|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   25 nasvetov
3.1.2006 2:50:38   
Aleksandrin
25 nasvetov za pospešeno porabo kalorij:

1. Prižgite luči
V temnih zimskih dneh pa tudi spomladi, ko je oblačno, prižgite čim več luči. Tema ne vpliva samo na naše razpoloženje, ampak tudi na naš organizem. Pozimi in v mračnih dneh se metabolizem upočasni, posledica tega pa je tudi počasnejše izgorevanje maščob.

2. Hodite s palicami v rokah
Nordijska hoja, to je hoja s smučarskimi ali planinskimi palicami v rokah, je tudi pri nas vse bolj priljubljena. Taka hoja krepi ves organizem, še posebej pa sklepe in roke. A to še ni vse. Če hodimo s palicami, porabimo približno 40 odstotkov več kalorij kot pri običajni hoji. V eni uri 400 namesto namesto običajnih 280.

3. Cimet namesto sladkarij
Cimet "ubija" željo po sladkem. Posujte s cimetom kapučino, za ščepec ga zmešajte v jogurt ali žvečite žvečilni gumi z okusom cimeta.

4. Hujšanje z likalnikom
Tudi pri gospodinjskih opravilih, celo pri tistih, ki potekajo bolj ali manj statično, porabimo kar precej kalorij. V uri osovraženega likanja porabimo okoli 250 kalorij. Če zberete po hiši vsa oblačila, ki jih je potrebno zlikati, boste pri tem porabili zajeten kup kalorij, pa še na sladkarije ne boste pomislili!

5. Spalnica naj bo hladna
Zmanjšajte temperaturo v spalnici z 20 na 18 stopinj C. Ne samo da boste bolje spali, naš organizem za vsako stopinjo temperature manj porabi dodatnih 50 kalorij. Kar med spanjem!

6. Sir za začetek
Sir pospešuje prebavo. Zato pri narezku ali v sendviču najprej pojejte sir. Potešili boste prvo lakoto in potem pojedli manj ostalih, zelo kaloričnih sestavin.

7. Jutro na stopnički
Dan začnite z vzpenjanjem na steper (pripomoček za fitnes, ki ga lahko kupimo v športnih trgovinah, nadomestimo pa ga lahko tudi s stopničko ali pručko). S tem se boste dobro predramili in poskrbeli za čvrste noge in zadnjico. In kar je še bolje - v samo 15 minutah boste porabili 110 kalorij.

8. Zelenjavna juha namesto kremne
Krožnik bistre zelenjavne juhe je odlična ideja za vmesni obrok ali lahko kosilo. Vsebuje le 50 kalorij. Za primerjavo: krožnik kremne juhe vsebuje petkrat več kalorij, približno 250.

9. Pletilke namesto čipsa
Zvečer, ko posedate pred televizorjem, vzemite v roke pletilke. Pletenje je spet v modi in mimogrede boste bogatejši za unikaten kos spomladanske garderobe. Pa ne samo to. Če boste roke zaposlili s pletilkami, ne boste ves čas posegali po čipsu in drugih nepotrebnih prigrizkih, tako boste prihranili lepo število kalorij.

10. Gorčica kot namaz
Poskusite kdaj na kruh namazati kaj drugega kot maslo, margarino ali podobne namaze, ki večinoma vsebujejo precej kalorij. �lica masla jih ima recimo 40. Namažite na kruh gorčico, ki je prijetnega pikantnega okusa, vsebuje pa samo 10 kalorij.

11. Za okus in aromo
Namesto običajnega polnomastnega sira ste že poskusili takega z manjšo vsebnostjo maščob, a kaj, ko imate občutek, da nima pravega okusa in arome. Vzemite ga iz hladilnika pol ure pred serviranjem. Na sobni temperaturi bo tudi manj masten sir dobil intenzivnejši okus in aromo.

12. Prelisičite lakoto
Ko občutite lakoto, počakajte še 20 minut, preden odprete hladilnik ali sedete za mizo. V tem času se v organizmu tvori adrenalin, ki uravnava presnovo in pospešuje izgorevanje maščob.

13. Čudežno delovanje cvetače
Cvetača je priljubljena vrsta zimske zelenjave, ki vsebuje veliko koristnih snovi. Med drugim tudi kolin, ki pospešuje razgradnjo maščob.

