pri meni pogosto prisoten ( paranojauser posted image ), moj dragi je pa večen optimist in se samo smaji: saj bomo že! Plač res nimava slabih, ampak zaenkrat ostajava pri dveh otrocih ( moj dragi pravi, da imava dva več kot dovoljuser posted image user posted image )

(odgovor članu urši77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
21.11.2005 23:57:47   
mamči
Aja še to- polovični del. čas pri meni ni možen, glede zdravja in nočnega vstajanja......... saj, ko so bolani si čist na dnu, pa ko so sitni in ponoči razgrajajo bi iz kože skočil!!!! Ko pa vse to mine se imamo samo neizmerno radi!

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
22.11.2005 8:35:48   
Anonimen
Zavestno se nisva nikoli odlocila za otroka.. Vedno so naju otroci casovno prehiteli.. Hmmuser posted image user posted image  Kako je to mogoce?

Kako lahko politika pripomore? Tako ,da se zrusi tale idiotski sistem dusne mafije, ki jo sestavlja religija&politika.
Delo za skrajsani delovni cas.. Brez veze.. Zakaj ne bi uvedli raje porodnisko 3-5 let.. odvisno od zelje posameznika.. Ce ukinejo vojsko, direktorske place, razne puhloglave politike.. in podobno..  v konci fazi tudi policijo, ko se dvigne zavest, bi bilo denarja vec kot dovolj.

Sem ti kaj pomagal?? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu urši77)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
22.11.2005 8:43:26   
Anonimen
Jaz bom napisala samo to, da sem se odločila otroka imeti takrat, ko sem se 100-odstotno čutila sposobno imeti otroka sama. Nikoli si nisem zanašala, da bi mi partner pri tem kaj pomagal. Se mi zdi otrok prevelika odgovornost, da bi računala na kakršnokoli "pomoč". Ne vem zakaj, ampak že od rane mladosti sem tako razmišljala, pa nimam tega od doma. Moj oče je bil res najbolj zlat oče, kar se ga da zamisliti. Sem pač take sorte.

Da pa bi imela še kakšnega otroka, pa bi morala imeti več denarja in večje stanovanje, pa še nov način rojevanja bi si morali prej izmisliti, tako da iz te moke ne bo kruha.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
22.11.2005 8:47:25   
Anonimen
Slipsi.. nekaj taksnega sva si tudi midva izmislila za izgovor.. pol je pa Flip kar na lepem prisel.. in se vedno je vsega dovolj... in vse se samo uredi.. user posted image user posted image  Hmmm.. Kako to??

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
22.11.2005 8:47:37   
daddy
   Dušna mafija, Tjazy ..... za tale izraz bi ti jaz dal Einsteinovo nagrado, če bi obstajala.
   K temi lahko rečem tole - finančni vidik je slab faktor v smislu spodbujanja k večji rodnosti. Značilno je namreč ( zanimivo ), da bolj ko je država razvita in večja ko je kupna moč prebivalstva, za manj otrok se prebivalci odločajo.
  Zdi se mi, da je nekako "tradicionalno" za našo družbo imeti enega, največ dva otroka ( midva z ženo torej nisva tradicionalna, ker sva podarila pet življenj ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
22.11.2005 8:49:54   
Anonimen
Pet zivljenj... user posted image user posted image user posted image   Pridna.. pogumna.. Pa se na nadaljni pet user posted image user posted image

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
22.11.2005 8:59:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Slipsi.. nekaj taksnega sva si tudi midva izmislila za izgovor.. pol je pa Flip kar na lepem prisel.. in se vedno je vsega dovolj... in vse se samo uredi.. user posted image user posted image  Hmmm.. Kako to??


Tjazy, verjetno zato, ker sta dva, vidva. Jaz pa v bistvu nisem dva ... Formalno ja, v bistvu pa ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
22.11.2005 9:01:52   
daddy
Ni problem tud na nadaljnih deset, ampak to bojo vnuki. Še prej pa bodoče snahe user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
22.11.2005 9:06:27   
Anonimen
Slipsi.. pa naredi tako, da bosta v bistvu dva.. in formalno samo ti.. Saj se da. To je bolj varianta...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
22.11.2005 9:11:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Slipsi.. pa naredi tako, da bosta v bistvu dva.. in formalno samo ti.. Saj se da. To je bolj varianta...


Ja, se da, samo je prekomplicirano za moja leta. Zdaj imam že leta lahko za izgovor, saj včasih sem imela kaj drugega.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dejavniki odločanja za in starševstvo in ...
22.11.2005 9:21:22   
Anonimen
Ja kolk teh let pa se je nabralo?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?