|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krediti, trajniki,...
7.9.2006 7:07:56   
Anonimen
punce povejte!

a še ima katera full kreditiv, pa trajnikov... midva si opremljama najino stanovanje in imama zelo veliko kreditov, poleg tega še avto( lizing) ..za avto plačujema 40.000 na mesec ..kaj pravite, se splača avto zamenjat za cenejšega lai ne...ker ta ko ga imam zdaj ima res minimalno porabo goriva in  je višjega cenovnega razreda in veliko mi pomeni varnost na cesti.. res me zanima, če imate tut drugi tolk obveznosti..naj povem kaj plačujem.. jaz kredit on kredit na banki60.000, lizing 40.000, stroški stanovanja 60.000, telefon 8.000, trejnik 20.000, zdravstveno zavarovanje 9.000,..a milsite da je to preveč... moja dva sarša mi skoz govorita kaj imam tolk kredita..ona dva ne razumeta, ko nikoli nista imela kreditov...js si pa želim nekaj ustvarit...pomagajte mi.. vsaj malo, ker sem že čist obupana..

lp ninika
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 7:11:26   
Mina1
Žal je danes tako, da se v tem "stilu" živi, ker drugače skoraj ne gre.

Ali pa si non stop v velikem minusu, ki ga ne moreš nikoli pokriti.

Malo je takšnih, ki si lahko kupijo kaj za gotovino, govorim o večjih stvareh, kot so avto, pa stanovanje. Zato smo vsi zapufani tako ali drugače, res žalostno, ampak tako je.

In ja, včasih je bilo precej drugače... 

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 7:16:23   
Anonimen
mina1! hvala za tako hitro odgovor... ja res je hudo...sama razmišljam kaj bi delala še dodatno, da bi zaslužila kakšen tolar.. a maš kak predlog kaj bi se dalo nardit?

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 7:19:12   
Marogica
Višina kredita in zmožnost odplačevanja le-tega je seveda vedno odvisna od tega, kakšne dohodke imate v družini. Za enega ne predstavljajo zgoraj naštete vsote prav dosti, za drugega pa je to ogromno denarja.

Sama sem mnenja, da se naj živi svojim finančnim razmeram primerno, kar ne pomeni, da naj človek nima kakšnega kredita, vendar pa vseeno takšnega, da lahko razmeroma normalno živi, kljub kreditom.

Kaj ti pomaga avto višjega cenovnega razreda, če se pa komaj iz meseca v mesec prebijate?(to je hipotetično). Jaz bi raje avto srednjega cenovneg razreda, pa da ne rabim vsak tolar 3x obrnit, preden ga dam "ven".

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 7:22:27   
Mina1
Ja takole: jaz sem recimo, ko še nisem imela večjih obveznosti (beri: dva otroka in do nedavnega partnerja) ob svoji prvi službi pospravljala pisarne preko ene študentske izkaznice, ali pa 2x tedensko tipkala v odvetniški pisarni, nekaj se je zaslužilo, odvisno koliko se ti da oz. koliko pač moraš, če ti "zagusti". Kolegica je recimo pomagala pri varstvu prijateljice, ampak je bila "solo", pa likala je tudi, kaj pa vem...

Tudi mene čaka velik hipotekarni kredit z mamo, pa ne vem, kako bo šlo, ker sem ostala sama z obema otrokoma, s preživnino komaj kaj otrokoma privoščim, da ne govorim o tem, da bi bilo treba mojo bivšo Fiestico, ki je sedaj že stara in od mojih staršev tudi zamenjati, ker nas je pet, pa verjetno oz. zagotovo ne bo denarja za to.

Sranje, ti povem...

