|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 20:39:23   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
Če se lahko v nekem prostoru kadi, imam pravico kaditi. Dim bom pihala kak pač piham, v tla, ravno, gor, na stran... To je moja pravica v prostoru, kjer se lahko kadi.


Kar se mene tiče, nisem pisala o javnih prostorih v katerih se lahko kadi. Tam imaš, definitivno, pravico kaditi. Zaenkrat.
Zato jaz v take prostore na zahajam, še manj pa vanj vozim svojega otroka.

Moje pisanje se je nanašalo da druge primere, kot npr.
Mirno sedim na plaži meter od morja in se igram s svojim sinom nakar se pred naju takorekoč pred nos usede gospa, noge namoči v vodo, in si prižge enega. Meni nič tebi nič. Je to zate kultura kajenja ali kulturno kajenje?
Ali pa pri glavnih vratih v npr. bolnico. Takorekoč moram mimo kadilskega koridorja pred vrati sicer ne morem v bolnico. Kajti vsi kadilci stojijo 2 cm od vrat in puhajo v zrak. To je verjetno tudi kultura kajenja, k'nede. 

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 20:46:37   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

V starih dobrih časih je bilo kajenje nekaj imenitnega in je bil vsak ki je vlekel čik velik gospod ( pa otroci so bili tudi zraven),...


V starih časih je bilo zelo imenitno tudi glasno riganje pri mizi, metanje scalnice skozi okna, umivanje samo za božič, pudranje z arzenikom za bolj belo polt, jemanje belladone za ozke zenice podnevi, prevezovanje nog in še kaj bi se našlo.

To, da kadilci pozivajo na strpnost... Hja, jaz bom tudi s pesticidi škropila svoje drevje meter od sosedove solate in ga pozivala k strpnosti.

Mha, itak kadilci ne vidijo dlje kot jim seže dim...

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 20:50:48   
LuLu
Bumerang moj komentar je namenjen Kubi, zato sem jo gori tudi citirala...
Komentar za tvoj post:
Tam, kjer se lahko kadi, spet povdarjam, je dovoljeno kaditi, bo vsak kadilec kadil kak mu paše... z njihovo kulturo se jaz ne obremenjujem. Tako kot s tvojo kulturo ne, kako ješ za mizo, kako avto voziš,... kako se pač obnašaš v javnosti, doma... me ne zanima. Ljudje se obnašamo na vse možne načine, kultur je tudi mali milijon, in kaj je kulturno so tudi različna mnenja... takšni smo ljudje. Jaz živim s tem, se tudi prilagajam, včasih komentiram, nikakor pa ne spreminjam ljudi. Kdo te sem jaz? Optimistično pa pričakujem tak odnos tudi od drugih ljudi do mene.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 20:55:37   
bumerang
Vem, da je namenjen Kubi, sem videla. Jaz sem samo dodatno razložila svoje mnenje.
S tvojim se strinjam, dokler je govora o dovoljenem ali nedovoljenjem kajenju v lokalih. Ki verjetno niso glavni problem nekadilcev, vsaj moj ne.
Moja gonja se nanaša na kadilce, ki se prikažejo ob meni na zunanjih površinah, kjer se tudi največ zadržujem, in se obnašajo kot da so sami.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 20:57:22   
Anonimen
Čeprav sem sama kadilka, se s kubo strinjam. Malo se moramo kadilci zamisliti, kako škodujemo drugim okoli nas in seveda sebi !!!!! Na to bi morali najprej pomislit - na sebe !!! Mislim pa da cigaretni dim ne moreš ravno primerjat z izpušnimi plini itd.. Ok, že drži, da izpušni plini onesnažujejo okolje, sam kako bi pa živeli brez industrije, prevoznih sredstev itd.???? To je potrebno za življenje, cigareti pa sigurno ne. Kajenje je zasvojenost in jaz jo primerjam z zasvojenostjo z alkoholom in drogami. Potem bomo pa stokali na stara leta, ko bomo izvedeli za kakšnega pljučnega raka. Mene je prav sram, da kadim. In če pomislim koliko denarja zapravimo za cigarete, ki bi ga lahk na bolj pameten način porabili. Na živce pa mi gredo tudi tisti ljudje, ki so že tako in tako v socialni stiski, a cigarete pa si lahk kopujejo al kako ??? Za sebe vem, da bom enkrat nehala, verjetn takrat ,ko  bom končala s študijem (upam,da prej). Sedaj pač potrebujem kakšen cigaret pred izpitom ali pa ko sem z druzbo. Drgač pa med vikendi sploh ne morem kadit, ne vem, se mi gnusi. Sem pa slišala, da se bodo cene cigaretov kar krepko dvignile in mislim da je to edino pravilno (bom pač prej nehala kaditi user posted image user posted image user posted image ). No, vsak pač naj živi po svoje, ampak naj ne škoduje drugim, če že sebi.

