|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2007
25.2.2008 8:21:50   
masna
user posted image Afnica upam, da ti bo moderatorka ugodila....

tvojedva sta bla pa res zgodnja glede motoričega razvoja.
Mojadva sta zdaj stara 7 mesecev (-1). v RA pravjo da se nam ta mesec pozna in je res, saj se Tian npr. niti še ne obrača (v nobeo smer) . Lana pa se že veselo kotali iz hrbta na trebuh in s trebuha na hrbet slab mesec. Da bi sedela, plazila ipd. pa še zdaleč ne.... No ja smo malo bolj počasni... Zanimivo pa je da hodim na fizioterapijo le z Lano, s Tianom ne (s ejim ni zdelo potrbno). Bom mogla malo zatežit naslednjič v RA še za njega ker se mi zdi da bi zdaj bil že čas da se obrneuser posted image



(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Dvojčki 2007
25.2.2008 9:16:50   
Anja O.
Afnica tvoja dva sta že res prava korenjaka. Naš Gašper se sicer že veselo obrača iz hrbta na trebuh tudi Pii včasih uspe ampak redko, sedita tudi že, plazita se tudi še ne, Gašper sicer že nekja poskuša ampak mu zaenkrat gre samo nazaj. Stojita sicer samo če jih držim pa še to na prstkih. Tako da zaenkrat še ne tekam za njimi po stanovanju user posted image .

_____________________________

17.6.2007 sta se rodila moja dva sončka Gašper in Pia

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Dvojčki 2007
26.2.2008 19:48:40   
Afnica
Masna...ja, ti kar reči, da bi z obema hodila. Me čudi, da ni tako že od začetka.
 
Anja...uh, še prehitro bo prišlo, da boš ju lovila povsod.
 
Moderatorka še ni prebrala mojega sporočila. Zato bo še treba čakat, da prestavijo temo.
 
Punce...kako jim pa dajete GH...obema hkrati ali vsakemu posebej?

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Dvojčki 2007
26.2.2008 20:53:10   
nektarina
moja 2 sta kot noč in dan, eden dela katastrofalne stvari, drugu se niti ne premakne,ker je bolj lene sorte

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Dvojčki 2007
28.2.2008 10:23:38   
Jančika_
Cel teden sem bila odsotna, zato je trajalo malo dlje. Temo zdaj prestavljam. Prijetno čvekanje še naprejuser posted image .

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Dvojčki 2007
28.2.2008 20:20:54   
Afnica
user posted image Jančika, hvala.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Dvojčki 2007
28.2.2008 20:34:19   
tatam
Najprej da ne pozabim:jaz ju hranim oba naenkrat.Enemu eno žličko,drugemu drugo...in kar gre!
Kar se razvoja tiče pa sta kar zadaj.Zdaj se začenjata postavljat na noge,plazita se kaki mesec,prej sta samo "šraufala" naokoli.Tudi samostojno vsedeta se komaj kaki mesec.So mi pa v RA vedno govorili,da ne zaostajata,da ne rabita fizioterapije...Sama sem pa seveda opazla,da v primerjavi s starejšima močno zaostajata.Zato sem šla iz Mb v Rakičan.Tam so me dali na terapije,vendar le za Tosjo.Je namreč asimetričen,ga vleče v desno.Z Anejem pa bi naj pač sama delala vaje doma.
In sem mela včeraj prvič te terapije,pa mi ni kazala v bistvu nič,saj naj ne bi dosti zaostajal...blablabla!Sem kar razočarana!
Je pa bil v razvoju vedno spredaj Anej,kar hodim s Tosjo na bioresonanco pa ga je full prehitel,dosti bolj je aktiven kot prej..Pa ne vem če to res terapije vplivajo al je pač tak šel razvoj..
Aja,stara bosta 14 mesecev.
Afnica,ti si hodla z enim na terapije,ne?Ali samo na testiranja?Kak je blo potem?
Mi imamo naslednji teden zadnjo-osmo terapijo.Potem pa čez 2-3 tedne kontrolo,da vidimo,če je kaj pomagalo!Držite pesti!!!
Mi včasih že zmanjkuje idej,kaj jima dat za jest-obema dajem isto!


(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Dvojčki 2007
28.2.2008 21:17:34   
Afnica
Tatam...jaz vem za fantka, starega 14m, ki se tudi še ne postavlja na noge. Pa je donošen! In zdravniki rečejo, da je pač počasen in da bo že.
 
