|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 15:00:18   
baguSka
mamica moja, pustmo tvoj primer, kjer si fotr sploh ni zelu otroka user posted image  itak je jasno da mali teb pripada!!!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 15:12:52   
piščanc
vprašanje je zelo pametno, samo odgovori so pa bolj tipanje v temi.

vsak moški je tudi starš, ampak mati je tista, ki je noseča. v tem času se ji spremenijo hormoni in je bolj občutljiva, bolj topla, bolj materinska - tako je narava poskrbela, da nebogljeni otročki lahko zrastejo. seveda so tudi izjeme, ampak v osnovi spremenjeno ravnovesje hormonov prisili mamo, da sledi otrokovi željam in skrbi zanj. moški pač niso te sreče, da bi jih v to prisilili hormoni, seveda pa so tudi izjeme, ki imajo pamet.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 15:28:17   
tina a
punce tudi jaz sem se to spraševala ... dokler se nisem odločila da se po 11 letih ločim. Nikjer v zakonu ni določeno, da mama dobi otroke. Načeloma je to sporazum med starši, v kolikor to ni mogoče pa to določi sodišče. Sodišče upošteva mnenje CSDja. Res pa je, da velikokrat CSD deluje na strani matere. Kar seveda ni pravilno. Jaz (kljub temu da se z bivšim partnerjem ne razumem najbolje) trdim, da je pravica otrok, da imata stike bodisi z očetom bodisi z materjo. V večini primerov (teh ni malo) se sedaj dogaja, da CSD stopi na stran očeta. Tako, da sedaj niso več "the bad guy", ampak imajo sedaj večjo podporo kot so jo imeli včasih. Strinjam se s tem, da so očetje v dostih primerih 100% bolj primerni starš za vzgojo otroka. A žal sodni sistem še vedno v večini dodeljuje skrbništva materam.
Definitivno je najbolje, da starši ostanejo skupaj, a vendar ne za vsako ceno. V primerih ko pa se starši resnično ne razumejo pa je najbolje za vse vpletene če pride do sporazumne ločitve.
Pa vprašanje za vse očete, ki tako pridno sodelujejo na tem forumu. Kaj bi naredili vi, če bi se otrok otepal stika z vami? Kaj bi naredili če bi vsakič ko pridete po otroka, le ta vpije in zganja histerijo? Bi ga odpeljali na silo? Pod vsakim pogojem? Da se razumemo - to v primeru da mamica ni buser posted image  in podpira stike z očetom in ne govori slabo o očetu.

Saj vem da sem malo "skrenula s puta", ampak kot mamica, ki se ločuje si ne predstavljam, da bi svoje otroke pustila pri njemu. Kot očka zna biti res super, ampak te trenutki niso tako pogosti. In dejstvo, da je veliko časa (preveč) posvetil svojim prijateljem, alkoholu in žuru, si definitivno ne predstavljam njega kot odgovornega za vse kar te "doleti" ko si starš.

user posted image vsem

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 15:29:52   
Pupica
Zakaj recimo, ko se partnerja razideta, se avtomatsko otroke dodeli materam? Zakaj so vedno one tiste, ki dobijo skrbnistvo, ceprav so mogoce na slabsem polozaju kot ocetje in zakaj morajo biti vedno ocetje tisti, ki ostanejo brez?? To me je vedno zanimalo... In vcasih se mi zdi zelo nefer do nekaterih moskih, ki zaradi nestrinjanj s partnerko, ostanejo se brez otrok. Da pride do nestrinjanj sta namrec kriva oba in zakaj hudica potem vedno otroke dobi mati, kljub temu, da v kar pogostih primerih bolj primerno za njih skrbi ocka??


ALELUJAuser posted image

pojma nimam!user posted image user posted image user posted image



Aha, čak mogoče je pa v tem hakeljc, da gre vse po enem kopitu. In če je kako drugače naše vrle socialne delavke, ne vedo, kako bi drugače izpeljale.(se opravičujem če je kje kaka, ki se trudi za očke, ampak jaz še nisem slišala, da bi kje bila.)Pol pa naredijo, kot je bilo pri prejšnjem primeru. Pa pri predprejšnjem. Pa pri premeru pred tem. Pa....Sej veš kuko gre naprej, ane?user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 15:32:00   
Pupica
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Ok jst razumem da je biolosko tko... Pri vseh zivalih obicajno samice skrbijo za svoje mladice. Naj bi blo to v naravi. Ampak user posted image


evo sme našla tale stavčič.Običajno gre.....in potem sledi enako pri vseh.

