|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
7.10.2007 12:42:49   
Anonimen
To pa res ni nič takega, če se kdaj dereš na otroka. Še celo prav je. Ker ljudje smo čustvena bitja in jeza paše k čustvom. Do otroka je treba biti iskren.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
7.10.2007 12:46:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

To pa res ni nič takega, če se kdaj dereš na otroka. Še celo prav je. Ker ljudje smo čustvena bitja in jeza paše k čustvom. Do otroka je treba biti iskren.


Se strinjam. Dobro in koristno je, da jezo obvladamo, a če ne gre, ne gre. Pride tak dan. Še meni, ki sem za zelo miroljubne variante vzgoje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
7.10.2007 23:02:27   
mami_miki
jaz ne morem da nebi malo scene razubrkalauser posted image

kaj bi rada tolažbo...al se sama sebi smiliš?

Vsi smo grdi in lepi...tud ti...si dobra in slaba mama...ja. starši nas učijo, naj se ne jezimo in ne jokamo, ker je to slabo, grdo, nemočno...zadrževanje jeze in zamer: miljon bolezni...

vprašaj se, zakaj na tak način izražaš jezo in imaš kontolo nad nekom-svojim otrokom...ziher se je tvoj oče oz. mama na tebe drla in jezila,,,zdaj si pa ti taka, pol bo tvoj otrok...itd.

probaj sama pri sebi razčistit zakaj se jeziš nase: ker če se nase ne, potem se ne moreš na druge...poskusi jezo usmerit v pojšter al pa brcaj v posteljo...da sprostiš drugam, ne na otroka...


(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
8.10.2007 13:43:55   
živa
Danes se spet trudim svojega na smrt utrujenega in zaspanega otroka uspavat. To traja že uro in tričetrt. Postopek je isti, samo brez vpitja. Rezultat je še slabši. Trenutno kolovrati po svoji sobi, jaz pa trpim v dnevni in ga poslušam prek babyphona.

Pa ne mi svetovat, naj ga ne dam spat, ker kadar smo to naredili, je zvečer samo še jokal in sploh ni mogel zaspati od utrujenosti, čez dan ni bilo nič z njim, je kar padal po tleh, nič mu ni šlo od rok, bil je skrajno nerazpoložen ipd. Tako da moj otrok definitivno rabi eno spanje čez dan. In kadar ga uspavajo drugi (moja mami, tašča, tast, mož), ni problemov, tako da gre pri meni definitivno za izsiljevanje.

Mama_miki, hvala za sicer pameten nasvet, ampak pri meni gre pogosto (seveda pa ne vedno) za to, da ne vem več, kako bi otroka prepričala, da stori tisto, po čemer hrepeni (in naš mali definitno hrepeni po nekaj spanja, le da tega ne ve), potem pa upaš, da ga boš z vpitjem končno primoral v določena dejanja.

In to - ali pa nevarne stvari, ki se mu jih ne da dopovedati - so edini zame umestni razlog, da človek kdaj zavpije nad otrokom. Sicer mu itak preveč popuščam, da bi si pridobil čim več izkušenj, dobrih in malo manj dobrih user posted image .

Lp,

živa   

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
8.10.2007 15:39:55   
marsovka
živa, pa probaj tako, da ga (ko vidiš, da je zaspan, a v posteljici sam od sebe ne bo) daš v avto, pa se peljite en krog. pri nas to pali, če nikakor ne more zaspat (seveda čaz dan). Po parih metrih že spi, potem ga pa samo prestavim (že prej ga dam v avtosedež samo v nogavičkah in oblečenega za v postelco).

je pa res, da kar pr nas pali, ni nujno da pr vas. vem pa, da naš rabi spanje in če ne gre, je siten kouser posted image , pa zato nič bolje ne spi ponoči, kvečjemu še slabše!

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
8.10.2007 18:06:06   
živa
Žal je vožnja v avtu pri nas katastrofa, pogosto mu je celo slabo in bruha, tako da to ne deluje. V vozičku tudi noče spati. Spi skorajda izključno v postelji. Pa vseeno hvala. 

