|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ime po starih strasih
13.2.2006 11:27:42   
Anonimen
Lepo vas prosim POMAGAJTE MI!
Fant je iz Hrvaske in njegovi strasi pricakujejo, da bova otroka poimenovala po njih, saj imajo taksno navado. So zelo konzervativni in se mi zdi, da bi me kar zasovrazili, ce ne bom storila tako kot hocejo. Ne bi rada, da moj otrok odrasca brez babice in dedka, samo zato ker se nismo strinjali glede imena.

Ne morem mojega soncka poimenovat Antonijo ali Marija, ker mi ni vsec. Poleg tega se mi zdi grozno, da ima enako ime kot dedek ali babica.

Fant je rekel, da naj naredim kakor hocem. Da me podpira, ampak da moram vedet, da sva potem z njegovimi bolj ali manj zakljucila z dobrim odnosom. TO je kot najvecja sramota, ker jih kao ne maram in jih ne spostujem.

Lahko si mislim kaj boste napisale- NAREDI KAKOR TI HOCES, DAJ OTROKU IME KI JE TEBI VSEC.
Ampak vas vprasam tole: A je vredno da zajebes (oprostite) druzinske vezi le zaradi imena?

Naj povem se tole. NJegovi prijatelji se zdaj niso videli hcerkinega sina, ker je naredila isto "napako" in ga imenovala Marin in ne po njenem ocetu.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 11:35:07   
LARIKA
Jao kolk to komplicirajo user posted image . Ne vem no,jaz bi vseeno dala otroku ime tako kot bi se midva s partnerjem zmenila,ker je to najin otrok in konec koncev imata vidva glavno besedo pri tem kako bo ime vajinemu otroku in ne stari starši. Enoistavno nimata pravice izsiljevat tega od vaju. Važno je da za teboj stoji tvoj partner in da te podpira pri odločitvi. V bisvtu bi bilo lepo od njega če bi dal staršem vedet da sta se za ime odločila skupaj in da ne želi da bi se vmešavali v izbiro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 11:38:31   
Anonimen
Partner jim je 1000 in 1x povedal da sva ime izbrala skupaj, ampak oni me imajo za neko coprnico, ki je zacarala njihovega sina in ga pripeljala v Slovenijo- kjer ima (mimo grede) boljse zivljenje kot na Hrvaskem, ker je dobil super sluzbo in imava dovolj denarja, da si lahko privosciva kar nama pase. Poleg tega je njim kupil novo hiso in bratu nov avto- ampak ne, ce bi bil bil na Hrvaskem, bi bil lahko vsak dan na kosilu- joj, kar mesa se mi, ko se spomnim kaksne govorijo.

(odgovor članu LARIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 11:42:03   
LARIKA
Ja kaj si pa onadva domišljata user posted image ??? Pa kaj mislita da sta? Jaz se na tvojem mestu res ne bi ozirala na njiju in bi dala otroku ime tako  kot bi ga izbrala s partnerjem. Me zanima če so njima tudi dali tako ime po starih starših,ali sta si ta "običaj" samo izmislila?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 11:42:21   
muki1
Jaz bi se odločila da dam otroku ime,ki je všeč meni in možu - obema.
Če te skrbi, pa se pojdi diplomata.
Daj otroku dvojno ime: Ana Marija ali pa Luka Anton ( naprimer). Pa ime uporabljaj samo na papirju, kliči ga pa kak je tebi všeč.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 13.2.2006 11:43:37 >


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
13.2.2006 11:50:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 11:53:30   
Anonimen
js bi mu dala vrjetno 2 imena. enga k je men ušeč pa enga familjarnega. s tem se mi ne zdi nč narobe. itak boste uporabljal samo un ime k teb paše, če pa ga oni hočjo anton klicat nej pa ga tiste 3x na let k ga bojo vidl

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 12:00:27   
Dejča
Situacija res ni rožnata, toda ob tem me zanima tole: kaj pa če je v družini več otrok? Ali potem dajo vsi bratje in sestre svojim prvorojencem ista imena ali kako? Je potem pet bratrancev Ivanov in tri Marije user posted image ? Ne zavidam ti, čeprav bi se jaz najbrž odločila po svoje. Sploh zato, ker ne živite v isti hiši (parkrat na leto boste pa že preživeli srečanja). Iz tvojega posta je razvidno, da te tašča in tast že zdaj ne "obrajtata" preveč, "čarovnico slovensko", tako da odnosov najbrž ne boš poslabšala samo z izbiro tebi vščenega imena. Če te še mož podpira, jaz sploh ne bi pomišljala. Če pa zaradi imena ne bosta želela imeti stikov z vnuki, naj jih pa k... gleda.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 12:08:42   
Anonimen
Dejca to je nekako takole.