So pa izjeme.Kaj pa morski konjiček.Še noseč je namesto žene!!!!!user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 15:55:33   
smrka
Mojemu stricu ko se je loceval, sodisce dodelilo otroka, ker mati ni znala skrbeti zanj. Nevem.. ce se starsa locita po sodni poti, potem sodisce odredi komu bo pripadlo ce je otrok majhen.... Gleda se a je stars zaposlen, skrben in ali lahko skrbi za otroka.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 16:07:10   
Anonimen
No takole je bilo pri mojeih sosedih. Imata 3 otroke (dva fanta 13 in 10 in punčko 5). Po nekajletnem prerekanju in njenem lajdranju se je ona odselila in pobrala vse tri otroke. Sodišče je vse tri otroke tudi dodelilo njej, čeprav je srednji otrok jokal, da bi ostal pri očetu. Otroci v šoli niso nič delali, niso imeli domačih nalog, včasih so prišli v šolo celo umazani in lačni. Nakar je šel on na soalno in so  šli k njej na dom ter očetu dali oba fanta, punčko pa ima še vedno sama. (moje mnenje je, da bi tudi tamalo moral dobit on). Oba fanta sta sedaj pridna v šoli, oprana in vedno sita. Toliko o tem, da je včasih le boljše dat otroke očetu v skrb.

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 16:25:04   
soncece24
Tu je strašno težko posploševat. Poznam družine, kjer je mati prostovoljno pustila otroke očetu, takšne, kjer je en otrok ostal pri mami, drugi pri očetu in tudi takšne, kjer očetje ne bi želeli imeti otrok večkrat kot pa enkrat na 14 dni.Večina jih pa itak ostane pri mami. Edini pametni odgovor kako reševati skrbništvo se meni  zdi: od primera do primera posebej, individualno. 

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 16:39:43   
mojamura
tudi meni se zdi, da bi se morali primeri o dodelitvi skrbništva reševati individualno. pri vsakem primeru pa poslušati tudi obe zgodbi, ker vsaka stvar ima 2 plati medalje. potem pa še vse podkrepiti z dokazi, ki bi jih naj zbirale 3 osebe, npr csd.



_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 17:40:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Ker je vedno močnejša psihološka povezava mati - otrok, kot pa oče - otrok. In morajo biti res zelo tehtni razlogi, da se dodelitev otroka očeti prevesi v slednje.


Se strinjam, čeprav mi tistole na koncu ni čisto razumljivo napisano. Ampak se mi zdi, da je to to.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 18:11:29   
Anonimen
Ja, nazalost ocki zelo zelo redko dobijo otroke. Razen, ce se mama drogira in pijeuser posted image  

Ceprav jaz te logike nazalost ne zastopim. Ni res, da zna mama vedno najbolje poskrbet za otroka.

LP

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 18:59:13   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Ker je vedno močnejša psihološka povezava mati - otrok, kot pa oče - otrok. In morajo biti res zelo tehtni razlogi, da se dodelitev otroka očeti prevesi v slednje.


Se strinjam, čeprav mi tistole na koncu ni čisto razumljivo napisano. Ampak se mi zdi, da je to to.



sorry .... torej, res morajo bit ornk tehtni razlogi, da ob ločitvi otroka dodelijo očetu, ne materi. na primer kadar je mati hud bolnik, odvisna od alkohola ali mamil itd itd ...... to je bilo mišljeno, si čist dobro razumela poanto.

< Sporočilo je popravil daddy -- 28.9.2006 19:02:48 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   [Brisano sporočilo]
28.9.2006 20:30:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 20:38:12   
Anonimen
Ker se je lažje zgovarjat na prakso, ki je "že od nekdaj taka", da otroka dodelijo materi kot pa se (dolgotrajno) in natančno ukvarjati z vsakim posameznim primerom.
Ki je vsak za sebe specifičen in bi zahteval dodatno energijo in delo vpletenih.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 20:42:28   
Annny
Pravo gledano naj med partnerjema ne bi bilo razlik, saj gre predvsem za otrokovo korist in ne toliko korist staršev. V zadnjem času se zelo spodbuja t.i. joint custody- skupno varstvo in vzgoja otroka...kar je po mojem mnenju edino človeško in prav.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 21:09:40   
Gina
O, lubi bog, pa saj ne morem verjet, da resnično menite, da smo ženske in moški enaki, enakovredni in demokratični. Nikoli nismo bili, niti nikoli ne bomo.

