|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 9:59:32   
baguSka
Mislim, tole me je pa malo razp ! Kje pa piše, da v istospolni zvezi ni kreganja in podobnega? Lepo te prosim...
Če sta starša 2 ženski/moška se imajo med seboj samo neizmerno radi (toplina, podpora, blablabla...), če sta pa ženska in moški pa se samo kregata, pa se z otrokom ne ukvarjata, pa... Men se ne zdi.

Sicer sem pa proti temu, da bi istospolna partnerja vzgajala otroka. Zaradi otroka samega.
Ne morem se strinjat s tem, da je pomembno samo, da se imajo radi med seboj in te zadeve. Otrok odrašča in v tem času potrebuje še veliko več, kot samo 2 (ljubeči) mami.


S temle se tud jst strinjam. Nic nimam proti istospolni zvezi, imam pa proti, da v taki zvezi odrasca otrok, ki v tem primeru posrka vase vse negativne odzive okolice. 'Starsa' v tem primeru tud priblizno ne vesta, kako hudo je.. In glede na to kaksna je druzba se vedno pri nas danes, se otrok ne bo in se ne more uklopit v to. Zaenkrat pri nas se ne. Zal. Sploh pa ne v primeru anonimne, ko otrok ze ima oceta.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 10:07:48   
baguSka
Zatorej...kaj je z dvema ženskama narobe, da bi ne bili sposobni enako dobro vzgajat otroka kot ena sama ženska sama ali moški in ženska, ki imata tipične slovenske moderne probleme, o katerih vsakodnevno bereš na rr? Jaz mislim da je problem v predsodkih in samo to.


S samo vzgojo verjetno nebi blo nic narobe. In s toplino in ne vem cem se tud ne. In ja, gre se samo za predsodke in to predsodke druzbe, katera prav tako vpliva na otroka. Zal je tako pri nas, da druzba tega se ne sprejema... In glih tko otrocek ne razume, zakaj ima vecina starsev ocka in mamico, on pa ima dve mamici user posted image  In tuki zal tudi vzgoja za moje pojme ne more dost pomagat.. Ker druzba je se vedno mocnejsa.

In btw: jst osebno nimam nc proti istospolnim vezam, poznam kar nekaj gejevskih parov in so prav vredu ljudje, sem pa absolutno proti, da taki pari posvojijo oz. vzgajajo otroke. Za njih bi ze bla vesela, ni pa mi fer od otroka. Nej me nekdo preprica v nasprotno in verjela bom mogoce drugace, ampak v tem trenutku razmisljam drugace.

Zanima me, ce pozna kdo otroka, ki je odrascal v taki vezi in ali je ta otrok ali danes ze oseba, danes 'normalna' oz. ce 'normalno' funkcionira v okolju??

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 10:11:25   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: .malina

Jaz sem 3 leta živela v taki zvezi na poljskem. ni blo težav. sex je bil super.


Uzivi ti kolkor hoces, samo ne vpletaj v to otroka.

(odgovor članu .malina)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 10:26:19   
baguSka
Okolica je res najtežji dejavnik, ki te bo grenil v življenju, ampak tako pač je, pa ne samo pri istospolnih partnerjih. Živimo pač v Sloveniji.

Sicer pa ali ni bolje živeti, kot trpeti v lažni zvezi, ti si vsaj zdaj to spoznala, si priznala in se opogumila živeti svoje življenje, kot pa šele čez nekaj desetletij.


Predvsem bo grenil otroka. Se pa absolutno strinjam, ce ona VE in je PREPRICANA, da bo otroka lahko vzgojila v tem duhu in da ga bo lahko obvarovala pred okolico, potem naj. Ampak jaz sem se vedno mnenja, da gre tukaj predvsem samo za otroka. Je pa mogoce res, da ce se bo na prvem mestu znala obvarovat najprej sebe, da bo potem mogoce lazje to ograjo prenesla tudi na otroka... Tukaj pa je potrebna tako velika kolicina samozavesti, ki jo pomoje premore le malokdo.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 10:30:45   
baguSka
To sem napisala vsem tistim, ki ste proti homoseksualnosti in imate svoje otroke.
Se jim boste odpovedali samo zato, ker niso take spolne usmerjenosti kot vi?? Je vredno??


