|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naš kuža
19.3.2007 6:45:13   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Shania

user posted image user posted image user posted image

Mišek, ti pa si...sej sem vedla, da problematike ne poznaš, ampak, vseeno sem se nasmejala, ko sem videla, kako prav imam user posted image user posted image  Pa daj, preberi si kaj sploh pomeni vrsta, potem mi pa takšne nesmiselne poste napiši, kot je zgornji. Izbris vrst...user posted image user posted image user posted image


SSJK: Izbris - glagolnik od izbrisati
SSJK: vrsta - kar v okviru celote tvorijo posamezne rastline ali zivali, ki imajo skupne lastnosti in se med seboj razmnozujejo: spreminjanje rastlinskih vrst, iztrebljanje zivalskih vrst ....

Mea culpa, sem mislila, da je samoumevno, da bos dojela, da nezmoznost dodajanja novega genskega materiala, vodi k spremebam, ki nikakor ne bodo podpadale pod tvoje "rodovniske" primerke, pa bodo tudi ti "primerki" odlicen mateial za kastracijo/sterilizacijo.

Edino kar je nesmiselno je tvoje brezrazlozno podsmehovanje izrazom, ki jih uporabljam. No, ce ih sama nisi sposobna razumeti, se ne pomeni, da so napacni, da ne obstojajo in da niso pravilni. Skratka, preden se zacnes drugemu smejat, razmisli vsaj kaj pise in kaj to pomeni. Ocitno ti brez poglobljenega branja ne gre.

Najbolje, da pustimo vse muce nesterilizirane, ja, dajmo jim svobodo. Jih k tebi pripeljem, vsake nekaj mesecev, ko bodo imele mlade? Ja, pa tudi psi...naj imajo svobno možnost izbiranja user posted image ...naj bodo živali, a ne? Čudno le, da jim tega "ne pustimo" s tem, ko jim MI prehranjujemo, ko jih MI k veterinarju vozimo itd. In ponovno, mladiče naj imajo kar non stop, pač, tisti ki bo preživel bo..potem se pa do Turčije, Romunije itd. zapelji (karikiram) pa poglej, kaj se dogaja z mešanci, ki jim puščajo svobodo reprodukcije...Ajoj, si ga biksnila tukaj...user posted image   


Mocno dvomim, da sem ga "biksnila" ker se mi zdi kastriranje/sterilizacija vseh mack/psov... razen rodovniskih, namenjenim za vzrejo nedopustno. Mocno pa tudi dvomim v dobre namene tistega, ki kaj takega predlaga ( in v njegovo zdravo pamet med ostalim).
In kdo ste to vi? Tisti, ki vam je stalo in nasproti tisti, ki im ni stalo? Napacne predpostavke. Tudi med "nami" so taki, ki svoje zivali peljejo k veterinarju, skrbijo za njih in so popolnoma odgovorni "lastniki" zivali. Spusti se z visin "edino parv deklica" in mogoce ti kaj postane malo bolj jasno.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Naš kuža
19.3.2007 7:05:57   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Shania

Še to dodajam: lahko je bi pameten, ko se dnevno ne srečuješ s problematiko zavrženih živali. Mešančkov, veš, Mišek. Ja, tistih, katere bi ti pustila, da se še namnožijo..Kar pomeni, da ti je figo mar, saj so psi po 30 dneh v zavetišču evtanazirani...seštej 2 + 2. Zdaj pa res zaključujem, ker je tole nesmiselna debata z nekom, ki niti ne ve, kaj se dela, na področju zaščite živali, obenem pa odobrava evtanazijo ZDRAVEGA, NORMALNEGA psa. Upam, da so ti vsaj pojmi pri ljudeh bolj razčiščeni.


Ali ti manjka osnovne kapacitete za razumevanje ali si enostavno tako hudobna, da ne zelis razumeti kaj ti nekdo pise. Nikjer nisem napisala, da odobravam evatanazijo, vendar pa razumem, da se nekdo najde v polozaju, ko ne ve kaj narediti, ko ni zmzen, sposoben, ko nima moznosti za prevzgojo psa in se zatece v evtanazijo, za katero se tudi morajo izpolniti nekateri pogoji. Ne evatanzira se vse povprek, tako kot se ne sterilizira ali kastrira vse povprek. Razumevanje in odobravanje nista ista stvar. Ne odobravam pa tvoj izkljucen,podtikajoc in primitiven nacin obnasanja, razumem pa, da drugace ne znas ali nisi sposobna.