Če dam en banalen primer, ki sem ga že parkrat napisala. Z opico imamo 97% skupnega genoma. Pa zgledamo precej različni, a ne? Ampak 97% vsega našega dednega zapisa je čisto enakega!!!! Moški in ženske se razlikujemo v enem kromosomu, kar je 2%. Se pravi imamo moški in ženske samo 98% skupnega genoma. Pa to je skoraj taka razlika kot z opicami, a ne!!! In potem se čudimo, ker partnerstva ne laufajo pa take reči. A veste zakaj, ker ljudje pričakujemo, da bomo spremenili naravne genetske danosti in p0ostali enaki drug drugemu. Zato trdim, nismo in ne bomo, ker ne moremo biti - zaradi različnih genov.

In mati narava je že poskrbela tako, da so moški bolj fizično sposobni in da smo ženske bolj sposobne skrbet za male otroke kot moški. Logično da obstaja kaka ženska, ki je močnejša od kakega moškega in obstaja kak moški, ki bolje skrbi za otroke, kot kakšna od žensk. Vendar...če vse skupaj sešteješ, mi noben ne more reči, da bi en povprečen osebek ženskega spola ne bil genetsko bolje opremljen za skrb za male otroke kot en povprečen osebek moškega spola. Zato nikar ne sprašujte zakaj, ker to je enako, kot če bi vprašal, zakaj ima hitrostni rekord v teku na 100m moški in ne ženska.

Ampak demokracija in poenotenje žensk in moških vam je zmešalo glave nekaterim. Pričakujete, da bo ženska aktivirala vse svoje moške potenciale, moški pa vse svoje ženske potenciale. Ženska mora vlačit v tretji štuk polne vreče iz trgovine, pleskat stanovanje, šraufat avto, pa še ponosna je (kakšna) na to (jaz nisem, priznam, da tega ne maram in nočem delat in sem tudi nehala, ker mi ni treba). Moški naj bi kuhal, čistil, skrbel za otroke, po možnosti se še šminkal in dišavil..... Skratka, ni preprosto biti človek v naši družbi, ker ne sme biti naraven. Ne dovolimo si biti tisto, kar nam je fajn bit, kar smo v našem bistvu. Meni ni fajn, da moram biti toliko jang, in večini moških ni fajn, kadar morajo biti preveč jin - ampak smo se prisilili, ker družba to od nas pričakuje. Bedarija na kvadrat. Pustimo moškim biti moški in ženskam ženske. Moški znajo skrbet za otroke, znajo z njimi dirkat, učit otroke šraufat, se igrat "malce nevarne", drzne igrice, naučijo otroke branit se, biti pogumni....mame jih učimo nekaj drugega. Prav je, da oboje otrok ima in dajmo jim omogočit, da v otroštvu dobijo tisto pristno materinsko ljubezen, + dajmo jim omogočit, da izkusijo tudi ljubezen na moški način. Vendar si dajmo priznat - večina mater je za malega otroka boljša varianta, če gresta starša narazen.

Sicer se pa seveda strinjam z niki5 popolnoma.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 21:50:26   
mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Pričakujete, da bo ženska aktivirala vse svoje moške potenciale, moški pa vse svoje ženske potenciale. Ženska mora vlačit v tretji štuk polne vreče iz trgovine, pleskat stanovanje, šraufat avto, pa še ponosna je (kakšna) na to (jaz nisem, priznam, da tega ne maram in nočem delat in sem tudi nehala, ker mi ni treba). Moški naj bi kuhal, čistil, skrbel za otroke, po možnosti se še šminkal in dišavil..... Skratka, ni preprosto biti človek v naši družbi, ker ne sme biti naraven. Ne dovolimo si biti tisto, kar nam je fajn bit, kar smo v našem bistvu. Meni ni fajn, da moram biti toliko jang, in večini moških ni fajn, kadar morajo biti preveč jin - ampak smo se prisilili, ker družba to od nas pričakuje. Bedarija na kvadrat.


