|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 14:21:21   
noe
Moj ma pa vsak drug teden, ko sem jaz popoldan tamalga čez in to brez babic
user posted image .Mislim , da ga takrat dost nasanka, tako , da mu bolj mal težim , ko tisti teden, ko sem jaz doma dvigne roke od vsega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 14:29:42   
iva01
 Če bi moj naredil toliko kot da tvoj bi ga 3x tedensko pustila na nogomet ne pa samo 2x, resno mislim.
LP

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 14:42:11   
Vilma
Če boš merila, kdo več in kdo manj, bo tvoj dragi vedno premalo postoril. Že zato, ker je on v službi, ti pa doma. In ker ti ne vidiš, koliko postori v službi. Vidiš samo svoj del, svoje gospodinjenje.

Mislim, da tvoj dragi kar precej postori. Pa ne samo to. Mislim, da se je pripravljen tudi precej pogovarjati v tej smeri. To, da sta skupaj naredila spisek, kaj kdo postori, je vsekakor dokaz, da mu ni vseeno.

Moje mnenje je, da ti gre v nos predvsem to, da on ima čas zase, ti pa ne.
Vendar mislim, da čovek mora imeti v življenju še druge obveznosti kot samo otroka. On ima, ti pa ne. On je v službi, ima nogomet, ti pa si samo doma. Vendar mu ne vzemi tega nogometa,rRaje si zase kaj izmisli. Vsaj enkrat na teden. Aerobiko, pijačka s prijateljico, karkoli.

Pa tudi verjemi mi, da ni tako halo, če ti obešaš perilo, , on pa takrat gleda televizijo. Če bi pa ti spala, on bi pa takrat pokmival posodo, bi pa bilo vse ok kajne?!
V glavi imaš, da ko delaš ti, mora tudi on. Ne vem Zelenica, meni se ne zdi tako.
Pomenita se. Še enkrat in še večkrat, če je treba! S primerjanjem, vpitjem in kreganjem ne boš veliko dosegla. Pogovorita se. Malce boš morala popustiti ti, malce on.
Boš vidla, da se da, tvoj dragi se mi ne zdi tako zgubljen primer, res ne user posted image

(odgovor članu zelenica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 15:06:16   
naja13
Halo to je pa že preveč bi jaz rekla. Oprosti,ampak men ni nč pomagal midva sva šla zaradi tega narazen glih tko sem zaposlena kot on pa je sam spal pa jedu pa igrce na računalniku igral .Otrok je mogel bit prepuščen sam sebi.Ej pa kva je s temi moškimi ZAKAJ ONI ZIVIJO? Ženske pa kaj ve pišete jaz to spolh ne morem vrjet da še kakšni moški znajo doma pospravt:TO jaz pri svojem bivšem si sploh nisem mogla predstavljatJaz sem pr njemu živce zgubila.user posted image To je bila bomba ko sem prišla domov iz službe.Ful so leni.

(odgovor članu zelenica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 16:51:19   
tinkatonka
Mislim da ti mož dovolj pomaga. Poleg tega on hodi še v službo. Saj vem da skrb za otroka ni enostavna (sem tudi sama mamica), ampak zato pa smo na porodniški. Pusti ga na nogomet. Saj se mora sprostiti. Kakšen dan v tednu si pa še ti organiziraj za kak čvek s prijateljicami ali za kakšen šport (npr. squash, badminton), da si boš tudi ti odklopila od otroka in gosp.opravil vsaj za kako uro. Verjemi da marskateri (sem tudi sama med njimi) mož niti toliko ne pomaga. Pa sem ter tja znorimo, požremo in živimo naprej. user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu zelenica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 17:18:42   
Magi*
se strinjam. mojemu možu je zadnjič ena kolegica rekla, da je pa tako zlat in priden, ker si je vzel dopust, da lahko "rihta" našo punco, da mami lahko piše nalogo. da to noben drug moški ne bi naredil. ja itak, kakšna velika žrtev, a ne?

seveda, če jaz ne bi imela neodložljivih obveznosti, bi bilo samoumevno, da jaz vzamem dopust in rihtam tamalo cel mesec (ta mesec nimamo varstva namreč). tako sem pa bila jaz doma z njo 1 teden, 1 teden moja mama (takratk sem napisala večji del) in zdaj 14 dni ati. bogi ati. ampak to zgleda itak tako, da jo jaz porihtam, ju spakiram za ven, skuham in nahranim in jo zvečer dam spat. on, ubogi revež, pa se z njo v bistvu samo zabava. zakaj se torej vsem sosedam in znankam, da ne govorim moškim znancem, smili moj ubogi mož? ja zato, ker je logično, da mama postori doma večji del. in zakaj za vraga se mati sploh sili v neke akademske vode? mar bi bila v normalni službi in skrbela za dom in družino.