(odgovor članu Kuba)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 20:57:28   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang


Mha, itak kadilci ne vidijo dlje kot jim seže dim...

Zakaj pa bi? Imam kaj bolj pametnega za razmišljat, kot pa kaj si drugi misli o meni, o tem kaj delam, kak kadim,... ni mi jasno zakaj vam gremo tak na živce... ste eni, ki vas itak vse moti, pa ne leti zdaj Bumerang to na tebe, kaj se tak z drugimi obremenjujete? Ta čas posvetite raje za svojo osebno rast, kot pa da bi druge vzgajali in jim pamet solili. Polnoletna sem, in pričakujem, da me noben več ne bo gušil, še najmanj pa neznanci, še starši so nehali.  Mir nam dajte... user posted image
Če bom pa kaj kaznivega naredila pa me prijavite user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 21:04:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

V starih dobrih časih je bilo kajenje nekaj imenitnega in je bil vsak ki je vlekel čik velik gospod ( pa otroci so bili tudi zraven), še celo pravili so  da je prekajeno meso bolj vzdržljivo", danes pa.........prideš k zdravniku in te najprej vpraša če kadiš, potem si pa pečen mater, od raka do hemeroidov ali pa zobobola, vse po vrsti te matra samo zato ker kadišuser posted image user posted image
Ah dajte no, kaj vse meni smrdi, pa moram vohat, naprimer sosedov gnoj in njegovo nenehno požiganje raznoraznih stvari, pa kaj naj zdaj, napišem pritožbo  ministerstvu za okolje da sosed zasmrajuje okolico in ogroža moja in otrokova pljuča ter krati mojo svobodouser posted image .........me bojo še u pole poslal.

Res je strpnost na višku pri nekaterih, menda smo Slovenci po tem zelo znani!!!user posted image



ja, lahko napišeš pritožbo zaradi smradu  zaradi sosedovega gnoja..res ga lahko, ker pač zakon ne dovoli da je v bližini smrad...

kadilci pa tudi mene motijo..greš v gostilno pa ga žuraš , zjutraj ti pa vsa obleka smrdi, da moreš  vse takoj oprat...groza..

jaz sem kar zato, da se ne kadi na javnih mestih... naj  se tisti, ki se že zastrupljajo, zastrupljajo na svojem domu v lastnem stanovanju...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 21:07:25   
Anonimen
zakaj moram pasivno kadit zaradi nekoga, ki nima osnovne kulture (da bi vsaj vprašal, če lahko pokadi če ne drugo) Zaradi tega sem se skoraj na smrt skregala s prijateljico.


V prostem času se družim z ljudmi, ki osnovno kulturo imajo. Naravna selekcija.

Zadnje dni opažam, da me na vsaki kavi sprašujejo, če me cigareta moti user posted image  

Halo, saj smo v lokalu, kjer je kajenje dovoljeno. Ja, prižgi si ga in uživaj v njem kot jaz v svoji kavi.

(odgovor članu Kuba)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 21:12:22   
Kuba
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


To, da je tvoj nono umrl od plučnega raka, pa res nimam jaz kot kadilka veze s tem. Sam se je odločil kako bo živel. Ne nas obremenjevat s svojim življenjem. To ni naša stvar, še najmanj pa naša krivda. Ti se te nehaj z avtom voziti, ker je moj kolega umrl v prometni... user posted image


Draga Lulu... res nimam besed ....

