|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok na čolnu/jadrnici?!
11.1.2006 9:51:54   
hanita
Ojla, sigurno je tu tudi katera , ki ima jadrnico. Mi imamo sedaj motorni čoln in se nagibamo, da bi kupili jadrnico.

Sedaj imamo tamalo, tako, da ne vem kdaj bi sploh lahko kam šli tudi z njo. Kakšne so vaše izkušnje, se je obneslo jadranje, no al pa tudi  z motornim čolnom, z otrokom.   Ne mislim  , da greš za en dan na kakšno plažo, pač prav da si samo na morju.

Moj pravi, da sej ni problema, če je gor dovolj prostora, meni pa se zdi, da majhen otrok, tam do 3-4 let nima kaj delat na plovilu, kakršnem koli.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok na čolnu/jadrnici?!
11.1.2006 9:53:19   
Mina1
LU ti lahko tole razloži iz prve roke. So prava mala športna družinica in takouser posted image .

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otrok na čolnu/jadrnici?!
11.1.2006 9:54:55   
lin
Kontaktiraj s Tinno na privat,ti bo znala povedat par¸zanimivih izkušenj

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otrok na čolnu/jadrnici?!
11.1.2006 10:08:41   
viv_
Tako, če ne paniciraš, se da z otrokom vse, ampak res vse. Odvisno je potem samo od tega, koliko ste pripravljeni dopust prilagoditi otroku.

Midva sva šla vsako poletje na eno daljše potovanje, destinacije sva izbirala zelo različno. Ne glede na to, da sva potovala vedno poleti, se je pogosto zgodilo, da nisva šla niti enkrat plavat oz. sploh nisva prišla do plaže. Letos smo šli prvič na pot vsi trije - za "ziher" varianto smo si izbrali Sicilijo, ker je relativno blizu doma (karkoli bi se zgodilo, se vsedeš na letalo in expresno doma, pa tudi z avtom si v enem dnevu). Poleg tega smo kombinirali oglede in plažo - z možem nisva tip človeka, ki bi bil lahko 14 dni na dopustu na enem mestu in bi gledal le sonce in morje, tamala je pa nora na vodo, tako da smo imeli recimo pol dneva "za naju" in pol dneva "za Mirno2. Pa smo bili vsi zadovoljni.

Moja poanta - mož ima prav - sigurno bi preživeli - odvisno pa koliko bi pri tem uživala vidva in koliko otrok. Na plovilu moraš imeti otroka res non-stop na očeh in to zelo pazljivo. Kopanje za vaju bi bilo verjetno super, otrok pa vseeno najbolj uživa, če lahko čepi v vodi in preklada kamenčke - no verjetno se da zasidrat in bit "na kopnem" v kakšnem zalivu....

Jaz bi verjetno prvo leto poskusila z dnevnimi izleti in če bi bilo vse OK, brez slabosti in tega, bi šla naslednje leto mirno za dlje časa.

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otrok na čolnu/jadrnici?!
11.1.2006 10:10:35   
hanita
Jih bom probala najdit!

Ker dokler ne probaš se ti zdi, da res ni problema, pol pa se pokaže...

Hvala!

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otrok na čolnu/jadrnici?!
11.1.2006 10:36:44   
CatJa
HuAnita je napisala lep članek (v Delu?), kako so njena  družina in prijatelji z dvema majhnima otrokoma preživljali počitnice na jadranju. Če me spomin ne vara, je bil njihov večji problem izraščanje zobkov, kot da se otrok ne bi vživel.  

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otrok na čolnu/jadrnici?!
11.1.2006 10:50:21   
Dashenka
Jadranje z majhnim otrokom- poročilo iz prve roke:

Lansko poletje smo preživeli slab mesec na jadrnici s 4mesečnico.
"Ta pravega" jadranja je bilo sicer bolj malo, veliko več kot smo bili navajeni je brnel motor, vendar je bilo vse ostalo SUPER!
Ker na ta način oba z možem dopustujeva že desetletja, si drugačnega načina preživljanja prostih dni na Jadranu skoraj ne predstavljava.