tako da jaz anonimno (ali karkoli že je) razumem, da je po enem mesecu morda res preutrujena/osamljena in si želi, da bi ji mož več pomagal. smo si pač različni. ene so mesec dni po porodu že čisto fit, druge s(m)o (bile) še čisto povožene. in sigurno ni merilo, ali pomije posodo in 3x previje otroka, pa četudi je ona na porodniški. ženska na porodniški oddela 24-urni delavnik in ne 8 ali max 10-urnega, kot ga imajo takrat moški. moški bi morali v gospodinjstvu sodelovati enakopravno in pika, ker sicer ne moremo govoriti o enakih možnostih na delovnem mestu itd. čisto scagana gospodinja enostavno ne more konkurirat spočitemu moškemu. in kot kaže bo treba to najprej spremeniti v ženskih glavah.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 17:47:11   
rija
Zelenica, ti pa tudi nisi z ničemer zadovoljna. user posted image
Ok. moj naredi še veliko več od tega.
So pa tudi taki, ki ne naredijo nič.

Sicer pa: kak si ga naučila, tak ga imaš.

(odgovor članu zelenica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 18:45:32   
Anonimen
vem, kako je ko si sama za vse. jaz sem prosila mojo mamo, sestro in taščo da so mi priskočile na pomoč dokler se nisem "postavila na noge". saj so tudi one rodile in vedo da je včasih lahko prav naporno. včasih že samo pogovor in kavica z drugo osebo pomaga.

glede kuhanja ti predlagam, da si nekaj časa kupuješ že pripravljene jedi ali pa halo pizza, tako ne boš imela posode za pomivati in se ne boš utrujala z kuhanjem. lahko pa tudi skuhaš v večji količini in daš v zamrzovalnik in nato samo pogreješ. zelo rade pa na pomoč (vsaj v mojem primeru je bilo tako) priskočijo kakšne babice, tašča, mami in sosede s kakšno juhico ali kosilom.

za likanje poprosi mamo ali pa taščo da ti zlikata najnujnejše.

za hitro pospravljanje pa sem jaz imela nečakinji (stari sta 9 in 7 let), ki sta redno hodili obiskovati dojenčka in sem ju poprosila če mi lahko kakšno stvar pomagata in bili sta zelo pridni in in tudi zelo veseli če sem ju poprosila, če mi lahko pomagata. včasih sta posesali ali pa pobrisali prah ali pa pospravili posteljo, najbolj veseli sta bili ko sta lahko pomivali posodo, ker imajo doma pomivalni stroj in ne pomivajo posode na roke user posted image . user posted image .

če ptrebuješ pomoč, moraš to povedati na glas, to kar je v tvoji glavi drugi ne vidijo in ne vedo, da se obremenjuješ z stvarmi ki so za druge malenkost.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 19:04:16   
hubibubi
to da moški ne opravljajo hišnih oravila so krivi geni iz pradavnine, ko so le ti skrbeli za hrano (lov), ženske pa za otroke in hišna opravila. do 19 stoletja so imeli moški še vedno prisotne te gene, ki so jih uporabljali za opravila, ki so pila povezana z kmetovanjem. v 19 stoletju se pojavi industrijska revolucija in moški te gene preusmerijo v delo v tovarnah. ženske so v te času še vedno doma in skrbijo za dom in družino.
po drugi svetovni vojni zečne primanjkovati delovne sile in ženske se podajo na delo v tovarne, posledica tega je da nanes ženske skrbimo za hrano (beri lov), dom in družino, moški pa  skrbijo samo za lov in nič drugega.

nekateri moški primerki so bili uspešno genetsko spremenjeni in so v svoje gene sprejeli tudi gen za dom in družino (kamor spadajo tudi hišna opravila).  po napovedih naj bi naslednja generacija moških že imela vse ustrezne gene.

to je moje razmišljanje malo za šalo malo pa za res.
kako so moški naučeni takšni so in ne moreš jih spremeniti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 19:04:27   
sazi
se podpišem pod Magi
najprej je treba v ženskih glavah spremeniti besedbo zvezo "pomagati v gospodinjstvu"delo se deli
četudi je v službi, me pa na porodniški ne vidim razloga za razlike - počitek medtem, ko en dela (če je to vedno samo enosmerno) in tudi preživljanje prostega časa - enakovredno mora biti za oba - torej če želi na nogomet mora biti pripravljen tudi kdaj pa kdaj enakovredno omogočiti tebi možnost preživljanja prostih uric