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 21:12:25   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
...  pa ne leti zdaj Bumerang to na tebe, kaj se tak z drugimi obremenjujete?


Pa tudi če bi letelo name... s svojim mnenjem mi definitivno ne škodiš. In dokler mi ne škodiš, te bom pustila pri miru. Definitivno dam mir tistim, ki dajo meni mir. Sem pravzaprav zelo miroljuben človek!
Ko mi boš pa stopila na rep pa bom ne samo cvilila ampak tudi praskala.

Mi ni jasno, kako tega kadilci ne razumete. Matr', zgleda da kajenje ne škodi samo pljučem ampak tudi nevronom.

Izgovarjanje na to, da je pa itak okoli nas vse umazano, primerjanje kajenja z izpušnimi plini, gnojnicami in kajjazševemsčim, pa je samo "plezanje po ogledalu". To bi bilo tako kot da bi jaz svojega soseda ustrelila z zračno puško, ker se itak vsak teden v Italiji pobije ene par sorodnikov med seboj!


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 21:19:42   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Kuba

Draga Lulu... res nimam besed ....


Draga Kuba... Kaj si pa pričakovala?... Da bo nekdo nehal kaditi zaradi tega? Saj je tudi moj stric umrl zaradi cigaret... in kaj naj jaz zdaj? Kaj boš ti zdaj tu naredila? Me pa veseli, da ti je na tvoji temi o kadilcih zmanjkalo besed user posted image  Torej še ena kadilska tema zaključena? Hvala bogu.

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 21:39:20   
Kuba
Očitno ne štekaš zakaj mi je zmanjkalo besed...  user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 21:43:05   
LuLu
Kuba, ne rabim štekat, saj ti tudi mene ne štekaš.
user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 22:07:15   
Kuba
Glede na to, da je tudi tebi umrl družinski član zaradi cigaret bi pričakovala, da imaš vsaj malo bolj kritičen pogled na to razvado, pa čeprav si sama kadilka. Očitno se tebi zdi to vse skupaj kr neki, da 'težim' s tem problemom, ki je bil že 100 x prežvečen ampak očitno ne še dovolj. To je globalni problem in se tiče vseh ljudi, tako kadilcev kakor tudi nekadilcev. Problem je v tem, da se kadilci v določenih okoliščinah ne ozirajo na druge in kadijo v vsakem primeru - brez obzirnosti (enostavno jih ne briga kdo je zraven: lahko je to nosečka, otrok,..) Enostavno jih 'posiljujejo' s svojim dimom. In tukaj že 50-ič ponavljam (upam, da bom tokrat jasna): ZARADI MENE LAHKO KADITE KJER ŽELITE  - LE DA PAZITE IN NE ŠKODUJETE TISTIM KI SI TEGA NE ŽELIJO. OK??? 

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 22:40:16   
Jutra
V lokale ne zahajam, pa bi šla rada kdaj na pijačko - cena za to zasmrajena glava, oblačila in slabo počutjeuser posted image user posted image

Svojo hčerko lahko peljem samo v dve slaščičarni v Lj., da ne kasiram istih posledicuser posted image

Hodim po cesti - matr, vedno za kom, ki mi s svojim cigaretnim dimom zasmraja facouser posted image

Gremo na pijačo na prostem -pa kaj sem magnet za ta cigaretni dimuser posted image Pa ko bi vsaj fajfe kadil, te mi začuda celo dišijo.

Se na otroškem igrišču usedem na klopco, pa si ga ena matka prižge zraven.user posted image

Z družino gremo na nedeljski izlet in si vzamemo počitek na razgledni točki. Usedemo se na klop, poleg družinica z dojenčkom.  Za nami pride en tip in si ga prižge. Na prijazen namig, da so v njegovi bližini majhni otroci, nas nekam pošlje.user posted image

In to: vsak dan v službi hodim po hodnikih polnih smradu po cigaretnem dimu.user posted image  Kaj mi pomaga klinčev zakon, da se ne sme kaditi na delovnem mestu in da morajo biti zato urejeni posebni prostori. Če je v neki pisarni kadilec, kadi. Če je poleg njega nekadilec, tudi kadi kadar je sam v sobi. Ja, ****, kaj pa je razlika?? Prostor je itak skozi zasmrajen.user posted image

