Pikabu
|
Bom zdaj začela pisat (20.13), končala pa verjetno enkrat dosti kasneje. Maks mi je zaspal v naročju in zdaj spi naprej v ležalniku. Ko se zbudi, vem, da bo lačen, pa ga bom vseeno poskušala kar spravit spat v košek. Ema se še igra in nori. Danes ima spet ogrooooooooomno dela. Smo šli prej gledat Miklavža in je čisto navdušena. Je klicala moja mami in se je ona oglasila na telefon, sploh ni rekla prosim, ampak je kar hitela razlagat, da je bila pri Miklavžu in da ji je dal bonbon. Jutri gremo pa še enkrat, tisti bo bolj "osebni", saj smo morali starši otroke prijaviti in tako vsakega pokliče in mu da darilo. Jo že vidim, kako bo spet vsa navdušena. Hvala vsem za nasvete glede moje prijateljice. Saj sem ji tudi sama rekla, da to ni panike in da ko bo čas, da so bo odpirala, res sem pa sama pri obeh bila odprta in ne vem, kaj to pomeni, če nisi čisto nič. Ji je pa že zadnjič rekel, kako misli rodit, danes pa spet, pa sem prav rekla, da vas moram vprašati, če ste tiste, ki ste tudi bile popolnoma zaprte, imele kakšne težave s samim odpiranjem med porodom. Jaz mislim, da bo tudi njej šlo super. Kar se pa popadkov tiče. Jaz sem pri obeh imele umetne, svoji se mi sploh niso začeli, pa me je v drugo tudi veliko bolj bolelo. No, same popadke sem lažje prenašala, ker sem bila bolj pripravljena nanje, na koncu, ko pa čutiš tisti pritisk, pa še ne smeš pritiskati, to mi je pa bilo huje. Sem po porodu celo rekla, da grem rodit samo še z EA, pa bom videla, če si ne bom že premislila do naslednjič. Mi je pa babca rekla, da si to samo domišljamo, da umetni bolj bolijo. Je rekla, da umetne dajo, če so lastni prešibki, če bi bili pa lastni dovolj močni, bi pa tudi prišli do take bolečine, ker je potrebno, da so dovolj močni za iztis. Jaz ne vem, jaz tako nimam izkušenj, mislim pa, da je ena od oktoberk pisala, da so jo lastni bolj boleli. Upam, da nisem kaj pomutila. Hvala tudi, da ste mi pvoedale za avtobus. Saj upam, da ne bom potrebovala. Jutri moj možek poje v parlamentu, jaz bi morala nujno v HM. Tako je ena varianta, da grem iz centra na bus do BTC-ja, druga pa je, da naju bo kar peljal v BTC in gre potem on sam do parlamenta. Vse je odvisno, kako zgodaj se bomo zjutraj spravili od doma. Ema gre v varstvo, ker z obema si pa skoraj ne bi upala. Še Maksa bi najraje pustila v varstvu, pa bo predolga in ne bo zdržal toliko časa brez mamice. Kakšni so pa kaj avtobusi? So že vsi tisti nizkopodni, da prideš z vozkom gor? Bi šla ful rada kar z vozičkom, opcija je pa tudi s kengurujčkom. Bomo videli. Malo me nervira vse skupaj, ampak jutri je edina šansa, da pridem do tega HM-ja, potem je spet vse zasedeno. Grem pa kupti za 4 dojenčke, ki jih bomo šli gledat. Za tri punčke, za enega pa še ne vemo, pa bom kupila kar za oba spola, potem pa če bo punčka, bo Maks nosil, če bo pa fantek, bom pa prihranila, saj je še kar nekaj dojenčkov na vidiku. Mogoče pa že danes ponoči rodi, potem pa ne bo težav. altati, ne računat prehitro name s CD-jem, ker je možek trenutno polno zaposlen. Moram še skoraj v urnik vpisat, drugače sploh ne pridem na vrsto. Bom pa poskušala spraviti skupaj, ker vem, da so bile res lepe in dobre pesmice. Mogoče bom pa bratca lahko kaj angažirala, pa bo on kaj pomagal. Ena je pa res ful lepa, refren gre nekako tako: "Mama, imam te rad, sezidal ti bom grad, da ti dokažem, imam te rad..." Izvajalca ne vem, je pa tako krasna pesem, meni gre kar na jok, ko jo slišim. tasha, dobrodošla v klubu tistih, ki že imamo M . Vidim, da nas je tukaj kar nekaj. Punce, bomo morale kar paziti, da ne bo