In kljub tvojim podtikanjem, ne ne bi pustila, da se zivali prosto razmnozujejo. Tudi za zivali obstoja kontracepcija. Vendar kontracepcija zahteva malo vec truda in dela kot sterilizacija/kastracija. In odgovorne ljudi, ki bodo naredili najboljse za zival. Tvoja fasisticna metoda iztrebljanja z onemogoceno reprodukcijo, pa vsekakor ni dobra za nikogar, razen za iztrebljevalce.

Cudno, da trdis, da so psi po 30 dneh v zavetiscu evtanazirani. Odobravas evtanazijo!!?? Ali so se ustvarili pogoji,  ko je evtanazija, kljub temu, da pes ni agresiven, ko je evtanazija primerna. In ko sestejes 2+2 si na istem kot Klavdija, ki si jo prav zaradi tega tako spljuvala in obsojala. En mesec in ce ni nobenga, ki bi ga hotel, eto ti evtanazija in ti to "prodajas" kot zascito zivali.... Dej zaupaj mi, katero je to zavetisce? Imam pripravljeno prijavo za slednje. Vrhunsko licemerje, toliko obsojanja zaradi evtanazije, kateri tudi sama prikimas po 30 dneh. Klavdija si je sigurno vzela vsaj nekaj vec casa. No, drugi ne bi smeli, ti pa lahko resujes probleme z evtanazijo v imenu zascite zivali, ljubezni do njih, skrbi in vsega pozitivnega - usmrtis zival, ker ni zanimiva po 30 dneh.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Naš kuža
19.3.2007 9:14:16   
Shania
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Cudno, da trdis, da so psi po 30 dneh v zavetiscu evtanazirani. Odobravas evtanazijo!!?? Ali so se ustvarili pogoji,  ko je evtanazija, kljub temu, da pes ni agresiven, ko je evtanazija primerna. In ko sestejes 2+2 si na istem kot Klavdija, ki si jo prav zaradi tega tako spljuvala in obsojala. En mesec in ce ni nobenga, ki bi ga hotel, eto ti evtanazija in ti to "prodajas" kot zascito zivali.... Dej zaupaj mi, katero je to zavetisce? Imam pripravljeno prijavo za slednje. Vrhunsko licemerje, toliko obsojanja zaradi evtanazije, kateri tudi sama prikimas po 30 dneh. Klavdija si je sigurno vzela vsaj nekaj vec casa. No, drugi ne bi smeli, ti pa lahko resujes probleme z evtanazijo v imenu zascite zivali, ljubezni do njih, skrbi in vsega pozitivnega - usmrtis zival, ker ni zanimiva po 30 dneh.


Ti, pa je s teboj vse vredu? Resno sprašujem. Ali si samo tako zagrenjena v življenju, da se spustiš v "prerekanje" z nekom, tudi če zadeve o kateri se delaš tako pametna sploh ne poznaš? Draga moja, ZAKON nalaga EVTANAZIJO zavetiščem, katera ne oddajo psa/mačke v roku 30 dni, saj občina financira zgolj 30 dnevno bivanje psa. Ja?

Seveda ne delajo vsa zavetišča po tem principu, še vedno pa jih je kar večina takih. In tista, ki tega ne delajo, plačujejo oskrbo psa/mačke iz svojega žepa (beri: prostovljni prispevki). Teh pa ni, če ni prostovoljcev, ne? In kaj naj naredijo potem, zavetišča? Naj mačke/spi živijo od lufta? Jaz osebno NE zagovrajam evtanazije, vendar sem ti povedala realno sliko in kaj nalaga ZAKON. In če se psi/mačke nekontorlirano razmnožujejo je psov/mačk v zavetišču PREVEČ.

III. Skrb za zapuščene živali

27. člen


Zagotovitev zavetišča je lokalna zadeva javnega pomena, ki se izvršuje kot javna služba, pri čemer mora biti na vsakih 800 registriranih psov v občini zagotovljeno eno mesto v zavetišču.