Lp,

živa

(odgovor članu marsovka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
8.10.2007 18:11:00   
taška30
Imate v njegovi sobi radio ali CD?
Naštimaj mu kakšno pravljico, mogoče bi ga to umirilo, ko bi poslušal in potem vmes zaspal. V vrtcu delajo tako. Pa mi po novem tud, najprej se lepo poslovimo, potem pa gor narahlo pesmice ali pravljico s pesmicami.

Sicer smo pa mi okoli 2.leta tud imeli eno obdobje, ko se ji je zdelo, da ne bi več spala (yeah right, potem je spala pa po 3 ure), je kr trajalo kak mesec, ampak smo vztrajali kljub dretju in uporu in je minilo. Spet lepo hodi spat čez dan.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
11.10.2007 11:05:22   
Metuljček Cekinček
Ne vem, če bo pri vas delovalo, pri nas pa definitivno lažje zaspi, če mu najprej preberem pravljico. Na tak način se umiri. Ko bereva pravljico, leživa v postelji, potem pa zaspi v najini postelji, tako da čez dan spi v veliki postelji. Ponavadi bereva Nodija.

Pred popoldanskim spancem tudi kaj toplega pojeva (kakšno juhico), če pa nimava juhice, pa poleg malice s kruhom popije skodelico toplega mleka ali kakava (da gre kri v želodec, možgani pa ostanejo prazni user posted image ).

Ne mara, da mu pojem ali da bi ga božala, samo ležim pri njemu. Ko zaspi, ga malo "ogradim" z odejami in odidem iz sobe. Skupaj z branjem pravljice, traja uspavanje približno pol ure.

Kar se tiče "tuljenja" - vsi smo krvavi pod kožo.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
11.10.2007 12:37:40   
FANTEK1
se strinjam, seveda poci.., ampak nikoli nad otrokom.. Treba je imeti nek red, treba je otroka okregat in vse to..- ampak da bi mi pocil film zaradi otroka, mi pa pac se ni,..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
11.10.2007 15:03:22   
Nenya
Zgodi se vsakomu (no vsaj večini nas), le da ni prevečkrat, pa strinjam se da če ti poč film in se zdereš na otroka je v bistvu 'zmagal' otrok. Eni pač nimamo jeklenih živcev.
Glede dajanja spat, midva mava tko da ma user posted image tavelko tamalo čez, jaz pa tamalo tamalo. Mava pa srečo da če tavelka noče spat se večinoma sama zamoti, govori sama s sabo v posteljici,če se joka greva k njej, damo rokico, vzamemo ven le če je res hudo. Pa tudi hkrati jih ne dajeva spat. Tavelka gre ob sedmih, tamala pa ko greva midva.
Fantek1, brez zamere, a z enim otrokom, ki še ni prišel v uporniško fazo pri dveh letih ...
mal drugač je če maš dva z majhno razliko

_____________________________

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu FANTEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
12.10.2007 7:54:58   
biba77
Ziva,
kaj pa, ce ga ne pustis samega v sobi z babyfonom, ampak tudi ti ostanes v sobi?
Saj ne rabis nic delat z njim, samo vsedi ali vlezi se in beri ali delaj kaj druga mirnega. Se bo tudi on umiril...user posted image

To je, seveda, samo predlog.

Mi imamo 16 mesecnika, ki je vedno lepo znal sam zaspati, zadnje 3 tedne pa rabi prisotnost nekoga v sobi.
BTW, na rokah pa ne zna zaspat...


Cimvec uspeha,
b77


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
12.10.2007 11:32:23   
Laubica
Živa -mojje bil čisto isti problem kot tvoj ,čisto nič ni zaleglo in sem se po 2 uri mantrala da mi je zaspal,pa sem vse od naštetega zgoraj probala,na koncu sem obupala in ga nisem več dajala spat tako da moj od 2 leta ni več spal popldan ob 16h popldan pa že bil takoooo tečen kot driska ampak sem se mogla sprijaznit (veš tudi jaz sem se drla)zdaj pa močno upam da bo drugi večji zaspanec user posted image

_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
13.10.2007 20:46:47   
Anonimen
Hvala bogu da je treba glas povzdignit, otrok mora vedet da življenje ni potica. Meni se včasih smeje v faco ampak hvala bogu si rečem, na koncu se vsi smejemo-za zdaj. Sem pa ji danes rekla pi.da ti m. tak za finto, da vidim kak bi se slišalo, pa smo se spet smejali. Poznam eno, ko nikoli ni povzdignila glasa ne na otroka ne na nikogar. Joj kak ne prenesem te ženske, kr živčna postanem ko poslušam to cincanje.

