|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: trojčki
1.10.2008 14:29:40   
Janya
Joj mogant zgleda da bo vaše spanje kar podobno našemu saj do treh let nismo spali več kot tri ure v kosu. Kar nekaj so se zbujale v joku pa niso hotle jest, samo preverit če sva še živa user posted image . Na srečo  pa naše niso  zbujale ena druge, no za njih bolje zame ni igralo nobene razlike user posted image .
Ja glede igrač karkoli boš naredila četudi bojo doma tri enake igrače se bojo ravsali sigurno, tako da škoda denarja za tri enake stvari. probaj jih navadit na sistem menjave, kot bodo to delali v vrtcu za razne rekvizite.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: trojčki
1.10.2008 17:01:49   
emaa
Boga mogant, pri nas spanje dejansko pomeni, da celo noč to je od 20-7 zjutraj ni piska od njiju. In to že dolgo od Lukovih dveh mesecev, pa Davidovih 3,5, v enem tednu, ko je prišel domov.
Igrače, nekatere imamo po dve, ali pa isti sistem drug model (še posebej pri avtomobilčkih). Pa te magnetne table morata biti dve, ker hočeta hkrati risat. drugače pa kar gre z eno igračo, namensko redko kupim dve, le če je za kakšno posebno, ne predrago stvar res tak ravs. Pa ga ponavadi ni.

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: trojčki
2.10.2008 21:35:43   
mogant
Ne, ne bolni niso, glede tega se nimam kaj pritoževati imam res trdožive otroke... celo leto je minilo brez kakršnekoli bolezni sploh... tri dni po prvem r.d. pa je Gal dobil 6 bolezen, to je do sedaj edino, pa še kar se čudim, da Nik in Tim nista zbolela... ampak ne morem rečt, da zaradi tega kaj slabše spi, ker je bila prej situacija podobna, v bistvu je tiste tri dni z vročino mnogo boljše spal, ker je bil zgleda toliko bolj utrujen.

No lahko rečem edino to, da sedaj še predobro razumem tiste ženske, ki imajo samo enega otroka, ker jaz se po treh letih nespanja (čeprav po tihem še upam, da pri nas le ne bo trajalo tri leta) zagotovo ne bi odločila še za enega otroka in tvegala še nadaljna tri leta nespanja, groooza!!!
Mogoče so mi bili tudi iz tega razloga namenjeni trije otroci hkrati user posted image , vsaj z nečim se lahko tolažim ne.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: trojčki
2.10.2008 21:58:05   
mogant
Ko se pa kregajo za isto igračo zaenkrat še zaleže, če dam vsakemu svojo, potem so vsi zadovoljni, tudi če ni čisto enaka stvar, ali če je druge barve jih ne moti... problem, je ko najdejo kaj novega, ki je samo v eni izvedbi, ali kaj kar že nekaj časa niso vidli (ker se je med tem nekje zgubilo), potem je pa huda kri in ko jaz to vzamem se derejo, da se kar blok trese, bogi sosedje, po mojem se jih sliši še v sosednji blok... ta sistem menjave sem tudi že probala ja, ampak mislim, da so še malo premajhni, ker še meni ne dajo iz rok, kaj šele bratcu, no prej ali slej se bodo že mogli navadit...

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: trojčki
2.10.2008 22:15:17   
tatam
Hojla!Pa ti res ne zavidam tega vašega nespanja:-))Pri nas je blo tudi zelo pestro,ampak sta začela spat okrog enega leta,malo po tistem,ko smo ukinili nočno hranjenje.Sedaj spita od 20-7 ure,če se že zbudita vmes jima dam dudo in spita naprej-ponavadi.Se pa zgodi občasno,da ne zaspita tudi po dve uri nazaj,ampak to je zelo redko!!
Tudi starejša dva-9 in 7 let,sta oba imela ˝motnje˝spanja tam do enega leta.Tak da upam,da se tudi vam v kratkem porihta.Meni ni blo nič hudo z njima,razen to spanje....Je res veliko vredno,če si fajn naspan in spočituser posted image
Kar se igrač tiče je tudi pri nas aktualno to,kar ima v roki drugi!Ampak ker imamo ogromno igrač še od prej niti ne študiram o tem,da bi duplirala...Se bosta že navadla sčasoma,saj trenutno so še malo premajhni za take stvari!Še je čas!! Sicer pa našidva gresta skoraj v vrtec in se bosta mogoče tam kaj navadlauser posted image