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 7:23:20   
darjatimci
Dokler si ustvarjata brez kreditov in trajnikov najbrž ne bo šlo.Res je,da naši starši tega ne razumejo,nisi sicer napisala ali ti tudi finančno kaj pomagajo,kajti če ti bi se mogoče kakega trajnika rešila.Kar se avtomobilov tiče,pa je dobro ,če imaš možnost,da je vsaj en avto nov,ker imaš garancijo in ti,seveda če gre vse po sreči odpadejo razni štroški za popravila,ki niso poceni.Mislim,da se nimaš kaj obremenjevat,kar se tiče financ,dokler sta jih sposobna plačevati.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 7:55:12   
KIRA
samo toliko???? nama se krediti in mesečne položnice (še več kreditov-gotovinskih) sumirajo nekje na slabih 200 jurjev. pa ima samo mož plačo, ki pa je krepko pod slovenskim povprečjem.user posted image   jaz guram skoz z mojo malo porodniško, kolkor se da. pol pa je še v trgovino treba it...
sedaj ko jo bo pa konc, bom pa še bolj šparala kot že itak. jebenti saj si kozmetike nisem kupla že cel let.user posted image user posted image user posted image pa za k frizerju nimam,  tko da zgledam kot kokoš.user posted image user posted image
pa živimo. ne ne vem kako, ampak živimo. vmes če se da mal babico priškrnem (eno ali drugo, ker sat obe bolj bogi), pa  kako manjšo stvar prodamo, ko je res hudo, da vsaj sproti kak tolar noter pride, vsaj za kruh in mleko.user posted image user posted image user posted image user posted image še sreča da imamo tolik ropotije po hiši, da se tu in tam kakšna stvarca "zgubi" in se jo ne pogreša preveč.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 8:34:09   
lory05
Če lahko živite, vtrajaj, se splača. Tudi avta ne bi prodala, če res ni nujno. Pol pa nikoli ne prideš do novega avta.

Tudi midva imava ful kreditov(kar preveč) in veliko več kot si ti napisala, ker smo gradili in se pred kratkim preselili. Pa še avto imam na lizing. Pa ga ne mislim prodat, dokler imamo kaj jest. Mogoče bo pa šlo skozi.
Pa mi moji starši tudi težijo, kaj sem si dala toliko kreditov na glavo, kljub temu, da mi oni (ali kdo drug) niso dali niti tolarja ali da bi mi kako drugače pomagali, torej bi lahko bili vsaj tiho, namesto da težijo.

Pogumno naprej, ne se bat.
Jaz bi si rajši našla (in si tudi iščem) še kakšno dodatno honorarno delo ali kakšno delo na domu, da bi še kaj zaslužila, da prej odplačam vse te kredite.


Zdaj zmoremo, ko bomo malo starejši bo vedno težje. Rada bi si pa kaj ustvarila, to je danes možno žal samo s krediti, če nimaš nobenega da te financira.
Rada bi tudi, da mojemu otroku kaj ostane, da ne bo tudi on spet na začetku brez nič, kot sva bila midva z mojim user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 8:36:27   
DeVilla
Hja, vidim da nas je večina mladih družinic v denarni stiski.. Sam nej mi začen eden zdej nakladat o tem, da je treba povečat število otrok pa o državni pomoči pa brezplačni šoli, itd.. Grrrrrr... Govort je lahko, dokler ni treba denarja dat.. 

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 9:02:38   
Naja31
Midva sva do zdaj na srečo brez kreditov in leasingov.
Pač sva kupila avto, ki sva si ga lahko privoščila, ne da bi vzela kredit. Je res zdaj star že 7 let, ampak sva zadovoljna.
Sorry, ampak meni se zdi zelo bedasto vzeti avto višjega cenovnega razreda na leasing potem pa jamrati, da težko odplačuješ. Zakaj sta pa vzela dražji avto?
Najprej probajta zmanjšati ta mesečno strošek, pa bo mogoče lažje.