In ne, nikakor se ne odpoves svojemu otroku zaradi njegove usmerjenosti. Je pa to ciiiiistooo zakontrirana zgodba, kot ce dva istospolna cloveka skupaj vzgajata otroka!!

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 10:44:29   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

To sem napisala vsem tistim, ki ste proti homoseksualnosti in imate svoje otroke.
Se jim boste odpovedali samo zato, ker niso take spolne usmerjenosti kot vi?? Je vredno??


In ne, nikakor se ne odpoves svojemu otroku zaradi njegove usmerjenosti. Je pa to ciiiiistooo zakontrirana zgodba, kot ce dva istospolna cloveka skupaj vzgajata otroka!!




Seveda SE NIKOLI NE BI ODPOVEDALA SVOJEMU OTROKU!!!!!! NIKOLI. Če bi pač rad imel moške, pa kaj. Še vedno je moj sin in vedno bo ostal. In moja ljubezen se s tem ne bo spremenila. Tudi moj odnos do prijateljice, ki nam je priznala da je lejzbika in tudi odnos do prijatelja, ki je priznal, da je gej, se ni spremenil. Ker ne vidim vzroka zakaj hudiča naj zdaj kar naenkrat ne bi bila moja prijatelja. Ne bi pa odobravala, če bi  se odločila, da bi vzgajala otroka v taki skupnosti.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 10:45:45   
baguSka
Zakonca (hetroseksualna) sta si stalno v laseh in se obkladata z vsemogočimi nečloveškimi pridevniki v navzočnosti otrok. Heteroseksualna starša se ne brigata za otroke in jih vzgaja ulica?
Dvomim da je to boljše okolje za rast otroka v čustveno zrelo osebo, kot pa če ima ob sebi dva zrela človeka istega spola.


Ja v laseh sta si lahko tud homoseksualna partnerja in se zalagata s socnimi in vsemogocnimi besedami pred otrokom. In kje pise, da sta homoseksualni osebi bolj zreli od heteroseksualnih?? Lahko ja, lahko pa ne.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 10:47:37   
baguSka
Ne bi pa odobravala, če bi se odločila, da bi vzgajala otroka v taki skupnosti.


user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 10:49:36   
baguSka
Ce dva ali dve zivijo skupaj.. je to cist v redu, ce to njim tako pase.. Tukaj sploh ni potrebno nobene polemike..
Ce pa taksna dva hoceta otroka.. pa naj ga imata, ce ga lahko naredita in rodita.. ce ga ne moreta.. potem ga pac nimata..
Zenska energija je drugacna od moske energije.. jing in jang.. in ce otrok raste v pretirani jing energiji postane custveni paraplegik.. in ce raste v pretirani jang energiji postane custveni paraplegik.. in ce se bi to dogajalo masovno.. bi kmalu dobili svet custvenih pohabljencev..

Tiste dve zenski, ki zivijo skupaj.. so cist v redu.. ker so rasle domnevno v jing in jang energijah v svojem otrostvu.. in so cele.. Ce rsates samo v eni energiji.. si polovicar..


user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 11:45:49   
Dragica
IZVIRNO SPOROČILO: bonnie_

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Kaj je bolje:
- da otroka vzgajata dve ljubeči ženski, ki zanj skrbita po najboljših močeh, mu dajeta vso potrebno toplino, ljubezen, podporo in je tudi njun odnos kvaliteten in skladen;
- da otroka vzgajata ata in mama, ki se vsakodnevno kregata, on po možnosti pije, ona pred otrokom preklinja vse moške tega sveta, z otrokom se ukvarjata tako, da ga posedeta pred TV?



Mislim, tole me je pa malo razpuser posted image ! Kje pa piše, da v istospolni zvezi ni kreganja in podobnega? Lepo te prosim...
Če sta starša 2 ženski/moška se imajo med seboj samo neizmerno radi (toplina, podpora, blablabla...), če sta pa ženska in moški pa se samo kregata, pa se z otrokom ne ukvarjata, pa...user posted image Men se ne zdi.

