|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mikrovalovna pečica
17.4.2006 9:30:48   
Anonimen
če segrevate z mikrovalovi( v pečici) morate obveznoi nekaj minut hrano pustit stati, preden jo začnete jest,saj je zelo škodljivo tisto sevanje.... preverjeno in dokazano na inštitutu... še posebej je škodljivo za dojenčke....  ne vem sami se odločite... zastrupljate svoje telo, že itak je toliko vsega, ki povzroča raka.... ne vem, js svojih otrok že ne bi zastrupljala s tem....

lp

(odgovor članu Ceca)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: mikrovalovna pečica
17.4.2006 16:09:11   
Gina
Daj, razloži mi, anonimna, kaj naj bi sevalo? Kakšne vrste sevanje? A si prebrala napisano?

Res je fajn, da malo počakaš, preden ješ, ampak a veš zakaj? Če segreješ preveč, kar se v mikrovalovki rado zgodi, se hrana "pregreje", ali drugače, še ko jo vzameš ven, molekule vode v njej trkajo skupaj, ne morejo nehat trkat. Kot npr. ti, ko poženeš kri po telesu, še nekaj časa po tem, ko nehaš teči, tebe greje. Zaradi trenja se torej voda v hrani še vedno segreva. To lahko vidiš, če npr. segreješ vodo do vretja, pa se ti zdi, da ne vre več, ti pa vržeš notri vrečko čaja in voda...bumf...ven brbota čez skodelico. Seva pa tisto čisto nič.

Seva sama mikrovalovka, če je slabo narejena, pa v nobenem drugem primeru. Ker če bi šlo karkoli ven iz mikrovalovke, bi ti roko ali karkoli bi zraven dala, scvrlo od znotraj, ker bi ti vse, kar je na temelju vode v telesu, zavrelo, scrknilo od trenja, trkov molekul. Če je mikrovalovka zaprta, seva samo električno sevanje, s pomočjo katerega dela neka električna naprava, tako kot npr. od radia ali tv-ja ali katerekoli druge električne naprave, pa nič več. In to sevanje ne gre nič bolj v hrano, kot npr. če sediš in ješ zraven kateregakoli drugega sprejemnika. Tisto sevanje, ki pa ga ti imenuješ sevanje, najbrž si mislila tisto, kar je znotraj mikrovalovke, kar brzi gor in dol nekajmilionkrat na sekundo in te molekule vode požene iz svojega mesta, da trčijo v drugo molekulo, pa ni nič nevarnega. To ni neko kratkovalovno rentgensko sevanje, niti niso prepolni gama žarki.
Če te vprašam drugače: a svetlobe se pa ne bojiš? Pa vendar je to sevanje, ki gre z isto hitrostjo, 300.000 km na sec, kot ostala EM sevanja. Svetloba nastane čisto enako, en elektronček preskoči na nižjo lupino, ker so ga spravili v ravnovesje, pa hoče nazaj v prvotno stanje in - odda energijo - tisti hip vidiš svetlobo. A se ne bojiš, ker je elektronček skočil, pa seva energijo svetlobe, da bi te obsevalo?
Kaj pa toplota, a se jo bojiš? Toplota je ravno tako sevanje. Sevanje odvečne energije telesa. Samo nimamo dovolj občutljivih oči, da bi jo videli. Ampak čutiš jo. Vsako telo, ki ga spraviš iz ravnovesja ali segrevaš, razširi svoje molekule navadno, ki začnejo nihati in ko gredo nazaj, oddaja toploto - tako približno je  v principu. Enako je v mikrovalovki. Voda se začne gibat, energija je premočna, da bi atomčki skupaj držali, segrevajo se, tudi toliko, da v luft odletijo, pa odpreš mikrovalovko in najdeš tudi paro tam - podobno, kot če segrevaš s plinom ali elektriko, smao da tam drugo telo oddaja toploto in segreva hrano s svojo vročino.

Mikrovalovi so načeloma del kozmosa in so ob tebi in v tebi ne glede na karkoli in ne škodijo sami po sebi. Samo malo manj zgoščeni so in prosto velovijo po prostoru (se pravi niso zaprti v kletko, imenovano mikrovalovka) - pa še vedno s svetlobno hitrostjo, kot ves elektromagnetizem. Drugače jih pa ustvarja ravno materija. Ko se materija giblje, ustvari določeno vrsto EM. Npr nekaj pade na tla, pa imaš elektromagnetizem - tak kot v mikrovalovki. Res te ne štekam, daj povej mi resen razlog, temelječ na fiziki, kaj se zgodi s hrano? Napiši mi, kako se tiste molekule vode pretvorijo v strupeno obliko - to bi ti verjela, če bi mi razložila kako in v kaj. Ampak jaz imam občutek, da govoriš kar tako malo, ker se ti tako zdi. Če pa temu ni tako, bom pa z veseljem prisluhnila, rada kaj novega zvem.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?