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 19:04:28   
daria78
MI pa tu pa tam zlika,


Mi? Komu tebi ali tudi sebi? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 19:19:51   
soncece24
IZVIRNO SPOROČILO: hubibubi

to da moški ne opravljajo hišnih oravila so krivi geni iz pradavnine, ko so le ti skrbeli za hrano (lov), ženske pa za otroke in hišna opravila. do 19 stoletja so imeli moški še vedno prisotne te gene, ki so jih uporabljali za opravila, ki so pila povezana z kmetovanjem. v 19 stoletju se pojavi industrijska revolucija in moški te gene preusmerijo v delo v tovarnah. ženske so v te času še vedno doma in skrbijo za dom in družino.
po drugi svetovni vojni zečne primanjkovati delovne sile in ženske se podajo na delo v tovarne, posledica tega je da nanes ženske skrbimo za hrano (beri lov), dom in družino, moški pa  skrbijo samo za lov in nič drugega.

nekateri moški primerki so bili uspešno genetsko spremenjeni in so v svoje gene sprejeli tudi gen za dom in družino (kamor spadajo tudi hišna opravila).  po napovedih naj bi naslednja generacija moških že imela vse ustrezne gene.

to je moje razmišljanje malo za šalo malo pa za res.
kako so moški naučeni takšni so in ne moreš jih spremeniti.


Ja, ja s tem mi je moj tudi enkrat postregel user posted image user posted image user posted image user posted image sem mu kr povedala, da tisti dan, ko mi prinese "ulovljeno" hrano iz gozda, pa mu ni treba ničesar več user posted image user posted image user posted image pa je bil kr lepo tiho, ker "lov" s kreditno krtico po interšparu ne šteje!


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu hubibubi)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 19:55:19   
bskrle
Ne bom komentirala, ali naredi premalo ali dovoljh. Bistveno je, da si ti 1 mesec po porodu in da bi morala redno počivati, spati npr. vsak drugi dan 1-2 uri, v času ko spi tvoj otrok. Gospodinjska dela skrči na minimum. Mož naj vzame kak petek dopust, da se skupaj razvedrita.
Meni se zdiš sitna in tudi sama sem taka, če ne spim dovoljuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 21:24:10   
smrka
Ves kaj... tvoj dedc ti kar dosti pomaga. Jest ti svetujem sam da mu netezis prevec, ker ti  nebo drgac naredil tudi to kar ti do sedaj. Cizo otroku itak on nemore dat ko se otrok zbudi, mama je mama. Tko da.... Lepo je slisat da ti pomaga pri hisnih opravilih, ce si pa zeli mal odiha pr nogometu mu ne nasprotuj, naj si mal oddahne. Saj vem kako ti je, sam moski so drugacnega testa narjeni :)

Saj bo.. ne obupaj :)

(odgovor članu zelenica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 22:43:15   
mamči
Hmmm, so te kr malo skritizirale nekatere.
Glede tega, če naredi dovolj, al preveč ,al premalo ne morem ravno komentirat, se mi pa močno zdi, da če bi naredil še veliko več, to tebi v TRENUTNI situaciji ne bi veliko pomenilo. In to ne mislim kot kritiko, ki bi letela na tebe, ampak se mi zdijo tvoji občutki opravičeni in sprejemljivi, glede na dejstvo da si tako kmalu po porodu.

Nisem brala vseh odgovorov, povem lahko samo to, da mi moj zelo veliko pomaga, ampak sem po porodu  ( sploh po drugem )bila tud malo našpičena pa se mi je zdelo, da sem za vse sama, sploh ker je on delal tud po 12 in še več ur in pol - pač sama za vse....Pač kriza, neprespane noči, poporodne tegobe, slabokrvnost, težave z občasnim manjkom mleka, še **** zdravstvenih tegob, ker sem imela poporodne zaplete, skrbi za malega in še manjšega in še dojenje me je od začetka zelo izčrpalo.

Jaz bi rekla tako . ne oziraj se na razne opombe, da pa nekateri  moški niti pol od vsega tega ne opravijo doma.  TI čutiš utrujenost, TI si mesec po porodu in TI moraš bit zadovoljna, da bo tudi otrok zadovoljen in da ga boš varno pripeljala skozi dan ( marsikateri ženski je že malček spolzel z naročja, ker je enostavo zakinkala od utrujenosti !).  Glede na to, kaj vse ti tvoj moški pomaga  bi rekla, da je precej priden in kar zadovoljivo dost naredi, vendar se poskusita dogovoriti, da ti ostane kake pol urce zase in za svojo dušo. Pa idi kam na hitro kavico, al pa na en sprehod, bilo kaj, pa boš videla, da boš potem tud lažje kaj po hiši postorila.