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: trojčki
6.10.2008 11:44:23   
pikceva
Pri nas se tudi ni spremenilo, čeprav mata že 13 mesecev :( Upam, da bo to pri korigirani starosti :)

lp

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: trojčki
6.10.2008 12:57:52   
mogant
ma sej meni čez dan tudi ni več hudega z njimi, imajo še kdaj sitne dneve in potem vsi trije plezajo po meni pa tečnarijo, ampak se da preživet... za jest so res pridni, pojejo v 10 min, tako hitro jejo, da jih komaj dohajam, če sem sama.., igrajo se precej tudi že sami, tako, da lahko še kaj zraven naredim... zaspijo uglaven tudi v par minutah je pa res, da jih dava vedno spat, ko so že precej zmatrani...

edino to nočno spanje ne gre in ne gre, še največ problemov dela Gal, se zbudi in ga sploh ne moreš potolažit kar joka in joka, pa ne pomaga, če ga nosiva al, pa če ga dava k nama spat.. ker, če se unadva zbudita uglavnem duda vedno zaleže...
ja tudi jaz upam, da bo tam okrog korigirane starosti enega leta kaj boljše, naši bi po pravilih morali eno leto praznovati šele tam okrog božiča...

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: trojčki
7.10.2008 9:35:10   
GoYa
Ojla,

imam eno vprašanje za vas, ki ste kako leto pred nami user posted image .

Mi smo pričeli z uvajanjem GH, pa me zanima, ali ste ve hranile z eno žlico oba, ali vsakega s svojo? Imam namen vsakemu v svojo posodo dajati hrano, da vidim, koliko bo kateri pojedel, glede žlice pa user posted image . Lažje in hitreje gre z eno.....ne bi kaj dosti komplicirala.
Kakšne so vaše izkušnje?

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: trojčki
7.10.2008 11:21:31   
mogant
Jaz dajem vsem trem z eno žlico že od prvega dne, ne vidim nobenega razloga zakaj bi dajala vsakemu s svojo. Ne razumem niti tistih, ki striktno pazijo, da ne mešajo dud in flašk, zakaj že??, da preprečijo karies do 6 meseca, ko otroci ponavadi sploh še nimajo zob... me zanima kako ga bodo preprečevali, ko bodo otroci postali mobilni in si dude podajali iz ust v usta, pa ne samo med bratci in sestricami, tudi sosedovo bodo dobre, oziroma še najboljše, da ne govorim o prežvečenih igračkah.
Kakorkoli, če bi bila to garancija za lepe in zdrave zobe bi pazila tudi na to, kljub temu, da imam trojčke, da bi si pa delala delo zaradi dela, mi je pa škoda dragocenega časa.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: trojčki
7.10.2008 13:55:53   
pikceva
Oj,

Pri nas tudi nič ne pazimo. Če je kdo sam, ju hrani z eno žlico, če pa sva v dveh ju pa vsak s svojo. Zdaj je pa pri nas nastala nova težava: vsaka hoče imet svojo žlico v rokah in bi rade same jedle, sam pri nas gre na tak način vsepovsod razen v usta.
Karies?!?Ne vem zakaj bi norela. Po moje je prvi pogoj za nastanek nepravilno umivanje zob, ki je pri nas zelo prisotno. Ne pustita mi umivati zob. Vsaka hoče svojo ščetko, pa si bolj drgneta dlesni kot zobke. Ko so ble bolj mičkne sem si pomagala z naprstnikom, zdaj je pa bolj katastrofa. Če bi jim ocenjevali čistočo, bi najbrže dobile črvčka :) Kako pa gre to pri vas?

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: trojčki
8.10.2008 8:46:26   
GoYa
Se popolnoma strinjam z vama mogant in pikceva user posted image , zato tudi jaz ne nameravam komplicirati.

Sicer pa sem malce zašlauser posted image . Sem mislila, da sem postavila vprašanje na temi Dvojčki 2007. Pa nič ne de...

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: trojčki
8.10.2008 11:20:10   
emaa
Goya tudi jaz sem ju hranila z eno žlico, zdej pa itak sama jesta. Dude že od februarja nimata več (pa še takrat sta jo imela samo za spat), ampak sva imela 4, pa pač tista, ki sta jo dobila, čeprav je David preferiral modro, ravno tako flaško s slamico on določi katero barvo bo imel, Luku je pa vseeno.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: trojčki
8.10.2008 22:36:32   
NAVT
Pri hranjenju sem samo enkrat ali dvakrat dajala vsaki s svojo žlico, in sicer takrat ko se mi je zdelo, da se Brina mogoče ne bo nalezla nevem že česa od Neže. Kakšna naivnost!!!! Glede vsega ostalega pa jima itak nisem mogla preprečiti. Tudi na krožnik dam za obe. Hranim ju tako, da dam vsaki eno žličko, torej jesta hkrati. In posledično tudi vem koliko katera poje. Čeprav me zdaj skoraj ne zanima več. Ko rečeta Ne, ne, ne, poskusim še kakšno žličko in pol neham, ker sta očitno siti. Upoštevam njuno odločitev. Sem imela slabo izkušnjo s taprvim, ko se mi je zdelo, da jaz vem kdaj naj bo sit.

