|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
3.11.2006 13:38:02   
kapica
Misek, ti kr uzivaj, nic ne misli na nas, pusti racunalnik pri miru in se nauzij otrocka in obiska user posted image user posted image user posted image . Bo se prehitro minilo ko bojo sli, takrat pa smo me se vedno tu in cakamo na tebe user posted image .

Maza to z hormoni je res presneto no, pa nic ne mores. Meni je tudi bilo vse zmesano in sem prav zato morala cakat dlje kot bi bilo treba za nov poskus. Ampak saj ves, januar bo hitro tu, upam da bo to,kar ke G danes videl na ultrazvoku do takrat izginilo.

Poopsie, jaz ze tudi komaj cakam skupaj s tabo na ultrazvok in punkcijo user posted image , glej da bos pridna kokoska user posted image .

Jaz sem danes imela transfer in ze grejem moja dva sloncka user posted image user posted image . Je bilo tako hecno, ko smo gledali na ultrazvoku, je prvi prav skocil noter, ne vem kako naj opisem, sem se zacela tako smejati, res je bil super lep trenutek. tako da upam da se je zalepil v mene user posted image . Kot receno ostanem dva tedna sedaj v bolniski, do testa. Imam zelo slabo vest, ampak kaj pa naj, kot je poopsie rekla, prvo zdravje, potem pa sluzba. Ni mi vredno. Ker se dobro poznam,, da ko sem tam vse naredim in se ne pazim, prav zato nocem tvegat.

Danes je soncek punce, zunaj in v mojem srcku user posted image user posted image user posted image !


_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
3.11.2006 13:52:17   
Niovi
Kapica user posted image  saj veš, kaj ti vse želimo user posted image user posted image user posted image  


(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
3.11.2006 13:55:56   
siskamiska
Kapica user posted image user posted image user posted image user posted image  čestitke.

Daj me malo potolaži in mi reč, da transfer ne boli niti približno tako kot punkcija, ker če je tako je bolš da me omamijo preden me spravijo na mizo.
Mislim da me bojo jutri lovili po klinikiuser posted image user posted image .

Kako je lep sonček zunaj, ampak mrzlooooooooooooooo..............

(odgovor članu Niovi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
3.11.2006 14:06:11   
kapica
Siskamiska transfer sploh ne boli, niti slucajno, res da ne. NIc ne cutis, samo na ekranu od ultrazvoka opazujes.
Torej punkcija je za tabo? Vidis, si ze en korak naprej. A ze ves koliko se jih je oplodilo in koliko jih bos vstavila?

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
3.11.2006 14:07:59   
kapica
Niovi hvala user posted image user posted image user posted image . kako si pa ti, a gre ze boljse, ze mislis na nove boje ali se ni cas za to?

Posiljam sopek user posted image user posted image  zate user posted image .

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
3.11.2006 14:08:51   
siskamiska
Nič ne vem koliko se jih je oplodilo. Kje pa naj to izvem? Sem pa na Gineko v Lj.
Imeli bomo pa definitivnouser posted image user posted image    user posted image user posted image user posted image .To si z mojim že od nekdaj želiva.
Če mogoče veš kako naj izvem koliko se jih je oplodilo mi prosim napiši. lahko tudi na ZS


hvala ti

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
3.11.2006 14:14:08   
kapica
Siskamiska jaz mislim da sem dva dni po punkciji poklicala na ivf in so mi povedali. Ce se prav spomnim, je bilo to dan ali dva pred transferjem. Nekako tako.
A niso nic povedali kdaj naj poklices ali kako to gre? Zal jaz z GK nimam pojma kako in kaj, tako da ti bo to mogla katera druga povedat. Mogoce bos pa jutri zvedela, pred transferjem.
HURA za user posted image user posted image . A si lahko mislis da sva obe nosecke z dvema? user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
3.11.2006 15:45:46   
Ayolinca
Kapica, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za tvoja dva user posted image user posted image !!! Naj ostaneta pri tebi dolgih 9 mesecev, potem pa nadaljujeta svojo pot ob tebi!!!!

Hvala za lepe misli in tolažilne besede. Upam, da nam ne bo potrebno na 2. IVF in da bomo prej zagledali user posted image !!!
Kapica, kako dolgo je to trajalo pri tebi?