Pogovorta se, pa pusti mu tud kak dan sprostitve . Predvsem se pa ne izčrpaj, če čutiš da ne zmoreš. Baš te briga, če se nekateri hvalijo, kaj vse zmorejo, pa kak so včasih, pa kak so za vse sami...pa bla, bla, Ti od tega kar drugi kvazi zmorejo nimaš nič - kvečjemu se še zasekiraš, ker ti pač trenutno ne. čutiš takega vala energije Jaz sama sem tud svašta sama zraven dveh malčkov, pa se je marsikdo čudil  kako zmorem  res,  pogosto so bili že znanstveno fantastični dnevi, pa nikol ne obešam na veliki zvon, kaj vse smo skoz dali ( v smislu, da bi koga zničevala, če zmore manj ).
Ker vem, da različni ljudje različno zmoremo in prenesemo. In to ni nič slabega, je čisto človeško in preko sebe pač ne moreš, pa če cel svet trdi  da so to malenkosti. Pa še tisti, ki zmorejo svašta imajo tud "svoje " dneve, ko bemtijo po hiši ( al pa v sebi ) - kdo trdi, da pa tega pri njih ni, pač laže.

Počasi, se bo že porihtalo. Malo ti popusti, malo bo tvoj moški, pa user posted image  bo vsak dan večji, pa se boste že vpeljali. Pogovorta se, zorganizirat se pri takem  malem user posted image  itak zdaj še ne da kaj dost, zato pa skušaj skrčit hišna dela na minimum.

Lepo se imejte družinica in bodite srečni, da se imate user posted image

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 22:51:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sita
In če dojenček joka celo noč, če je bolan ali ima kolike, jasno, da je lepo, če očka tudi kdaj vstane in ga nosi. Samo ga je treba prositi, mu reči, ne pa zahtevati ali biti tiho in se počutiti užaljena, če tega ne stori sam od sebe.

Brez zamere, Sita, ampak s poudarjenim se pa nikakor ne strinjam. Jaz imam o tem popolnoma drugačno mnenje. Kajti starša sta oba, mama IN oče. Že res, da je večinoma mama tista, ki je doma na porodniškem dopustu, oče pa hodi v službo. In tudi večinoma je mama tista, ki doji (torej tudi ponoči), oče pa takrat spi, da je zjutraj spočit za v službo. Ampak tudi porodniški dopust ni dopust v pravem pomenu besede. Poudarek je prej na besedi "porodniški", kar pomeni, da je to dopust, pri katerem ti (zaradi otroka) sicer ni treba hoditi v službo, delo pa imaš (z otrokom) kljub temu. In ravno tako, kakor oče podnevi dela v službi, mama podnevi "dela" z otrokom. Torej si ponoči oba zaslužita spanec. Mami je sicer nekoliko lažje - podnevi lahko zadrema, ko dremlje tudi otrok, ampak večinoma ni tako. Ženske tisti čas večinoma izkoristijo vsaj za osnovna gospodinjska opravila ali pa za samo sebe (tuširanje, depiliranje, branje knjige). Zvečer oz. ponoči sta torej oba starša na istem, kar se tiče utrujenosti in spanja. Torej je DOLŽNOST obeh tudi ponoči poskrbeti za otroka in po mojem mnenju MORA obstajati dogovor med njima o tem, kako bosta to izvedla. Lahko se menjavata dnevno, lahko tedensko, lahko kako drugače. In tukaj ni mama tista, ki bi morala za to PROSITI, ampak je to stvar, ki jo lahko logično pričakuje in ki jo tudi SME pričakovati od svojega partnerja, otrokovega očeta. V kolikor pa se oče za kaj takega ne ponudi sam, pa je po mojem mnenju lahko upravičeno užaljena in lahko tudi upravičeno popi*di.