Sicer sem pa proti temu, da bi istospolna partnerja vzgajala otroka. Zaradi otroka samega. 
Ne morem se strinjat s tem, da je pomembno samo, da se imajo radi med seboj in te zadeve. Otrok odrašča in v tem času potrebuje še veliko več, kot samo 2 (ljubeči) mami.



Bonnie

Pod to se pa podpišem.

_____________________________

PRAVA LJUBEZEN JE VEČNA.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 16:04:56   
Gina
Ojoj, ljudje božji, pa a ste se prebrali?! Večina piše: Ubogi otrok, KAJ BO PA DRUŽBA REKLA??
Pa kaj ste res tolk zakompleksani vsi skup? Pa kaj vam ni v najglobjem interesu svojega otrkoa naučit preseči vaše komplekse o tem, kaj bo pa družba rekla? Kaj pa je to sploh važno, kaj bo družba rekla? In ne mi govorit, da en normalen starš ne more otroka prepričat, če mu leta in leta nazorno kaže z zgledom in besedo, kaj mora naredit, da ga ta komleks mine!

Jaz se sicer globoko strinjam s par ugotovitvami tukaj. Najprej s tem, da otrok potrebuje jin in jang energijo, vsekakor, ampak kot sem napisala, če ne gre, ne gre. Včasih mama ostane sama. A potem pa bo otrok čustven invalid, če bo živel samo z njo? A potem vas je v primeru, da ste samske, tudi sram, kaj bodo pa ljudje rekli, ali kaj?!

Strinjam se tudi s tem, da ni nujno, da sta dve mami skup boljši par, kot ena družina s pijancem. Ampak če govorimo o eni čisto normalni, ravno prav zadovoljni vezi (saj sreče ni, a ne, lahko uporabim izraz ravno prav zadovoljen?), potem se razumemo, da govorimo o tem, ne pa o enem paru, ki ima velike težave - o čemer se vsi strinjamo, da za otroka v nobenem primeru ni fajn, pa naj bo to kakršnakoli veza že.

Če se navežem na Kerensin ali baguškin primer - po moje tu ni šlo za zdrave veze. V vseh nezdravih vezah otroci trpijo, jasno je, da v takih, kjer je že tako veza na udaru, kar pri lezbiških zvezah je, pa če še odnos ni ok, stvar pripelje do popolne katastrofe. Ne moreš pa tega zdaj posploševat na kar vse tovrstne veze.

Če grem zdaj za konec še na en primer. Imeli smo en seminar na temo mednacionalnost ali nekaj takega. Prepričati so nas hoteli, da moramo otroke učiti, da so strpni en do drugega in da na to temo delamo plakate in se pogovarjamo, pogovarjamo, pogovarjamo....in da bo posledično vse lepo in prav. Če kdo krši to pravilo, da ga je treba osveščat ali kregat, ker ne dela tako, kot je treba. Jaz se nisem popolnoma strinjala, da je to ok. V redu je, da ljudi osveščaš, da zbujaš čustveno inteligenco, da naučiš otroke se vživljat v druge...vendar pa to ni prva stvar. To je druga ali tretja. prva stvar je, da svoje otroke naučiš, da so ponosni nase in da ne vzamejo vsega za žaljivko, da znajo na reči reagirat pravilno. Nikoli ne boš preprečil vsem ljudem, da ne bi bili nevljudni, nesramni ali podli. Lahko pa naučiš sebe, kako v tem primeu mislit.
Npr. imela sem v razredu eno deklico, ki je bila albanka. Skrivala je to, dokler ji nisem kar nekajkrat razložila, da naj bo ponosna, ker zna več jezikov, ker je, kar je. Fora je v tem, kako gledaš nase - a si ponosen na to, kar si, ali se sramuješ. Vendar ti mora nekdo povedati, da je tisto ok, da ni nič hudega, če smo različni, da je prav tako. Imela sem fanta, ki je bil invalid. Najprej je govoril, vsi kažejo name in jokal. Rekla sem, seveda vsi kažejo nate, niso še videli fantka, kot si ti. Če ti rečejo, a si invalid, jim reci: seveda sem, a nisi še nikogar takega videl. Tak sem in vesel sem, ker sem te spoznal, jaz sem ****..... ko je on nehal gledati na ljudi, kot da mu nekaj hočejo, ker jim je bil uganka, je problem rešil. Aha, nekateri so ga zmerjali. Rekla sem v razredu: kaj si vi (razred) zdaj mislite o tem človeku, ki je zmerjal? A si mislite, da je varno biti z njim prijatelj? A je to kaj povedalo o **** ali več o tem, ki je zmerjal? Vsi so se strinjali, da zmerjalec ni vreden zaupanja.
Te iste predstave si komot narediš v glavi, kakor jih tudi ustvariš svojim otrokom. To ni neka umetnost.
Jaz pridem npr. v mb in pogosto me zmerjajo, da sem žabarka. No, velikokrat se v trgovinah čudno obnašajo, ampak jaz imam dve možnosti. Lahko si mislim, ubogi ljudje, res sem žabarka in ponosna sem na to. Resnično dobro, da nisem tolk zakompleksana, kot tile. Škoda, ker imajo toliko problemov sami s sabo. Lahko pa bi si mislila: Matr so zoprni in nesramni, tolk so me prizadeli, user posted image ...