Moram pa malo pojamrati; sem bila ravnokar z eno svojo prijateljico in je bila zraven še ena njena prijateljica, ki bo v teh dneh rodila - otročka, ki je bil spočet baje z namenom, da bo nazaj s fantom in to za vedno. Poleg tega pa pridem domov in dobim SMS, da je še ena frendica rodila- Skoraj sem se zjokala - malo od sreče, malo pa od razočaranja (priznam), ker mi ni dano imet user posted image . Sorči, punce, ker sem mal zatežila, ampak ne morem si kaj, pa edino ve me razumete. Rada bi trdno stala na tleh, pa me včasih zamaje!!!user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
3.11.2006 18:05:54   
kapica
Maza mislim da si vse zelimo trdno stati na tleh in nam ne uspeva vedno. Tako da se mizdi da je cisto normalno ce nas zanese, sploh ob taksnih novickah da je nekdo drug rodil. Saj ne da ne privoscimo, ampak smo enostavno prizadete zato ker nas je taksna usoda zadela. Pa mislim da to ni nic hudega, saj nismo zlobne.
Pri nama je ze vec kot dve leti kar se trudiva in po naravni poti je 0 moznosti da uspe, tako da se veselim samo postopkov, drugace nimam kaj razmisljat, kaj ce do takrat naravno uspe.

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Ayolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
3.11.2006 18:40:57   
Ninika1
Punce hvala za vaše odgovore. Vidim, da je punkcija za večino zelooooo boleča. user posted image user posted image  Če sem čisto poštena me je kar stah čeprav vem, da moram iti ampak vseeno.  user posted image Sem sem pa odločila, da bom pred punkcijo vzela ibuprofen ali ketonal mogoče pa bo kaj ublažilo. A Reš da kakšno protibolečinsko če mu rečeš? Kdaj ste šle na punkcijo (verjetno večina 14.dan)?

lp, user posted image

_____________________________

Ninika

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 4:43:25   
Anonimen
ninika nič bati, ene pač malo boli eni malo bolj, nekatere pa sploh nič. Sama punkcija zgleda tako, da ti vsak folikel zbode z iglo, včasih tudi dva naenkrat. Ta pik je res en mali zbodljaj in ni nič kaj preveč bolečega. Če pa maš večje število foliklov, ap postane to zbadanje že mal neprijetno in mogoče proti koncu tudi boleče. Vendara vseskozi spremljaš lepo na monitorju kaj se dogaja, šteješ koliko jajčec je našu embriolog in tako ti hitro mine vse skupaj. Pa še tvoj dragi je lahko ob tebi in te tolaži, boža...... Takoj ko bo opravil z oddajo semena se ti naj kar pridruži. midva prvič nisva vedela, da lahko, ap je zuni sedel. zato si naj kar natakne ene copatke, ki ga čakajo pred vrati in te pride spodbujat. Reš ti ob prošnji da neki proti bolečinam. Jaz pa ti priporočam, če le imaš šanso, da si vzameš ketonal svečke. bolj delujejo na bolečino v predelu trebuha. Če boš vzela kaj na lastno pest in še kasneje od reša prosila, mu povej, kaj si že vzela. Bolečine vsaj pri meni so nastopile po punkciji, pri meni nažalost v najhujši obliki, vendar sem preživela. Tu v tujini ti dajo narkozo in anestetik, vendar se bom kljub mojim neznosnim bolečinam odločila za naravo, brez narkoze. Ko spremljaš kaj se dogaja, je neki najboljšega, vsaj zame, ker itak nikoli nisem doživel ET. Tiste bolečine pa itak odidejo še isti dan. Pravijo celo, da bolečine pridejo kasnej, če so bile punce pod narkozo ali če so dobile protibolečinsko inekcijo. Prejkoslej pridejo. Po punkciji se ti lahko pojavi krvavitev, lahko je tudi močnejša in tudi vročina, vse to ni nič hudega, če bolečine, krvavitve in vročina ne trajajo cel dan.

(odgovor članu Ninika1)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 7:40:57   
Sisy
Ninika,naj te potolažim da ima Mišek popolnoma prav.Punkcija pri meni je izgledala popolnoma enako kot ti je opisala.Sicer se res grozno sliši da te zbode z iglo ampak to ni takšen občutek kot pri inekciji,pravzaprav sploh ne boli,le uščipne malo....Je pa res da večkrat ko more zbost bolj zoprno ratuje...Ampak ni panike...