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
21.8.2006 23:19:13   
Magi*
Kerensa, samo še en dodatek imam. moški in ženska zvečer nista enako utrujena. ženska po porodu nekaj časa rabi, da k sebi pride in tudi dojenje vzame kak atom energije. moški je oz. naj bi bil fit, čeprav je res, da večini ostane "nosečniški trebušček" tudi potem, ko je ženska že rodilauser posted image . torej naša dva junaka, Adam in Eva, že v startu nista čisto enakopravna. in potem je Eva presrečna, če ji Adam nakloni toliko prijaznosti in "ji kdaj popazi" otročka.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
22.8.2006 8:34:50   
kalbo
Sem ti hotel že napisat v nekaj v stilu ne teži, kaj bi še rada, ker sem spregledal, da si mesec po porodu. To je čas, ko skoraj vsaki ženski malo podivjajo hormoni, utrujenost je največja, doma rata dolgčas, zavida možu, ker vsako jutro pobegne od dojenčkovega direndaja....Tud pri nas je blo malo hude krvi, pa sem naredil za gospodinjstvo krepko več, kot naredim sedaj. Pol se je pa stanje umirilo, vsi trije smo se navadili na novo življenje in od takrat maksimalno uživamo. No, saj smo tudi prej.

Kje pa piše, da mora biti posoda dvakrat na dan pomita, pa stanovanje posesano, pa zglancano. Za posodo si nabavita pomivalca...eden najboljših pripomočkov v gospodinjstvu. Sploh ne zastopim ljudi, ki si tega ne omislijo. Za sušit perilo je sušilni stroj. Olajšaj si delo, pa zreduciraj gospodinjska opravila na minimum, pa namesto drgnenja vsi trije uživajte v crkljanju. Bajto bosta pa že pol zglancala, ko bo lažje in bodo začetne težave mimo.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 22.8.2006 8:35:08 >

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
22.8.2006 8:59:52   
MarijaPo
Ne morem verjet.

Kako je mogoce, da ste vse take antifeministke, da se vam zdi, da moz od zelenice se prevec naredi? Doma imam podobno sceno kot zelenica, pa se kljub temu velikokrat z mozem skregava, ker se meni zdi, da prevec delam, on pa premalo - za nase skupno gospodinjstvo. Po moje, tudi ce bi ful vec delal, bi delal precej manj kot jaz in na "enakost" ne bova nikoli prisla, v to sem prepricana.
Zdaj pa malo razmislimo, zakaj bi me, dojece mamice, delale ful vec od nasih dragih.
- Najprej vzemimo v razmislek kalbotov razlog: ker nam hormoni podijvajo in smo tecne in nocemo delat 100x vec kot nas mozek? Ne, to po moje ni res.
- Ker imamo placano porodnisko? Ja, to imamo res, ampak, katera od nas je pred porodom delala enako kot njen moz za gospodinjstvo? Po moje se redko najde katera taka, torej tud to verjetno ni res, ker porodniska zajema otroka in ne pucanja oken, stedilnikov, ...
- Ker smo zenske. Tega niti ne bom komentirala.
- Ker je tako hitreje. To se mi zdi edini razlog, ki ga je sploh vredno vzet v obzir. Ja, tudi jaz delam vecino stvari sama, ker je tako hitreje in gremo potem lahko skupaj na sprehod, ali pa se igramo z naso 3 mesecno evo.

Skratka, ne ga srat.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
22.8.2006 9:08:45   
Sita
Mogoče imaš prav Kerensa. Samo če gledam po sebi: dojenček je do pol leta spal pri naju. Prva deklica, ki ni bila dojena in je bila nedonošena - njo smo morali, če se ni sama, mi buditi na vsake tri ure. Bilo je tako, da meni ni bilo treba nič nikoli zahtevati od moža niti ga prositi, ker je preprosto sam od sebe vstal, če se sama nisem mogla zbuditi. Jaz ko sem zaspana zelo trdno spim, sploh nemorem vstati: jok slišim v sanjah in potem ne vem ali je to v resnici ali so sanje ... tako je bilo. In sem bila zmeraj večja zaspanka kot mož.
Druga, na primer, ki pa je bila dojena, sem jo pa, če se je zbudila ob 3-eh zjutraj vzela k sebi in je spala skupaj z mano pri mojih prsih vse do jutra. In takrat sem videla, kako fajn, bolj udobno mi je, če dojim, kot če je treba vstati in segrevati stekleničko mleka, ki jih je moj mož za čez noč že prej pripravil.
Samo vsakokrat je hitro minilo zbujanje ob treh zjutraj. To je bilo le prvi mesec ali dva, potem se spomnim, da je bilo zadnje hranjenje ob polnoči, prvo pa potem ob šestih zjutraj. Saj zdaj pa hodim spat ob enih zjutraj in vstajam ob sedmih zjutraj, pa mi spanja ne manjka.

