|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikci in pikice
6.6.2007 18:19:22   
madela
Ojla!

Binabona,ko že govoriš o kruhu,jaz za našega tamalega kupim merkatorjeve žemljice(že pakirane). Na deklaraciji ne piše nič takega,kar nam nebi odgovarjalo. No sedaj bo spet drugače,ker imamo pozitivno pšenico.
Za ostale kruhe pa je tako,da vsi vsebujejo ali mleko,ali sojino moko ali lecitin,al pa ima najmanj 10 E-jev user posted image
rni kriuhi pri nas  odpadejo,kot sem že napisala,merkatorjeve žemljice pakirane. Sicer sta 2 E-ja,ampak nobene druge take sestavine.

Sem pozabila prejšnjič napisat,ker sem bila toliko jezna: končno so nam pojasnili zakaj tamali oteka. Rekli so tako,da je kot dojenek imel težave s kožo pri stiku z alergeni,sedaj ko se alergija slabša in je tudi več alergenov,so pa lahko tudi znaki drugačniuser posted image  Glavni vzrok pa bi naj bil latex in moramo takoj menjat vzmetnico in vse izdelke,ki ga vsebujejo user posted image A pride katera na obisk,ko se rešim Latexa user posted image ,namreč ostala bom brez sedežne oziroma skoraj vsega oblazinjenega pohištva user posted image . Res ne vem kaj naj storim,za jogi sem bila danes v trgovini in sem rekla,da bi imela takega samo s peno,pa mi prodajalka reče,ja gospa to so bolj nižjerazredni jogiji,a ste prepričani user posted image  Najraje bi jo klofnila user posted image
Sicer pa sem danes SPET ,že tretjič oddala prošnjo za dodatek za nego. Držite pesti,da ga dobimo. Sicer pa se bom tokrat pritožila,če dobim spet zavrnjeno!

Punce,tiste ki greste v kratkem na morje,lepo se imejte!

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Pikci in pikice
6.6.2007 20:39:38   
Natali07
Binabona saj ni nujno kupovati samo tistih kruhov. Nam je diatetik rekel naj samo beremo deklaracijo kaj kruh vsebuje in če ni mleka je Ok. Pa seveda da ni cel kup E-jev. Jaz kupujem Jelenov kruh, ker vem da ni notri niti mleka niti soje. Krjavlov kruh ne vsebuje mleka in soje, vsebuje pa kromper za katerega menim da je za našega malčka alergen in ga zato ne kupujem. Na spisku so pa omenjeni kruhi samo zato, da za začetek vsaj veš kaj kupiti, pa še tako je težko kupovat. Tako, da sem jaz kar kupila pekač za kruh in ga moram samo še sprobat in bom veselo pekla kruh, saj bom tako edino 100% kaj vsebuje.

Madela- a na tatex je alergičen. to pa ni fino. Pa kaj rečejo zakaj se alergije vedno znova ponavljajo nove in ne minejo??? Tega je mene najbolj strah.user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Pikci in pikice
7.6.2007 11:21:39   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: Natali07

Madela- a na tatex je alergičen. to pa ni fino. Pa kaj rečejo zakaj se alergije vedno znova ponavljajo nove in ne minejo??? Tega je mene najbolj strah.user posted image



Natalii07,ne povedo nam skoraj nič,še tisto kar vem,moram 100x vprašat,da se dočakam odgovora. Pri tamalem so pri treh mesecih odkrili alergijo na mleko,vse ostalo bi naj bilo negativno. Držali smo se stroge diete,pa se kjub temu spisek alergij pri sinu,tako zelo veča. Praktično na vsakem testiranju se najmenj en alergen doda. Saj ravno zato že tako zelo nestrpno pričakujem bioresonanco. Pri uradni medicini je tako že znano,da nas ne bodo pozdravili,tukaj pa imamo to možnost.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Pikci in pikice
7.6.2007 19:45:32   
binabona
Ojla

Jaz se prijavim pa čist pozabim. Sem nekam zmedena zadnje čase, me pomlad trka user posted image .

Madela: doktarji so pa res zakon a neuser posted image ?! Kaj pa vzmetnice proti pršici, kaj te vsebujejo lateks? Glede na zadnje izvide mislim, da si popolnoma zaslužite dodatek. Včasih pomaga če poleg vloge napišeš kakšno udarno pismo, kako vlagate prošnjo že tretjič pa nič, kako je nepošteno in neskladno z pravicami....
Hvala za info o kruhu.

