|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: endometrioza
8.11.2007 22:12:54   
spelka12
midori pozdravljena.
Če si prebrala mojo zgodbo na prvi strani, potem veš, da sta si najina primera precej podobna (no razen pri starosti me za majčken prekašaš, al pa jaz tebe pri mladostiuser posted image ).
Meni so vsako op.do sedaj rekli, da je vedno možnost, da se ponovi. Zadnjo op.sem imela lani aprila pri Ribičevi in na žalost imam občutek, da se end.spet vrača, ker se bolečine in simptomi spet vračajo. 

Glede zanositve pa takole (to je samo moje mnenje): stara si 31 let, na tvojem mestu bi se v Lj.prijavila na IVF-umetno oploditev. Čakalne vrste so nenormalno dolge in preden greš skozi vse teste, preglede, konzilij lahko mine tudi pol leta ali več. V tem času z lubijem pospešeno slončkajta, jemlji folno kislino in če v tem času ne uspe po naravni poti potem imaš itak še IVF. Pa lahko da je postopek uspešen v prvo ali pa v peto. Kar pa na žalost pomeni, da do tako željenega otročička prideš šele po parih letih.

Vem, sliši se grozno. Jaz sem skozi dala že en IVF in ti moram povedat, da mi niti malo ni žal, čeprav je bil neuspešen. Nekatere moramo pač skozi več preprek kot ostale.

Vedi, nisi sama, če kdaj ne boš vedela kako naprej, če ti bo hudo ali pa če boš imela kakšno vprašanje tukaj smo.

Pa čimveč uspeha ti želimuser posted image user posted image user posted image .



(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: endometrioza
9.11.2007 10:29:30   
midori
lejla in špelka, hvala za prijazne odgovore.

bom še razmislila, se pogovorila s svojo zdravnico, ki je tudi zelo v redu ...

morda pa se vseeno oglasi še katera, ki je imela multidisciplinarno laparoskopijo (več zdravnikov z različnih področij) z odstranitvijo dela črevesja, ker vem, da obstajajo - in pove svoje izkušnje.

bom poročala, če mi bo moja ginekologinja povedala še kaj zanimivega.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: endometrioza
9.11.2007 11:11:47   
midori
pa še to: kako ste prišle k dr. rešu v dravlje? lahko zahtevam napotnico za tja?
gouser posted image user posted image

(odgovor članu midori)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: endometrioza
9.11.2007 15:03:40   
spelka12
seveda lahko.
Greš k svoji g., in se posvetuješ o umetni oploditvi. Povej ji, da bi rada probala pri Rešu in naj ti napiše napotnico. Če boš hitra, boš imela postopek brezplačen, ker je letos dobil dodatne postopke na koncesijo. Ampak vedi, da se pri njemu vse dogaja hitro in ne bo čakanja pol lepa ampak boš lahko kmalu na vrsti.

Tudi meni so izrezali del črevesja pri laparo. E.mi ga sicer ni prežrla, ampak se je že nevarno širila tja. No pa si spoznala še eno sotrpinkouser posted image .

(odgovor članu midori)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: endometrioza
9.11.2007 15:19:51   
lejla007
Špelka  user posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: endometrioza
9.11.2007 23:40:28   
midori
hvala špelka, če se bom odločila za umetno, bom rekla za dr. reša. še vedno pa ne razumem, zakaj je rekla, da se mi E ne bo ponavljala. no, morda mi bo moja zdravnica lahko kaj pojasnila. zdaj po novem itak nisem primerna za umetno, ker je vse ok. user posted image  saj človek ne ve ali bi bil vesel ali zmeden ... če ne bo user posted image , bova pa ostala pri user posted image user posted image

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: endometrioza
11.11.2007 19:47:07   
spelka12
lejla 007user posted image  sem ti že z.s.poslala.
midori veš kaj, uživaj življenje, če pravijo, da se E ne bo vrnila se ne bo. Pozabi na vse, objemi user posted image  in pridno user posted image . Upam, da vama kmalu uspe, pa da dokažeš, da se da.
Midva z lubijam sva se tudi odločila, da bova pospešeno user posted image , ker sva tale mesec čisto pozabila na te stvari. Zdej je pa najin čas za uživanje.
Punce lep začetek tedna.