čuj gina, jaz kuham perem likam....skrbim za otroke, malega previjam starejšega vozim na fuzbal etc....poleg tega pa pleskam, šraufam omare, ko pridem iz štacune sama znosim polne vreče gor v naše stanovanje...

sama sem skoraj za vse....in veš kaj ni mi težko, če bi si vsakdo malo bolj rit iz naslanjača dvignil bi bil svet bolj lep in vesel, pa potem tudi takih debat ne bi reševali mi, navadni smrtniki.

tak se mi zdi da smo kot gora nažganih dedcov ki skuša ob gostilniškem šanku rešit svetovno vprašanje svetovne gospodarske krize.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 21:59:05   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura


čuj gina, jaz kuham perem likam....skrbim za otroke, malega previjam starejšega vozim na fuzbal etc....poleg tega pa pleskam, šraufam omare, ko pridem iz štacune sama znosim polne vreče gor v naše stanovanje...

sama sem skoraj za vse....in veš kaj ni mi težko, če bi si vsakdo malo bolj rit iz naslanjača dvignil bi bil svet bolj lep in vesel, pa potem tudi takih debat ne bi reševali mi, navadni smrtniki.



Evo, baguškauser posted image user posted image , tukaj imaš zdaj tipični zapis genoma ženske - nič ji ni težko, vse počne sama - edina napaka, ker pričakuje od deca, da bo enak (ali vsaj malo mignil)user posted image .

Brez zamere, mojamura, zmer kej fajnga napišeš, rada te berem, ampak si tolk dobr tole napisala, da sem se morala nasmejat. Vidiš, ker sem prišla do spoznanja, da smo samo ženske narejene na ta sistem, kot ti pišeš, moški pa ne, sem nehala za vse skrbet sama in naj delajo moški pač tisto, kar jih v življenju veseli, a ne, a ni fajn....

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 22:21:39   
mojamura
gina...eh....saj veš da jaz nič ne (za)merim...user posted image

eh, pa misliš da rada to vse sama delam....eh kje pa...saj pravijo, da je prvih 100 let hudo, drugih 100 bo pa že boljšeuser posted image

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 22:22:42   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

O, lubi bog, pa saj ne morem verjet, da resnično menite, da smo ženske in moški enaki, enakovredni in demokratični. Nikoli nismo bili, niti nikoli ne bomo.



Če dam en banalen primer, ki sem ga že parkrat napisala. Z opico imamo 97% skupnega genoma. Pa zgledamo precej različni, a ne? Ampak 97% vsega našega dednega zapisa je čisto enakega!!!! Moški in ženske se razlikujemo v enem kromosomu, kar je 2%. Se pravi imamo moški in ženske samo 98% skupnega genoma. Pa to je skoraj taka razlika kot z opicami, a ne!!! In potem se čudimo, ker partnerstva ne laufajo pa take reči.


In potem se cudimo zakaj nekaterim ni prav, ce otroke vzgajamo s sibo in palico, saj je samo 1% genoma razlike od opice, a opice.... klofajo svoje mladice. Ti ogabni psihologi nikakor ne zastopijo, da je to genetska danost. Opice tudi mal fizicno "vzgajajo" svoje "partnerice" in moramo sprejeti, da je to genetska danost....

Zdaj pa malo bolj resno. Taksne primerjave so lari-fari, se posebej ko teče beseda o družbeni konstrukciji spolov in popolnoma druzbenih pojmov. Moski in zenske niso enaki in nikoli ne bodo. Tocno! Zenske lahko rodijo, imajo prsi da lahko dojijo. Moski ne morejo roditi, nimajo prsi za dojenje, vendar imajo ud s katerim lahko, skupaj z zensko, spocneta otroka. In to je tisto kar je razlicno. Enakovrednost (in demokraticnost) spolov je popolnoma druzbena kategorija in nima nobene zveze z genetiko. Zagovorniki teorije o bioloski determiniranosti spolov in spolnih vlog, pozabljajo, da se te teorije redno in zlahka prenasajo tudi na intelektualno podrocje. Ce se neka zenska strinja, da je vsak moski pametnejsi od nje, samo zato ker je moski, je to popolnoma njen problem. Velik problem.
Sicer pa... determiniranost moskega za tezja fizicna dela, ali prav ta determiniranost ne govori v prid temu, da je naravno bolj osposobljen za nosenje otroka ponoci ko ima krce, za prekladanje vozicka, za dvigovanje otroka, za obesanje perila.....