Natali07:terapevtka mi je rekla, da zaradi razdraženega črevesja in imunskega sistema otrok razvija alergijo za alergijouser posted image . Zato je potrebno izogibanje pogostih alergenov dokler telo ne obnovi moči.

Uživajte

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Pikci in pikice
7.6.2007 22:14:54   
madela
Binabona,sem takoj ko smo dobili izvide šla brskat na net za temi dormeo vzmetnicami,pa so sestavljene iz hidrolatexa,tako kot tudi veliko večina drugih. Bolj ko ne se mi zdi,da se iz tega izdelujejo jogiji,oziroma polnijo. Nekaj sem našla,kjer je polnilo samo hladno stiskana pena,sam moram poiskat drugo trgovino,ker ga tam ne bom kupila,so me preveč razjezili.
Vlogo sem pa že oddala,pa sem poslala samo izvide,upam da jim bo to dovolj,drugače pa sledi pritožba,ker mam tega dost.
Že dolgo nisem nič vprašala,a ste že konec z bioresonanco? Pa kakšni so rezultati? Kar požiram izkušnje vas,ki jih že imate in se seveda veselim z vami.

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Pikci in pikice
8.6.2007 21:21:36   
binabona
Večer

Danes je našauser posted image nekam težko zaspala, ne vem kaj je -mogoče lunauser posted image .
Madela: jaz službeno veliko sodelujem z zavarovalnicami, ministrstvi za socialo in zdravstvo..., pa vem, da dosežeš samo če se pritožiš. To ti toplo priporočam, škoda bi bilo, da to izpustiš iz rok.

Mi imamo v službi jogije-v bistvu je spužva, dobiš jo v vsaki firmi, ki tapicira sedežne ali pa v Simp`s trgovini, Sanolabor mogoče in še kakšni z medicinskimi pripomočki. Verjeno imajo tudi kaj za alergike na latex. Mogoče je za vprašat.

Mi smo zelo dobro. Koža je že lepa, nič več suha-ne uporabljamo nobenih krem, občasno ji še zažarijo lička za cca. 30 min. in nato se koža zopet umiri. Po mojem čisti še ostanke, tako kot je rekla terapevtka, da bo.

Zdaj pa se bliža tudi vaše testiranjeuser posted image .


zima07 kako ste. A ste že opravili kakšno terapijo, ste imeli kaj reakcije.

Lepo se imejte in se beremo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Pikci in pikice
8.6.2007 23:47:55   
zima07
zima07 kako ste. A ste že opravili kakšno terapijo, ste imeli kaj reakcije.


Ja, opravili smo prvo terapijo-poudarek je bil na gljivicah (presenetljivo, obicajno je potrebno zaceti s psenico, no pri Brini ni bilo tako..); Reakcija?! Ne vem, ali je to reakcija na terapijo, lai se enostavno cisti, glede na to, da smo ravno dobro zaceli z dieto...Ja, lahko recem, da je koza po obrazu spet malo slabsa, tudi srbi jo se kar, je pa lazje, ker smo na to pripravljeni, ima rokavicke, jo mazemo...Naslednja terapija v ponedeljek...Bom porocala...Zdaj grem pa spat, zadnje case malo slabse spimo-ne vem, ali ji je vroce, ali jo samo srbi ali pa je enostavno prej lacna?! V glavnem, grem izkoristit cas, ki ga imam...

Lahko noc!

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Pikci in pikice
11.6.2007 8:27:05   
binabona
Zdravo dame

Da se malo javim. Mi smo po starem. Pridno uvajamo hrano, predvesm sezonsko sadje in zelenjavo, naša pupika do zdaj ni imela nobene reakcijeuser posted image user posted image user posted image .

Kako pa ste kaj vi?

Mi gremo v petek na morje, pa me malo skrbi to vremeuser posted image . Globoko upam, da ne bo dežjauser posted image .

Se še kaj javim pred odhodom na počitnice.

