|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: trojčki
25.11.2008 13:23:21   
nnn3
user posted image januarja imamo razvojno ambulanto pa bom takrat kaj več zvedela glede podaljšanja porodniške.
ja mi jemo že kar vse.s svojim mlekom sem nehala ker so ga enostavno vsi zavračali tako ko sem prešla na žličo sem ukinala tudi flaško,tako da zdaj pijejo po slamci oziroma z kozarca.
zvečer jejo ob 17 30 spat gredo pa 18 30 in vse do jutra.
v hišo se se nismo preselili imamo še kar nekaj dela ( kupit opremo) pa še vrtec sem dobili na vrhniki,sicer bom dala prošnjo tudi na škofljico da vidim kaj bo.če bomo dobili se bomo sigurno preselili.da pa vozim otroke iz škoflice na vrhniko pa ni računice.bomo videli pa še tavelik otrok ima zadni let vrtca tako da težko da bom še za njega dobila vrterc.bomo videliuser posted image

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: trojčki
30.11.2008 23:12:13   
NAVT
Mogant, dobila sem odgovor glede DNK testov. Tudi v Sloveniji je možno to opravljati, vendar ne vem kakšen strošek to prinaša. Na MON (forum genetska posvetovalnica) sem postavila vprašanje in mi je dr. odgovorila, čeprav navaja tudi etične pomisleke. Tega ravno ne razumem, kaj je tu sporno, če želimo kot starši dobiti dodatne informacije o otroku. No, sem postavila naknadno tudi to vprašanje.

(odgovor članu nnn3)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: trojčki
1.12.2008 8:32:33   
emaa
Zanimivo sem prebrala vprašanje in odgovor, pa tudi jaz ne vidim kaj je tu spornega, če želimo več informacij. Jaz bi tudi rada vedela kako je s tem, saj sta naša dva tudi čisto podobna, ju tudi midva kdaj zamešava. Še dobro, da je Luka težji, če ne bi bilo pa ju treba identificirat le po brazgotinah, ki jih ima David.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: trojčki
2.12.2008 15:32:41   
emaa
Sem vprašala eno ameriško firmo, ki dela DNA teste tudi za jajčnost dvojčkov (twin zygosity test), iz Slovenije pošljejo v Španijo (imajo podružnice v Evropi, v 10 do 14 delovnih dneh po prejemu testnih palčk (bris narediš vsakemu od dvojčkov) so rezultati. Cena je 150€.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: trojčki
3.12.2008 7:15:01   
NAVT
Kakšen bris? Bris česa? Jaz sem si namreč predstavljala, da gre za odvzem krvi.
150€ pa niti ni nek strašen denar, če ga seveda imaš :))) Ta hip zame ni tako malo, ampak bi se dalo, sploh če še malo počakam.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: trojčki
3.12.2008 7:39:47   
emaa
Ma tako kot to naredijo v CSI, s palčko po ustih podrgneš, pa je, nič groznega. Res ni nek hud denar, bom videla, mogoče naslednje leto. 

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: trojčki
4.12.2008 7:28:07   
NAVT
Torej vzamejo slino!!!! Pol pa sploh ne razumem, kaj je to za en hud poseg v "tako nežni dobi" kot je zapisala tista dr. v odgovoru?!? To jima delam vsak teden dvakrat, ko vtikam prste v usta in iščem novo zrasle štirke v upanju da se nam noči vsaj malo umirijo!!!!!

< Sporočilo je popravil NAVT -- 4.12.2008 7:29:14 >

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: trojčki
4.12.2008 7:37:22   
emaa
NAVT to sem jaz zdravnico tudi vprašala (isto, kar v tvoji temi), zakaj bi bil to hud poseg al jemljejo pri nas bris al kri. Itak je tudi v brisu dovolj genetskega materiala za teste. 

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: trojčki
4.12.2008 9:55:49   
malamedika
Danes praznujejo svoj 1.roj dan trojčki  od NNN3zato  vsenajboljše  mali sončki.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: trojčki
4.12.2008 10:16:32   
emaa
Vse najboljše
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malamedika)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: trojčki
4.12.2008 10:21:26   
Anonimen
VSE NAJBOLJŠE!!!!!

Sama sicer nisem ne mamica trojčkov, niti jih ne pričakujem. Poznam pa mogant in malo pošpegam vsake toliko, če je slučajno kaka slikica nova user posted image user posted image user posted image


Še enrkat VSE NAJBOLJŠE mamici in vsem trem otročkom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: trojčki
4.12.2008 13:42:27   
mogant
Najprej vse naj naj Neži, Nuši in Nejcu za prvi rojstni dan!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: trojčki
4.12.2008 14:02:57   
mogant
Nič sem se odločila da si probam malo olajšat dušo, upam, da se bom potem počutila kaj boljše! Zadnji teden nisem bila sposobna niti pregledovat foruma.
Preživljam trenutno najhujše dneve v mojem življenju, Nik je od prejšnjega torka v kliničnem na intenzivni negi, moram rečt, da sem čisto sesuta in da me niti lani, ko so se rodili tri mesece prezgodaj ni bilo tako strah kot sedaj.