V službi imamo čajnico -največjo kadilnico v celi stavbi!!! Sicer visi en beden listek o prepovedanem kajenju na steni - najbrž je tam namesto kakne slikeuser posted image  Izbiram med: se 1x/dan družiti s sodelavci ob kavi ali pa biti cel dan zaprta v svoji pisarni. Aja, ko odprem okno... pride notri "svež cigaretni dim"user posted image

No, te vsakodnevne cvetke bi lahko naštevala še par strani tukaj...
Zato z moje strani aleluja, da obstajajo kadilci - res vas imam neizmerno rada.user posted image  

Ampak tukaj gor na forumu ste same krasne, tolerantne kadilke. Zakaj za vraga pa ne srečujem samih takšnih kadilcev?

Še eno vprašanje za kadilce:
1. Predstavljajte si, da sedite v lokalu, levo kadilci, desno nekadilci - en prostor. Pride osebek, se usede poleg vas in začne spuščati debele, mastne, nagraužne prdce, enega za drugim... sili vas na bruhanje.

Kaj boste storili?

2. ali pa da en osebek v bližini vas na vsake toliko časa začne na veliko špricati z razpršilom za boljši zrak.

Kaj boste storili?

Smo že enkrat s frendi gruntali, da bi posneli takšno skrito kamerouser posted image

< Sporočilo je popravil Jutra -- 11.1.2007 22:46:58 >


_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Nesramni kadilci...
11.1.2007 23:36:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kuba
A ti pa lahko omejuješ meni to svobodo, da ne morem biti na enem mestu - ker je tam kadilec? user posted image

Nihče ti ni rekel (ne človek ne zakon), da NE SMEŠ biti tam, kjer je/so kadilec/kadilci. Velika razlika je med tem, kaj NE SMEŠ in česa si NE ŽELIŠ. Kaj si kdo sme ali ne sme želeti, pa ni v nobenem zakonu in tudi nikoli ne bo. Tako, kakor si ti NE ŽELIŠ biti v prostoru, kjer so kadilci, tako je morda kateremu kadilcu vseeno, ali so v prostoru nekadilci ali ne.
Se pravi, kadilci imajo svobodo da ga zapalijo kjer hočejo in drugi MORAJO to vdihovat. Če jim to ni OK pa naj grejo, kjer ni kadilcev user posted image Pa čeprav bo to v gostilni, kjer je prostor za nekadilce a se cigaretni dim vseeno voha? user posted image user posted image user posted image

Tudi tole si "malenkost" kiksnila. Kadilci NIMAMO svobode, da bi lahko kadili, kjerkoli si to zaželimo. In čeprav kot kadilka, se s tem popolnoma strinjam. Če bi imeli to svobodo, bi kadili na avtobusih, v čakalnicah zdravstvenih domov, v šolah na roditeljskih sestankih in podobno. Pa ne. Ker je prepovedano, s čimer se strinjam. Tisti, ki zakon vseeno prekrši, seveda riskira ustrezno kazen (ki je po mojem mnenju premajhna). Drugače pa... ja - tako, kakor moramo iti kadilci prižgat cigaret tja, kjer je dovoljeno, tako gredo lahko tudi nekadilci tja, kjer se ne sme kaditi, če jih tako zelo moti biti v istem prostoru s kadilci. Oboji imamo/imajo svodobno izbiro. In zato je tukaj samo vprašanjke strpnosti in tolerance. Če smo lahko kadilci toliko potrpežljivi (pustimo izjeme, seveda), da ne prižgemo cigareta na avtobusu, medtem, ko se peljemo iz enega kraja v drugega, potem naj bodo tudi nekadilci toliko strpni, da bi se lahko zavedali, da če so na prostoru, kjer se SME kaditi, potem lahko tam slej ko prej pričakujejo kadilca. Ki bo kadil, seveda. Svodobna izbira nekadilca pa je, ali tam bo ali tam ne bo.