Pa pa

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Pikci in pikice
12.6.2007 9:33:13   
Kaštrun
ojla punce!

malce pozno sem vas opazila, pa vseeno upam, da ni prepozno user posted image  naši Lučki se je "alergija", ki še vedno ni potrjena ker čakava da naju pokličejo na testiranje na Jesenice, pojavila pred cca. 5imi tedni. zdaj je stara 7 tednov. najprej pikice po obrazu - noro in skoraj grozno za pogledat - potem po vratu - še bolj grozno - in potem naprej po celem telesu. na dežurni mi je dala spisek hrane ki jo lahko jem (vse brez mleka in jajc) in Lučki se je koža 100% izboljšala. tako da sva tudi midve "tisti revi", ki spadava med "diabetike". ampak ni panike. dokler dojim se pač merkam samo jaz. mi gre pa že pošteno na živce, ker jem samo eno in isto, pa še to npr. samo krompir, riž, kruh, polento... bljak...user posted image

je katera prosim tako dobra, pa mi napiše kako poteka testiranje na alergijo pri tako majhnem otroku in ali je potrebno ostati takrat v bolnici? hvala!



_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Pikci in pikice
12.6.2007 11:39:47   
madela
Pozdravljena NinaF user posted image


Ni ni prepozno,da se nam pridružiš,pravzaprav smo vesele vsake,ki se na novo pridruži in si malo izmenjujemo izkušnje o naših alergikih.
Sicer pa mi je žal,da ste tudi vi med tistimi revčki,ki se ubadate z alergijo. Pri nas se je tudi pokazalo zelo hitro,takoj po dopolnjenem 1.mesecu. Koža je bila enaka-katastrofa,pikice in krastice,so mu prekrivale kožo,po celem telesu. Seveda smo tudi mi dobili podatke,da gre verjetno za alergijo in tako sem,takrat še samo jaz,pristala na dieti(sem samo dojila) Meni je bilo tako mučno,ker imam namreč zelo rada mleko in mlečne izdelke,pa sem nekako pregurala celih 11 mesev kar sem dojila.
No midva sva akal na testiranje nekje 2 meseca. Kako to poteka: Najprej vas bo pregledal zdravnik in vas malo povprašal o reakcijah na koži,potem pa bo malček dobil v desno ali pa levo roko pikice(take čisto majčkene-toliko,da predre kožo) in na te pikice bodo dale kapljice alergenov. Vsaka pikica je en alergen. Počakat bosta morala 20 minut,da se vidi reakcija na koži,da se potem določi,če alergija je ali je ni.
Ker pa ti testi velikokrat niso najbolj zanesljivi,se ponavadi odločijo še za odvzem krvi in naredijo krvno preiskavo-izvide dobiš čez en mesec po pošti. No vsaj pri nas je bilo tako. Nismo pa nikoli ostali v bolnici zaradi testiranja.
Želim vam,da dobro opravite in naj bo alergij čim manj ali pa sploh nič.
Zgoraj si lahko prebereš malo o bioresonanci,ki baje zelo pomaga.Mi gremo v ponedeljek končno tja-prvič in upam,da se končno rešimo alergij po skoraj treh letih user posted image

Še enkrat lep pozdravljena med nami in oglasi še se kaj1!

< Sporočilo je popravil madela -- 12.6.2007 11:43:08 >

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Pikci in pikice
12.6.2007 21:26:22   
Natali07
No se še jaz mal oglašam, smo zadnje čase bol potepinskiuser posted image .

Tudi mi šibamo na morje v soboto ali nedeljo. Komaj čakam in kar naprej naročam lepo vreme.

NinaF - od začetka so diete težke, ampak kasneje ko se navadiš, pa nekako gre. Jaz sedaj sploh ne pogrešam več mleka in jajc. Sama si pečem tudi piškote, pa palačinke, pa marmeladke domače z dovoljeno margarinco..... Veš saj se da. Tudi jaz sem v začetku jedla smo riž pa testenine, ker kromperja nisem smela (je tud alergičen na krompir).

Kar se pa testiranja tiče, je pa tako kot ti je opisala Madela. Testiranje je ambulantno razen v primeru, da se koža ne počisti čisto in si ti mnenja da želiš testiranje takoj ali pa svetovanje glede nege kože, ti pediatrinja napiše na napotnico , da lahko otroka sprejmejo v bolnico in v tem primeru greš takoj v bolnico in si tam eno noč ali dve in stestirajo otroka. Mi smo bili samo ambulantno so delal kožne teste in nato vzeli še kri, kolegica pa je bila v bolnici. Kožne teste pa delajo na mleko in jajca in samo če izrecno hočeš še kater drug alergen, če misliš, da ima še na kaj alergijo.  Po testiranju pa boš na Jesenicah dobila tudi napotnico za diatetoka in on ti bo razložil kaj ne smeš jesti in kaj lahko, in tudi kako se kaj priprvai in kje dobiš recepte. jaz zase vem, da se po pogovoru z diatetikom začela uživat bolj raznovrstno in pestro hrano kot pred tem.