Edina stvar, katera ti mora biti popolnoma jasna že pred odhodom je ta, da se bosta morala z možem prilagajati otroku in ne obratno, kar pomeni:

- ogromno prtljage, igrač, zalog hrane in vode (jaz sem imela s seboj nekaj "štek" Milupine vode za dojenčke, ker je hčerka praktično pila le adaptirano mleko, s korenčki in jabolčki smo šele začenjali)
- daljše poti oz. etape delaš ponoči ali zgodaj zjutraj
- ob 11ih, 12ih si na cilju z razpeto sončno tendo
- pozabiš na celodnevna jadranja v najhujšem soncu
- ne bezljaš vsak dan iz sidrišča v sidrišče
- si za nekaj bolj stopenj previden glede spremljanja vremena in izbora varnih, zaščitenih sidrišč
- ne barko povabiš gostov/prijateljev, ki nimajo otrok

Glede zadnje točke:
barka je zelo majhen prostor, še za ljudi,ki so popolnoma kompatibilni in s podobnim če ne že identičnimi predstavami, kako naj bi izgledal njihov dopust, zato svetujem OGROMNO mero pazljivosti in preudarnosti, koga (če sploh) povabiš.

Ja pa še to.
Če sta oba začetnika, svetujem da gresta najprej na krajše samostojno jadranje brez otrok. Barko je treba namreč obvladat v nulo!

Z majhnim otrokom si namreč ne moreš priviščit ponavljanje manevrov, večkratnih poskusov pristajanja, lovljenja boj, presidravanja, da ne govorim o vožnji čez mooringe sosednjih bark, navitja vrvi okoli osi propelerja in podobnih burlesk, s katerimi nam vsako leto popestrijo popoldanske urice lenuharjenja v kokpitih nadebudni čarteraši.

Za dodatne informacije pa piši na privat.

lep pozdrav, mogoče se kdaj srečamo na morju
dashenka


(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otrok na čolnu/jadrnici?!
11.1.2006 13:43:08   
HuAnita
Mi smo bili poleti, je mala bolje prenašala kot jaz. Mislim, da imam v albumu še nekaj fotk z jadranja.
Razen tega, da so ji ravno rasli zobje, je bilo super, je uživala, čofotala. Je pa res, da je bila stara 10m in še ni hodila.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otrok na čolnu/jadrnici?!
11.1.2006 16:28:39   
hanita
Punce, hvala!
Dashenka, ko bomo tik pred dejstvom oziroma odločitvijo te bom kontaktirala, zagotovo. Smo pa doslej najemali jadrnico, moj hodi na razne regate čez leto, jaz se včasih pridružim ekipi, tako, da nismo ravno začetniki, pa tudi neki profiči ne.

Smo pa videli kako je lepo predvsem spomladi in zgodaj poleti tudi samo v nedeljo it jadrat, morje, mir, se ti kar možgani odpočijejo pred napornim ponedeljkom.

HuAnita, lepe fotke, so se mi začele kar cedit sline! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Otrok na čolnu/jadrnici?!
11.1.2006 18:05:50   
ninca
Mi smo bili ze 2x z prijatli, njihov otrok je bil takrat star 3 (l. 2004) oz. 4 leta (l. 2005) in ni bilo n obenega problema....resda je imela zraven mojo sestro - takrat staro7 oz. 8 let pa sta se lahko lepo zamotila. Jadrali smo lahko tako, da smo res rekli jadramo....tudi v slabem vremenu, ko nas je nevihta ujela, ko je burja nazigala, smo sli tut samo na jadra tam do 12 milj/h...kakorokoli ze, tamalemu je blo zelo vsec. Je pa itak jadrnica njihova tako da je bil ze enkrat pred tem ko smo blili mi skupaj leta 04user posted image  pomoje je tut nekaj slik v mojem albumu....

_____________________________

...oh, i wish i was a puNK rocKer with flowers iN my hair...

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Družinsko potepanje: Lignano
photo
Lignano je italijansko letoviško mestece, primerno za enodnevni družinski izlet ali za podaljšan konec tedna. Nudi velik...
Na družinski izlet z vlakom
Se je vaš otrok že peljal z vlakom? Toplejši dnevi so idealni za družinski izlet z vlakom - po Sloveniji ali za več dni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?