|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko časa ste dojile kljub pomankanju mleka
28.9.2010 20:42:45   
žabica13
Mene pa zanima koliko časa ste dojile tiste mamice, ki že od začetka niste imele dovolj mleka in ste morale dodajat? Sem v taki situaciji, da nimam dovolj mleka, za slabo polovičko obroka se ga nabere (pri enem mesecu in pol). In me zanima koliko časa ste vztrajale tiste, ki ste se za vaš mlekec morale malo bolj matrat.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
28.9.2010 20:51:05   
natasarobi
Moj je star 2 meseca in skoraj od začetka dodajam. Še vedno vztrajam in si mleko tudi črpam, pijem čaj za dojenje in moram rečt, da se je količina mleka povečala. Včasih dodam več včasih manj, kakšen dan kot dodatek dobi moje mleko.

Upam, da bom čim dlje lahko dojila. Slabo vest zaradi dodajanja še vedno imam, se pa zato kdaj zunaj šlepamo na flašo(mogoče z lažjim srcem), ker mi dojenje po lokalih, parku (sploh v tem mrazu), itd. ne potegne.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
28.9.2010 21:02:12   
Najaa
Do 15m.
Od začetka sem dodajala sam zvečer, pri 5m začela dodajat še en obrok in pri cca 8m ali še malo kasneje še tretji obrok. S tem, da je bila že na GH.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
28.9.2010 21:05:50   
Goldy
Do 15 meseca. Sem pa res dodajala na zečetku, ker nisem imela praktično nič mleka, potem se je pa naša madam odločila (pri 2,5 mesecih), da ne bo več jedla na flaško in smo se začele samo dojiti. Nekaj časa je bilo naporno, potem pa je bilo mleka za izvoz.

_____________________________

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
28.9.2010 21:12:23   
enea
Jaz sem tudi pri obeh že od p naprej dodajala, pri meni sta dobili kvečjemu 50 na obrok, sem pa vztrajala do 5 meseca pri obeh, pa tudi smo kakšen obrok spustile ( mojega mleka oz dojenja) da sem si lahko zvečer načrpala mojega mleka, shranila v hladilnik in imela za jutranjo porcijo, brez dodajana. Potem sem pa se naveličala, ker mi je res pobralo kar veliko časa tole črpanje, in ko sta pri 4 m šle na GH, sta mleko pili le za večerjo, ta druga pa še tisto ne.user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
28.9.2010 21:13:16   
biga
Hčerka je stara 6,5 mesecev, do 3,5 meseca sva se le dojili, kljub temu, da je bilo mleka komajda dovolj, glede na to, da se je dojila praktično na pol ure in je teža šla gor minimum. Od takrat pa dodajam, do pred časom sem dodala skoraj vsak obrok 90 ml, edino zvečer, ko napol spi, malo več, zadnje tedne pa ne dodam vsakič, ker kak obrok kar preskoči ali pa ji dojenje očitno zadostuje. Žal sem še vedno v situaciji, ko dejansko ne vem, ali imam dovolj mleka ali ne. Dostikrat po dojenju noče flaške, dostikrat spije le kakih 30 ml, tako da bi verjetno morala bolj vztrajat z dojenjem, pa bi zadostovalo. Ampak kljub pitju čaja za dojenje idr. "ukrepov" nikoli ni bilo mleka za izvoz, kot pravijo nekatere. Pri meni ni deloval sistem "več dojenja, več mleka". Zdaj ko že papa gosto hrano, ji pa po obroku zadostuje le dojenje, če se ni najedla. Bom vztrajala še naprej, predvsem zato, ker se mi zdi brez veze ukinjat dojenje čez dan, ponoči sem pa njena duda. Če bi lahko zaspala brez dojke, potem bi začela razmišljati v tej smeri.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
28.9.2010 21:38:41   
m_o_i
Slabo vest zaradi dodajanja še vedno imam


no, tega se najprej resi, ker ti (lahko) "pobira" mleko user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
28.9.2010 21:41:24   
Anonimen
Tri dni.
Potem je bilo dovolj.