Hočem reči, da je vse v glavi. Če bi lezbiški par vzgajal otroke tako, kot so vzgajali mene - da razmišljam drugače, kot zadnji zgoraj omenjeni stavek, ki je res brez smisla, pa vendar najbolj pogost v naših glavah (matr so zoprni, nesramni puser posted image ...), potem bi pol manj ljudi imelo probleme s svojo samopodobo. IN mislim, da niti otrok iz tega para ne bi trpel. Vse je v glavi - ni vse v tem, kaj drugi rečejo komu ali mislijo o tebi - sam si ustvariš predstavo o vsem.

Zato trdim, da to, kaj rečejo o tebi ljudje ni pomembno - dokler si sposoben vedet, da tisti, ki hočejo biti s teboj prijatelji, itak bodo, pa če družba reče karkoli. Itak vsak do tega pride slej ko prej, če pa pride že kot otrok do tega, mu bo samo še toliko lažje, a ne.

(odgovor članu Dragica)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 16:27:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Zato trdim, da to, kaj rečejo o tebi ljudje ni pomembno - dokler si sposoben vedet, da tisti, ki hočejo biti s teboj prijatelji, itak bodo, pa če družba reče karkoli. Itak vsak do tega pride slej ko prej, če pa pride že kot otrok do tega, mu bo samo še toliko lažje, a ne.


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 16:32:23   
piščanc
najpomembneje je, da se ti odločiš kaj si želiš - ali želiš istospolno zvezo ali ne. če je to samo beg iz slabe prejšnje zveze, dobro razmisli. predvsem zaradi otroka, tudi, če bi imela novega hetero partnerja bi dobro razmislila.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 17:25:59   
Alejandra
Eden najbolj nesmiselnih komentarjev na temo istospolno usmerjenih staršev se mi zdi tisti, da bo otroku težko, ker ga bo družba zavrnila zaradi spolne usmerjenosti njegovih/njenih staršev. Dejstvo je, da vsak, ki izusti takšen komentar, predstavlja del te iste družbe in je torej aktiven del okolice, ki ima potencial otroka sprejeti ali pa izobčiti. Tistim, ki si na račun takšnih izgovorov zgolj perejo roke, polagam na srce, da še enkrat razmislijo o tem, kaj lahko kot del družbe, še bolj pa kot STARŠI naredijo zato, da se takšno ravnanje z otroci z 2 mamicama/očkoma preneha ali vsaj omili. Strinjam se, da je treba otroke vzgajati v duhu, da so ponosni na to, kdo so in kaj so, pa naj gre za narodnost, vero ali obliko družine... Po drugi strani pa jih je potrebno naučiti tudi strpnosti, saj ni homoseksualnost edina "alternativa" s katero se srečujejo; kaj pa integracija gluhih, slepih, tujcev, ipd. Spomnim se pred leti, med vojno na Balkanu, ko so v Slovenijo pribežali mnogi begunci, predvsem iz območja Bosne, ki so jih potem vključevali v naše šole, ampak najprej v ločene razrede. Ko je končno prišlo do integracije teh otrok v "normalne" razrede, so bili tudi oni "drugačni" in tudi mi smo veselo prenašali sporočila, ki smo jih pobirali doma od naših "vsevednih" staršev v šolo, v družbo in jim s tem oteževali integracijo in občutek sprejetosti. Starši imajo pri tem veliko večjo vlogo in lahko povzročijo bistveno več škode, kot si nekateri najbrž radi predstavljajo.