 A veste zakaj, ker ljudje pričakujemo, da bomo spremenili naravne genetske danosti in p0ostali enaki drug drugemu. Zato trdim, nismo in ne bomo, ker ne moremo biti - zaradi različnih genov.


Enakopravni tudi ne, zaradi razlicno genov? :)

In mati narava je že poskrbela tako, da so moški bolj fizično sposobni in da smo ženske bolj sposobne skrbet za male otroke kot moški. Logično da obstaja kaka ženska, ki je močnejša od kakega moškega in obstaja kak moški, ki bolje skrbi za otroke, kot kakšna od žensk. Vendar...če vse skupaj sešteješ, mi noben ne more reči, da bi en povprečen osebek ženskega spola ne bil genetsko bolje opremljen za skrb za male otroke kot en povprečen osebek moškega spola. Zato nikar ne sprašujte zakaj, ker to je enako, kot če bi vprašal, zakaj ima hitrostni rekord v teku na 100m moški in ne ženska.


Zanimivo. Crnci imajo drugacno gradbo misic kot belci in posledicno so uspesnejsi pri teku in drugih sportov. Tek je sportna disciplina pri kateri se ta razlika najbolj zazna, je pa tudi dokazana ( imajo daljse misice in daljsa misicna vlakna). Ali so potem takem po tvoji teoriji ti noben ne more reci, da lahko belec teče hitreje kot crnec?

Ampak demokracija in poenotenje žensk in moških vam je zmešalo glave nekaterim. Pričakujete, da bo ženska aktivirala vse svoje moške potenciale, moški pa vse svoje ženske potenciale. Ženska mora vlačit v tretji štuk polne vreče iz trgovine, pleskat stanovanje, šraufat avto, pa še ponosna je (kakšna) na to (jaz nisem, priznam, da tega ne maram in nočem delat in sem tudi nehala, ker mi ni treba). Moški naj bi kuhal, čistil, skrbel za otroke, po možnosti se še šminkal in dišavil..... Skratka, ni preprosto biti človek v naši družbi, ker ne sme biti naraven. Ne dovolimo si biti tisto, kar nam je fajn bit, kar smo v našem bistvu. Meni ni fajn, da moram biti toliko jang, in večini moških ni fajn, kadar morajo biti preveč jin - ampak smo se prisilili, ker družba to od nas pričakuje. Bedarija na kvadrat. Pustimo moškim biti moški in ženskam ženske.


Po druzbeni determiniranosti ali genetski detrminiranosti? Kolikor se da videti iz zgoraj napisanega, izhajas iz sebe, kaj je tebi fajn in kaj tebi ni fajn, pa na podlagi tega sodis kaksne naj bi bile fajn zenske in kaj naj bi im bilo fajn bit. Druzba pricakuje patrijarhalen vzorec, celo nas druzba sili, da ga upostevamo. Ta partijarhalen vzorec pa vsebuje tocno to o cemer ti govoris - popolna delitev spolnih vlog, v katerih ima moski ekstrovertirano vlogo osebka, ki skrbi za druzino, a zenska introvertirano vlogo skrbnice doma in toplega kuhinjskega ognjisca.
No pustimo moskim biti moski, a zenskam zenske. Moskega sraufanje auta ne naredi moskega, zensko kuhanje ne naredi zensko, razen v okvirih tradicionalnega patrijarhalnega vzorca, ki nima nobene posebne zveze z genetsko determiniranostjo, veliko in dalec globjo vez pa ima s druzbeno determiniranostjo.

Sicer pa, ko smo se pri opicah in genomu... opice seksajo vsepovprek, saj imajo instinkt razmnozevanja. Ima ga tudi clovek... a potem je rezultat genetske determiniranosti in danosti, da seksamo vsepovprek? Ali mogoce, ta teorija o genetski danosti ima luknje kot svicarski sir?


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 22:47:23   
Gina
Eh, mišek, še nikoli nisi razumela tistega, kar sem napisala. Obračaš besede ali pa si jih po svoje prevajaš. V resnici nič od tistega, kar si napisala, da jaz mislim, ne drži. Samo jaz se ne bom več spuščala v debate s tabo, ker je brezplodno.