 
No, kot sem že napisala....naša dva sta pa brzinska. Ne vem kam se jima tako mudi. Stara 9m in se že kak mesec stavita na noge. Brez tega ne gre več. Dokler enega posedim, mi že drugi stoji. Pospravili smo klubsko mizico, ki je faajn ekasta in nevarna. Pa na očeh ju je treba skoz imet. user posted image  
 
Tatam...ne vem, če je bioresonanca imela kak vpliv na ostali razvoj. Lan ima tudi še 2 terapiji in končni test. Nam pa večina sproti preveri, če so terapije uspešne, pa so v glavnem bile. Le beljak je kar nekajkrat ponovila in je tudi ta sedaj vredu-vsaj na testu, probala še seveda nisva in še ne bova, saj še ni niti dovolj star.
Na koži se nam precej pozna...koža je super. user posted image  Niti sledu o alergiji. Jemo pa že skoraj vse kar je pri tej starosti 'dovoljeno', saj nam je bioresonančna terapija to omogočila. user posted image  Edino mlečnih izdelkov še nismo probali, saj me je malo strah,saj še ni izvedla terapije za mleka in ne vem kako bo šlo z izdelki. Aptamil sicer dobro prenaša.
 
Jaz ju tudi hranim oba na enkrat. Sem pa opazila, da je Lana recimo precej bolj mirna in ješča, če jo hranim posebej. Zato sem pa vprašala kako je pri ostalih.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Dvojčki 2007
28.2.2008 21:39:04   
mpotocn
Živjo punce!
Lepo, da se spet mal razvije debata...Je blo kar nekaj za prebrat zdele.

Sem ful gledala razvojne premike vaših malčkov in primerjala...Čeprav se ne sme primerjat - pravijo..Ja, pri Afnici sta res oba bodoča olimpijca. user posted image user posted image

Naši bosta konec meseca stari 7 mes (-1). In je velika razlika med njima, čeprav zaenkrat še obe vozim na fizioterapijo.

Vesna se veselo kotali v vse smeri in se počasi postavlja na vse stiri in je zelo 'konkurenčna' ostalim dojenčkom iste starosti, ki jih mamo kar 4 v ožji žlahti. Vita pa je veliko slabša in vsak dan me je bolj strah pregleda v RA, ki ga imamo naslednji teden. Ona v bistvu še glavice ne drži. Kakšen dan je mal boljš, kakšen dan mal slabš in takrat glava kar pada na vse strani. Obrne se na bok in včasih, ampak res zelo malokrat, malo poskuša dvignit glavo iz boka. Poskušam veliko vadit z njo, poslušam in upoštevam vse, kar mi povejo v RA, morim prijateljico fizioterapevtko za vse sorte...Probam odmislit in ji dat čas, a ne gre zmeraj...

Ah, sm mogla iz sebe spravt tole...Upam, da ne morim preveč...


Jemo ne kaj zelo veliko zadev, ker smo na začetku imeli mal problemov z izpuščaji, zato gremo res zelooo počas. Imamo 1 sadni ali zelenjavni obrok dnevno, enkrat še mlečno kašico, ostalo mleko. Striktno vsaka zase, najprej eno nafutram in potem drugo. Ja, mal imam poklicne mikrobiološke deformacije, zato si večrat v življenju za koga drugega kaj zakompliciramuser posted image user posted image user posted image
Sem pa probala enkrat Vesno nahranit v ležalniku, pa nisem mogla ničesar notri spravt, ker sem se tko navadla hranjenja v naročju(kot so me naučil v RA). Prvo hčerko pa sem zmeraj hranila v ležalniku.

Uf, dost je.

LP vsem!!!

_____________________________

NAJINE PUNČKE
Manca
Vita in Vesna

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Dvojčki 2007
29.2.2008 8:06:38   
masna
Ojla puce!

Super da so nas prestaviliuser posted image .

Hranjenje je pri nas še bolj žalostno... Tian je sicer zdaj začel še kar fajn usta odpirat (sploh ko vidi riževo kašico se kar trese), Lani pa če uspem 3 žličke noter spravit je že umetnost. Na začetku je blo ravno obratno - Lana je ful lepo jedla, Tian pa ni hotu ust odpirat, potem se je spremenilo in zdaj je katastrofa...
Vedno jima dajem skupaj, zaenkrat še v ležalnikih, ker bi rada da se tako navadita. Je pa res da če je kdo doma , ki mi pomaga in daje drugemu jest pojemo veliko več in lepše...
mpotocen, moram probat hrajenje v naročju, mogoče bo Lana več pojedla. Si pa ne predstavljam najbolj kako bo zo zgledalo, saj ni punca sekunde primiru.