Tolk, za enkrat. Lepo se imejte pa čim manj alergij.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Pikci in pikice
13.6.2007 7:39:47   
binabona
Jutro

NinaF pozdravljena, lepo, da si se nam pridružila. Na začetku je dieta kar naporna nato pa se navadiš. Mi smo odkrili alergijo ko sem nehala dojiti, zato mi ni bilo potrebno imeti stroge diete. Mi je pa terapevtka na bioresonanci svetovala, da naj se oba z partnerjem izogibava mleku in mlečnim izdelkom, ker alergen lahko vstopa tudi po dihalni poti. Zdaj ne jemo nič iz mleka, imam pa slabo razvado-sladkarije. Dobiš pa tudi čokolado brez mleka, piškote, rižev ali sojin sladoled...Moj dragi tako nikoli ni bil ljubitelj mlečne hrane, zato je kar vesel, da tega ni več na jedilnikuuser posted image . Lahko si narediš plačinke, cmoke, svaljke... vse brez jajc in kravjega mleka.

Jaz sem zadnjič pekla palačinke brez glutena. Iz ajdove moke, amaranta in koruznega škroba. Bile so prav njami. Moram poskusiti še kakšen recept iz tiste knjige, ki sem jo omenjala.

Punce kaj je v zraku?! Naša user posted image je čist "divja". Zvečer nikakor zaspati(beri:vstajanje, kotaljenje po postelji, plezanje, smejanje....), ponoči se mi zbuja in vstaja v posteljici, danes zjutraj pa se je zbudila že ob 5.30 uriuser posted image . No seveda zdaj spi-jaz pa-srfamuser posted image . To mi ni delala niti prve dni po odhodu iz porodišnice. Upam, da bo na morju bolje, drugače bo kriza.

Jaz pakiram že 1 teden, pa še kar nimamo vsega. Bolj ko premetavam te cunje in ostalo kramo bolj mislim, da rabimo še kaj-noro. Vedno vzamem vse živo sabo potem pa samo v kopalkah bluzim po kampuuser posted image .

Včeraj sem kupila še kremo za sončenje od Eucerin-a. Mi je farmacevka zagotovila, da je najboljša. Doma jo imam že od Ilrido, pa je dobila malo rdeča lička ko sem jo namazala. No saj mogoče ni bila krema kriva-kaj ko nikoli ne vešuser posted image . Je hvala bogu hitro izginilo.  

Punce se še beremo do petka.

Imejte se in naj se še katera pridruži med nas čveke.



(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Pikci in pikice
14.6.2007 11:44:36   
Kaštrun
Tak lep sprejem ste naredile. user posted image  Se ne zgodi pogosto tukaj gor. Je ponavadi ena skupina ki se drži bolj zase in tudi če kaj vprašaš je kar praznik, da ti kdo lepo odgovori. Ampak to je že drugo... Še enkrat hvala punce.

Ja, ta dieta je zame res full težka, ker imam mleko in mlečne izdelke full rada. Najbolj mi je težko, ker sem zjutraj in popoldne obvezno spila veliiiko skodelico bele kave, tako za "pocrklati". Pa ravno mlečni gres sem se navadila nazaj jest (ga od otroštva nisem) in mi je bil noro dober. Potem pa "poka". Nič več "ničesar". Jem res bolj kruh, krompir in polento, no pa od mesa puranji file. Od sladkega si naredim eno pecivo v katerega dam namesto mleka vodo in od jajc samo rumenjak, pa od sadja borovnice gor potresem. Si pa nikoli nisem mislila, da bom lahko zdržala brez čokolade!!! To sem prav ponosna sama nase. user posted image  Pa po pravici povedano je tudi ne pogrešam. Raje bi dala nevem kaj za en sladoled. Ampak saj bo.

