|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rože ob robniku
22.2.2006 14:01:29   
NINA1
živjo,

dejte mi prosim pomagat, kakšne rože svetujete ob robniku, pa ne smejo biti previsoke, največ 20cm visoke.

hvala in lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rože ob robniku
22.2.2006 15:08:15   
TORTICA
Kakšni nizki tulipani in žafrani.  Za pomlad seveda.

(odgovor članu NINA1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rože ob robniku
22.2.2006 15:08:41   
PIKA
Če ni premočnega sonca, lahko daš vodenke, če pa je močno sonce pa lahko portulake, vinike, spominčice (modre ali roza), kakšne nizke marjetice, ...

(odgovor članu NINA1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: rože ob robniku
22.2.2006 15:57:36   
Anonimen
Kot vedno pravim takole - najprej slika in opis, potem pa nasveti. Kar tako pisat je malo nehvaležno. Pa še to nisi napisala, kaj sploh želiš. Ker če boš dala samo čebulnice, potem bo tole cvetelo nekaj tednov spomadi potem pa bo tam suho listje in ničesar več. Če boš dala enoletnice, bo cvetelo poleti in konec.
Predvidevam, da želiš, da je greda trajno urejena, torej boš morala razmisliti o kombinaciji rastlin - vednozelene za bazo, trajnice za cvetenje v raznih letnih časih, čebulnice za prvo cvetenje pozimi ali spomladi in enoletnice za dodatek.

(odgovor članu NINA1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: rože ob robniku
23.2.2006 8:00:12   
NINA1
ja res je nisem kaj dosti napisala user posted image , ne me kregat user posted image .
rada pa bi imela skoz rože, vem pa da vse ne cvetijo skoz.
Naj na kratko opišem v čem je hec.
To bi bila čisto na novo postavljena gredica z rožicami, res pa je da so tam že nekaj let posajene (ne vem kako se jim že reče-so pa lahko bele,svetlo/temno roza,so trajnice-če boš vedela uredu če ne pa tud ok,se res ne morm spomnit imena), zdej bi pa jaz to mal polepšala in naredila bolj pisano, je pa res da mi zelenje ni preveč všečuser posted image -nekaj že ne pa preveč. rada imam cvetoče rožiceuser posted image .Dodala bom tudi drugo zemljo, da jim dam še malo hranila
Tako da bom posadila malo frezij, pa tistih (brez imena-bom dokupila), pa še kaj bi dodala,mogoče kakšen tulipan-samo te hitro odcvetijo, pa še smrdljivk(pri nas toko pravimo-so pa rumene in oranžne barve pa full se razrastejo), pa mogoče kakšno vrtnicouser posted image .

kaj pa naj ti slikam, sej tega ni tako veliko kot pri tebi, jaz imam samo kaplijico v morje proti tebi, ki imaš celo morje user posted image . Nimam tako veliko prostora kot ti(za rožice), se pa vsako leto širim user posted image .

Upam da mi boš lahko zdaj kaj več svetovalauser posted image .

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: rože ob robniku
23.2.2006 8:09:19   
india
Nina, sicer ti tu ne morem kaj dosti svetovati, a pri nas v Kaliji ti zelo dobro svetujejo v zvezi z vsemi kombinacijami,  morda pojdi do njih,povej,kaj si si zamislila in ti bodod svetovali. PA tudi revija MOJ VRT ima dosti teh nasvetov, Pa Gaia, ki se meni še bolj dopade. Če želiš, ti za Gaio pošljem naročilnico, lahko si jo pa pogledaš tudi na netu!

(odgovor članu NINA1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: rože ob robniku
23.2.2006 9:49:23   
Anonimen
Nina, saj te ne kregam, samo prosila sem za bolj natančne podatke, ker mi zapisani ne zadoščajo. Res bi rada videla fotografijo, brez nje si ne predstavljam gredice. Pa tudi posajenih rožic nisem prepoznala po imenih.
Ni namreč vseeno, kaj je okoli gredice, pri zasajanju se rada držim določenih estetskih načel glede velikosti rastlin, pa tudi, kje ta gredica leži nisi zapisala (sončno, senčno, koliko sonca na dan, kvaliteta zemlje,...)
Tako na splošno ti res lahko zapišem samo to, kar sem že zapisala: malo zelenega za podlago, da je zanimivo tudi pozimi, nekaj čebulnic za pomlad in nekaj različnih trajnic, da bodo cvetele od pomladi do poletja.
Pa še en nasvet: rastllin ne sadi tu in tam ampak v skupine.

Glede velikosti pa se ne bi strinjala s tabo. Veliko lažje in bolj učinkovito izpade majhen vrt, le nekaj urejenih korit na balkonu ali pri vhodu v stanovanje lahko naredi čudež. Velika posestva so draga za zasaditev in za vzdrževanje in prav tam se lahko zgodijo veliki kiksi.
Take kapljice, ki so ločene od drugega, je najlažje urediti. user posted image

(odgovor članu NINA1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: rože ob robniku
23.2.2006 11:34:57   
NINA1
kar se tiče velikosti se strinjam s tabo, res je veliko denarja in časa potrebno da to vse urediš.Jaz imam več manjših gredic(so prav cotkane user posted image ).
na njih ni skoz sonca in tudi zemlja ni kaj pridauser posted image , zato pa jo bom dodala pa upam da jo kaj izboljšam.
slike pa nimam nobeneuser posted image ,kjer bi se točno videl moj še ne obdelani kotiček.
katere pa so vse trajnice, pa da lezejo po tlehuser posted image , mogoče med njimi najdem moje neimenovane.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: rože ob robniku
23.2.2006 15:41:43   
Anonimen
Joj, Nina, trajnic je na stotine če ne na tisoče. user posted image
Take lepe nezahtevne in nekatere tudi vednozelene so npr. homuljice (sedum) ampak cvetijo bolj za vzorec z dokaj neznatnimi cvetovi. Tudi skrajno nezahtevne so, pravzaprav "dobre zemlje" sploh ne marajo.

Če pa ni sonca ves dan, toliko bolje - vsaj za večino trajnic. No, homuljice prenašajo tudi celodnevno sonce.

(odgovor članu NINA1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?