|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
19.11.2007 16:22:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sapi)
  Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: endometrioza
20.11.2007 14:11:55   
pogum
Pozdravljene,

še ena nova na forumu. Vas že dalj časa spremljam - od avgusta naprej letos.
Takrat sem tudi sama namreč šla na prvo umetno - do ET vse v redu, potem pa tik pred veselo novico dobila user posted image . Groza, sem rabila kar nekaj časa da sem se pobrala.
Sedaj bla drugič pripravljena na drugo umetno - na pregledu izvedela, da imam endometriozo (problem jajčnik, v katerem je sedaj velika kepa strjene krvi -vsaj tako so mi razložili,predtem bilo na prvI umetni vse v redu). Najprej operacija, nato gremo naprej- je rekel zdravnik.
Sla k svoji g. in sedaj sem na opazovanju.

Če bo treba iti na operacijo, kako dolgo ste čakale na operacijo in kdaj ste potem šle spet naprej na umetne?
Me je strah, zato bom vesela vsakega odgovora.

Pozdravček


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: endometrioza
22.11.2007 16:02:05   
spelka12
Mojcek123 ni me 5 dni pa se vmes takale vesela novička napiše. Ja čestitamuser posted image user posted image user posted image . To je pa res super novica za vse nas. Pa ne še it drugam, malo nas še razvajaj z nosečniškimi znaki. Pleaseeeeee.

Lejla007 čakava decembra, da nama uspe naravno a neuser posted image , pa da dokaževa vsem da se da.

pogum dobrodošla med nami.user posted image user posted image . Če boš šla na laparoskopijo je odvisno od bolnice in vztrajanja tvojega gin., kdaj boš prišla na vrsto. V Lj. se čaka mislim da od 3-6 mesecev, na Jesenicah okoli 3 mesece, za druge bolnice pa user posted image . Koliko si pa stara, pa koliko let že delata na otroku? Punce po op.kar hitro začnejo z IVF, tako da nimaš kaj za skrbet. Leto 2008 bo tvojeuser posted image .
moja lara light pogrešam te! Kam si šla?

Punce ne vem koliko veste, sicer je že dolgo od tega, ampak naša čarna je izgubila svojo user posted image . user posted image user posted image user posted image user posted image

Pri meni čisto nič novega, enkrat v decembru bi mogla do Ribičeve, da vidi kakšno je stanje za nov postopek, pa se mi kar nekako upira.

(odgovor članu pogum)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: endometrioza
22.11.2007 17:01:32   
sapi
spelka12 sedaj po laparoskopiji nama tudi v drugem krogu ni uspelo ... povej kako to, da te je Ribičeva poslala k Rešu ... midva sva se namreč odločila, da če do naslednjega pregleda v februarju ne uspe prosiva za umetno ... sem pri Ribičevi pa me zanima ... kako pa pri njej poteka vse skupaj no, če imaš kako informacijo ... 

sapi

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: endometrioza
22.11.2007 18:06:30   
spelka12
sapi greva na z.s. a j prov?
Ti ga že pošiljam.

(odgovor članu sapi)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: endometrioza
22.11.2007 20:26:33   
lejla007
Hey punce, pozdravljene!

Pri meni nič novega (nažalost), bom pa kmalu postala že siva od tega čakanja user posted image

Špelka - HELLO! Velikokrat se spomnim nate in upam, da si QL user posted image . Drugač pa tko kot si napisala - dokaževa, da gre naravno - NA JURIŠ!!!

Pogum - si si pa izbrala takšen nik, da že v štartu pomeni, da boš pogumno korakala do konca! Glede operacije pa... Jaz sm v Lj. čakala par mesecev. In potem sem imela pol leta po operaciji UZ, kjer je G. videl, da so se ciste vrnile, tko da sva zdaj v čakanju na pošto za IVF. Ti pa ker si že enkrat bila v postopku, boš pa verjetno kar hitro po operaciji na vrsti.

Sapi - veliko sreče, da zagledata user posted image pred februarjem user posted image

Punce pridne bodite, mislim na vas!