Glede testiranja se mi naša Lučka že zdaj smili. Si sploh ne predstavljam, da jo pikajo po rokicah jaz pa vse to gledam in poslušam kako joka. Se mi že zdaj srce trga. Ampak vse za zdravje. Saj potem jo hitro potolažiš. Me pa preseneča, da je potrebno tako dolgo čakati na ta testiranja. Mogoče bo na Jesenicah prej kot na Pediatrični? Pa potem še toliko časa na izvide. user posted image

Natali07 in binabona vidve pa veliko stvari poznata, ki ne vsebujejo mleka in jajc. Mi lahko prosim povesta npr. kje se kupi "rižev sladoled" oz. čokolada brez mleka? Jaz sem zasledila npr. v DM-u samo stvari brez glutena in pa kupila sem si sojino mleko v dobri veri, da bom lahko vsaj s tem kaj mleka nadomestila. Ampak to sojino mleko mi ni zanič, prav gnusi se mi. Grozen okus ima! user posted image

Hvala in izkoristite sonček!

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Pikci in pikice
14.6.2007 17:37:47   
Natali07
NinaF- Najprej ti svetujem, da dokler ne veš ali je alergična na jajce ali ne, da ga ne uporabljaš. Naš je alergičen potrjeno na mleko in jajčni rumenjak, na beljak pa ne, pa mi ga je zdravnica kljub temu odsvetovala. In posebej po jajcu je naš dobil grozne rdeče mazolček po obrazu.

Rižev sladoled sem zasledila v Leclerku - banjica je pa limona, pomaranča. Drugače imaš pa v Merkatorju - hipermarketih sojin sladoled. No jaz za enkrat nisem probala ne enega ne drugega, sem se odločila da zamrznem zmikasane malo sladkane jagode in se vsake toliko časa malo posladkam. Ja boš rekla jagode - saj vem da so alergene, ampak meni je diatetik svetocval da jih probam in če nima Urban težav po njih naj jih tudi jem vendar pa v zmernih količinah.

Kar pa se tiče čokolade pa lahko ješ 75% čokolado. Dobiš jo skoraj v vsaki trgovini. Vendar zopet le kak košček in ne cele tablice. Tudi te nisem še probala, ker na vsaki ki sem jo imela v roki piše, da so lahko prisotne sledi mleka in jajc. No saj dejansko tega ni notri, lahko se pa zgodi, da je, zato je raje ne jem, ker naš je občutljiv že na zelo male količine. Pa še čokolde niti ne pogrešam.
Če imaš rada margarino lahko ješ GEA - 40% maščobe - so pa težave z njo pri peki, ampak če se želimo sladkati se vse da user posted image

Testiranje- pa ni tako boleče kot si predstavljaš. Ko dajo alegen in ga malo prešpiknejo, otrok še opazi ne. No naš se sploh ni zmenil. Večji problem je bil, ko so mu jemali kri, tam pa je jokal kolikor se je dalo.

Na jesenicah bo sigurno prej. Mi smo bili na testiranju po 14 dneh oz še prej od dne ko sem poklicala. Na pediatrični pa bi prišli na vrsto čez 1,5 meseca. Jaz sem dobila že krvne izvide prej, kot bi prišla na pediatrični šele na vrsto za kožne teste. Mislim, da na Jesecicah prednostno vzamejo dojenčke.

Tolk na hitro, sedaj pa šibamo še mal na sončka in upam, da ni več tako vroče.
Lepo se imejte.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Pikci in pikice
14.6.2007 22:21:01   
binabona
ojla

Mi smo končno spakirali. Joj kok je tegauser posted image . Jutri pa veselo na morjeuser posted image . Upam, da bo naša user posted image  pridna med potjo in bo lepo sprejela spremembo okolja.

NinaF-jaz imam rada riževo mleko, z okusom vanilije je prav dobro. Ravno tako je dobro ovesno mleko. Veliko receptov dobiš na med.over.ned forumu tema alergije. Na tej strani dobiš tudi recepte od Karmen Mlinar. So brez mleka, jajc, pšenice in še nekatreih pogostih alergenov. Veliko izdelkov dobiš v MaxiMarketu, Kalčku-BTC, Jablani-BTC, Špar... Moram priznati, da je meni lažje ker sama nisem na dieti. Tudi jaz sem oboževala mlečne izdelke, predvsem jogurte in ostale mlečne jedi-mlečni riž, gres...Vse to si lahko pripraviš na riževem mleku. Zadnjič sem naredila palačinke z riževim mlekom, brez jajc in celo moj dragi-ki jih drugače ne poje, je bil navdušen nad njimi in je rekel, da so boljše kot z običajnim mlekom. Veliko čokolade dobiš v trgovini Rustika v BTC-ju.