Dejstvo je, da je pri odraščanju pomemben tako ženski kot moški vlpiv oz. vzor, kar pa ne pomeni nujno ravno starševskega. Dovolj je, da je to oseba, s katero lahko otrok vzpostavi nek stabilen čustven odnos, pa naj bo to sorodnik, prijatelj... Tako med homo kot hetero pari obstajajo boljše in slabše veze in kot ni vsaka hetero zveza primerna za vzgojo otrok, tako ni niti vsaka homo zveza, kljub temu pa je posloševanje in trditev, da hetero pari bolje vzgajajo otroke kot homo pari, milo rečeno privlečena za lase in očiten pokazatelj "zaplankanosti" oz. neinformiranosti.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: istospolna zveza
12.9.2006 21:38:20   
mika
Pa kaj ste res tolk zakompleksani vsi skup? Pa kaj vam ni v najglobjem interesu svojega otrkoa naučit preseči vaše komplekse o tem, kaj bo pa družba rekla? Kaj pa je to sploh važno, kaj bo družba rekla? In ne mi govorit, da en normalen starš ne more otroka prepričat, če mu leta in leta nazorno kaže z zgledom in besedo, kaj mora naredit, da ga ta komleks mine!


Pa kdo je zakompleksan? kaj iamjo kompleksi s tem, da želiš otroka zaščitit pred psihičnim nasiljem okoliceuser posted image
gina, kolk sem te brala sem razumela da delaš z otroki, se pravi da bi ravno ti morala vedet, kako so lahko otroci zlobni drug do drugega, zaradi malenkosti, kaj šele zaradi dveh mam ali dveh očetov. jaz bom svojo hčerko vedno učila ljudi sprejemati takšne kot so in verjetno tudi ti svoje, kar pa ne pomeni, da se bo vedno tega držala. verjetno bo to v celoti dojela šele ko bo večja. in to traja kar nekaj let. se pravi, da bi tudi ta otrok, ki je psihično trpinčen od okolice, zaradi istospolnih staršev, potreboval leta, da bo spoznal da ni pomembno kaj drugi mislijo. In če je človek leta psihično maltretiran, 100% ostanejo posledice. a ti bi to privoščila svojm otrokom?

in primer moje prijateljice, sošolke A:
ona je prišla k nam v razred, ker je ponavljala letnik. in sošolka B takoj prileti k meni in mi pravi veš da je od A mama lezbijka? in sem ji rekla Ja in? v bistvu se mi je zdelo kul, ker še takrat nisem poznala nobene. tega A noben ni omenil, ker sama tega ni nikoli povedala. njena mama se je ločila od očeta in zaživela z žensko. Enih parkrat sem bila pri A in mi je rekla, da je njena teta in da je veliko pri njih. to je bilo vse, kar je o mamini prijateljici kdaj rekla. pri 17 letih se je odselila k fantu in od takrat ne živi doma. ja kdo se pa pri normalnih družinskih razmerah pri 17 letih seli od doma? kadar smo se pogovarjali o istospolnih zvezah, nikoli ni ničesar komentirala oz. je bila tiho. tri tedne je bila tudi na psihiatriji. vedno sva se o vsem pogovarjali o tem pa ni črhnila niti besede. in iz tega lahko sklepam, da je bila v takšni družini zelo nesrečna. Velikokrat je bila pri meni, in se je rada družila z nami (mojimi starši in sestro), ni pa hotela, da bi moji spoznali, njeno mamo, vedno se je temu izogibala. Sramovala se je svoje mame, pa čeprav o lezbijkah ni iz naše družbe nikoli nihče grdo govoril. zaradi tega smo še vsi bili bolj previdni.

minilt bo moralo 100 in več let, da bodo izginili predsodki in žal bo to moralo dat skozi na tisoče otrok, ampak JAZ TEGA SVOJEMU OTROKU NE BI NIKOLI PRIVOŠČILA.