IZVIRNO SPOROČILO: primoza
Drugače pa kadilci samih sebe ne vohajo

Kar sploh ni res. Seveda se vohamo. Razlika je samo v tem, da se tega vonja slej ko prej navadimo in da nes sčasoma ne moti več. Vohamo pa se.

IZVIRNO SPOROČILO: domci
naj kadijo IZKLJUČNO V SVOJIH STANOVANJIH in ZASTRUPLAJO SAMO SEBE.

Naj se potem v zakon doda še člen, da moramo imeti stanovanja neprepustno zaprta in da moramo imeti na oknih in vratih filtre. Za vsak primer... če bi ravno kdo stal pod mojim oknom in s kom klepetal, tačas, ko jaz zračim...

IZVIRNO SPOROČILO: anonimen
bodite pa vi toliko uvidevni in olikani, in ne vozite otrok v gostilno....

Tudi to bi znalo biti res. In če že ne - že dolgo nisem videla gostilne, ki ne bi imela nekadilskega predela. To, da ni ločen ustrezno, je res, ampak to pa ni pristojnost kadilcev, temveč države, ki (do sedaj) za to ni ustrezno poskrbela. In posledično je logično, da si gostinci niso delali dodatnih stroškov s pregraditvami. Če že obstaja jamranje, kakšni zmaji smo matere, ki kadimo vpričo svojih otrok in to po možnosti še v lokalu - koliko boljše pa ste potem tiste matere, ki samo zaradi lastne sebičnosti (beri: HOČEM popiti kavo v lokalu, ne doma, čeprav jo imam doma tudi) vozite otroke v zakajene lokale, pa čeprav vnaprej veste, da so taki in da tam ne boste mogle storiti popolnoma nič? Jaz ne vidim bistvene razlike v tem, katera je kakšen zmaj...

IZVIRNON SPOROČILO: plenicka
tudi mamice si kdaj zaslužimo usesti v lokal in spiti kakšno kavico, čaj ali sok in poklepetati s kakšno prijateljico...

Se popolnoma strinjam. Družabno življenje se NE konča, ko imaš otroka. Ampak poleti ima ogromno lokalov mize tudi zunaj, torej je po moji logiki sedenje zunaj logična odločitev človeka - nekadilca, ki se ne želi zadrževati skupaj s kadilci. Vsaj jaz bi tako naredila, če bi bila nekadilka: sama bi se umaknila, ne pa, da bi podila kadilce od nekod, kjer imajo zakonito pravico biti, sedeti, piti, klepetati ali karkoli pač že. Pozimi pa... hmm... ali v tiste neugodne vremenske razmere (ne izpostavljajte, prosim, letosšnje zime, ker to ni zima) peljete otroke ven samo zato, da greste v lokal? Jaz ne. Zakaj bi moral otrok zmrzovati (če ne drugje, pa vsaj na poti do lokala in potem nazaj domov) samo zato, da jaz z nekom popijem kavo in poklepetam? Ni potrebe. Ne zanj, ne zame. Kavo popijem doma, ljudi povabim na obisk na toplo (ali pa grem jaz k njim - topel prevoz je pred blokom), poklepetam po telefonu ali MSN-ju in, v končni fazi, če že moram ven - počakam, da pride domov Kamikaza in se za kofetkanje zmenim takrat, ko grem lahko brez otrok. Kar se mi zdi pošteno do vseh.

IZVIRNO SPOROČILO: anonimen
prideš k zdravniku in te najprej vpraša če kadiš, potem si pa pečen mater, od raka do hemeroidov ali pa zobobola, vse po vrsti te matra samo zato ker kadišuser posted image user posted image

To bo to. Najbrž sem bila zato samo 3x v življenju pri zdravnikih in še to v porodnišnici: 1x, ko sem se jaz rodila in 2x, ko sem šla jaz rodit.