31. člen

Vse stroške v zvezi z zapuščeno hišno živaljo plača skrbnik živali. če skrbnik ni znan ali če gre za oddano hišno žival, krije stroške imetnik zavetišča.

če zapuščene živali ni možno oddati, se lahko po 30 dneh od dneva, ko je bila nameščena v zavetišče, usmrti.

Koliko dejstev še rabiš Mišek, da uvidiš, da je tole kar počneš čiščenje nekih tvojih frustracij v temi o kateri ti več kot očitno mariskaj ni jasno. Kdo je zdaj zloben, se jaz sprašujem.

In še enkrat poudrajam: zame evtanazija ZDRAVEGA in NORMALNEGA psa ni sprejemljiva. Pravzaprav je to protizakonito dejanje, pa če se strinjaš ali ne - je pravzaprav vseeno.

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Naš kuža
20.3.2007 11:35:47   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Shania
Ti, pa je s teboj vse vredu? Resno sprašujem. Ali si samo tako zagrenjena v življenju, da se spustiš v "prerekanje" z nekom, tudi če zadeve o kateri se delaš tako pametna sploh ne poznaš?


Hvala za skrb, z mano je vse popolnoma v najlepsem redu. Kako je kaj s teboj, draga moja?
Nisem vedela, da je prepovedano razpravljati o zadevah ce nimas potrdila, da ih povsem poznas. No namesto potrdila lahko uporabimo selekcijo a la Shania: ce se s trinjam s teboj bom poznavalec, ce s ene pa eto, pri vsakem postu bos najmanj enkrat povdarila "da se nekdo dela pameten, pa nic ne pozna".
Tebi za info, risano s flomasterji v barvicah za lazje razumevanje: Vsak od nas lahko debatira, se prereka in pise tisto kar misli. To je eden od nacinov kako ljudje spoznavamo stvari, brusimo argumente, se ucimo, napredujemo... In nekdo, ki namesto da bi argumentirano odgovoril in razvijal debato, javka, kako sogovornik ne pozna tematike, se dela pameten, pa ce je z njim vse v redu, samo pove koliko je v redu z njim in koliko argumentov ima, da bi branil svoja stalisca. Primeni na sebi.

Kar se pa samega poznavanja in razumevanja tice:

Draga moja, ZAKON nalaga EVTANAZIJO zavetiščem...


"31. člen
...se lahko po 30 dneh od dneva, ko je bila nameščena v zavetišče, usmrti. "

Med z zakonom naloženo usmrtitev in dovoljeno možnost usmrtitve je bistvena razlika in ih nikakor ne mores enaciti. Z zakonom nalozeno je nekaj kar si obvezen opraviti in je tvoja dolznost, a “se lahko” je z zakonom dopuscena možnost, da se določeno dejanje opravi, vendar ni obvezno in ne predstavlja zakonske dolžnosti.
Zaradi tega, navedeno ni nikakrsno opravicilo zavetiscem, ki ubijajo zivali po 30 dneh, je pa realno optimalna dovoljena opcija, tako kot Klavdijina odlocitev.

Seveda ne delajo vsa zavetišča po tem principu, še vedno pa jih je kar večina takih. In tista, ki tega ne delajo, plačujejo oskrbo psa/mačke iz svojega žepa (beri: prostovljni prispevki). Teh pa ni, če ni prostovoljcev, ne?


Realna slika. Dodala bi prostovoljcev ali donatorjev.

In kaj naj bi naredila Klavdija ce nima denarja za strokovne nasvete za prevzgojo psa, ce si ne more vzeti casa, nima pogojev, možnosti in potrebnih lastnosti za prevzgojo psa? Ga pripelje v zavetisce, da ga evtanazirajo po 30 dneh. Ali bi lahko zivel, ce bi Klavdija imela dovolj denarja, da plačuje za oskrbo psa. Koliko je res Klavdijin postopek ( ker nima pogojev) tako razlicen od postopka zavetisca, ki nima pogojev?  Mogoce pa, da je zavetiscu to moralno dopustno, ker je to zavetisce, a “Klavdijam” ni moralno dopustno, ker so samo “Klavdije”...
Ko bos nasla povezavo in ujela paralelo, ti bo povsem jasno o cem pisem. Bolj enostavno ne znam razloziti. Mea culpa. Mea maxima culpa.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Naš kuža
20.3.2007 12:12:48   
Anonimen
Anonimna, kako je kuža?? Si ga peljala na snegeca? user posted image