prehitro še kakšen . Muki, samo prime me na vsake toliko časa, pa se potem spomnim na sladkorno in vse skrbi, pa hitro prevlada razum in pravi, naj si vzamem malo več časa, da se spravim k sebi in na to malo pozabim. Pa ne vem, če ne bi bilo dobro, da grem za malo dlje časa nazaj v službo, ne da eno leto delam, pa me ni. Pa še nekaj bi rada pred novo nosečnostjo: shujšala. Že za prejšnje poletje sem si obljubila, da bom oblekla nazaj eno prekrasno modro obleko, ki sem jo imela ob izdaji CD-ja in to obleko bi res rada spet enkrat oblekla. Želja po otročku pa je, to je pa res. Mi je pa mož na začetku nosečnosti isto rekel kot Maxici, da je zadnja, ker me take ne bo več prenašal. Pa sem mu rekla, da preden bo čas za tretjega, si bo že premislil in si je premislil še pred porodom. Sem potem postala tako pridna. Res sva se še pred porodm pogovarjala, da vsaj eden bo še zagotovo. Aja, danes me je to tisto JAZ BI TUUUUD prešinilo zato, ker bo ona rodila, ko bom jaz šla že skoraj nazaj v službo. In sem pomilsila, kako hitro je meni minilo 9 mesecev, bomo res kmalu pisale, kako je, ker gremo nazaj. Pa imam svoje delo rada, ampak se mi zdi, da mi bo tokrat še težje pustiti moja sončka drugje v varstvu. Trenutno zaključujem pisanje (20.35), nadaljujem kasneje, ko spravim otroke spat. Nadaljujem ob 21. 20. Oba sončka sta v posteljah, oba še čvekata. Maks je že sedaj isti ko Ema. Je priden v svojem košku, se zgovarja in čeblja in potem mirno zaspi. Ko ima dosti, malo začne stokati, da mu dam dudo in potem zaspi. Cuker je. Ema je pri tej starosti zaspala ob dojenju in sem jo morala zelo previdno prestaviti, da je spala naprej, sicer smo morali ponoviti zgodbo. Midva sva pa ša športanje bolj lene sorte, zdaj se morava pa res malo v roke vzeti. Upam, da najdeva s prijatlejico, ki bo kmalu rodila, kakšno stvar za mamice, potem mi bo lažje. Bi pa rada, da bi tudi z možem nekaj skupaj počela, pa ni izvedljivo, ker nimava varstva. Se morava pa drugače znajti. Cmeranje: ufffff, še vedno. Jaz sem že po naravi bolj take sorte, zdaj pa itak. Ooooooo, Maxica. Tole je pa super, da se lahko vsi spravite spat. Mi si kaj takega privoščimo ob sobotah... Ej, Maxica, šele sedaj sem videla, da greste tudi jutri v LJ. A boste kaj v BTC-ju, oz. jaz se imam namen po City parku potepat. Da vem, če je možnost, da se kje vate zaletim. Držim pesti, da bo jutri Lan podoben Maxu, Ema je bila pri nas tudi taka, Maks gre pa tudi lepo po njenih stopinjah. Upam, da nama uspe tudi jutri. mis, škoda, da je padlo v vodo. Upam, da se vama kmalu ponudi nova priložnost. Tista slikica s Tino v bani je pa res super. Zna vaša Tina že "živjo" dati. Naš Maks tudi tlači roke v usta. Prav dudo vrže ven in roke noter. Danes si jih je tako tlačil, da je kar kašljal zraven, mu je šlo na bruhanje. Jaz ga načeloma pustim, poskušam uturiti dudo nazaj, danes v tem primeru, sem ga pa vzela v naročje in prijela tako, da jih ni mogel dati v usta. lucika, vava, prav grozno, kaj ste morali dati čez. Samo, da je sedaj z vajinima sončkoma vse v redu. Sem spremljala sošolko, ki je morala čez še malo hujše stvari (so vedeli pred porodm, da ne bo vse v redu, pa potem odkrili še cel kup drugih stvari). Pomembno je, da ste doma, da lepo napredujejo, ostalo pa res pozabiš, samo da je z otročkom vse v redu. Zdaj pa mislim, da sem se prebila čez vse čez. A sem še kateri pozabila geslo poslat? Luciki, se mi zdi? Muki, a tebi sem? Evo, končujem ob 21.40. Še malo popravim, pa odpošljem. Lepe sanje vsem, pa jutri prijeten dan. Jaz se javim enkrat zvečer, če bom pri sebi.