Moram tudi povedat da se je mogoče bolje pripravit na to da zna boleti po punkciji...Jaz sem imela dva dni precejšnje bolečine in krče...Sem preležala pa je minilo....

Drugače pa...da te je strah punkcije je normalno...Jaz jo imam recimo drug teden pa me je bolj strah ko prvič....pa čeprav vem da sam poseg ne boli...

Aja pa še to-jaz sem pred posegom vzela Ketonal,pa Reš mi je dal protibolečinsko....Tko da lahko mirno doma kakšen Ketonalček vzameš user posted image

Lep pozdravček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 8:07:59   
Sulfinija
Ojla!

Punce vsem,ki ste tale mesec v postopkih želim čimveč sreče in čimmanj boleče punkcije.He če mene vprašate kako boli punckija ne znam rečt,kljub temu,da je ena za mano ker sem imela kratkotrajno narkozo.Sedasj oklevam,ko bom šla spomladi ne vem,če ne bom tudi jaz šla tkole pa bom le vzela tabletko v MB dajo ketonal in en apaurin,da bom vsaj vedela kako tole izgleda.

Kapica naj tvoji user posted image user posted image  ostaneta pri tebi celih devet mesecev.

Mišek tudi tebi želen uspešen transfer.

Se vam še kaj javim.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 12:23:01   
siskamiska
Živjo,

Jaz sem imela pa danes ET in imam  user posted image user posted image .   user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem tako vesela. Zdaj jih moram pa obdržat samo še 9 mesecev, potem smo pa zmagal.user posted image

lep sončkan dan vam želim............user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 13:54:12   
kapica
Siskamiska, cestitam za dva user posted image user posted image , naj se grejeta pri tebi celih devet mesecev.
Jaz sem imela punkcijo pod narkozo, pa ce bo se kaksna potrebna bom enako naredila. Se mi zdi da dovolj pretrpimo , zakaj bi se se s tem mucla.
Tako da Sisy in Ninika drzim pesti da ne bo prehudo user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 14:12:54   
Sulfinija
Kapica!

Vidim,da si se tudi ti tkole odločila kot jaz,da si imela punkcijo pod narkozo.A ni tole fino?Sicer je mene matral firbec in me še sedaj,ko bom šla drugič kako tole delajo po eni strani bi rada videla in vedela,po drugi pa si msilim,zakaj pa je ne bi vzela če imam takole možnost v MB.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 14:21:07   
Niovi
Siskamiska user posted image user posted image  držim pesti za user posted image user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 14:36:29   
kapica
Mojca, se mi zdi bolj pomembno da sem pri Et-ju prisotna, ki ni bolec, kot pa pri punkciji. Poleg tega je  to se nekaj bolj posebnega, ko ti bebice vstavijo
Verjamem da tudi punkcija  posebno dozivetje, sploh ce je se moz zraven za vzpodbudo, ampak ce imam moznost se odlociti, potem narkoza.
Samo da me cimmanj boli user posted image . Kaj ces, tak je user posted image .

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Niovi)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 15:59:34   
Bety
Ženske.....

Kakšne znake ste imele po ET??? Jaz imam samo boleče prsi(24ur po ET so začele boleti). In ne vem, če je to zato, ker sem se malo poredila ali pomeni nekaj dobrega. Čudne znake v trebuhu sem umirila s šumečimi tabletkami magnezija. BT je povišana zaradi prometrijuma in to ne štejem. In drugo nič.
Nimam prav nobenega občutka, da bi se mi dogajala nosečnost. Mislim, da prav nosečnosti brez vseh znakov ni.

Kaj menite??? Pa hvala za odgovor!

LP

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 16:32:40   
siskamiska
Punce, hvala vsem za lepe željeuser posted image .