Lp

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Naš kuža
20.3.2007 12:22:18   
Njuškalo
Anonimna,mene tudi zanima,kako je s kužkom?
Shania pa Mišek,vidve pa dejta že nehat..jaooo.Mišek,ti večkrat začneš kakšno fajn debato, napišeš kaj zelo pametnega,pa se ponavadi to sprevrže v prerekanje in dokazovanje ,kdo ima prav.Brezveze.Pametnejši odneha.user posted image Tole res nima več smisla.Shania ti je svoje povedala,ti pa tudi,tako ,da zdaj res ne vem več,v čem je smisel.user posted image No,ampak,če se vama še kar da..se ne pustita motit...user posted image

< Sporočilo je popravil Njuškalo -- 20.3.2007 12:23:37 >


_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Naš kuža
20.3.2007 12:34:10   
Shania
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo
Shania pa Mišek,vidve pa dejta že nehat..jaooo.Mišek,ti večkrat začneš kakšno fajn debato, napišeš kaj zelo pametnega,pa se ponavadi to sprevrže v prerekanje in dokazovanje ,kdo ima prav.Brezveze.Pametnejši odneha.user posted image Tole res nima več smisla.Shania ti je svoje povedala,ti pa tudi,tako ,da zdaj res ne vem več,v čem je smisel.user posted image No,ampak,če se vama še kar da..se ne pustita motit...user posted image


Ne, meni se res ne da. Sem pa opazila, da ima rada vedno prav, zato odstopam.

Anonimna, tudi mene zanima, če še vedno "zmagujete"? Kako ste?

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Naš kuža
20.3.2007 12:50:38   
Anonimen
Ooooo punceee, daaaaaaaaaaaaaaaan user posted image user posted image user posted image !

Ma mi smo 100% bolje kot prej. Naš kužolin je rabil samo pozornost, pa je čist prerojen. Od takrat niti enkrat ušel. Zjutraj ga zunaj najprej počešem in vmes se vse lepo zmeniva, pol se malo bockava na dvorišču, pol greva na sprehod, pol ga dam v vežo, kjer je ves čas, razen če hoče ven, vmes ga hodiva z malim gledat in mali je ves navdušen nad njim (čustva so obojestranska user posted image ) in se pogovarjat, zvečer greva še enkrat na sprehod. V soboto pa  smo šli na sprehod vsi. Ata je imel na skrbi user posted image , jaz pa kužolinota. Je blo čist kul.
V glavnem kužolin je očitno zadovoljen, saj ne uide niti če so dvoriščna vrata odprta user posted image user posted image user posted image !


(odgovor članu Shania)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Naš kuža
20.3.2007 12:51:59   
Njuškalo
Ful dobro!user posted image Upam,da vam bo šlo vedno tako super,kot sedaj!user posted image

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Naš kuža
20.3.2007 12:53:23   
Shania
Suuuuper, ej! Ma, res sem vesela! user posted image  Ja, pozornosti je bilo premal, če jo je bilo pa včasih veliko...user posted image  Glavno, da ste se poštimali in, da uživate. Upam, da sta se tudi z možem pomenila in, da ni več ogenj v hiši.

Uživajte in radi se imejte!user posted image

lp,
Shania

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Naš kuža
20.3.2007 15:55:27   
Anonimen
Super, sem prav vesela, da je zdaj vse ok.. user posted image user posted image

(odgovor članu Shania)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Naš kuža
20.3.2007 21:23:33   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo
....Tole res nima več smisla.Shania ti je svoje povedala,ti pa tudi,tako ,da zdaj res ne vem več,v čem je smisel.user posted image No,ampak,če se vama še kar da..se ne pustita motit...user posted image


Posebnega smisla zares nima, lahko bi pa imelo. Skoda je ne izkoristiti moznosti za dopolnjevanje in prevetritev svojih stalisc, misli in idej, ker se edino tako rojevajo se boljsa stalisca, bolj izpopolnjene ideje in misli.