(odgovor članu žabica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
28.9.2010 21:41:40   
biga
jaz sem tudi imela slabo vest zaradi dodajanja, ampak sem to dala skozi, ker vem, koliko sem se namatrala, da se sploh lahko še dojiva, koliko živciranja, se je najedla, se ni, naj dodam ali ne, zdaj sem pa mirna, ker vem, da poje pri meni, pa še dodam, če je potrebno

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
28.9.2010 22:12:43   
K_a_t_i
Dodajala do nekje 3m, nakar je dojenje steklo (ni pa bilo nikoli šolsko na 3 ure ampak precej bolj pogosto). Dojila sem do 10m.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
28.9.2010 22:33:34   
MAŠKA
Pri prvi hčeri sem z dodajanjem dojila do 8. meseca potem se je sama odstavila.

Druga je sedaj stara 8,5 mesecev, tudi dodajamo že od prvega dne in se še dojiva in kakor kaže se še nekaj časa bova, ker se kar rada crklja na zizi.

Če imaš voljo in energijo le vztrajaj pri dojenju, če ni dovolj pač dodajaj. Ne boš zato slaba mama in vse, ki dodajate, ne imejte slabe vesti, saj vendar to počnete zato, da vaš otrok ni lačen in da se dobro počuti.

< Sporočilo je popravil MAŠKA -- 28.9.2010 22:36:39 >


_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
29.9.2010 8:01:59   
ledenaa
http://med.over.net/forum5/read.php?46,6162571

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
29.9.2010 8:40:28   
kristinaj
jaz sem  pri prvi vztrajala do 5 tedna in sicer tako, da sem jo najprej podojila in potem še cel obrok dodala aptamila. po 5 tednih sem ugotovila da tako ne gre, da če bi bilo mleko bi bilo prvi dan in je to ena sama matra, ki ti vzame ogromno časa in sem prenehala...

pri drugem pa sem rekla, da če mleko ima za bit bo takoj špricalo in če ga ne bo se ne bom več matrala in je fant prišel domov in je v šusu spraznil 60 ml, mislim, da v manj kot minuti, potem je pa seveda to šlo bolj počasi... :=)))

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
29.9.2010 9:15:44   
liliana
Tri tedne.......se mi na dalo več matrat, biti živčna in to živnost prenašati na vse okoli sebe.....in po treh tednih smo se potem vsi razcveteli, ker prej se je vse vrtelo samo okoli mleka in jošk......

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
29.9.2010 9:32:21   
Barbara_L
Dva meseca. Od začetka je šlo uredu, nato pa nenehen jok...iz dneva v dan. Začela sem dodajati in odprl se mi je nov svet. Kritike sprejemam z nasmehom, kajti takrat,ko je bio hudo, sva bila s partnerjem sama ob jokajočem "non-stop-na-zizi-visečem" dojenčku. Sedaj ne dojim več, lahko grem kamorkoli, počutim se super in vsi okrog mene tudi. Nekaj časa sem si črpala ampak to pobere časa, energije...Pač, ni vsem dano in prej ko se sprijazniš, bolje je. Če pa pogledam širše na vso stvar: koliko stvari bo v življenju bolj važnih od dojenja...Ah...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
29.9.2010 12:32:18   
ursah
i p
Kot zabic13 imam tudi jaz podobne tezave. Te dni spet poskusam cim vec dojit in  cim manj dodajat (po principu vec dojenja - vec mleka), amoak je to kar tezko. Mislim, dojiva se non-stop: ne na 3 ure, niti na 2 ali 1, ampak cel dan na pol ure ali se manj, razen ce vmes slucajno zaspi. Stacionirani sva na kavcu, vmes berem knjigo ali gledam tv ali se pogovarjam z malo. Crpanje je zelo svoh - ker mi ne znese in ker pride zelo malo. Edino ponoci gre obicajno brez tezav - na 2 do 3 ure, in se ocitno naje. Ne vem zakaj cez dan ni tako. Morda se meni dela mleko samo med spanjem...