Tudi meni se je moja pupika malo smilila ko so ji jemali kri iz žile pri 5 mesecih, ampak se da preživeti. Kar je treba je treba. Saj je hitro mimo.

Madela-držim pesti za bioresonanco in upam, da boste dobro opravili na testiranju. Prepričana sem, da boš imela že veliko pozitivnih stvari za povedati, ko se bomo vrnili iz morja.

zima07-dobro opravite terapije in ob reakcijah naj te ne skrbi-večje kot so bolj terapija deluje.

Natali07-dobro krmarite in čim manj alergijskih reakcij vam želim.

Klepetajte še naprej in se vzpodbujajte-saj veste-lepo je če nisi sam.

Se slišimo in beremo čez tri tedne.

Držite pesti za dobro vreme.

En velik in prisrčen pozdrav

binabona in Hana

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Pikci in pikice
14.6.2007 23:00:44   
madela
Samo nekaj bi vprašala,ker vidim,da vse uporabljate riževo mleko. Nam so ga namreč prepovedali,ker vsebuje lecitin. No in ta snov bi naj bila kao v jajcih. A nimate nobenih težav s tem mlekom,tiste,ki imate alergijo tudi na jajcauser posted image

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Pikci in pikice
14.6.2007 23:54:29   
zima07
Pozdravljene!

Tako, da se se jaz malo javim...Smo veliko bolje, koza lepsa, sicer je nekja pikic in flekcov se prisotnih-posebej po obeh terapijah je bilo slabse (upam, da to res pomeni, da deluje..)...v ponedeljek imamo se tretjo terapijo, potem gremo pa na morje in bo izgleda ena terapija ostala za cas, ko se vrnemo...

Binaboba, hvala za lepe zelje, lepo se imejte na morju...fino da greste kar za 3 tedne...mi imamo tezavo, ker moj user posted image  ne more dobiti vec kot dober teden dopusta, tako da bova z  Brino verjetno sami podaljsali uzivanje na morju-dopustovali bomo na Hvaru in mi je res skoda po enem tednu domovuser posted image ...

NinaF, dobrodosla med namiuser posted image  !

Madela, do sedaj mi se nihce ni prepovedal rizevega mleka-meni so rekli, naj se izogibam sojinega, ki je tudi mocno alergeno...tezko pa recem, ali imamo po rizevem kaj reakcije-odkar smo uvedli dieto smo sicer veliko boljsi, nekaj poslabsanj pa pripisujem bioresonancni terapiji-upam, da upravicenouser posted image ...

Nic, toliko zaenkrat, grem pocasi spat, zadnje case sem zjutraj ubitauser posted image ...

Pozdravcek vsem! Lahko noc!

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Pikci in pikice
15.6.2007 8:44:22   
Natali07
Binabona in zima07 uživajta na morju in v ponedeljek pobegnemo tudi mi. Se že veselim in Urban z mano.

madela - jaz sama ne uporabljam riževega mleka saj vsa peciva, palačinke delam kar na vodi in tako ne vem kater licitin vsebuje. Lahko ti povem le to, da je meni diatetik razložil da obstajajo trije lecitini.
1. jajčni - ki ga ne smem uživati niti jaz in kasneje tudi Urban ne
2. sojin - ki ga jaz lahko uživam, Urban pa ne (čeprav se izogibam tudi temu, ker ugotavljam da ima alergijo tudi na sojo)
3. repični - ki pa ga lahko uživam jaz in ko začne Urban jesti ga lahko uživa tudi on.

A ja, drugače je pa meni diatetik svetoval, da naj kar sama pripravim riževo ali ovseno mleko. 10 dag riža skuhaš do polovice, zmešaš v mešalniku dodaš pol litra vode in mleko je pripravljeno. Za okus lako dodaš koncentrat jabolčnega soka ali vanili sladkor. Enako ovseni napitek, le da tega kuhaš samo kako minuto in že miksaš.

Upam, da sem ti kaj pomagala.
Uživajte, pa se še kaj beremo pred morjem.