LP



(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: endometrioza
22.11.2007 20:35:42   
lara light
Drage moje, globoko opravičilo, da vas tako zanemarjamuser posted image user posted image user posted image , a moja služba...obljubim, da se bom bolj potrudila.
Špelka, si dobro? Vidim, da si neumorna borka, zelo te občudujem!
Koliko novih v klubu najlepših misic endometriozeuser posted image malo heca, upam, da ne zamerite...Mojcek, iskrene čestitke, zares, take rabimo tu!! Super, čuvaj se in nam poročaj, kako si..zelo sem vesela zate!!user posted image user posted image user posted image
Dobrodošle seveda vse ostale!
Vedno mi je hudo, ko prebiram o naših neuspehih, a pač, to nam je namenjeno, to moramo premagat tako al tako!
Ja špelka, tudi jaz se pridružujem ideji v decembru vse nosečke in takoj  medalja user posted image user posted image  v roza al modriuser posted image !!
Veste, v decembru bova z dragim preznovala 10 kratkih let skupaj user posted image  in seveda bi bil dojenček za naju...ni besed, prepričana sem, da bi oba mesec dni samo jokala od sreče...da ne pozabim povedat, v naslednjem tednu greva na razgovor v CSD glede posvojitve. Ne, seveda, da nisem vrgla puške v koruzo, kje pa, saj niti IVF še nisem probala, ampak, poleg svojega, če bi ga imela, bi z veseljem imela še enga, tud dva posvojena. Tako, da se veselim pogovora, a sem se že seznanila o dolgih, predolgih postopkih.
Moram še neki nardit za službo...topel objem vsem, kdaj se vidimo??
Pa pa, LLuser posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: endometrioza
22.11.2007 20:37:57   
spelka12
lejla kdor čaka dočaka user posted image , proti sivim lasem pa poznam super zdravilo uno kaj je že (ma una barva za lase, ko ima Andie Mcdowell al kako v reklami). Moja mami pravi, da je super za sive laskeuser posted image .
Ja tale čakanje pa res ubija, zato pa upam, da nama za miklavža že uspe.

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: endometrioza
22.11.2007 21:01:53   
spelka12
lara vidim te, javi se. A je kaj narobe?

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   [Brisano sporočilo]
23.11.2007 13:48:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu spelka12)
  Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: endometrioza
23.11.2007 14:45:57   
lara light
Draga spelka 12, zgoraj sem se že javila, upam, da sedaj že vidiš odgovor, takoj za lejlo sem...pa sem opazila tvoj odgovor, ki me ni upoštevaluser posted image , sem že bla žalostna...hec, sem dobro, hvala. Danes M in boleče, a se držim vseeno user posted image ..samo da ne bo huje, pa bo tudi ta mesec minil. Javi se mi ti, kako si, načrti za naprej? prosim..
Mojček hvala za tvoje info, ne skrbi, vse bo dobro s tvojo pikico!! pazi nase in hvala za tvoje spodbudne besede nam, ki te želimo čimprej 'posnemati'!!
Prelep vikend,
LL

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: endometrioza
23.11.2007 15:48:50   
sapi
spelka sem ti odgovorila na včerajšnjo e-pošto. Sem dobila obiske pa se ni več izteklo.user posted image

sapi

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: endometrioza
26.11.2007 16:41:01   
spelka12
lara - končno. Sem že poslala sporočilo, ko sem videla tvojega, me je pa že res skrbelo, kaj je s teboj. Pa vidim, da ti kar gre. A z možekom se imata pa že 10 let rada - čestitam vamauser posted image . Verjamem ti, da bi bil user posted image  za vaju najlepše možno darilo. A pa kar na posvojitev ciljata, še boljša novica. A misliš, da bi bila midva pri najinih letih tudi kandidata? Sem že razmišljala o tem pa bom raje še kak IVF prej skozi dala.
No jaz imam pa kmalu roj.dan in si tako kot ti želim ene 3 kile težko darilouser posted image , a mislite, da mi bo uspelo? Upam pa lahko a ne?
sapi dobila in odgovorila, pa veliko sreče vama želim.
Mojcek123 user posted image user posted image user posted image . Joj kako ti privoščim tole pikico, iz vsega srca. Danes imaš 2 pregled in upam, da je vse o.k. Glede zobne paste, bojda je enako, če žvečiš zelišča (iz TV reklameuser posted image )
lejla da ne bom še tebe slučajno med pogrešane dala. Javi se takojuser posted image . Pa kar na z.s. mi en roman napišiuser posted image .