Kdor je hotel, je razumel, kdor pa hoče še naprej živet v prepričanju, da smo si moški in ženske enaki, pa naj. Srečno!

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Zakaj vedno mati?
28.9.2006 23:50:35   
nejcko
Huda debatauser posted image

Tudi mene je najprej zbodlo v oči, kako se nekateri na vso moč otepate neizpodbitnega dejstva, da smo ljudje v prvi vrsti bitja narave. Če bi si samo za hip priznali to prvobitnost, se tale debata ne bi tako razvlekla.
Ja, v naravi večinoma samice skrbijo za zarod. Še nekrat poudarjam - večinoma in praviloma, obstajajo pa tudi izjeme (pa s tem ne mislim sedaj na morskega konjička, ki je btw redek biser moškega spolauser posted image ) - samice, ki zapustijo svoje potomce  ali jih celo podtaknejo drugim itd. Ampak vedno in povsod se najdejo izjeme, ki potrjujejo pravilo.
S človeškim rodom je popolnoma enako - naravno je, da mati skrbi za svoj zarod - obstajajo pa tudi izjeme (ki potjujejo pravilo).

Do tukaj se mi zdi, da bi se mogli kar vsi strinjati. Problem nastane na točki, ko se začne človek zavedati še svoje drugobitnosti, in sicer da smo ljudje tudi bitja-nad-naravo. Tukaj pa glavno vlogo igra naš razum, na katerega se ljudje tako radi sklicujemo in ga poveličujemo - ampak, glej ga zlomka, prav zaradi njega je naše življenje tako zelo zakompliciranouser posted image . In bolj, ko se življenje komplicira, bolj smo vsi nesrečni in togotni ... pa vendar še vedno tako zelo ponosni na ta svoj razum. Hecno, ne?

Ne mislim dolgoveziti v to smer - strinjam se z Gino. Moški in ženske smo si različni in v življenju imamo (do)ločene vloge. Če temu ne bi bilo tako -  v čem je potem sploh smisel različnih spolovuser posted image V živalskem (in rastlinskem) svetu je vse tako kristalno jasno, ljudje pa si nikakor ne dopustimo tega.

Torej komu otroka in zakaj. Sama sem zagovornica, da otrok do cca 8., 10. leta sodi v materino oskrbo, kasneje naj se odloči sam. Vsekakor pa nisem zagovornik tega za vsako ceno - torej če je mati slaba, potem je logično, da pride otrok k očetu.
Vendar pa mi je pri vseh teh štorijah tako hecno, da ste ženske tako polne emancipacije (ženske in v tej debati tudi moške), a ko katera uporabnica tukaj gor pojamra, da ji otrok ne pomeni le oh in sploha, jo pa takoj ožigosate. Me prav zanima, kakšne odgovore bi napisale, če bi kakšna uporabnica napisala, da je otroke prepustila bivšemu, sama pa se sedaj lahko svobodno posveča karieri, hobijem itd. Jaz mislim, da bi jo tako popljuvale, da reva ne bi mogla spati še tri dni. No, saj kakšnega moškega bi tudi, ampak ŽENSKA?????
Jah, temu rečemo dvojna morala in slaba emancipacija.

Kar pa se tiče tega t.i. skupnega skrbništva (torej en teden pri enem, drug teden pri drugem staršu), pa mene stvar ne prepriča (še). Ko bodo čez kakšnih 10-20 let naredili konkretno analizo otrok, ki sedaj odraščajo na tak način, se bom pa opredelila. Zaenkrat pa je meni to neka novacija - izum sodobne, kvazi demokratične in oh in sploh družbe.
Paradoks tega sistema je zame v tem, da vsi psih., pedagogi, social. delavci kričijo na ves glas, da otrok rabi RED in MEJE, a na drugi strani vržejo otroka v dvojni dom, v katerem vladajo dvojna pravila, dvojne meje in dvojna merila  (pa naj bosta starša še tako skulirana in osveščena, zdaj pač živita vsak svoje življenje).

Čisto za konec bi pa še vprašala, če morda veste, koga človek (poleg boga, če verjame vanj ali pa tudi ne) najpogosteje kliče v nesreči in trpljenju?
Koga se človek spominja in ga  kliče (poleg boga, če verjame vanj)  na svoji smrtni postelji?

