|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spremembe brisa PAP
16.1.2006 12:40:12   
Krk2243
Pozdravljeni, ringarajevci!
Mnogokrat sem na tem www naslovu, danes pa sem se celo registrirala.... Da še sama kaj vprašam. Torej: pred dobre pol leta sem morala opraviti splav -splet skoraj neverjetnih, a žal resničnih okoliščin, povezanih z zdravljenjem ene druge zadeve, ki mi je "zastrupila" plod... - o tem ne bi... Še vedno boli. No, prejšnji teden pa sem dobila pismo ginekologinje, da so se pri zadnjem brisu pokazale spremembe, zaradi katerih so potrebne pogostejše kontrole. Kolikor mi je znano, se z brisom PAP odkriva rak materničnega vratu, ne? Na pregled sem že naročena, a so 7.2. je še toliko dolgih noči.... A ima katera izkušnjo s spremembo brisa? Gotovo to ne pomeni nujno raka, a po slabih izkušnjah najprej pomisliš na najhujše...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
16.1.2006 12:54:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Krk2243)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spremembe brisa PAP
16.1.2006 14:20:07   
Anonimen
NE ZGANJAT TAKOJ PANIKE. TUD JAZ SE MELA DVOJKO. ČE BI ČAKALA BI SE MI VERJETNO RAZVIL RAK. POTEM SO MI POŽGALI CELICE IN SEDAJ KONTROLA ENKRAT LETNO. ZA ZDAJ ŽE 4 LETA OK. TKO DA GLAVO GOR. TUDI JAZ SEM TAKOJ POMISLILA RAK IN NATO SMRT.

OPROSTI ANONIMNOSTI

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spremembe brisa PAP
16.1.2006 14:21:17   
tejča
Isto zadevo sta imeli moja mama in kolegica. Nič hudega, le večkrat potem delajo PAP test zaradi varnosti.

_____________________________

Naj bo vsak dan zase lep. Posrbite za to!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spremembe brisa PAP
16.1.2006 15:23:49   
lelaval
Moja kolegica je imela PAP 2 in zanosila. Pa ji je zdravnik rekel, da je to najbolje, saj se ji je z nosečnostjo vse uredilo. Od takrat vse O.K.
Jaz sem tudi imela PAP2 - 3x so mi delali in vsakokrat isti rezultat. Biopsija (košček tkiva ti odščipnejo) je pokazala isto - 2 x.m Pa sem šla na konizacijo - del materničnega vratu (ki ga pošljejo na histološke preiskave)  ti odrežejo v splošni narkozi. Še 2 leti sem imela kontrole na 3 mesece, potem na 6, zdaj pa sem na eno leto. Lani sem še rodila - sem pač bila med nosečnostjo bolj pod drobnogledom, saj je maternični vrat krajši in lahko prej rodiš. Je pa pri nas po mamini strani v družini gin. rak - babica in prababicasta umrle.

Ne sekiraj se preveč, morda pa si res imela samo kakšno vnetje in bo že naslednji bris vredu. Pa javi rezultat. Držim pesti zate, da je vse O.K.

(odgovor članu Krk2243)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spremembe brisa PAP
16.1.2006 15:55:41   
Magi*
jaz sem imela pred zanositvijo 2x PAP III. sem bila čisto preč od hudega. potem se mi je zakompliciralo čisto nekaj drugega tako, da so reševali nejprej tisto. iz tega razloga mi sploh niso delali biopsije tkiva, le kolposkopirali so. OK, ko smo rešili tisto drugo zadevo, pa so spoštovani zdravniki ugotovili, da se je bris popraviluser posted image  in smo ponavljali brise, kolposkopirali (to je opazovanje MV pod povečevalom; moj G je zagovornik manj invazivnega pristopa) in v tem sem zanosila (da je bila zmeda popolna). jaz sem še kar bila vsa prestrašena in nejeverna, pa je G rekel, da komot donosim, saj gredo te spremembme običajno zelo počasi naprej. in glej ga zlomka, po porodu sem še vedno pod drobnogledom zaradi sprememb na MV, pa je vse v redu. G mi je razložil, da je to povsem možno.

naj omenim še to, da sem ves ta čas obiskovala tudi bioenergetika. to ve tudi moj G, ki je rekel: "stori kar hočeš, hodi h komur hočeš, da le prideš k meni na pregled;))

kaj se je pri meni dogajalo ne vem in me niti ne zanima. povem ti le, da ni konec sveta, sploh ne pri PAP II. drži se in dobro opravi. Magi*