Punce res komaj čakam december, ne vem zakaj ampak ta mesec je za mene magičen.

(odgovor članu sapi)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: endometrioza
27.11.2007 9:19:23   
lejla007
user posted image bejbe!

Kako ste kaj? Zame je bil včerajšji dan v trenutku, ko je poštar prinesel pošto, tako vesel user posted image Dobila sem pošto iz konzilija - JUHUHU!!! Tako da se tudi pri meni stvari premikajo ...

Lara - kar pogumno! Držim pesti, da v decembru dobita darilo - in to za 10 letnico, pa zraven še za miklavža, božička in dedka mraza user posted image

Špelka -user posted image približno tkole sm pa včeraj zgledala user posted image user posted image user posted image

Kako si? Ko bom imela kej več časa, ti  napišem z.s., prav?


Mojcek123 - BRAVO še enkrat user posted image user posted image user posted image Vse bo vredu, boš vidla!


Lep pozdrav tudi vsem ostalim, pa še vedno držim pesti za nas user posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: endometrioza
27.11.2007 13:27:42   
lara light
Drage moje, hvala za spodbudo! Držim pesti za vse..Mojcek, Lejla, spelka12 in ostale..ste z mano..
sem mal slabe volje, ja, sam služba...ma sej bo boljš..
topel pozdravček,
Lara Light

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: endometrioza
28.11.2007 9:29:52   
spelka12
lara zunaj je tak lep sonček, da ne smeš biti slabe volje. Služba ni naš gospodar - no vsaj moj ne. Ti misli na obletnico, na dragega, na ljubezen do vseh, pa na lepe stvari (a si gledala film Moje pesmi moje sanje? Moj najljubši).
Lejla moja, to, jupi, wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, končno se je poštar zbudu. Ti z.s pošljem pa poklepetava o.k.?
mojcek123 kako?

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   [Brisano sporočilo]
28.11.2007 15:39:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu spelka12)
  Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: endometrioza
2.12.2007 16:19:06   
lejla007
Hello! user posted image

Kako ste kaj na malo bolj turobno nedeljo? Vse lenarite, al kaj?!? user posted image

No, jaz sm v novembru dobila pošto za IVF in naj bi celo v decembru že začela user posted image
M naj bi pa prišla že včeraj, pa je še do zdaj ni user posted image Sm kr mal jezna... Vsak mesec, ko sem UPALA, da se ne bo prikazala, je vedno prišla, zdej ko bi pa rada, da pride, je pa ni user posted image
Skratka... Upam, da ste vse ql, da pridno user posted image in da bo mogoče že december NAŠ mesec!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: endometrioza
2.12.2007 18:15:26   
Barachiel
Pozdravljene!

Stara sem 25 let. Prejšnji teden je urolog pri pregledu posumil, da imam endometriozo. Osebno je klical dr. Ribičevo za mnenje in tudi ona je omenila to bolezen (glede na moje stanje). S takšnimi in drugačnimi problemi se ukvarjam že več kot 7 let, vendar me nihče ne jemlje resno. No do sedaj, ko se je vendarle mogoče nekaj premaknilo.  Zanima me, pri katerih zdravnikih ste se zdravile ve in koliko časa ste čakale od prvega pregleda do dejanske laparaskopije in s tem diagnoze?
Namreč jaz grem na prvi pregled k Ribičevi lahko šele 7.1.2008 in še to samoplačniško.
Naj omenim, da še nisem imela namena zanositi, tudi še nisem poskušala.
Sem pa seveda zaskrbljena, saj so mi letos februarja rezali trebuh, ker sem imela notranje krvavitve zaradi razlitega jajčeca. Baje sem imela veliko zarastlin in zlepljene maternico, desni jajčnik in črevo. Že ta operacija je bila šok za moje telo, ampak sem mislila, da bodo  vsaj moje težave izginile. No temu ni bilo tako, kvečemu se je vse skupaj le še poslabšalo.  Imam tudi grozne bolečine (stalno se mi ponavljajo vnetja mehurja-tudi kri v urinu, boleče in močne menstruacije, špikanje v trebuhu, boleči spolni odnosi, napihnjen trebuh... in še bi lahko naštevala).
Hvala za odgovore.