(odgovor članu Laubica)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
14.10.2007 22:29:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Hvala bogu da je treba glas povzdignit, otrok mora vedet da življenje ni potica.


Ja, včasih je treba biti "hud".

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
15.10.2007 22:31:49   
živa
Danes je zaspal po dveh urah in je spal pol ure user posted image . Zaspal je tako - prvič v življenju - da sem ga zibala v naročju in prepevala "ninček, nanček, mali je zaspanček" ... Svašta.

Komaj čakam, da grem rodit in da se mi vzpostavi poporodno hormonsko ravnovesje, ker tole me ubija. 

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
16.10.2007 9:23:18   
Magi*
živa, počakaj, da malo zraste...potem bo on tebe dajal spat in ti pel to isto pesmico. user posted image  vsaj pti nas je tako. sem imela enako probleme. ni in ni hotla zaspat. pa zdaj vidim, da ji je povsem jasno kaj je spanje, kdaj bi morala spati... nekateri otroci so pač takšni. svojeglavi do zadnjega atoma.

saj potem bo imel pa druge fore.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
23.10.2007 20:22:06   
Naty*Taja
A gledaš oddajo v sredo ob 20 na A kanalu- se splača. JE taka poučna, kako naredit, da bo prav pri takih izpadih in da jih ne bo več!
Drugače pa Fantek, bi te res rada vidla, ko boš (če boš seveda upala) imela drugega in boš sama z njima na dan polne lune in boste sami cel dan, naveličani drug drugega.... Boš takrat povedala, če ti bo kdaj film poču....user posted image

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
26.10.2007 13:28:19   
urskas
mi sicer nimamo problema z dnevnim spanjem (razen včasih, ampak če ne gre ob 12-tih gre pa ob dveh...)Imamo (smo imeli) pa problem z nočnim spanjem. Namreč noče več zvečer spat ob svoji uri, ampak takrat kot midvauser posted image !? Zdej mam tega dost in smo se odločili, da naredimo red. Zvečer ob ene 9-tih jo lepo prosim naj mi gre pogret mojo posteljo (lhko tudi izbira katero), da ne bo mrzla.... ko pa greva midva spat pa jo nesem v svojo sobo. In deluje že cel tedenuser posted image .

Tamale moramo obvladati z raznimi fintami in si sproti zmišljevati nove, drugega pri nas ne pali. Sem se jezila,  jo kregala, vpila, zapirala v sobo, tudi po riti je padla kakšna pa ni bilo uspeha. ta nova fora za zadaj deluje, upam le da ne bo prehitro minilo...

LP

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: sovražim se, ko vpijem na otroka
26.10.2007 14:29:52   
živa
Danes sem zadnjič v dvoje sama z malim, ker grem v ponedeljek v porodnišnico po dojenčka user posted image , in sem se zatrdno odločila, da bova šla spat na pomirjujoč način (ves teden so ga dajali spat drugi, tašča ali moja mami, čez vikend mož, vedno brez problemov, spal je pa od ure in pol do treh ur).

Ahahaha, sanja svinja o koruzi. user posted image

Mali me vrti okrog prsta in izsiljuje. Meče se po meni, me gleda in se mi smeji v obraz, izsiljuje z jokom, je užaljen, trmari, leze iz postelje, se valja in brca ... user posted image

Ni pomagalo božanje, zibanje, crkljanje, petje, nežno prigovarjanje, strogost, vpitje, nič. Na koncu, po eni uri,  mi je čisto prekipelo, nato pa je za zaprtimi vrati v joku po treh minutah zaspal.

Počutim se kot gnoj, ker me je spet sprovociral, sem pa uvidela in sem končno prepričana, da gre za izsiljevanje. Mame smo pač mame in moj mali točno ve, kako hudo mi je, kadar se "moram" razjezit.

Sem se malo potožila, no ja, kaj dosti bolje se pa kljub temu ne počutim. user posted image

Lp,

živa 

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?