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
22.8.2006 9:11:03   
kalbo
MarijaPo

Draga moja zdele si ga pa mal posračkala. Jest sem rekel da pri otrokovem enem mesecu pride vse na kup, hormoni, utrujenost, dolgčas, nevajenost novega življenja... in da zato takrat pride do hude krvi in bi prišlo tudi če bi se moški zazčetveril za sesalcem, tko da si narobe zastopla. Če pa se imaš za superduper gospodinjko, ki vse opravi tisočkrat hitreje od svojega nesposobnega moža ti pa nisem kriv, da vse ti delaš. Zase pa za mojo ženo vem, da sva v hitrosti čisto enaka, razen malega ona previje tiktak kjerkoli, pa tud če je pokakan do amena. Men to ne gre tko hitro. Kar se pa gospodinjstva tiče sva pa enaka (v hitrosti, da se razumemo). Drugače moja žena naredi več in sem ji zato krepko hvaležen. Znam pa vse ravno tako dobro in hitro kot ona.

UH kok me razkurijo ženske, ki imajo moške za nesposobneže.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 22.8.2006 9:12:24 >

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
22.8.2006 9:21:26   
Sita
Mene pa neznansko moti, če se mož in žena kregata in nergata. Ma jaz nisem nikoli česa očitala možu, on pa meni ne. Nikdar se nisva zaradi tega prepirala, kadar sem pa kaj želela, sem pa rekla oziroma ga vprašala na primer: "A lahko ti danes skuhaš? Jaz sem tako utrujena." On pa je skuhal, če je bil le doma. Nikdar ni rekel ne. Včasih reče edino: "a nimaš kake ideje, danes nisem glih v formi?" Pa če rečem, da nimam, narediva kaj čisto preprostega in je stvar rešena. In če posode ne morem pomiti danes, se jo pomije jutri. Jaz ali on. Če jaz česa ne naredim, se pa on kar loti. Jaz ne vem, čemu se prepirati ... 

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
22.8.2006 11:58:27   
Gina
Ne vem zdaj, a je smiselna debata o tem, kaj in koliko kdo naredi, ker v resnici sploh to ni bistveno.

Moj bivši je kar dosti pomagal, meni pa se je zdelo, da nič kaj dosti.user posted image Kje je bil vzrok? Ves čas mi je zraven težil in sitnaril, zakaj ni stanovanje popolnoma zgloncano, ali pa se je držal name in me ignoriral, pa nisem vedela zakaj....pričakoval je, da bom ob enajstih zvečer še vse popucala, jaz pa sem bila tako hin, da sem padla v posteljo. Poleg tega mi ni dajal točno tistega, kar je bila moja vrednota. Ni me znal pomirit, mi dajat varnosti, jaz pa sem mislila, da ha ha...premalo dela. Tako da je vprašanje predvsem, draga sprožilka debate, kaj je tvoja vrednota in ali ti jo tvoj daje. Ali ti manjkajo v resnici usluge ali ti manjka prijaznost, količina časa, ki ga naj bi po tvojem preživela skupaj, skupno zabavanje, crkljanje, oz. količina le tega, ali ti manjkajo materialne dobrine, priznanja, da si ok, da veliko delaš, da te ima rad,...pojma nimam kaj, ampak vsekakor moraš sama razmislit.

Sodit o tem, katera vrednota je ok in katera ne, je totalna bedarija, ker z vrednoto ne moreš na silo odpravit, je v tebi, kot kruh rabiš tisto. Zato se mi zdi, da vsi ti odgovori izražajo samo vrednote različnih ljudi tukaj na forumu. Nekdo , ki ti je napisal, da tvoj ogromno dela, temu pač ni do "uslug", ne rabi take varnosti, nekdo ki ti je napisal, da tvoj dela povprečno ali malo, pač to tudi sam rabi, je njegova vrednota. Zato ti v bistvu ni treba poslušat nikogar, razen sebe. Če ti rabiš nekoga, ki bi ti veliko "uslug", beri pomoči nudil, potem imaš trenutno res problem. Če pa je problem kje drugje, se ga pa najbrž da rešit lažje.