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Naš kuža
20.3.2007 21:45:01   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Shania
....Sem pa opazila, da ima rada vedno prav....


Za razliko od tebe, mar ne ? user posted image user posted image user posted image   Ti naravnost obozujes ko nimas prav.user posted image user posted image user posted image

Ce je potrebno opravicilo, ga imate vsi komplet, vendar se temu kometarju nisem hotela odreci. Pravzaprav, nisem se mu mogla upreti user posted image

< Sporočilo je popravil Misek -- 20.3.2007 21:49:55 >

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Naš kuža
20.3.2007 22:20:01   
Pupica
Jaz ti lahko dam več vidikov ...

naš kuža je uhajal ko smo ga dobili. Ni važno kaj in kako, ona je ušla.Nekega dne je letela po ulici z 8 metrsko zajlo za sabo, na koncu pa pol plotauser posted image dons mi je smešen, takrat mi ni bilo.user posted image

dejstvo je bilo, da je bila doma v hiši na samem, in je z še eno psičko vsako jutro odšla na "sprehod" v gozd za 2 uri. Saj smo mi tudi zraven gozda, ampak tu so lovci pa sprehajalci pa vse. In smo imeli boje, da bi oz.da smo jo naučili da je ostala doma.
Kako?Bila je "tepena" ja ampak VEDNO s cajtng papirjem ali kakšno drugo šumečo stvarjo (in ne bolečo!).Potem je bila pa še pri 6 mes sterilizirana.Tako se je vse skupaj nehalo.
Danes uide le če je moj mož doma, drugače ne.On jo samo vpraša ja kje si pa bila. Jaz še vedno vzamem šumečo stvar, ker me je strah kje je ko jo ni, da je en bi kdo povozil, da se ne bi stepla, da je ne bi kdo ustrelil.Tako kot si rekla.Pes mora bit doma. Probejte s sterilizacijo/kastracijo.


Uhajanje...pri nas je ušla od vsepovsod. In moj je delal ograje, pa pasico, ... pa je ograjo preskočila, tam kjer ni bilo ograje se je pognala dol (cca.3m), pod pasico je skopala luknjo, zgizla deske in ušla.Nč ni pomagalo.Sedaj je v hiši.In je mir.

Praviš da ga ne bi dala na ketno. Torej nisi sprobala vsega.Daj ga na verigo, naj bo dovolj dolga. Ko boste vi doma pa naj bo obvezno spuščen.

Če ga ne boš dala na verigo si lahko res očitaš, da nisi sporbala vsega.
Je pa res, da sem jaz v tisti njeni najhujši dobi dobila za sprobat ovratnico na daljinca.Ob pasjem neprimernem vedenju na daljincu sprožiš neprijeten dražljaj za psa.No tista zadeva nam ni delovala, ker je bila pokvarjena, tako da ti ne morem reči ali  pomaga ali ne. Pozanimaj se in sprobej.

in tretjič, ko so vse možnosti izčrpane, ko ne veš več kako naprej.Bodi razumna, to namreč naj bi bili ljudje.Daj ga drugim ljudem, če ne preneseš, da bi se vračal k tebi in ti paral srce, ga dajte uspavat. Ni pa vreden tvojega zakona. Z možem naj bi bila do konca življenja, pes pa nima ne vem kakšne življ.dobe.

Odločitev je pa na tvoji strani.Jaz se zaradi tega defin.ne bi kregala z ljubljeno osebo.


LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Naš kuža
21.3.2007 8:05:45   
Anonimen
Ojoj Pupic@@@@@@!!! Ne ne in še enkrat ne! Veriga ne! Bog ne daj tista ovratnica user posted image , ma na kraj pameti mi ne pride in uspavat ga tudi ne dam! Sej sem poštimala, preberi, vse se da rešit.