(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: endometrioza
3.12.2007 6:04:56   
lejla007
Spyke, DOBRODOŠLA! user posted image

Joj, se mi je kar temnit začelo pred očmi, ko sem brala tole tvojo izpoved user posted image

In eno operacijo si potem že imela? Naj ti povem mojo izkušnjo... Osebna G. je na UZ opazila, da imam endometriome (čokoladne ciste) na obeh jajčnikih in me takoj poslala v Lj. (kakor jaz vem, glede endometrioze, najbolj pohvalijo dr. Tomaževiča in dr. Voglerja). Tam sem opravila še en UZ in dobila navodila, naj se naročim na laparoskopijo. Čakalna vrsta je bila takrat okrog tri mesece in na mojo nesrečo je bilo vmes še poletje, ko ne delajo, tako da sem bila na vrsti šele oktobra (lani). Ciste so se mi pa nažost ponovile, tako da sva sedaj v čakanju na začetek IVF-a.

Sama imam res bolj probleme z jajčniki, so pa tukaj punce, ki imajo podobne težave kot ti - boleče menstruacije...

Jaz ti močno želim, da boš kmalu na vrsti, ker vem kako to čakanje ubija!

Javi se še, kako ti gre, jaz bom pa mislila nate...

papa



(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: endometrioza
3.12.2007 9:36:17   
lara light
Spyke, dobrodošla! Jaz sem poskušala s homeopatijo, bioenergijo, čaji, kopelmi, zdravo prehrano, .. vse to zelo pomaga pri vnetjih in verjetno ublaži napredovanje endometrioze.

lejla007, a že imaš datum za k dr. Rešu? Pa spelka12, si se že naročila? Jaz imam datum 10. januarja, pa da vidmo, kdaj se začnem špikat...
Vsem en lep  teden user posted image
lara light