Moj nima smisla za gospodinjstvo, priznam. Od vsega skupaj posesa in pomije po tleh 3x letno, nese smeti dol vsak dan, pa občasno skuha - v bistvu pa vedno, ko me ni, ali ko sem zadržana, me doma pričaka večerja. V pralni in sušilni stroj zlaga samo, ko sem bolana, pospravi samo, če ga že nekaj dni prosim....pa ima zelo grdo navado, puščat odtise, kjer je biluser posted image ...vse leži za njim...ampak izredno veliko skrbi za otroke. Vedno je on vstajal ponoči. Malega je previjal, vozil k zdravniku, ga crkljal, oblačil če je bilo treba, vozi ga vedno v vrtec, vse otroke razvaža, pelje jih ven, igra se z njimi igrice, jim vse razlaga na dolgo in široko, uči jih raznoraznih reči...skratka, v resnici veliko časa nameni otrokom in v resnici veliko naredi. Poleg tega naredi vse zadeve, ki meni ne dišijo...znese iz avta stvari iz trgovine,skida in pač vse "tradicionalno moške" reči. Poleg tega nikdar ne teži, če kaj ni narejeno. Vedno reče, ljubica oddahni si, uleži se, ali pa: pojdimo ven, na zrak, pusti vse.... pa veš kaj je najbolj bistveno...nudi mi točno tisto, kar jaz rabim: ogromno crkljanja, jaz pa njemu nudim točno tisto, kar on rabi: uslugeuser posted image user posted image . On je tolk srečen, ko mu ni treba v stroj zlagat... štekaš, fora je v vrednotah.

Vidiš, zato ni fora v tem, koliko on točno naredi, ampak je fora, ali vama ta delitev ustreza. Z otrokom pride še kar nekaj dodatnega dela. IN priznamo ali ne priznamo, dejstvo je, da ženske v povprečju še vedno naredimo precej več, kot moški.  Pa je smiselno zato se razburjat? (vem, če je to tvoja vrednota, je zelo težko biti brez nekoga, ki ti to ne nudi, sicer pa...) V naši družbi je načeloma po tej plati mnogo udobneje biti moški. Ne jezite se zdaj moški name. Vendar sem 1000% v to, kar sem zgoraj napisala. Vseeno sem rada ženska in ni mi težko veliko delat. Pa še vedno so mi tudi moški fajn. Vendar je meni nesmiselno enačit moške in ženske. Vsak ima svoje vrste kvalitete in nesmiselno je tlačit oboje v en koš. Nikoli ne bomo enaki, vedno bomo imeli različne interese, želje in potrebe. Ženska ima svoje vrline, moški svoje. In treba je izkoristit tisto, kar nekdo ima, kar z veseljem daje drugemu, ne pa ga silit v nekaj, kar on ni. 

Zato bi jaz na tvojem mestu, ne vem več tvojega nicka (pač tista, ki je vprašala), izkoristila tiste reči, ki ti jih tvoj nudi. In to maksimalno. Tisto kar rad dela, tisto naj dela. Saj je vseeno, če ne naredi takoj. Bo pač naredil kasneje. Pa pohvali ga, namesto kritike. Vem, to je ful težko, ko si jezen na nekoga, ampak prinese pa mnogo boljše rezultate, kot nerganje. Probat se splača. user posted image
 