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Krk2243)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spremembe brisa PAP
16.1.2006 18:23:43   
mimica
Enaki teden, ko sem naredila test za nosečnost, sem bila tudi klicana k ginekologu, da se moram takoj zglasit ( so klicali celo v službo ). No, in pridem tja ter zvem da imam PAP III, CIN 2. Ginekolog mi je vse razložil, da to ni nujno rak ter da me čaka manjši poseg. No, potem pa sem mu povedala, da sem noseča ter je rekel, da v času nosečnosti celice mirujejo oz. so zamrznjene ter ne gre dalje. Le v primeru, da bi bil CIN 3, pa bi mi predlagal splav. Tako sem donosila ter sem mamica 7 mesečnemu fantku. takoj po porodu sem šla k ginekologu, da mi je vzel bris. Klicali me še niso nazaj tako da upam, da je vse v redu.  In niti nočem razmišljat o tem, da bi lahko kaj bilo. Enostavno odmislim, nočem se obremenjevat, ker me je tako včasih še preveč strah.
Ne glej tako črno, ker sploh ni nujno, da je karkoli hujšega. Tako kot so punce rekle, to je lahko tudi od vnetja ( slabši bris ).NE moreš pa verjeti koliko žensk doživi in da skozi konizacijo.

(odgovor članu Krk2243)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spremembe brisa PAP
17.1.2006 8:31:20   
Krk2243
Drage dame, dobro jutro! Tole je bilo pa prav fino prebrati danes zjutraj. Ste me prav potolažile. Saj sicer nisem nek paničar, a kot sem rekla, po slabi izkušnji najprej pomisliš na najslabše. Včeraj sem se naročila na pregled - javim, kako bom preživela. Hvala za spodbudne besede in pojasnila - saj veste - največji bau bau so nam zadeve, o katerih ne vemo veliko. Se javim z rezultati. Do takrat pa uživajte v zimski idili in lp! K.

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spremembe brisa PAP
17.1.2006 11:45:28   
Minka Pobalinka



Tudi jaz sem imela v nosečnosti PAP2. G. je rekel, da je to normalno... no kakorkoli, danes imam prvi pegled po porodu, pa bom vprašala kaj in kako. me pa kar stiska.. user posted image



 

(odgovor članu Krk2243)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spremembe brisa PAP
1.2.2006 11:08:04   
Andy29
Pozdravljena, jaz sem ravno danes od G, in sicer izvid PAP III. Torej grozna sprememba brisa, in sedaj moram po tretjem tednu cklusa v bolnico pod narkozo, da ugotovijo, za kateri CIN gre. baje če je CIN1 in CIN2 je še ok, CIN3 pa je že potrebno iti na konizacijo. A mi ve aktera več povedat?
Problem je tudi v tem , da sva z možem 23.3. naročena v ambulanto za neplodnost, ker se trudiva že skoraj dve leti za user posted image .

v glavnem danes sem čisto user posted image , sploh ne vem, če sem G prav razumela in sploh ne vem kaj me čaka.

lp, andy

(odgovor članu Krk2243)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spremembe brisa PAP
2.2.2006 14:09:19   
Lili2
Andy29 jst sem mela pol leta nazaj pap III, cin 2/3, potem sem takoj mela opravljen poseg leetz, kjer ti odstranijo spremenjene celice. Vse to se da rešit še pred 23.3. tako da ne skrbi, mogoče tudi ni tako hudo. No celi se potem še cca. mesec dni po posegu, tako da kar stopi v akcijo, če želiš dodatne info pri katerem doktorju itd. se mi javi z ZS. Trojka ne pomeni takoj konizacije, najprej opravijo manj radikalen poseg kot je leetz, to je da ti z električno zanko pač postrga uničene celice.
LP

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spremembe brisa PAP
2.2.2006 20:21:16   
Andy29
Lili2, hvala, da si me tako potolažilauser posted image . Res si prijazna. naslednji petek imam odščip, zjutraj me sprejmejo v bolnišnico, popoldne pa naj bi šla domov in teden dni staleža. potem pa se baje tri tedne čaka na izvide. Torej, še je upanje, da ni CIN2 ali 3 kajne? Upam, da bo vse ok in rešim zadevo do 23.3.
je pa še ne problem: mož je dobil danes izvide drugega spremiograma in tam ni gibljivih semenčic user posted image user posted image drugi šok v dveh dneh. mislim, da se mi bo zmešalo. Groza! Upam,d a je to nekako rešljivo. se ti javim tudi privat, ko bom uspela, danes sem v gužvi.

Ej, pa hvalauser posted image

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?