Tistega, ki ugane, častim na en virtualni piruser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Zakaj vedno mati?
29.9.2006 2:22:11   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Eh, mišek, še nikoli nisi razumela tistega, kar sem napisala. Obračaš besede ali pa si jih po svoje prevajaš. V resnici nič od tistega, kar si napisala, da jaz mislim, ne drži. Samo jaz se ne bom več spuščala v debate s tabo, ker je brezplodno.


Skoda, a tako sem upala, da bos pojasnila kako je ta paralela dalje med opicami in ljudmi. Zivimo v stolpnicah, ker pogresamo visino... ja genetika, niso opice zaman na drevesih... ziher pogresamo visino... :)))

Kdor je hotel, je razumel, kdor pa hoče še naprej živet v prepričanju, da smo si moški in ženske enaki, pa naj. Srečno!


Ali namerno lazes in insinuiras, ali pa sama ne poznas razlike med pomenom izrazov enaki in enakopravni. Ce ti bo uspelo sprocesirat, za vsak primer ti bom ponovila: Moski in zenske niso enaki, bi pa morali biti enakopravni ( deklarativno so enakopravni).
In ce trdis, da oce ne more svojemu otroku ponuditi ljubezen v evaki meri in z enako neznostjo, toplino in pozornostjo kot mati, delas veliko krivico marsikateremu moskemu. In prav zaradi taksnih "pametnih" glavic in "genetsko determiniranih" spolnih vlog, ocetje, ki bi morali dobiti v skrb otroke, le teh ne dobijo. Ker je menda "genetsko determinirano", da je tudi najslabsa mati boljsa od najboljsega oceta.
In ce zopet ne bos zastopila direktno zvezo tistega kar pisem s tvojim postom, ne krivi mene. Tako je menda "genetsko" determinirano.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Zakaj vedno mati?
29.9.2006 7:05:49   
mojamura
kličejo mamo....user posted image  (dobim pir)? hihihi


no anyway....sem tudi malce razmišljala o teh vloga and stuff.

Kaj pa se bi zgodilo, če bi fantke vzgajali kot če bi bil punčka? Bi mu kupovali barbike, pa plastične kuhinje, pa seznanili bi ga s pomembnostjo skrbi za svojo kožo, pa naučili bi ga kuhat pospravljat itd?

kaj bi se potem zgodilo....mogoče bi pa pol tak moški, ko se ne bi znašel v ostali moški populaciji postal gay?....ali pa čudovit partner

mislim, da je že sama vzgoja naravnana tako, da dečke vzgajamo drugače kot deklice, zanimivo bi pa bilo videti rezultate če bi se ta vzgoja malce obrnila

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Zakaj vedno mati?
29.9.2006 7:20:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Vendar pa mi je pri vseh teh štorijah tako hecno, da ste ženske tako polne emancipacije (ženske in v tej debati tudi moške), a ko katera uporabnica tukaj gor pojamra, da ji otrok ne pomeni le oh in sploha, jo pa takoj ožigosate. Me prav zanima, kakšne odgovore bi napisale, če bi kakšna uporabnica napisala, da je otroke prepustila bivšemu, sama pa se sedaj lahko svobodno posveča karieri, hobijem itd. Jaz mislim, da bi jo tako popljuvale, da reva ne bi mogla spati še tri dni. No, saj kakšnega moškega bi tudi, ampak ŽENSKA?????
Jah, temu rečemo dvojna morala in slaba emancipacija.


Ja, tako nekako, ker smo "naravna" bitja in imamo tak program že prednastavljen v sebi.

Smo pa tudi družbena in razumska bitja, ki lahko s pomočjo volje in razuma o takih omejitvah vsaj razmišljamo.

A priori škodljiva ni niti naša opredeljenost za skrb mati ali mogoče oče, ampak naša trdoglavost, da pri svojem (prirojenem) prepričanju vztrajamo ne glede na okoliščine. Ki niso samo naravno, ampak še mnogo drugače in kompleksneje pogojene.Socialno in kulturno, tehnološko in gospodarsko, in še kako.

Če pa menite, da nas bolj kot to v našem obnašanju v 97% omejeju genom opice, pa tudi prav. Ampak potem se pa vsaj zabavajo in igrajmo kot opice user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?