Glede samostojnega hranjenja. Navadno jima dam manjšo porcijo vsaki v svojo posodico, ne vedno vse hrane (npr. samo riž ali samo zelenjavo). Pri nas se še najboljše obnesejo tiste od Tommee Tippee, ki imajo gumijasto podlago, nanjo pa prisesaš posodico. Ostale variante frčijo po kuhinji. No, tudi ta, a ne tako hitro. Z žlico v usta nam ne gre ravno dobro. Sploh pa jima na misel ne pride, da bi se malo potrudili, če gre perfektno s prsti. Obvezno si "kradeta", sploh Neža. Stvari na žlico (juhe, mineštre, ostale "tekočine") jima dajem jaz. Ker bi bilo sicer zame to preveč. Že tako imam pol ful enega dela s pobiranjem in brisanjem. Sploh kadar jesta kus kus. Pa tako se  zna razmazat.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: trojčki
9.10.2008 10:16:29   
mogant
jah naše umivanje zob... hm... če temu lahko tako rečemuser posted image  .... jaz se še trudim z naprstnikom, a kaj ko mi večinoma niti ust ne odprejo, čez en mesec smo naročeni prvič pri zobozdravniku, pa me prav zanima kako jih bo pripravila do tega, mogoče se še kaj naučimuser posted image ... sicer pa mislim, da si redkokateri otrok pravilno umiva zobe, po mojem je glavno, da osvojijo navado, da se zobe umiva vsak dan... preden zrastejo stalni zobje pa se jih bodo naučili tudi pravilno umivati, upam...

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: trojčki
9.10.2008 10:30:18   
mogant
Smo bili pa pri nas prvič zares bolni, zgleda so staknili neko virozo (vročina in zamašeni noski)... no pa smo občutili kako to izgleda... prava norišnica, prejšnjo noč so spali v intervalih po 5 ali 10 minut, midva pa seveda nič... me je pošteno skrbelo koliko časa se bo to vleklo, na srečo, pa je bilo danes že veliko bolje, so se zbujali "samo" na pol ure...

Moram še pohvalit našega Tima, dva dni nazaj je naredil prve samostojne korake in sicer pri korigirani starosti 9 mesecev in pol, sej ne da zdej že hodi, ampak meni se zdi za nedonošenčka rojenega tri mesece pred rokom zeeelo velik podvig!!!

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: trojčki
9.10.2008 12:14:26   
pikceva
Oj,

Ta Tim pa je res od sile. So pa pravi korenjaki.

Mi pa lih nismo tako zdravi. Po vnetju ušes od tamalih in 14 dni antibiotikov, sem jst še vedno na antibiotikih, ker je bil letošnji bronhitis preveč močan :( Obup, pa nič ne moreš narest. Dobro, da mam ljudi okrog sebe, zakaj ne vem kaj bi blo. Itak ne moreš nič, pa še tamale te rabjo. Upam, da je dovolj tega.

Zdaj bom počasi tudi jst oddala vlogo za podaljšanje por. Me prou zanima, če mi bo uspelo. Provat ni greh. MI PA PROU TEŽI IT PO ŠTAMPILJKO V SLUŽBO (ZA TISTI OBRAZEC), KER ŽE VIDIM KAK BO ODZIV.

lp


(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: trojčki
9.10.2008 13:07:55   
Anonimen
Kdaj in kako je rodila omni? So punce zdrave?

Ne najdem, da bi se še kaj javila...

(odgovor članu nnn3)
  Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: trojčki
10.10.2008 7:45:32   
sttj
Da se še jaz malo oglasim,moja dva ponoči spita tudi brez problemov,le včasih se zbujata z jokom,jima dam čaj in dudo pa je že vse ok,mislim,da ju jezijo zobki.