Glede zakona je pa tako. Kako imeti rad človeka, ki pretepa svojega psa. Sorry, pr men to brez kreganja ni zlaufalo. Lahko si zatiskaš oči, toda s tem sprejmeš še večji del krivde. Jaz možu ob vsaki priložnosti govorim, kak naj bi bil njegov odnos do psa in da se tako, kot je on delal z psom, nikakor ne dela. In če ni sposoben drugačnega ravnanja, naj se mu popolnoma odreče. Od sedaj naprej zanj skrbim samo jaz. Delam na tem, da bo tudi mož začel razmišljati drugače, do takrat, pa bom gledala najn z drugačnimi očmi.

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Naš kuža
21.3.2007 8:10:16   
Anonimen
cel kup nasvetov imate, za druge seveda,
pa vem, da ste nekatere samo navidezne ljubiteljice živali,
fuj

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Naš kuža
21.3.2007 9:03:35   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

cel kup nasvetov imate, za druge seveda,
pa vem, da ste nekatere samo navidezne ljubiteljice živali,
fuj





Dobro,da si tako poučena...user posted image user posted image
Kakorkoli že,anonimna je itak po svoje uredila in jaz samo upam,da jim bo šlo tako naprej.Kar se tiče kreganja z možem glede živali...jaz bi se tudi kregala,če bi imela tak primer.Odvisno,koliko so ti živali pomembne,ali jih sprejemaš kot člana družine ali le kot privesek za občasno preganjanje dolgčasa.

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Naš kuža
21.3.2007 20:20:49   
Anonimen


Praviš da ga ne bi dala na ketno. Torej nisi sprobala vsega.Daj ga na verigo, naj bo dovolj dolga. Ko boste vi doma pa naj bo obvezno spuščen.

Če ga ne boš dala na verigo si lahko res očitaš, da nisi sporbala vsega.
Je pa res, da sem jaz v tisti njeni najhujši dobi dobila za sprobat ovratnico na daljinca.Ob pasjem neprimernem vedenju na daljincu sprožiš neprijeten dražljaj za psa.No tista zadeva nam ni delovala, ker je bila pokvarjena, tako da ti ne morem reči ali pomaga ali ne. Pozanimaj se in sprobej.





Ojej....ojej...

user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil caffee -- 21.3.2007 20:22:12 >

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Naš kuža
21.3.2007 20:34:18   
Anonimen
Ne, sej ne morem iti mimo tega, ne da bi napisala par stavkov...

IZVIRNO SPOROČILO: pupic@

Jaz ti lahko dam več vidikov ...



Kako?Bila je "tepena" ja ampak VEDNO s cajtng papirjem ali kakšno drugo šumečo stvarjo (in ne bolečo!). 
Kolkor mi je znano ima pes samo za 5 minut kratkoročnega spomina. Če ga kaznuješ v cca. 5 minutah si bo (mogoče) zapomnil kaj sme in kaj ne. Za kasnejše sankcije se pa psu niti slučajno ne sanja zakaj je bil kaznovan.

Uhajanje...pri nas je ušla od vsepovsod. In moj je delal ograje, pa pasico, ... pa je ograjo preskočila, tam kjer ni bilo ograje se je pognala dol (cca.3m), pod pasico je skopala luknjo, zgizla deske in ušla.Nč ni pomagalo.Sedaj je v hiši.In je mir. Res ne razumem kako lahko naredite hišo, pasice pa ne...Torej: se naredi betonska plata, v beton se ulijejo tudi železni drogovi na katere se pritrdi močna žičnata oz. jeklena ograja. Čez vse se pa naredi še streho. Da pes ne leži na betonu se naredi še lesen podest in pasja uta, ki mu nudi zavetje....Da si ne drzne katera reči "to je pa drago in veliko stane"!

Praviš da ga ne bi dala na ketno. Torej nisi sprobala vsega.Daj ga na verigo, naj bo dovolj dolga. Ko boste vi doma pa naj bo obvezno spuščen.