Vedno se daje ime po starsih moza- nikoli po starsih zene. Ce imajo starsi dva sina- tisti ki je starejsi oz tisti, ki prej dobi otroka, ga mora poimenovati po njih. Drugi pa lahko naredi kakor hoce.

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 12:24:19   
copka
Jaz pa mislim, da ima vsak svoje zivljenje. Torej ga imata onadva in imata ga vidva. Vidva morata spostovati njiju in onadva vaju. Zato mislim, da je to posiljevanje z nekimi tradicijami in misljenjem, nespostovanje do vaju. A otroka bosta imela rada samo, ce mu bo ime tako kot onadva hoceta? A sicer pa ne?? A temu se potem rece brezpogojna ljubezen starsev do otrok in do vnukov?

Moja stara mama tudi kar naprej tezi, da ce ne bom porocena, ko bom imela otroke, me ne bo vec marala, moje otroke pa ljubila iz dna srca. Ce se gremo tako izsiljevanje, je logicna posledica, da ce mene ne bo hotela tudi otrok ne bo videla, ker kdo pa jih bo peljal tja( ni v Sloveniji). Odkar s fantom ziviva skupaj, je to svoje misljenje malo spremenila.

Nikar ne unici otroku zivljenja zato, da bos ugodila njima. Poznam primer, ko je dedku ime Ivica in je na Hrvaskem cisto logicno, da je to mosko ime. V Sloveniji pa tega decka, vodijo pod deklicami, ker je to zensko ime. Potem pa so razni nesporazumi .... 
Edini kompromis na katerega bi pristala je dvojno ime, kot je ze ena napisala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 12:38:58   
3new!yes!!
Kaj pa tvoji starsi pravijo na to?

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 12:42:47   
April
Odločita se po vajinih željah. S tem da popustiš starim staršem, jim edino daš vedeti, da se lahko prosto vtikajo v vajine zadeve. Naslednjič bo tako na vrsti vzgoja.  Taki ponavadi nikoli niso zadovoljni.

Če pa s svojim vnukom ali s tabo ne bosta hotela imeti stikov samo zaradi imena pa pač pozabi na njih. Žalostno, a še hujše se je nekomu podrejati celo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 12:44:59   
dulcinea
Jaz bi poskušala naredit kako izpeljanko iz teh imen. NPR: Tonja ali Maj in jim povedala, da je otrok dobil ime po njiju, samo malo je spremenjeno, da se bo vedelo o kom v družini se govori...

Če pa ti to ni všeč, daj imena kakršna ti želiš (in mož seveda) in poskušaj njegovim staršem razložiti, da tako pač pri nas ne gre.

PS:A potem, če bi tadva imela več otrok, in bi oni imeli tudi vsi otroke, a bi potem onadva imela 4 vnuke Antonije in 5 vnukinj Marij al kaj? Kje jim je logika?


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu 3new!yes!!)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 12:48:14   
Anonimen








IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Dejca to je nekako takole.

Vedno se daje ime po starsih moza- nikoli po starsih zene. Ce imajo starsi dva sina- tisti ki je starejsi oz tisti, ki prej dobi otroka, ga mora poimenovati po njih. Drugi pa lahko naredi kakor hoce.