Glede ET-ja ti pa ne morem pomagat ket sem ga imela danes. Mialim pa da ne moreš imeti prav posebnih znakov, ti verjetno pridejo kasneje.

držim pesti za en veeeelik plususer posted image user posted image user posted image .
Še nekaj, moj petnajsti dan ko naj bi se delal krvni test pride ravno na nedeljo. Ali to pomeni da grem v nedeljo ali ponedeljek dat kri? Sem pa na Gineko v LJ.

user posted image in čim večuser posted image

(odgovor članu Bety)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 16:47:03   
kapica
Bety, jaz po prvem ET-ju nisem cutila kaj posebnega, vsaj ne spomnim se sedaj na hitro, ampak vem da me je nekje 7 al 8 dan (?) zacelo tako matrat in sraufat. Malo pozneje pa je ze prisla user posted image .
Kako bo tokrat pa ne vem. Trenutno se ni nobenih znakov, niti prsa ne bolijo, nic.  Jaz mislim da je boljse da nicesar ne cutis, nobenih sprememb, to pomeni tudi da se user posted image  ne priblizuje user posted image . Noscniski znaki pa bodo se prisli.
Siskamiska jaz mislim da lahko gres test delat tudi v petek, to je potem pri tebi 13.-ti dan. se bo ze dovolj videlo. Jaz vem da ne bi mogla cakat do ponedeljka, saj bo ze teh 14 dni dovolj napornih za naju user posted image . A si v bolniski al si v sluzbi ta cas?

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 18:08:12   
siskamiska
Kapica se moram pozanimat na kliniki če lahko pridem že v petek. Sem pa doma oz. na bolniški in sicer že od 2 dni pred punkcijo. Tudi sedaj bom ostala doma, se ne mislim nič obremenjevat s službo, ker bi si verjetno s tem vse poslabšala. Si bom doma najdla dovolj zaposlitve, da bom čim manj mislila na test.
Kje se da v Lj še delat krvni test in če mogoče katera ve koliko stane?

Hvalauser posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
4.11.2006 19:20:48   
Ninika1
Mišek13 in sisy in ostale hvala, ste me kar malo potolažle.user posted image  Bom pa vseeno rekla Rešu naj mi da protibolečinsko. Ketonal svečk pa žal nimam in verjetno se jih tako dobi samo na recept, verjamem pa, da so res najboljše. Lepo, da ti v MB omogočijo tudi narkozo a ta se mi vseeno zdi malo prehuda, predvsem zato ker sem po laparo po njej cel dan bruhala user posted image

Vidim tudi, da ste vse doma do testa jaz pa se nikakor ne morem odločiti. Imam v službi kar gužvo in bom še vidla kako bo. Imam sicer pisarniško delo ampak je zato stres toliko večji user posted image user posted image
Od punkcije do transferja pa bom sigurno ostala doma.
kapica, siskamiska, bety in ostale user posted image  (trenutno to resnično ste!!!)držim pesti za vas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  da ostanete user posted image  za devet mesecev!!!!

LP, user posted image

_____________________________

Ninika

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
5.11.2006 8:50:21   
Bety
Hvala za odgovore....

Berem vas vsak dan, samo ne vem, kaj naj vam napišem, ko je že vse napisano in povedano. Če bi šiškamiška napisala kaj o svojih znakih, pa bi mogoče še predebatirale, kaj se dogaja. V petek ji bo tudi urinski test že pokazal rezultat.

Kapica pa je zelo pridna za pisanje.

Jaz sem do zdaj vse punkcije imela brez ketonala in drugih pomagal. Vedno so spunktirali okrog 10 foliklov. Bolelo je....Pa se hitro pozabi. Po punkciji je dobro biti doma 2 dni, počivati, da se jajčniki umirijo in pravilno zacelijo. Po ET, pa je dovolj 3 dni počitka....In potem greš komot v službo. Pušenjak trdi, da ni možno na noben način vplivati na vgnezditev. Čisto vseeno je, kaj delamo.

Na forumu ŽIVA lahko preberete zgodbo naše soborke, ki je zanosila z eno samo nezrelo celico. Prav neverjetno.

Želim vam vsem, da prav kmalu zagledate user posted image user posted image ....

Srečno....

(odgovor članu Ninika1)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke
5.11.2006 10:14:36   
siskamiska
Živjo Bety in ostale punce,

pri meni ni še nič znakov, no za moje mnenje je še prekmalu. Prsa me bolijo mislim da že ene 14 dni, tko da to sigurno ni znak. Jst veselo papcam Utrogestan in Tifol, to je pa to.
Se bom pa samo pazila da ne bom kaj težkega dvigovala, nočem reskirat.

Kako ste pa kaj ostale??

user posted image user posted image user posted image  in user posted image user posted image user posted image  za vse nas ki smo tako pogumne.........

(odgovor članu Bety)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?