< Sporočilo je popravil mika -- 12.9.2006 21:40:19 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 7:57:40   
srki
Ne, ne podpiram tega, da istospolno usmerjeni pari vzgajajo otroka. Tudi iz razloga, kot ga je napisala Rosada.

Primer, kot ga je napisala Kerensa, je pa res grozljiv. In res ne mislit, da sta pa dve ženski v zvezi pa angelčka, pa oh on sploh naj naj.....

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 8:34:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

kako so lahko otroci zlobni drug do drugega, zaradi malenkosti, kaj šele zaradi dveh mam ali dveh očetov.


Ce so otroci zlobni, so se tega naucili od starejsih.. in tukaj je problem.. pri starejsih, ne pri otrocih..

Jaz nisem, za, da imata dva istospolna otroka, ker ga preprosto ne moreta narediti in roditi..

In ja Gina... otrok ki raste samo z mamo ali samo z ocetom ima dolocene posledice.. predvsem custvene..
In tudi otrok, ki raste z neuravnovesenimi starsi M in Ž ima posledice.. mnogokrat vecje, kot vsi ostali.. zato me posledice ne zanimajo, ker vedno so.. 

Zanima me.. kako lahko dve zenske pridejo do otroka?  

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 10:26:04   
mika
Ce so otroci zlobni, so se tega naucili od starejsih.. in tukaj je problem.. pri starejsih, ne pri otrocih..



tudi pri otrocih. recimo moj primer  ko sem hodila v vrtec. znami je bil en fantek, ki se je velikokrat polulal ali pokakal med spanjem. seveda so se začeli otroci norčevat iz njega. kljub temu, da me je mama učila, da ne smem bit nesramna itd. sem stopila na stran skupine, ki se je norčevala. v bistvu sem bila tiho in nisem ničesar rekla, nisem pa stopila na fantovo stran. Zakaj? ker bi se norčevali še iz mene. in tako kot jaz je reagirala večina otrok, trije pa so ga vedno zbadali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 10:42:23   
baguSka
verjetno bo to v celoti dojela šele ko bo večja


Ne verjetno, ampak sigurno!!! Gina, otroci ne razmisljajo tko, kot ti razmisljas danes!!! In skor dam roko v ogenj, da nisi v malih letih razmisljala tko.. Ce si, si zame bla cudezen otrok!!!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 10:47:01   
Zahi
Absolutno sem proti vzgoji otroka v istospolni skupnosti. Sam osebno imam nekaj homoseksualnih kolegov in nimam nič proti temu. Ko pa govorimo o vzgoji otroka v takem okolju sem pa proti.

Ne govorim, da bi družba takega otroka zavračala zaradi homoseksualnih staršev, da bi tak otrok imel probleme zaradi tega ipd ipd... Govorim o razvoju otroka, ki ne dobiva energije moškega in ženske pri sami vzgoji. Brez tega, se človek ne razvije v družbeno stabilno osebnost. Pač živimo v tako orientirani družbi.

Zdi se mi skrajno sebično dejanje, da istospolni pari sploh razmišljajo o otrocih samo zato, da bi zadovoljili svoje potrebe po starševstvu. Potrebno je gledati na otroka in njegova čustva.. mogoče se postaviti v vlogo njega pri 10ih letih, ko se vpraša kje je njegov očka ali mogoče mamica. To rabi vsak človek.. tako smo narejeni. Ne spreminjajte tega.


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 10:48:38   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

verjetno bo to v celoti dojela šele ko bo večja


Ne verjetno, ampak sigurno!!! Gina, otroci ne razmisljajo tko, kot ti razmisljas danes!!! In skor dam roko v ogenj, da nisi v malih letih razmisljala tko.. Ce si, si zame bla cudezen otrok!!!


Točno tako..