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Pikci in pikice
15.6.2007 16:45:38   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: Natali07

madela - jaz sama ne uporabljam riževega mleka saj vsa peciva, palačinke delam kar na vodi in tako ne vem kater licitin vsebuje. Lahko ti povem le to, da je meni diatetik razložil da obstajajo trije lecitini.
1. jajčni - ki ga ne smem uživati niti jaz in kasneje tudi Urban ne
2. sojin - ki ga jaz lahko uživam, Urban pa ne (čeprav se izogibam tudi temu, ker ugotavljam da ima alergijo tudi na sojo)
3. repični - ki pa ga lahko uživam jaz in ko začne Urban jesti ga lahko uživa tudi on.

A ja, drugače je pa meni diatetik svetoval, da naj kar sama pripravim riževo ali ovseno mleko. 10 dag riža skuhaš do polovice, zmešaš v mešalniku dodaš pol litra vode in mleko je pripravljeno. Za okus lako dodaš koncentrat jabolčnega soka ali vanili sladkor. Enako ovseni napitek, le da tega kuhaš samo kako minuto in že miksaš.

Upam, da sem ti kaj pomagala.
Uživajte, pa se še kaj beremo pred morjem.



No za ta repični lecitin pa res prvič slišim! Drugače pa mi imamo prepovedano,kao vse,kar vsebuje lecitin.
Pa vse imate toliko receptov in predlogov za pripravo hrane,pa da so vam tako svetovali dietologi. Ne vem od kod ste,sam meni so v Celju dali samo spisek prepovedanih jedil,zraven pa nekaj živil,ki jih lahko. Za vse ostalo pa sem se morala sama znajti,nekaj sem našla na netu,nekaj pa sem sama mučkala domauser posted image .
Hvala za ta recept za riževo mleko,ga bom čez vikend poskusila naredit,pa da vidimo kako nam uspe.

Tiste,ki greste na morje-UŽIVAJTE V POLNO! Pa seveda,naj vam bo vreme prijazno.

Mi pa veselo odštevamo,še tri dni in gremo na bioresonanco. No res,da bo sedaj samo testiranje,ampak vsaj začelo se bo končno nekaj dogajat.

Pa,pa....pa še enkrat hvala za recept,sporočim kako mi bo uspelo.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Pikci in pikice
15.6.2007 22:42:04   
zima07

Mi pa veselo odštevamo,še tri dni in gremo na bioresonanco. No res,da bo sedaj samo testiranje,ampak vsaj začelo se bo končno nekaj dogajat.


Madela, kdaj in kje imate bioresonanco?

Pozdravcek,

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Pikci in pikice
16.6.2007 16:16:56   
madela
Zdaj v ponedeljek gremo prvič in sicer v Rogaško. Zdaj bomo imeli samo še testiranje,potem nekaj dni diete nato pa veselo na delo. Tako si želim,da bi uspelo.

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Pikci in pikice
17.6.2007 3:12:52   
zima07
Tako si želim,da bi uspelo.


DRZIM PESTI! user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil zima07 -- 17.6.2007 3:13:20 >

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Pikci in pikice
17.6.2007 18:41:15   
madela
Hvala Zima07.
Bom jutri zvečer že lahko malo več napisala kako je zgledalo! Upam pa,da ne bodo odkrili alergije še na več stvari,kot jo imamo sedaj prepovedano,ker res ne vem kaj bom kuhalauser posted image

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Pikci in pikice
18.6.2007 16:31:20   
URŠA K.
Živjo!