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: endometrioza
3.12.2007 9:53:47   
spelka12
Uf ne morem verjet, kolk novic.
Spyke dobrodošla user posted image . Meni so že pri 18 sumili endometriozo in na laparo nisem čakala, ker sem bila že čisto na koncu. V bolnici sem ostala 2 meseca, hude bolečine, priklopljena na infuzijo in protibolečinske.
No drugače sem pa isto kot ti v zadnje šla k Ribičevi po navodilu mojega g.(seveda samoplačniško), ona me je pregledala in čez 2 meseca sem imela že laparo.
Drugače imam iste probleme kot ti (bolečine, boleč spolni odnos, suhost nožnice, špikanje v jajčnikih in v trebuhu, nenormalne user posted image ), nimam pa vnetij mehurja in krvi v urinu. Boga si user posted image  user posted image .
Mislim, da te bo Ribičeva pri vseh teh bolečinah sigurno spravila prek vrste tako kot je mene. Upam, da ti kmalu uspe priti do lapare. in da se bolečine umirijo. Pa piši nam še naprej, da vidimo kaj ti bodo rekli.
lejla007 a te čakanje na user posted image  že ubija? user posted image  ko jo rabiš je pa ni a ne? No upam, da je ne bo, pa da bo IVF lepo propadel, grem lahko jaz namesto tebe.
lara moja kadar vidim tvoj ime mi kar srček poskoči user posted image . K Rešku moram poklicat en teden pred user posted image , ampak ker je to konec decembra in on je bojda takrat na dopustu ga bom klicala takoj januarja, potem bomo pa videli a grem že januarja po špike al šele februarja.
Jaz navijam za januarja in bom zelooooo žalostna, če se mi vse skup prestavi za 1 mesec.
A ti pa že kar 10.1.? Prima user posted image user posted image user posted image . A to imaš šele 1 razgovor? Joj super, vesela sem za vaju.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: endometrioza
3.12.2007 9:55:27   
Barachiel
Ja, sem imela operacijo na desnem jajčniku, vendar zaradi razlitja jajčeca. Do sedaj pa mi sploh nihče ni omenil endometrioze (čeprav sem zaradi bolečin redno skakala od enega do drugega zdravnika). Seveda sem poizkusila že veliko alternativnih metod (bioenergetiki, zeliščne kopeli, posebni zvarki, ....) Samo če ne veš točno kaj ti je potem hodiš po slepi ulici. Ker jaz sem se bolečih dva tedna dolgih, močnih user posted image navadila, za ostale bolečine so me vedno prepričali da so normalne, tako da sem se vedno orientirala na mehur (ker so ravno te bolečine tudi najbolj izstopale). No sedaj, ko sem pa končno prišla do urologa, mi pa ta seveda nič ne najde, ker vzrok očitno tiči drugje. (sem tud prebrala da se endometrioza širi na bližnje organe, velikokrat tudi mehur)
Meni je dr. Tršinar (urolog) priporočil dr. Ribičevo in jo tudi sam poklical. Vendar je tudi ravno čas veselega decembra zato pacientov žal ne sprejemajo več.
Sem pa brala na netu, da so bolj strokovnjaki na tem področju dr.Ribič-Puceljeva, Dr. Tomaževič in dr. Vogler.
Če sem vas prav razumela, lahko laparoskopijo potem opravim kjerkoli??? Vendar če so ti trije zdravniki specialisti, jaz sploh ne bi upala h komu dugemu....
Kakšne pa imate izkušnje potem (kje, pri kom, kako...)  z laparoskopijo?

< Sporočilo je popravil Spyke -- 3.12.2007 10:00:48 >


_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: endometrioza
3.12.2007 10:06:27   
spelka12
Drugače imam g.na Jesenicah. dr.Sredanovič. On me je operiral v prvo in sem še kar zadovoljna z njim. V drugo me je operiral T.Tomaževič v Lj. in se mi je zdel super. Vse ti zelo lepo razloži (tega na Jesenicah ni bilo), svetuje ti kako naprej in tudi po lapari. te spremlja. No v četrto me je op. Ribičeva, ona mi je bila pa od vseh najboljša. Je stroga in ti pove vse tako kot je, kadar to rabiš. Drugače pa sočustvuje s tabo in je super za pogovarjat. Če greš na pregled k njej ti predlagam, da tam ostani in naj te še ona operira.

Kako naprej po diagnozi? Jaz sem ostala samoplačniško pri Ribičevi. Moj g. me sploh ne vidi več, samo kadar mora podpisati kaj ali napisati recept.
To je to. Aja drugače pa laparoskopijo izvajajo na Jesenicah, v Kranju v Ljubljani, mariboru - ma mislim da skoraj povsod. Vidim, da si iz gorenjske kot jaz (to gorenjka user posted image ).

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: endometrioza
3.12.2007 11:18:39   
Barachiel
HVALA VSEM ZA TAKO PRIJAZEN SPREJEM!!! ZA VSE VAS DRŽIM PESTI IN UPAM, DA SE VAM URESNIČIJO CILJI IN, DA BOSTE VSE SLEJ ALI PREJ PESTOVALE....

Hvala tudi vsem za odgovore. No ravno prejle sem prejela klic in za pregled pri Ribičevi dobila datum 18.12. user posted image user posted image user posted image   Tudi potem bom vztrajala, da me ona operira, če se bo res  izkazalo, da imam endometriozo. Ali to ona lahko ugotovi že po prvem pregledu?

In res je Spelka12 sem pristna Gorenjkauser posted image


_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.
V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?