Sedaj pa bi vas še jaz nekaj vprašala in sicer tiste,katerih so otroci že stari 1 leto.Na CSD mi je včeraj rekla,da če je otrok doma po enem letu,jaz pa še imam porodniško dobim 20% večje otroške,nisem je hotela več spraševati (bile so zadnje minutke,ker so že odhajale domov)zakaj je to tako in,če to velja tudi za tiste,ki imajo samo 1 leto porodniške.Če katera kaj ve o tem naj napiše prosim,lp.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: trojčki
10.10.2008 22:45:30   
mogant
ej pikčeva upam, da se kmalu spravite v red, pa da vam bo zima prizanesla... to si želim tudi za nas, ker so naše noči že ko so zdravi naporne, kar smo pa zdej sprobali z vročino in zamašenimi noski je skoraj nečloveško... uglavnem naši pobalinčki so že spet v formi, sva pa midva bolj švoh... mah bo že bolje prej ali slej...

aspirinčica tudi mene zanima kako je kaj z omni, enkrat sem spraševala, pa ni bilo odziva... velikokrat se spomnim na njih, sploh ko obujam naše spomine... moji so bili namreč lani ta čas na EINT-u... ne najbolj srečni dnevi...

sttj ne vem o kakih stroških govoriš??? moji so trenutno stari 12,5 mesecev, pa nisem opazila kake razlike pri porodniški, če to misliš, septemberske pa še nisem dobila...

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: trojčki
11.10.2008 8:45:10   
emaa
Ko na novo oddajaš, pa otrok ni vključen v vrtec (torej po enem letu), ti pripadajo 20% večji otorši, sam je treba označit, ko oddajaš pole, da ni v vrtcu. 

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: trojčki
12.10.2008 17:54:23   
alpog
Omnina nosečnost se je kočala veliko prehitro. Mislim, da je bil to 23. ali 24. teden. Ne vem točno, kaj je bilo narobe, ampak vse skupaj je bilo (in je še) precej žalostno. Upam, da sta si z možem zdaj že opomogla in da jima ni zmanjkalo poguma za naslednji poskus.

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: trojčki
12.10.2008 20:21:58   
sttj
mogant,nisem govorila o stroških,ampak o otroških dokladih.


polo sem oddala prejšnji teden pa jo moram naslednji mesec spet,kako dolgo dobivaš teh 20%,do konca porodniške?

pa še to,kaj je mogoče,da je sedaj za dvojčke samo 15 mesecev porodniške,ker je ena kolegica dobila odločbo in tako piše na njejuser posted image ,lp.

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: trojčki
12.10.2008 21:15:50   
mogant
ojoj alpog res žalostna novica... saj sploh ni nujno, da je bilo kaj narobe, trije otročki so precej velika obremenitev za maternico in to je lahko že usodno, zato tudi ginekologi svetujejo citoredukcijo, a kaj ko je to za mamo zelo težka odločitev, sploh za tiste, ki se več let trudijo zanositi... jaz sem zanosila skoraj nenačrtovano, pa sem vseeno to možnost zavrnila brez razmišljanja... no pa se nam je komaj komaj izšlo, čeprav še štiri dni preden sem rodila je vse kazalo, da se še en mesec ne bo nič zgodilo in nas je vse presenetilo, tudi zdravnike... vem pa, da smo imeli veliko veliko veliko srečo... upam, da se bo sreča obrnila tudi na omni in njenega moža!!!

sttj sem vidla ja, da sem slabo prebrala... drugače pa, a je porodniška za dvojčke kdaj bila daljša od 15 mesecev??? jaz imam za trojčke 18 mesecev.

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: trojčki
12.10.2008 22:44:31   
sttj
sem šla gledat na odločbo pa res piše samo 15 mesecev in nekaj dni zraven,skoraj me je kap,tega res nisem  vedela.

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: trojčki
13.10.2008 19:55:30   
alpog
Ja, Mogant, verjetno smo imeli vsi, ki imamo trojčke tudi kar precej sreče. Ti sicer samo s 27 tedni, kolikor se spomnim, jaz pa kar s 33 in nekaj dnevi čes. Takrat, ko sem jaz zanosila, pa mi sploh niso predlagali redukcije. Ko sem za to vprašala sama, me je zdravnik (v LJ porodnišnici) skoraj okregal - češ, kaj pa zdaj to pomeni, najprej si želim otroke, dam skozi vse postopke IVF, potem pa hočem, da mi kakšnega odstranijo. Tako me je spucal, da sem imela potem tako slabo vest, da sem jokala. Vidiš, časi se spreminjajo.
Sttj - glede porodniške - ta je bila že pred več kot 12. leti za trojčke 18, za dvojčke pa 15 mesecev.

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?