(odgovor članu midori)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: endometrioza
13.11.2007 15:29:39   
Anonimen
Živjo, punce.
Vidim, da vas je veliko. Jaz sem registrirana prvič, stara 29, aprila v postojni po laparo diagnoza endometrioza - 3 mala žarišča, odstranjena. Do danes seveda ŽAL še ni dveh črtic, ampak upamo dalje. vidim, da vas je veliko, da se podpirate in da vseskozi držite upanje na visoki ravni. Mi2 se trudiva skoraj 2 leti, pa nič.

Upam, da bo med nami kljub malce slabši diagnozi čim več lepih nosečnosti. za malce upanja pa je meni ginekolog dejal, da se v večini primerov ne ponavlja kar takoj ali sploh. tako da - pozitivnost velja. user posted image

(odgovor članu spelka12)
  Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: endometrioza
14.11.2007 14:37:41   
monikap
Živijo!

Se še vam bom jaz pridružila in vam na kratko opisala svojo zgodbo.Za user posted image se trudiva že skoraj štiri leta v neplodnostni se pa zdraviva od januarja letos.Sem pa imela pred tremi tedni laparoskopijo kjer so mi odkrili 5mm veliko endimetriotično žarišče in sedaj sem vsa zmedena saj mi tam niso nič povedali rekli so samo da so našli neke vozličke  ostalo pa se bomo zmenili na posvetu sem pa naročena 26.11.O tem da so odkrili žarišče sem prebrala v izvidu ki je prišel domov.
Sedaj pa me zanima kaj sledi ali naju bodo še pustili da poskusiva po naravni poti ali me bodo dali na IVF?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: endometrioza
14.11.2007 15:31:28   
Anonimen
živjo monika.
kje si pa bila na posegu? posvet imaš v isti ambulanti? po mojem je najboljš, da počakaš v miru na posvet in vse vprašaš. punce tukaj so pa tud že velik skoz dale. očitno pa je, da so postopki različni od kraja do kraja in zdravnika do zdravnika.
vse bo, sploh, če si še mlada. pravijo, da danes skoraj nihče ne ostane brez otrok pri tem napredku medicine. user posted image  treba je sam pozitivno mislit.

(odgovor članu monikap)
  Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: endometrioza
15.11.2007 7:17:45   
lejla007
Monikap in anonimna, DOBRODOŠLI! user posted image

Res nas je tukaj kar precej punc s to težavo, ampak si na RR pomagamo in se vzpodbujamo, tako da dobrodošli še enkrat v naš krog user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: endometrioza
15.11.2007 12:33:31   
monikap
Lejla007 hvala za dobrodošlico user posted image user posted image user posted image .
Anonimna na posegu sem bila v MB kjer se tudi zdravim v ambolanti za neplodnost in ja tam imam tudi posvet in že komaj čakam da pride ta dan saj sem že vsa nestrpna.Res pa je da je današnja medicina že zelo napredovala in to mi daje tudi moč saj vem da mi bo enkrat uspelo.Tudi tebi želim da čimprej prideš do svojega cilja.Kaj so pa tebi rekli po posegu kako naprej?

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   [Brisano sporočilo]
15.11.2007 14:00:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu monikap)
  Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: endometrioza
15.11.2007 16:36:11   
spelka12
Mojcek in monikap dobrodošli punci user posted image user posted image .
monikap, če bi bilo žarišče kritično za zanositev ali tvoje zdravje bi ga sigurno odstranili pri lapari. Mislim, da pri tebi ni bilo panike, ker zdravniki nočejo brezveze rezat ali žgat teh zadevic. Joj a že 4 leta se trudita? A pa vama nikoli do sedaj niso predlagali IVF-ja?
mojcek malo več napiši da bomo vedeli, kako je kaj s tabo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   [Brisano sporočilo]
16.11.2007 10:23:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu spelka12)
  Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: endometrioza
16.11.2007 10:36:27   
monikap
Spelka 12 najprej hvala za dobrodošlico.Ja trudiva se že 4 leta prvo sva poskušala eno leto kar tako brez G ,ko pa ni ratalo sem odšla do svojega G ,ki pa mi je prvo naredil krvne preizkave in Uz kar se je vleklo dobro leto ,nato pa je rekel da izgleda da ni rednih O in mi je prepisal klomifen ter vse spremljal z UZ sem še pa vedno pred O dobila neko hormonsko inekcijo ,ki naj bi še vse to bolj spodbudila nato sem morala naslednji mesec spet na UZ po M da je videl če je kaj ratalo ali ne in nato spet klomifen tako da se je potem tudi to vleklo skoraj leto.Ko je videl da nebo šlo kar tako in mi napisal napotnico za neplodnostno in tako sem začela januarja hoditi v MB kjer so mi prav tako naredili vse krvne preizkav,HSG in sedaj še laparoskopijo mojemu pa seveda spermiogram ki je v redu. Do sedaj še mi IVF niso predlagali bomo pa videli kaj bodo rekli sedaj.
No pa sem nepisala cel romanuser posted image .
Mojcek123 bom stiskala pesti da je tvoja rdečka odšla na dopust za devet mesecev.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: endometrioza
16.11.2007 13:56:22   
rokapi
Glede na to, kako dolgo se s partnerjem že trudita za otroka, bi ti svetovala, da se odločiš in sama prosiš za napotnico za IVF. Jaz sem po treh letih tako naredila in ni mi žal. Še tako je minilo več kot pol leta, da so bile vse preiskave mimo in da sva prišla do 1. postopka (neuspešno).