TAKO SE IMENUJE SAMO PRVI MOSKI IN PRVI ZENSKI OTROK V DRUZINI.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 12:51:42   
ZARA
Jst se absolutno strinjam z LARO. Naredi tako, da bo vsem všeč. Prvo ime naj bo tisto k je všeč tebi/vama, drugo pa naj bo po starih starših. Zara ima tud dve imeni in drugo je prababičino. Sam men sta oba všeč.
lp

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 13:32:29   
Anonimen
Ženska, če si pametna, boš dala otroku ime tako, kot sta si to vidva zamislila. Pa kaj te briga, kaj si bodo ta stari mislili, lepo te prosim. Jaz moževih nisem videla že 3 leta, pa nobenega ne pogrešam. Meni in moji družini nihče ne bo pogojev postavljal, kaj in kako naj živim, halo?!?
Njegova dva sta tudi imela neke glupe ideje, da bi onadva dala ime, pa sem ju malo po zdravju vprašala in sta takoj vtihnila. Kaj se pa imajo za vtikat?
Predstavljaj si, kako bi tebi bilo, da ti nekdo da neko posiljeno ime in se zavedaš, da je tvoja mami zelo trpela zaradi tega!

A je vredno???

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 13:49:16   
Anonimen
Meni gre vedno najbolj na živce, če me nekdo v nekaj hoče prisiliti, če mi očitno vsiljuje kakršnokoli stvar. Če se pa tiče mojega otroka, pa še toliko bolj. Tako da bi jaz dala ime, ki bi bilo všeč meni. Torej: če stari starši ne bi "zahtevali" teh imen, potem bi dala dva, zaradi spoštovanja njihove tradicije (najbrž), če pa bi me kakorkoli kaj silili, pa zagotovo dveh imen ne bi dajala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 15:08:05   
Barbs
Tukaj moraš vendarle pomisliti še na nekaj : tvoj mož ti je rekel, da naredi kakor hočeš. Lepo.
Vendar sem skoraj 100% prepričana, da bi bil v končni fazi najbolj zadovoljen in srečen tudi on, če bi "ustregla"  tudi njegovim staršem. Sta pač njegova starša in definitivno mu ni  in mu ne sme biti vseeno, če jih zaradi kakršnegakoli razloga ne bi več videl oz. ne bi marala svojega vnuka.
In ti imaš svojega moža rada zato, ker mu ni vseeno.Ker zna imeti rad - tebe, otroka, pa tudi svoje starše. Pomisli, če bi samo zamahnil z roko in rekel : ko jih j***e ??!!!- Kaj čuden občutek bi imela.... verjetno. Ker bi to pomenilo, da je zmožen imeti tak odnos do kogarkoli, tudi do tebe nenazadnje. Zaljubila si se v človeka, ki izhaja iz drugega okolja, drugače razmišljujočega - to je del njega. Nekateri pač tradicijo bolj spoštujejo, drugi manj - tudi v okolju, odkoder je tvoj mož. Pa še to - mislim, da bo tudi tebi lažje pri srcu, če boš vedela, da nisi v slabih odnosih z nikomer , kajti imaš možnost, da to preprečiš. Bodi ponosna nase, da zmoreš; morda pa boš presenečena nad odzivo okolja.

Veličina človeka, moč njegovega značaja in njegov jaz se kažeta v širini njegovega razmišljanja, v zmožnosti sklepanja kompromisov, v dobro vseh. Bodi ti nad drugimi. Pokaži, da lahko greš prek tega, da si sposobna več, da razmišljaš drugače. Da bo to tvoj otrok in da ga boš ljubila enako močno, če bo Antonija ali Lara. Tone ali Janez. 


p.s. Nenazadnje - Marija, Antonija, Anton (Toni), Mari, Viktorija... so zelo lepa imena . In če se "svet vrti prav" bodo zagotovo čez kakih deset let hudirjevo moderna...user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 15:17:02   
puncica
Ja bi pa v tem primeru dodala imena starših staršev, pač svoje ime, ki sem si ga zamislila in babičino/dedkovo ime, pa bi bila koza cela in volk sit. Kaj praviš? Sej potem bi ga itak vsi po prvem imenu klical user posted image , tako kot si si ti zamislila.

No sej vidim da so ti to punce že predlagale, tako da zame se zdi to najboljš rešitev pa čeprav nisem za dvojna imena


< Sporočilo je popravil puncica -- 13.2.2006 15:19:16 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 15:23:07   
pinkiponki
Jst bi tut dala v takem primeru dve imeni....je pa tko, da če te zaradi imena ne pogledajo, zame niso lih vredu starši, te pa razumem, ni enostavno.