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Kar se mene tiče, nisem pisala o javnih prostorih v katerih se lahko kadi. Tam imaš, definitivno, pravico kaditi. Zaenkrat. Zato jaz v take prostore na zahajam, še manj pa vanj vozim svojega otroka.
Moje pisanje se je nanašalo da druge primere, kot npr.
Mirno sedim na plaži meter od morja in se igram s svojim sinom nakar se pred naju takorekoč pred nos usede gospa, noge namoči v vodo, in si prižge enega. Meni nič tebi nič. Je to zate kultura kajenja ali kulturno kajenje?

Pišeš o eni in isti stvari. Javna plaža je (zaenkrat) prostor, kjer je dovoljeno kaditi. V osnovi je torej to enako kakor v lokalu. Poudarjam - zaenkrat.

IZVIRNO SPOROČILO: Mič
Zadnje dni opažam, da me na vsaki kavi sprašujejo, če me cigareta moti user posted image  

Močno upam, da to ne leti name. user posted image user posted image user posted image  Že res, da me na "eni kavi" sploh ni bilo (o tem bova drugič user posted image ), ampak obljubim, da te ne bom nikoli več vprašala, če smem kaditi zraven tebe. Velja? user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu Kuba)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 6:11:03   
Primoza
No koliko se kadilci vohamo bi lahko debatirali v nedogled. Jaz se kot reden kadilec škatlice na dan močnih cigaret nisem vohal, sklepam da je pri drugih prav tako. Ker vonja, ki se ga navadiš sploh več ne zaznaš. Tudi "prekajena" oblačila me takrat niso motila. Tako da je potrebno nehati kaditi potem pa debatirati o vonju in ne vonju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 7:10:48   
srki
Tista o pritožbi o gnoju je pa res huda no. A zdaj bomo mi, ker pač nekomu ne ustreza smrad, premaknili kmetijo nekam na osamljeno mesto? Ali pa če se tisti, ki ga smrad moti, preseli drugam. Zakaj bi se moral samo eden prilagajat. Najbolje, da vse kmetije izolirajo, tiste pa, ki jih kmečki gnoj moti, dajo v neke odišavljene prostore, da se revčki ne bodo zastrupili z amoniakom......

V Ljubljani tudi velikokrat smrdi, po čem že? Pa zaradi tega ne bom nehala hodit v službo in verjetno še veliko drugih tudi ne.

V lokal grem včasih tudi z otrokom, pač ne pijačo s kolegico in če se v njem zadržim 15 minut, se mi še ne zdi takšna katastrofa, tako zame, kot za otroka.

In avtorici teme bom točno to napisala, kar si ni želela: Tudi zrak je onesnažen in nevaren, pa ga ravno tako vdihavamo in z otroci hodimo na sprehode.

Glede smrdečih cunj: jih pač opereš, tako kot vse druge.

Raho, user posted image  za tvoje razmišljanje!


(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 8:24:04   
Jutra
IZVIRNO SPOROČILO: srki
Glede smrdečih cunj: jih pač opereš, tako kot vse druge.


Ajauser posted image  Jaz vsakič operem vse cote, ko pridemo domov nasmrajeni od cigaretnega vonja. Ampak plašča pa ne morem prati, jaken pa tudi ne vsak danuser posted image

Ker se izogibam javnih prostorov, ki so zasmrajeni, mi cot ni treba prati vsak dan oz. po enkratni uporabi. V nasprotnem primeru bi bila v to prisiljena. Posledica: hektolitrov več porabljene vode za pranje, pa tone več detrgentov... Pa cote bi zguncali v enem mesecu, pa bi morala kupovati nove.





_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 8:44:40   
Magi*
kot bivša kadilka lahko zagotovim, da v času kajenja tudi meni ni smrdelo. mi pa zdaj toliko bolj.


ne gre mi pa v glavo kako se kadilci (tole ni odgovor tebi primoza) v glavnem slepite, da je kajenje enako škodljivo kot npr zrak, ki ga vsi vdihujemouser posted image  normalno, da je svet okoli nas onesnažen, a vseeno je verjetnost, da zboliš zaradi slabega zraka v našem mestu precej manjša od tiste, da zboliš zaradi dolgoletnega kajenja. ker pa se negativni vplivi na naše zdravje med seboj seštevajo (ali celo množijo, potencirajo) je seveda odvisno tudi kaj sicer storite za zdravo življenje. ali se zdravo prehranjujete, ali se dovolj gibljete (po svežem zraku), ali kadite, ali prekomerno pijete...ja in tudi genska zasnova.

