|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odmrtje ploda - izvid "delna mola"
16.2.2006 16:04:02   
MR99
Če ima katera kakršne koli izkušnje s to "boleznijo imenovano mola" prosim, če mi kaj napiše o tem. Lepo prosim. Dne 12.1.2006 sem bila na čiščenju saj so mi na nuhalni svetlini v 12. tednu okrili, da je plod odmrl že nekaj tednov prej. Komaj sem si čustveno opomogla od šoka, z mislijo, da za tri mesece gremo dalje v akcijo, ko sem bila včeraj na prvem pregledu in mi je G rekla, da so pri histološkem pregledu ploda ugotovili, da gre mogoče za delno molo. Baje, da ti v tem primeru nosečniški hormon ne pade, lahko pa bolezen preide tudi v tumor, zato ga morajo čim hitreje zdraviti. Zdaj sem čisto spet na tleh, jutri moram klicati za izvid krvi, katero so mi včeraj vzeli. Lepo prosim, če ve katera kaj o tem kako se to zdravi in kakšen je potek ter kako dolgo traja. Hvala vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odmrtje ploda - izvid "delna mola"
16.2.2006 16:09:14   
tejčica
Ta bolezen mi ni poznana, želim pa ti, da se vse hitro in kar najbolje uredi. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Potem pa uspešno v akcijo za user posted image .

(odgovor članu MR99)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odmrtje ploda - izvid "delna mola"
21.2.2006 13:33:52   
Klarissa
gre za molno nosečnost. sem vedela o tem kaj več a sem pozabila, ker so jo pri meni sumili, a sume uvrgli na podlagi krvnega testa, ker je vrednost nosečniškega hormona padla-po čiščenju.
upam, da bo vse ok.

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odmrtje ploda - izvid "delna mola"
21.2.2006 15:14:40   
Vilma
Dober mesec nazaj, 18.1. sem bila na čiščenju v Postojni zaradi delne mole.
O tem ti znam kar precej povedati, sem "naštudirala" zadevo v nulo, ker sem skoraj umrla od strahu!

Meni jo je ginekolog diagnosticiral preko nosečniškega hormona Beta HCG. V 10 tednu sem imela višino tega hormona 50.544. Kar je preveč za desettedensko nosečnost.
Potem je tudi utrazvok pokazal odmrtje ploda.
Naredili so mi abrazijo in plod poslali na histološko preiskavo. Čez 14 dni sem dobila izvid: parcialna (ali delna) mola. Sem bila v celi nesreči "vesela", ker je parcialna mola najmilejša oblika mole.
Poleg parcialne mole imaš še  popolno molo, invazivno molo in horiokarcinom.
Pri ostalih treh molah je šele problem, tako da mr69 si lahko vsaj malce pomirjena. Pomirjena zato, ker pri delni moli moraš narest samo 3-mesečno pavzo, pri vseh ostalih pa enoletno, pri horiokarcinomu celo dve leti! "Dobro" pri delni moli je tudi to, da edino pri tej obliki nosečnosti za nosečnost sploh gre. Pri popolni in ostalih sploh nosečnosti ni, ampak se razvija posteljica brez ploda.
Delna mola nastane v 90% zaradi tega, ker dve semenčeci prodreta v eno jajčece. Ali celo tri semenčece. In namesto, da bi se ravzijali enojajčni dvojčki, se razvija mislim da en plod, s trojnim genskim zapisom. Gre za igro narave, ne moreš nič pomagat, možnost da se zadeva ponovi pa je majhna - 1 odstotna.

Pri teh molah je problem, ker morajo testirati nosečniški hormon, dokler ti ne pade.

Meni so ga testirali v naslednjem sosledju:
Se pravi 16.1. je bil 50.544
23.1. - 2.588
30.1. - 400
13.2 - 21

Potem sem dobila menstruacijo. Čez en mesec mi ga bodo ponovno testirali, ker če se nosečniški hormon dvigne pomeni, da je en delček ostal še v tebi in da raste. V takem primeru je potrebno ponovno na čiščenje.
Upam no, da do tega ne bo prišlo.

Skratka mr69 vem, čez kaj greš.
Jaz sem se potolažila s tem, da je nosečnost bila.
In da bom imela samo 3-mesečno pavzo.

Upam, da sem ti kaj pomagala. user posted image
Če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj.
Ena user posted image  zate

(odgovor članu MR99)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odmrtje ploda - izvid "delna mola"
23.2.2006 8:04:30   
MR99
Hvala vsem, predvsem tebi Vilma. Jaz sem zdaj že zelo srečna, saj očitno nisem imela te bolezni. Krvni testi so namreč pokazali, da je bil betaHcg 80, to pa je premalo za molo, pred dvema dnevoma pa sem dobila tudi menstruacijo. Res sem si zelo oddahnila, najbolj me je mučilo to, da bom res morala še dalj časa čakati z naslednjo nosečnostjo. Hkrati pa me je zelo strah, da bi morala še enkrat skozi vse to iti, strah me je naslednje nosečnosti, da se ne bi kaj takšnega ponovilo ali kaj podobnega. Zdaj vem, koliko stvari lahko gre narobe, ampak to boljše ne premišljevati o tem. Še enkrat hvala vsem in srečno!!!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?