Ja vseskozi sem pisala, kako so moji otroci zdravi, no zdej nas je pošteno udarilo za vse nazaj! Dva tedna nazaj so se vsi trije prehladili s tem, da sta Gal in Tim prehlad prebolela brez težav in tudi pri Niku je vse kazalo, da ne bo nič hujšega, je pa poleg tega, da mu je precej teklo iz noska tudi težko dihal in nas je zato prediatrinja poslala na slikanje plučk, tam niso ugotovili nič posebnega, sumiili so na aspiracijo tujka, meni se ni zdelo kaj prida verjetno, ker sem vedela, da je vse skupaj prišlo s prehladom. Napotili so nas na bronhoskopijo na otroško kirurgijo, na žalost je pa ta bronhoskopija vse skupaj toliko poslabšala, da po tem posegu ni mogel več dihati, oteklina v grlu se je povečala, do te mere, da ni bilo več prehodnosti zraka. In v tem stanju leži na intenzivni že od prejšnjega torka, stanje je pa vsak dan slabše, staknil je še nek respiratorni virus, pa ugotovili so porast neke bakterije itd. Skratka grozno, situacija je precej resna, po vsej verjetnosti bo jutri dobil trahostomo (luknjco skozi grlo oz. vrat), ker zaradi tega zožanja v grlu, pljuča ne dobivajo dovolj kisika in nima najmanjše možnosti, da se pozdravi.
Upam, da se bo po vsem tem končno stanje začelo izboljševati in bo tudi za mojega NIKA spet posijalo sonce. Tolažim se edino s tem, da če se je lani tako dobro zrihtal s tistimi borimi 800 grami, ko je po rojstvu še shujšal, da bo tudi tokrat zbral dovolj moči in se pobral!

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: trojčki
4.12.2008 14:24:11   
Anonimen
No pa spet ne morem s te teme user posted image

Mogant... Sej sem že tvojemu dragemu napisala na FB da nimam pojma kaj naj rečem. Vse kar ti lahko povem je, da mislim na vas. Po mojem je nujno se zavedati, da so borci tvoji fantje in da če ne bi bili, verjetno že dobro leto nazaj ne bi preživeli. Ker pa so - jaz verjamem da bo mali Nik tudi to!
Predstavljam si, da verjetno nobena beseda v teh trenutkih ne pomaga kaj dosti, vseeno pa sklepam, da si se na forum obrnila po kako spodbudno vrstico.
Vse kar ti jaz lahko napišem je, da čutim, da zadeva za Nika ni tako resna, kot si to predstavljajo zdravniki. On je BOREC in to vedno bo. Moja kolegica, ki je pred kratkim rodila punčko, ki je po rojstvu staknila meningokok bakterijo pravi, da so ti otroci rojeni z dušo borca in da jim zlepa nič ne pride do živega!

NIK SE BO POZDRAVIL! Jaz to verjamem!

P.S. če kaj potrebujete, veste kje me najdete user posted image

(odgovor članu mogant)
  Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: trojčki
4.12.2008 14:44:47   
nnn3
hvala lepa vsem za čestitke
Mogant za vas pa držim pesti in upam na najboljše.res je da so tvoji trije pravi borci zato držite se,mislim na vas

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: trojčki
4.12.2008 14:54:47   
Anonimen
Tole pa od sodelavke:

Pozdravljena.   Tudi jaz sem mati treh otrok, ampak ne trojčkov. Poznam opisano situacijo. Moj prvi otok (sedaj je star že osem let), je imel podobno težavo. Rodil se je pet tednov prezgodaj, ampak je bilo vse v redu. Lepo se je redil in rasel - dokler ni okrog enega leta dobil angino. Potem pa je bil večkrat prehlajen. Sam ta prehlad je ponoči izbruhnil v napad - zgledalo je tako, kot da bi se dušil. Seveda sva z možem takoj oddirjala na urgenco - prvič, drugič, tretjič (v enem letu) pa so nas obdržali v bolnici - da raziščejo, kaj je ta napad. Sumili so na refluks - zato so mu naredili gastroskopijo, sočutja ni pokazal nobeden, hoteli pa so še kar nekaj testirati - ker niso vedeli kaj je... Nato pa je prišla na vizito zdravnica (najinega zdravnika tisti dan ni bilo na viziti) in mi potiho zaupala, da je imela njena hčerkica podobno težavo in da je to LARINGITIS, ki ga otroci praviloma prerastejo pri 4-5 letih. Za to ni zdravila oziroma to ni bolezen, ki bi jo bilo potrebno zdraviti. Gre za to, da ima otrok ozko grlo, ko se prehladi glasilke malo zatečejo in to je dovolj, da otrok z ozkim grlom ne more dihati. Napadi so se dogajali ponoči (točno med polnočjo in eno uro zjutraj) - ko se je zrak izsušil.....-kar seveda stanje še poslabša.   V glavnem zdravnica mi je takrat svetovala, naj otrok spi: - na visokem vzglavniku in - soba naj bo vlažna (dobijo se vlažilci zraka....- jest sem si pomagala z mokrimi brisačami na radiatorju). In res je pomagalo - že pred 4. leti ni imel več napadov.   Ko pridete iz bolnišnice, stestirajte te nasvete in upam, da bo pomagalo. V bolnici se pa malo pozanimajte - kar vprašajte zdravnika, če bi to lahko bil laringitis - me prav zanima, zakaj je takrat zdravnica meni to skoraj na uho zašepetala ????