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
22.8.2006 12:39:29   
ANA_P
user posted image user posted image user posted image Punce, meni je mami vedno govorila, KAKO SI BOŠ POSTLALA TAKO BOŠ SPALA. Tako je ANC, na začetku jih je potrebno privitiuser posted image . Midva živiva skupaj že kar nekaj let in morem povedati, da tudi moj ni imel doma delovnih navad, za kar je kriva tašča, ki mu je samo nosila vse k riti. Ampak sem jaz vse popravilauser posted image user posted image . Ko sva bila pri nas doma ( stanovanje v zgornjem nadstropju za sebe + moj brat ), sta z bratom vedno nekaj fretala, ko je bilo potrebno v soboto zjutraj čistit, potem sem se razjezila, kaj sem jaz pri tej hiši SLUŽKINJA - ne hvala imam službo - enemu sem dala sesalec drugemu steleks, pronto in krpo - PA VESELO NA DELO - jaz sem medtem dala cote prat - popucala kopalnice in kaoncu bajto gor zbrisala. Bajta je bila počisščena 123user posted image user posted image . Na koncu pa sem jima samo rekla - se vidimo naslednjo soboto ob istem času z istimi pripomočkiuser posted image user posted image user posted image . Zdaj, ko živiva že skoraj 2 leti v svojem stanovanju - se še ga to vedno drži. Če je kakšen dan sam doma in jaz v službi, lepo počisti, včasih skuha, če kuham jaz on pomije posodo.....moški te mora spoštovati, tebe in tvoje delo in potem rade volje pomaga.
Midva se sicer trudiva na user posted image  že več kot eno leto ampak vem da mi pomagal kolikor bo mi lahko.
Zelenica, tvoj dragi je za moje razmišljanje čisto OK. Valda naj gre na nogomet - saj rabi sprostitev - tudi ti lahko kam greš pa on počuva otroka. Pa nogomet je gledal???? Kateri moški pa ga ne?! Bodi zadovoljna s tem kar imaš - moj ne umije posode 2x dnevno, pralnemu stroju ne gre blizu, ne obeša perila - pać ima pucanje, sesanje, smeti, kuhanje - včasih jaz včasih on.
Punce, pustite hobije svojim moškim, če so ti v mejah normale - saj jih tudi me rabimo ( joga, aerobika, tekanje, plavanje, klepetanje s prijateljicami.....)
Skupno življenje dveh ne pomeni služba in takoj domov, pedinanje, spat...vsaki dan tako, pa dolgo več ne bo šlo.
Imam kolegico, ki ji ded non stop skače okoli - in takrat gre tudi ona, ko pa je on doma, pa ne gane pet od doma - niti za kratko kavico. Se pravi on jo vedno pusti samo, ona pa njega nikoli. Ne vem zakaj - mogoče se on boji bit sam doma user posted image  - vse kar pa on dela zasvojo družino, pa je da hodi v službo - niti smeti ne nese dol. Ne naredi popolnoma nič...
Tako da bodi kar hvaležna, kaj vse opravlja tvoj - poznam enih par moških ki svojega otroka niso niti previli ali skopali.....no, to pa je že katastrofa. Po vprašanju zakaj, mi je en odgovoril: KER DREK SMRDI - skoraj sem ga počila k uhi user posted image user posted image user posted image  eni so pač bedaki. Sicer pa vsak sebi najde primernega partnerja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
22.8.2006 14:39:32   
bonika
js sm bla za vse sama po porodu, pa ne z enim, ampak z dvema otrokoma, dojenčkom in prvošolčkom z roko v mavcu, da se še ta ni mogel zjutraj sam zrihtat, pa ravno dojila sem , ko je on moral v šolo, smo imeli ful pestro zjutraj. moj je šel zgodaj v službo, po službi v šolo, domov je hodil okrog 22h. še na kraj pameti mi ni padlo, da bi on ponoči vstajal, če sem jaz na porodniški. kasneje, ko sva oba bila v službi, pa je tudi kdaj vstal ponoči, če je bil jok, ampak k sreči je bilo sam dudo za dat, pa je bil mir.
zdaj parkrat na leto posesa stanovanje, večkrat pospravi posodo iz pomivalca in zloži not umazano, niti slučajno mu ne pade na pamet, da bi kakšno svar pomil na roke (kaj tazga k ni za v stroj), če ne pomijem jaz, bi to reč verjetno imeli v koritu ali na pultu do naslednje selitve. niti slučajno ne bo dal prat cunj, če zelo zelo zelo prosim, da naj jih preloži iz pralnega v sušilnega, ko bodo oprane, to MOGOČE tudi stori, medtem ko je to ponavadi kakšno nedeljo, ko moram jaz v službo. če prosim da zloži suhe brisače ali nogavice, zahtevam že preveč, mogoče se to zgodi parkrat v letu, od tega se mi enkrat prošnja uresniči, da bi mu rekla naj zlika, me verjetno odpelje na zaprti oddelek psihiatrije.
včasih mi pride vsega vrh glave, še posebno ko delam popoldne, dopoldne pospravim, skuham, ko pridem zvečer domov je pa totalen rastur po kuhinji, še v hladilnik ne znajo pospravt hrane ki je niso pojedli.
če pa kdaj kaj rečem, je pa halo, pa češ da naj mulc kaj nardi, itd... saj veste kakšni so 11-letniki, k da bi v steno govoru, pa saj odnaša smeti, pospravi posodo, pomete stopnišče, včasih speče kakšno pecivo ali palačinke, a ni to kar nekaj za mulca? povejte mi a ga premal teram? kmetije pa nimamo, da bi mu lahko zagotovila garanje od jutra do večera! saj nekaj mora met pa tud za igro cajta al kaj!?
v glavnem, jaz ne smem bit utrujena, ker pridem 3 ure prej iz službe, se pač manj časa vozim, ker delam med vikendi, sem med tednom frej in lahko vse nardim, ko je frej on, gre na kolo, na kavč ali z otroki ven.

zelenica, se mi zdi da tvoj kar velik nardi, je pa res, da si še zgodaj po porodu in da si lahko malo depresivna, pogovori se s kom, ki te razume, pa saj bo bolje, ko se boste privadili na družinsko življenje!

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?