To je moj tretji in zadnji zadnji poskus, vztrajala bom se do 2. pregleda cez 3 tedne, potem gremo pa na flasko, ce dojenje ne bo drasticno boljse (in bom zraven kombinirala dojenje, dokler bo kaj mleka). Smo bili ze 50% na flaski, in moram reci da je bilo zivljenje precej lazje.

Moram reci da sem trenutno zaradi take dinamike dojenja spet v prostovoljnem zaporu - ne morem brez flaske nikamor, ker je dojenje prevec nezanesljivo pri nas, zato sva doma in se dojiva in dojiva. Ta mala se dere kot jesihar, ce je revica lacna user posted image . Tudi z mojim sva se ze skregala zaradi dojenja, tako da je to definitivno moj last try. Sem pa res poskusila vse, kar je v moji moci, ampak ce ne bo slo, pac ne bo. Ta zapor mi pa tudi ze para zivce...


(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
29.9.2010 12:50:30   
Barbara_L
Nič ne rečem, svaka čast, da ste takole vztrajne, ampak zakaj najprej flašo, nato pa po vsej sili nazaj na dojenje? Zakaj hecate otroka, pa enkrat mu teče v usta, drugič se matra...Ne vem,no,malo zdrave logike... 

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
29.9.2010 14:03:01   
ursah
Barbara_L: jaz se trudim in poskušam dojiti, ker si to želim, ker je dobro zame in za mojo malo. Dodajam ne po lastni želji, ampak ker je bilo potrebno - tako skrajna pa nisem, da bi malo puščala zavestno lačno zaradi dojenja. Trudim se pa zato, ker sem po naravi vztrajen človek in ker bi rada dala vse od sebe, da dojenje steče. Če ne bo, ne bo konec sveta in bo pač na umetnem mleku, tudi jaz sem bila in nimam nobenih zdravstvenih težav, alergij in podobno. Ampak bom vedela, da sem se potrudila in nisem bila na umetnem mleku samo zato, ker se mi ni dalo dojiti, potrpeti oz. ker se ne bi potrudila.


(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
29.9.2010 21:30:25   
Jassika
Se še kar trudim user posted image pa je naš cvergelj star 7 mesecev. Sem skor že obupala in prvih 6 tednov več in več dodajala. Potem pa sem se odločila, da se ne premaknem z boka in malemu ponudim kadarkoli bo zizo hotel. In sem dodajala samo kadar je bil jok, kar je bilo pa skoz manj x. In sva bila 14 dni v horizontali skorej dan in noč. Ampak se je splačalo, ker se je doza mojega mleka iz dneva v dan večala. Da sva pa na polno zalaufala, je pa trajalo 3!!! mesece. Sej sem rekla, takrat ko nekatere že nehajo dojit, sem jst šele dobro začela. Skratka poanta je, da ne odnehaj nikakor in (zlajnano, sej vem), probi se čim manj sekirat kolk je mleka pa ml preštevat ipd. Srečno!

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
29.9.2010 21:51:44   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

Nič ne rečem, svaka čast, da ste takole vztrajne, ampak zakaj najprej flašo, nato pa po vsej sili nazaj na dojenje? Zakaj hecate otroka, pa enkrat mu teče v usta, drugič se matra...Ne vem,no,malo zdrave logike... 


Jaz sem delala takole... najprej ziza, če je bilo premalo, pa flaša, da je bil otrok sit. Ko je bila spet lačna, spet najprej dojenje in dodatek na flašo... Mleka mi zaradi tega ni zmanjkalo in tudi meni se zdi nesmisel otroka meti non stop na zizi, to se mi zdi matranje mamice in otroka, ker otrok ni nikoli sit, mamica pa do onemoglosti utrujena.

_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
30.9.2010 16:09:33   
žabica13
Je vzpodbudno prebrat, da je pri nekaterih tudi kasneje dojenje zalaufalo. user posted image  Ursah podobno kot pri tebi, tudi nama dojenje najbolj laufa ponoči, takrat se mi celo zgodi da se samo od dojenja naje, če pa se ponoči ne dojiva in si zjutraj izčrpam mleko ga je takrat vedno največ.
Mene najbolj matra dilema, kaj narest (se vztrajno kregava že par dni na joški) - si črpati mleko in da ga popije po flaški, ali ga še naprej matrat in silit da pije pri meni, kar verjetno z vztrajnostjo bo pripeljalo do tega da se bo spet lepo dojil.