(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 9:08:15   
Anonimen
Trajnikov in leasingov sicer nimam, ker mi jih ne da nobena banka user posted image user posted image user posted image . Drugače bi jih pa zihr imela.
Imamo pa 150 jurjev mesečno stroškov s stanovanjem, 60 jurjev kreditov... ne, lažem... zdaj imam dva meseca po 85 jurjev... o ostalih stroških pa ne bi (so tudi okrog 150 jurjev)... potem je treba pa še živet, ja... ampak sva pa brez avta, ker si tut fičota ne moreva privoščit... no, ja, saj bi ga še kje dobila, ampak kaj, ko pa za registracijo nimava... za tistih 5 konjev in 3 kubike... user posted image user posted image user posted image
Nimaš kaj... lačen ni nihče, na cesti nismo, bosi tut ne... ostalo me pa ne briga glih kej preveč... sej bo tut teh pufov enkrat konc... upam, no... da bom potem lahko nove nardila... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 9:24:07   
noe
Jaz se konc mesca , kar za glavo držim in študiram , če smo čarovniki, da nam shodi.Imamo stroškov okol 120000, pol mož plačuje še preživnino 35000, pa jaz vračam štipendijo za 1 letnik faksa 25000 tako ,da nam shodi dlih za dlih.
Mož popravlja motorje in kosilnice da dobimo kakšen tolar postran.
Ala  Aktive pa nočema več imet, ker sma jo pred 2 letoma prerezala, ker je je blo vsak mesec več, iz 40000 smo pršli na 130000, pol nam je pa prekipel,ker sma jo komaj pokrivala,tko ,da zdej zadnji teden pred plačo bolj tanko piskamo, ampak lačni pa nismo.
Avto sem si pa kupla nov na lizing, ko sem bila še sama in to ziher ne bom nikol več nardila, ker ga noro preplačaš.Bomo mel pač mal starejšga. lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 9:30:11   
KIRA
to z aktivo se strinjam. midva sva komaj uspela obračat in pokrit vse kartice. to je začaran krog, ko enkrat ne zmoreš odplačevat.  vse sva zlifrala. sedaj delava samo še z nakazili in gotovino.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 9:32:52   
Anonimen
Jaz sm drugača ful prot pufom sam brez njih res ne gre dandanes.
Imava kredit za stanovanje, ki znaša tretjino njegove plače (jst sm še študentka) to je pa tud vse kar sva zakreditirana. Sva bla pa pridna in sva dokler sva še živela doma vsak mesec dajala denar na stran za stanovanje (5 let) in se je kar nabral.
Avte pa mava oba stara. Pa se glih tku vozva.
Mi je bla zdej prioriteta stanovanje, avto bomo pa že enkrat kupl k bo dnar. Ampk zihr ne na lizing. K avto vsako leto zgublja ceno in k ga človek odplača oz. preplača ni itak nč več vredn. In pol seveda spet nov kredit in.......
Začaran krog.
Kredit vzamem sam za stanovanje ki ne zgublja na ceni in to je to. No pa večina pohištva in bele tehnike je tud na obroke nouser posted image

(odgovor članu noe)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 11:42:19   
frida1
Pridružujem se ti, saj nisi edina, ki živi na tak način. Žal pa je pri nas to tako....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 14:35:32   
Anonimen
Na žalost je moj odgovor, živi po svojih zmožnostih. Če si ne moreš privoščiti nobel avtomobila, pač voziš tistega, ki si ga lahko  provoščiš, če nimaš za neko nobel stvarco, maš mogoče samo za tisto srednjo, pač kupiš tisto,...
Je pa res, da si danes na žalost brez kreditov ne moreš skoraj nič večjega privoščiti, stanovanje, avto, vse to, ampak je še vedno tako, da je najbolje, da ne pretiravaš, saj se da tudi v manjšem stanovanju živet, saj se da tudi v slabšem avtu pelat,............. pa maš mogoče vseeno še za kakšno kavico, pa kakšno pivo, pa kakšno večerjo,.........., pa si vseeno srečen.........

(odgovor članu frida1)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: krediti, trajniki,...
7.9.2006 22:51:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Na žalost je moj odgovor, živi po svojih zmožnostih. Če si ne moreš privoščiti nobel avtomobila, pač voziš tistega, ki si ga lahko  provoščiš, če nimaš za neko nobel stvarco, maš mogoče samo za tisto srednjo, pač kupiš tisto,...
Je pa res, da si danes na žalost brez kreditov ne moreš skoraj nič večjega privoščiti, stanovanje, avto, vse to, ampak je še vedno tako, da je najbolje, da ne pretiravaš, saj se da tudi v manjšem stanovanju živet, saj se da tudi v slabšem avtu pelat,............. pa maš mogoče vseeno še za kakšno kavico, pa kakšno pivo, pa kakšno večerjo,.........., pa si vseeno srečen.........


ma  ene pa ste tukaj samo da  se delate pametne... blagor tistim, ki nikoli nimate finančne krize...vidla  bi te rada anonimna (predzadnja), kako bi se ti v službo 100 km daleč vozla v jugecu ali renault 5??? malo pomilsi na svojo varnost..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: krediti, trajniki,...
11.9.2006 8:32:04   
vesna.com
Avto zdaj ko ga maš ne menjat.Jaz sem to nardila iz istih razlogov kot biti,pa mam zdej sam slabši avto pa nič od tega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: krediti, trajniki,...
11.9.2006 17:14:36   
Beti S
Sam avta ne menjat, pa kaj če mata mal boljši avto. Kaj ga bosta zamenjala za starega, in pol?... Nikol ne veš kaj kupiš, lahko se ti bo kaj kmalu kaj pokvarilo in boš imela še tem dodatne stroške.

V današnjem času, če hočeš imet svojo hišo ali stanovanje, moraš vzet kredit, drugače tega nimaš. Jaz sem vedno mnenja, da raje zidam eno leto več in imam manj kredita, da grem normalno iz meseca v mesec..brez razmišljanja ali bo šlo ali ne.
Vsak človek se mora navadit oziroma se je prisiljen navadit da živi s tem kar ima.