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 14:36:20   
Gina
Ja pa sem razmišljala tako že kot otrok. Ne v 1. razredu oš, ampak v 5. sem pa čisto brez debate. Doživljala sem okolico kot nekaj nasilnega že od malega. Pa ne da bi okolica meni kaj posebnega hotela, ampak je hotela točno toliko, kot od vsakega povprečnega otroka. Ravno enako mnogo zlobe in lepega in stresnega kot povprečen otrok tistega časa sem doživljala najbrž. Je pa res, da so meni starši pripovedovali vse to, kar pišem o razmišljanjih zgoraj. Mogoče na bolj simpl način, ampak je ostalo v meni. Ne poznam pa niti enega samega otroka iz tistega časa, ki bi mu to isto pripovedovali, kot so meni. Še dandanes so redki, ki zmorajo tako živeti ali pač samo razmišljati in še bolj redki, ki to otroku na tak način posredujejo. Ampak če se je mene prijelo, kar so mi govorili in kakor so delovali, zakaj se ne bi vaših otrok, pod pogojem, da bi ve bile sposobne tako živeti?? Pa saj niso vaši otroci nič bolj neumni, kot sem bila jaz, zakaj ne bi bili sposobni manj zakompleksano funkcionirat??????

Tukaj smo spet ne tistem, kar sem že pisala, mika, in česar nisi razumela najbrž, kaj sem sploh hotela povedat. Jasno da je fajn, če učiš otroke, da se ne zmerjajo, da se znajo vživljat v druge, da privoščijo dobro (to so tudi mene učili in jaz svoje otroke, ampak to po moje večina staršev itak dela)....ampak to ni vse. Nikoli in pod nobenim pogojem ne boš mogla spremenit vsega sveta. IN kaj se bo potem zgodilo, ker nekdo bo pa vendarle grdobije zganjal tebi ali tvojemu otroku?? A potem bo pa ves svet kriv, da si ti ali tvoj otrok zagrenjena? Oz boš zahtevala, da se mora tisti drugi, ki je sicer morda v resnici hudoben, spremeniti, če boš hotela živeti svojo srečo, če ne boš hotela biti zamorjena zaradi njega ali pa tvoj otrok?? Nikoli ne moreš nekoga **** spremenit. Lahko spremeniš samo sebe in svoje gledanje na svet, da si kljub temu, da nekdo drugače razmišlja neprizadeta. In če znaš svoje misli pravilno usmerjat, potem jih bo znal tudi tvoj otrok. Če pa jih sam ne znaš, bo pa posledično tudi otrok "trpel". Torej smo spet tam, ko rečejo: ubog otrok. V resnici smo pa sami krivi, ker bedarije meljemo v svojih glavah o "krivicah", ki se nam godijo.
A ti povem še en primer. Imam deklico, ki ni bele barve. Otroci pri nas v soseščini sploh ne vem, če so že videli bolj blizu koga podobnega. Pa se zgodi, da kažejo s prstom in rečejo, poglej, črnka. Deklica je čist fertik, ker to je grozno, obupno in totalna žalitev.... Ni se sprejela kot nekaj drugačnega, lepega, fajnga. Kdo ima zdaj problem? A boš spremenila vse slo. otroke, ki od presenečenja kažejo s prstom, ali boš prej spremenila deklico, da bo videla sebe kot ok, super in fejst punco, ki bo rekle: ja, res sem črnka, in vesela sem, ker sem taka. Kdaj jim bo bolj zaprla usta, če se bo naučila tako reagirat, kot sem rekla, ali če bo doma jokala, kolk se ji krivica godi? A razumeš, o čem govorim? Meni so vedno povedali, kako naj reagiram, kaj naj si mislim, če kdo bolane stresa. Bojim se pa, da večina staršev tega ne zna. Lahko otrok razvije svoje zdravo razmišljanje, če mu nekajkrat pokažeš, na kakšen način se to dela.(to je tako, kot vsako reč, še slikarji so stoletja preslikavali slike v luvru, da so se naučili res na nivoju slikat, a ne, pa da so lahko razvili posledično tudi svojo ustvarjalnost). Če pa rečeš, ljudje so zlobni, potrpi, tiho bodi, pa bodo nehali... ali pa če rečeš, ljudje so packi, nahruli jih, stepi se, zahtevaj, da se spremenijo...pa nisi nič rešil.
V prvi vrsti pa gre za to, da omogočiš otroku živeti zadovoljno življenje, s čim manj kompleksi, a ne. Potem se ti ne bo zdel nič bogi. Ker vsak rešen problem v njegovem življenju pomeni lažje premagovanje naslednjih problemov in bolj zdravo in jasno razmišljanje. Saj to pa je cilj, a ne?!