ni rečeno, če ste pri rosnih 27. zdravi, da boste tudi pri 45 letih ali pa kasneje. zase vem, da bi želela doživeti visoko starost, vendar v zdravju. zato pač razmišljam malo bolj daljnosežno in ne le: "jaz jem vsak dan iz konzerve, buljim v TV cel dan, nič ne športam in me še ni ubilo, hahaha".

glede pravic kadilcev in nekadilcev pa pomislite na vaše otroke, ki so izpostavljeni cigaretnemu dimu in nimajo svobode izbire. njihova pljčka se šele razvijajo in v tem obdobju se naredi največ škode. to je vaše "darilo" njim.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 8:51:45   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

kot bivša kadilka lahko zagotovim, da v času kajenja tudi meni ni smrdelo. mi pa zdaj toliko bolj.


Mi je znano user posted image . Sploh pa je samoozdravljenje vsake odvisnosti osebni korak naprej. Seveda, če človek ne poje zaradi tega po pet tablic čokolade na dan user posted image user posted image .

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 8:54:09   
Marogica
Mogoče to, kar se zasmrajenih cot tiče: jaz jih ne perem nič bolj ali manj pogosto/poredko, ker jih obesim ven, na zrak. In te cote ne smrdijo po čikih, ne po hrani, ne po ničemer. Enako naredim s plašči in jaknami.

V Švici je to stalna praksa, saj so toliko osveščeni, da ne trošijo in ne onesnažujejo vode za vsak pasji drek. Očitno se mi pozna dolgoletno bivanje v CH.

Lep pozdrav in prijetno diskutiranje še naprej

"nesramna" kadilka

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 8:58:22   
Anonimen
Meni pa cigarete ne smrdijo, čeprav sem iz strastne (1-1,5 škatlice na dan)postala družabna kadilka (s kolegico, ob kavici, mogoče 1-2x tedensko enega)user posted image

Mi pa ene zadeve niso jasne: Pa kaj za user posted image  silite nekadilci v zakajene lokale? Izogibajte se jih, tako kot sem se jih jaz, ko sem se odločila, da neham kaditi.
Je pa res, da se pretirano zakajenih lokalov še sedaj izogibam, čeprav ven hodim siiilaaa redko (kakšna popoldanska kavica s kolegico). Vsi pa vemo, da je večina lokalov najbolj zakajena zvečer.


(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 9:03:43   
Magi*
med službo skočim na malico. nimam kam drugam kot v zasmrajen lokal. jupiiii. lahko pa seveda izberem dugo možnost in stradamuser posted image

primoza: na srečo sem cigarete opustila brez kakršnekoli travme (očitno že nisem bila strastna kadilka), tudi utehe nisem iskala v čokoladi ali podobnem. dvakratna zmaga torej.

kadilci/kadilke ne razburjajte se toliko, tudi to škodi vašemu zdravjuuser posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 9:09:49   
Kuba
Kerensa kaj citiraš del mojega posta ki je bil namenjen točno določenemu postu in ne kar tako na splošno user posted image  Sicer pa se prav user posted image  ko vidim kako se nekateri tako divje borite za svoje ''pravice pro-kajenje'' in ne uvidite bistva problema in se slepite s tem, da je okolje onesnaženo itd.
Ok, primer: stojim na avtobusu in zraven mene en moški zakadi enega in je taka gužva da se nimam kam umaknit? Kdo je zdaj tukaj nestrpen do koga? Prosim vas ne kvasite neumnosti ko govorite, da je to vaša sveta pravica, ker to ni res... o pravicah bi se dalo napisat cel roman pa ne bomo zdaj o temu... kje je pravica tistega otroka, ki stoji na avtobusu zraven mene in se nima kam umaknit?

Vidim, da se nekatere kadilke zavedate problema in ste toliko uvidevne do tistih, ki jim to ne paše, da jih ne 'silite' s svojimi dimi, to je prava KULTURA KAJENJA V DRUŽBI! user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?