_____________________________

Lp Beti

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: krediti, trajniki,...
11.9.2006 17:21:19   
Anonimen
V današnjem času, če hočeš imet svojo hišo ali stanovanje, moraš vzet kredit, drugače tega nimaš. Jaz sem vedno mnenja, da raje zidam eno leto več in imam manj kredita, da grem normalno iz meseca v mesec..brez razmišljanja ali bo šlo ali ne.
Vsak človek se mora navadit oziroma se je prisiljen navadit da živi s tem kar ima.


user posted image user posted image user posted image se podpišem

(odgovor članu Beti S)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: krediti, trajniki,...
11.9.2006 17:35:43   
Anonimen
Midva sva letos odplačala stanovanje.4 leta sva odplačevala vsak po 100.000 mesečno.Ko sva začela odplačevati stanovanje,sva imela eno leto star avto.Nisva ga hotela prodati.Sicer višjega cenovnega razreda,ampak vsak dan se 50 km voziti v službo,se v "gajbi",povem,da ni luštno.Tudi to sem že sprobala.No zdaj,ko imava stanovanjski problem rešen,sva pa ta dotični avto prodala,se za tri leta zakreditirala po 50.000 mesečno(samo jaz),nekaj sva našparala.Pa kupila novega.Pa še naprej šparava,da bova čez nekaj let,lahko naredila nekaj lepotnih popravkov v stanovanju.Nekateri znate živet brez kreditov,jaz ne znam.Dokler,bom imela tak dohodek,da si bom to lahko privoščila si bom,ko pa si ne bom mogla,si pa ne bom.

Pa ravno tako,mi ostane še za kakšno kavico,večerjico.....ampak se mi zdi pa butasto puščat denar po večerjicah in kafičih....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: krediti, trajniki,...
12.9.2006 13:31:31   
soncece24
Imava kredit za stanovanje: 57.000 mesečno
Ostali trajniki 29.000
Stroški za stanovanje 45.000
Mobiteli : 10.000
PA kartice okoli 60.000 vsak mesec

Skupaj je to 200.000, zasluživa pa skupaj okoli 400k, kdaj tudi več, pa nama ne ostane zadnje par dni pred plačo kaj dosti user posted image user posted image user posted image Tiste, ki ste do daske zakreditirane ste za mene čarovnice, da preživite, jaz ne bi.

Imava pa samo en avto, ne vsak svojega, pa še to 7 let staro kanto (ki je za moje pojme dovolj), ki sva jo kupila z gotovino, ne na lizing.


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: krediti, trajniki,...
12.9.2006 14:35:39   
Anonimen
Za avto - odvisno. Jaz našega ne zamenjam pa je tudi višjega cenovnega razreda, ampak si ne predstavljam, da bi vsak teden iz Prekmurja lezla v LJ z nekim "slabim" avtom. Če sta ogromno na poti, potem nikakor.
Midva sva zakreditirana do grla - sva obnavljala hišo. Ampak enostvano drugače ne gre. Se tolažim s tem, da je to najboljši način šparanja. Sicer ti obresti plačuješ, ampak...časi so drugačni od tistih, ki so jih preživljali naši starši...

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: krediti, trajniki,...
15.9.2006 20:34:04   
Annny
Saj to je nekaj povsem normalnega - kako pa si bo človek danes privoščil nakup stanovanja/hiše/parcele/obnovo hiše itd, kot pa s kreditom. Pa tudi, če imaš denar, se ti ga splača raje nekam naložiti za dober donos ter vzeti kredit/lizing za tisto, kar rabiš.Kar se avta višjega cenovnega razreda na lizing tiče, je tu največji strošek kasko zavarovanje, ki se izračuna glede na vrednost novega avta. In potem je verjetno, da pol mesečnega obroka znaša zavarovanje. Matr, pri nas samo kaska plačujemo 400k sit/leto- ampak kaj pa boš, če potrebuješ zanesljiv, dober avto..meni se to zdi pomembno, ker se veliko vozimo.Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: krediti, trajniki,...
16.9.2006 15:10:35   
arabela*
eh pa ne se sekirat zaradi tega.brezveze ej,ker samo škodi.jaz imam kredia vsega skupak110.ooo sit na mesec,moj pa 60.ooo.K temu še sodi kar precej trajnikov,pa najemnima in stroški.Tako da nisi edina.Enkrat bo boljše.Pa še naprej iščem varisnte za kak kredituser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?