(odgovor članu nnn3)
  Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: trojčki
4.12.2008 14:59:43   
emaa
Mogant držim pesti, da bo Nik čim prej bolje, mislim,da bodo sestre dobro skrbele zanj

(odgovor članu nnn3)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: trojčki
4.12.2008 16:20:03   
siskamiska
 nnn3 vse najboljše user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
 
mogant user posted image user posted image  držim pesti za Nika da bo vse tako kot je treba.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: trojčki
4.12.2008 18:18:31   
Lianna
Mislim na vas in držim pesti, da bo Nik hitro zdrav in zopet doma.

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: trojčki
4.12.2008 21:24:25   
tatam
Joj Mogant,žal vem kako se sedaj počutiš!Ampak verjamem in držim pesti,da bo Nik čimprej ozdravel.
Naš Anej je bil tudi že dvakrat blizu "druge strani",pa se je obakrat zmazal,ker je pravi borec.In tako bo tudi Nik!Tudi Anej je bil ob rojstvu oživljan,kasneje pri enem mesecu pa teden dni v umetni komi na respiratorju zaradi RSVja.Ampak že pri rojstvu mi je zdravnik rekel,da zgleda,da je pravi borec,ker se je zmazal!In tako so se tudi tvoji zmazali pri rojstvu,zato se bo tudi sedaj!!!!!!!!!!!!!
user posted image user posted image user posted image ,da se to zgodi čimprej!Pa poročaj!!!!!

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: trojčki
4.12.2008 21:54:11   
NAVT
nnn3 vse naj naj... tebi in tvojim trem sončkom!

mogant, veliko so ti že punce napisale in jaz se lahko le podpišem po to, da so tvoji fantje Borci z veliko začetnico. Zato bo Nik zdaj grizel do konca in prigrizel do zdravja. Držite se in vso srečo!!!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: trojčki
5.12.2008 8:17:04   
Janya
Joj mogant si sploh ne morem predstavljati kaj preživljata. user posted image
Kot so napisale punce verjemi da se bo pobral in opomogel, ker je borec in pika. Ne more bit drugače.

Bodita močna in ne izgubita upanja.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: trojčki
5.12.2008 11:17:08   
soni
nn3 vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image .

Tebi Mogant in predvsem tvojemu borcu pa pošiljamo user posted image user posted image user posted image user posted image , mislimo na vas. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: trojčki
5.12.2008 22:19:08   
mogant
hvala vsem, ki mislite na nas!
danes je dobil traheostomo, upam, da se bo zdej končno stanje začelo izboljševati, trenutno je še prezgodaj, da bi kar koli napovedovala, uglavnem, zdej ima vsaj dihalno pot normalno, oziroma tako, ki mu omogoča zadosten dovod zraka, ker tisto cevko, ki je imel prej je bila preozka, širše pa niso mogli vstavit, ker je imel zoženo grlo.

Živa o tem laringitisu jaz že od prevega dne sprašujem, pa so mi vsi govorili, da laringitis traja 2, 3 dni, pri mojem Niku je pa to težko dihanje trajalo 6 dni preden smo ga pripeljali tja, uglavnem sej to je največji problem, ker ne vejo kaj mu je in ga potem niso znali niti zdravit, v začetku so mi rekli, da ima zgleda prirojeno zoženo grlo, a eni zdravniki se s tem niso strinjali, ker so rekli, da bi potem sigurno imel težave že kdaj prej, potem včeraj so potrdili neko virusno influenco, ki baje tudi zoža grlo in je bila v začetku negativna, tako, da možno tudi, da jo je tam staknil, danes je pa ta kirurg, ki mu je vstavil traheostomo spet reku, da je zgleda bil nek laringitis in da se je potem ta infekt razširil na pljučka, uglavnem niso si čisto na jasnem.

Tatam ja tudi jaz sem se skoz bala tega rsv-ja, zdej bi bila pa vesela, da bi bil "samo" rsv, vsaj zdravniki ne bi bli tako zbegani... ja tko pač je, zdej mi ostane edino to, da verjamem v mojega malega borca!
Upam, da bom čez kak dan že imela kako dobro novico.

(odgovor članu soni)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: trojčki
6.12.2008 16:11:29   
pikceva
Mogant,

Ne vem kaj naj rečem, razen to, da se mi zdi, da se bo vse dobro končalo. Pravijo, da so taki nedonošenčki rojeni borci in sigurno je on med njimi.Garant se bo izvlekel. Vsi mi držimo pesti!!!Srečno!

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?