14. S čopičem tudi v kuhinji
Ko morate namastiti ponev ali pekač, si pomagajte s kuhinjskim čopičem. Nanj kanite nekaj kapljic olja in jih s čopičem razmažite po podlagi. Tako boste prihranili najmanj 10 gramov maščobe.

15. Planirajte dieto
Shujševalne diete so najbolj učinkovite, če z njimi začnemo v obdobju polne lune. Takrat organizem hitreje izgublja vodo, hitreje pa kopnijo tudi odvečni kilogrami.

16. Zelišča namesto soli
Pri pripravljanju jedi uporabljajte manj soli, zato pa več zelišč in dišavnic. Sol namreč zadržuje vodo v organizmu in preprečuje izločanje strupenih snovi. Prav obratno pa delujejo peteršilj, bazilika in drobnjak.

17. Soja topi maščobe
Soja je ena najbolj popolnih vrst živil. Vsebuje okoli 50 odstotkov beljakovin, ki skrbijo za uravnavanje ravni holesterola v krvi in izgorevanje maščob.

18. Proti nočni lakoti
Če vas pozno zvečer ali ponoči zagrabi lakota, popijte kozarec nemastnega mleka. Od tega se ne boste zredili, boste pa dobili občutek sitosti.

19. Dvojni učinek limonade
S kozarcem tople limonade, zaslajene z umetnim sladilom, boste dobili veliko vitamina C, ki ne krepi samo vašega obrambnega sistema in vas varuje pred prehladi ampak tudi pospešuje izgorevanje maščob.

20. Vonj vanilije ne redi
Vonj po vaniliji v naših možganih aktivira hormone sreče. Nekaj kapljic vanilijevega olja kanite na robček in vdihavajte. Počutili se boste tako, kot bi pojedli čokolado, le zredili se ne boste. Po želji lahko vdihujete tudi vonj jabolka ali banane.

21. Protistresno olje
Olje travniške ivanjščice neguje kožo, pomirja in umirja hormone stresa, ki so krivi za pospešeno kopičenje maščob v celicah. 10 mililitrov olja ivanjščice (dobimo ga v lekarni) pomešajte z 90 mililitri oljčnega ali olja jojobe.

22. Sproščujoča masaža
Olje lahko uporabite pri masaži, ki prav tako sprošča in zmanjšuje izločanje stresnega hormona kortizola. Vseeno je, ali vas masira profesionalni maser ali partner/partnerka.

23. Peka brez maščob
Meso se da speči tudi povsem brez maščob. Meso ali ribe začinite, dodajte poljubno zelenjavo, zavijte v aluminijasto folijo in postavite v pečico. Prihranek masti oziroma olja se bo poznal na postavi.

24. Uporabljajte sadni sladkor
Sladice sladkajte s sirupom iz hrušk ali agave (dobite ga v trgovinah z zdravo hrano). Enako lahko postopate tudi pri vkuhavanju marmelade. Sadni sladkor namreč ne pospešuje izločanja inzulina.

25. Za dobro jutro
Za premagovanje jutranje slabe volje in za pospeševanje izgorevanja maščob si pripravite napitek iz 100 gramov malin, 250 mililitrov mleka in žlice hruškovega sirupa. Prava stvar za dobro jutro in lepo postavo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 25 nasvetov
3.1.2006 7:32:54   
lelaval
Vseh 25 nasvetov poznam, a v praksi se jih držim le kakšne 4 user posted image user posted image . Žalostno.

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 25 nasvetov
4.1.2006 6:24:06   
Moyca_
user posted image user posted image

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 25 nasvetov
4.1.2006 14:12:14   
Sofi
Hujšanje z likalnikom user posted image , če jih res pokurimo 250 kalorij na uro, kakšna bi bila, če ne bi likala. Hvala mojima moškima, da jima lahko likamuser posted image  - vsak danuser posted image .

No, bom pa danes res lažje likala, pa mogoče še jutri.

LP

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 25 nasvetov
4.1.2006 22:00:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sofi

Hujšanje z likalnikom user posted image , če jih res pokurimo 250 kalorij na uro, kakšna bi bila, če ne bi likala. Hvala mojima moškima, da jima lahko likamuser posted image  - vsak danuser posted image .

No, bom pa danes res lažje likala, pa mogoče še jutri.

LP



jaz ti pripeljem še naše cote, da jih zlikašuser posted image user posted image

(odgovor članu Sofi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?