Imamo pa 3 obroke GH (sadno malico, kosilo, večerja kašica), a je po vsakem obroku še treba dodajat mleko.

Tatam , jaz sem tudi kdaj jezna na te zdravnike. Nisem komplikator in se mi zdi da ne težim za vsako malenkost. Jaz sem mogla kar nekaj časa dobesedno prosit in težit pediatrinji, da nas je sploh napotila na pregled v RA. In še to v začetku samo z Lano, za fantka mi ni hotla dat napotniceuser posted image Potem smo pristali na fizioterapiji in njej se še kar ni zdelo potrebno da tja sploh hodimo... in se ji še vedo ne....
Lana je na začetku zaostajala za Tianom precej, zdaj ga je pa prehitela in jaz sem prepričana da je za to "kriva" fizioterapija. In po mojem jo bomo rabili tudi za Tiana....



(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Dvojčki 2007
29.2.2008 11:23:21   
mpotocn
user posted image user posted image Kako so res različni ti pediatriuser posted image user posted image  
Nam je dala na prvi posvetovalnici napotnici brez da smo se o tem sploh kaj pogovarjali. Jaz nisem vedela, da je kaj narobe z njima, in sem debelo pogledala napotnici, pa mi je rekla, da so vsi dvojčki rizični in morajo vsaj na pregled k razvojnemu pediatru, ki potem določi ali je kaj narobe ali pač ne.

Se spomnim potem, ko smo naslednjič prišli, je sam vprašala, če hodimo in potem se ona sploh nič z razvojem ne ukvarja, ker ve, da smo tam vodeni.
Po moje dvojčkom pripada vsaj pregled v RA, da se ve, pri čem smo.

_____________________________

NAJINE PUNČKE
Manca
Vita in Vesna

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Dvojčki 2007
29.2.2008 13:44:03   
Anja O.
Oooooooooojjjj
Sem tole začela brat mi je kar srce začelo biti hitreje. Kakšne RA in fizioterapije obiskujete z svojimi dvojčki??????? Kakšno pediatrinjo pa imamo mi da nam ni niti enkrat omenila tega???????? Katastrofa. Prosim povejte mi malo bolj bodrobno kako ste začele obiskovat tele RA in kaj to sploh je in zakaj ste morale na fizioterapijo. Sej ne morem verjet, upam da nisem zdej tak izpadla kot da bi padla iz vesolja. Ampak sem malo šokirana in prestrašena zakaj mi tega naša pediatrinja ni niti omenila.

Drgače pa mi že tudi vse jemo razen svinjine, rib in fižola. Hranim ju tako kot pride, enkrat oba naenkrat, drugič vsakega posebej, čisto odvisno kako sta zahtevna. Imamo 3 obroke GH in 2 obroka samo mleko
zjutraj 5.30 mleko (Gašper 240ml, Pia 170ml)
malica 9.30 sadna kašica ali frutek (Gašper poje včasih tudi 2 fruteka)
kosilo 12.15 (prinesem kosilo ki ga imam naročenega v vrtcu, in jeta pač tisto kar je, samo da malo z vilico "potučkam")
popoldanska malica 15.30 kakšna skutica ali jogurt
okrog 17.00 ure pojesta vsak pol žemlje in 100 ml (včasih tudi manj soka-frutek)
večerja 19.00-19.30 mleko pred spanjem (Gašper 330 ml, Pia 270 ml)
čez dan pa seveda veliko tekočine, vodo ali nesladkani čaj (BEBE čaj)

Kakšni pa so kaj vaši jedilniki in urniki in kolio mleka še pojejo vaši malčki?

Afnica ful sem vesela da smo sedaj tukaj na tej strani da se lahko vsaj normalno beremo Čeprav zelo pogrešam Siskomisko.
Kje se kej skriva???