Aja, kar se tiče življenja otroka z enim od staršev, tjazy. Saj pravim, da ti dam prav, da ni to isto, kot če ima tako mamo kot očeta, vendar....včasih pač ne gre. Moj pravi, da se strinja s tvojo ugotovitvijo. Živel je samo z mamo.user posted image user posted image
In tudi nobenega homoseksualca ne boš na silo spremenil. Zagovarjam tezo, da čim te nekaj strašno moti, da te tisto slej ko prej najde v življenju. Zakaj te to tolk moti, al pa cigareti? Ne vem, v bistvu jaz zelo težko razumem neko žensko, da rabi žensko energijo, ali kadilca, da ga ne moti zasvojenost....ampak to ne pomeni, da me kateri od teh dvojih motijo, ali da se ukvarjam s tem sploh. Razčistila sem s tem, ne rabim nič od tega in to je to. Če te nekaj moti, tega v sebi nisi sprejel. Kaj češ, v vsakem od nas je tudi zasvojenec in homo...nekje globoko smo ga zakopali morda, pa vendarle.... NO, saj vem da boš rekel, da imaš nekaj samo proti nenaravnosti...kaj pa vem. A potem je človek nenaraven, če se rodi npr. s tremi nogami? A si nenaraven, če se ti celice nepravilno delijo, pa dobiš raka? A si nenaraven, če hodiš oblečen po mestu, saj so vendarle vse živali nage? A si nenaraven, če skrbiš za svoje mladiče, saj pol živalskih samcev ali še več, tega ne počne? Če tako obrnem, ni nič na svetu naravnega, a ne? Niti dve ženski, niti polivinil vrečka, niti jaz nisem, ker nosim očala - vidiš, sem preveč v sferah, ha ha... Ok, bom nehala. Vseeno mi je. Zaradi mene lahko imata otroka, al pa ne. Najbolj fajn od vsega je to, ker sploh ni treba, da se zato kdo sekira.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 14:47:09   
Zahi
Zanimivo razmišljanje.. ampak govor ni o nenaravnosti ali pa rasni problematiki.

Rekla si, da moraš otroku omogočiti življenje s čim manj kompleksi ipd. Misliš, da bo otrok, ki ga bo
pri določeni starosti začelo mučiti kje ima očeta ali mamo, bil brez kompleksov? Mislim, da ne.

In če je oseba tudi malček labilna, lahko pade v težke depresije ipd. Živimo v družbi, kjer je naravno imeti očeta in mamo, ker je tako TUDI naravno. Imeti dve mame ali pa dva očeta pa NI naravno. Otroci morajo odraščati v čimbolj naravnem okolju, ker je že tko ali tako precej nenaravnega okoli nas.

Naj imajo vsaj to...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 14:58:20   
Gina
 Rasna problematika ali nenaravnost je popolnoma enak problem kot otrok v istospolni vezi. Vendar če ga nočeš tako videt, ga pač nočeš....user posted image user posted image user posted image  zdaj mi je že hecno vse skupaj. Saj pravim, vseeno mi je, ali ima kdo otroka v taki vezi ali pa ne. Vendar trdim, da otrok ne bo zakompleksan, če bo imel starše, ki mu znajo pokazat pot. Sem pa zdaj ugotovila, da je takih staršev bolj malo - v to ste me pa čisto zdaj prepričale s svojimi strahovi. Večina  staršev ne zna otroku na uspešen način pomagat pri tem- izgleda vsaj tako.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: istospolna zveza
13.9.2006 14:59:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Zakaj te to tolk moti, al pa cigareti? Ne vem, v bistvu jaz zelo težko razumem neko žensko, da rabi žensko energijo, ali kadilca, da ga ne moti zasvojenost....ampak to ne pomeni, da me kateri od teh dvojih motijo, ali da se ukvarjam s tem sploh.


Ce se midva srecava.. in ti prizges cigareto.. me to ne bo motilo.. ce ne bos glih v mene puhala dim.. Tkole v debati, pa zlo rad spomnim, da mogoce pa kajenje ravno ni glih nujno potrebno..

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?