Kako imate mnenje o tem da si mleko izčpaš in pije po flaški? Mislite da bi mu manjkalo cartanje ob dojenju?

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
30.9.2010 18:41:45   
natasarobi
Jaz imam največ mleka po 3-5 urni pavzi in takrat kar teče ven, tako, da se včasih zbudim mokra (gre čez moderc in blazinico). To je ponavadi pozno zvečer in zjutraj, ker naš zaspi za dlje časa šele zvečer in ponoči (čez dan spi večkrat po malo).

Ker je očitno mleka takrat dovolj in mali ni grozno lačen (čez dan dobi dodatek) in zaspan si ponavadi pozno zvečer ali ponoči pumpam mleko in ga mu dam enkrat čez dan. Če to naredim sem  boljše volje kot pa če mu dam um.m., ker vem, da je mleko moje. Seveda ga pa vedno prej dam na joško - da sam prazni in da se carta.

Glede na prebrano zgoraj sem se odločila, da bom dodajala in da  ne bom poiskušala imeti slabe vesti. Važno, da je otrok sit. Kot je ena napisala je pa res, da z celodnevnim dojenjem (tudi na 30 minut) utrujam sebe in otroka. Mogoče zato ni mleka čez dan.

Za ven pa skoraj vedno vzamem flaško in pa mleko ter vodo v termovki, potem pa pogrejemo v kakšni trgovini,...

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
10.10.2010 22:58:21   
isobel
Dober mesec dodajala, dokler nisem imela vsega čez glavo (krči po vsakem hranjenju s prilagojenim mlekom in zamudno pripravljanje stekleničk) in se odločila, da bom le dojila. Ker je bilo mleka malo, sem ob prehodu dojila tudi na vsako uro ali dve skozi ves dan in ponoči, potem pa na zahtevo user posted image . Dojila sem do njegovega drugega leta. Stres in skrbi pa resnično močno zreducirata količino mleka.

Sedaj, v drugo, pa le dojim in na srečo imam mleka v izobilju. Upam, da bo tako tudi ostalo.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
11.10.2010 7:40:43   
Anonimen
Moja velika želja je bila dojit kolikor dolgo se bo le dalo ... no na koncu je bila očitno moja želja prevelika in mleka ni in ni bilo, tako da če sem si stisnila jošk je mogoče malo prikapljalo ven, joške so bile mehke in čisto nič ni kazalo na to, da bi se kak naval ali kaj podobnega pripravljal notri, tako da je bila tamala že v porodnišnici 90% na AM ... doma sva se trudili potem do meseca in pol: najprej na jošk pa ena in druga stran pa prepričevanje da zagrabi, ker tamala še sesalnega refleksa ni imela nevemkako razvitega, pa črpanje, pa masaža, pa spreji, pa hektolitri čaja za mleko pa brezalkoholnega piva, polente itd. itn. pa nič ... no in sva nehali in končno začeli uživat ... sprva mi je bilo blazno hudo pa počutila sem se kot najslabša mama, samo zdaj pa vem da sem storila vse kar sem lahko in taali prav nič ne manjka ...

(odgovor članu isobel)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju m...
12.10.2010 21:46:09   
marjetica8
vztrajala 7mesecev. Potem pa sam več ni hotu joške, tako da smo na moje olajšanje nehaliuser posted image . Je blo hudo, težko, obupno naporno in izčrpavajoče. En cajt sem si poleg dojenja še črpala - podnevi in ponoči, poleg tega sem kmalu na začetku fasala mastitis kljub temu da je blo mleka samo po 20ml na podoj. teh 20 ml smo pol vzdrževali do7m - blo naporno, ampak vredno. Edino tko mi je dalo občutek da sem nardila res VSE da bi lahko dojila in da sem otroku dala najboljše možno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?