Čao punce in še neprej lep dan

_____________________________

17.6.2007 sta se rodila moja dva sončka Gašper in Pia

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Dvojčki 2007
29.2.2008 14:06:27   
pikceva
 
Ojla punce,

Našim ta malim se tudi nekam mudi...So približno take sorte kot tvoji, Afnica.
Metka se že pošteno preobrača in se jezi vsakič, ko ji ne uspe. Manca je pa malo bolj drugačne sorte, ji gre pa sedenje zelo v redu. Sploh niso pri miru....maraton non stop :).
Sploh jima ne korigiram starosti z 2 meseci, ker jima to sploh ni videti. Z dopolnjenimi 6 meseci (kako danes - datum rojstva: 31.08.07) tehta prva 7,6 kg, druga pa 6,5 kg.
V RA nas samo prenaročajo, ker fizioterapije zaenkrat še ne potrebujejo. Poslali pa so nas v RA že takoj, ker to vsem dvojčkom pripada. Se mi pa zdi fajn hodit, ker imamo potem lahko podaljšano porodniško.
Jejo pa kot velike, kar jim daš. Žlička jim je zelo všeč (tista silikonska). Na začetku je bilo malo smeha, ker se je Metka jezila vsakič, ko sem ji vzelo žlico, ker je vajena dude :). So pa že pri prvem poiskusu veselo odpirale usta in mjam mjam.

Tako, lepo se mejte in lep deževen dan! Danes smo doma, ker preveč ščije. Drugače smo pa stalno zunaj, ker so ta male hude pohajačke. Ne vem, če smo bili 10 krat brez pohajanje, odkar smo doma. Pri nas je v glavnem lepo vreme....

LP vsem


(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Dvojčki 2007
29.2.2008 14:34:39   
Afnica
Samo na kratko...
 
AnjaO. to me pa res čudi, da ne hodite v razvojno. To ja grejo vsi dvojčki, vsi nedonošenčki, vsi z nizko porodno težo in vsi z visoko prodno težo. Plus zahirančki in tisti pač, ki sproti pokažejo kakšna odtopanja.
 
Jaz bi na tvojem mestu zahtevala napotnico!

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Dvojčki 2007
29.2.2008 15:05:13   
Anja O.
Ja absolutno jo bom zahtevala 17.3 imamo ponovno posvetovalnico in bom pediatrinji rekla za napotnico za razvojno a ne? Sploh nisem vedela kaj je to dokler tule nisem prebrala da se vse pogovarjate o nekem RA???user posted image user posted image

Danes sem pa skoraj prebledela ko sem prebrala da morajo to vsi dvojčki dobitiuser posted image , nam pa še do sedaj ni niti omenila za kaj takšnega. Hodimo pa v Celjski predšolski dispanzer. A je še katera ki hodi sem z dvojčki??

Hvala vam in lep pozdrav

_____________________________

17.6.2007 sta se rodila moja dva sončka Gašper in Pia

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Dvojčki 2007
29.2.2008 21:17:49   
tatam
IZVIRNO SPOROČILO: Afnica

Samo na kratko...
 
AnjaO. to me pa res čudi, da ne hodite v razvojno. To ja grejo vsi dvojčki, vsi nedonošenčki, vsi z nizko porodno težo in vsi z visoko prodno težo. Plus zahirančki in tisti pač, ki sproti pokažejo kakšna odtopanja.
 
Jaz bi na tvojem mestu zahtevala napotnico!


Kar se tiče otrok z visoko porodno težo pa ne bo držalo.Tjaša je imela 4410g in mi niso nikoli omenli RA.
Sedaj pri user posted image user posted image pa so me napotili zaradi možganskih krvavitev pri porodu.
Drugače pa jaz mislim,če ni posebnih odstopanj od razvoja ali kakih drugih težav da niso ravno vsi dvojčki obvezno tja napoteni.Moje mišljenje!!!
Afnica mislim,da sem enkrat zasledila da si iz Mb,ne??Kam pa hodiš v RA? Mi smo hodli k Koražijevi.
Hranim ju pa jaz vsakega s svojo žlico,da ne bo pomote.In sem že tak strenirana,da se nič več ne motimuser posted image Jesta pa vse po vrsti-kar pač lahko zaradi alergij.Res ju je veselje gledat in hranit!!
Prva pupa je bla katastrofa.Jest ni hotla nič razen juh in jogurtov.Drugi je bil še hujši.Tam do prvega leta je še nekak jedel,potem pa štrajk...Ki traja še sedaj,ko ima pri sedmih letih 18kg!!Pri enem letu je mel pa 12,5 kg-za primerjavo!!!
Maladva pa sta imela pri enem letu 11kg in Tosja še pol zraven!!user posted image
Potem pa je res težko te kile na noge spravit,ne???user posted image


(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Dvojčki 2007
29.2.2008 23:34:55   
NAVT
Pozdravljne!
Popolnoma sem pozabila na to temo in sem se je zdaj res razveselila.