Moja punčka je stara2,5 leti. Alergijo na mleko so ji ugotovili pri 3-h mesecih, ko smo jo mogli peljat k dežurnemu, ker so ji močno zatekle noge, roke in ušesa.(pikice po obrazu in telesu pa je imela že od rojstva, babca in zdravnica pa sta rekli da se koža še čisti;ampak 3 mesece?? meni se je zdelo čudno, ampak jaz takrat nisem niti pomislila na alergijo).Ko je začela jesti Pregomin se je koža izboljšala, ampak včasih je prišel dan ko je bila koža katastrofalna.
Odločila sem se, da obiščem znanega dermatologa(nevednica sem mislila da obstaja zdravilo).Ne boste verjele, dermatolog mi je rekel da to ni nič, naj kar vse je(stara je bila okrog 5 mesecev), res pa mi je dal nekaj dobrih nasvetov glede negovanja kože, s čim in kako jo umivat, izogibat soncu, prat brez mehčalca in vse dvakrat izpirat, samo bombažna oblačila;to mi prej nobeden zdravnik ni svetoval, k izboljšavi njene kože pa je zelo pripomoglo.Ja, človek se kar naprej uči...Kar se pa tiče hrane ga pa seveda nisem upoštevala.
Ker koža še ni bila vredu, so ji pri pribl.7 mesecih naredili kožne teste in poleg mleka ugotovili še alergijo na pšenico, krompir, sojo, jajca.Šok!!!Tudi krompir?Potem sem začela razmišljat kaj ji naj sploh skuham.Prej je jedla špinačo s krompirjem, potem pa se je nekako navadila s polento.Bljek! 
Ko je bila stara 1 leto je imela vročinske krče.Obup.No, čez tri tedne po vročinskih krčih smo spet imeli kožne teste zaradi cepljenja.Cepljenje je bilo bp.Testi so dodatno pokazali še alergijo na pasji prhljaj,mačjo in pasjo dlako.
Ker smo živeli v hiši, pri moji tašči in tastu, kjer imajo psa v hiši smo se mogli odseliti,saj kljub strogi dieti koža ni bila boljša.
Sedaj stanujemo v bloku in koža se je neverjetno izboljšala.Vsakič, ko gremo na kožne teste vrednost Ig pada.Krompir je že negativen, tudi pšenica je močno padla, razen mleko(je tudi malo padlo) je še vseeno zelo visoko.
Ja, kar se hrane tiče še ni tako hudo, kakor takrat, ko reče da bi šla k babici pa ji morem rečt da ne more ker je tam kužek, pa zunaj je treba pazit in ji večkrat obrisat roke zaradi kužkov in muc, pa po soncu ne...včasih je zelo hudo in naporno, ker ji moram toliko prepovedat.Je pa edina dobra stran tega da je bolj zdravo in tudi jaz sem se veliko naučila.


Lp Urša

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Pikci in pikice
19.6.2007 8:31:21   
madela
Urška živijo!

Sem vesela za vas,da vam Ig,tako lepo pada. Držim pesti,da boste kmalu brez diete in jedli vse kar si boste zaželeli. Nam pa za razliko od vas Ig vztrajno narašča in tudi alergij mu zmeraj več odkrivajo,nazadnje smo imeli celokupni Ige 737.

No pa,da malo opišem svojo prvo izkušnjo iz Rogaške. Torej imeli smo testiranje,da odkrijemo še vse neodkrite alergene in smo tudi jih. Odkrili so mu alergijo na popolnoma vse žitarice,vključno z glutenom,pa rižom-vglavnem vsa žita so mu prepovedana. Pri celiakiji,imaš vsaj glutensko dieto-naš pa je še na to alergičen.
Nadalje mi pove,da je alergičen na vso mleko živalskega in tudi rastlinskega izvora-torej tudi riževo mleko ne smemo piti. Mu je naredila test za allernovo,ki jo pijemo,pa jo za silo še hvala bogu prenaša.
Potem imamo pozitivno plesni-glivice.
Sladkor je tudi pozitiven,torej nič sladkega.
Pozitivna je vsa zelenjava in vso sadje,ter tudi svinjsko meso(no tega tako ne sme jesti,zaradi srca,tako da ga sploh nismo dajali) Alergija tudi na vse ribe.
Potem od začimb pa bazilika in piment(kaj sploh je to piment user posted image )

Alergija ima na pivo,vino in konjak user posted image user posted image

Potem je pozitiven tudi klor user posted image ,pozitivni so paraziti in pa nazadnje in skoraj težko izvedljivo je alergičen na vsa akrilna vlakna,laske lutk,na plišaste igračke in na vsa polnila v vzglavnikih user posted image -jaz pa sem par dni nazaj,zaradi alergije na latex kupila nov vzglavnik,pa še tako drag je bil,no vsaj meni 42€

Po testiranju sem malo povprašala,ker ni pokazalo nič na živalsko dlako,pa vem da ima težave kadarkoli jih samo vidi,pa je testirala ponovno in je alergija,ampak ne na dlako,ampak slino,ki pa seveda ostaja na dlaki,ko se žival čisti.

Zdaj se moramo držati stroge diete,potem pa začnemo s terapijami,ki bodo samo pol-urne,da mu ne bi preveč obremenili srca.
Prvo terapijo pa imamo 12.7.,joj kako se bomo načakali. Ampak najbolj pomembnomi je,da so mi dali veliko upanje,da bo ozdravel user posted image

Punce lepo se imejte in se še kaj beremo.

(odgovor članu URŠA K.)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?