Če ga ne boš dala na verigo si lahko res očitaš, da nisi sporbala vsega.
Je pa res, da sem jaz v tisti njeni najhujši dobi dobila za sprobat ovratnico na daljinca.Ob pasjem neprimernem vedenju na daljincu sprožiš neprijeten dražljaj za psa.No tista zadeva nam ni delovala, ker je bila pokvarjena, tako da ti ne morem reči ali  pomaga ali ne. Pozanimaj se in sprobej. Mislm...tukaj se pa rajši vzdržim komentarjev.

in tretjič, ko so vse možnosti izčrpane, ko ne veš več kako naprej.Bodi razumna, to namreč naj bi bili ljudje.Daj ga drugim ljudem, če ne preneseš, da bi se vračal k tebi in ti paral srce, ga dajte uspavat. Ni pa vreden tvojega zakona. Z možem naj bi bila do konca življenja, pes pa nima ne vem kakšne življ.dobe. Zakaj se pa odločate za psa oz. domače živali?! Če ni po vaših merah in željah pa: dejmo ga kastrirat/sterilizirat, dajmo ga evtanazirat, dajmo ga oddat, dajmo ga podtaknit, dajmo ga od doma,...Sej je samo žival a ne?!

Odločitev je pa na tvoji strani.Jaz se zaradi tega defin.ne bi kregala z ljubljeno osebo. Seveda. Zaradi ene čist navadne živali pa res ne!


LP



Pa še nekaj: odnos človeka do živali se kaže tudi v odnosu do sočloveka.

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Naš kuža
21.3.2007 20:52:40   
Anonimen
Draga Pupic@,
in ti misliš, da boš z nasiljem rešila vse??!!??!! Mislim ne, si ti sploh normalna? Al res nimaš srca? Se ti boga živalca ne smili, ko tako žalostno gleda?? Jaz psa nisem nikoli udarila, nikoli ga ne bom.. Dovolj je samo kreg,pa še to se mi pes zasmili, ker prav vidiš, kakšne boge učke ima.. Z verigo pa tudi nič ne boš rešila, to je zame mučenje.. Če se strinjate, ali ne.. Zame je mučenje.. Pes potrebuje gibanje in z verigo je ne bo imel dosti..
Lahko pričakujem,da bo tvoj pes enkrat nekoga ugrizno..Zakaj,se pa vprašaj sama!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Naš kuža
21.3.2007 20:56:54   
Shania
Mislim, zadržala se bom podrobnejšega komentiranja, ker me enostavno srce zaboli, ko vidim, kaj nekateri pišete in o tem govorite, kot o nečem, kar je okej.

Bom rekla takole; caffee in Gorazdova sta ti dobro odgovorili in se lahko le strinjam.

Kako lahko nekomu svetuješ uporabo teletakta? Kako lahko zavržeš žival, samo zato, da se izogneš kregu, z ljubljeno osebo?



_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Naš kuža
22.3.2007 10:44:22   
Anonimen
Pupic@,
ugotovila sem,da je tvoj user posted image alergičen na vašega psa.. in kaj boš sedaj? ga uspavala tako kot si predlagala anonimni?? 

(odgovor članu Shania)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Naš kuža
22.3.2007 10:49:00   
Naja31
Kako lahko zavržeš žival, samo zato, da se izogneš kregu, z ljubljeno osebo?


Jaz bi rekla, da zato ker zna ločiti med živalijo in človekom. In človek,v tem primeru njena ljubljena oseba, je njena prioriteta. Edino pravilno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Naš kuža
22.3.2007 11:16:58   
Anonimen
Naja31, nima vsak rad živali, vendar niti ne rabi psa vzet, če ga ne misli negovat kot svojega družinskega člana!! Pes bo vedno s teboj, kar za človeka bolj težko rečem... Pa vsak ima svoje mnenje,lepo da si ga izražila, vendar se jaz s tem ne strinjam..

LP

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Naš kuža
22.3.2007 12:00:12   
Shania
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Kako lahko zavržeš žival, samo zato, da se izogneš kregu, z ljubljeno osebo?


Jaz bi rekla, da zato ker zna ločiti med živalijo in človekom. In človek,v tem primeru njena ljubljena oseba, je njena prioriteta. Edino pravilno.


Jaz pa ne bi ravno tako rekla. Kregu se da izognit tudi na drugačen način, ne samo s tem, da se znebiš živali. Tudi jaz imam ljubljeno osebo, imam pa tudi psa, zato vem, kaj govorim. Ja, ločim ljudi in ločim živali. To pa ne pomeni, da z živalijo ravnam po prepričanju, "ah, saj je samo žival!" in jo zavržem, ko se ne znam/morem/hočem pogovorit.

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?