V poskusu IVF sem šele z ICSI zanosila. To pomeni, da na naraven način z možem skoraj nisva imela možnosti. Če bi čakala še naprej, se kaj dosti ne bi zgodilo, samo leta bi minevala naprej, midva pa bi bila vse bolj potrta.

Vedi, da je po definiciji par neploden že, če v 1 letu rednih spolnih odnosv ne zanosi....
Ne čakaj, ker včasih tudi v IVF postopkih traja več let.

(odgovor članu monikap)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: endometrioza
16.11.2007 14:24:41   
spelka12
monikap se strinjam z rokapi. Zateži jim 100 na uro.
Tudi meni je žal, da nisem šla že prej na IVF. Kmalu bom stara 26, en neuspešen IVF je že za mano in preden mi bo uspelo, bom že 30. Pa to niti ni veliko ampak če ti povem, da bi rada vsaj 3 otroke, je pa kalkulacija že drugačna.
mojcek123, upam, da tvoje user posted image  ta mesec NE BO.

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: endometrioza
16.11.2007 19:41:20   
monikap
Rokapi hvala za nasvet ga bom upoštevala in drugič res zatežila naj me da na IVF saj čakalne dobe so itak ubijalske.
Spelka12 tudi jaz imam željo po treh otročkih sem pa že napolnila 28 pomladi tako ,da bi res rada da se končno vse skupaj nekam pemakne.Držim pesti da vama tudi čimprej uspe da dobita svojeuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: endometrioza
18.11.2007 19:38:44   
lejla007
Punce, user posted image !

Vse vas lepo pozdravljam in vedite, da mislim na vas! Tudi sama sem že zelo naveličana čakanja in privoščim vsaki izmed nas, da čimprej zagledamo user posted image !

Mojcek123, upam da je bil tole tvoj najlepši vikend in da si dobro zaprla vrata user posted image !
Monikap, tudi jaz mislim, da si poskusi čimprej izborit IVF, ker ti lahko iz svojih izkušenj povem, da se načakaš user posted image

Rokapi, a potem si trenutno srečka user posted image ? user posted image
Špelka, kako pa ti kej?

Sama sem pa danes izvedela, da je še ena moja prjatlca noseča... Pa sem FULL vesela zanjo, ampak se mi zdi, da sem spet naredila korak nazaj v svoji glavi user posted image

No, vseeno... Upajmo na najbolše, a ne? user posted image

Uživajte!


(odgovor članu monikap)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   [Brisano sporočilo]
19.11.2007 9:49:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lejla007)
  Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: endometrioza
19.11.2007 11:37:19   
lejla007
Mojcek123, BRAVO! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: endometrioza
19.11.2007 12:01:50   
jazzz27
KAKO ČUDOVITA NOVIČKA!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image PA TOLIKO TRUDA, BRAVO!!! RES SEM VESELA, DA VAMA JE USPELO!!!

TO ŽENSKICE MOJE, DAJMO ŠE, KATERA BO POVEDALA NAJLEPŠO NOVICO!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: endometrioza
19.11.2007 14:07:49   
monikap
Mojcek123 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sem zelo vesela zate res iskrene čestitke ter lepihuser posted image pusti se razvajat.

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: endometrioza
19.11.2007 15:16:11   
sapi
Mojcek123 tudi jaz se pridružujem čestitkamuser posted image user posted image user posted image sem res vesela, da je uspelo naši soborki proti endometriozi ... sploh po tolikšnem času truda .. sedaj pa na veliko uživaj s tvojo pikico...

sapi

(odgovor članu monikap)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.
V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?