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 15:50:06   
Anonimen
Tip nej se mal zate postav, kaj pa se še on obnaša k ena cuna... To je vajino življenje, ne njuno, vajin otrok, ne njun... če boš v tem popustila, kaj bo naslednje kar bosta hotla... Boli te user posted image za njiju, a nej otroka zbadajo zaradi tega? Ne hvala, ti mu dej tako ime ki je všeč Vama oz. tebi, njima pa reč da če se mislta zarad tega kregat da jima otroka sploh pokazala ne boš! Življenje brez takih zatežencev zna bit lepši če jih ni na sporedu! Sej bodo imel tvoji otroc še tvoje starše, dost je! A zej se bodo pa še tastar vmešaval!? Če že ni druge variante mu daj 2 imena kot so že ostale rekle...
Uf, ko sm jezna...

NE SE PUSTIT!!!

(odgovor članu pinkiponki)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 16:26:06   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tip nej se mal zate postav, kaj pa se še on obnaša k ena cuna... To je vajino življenje, ne njuno, vajin otrok, ne njun... če boš v tem popustila, kaj bo naslednje kar bosta hotla... Boli te user posted image za njiju, a nej otroka zbadajo zaradi tega? Ne hvala, ti mu dej tako ime ki je všeč Vama oz. tebi, njima pa reč da če se mislta zarad tega kregat da jima otroka sploh pokazala ne boš! Življenje brez takih zatežencev zna bit lepši če jih ni na sporedu! Sej bodo imel tvoji otroc še tvoje starše, dost je! A zej se bodo pa še tastar vmešaval!? Če že ni druge variante mu daj 2 imena kot so že ostale rekle...
Uf, ko sm jezna...

NE SE PUSTIT!!!



Jeza, maščevalnost, škodoželjnost in koleričnost vsepovprek,  povzročajo bolezni.user posted image   Včasih zelo hude. Sploh, če oseba vse to drži v sebi in si upa na glas povedati le kot anonimnež. Pomiri se.
Mislim, da iz njenega posta ni nikjer razvidno, da bi se njen dragi obnašal kot cunja.  In ja, življenje brez zatežencev bi bilo zagotovo lepše, ampak potem tudi tebe ne bi bilo na svetu, niti mene, skoraj nikogar, kajti vsi smo po svoje nekak zateženi na cajte, se ti ne zdi?user posted image
In res je lepo in včasih tudi praktično in priročno, če ima otroček tudi stare starše.user posted image  Še posebno, če se "vmešavajo" takrat, ko bi mami in ati šla na večerjo, pa v kino, pa kar kam....user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 16:51:35   
Anonimen



In res je lepo in včasih tudi praktično in priročno, če ima otroček tudi stare starše.user posted image  Še posebno, če se "vmešavajo" takrat, ko bi mami in ati šla na večerjo, pa v kino, pa kar kam....user posted image
[/quote]

user posted image user posted image user posted image Zato pa midva nikamor ne hodiva brez tamalih dveh, pa nama nič ne manjka.user posted image

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 16:52:42   
ElaM
Jaz bi naredila tako, kot so ti svetovale punce, 2 imeni, pa je problem rešen.

_____________________________

:)

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 17:13:18   
3new!yes!!
Ne vem..
meni osebno dve imeni nista vsec. Ce ne gre drugace, naredi tako.
Jaz bi sla na tvojem mestu k njim na obisk in bi se probala pogovoriti ali pa bi jih poklicala po telefonu in jim povedala, da zelim dati otroku ime tako in tako ter da jih imam kljub temu rada in si zelim, da bi bili del moje/nase druzine.
Mislim da lepa beseda vedno (prej ali slej) lepo mesto najde in, da se bodo tudi oni omehcali. Ko rodis jim poslji slikico od otroka , napisi ime mi je (Npr.) Jaka in komja cakam, da vaju spoznam...
Mislim, da se temu noben dedek ali babica ne bi mogel upreti.

Ce se pa bosta upirala, potem pa res razmisli ali je vredno, da so del tvoje druzine, saj s tem ne kazeta niti malo ljubezni...


Anonimna- tista ta jeznauser posted image ...
Tak odnos te ne bo nikamor pripeljal. Ne morem vedno z glavo skozi zid. Vcasih moras tudi ti popustiti- pa ceprav le delno - in bos videla, da bo kdaj kdo drugi popustil tebi.

Pa ce si user posted image  se ne razburjat, ker to vsekakor ni dobro..

LP

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?