Mi se kar držimo. Zdaj imamo 7 mesecev. Naši dve sta bili tudi napoteni v RA, ker je imela Neža nizek APGAR (4). Sicer pa nimamo fizioterapije, ker je ne rabimo. Naši dve sta v razvoju ful hitri. Plaziti (po trebuščku) sta se začeli pri petih mesecih, kobacat (po vseh štirih), dva tedna kasneje. Zdaj sta pri postavljanju na noge. Brini se še posebej mudi, saj sem jo včeraj zasačila, da ko se ob fotelju dvigne, se z eno rokico že spusti, pa niti stabilno še ne stoji. Neža je pa bolj ziheraš. Začela se je pa danes dvigovati. Pri vseh podvigih sta za približno 10 dni razlike. Brina vodi, Neža ji pa vztrajno sledi.

GH je ratala zanimiva ..... se oglašata.

lp

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Dvojčki 2007
1.3.2008 10:51:13   
matejabr
Anja O.

Moji punci bosta sicer junija stari že dve leti in smo v tem času  marsikaj doživeli in veliko obiskovali zdravnike, zato bi ti samo dejala par spodbudnih besed. Oglašam se, ker imamo tudi mi zdravnika v Celju in ti lahko zagotovim, da so tam vsi krasni, in če bi bila potreba, da te dajo v RA, bi te sigurno napotili. Ni pravila, da gredo vsi dvojčki v RA, ker nekateri pač nimajo te potrebe. Sicer pa v RA ne naredijo veliko več kot splošni zdravniki. Kar je bilo za nas pomembno je, da nas je iz RA napotila na fizioterapijo, ki nam je zelo koristila. Fizioterapijo res močno vsem priporočam, ker čeprav se sprva zdi, da nič ne pomaga, na dolgi rok resnično pripomore k gibalnemu razvoju. Problem je smao v tem, da je fizioterapevtk premalo in tja napotijo samo otroke, ki jo res potrebujejo.

Ne vem, kako tvoji dvojčki napredujejo, ampak jaz bi na tvojem mestu samo mirno vprašala, če vas niso dali v RA, ker ni bilo potrebe in mogoče samo prosiš, če bi te lahko vsaj za par ur napotili na fizioterapijo, da vam pokažejo nekaj vaj, ki bi jih lahko delali v tem starostnem obdobju.

No, pa lepo rastite in se razvijajte.

Mateja

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Dvojčki 2007
2.3.2008 20:07:55   
karmyka
Ojla tudi  jaz se bi vam rada pridružila pri čveku dvojčkov.user posted image

Da kar začnem in predstavim naše punce stari sta 3 mesece 13dni  pa še malo korigirno mesec in 10 dni tako da sta nedonošeni rojstna teža 1300g in 1400g.
Trenutno tehtata Lea 4400g 53cm 39cm Tea 4200g 53cm 39cm hranimo se samo z aptamilom imunofortis jesta na tri ure in sicer obrok je velik nekje med 120ml in 150ml in 20ml čaja zraven tega pa še dvakrat na dan železo po 2ml in AD3 8kapljic

Mi tudi  hodimo v razvojno ambulanto v Celju sedaj bomo pa začeli hodit na fizioterapijo in sicer zato ker še vedno dajeta glavico preveč nazaj in ko paseta kravice namata roke na podlahti ampak si hočeta pomagati tako da stegneta ob  rokici nazaj no zato nam je pedater rekel da gremo najprej v razvojno od tam pa na fizioterapijo,uglavnem pa je rekel da se za en mesec  korigirane  starosti  dobro  razvijata.

Drugače pa še imamo še vedno znake nedonošenosti Tea ima kilo, ploščato glavico obema pa se trese bradica in ko spita se občasno streseta.user posted image

Pri naslednjem pregledu bomo pikani imamo pa tudi pregled krvi in urina in katastrofa še niti nevem kako jima bom tisto vrečkico gor uštimala pa še urin mormo pripeljat v eni uri o grozauser posted image user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu matejabr)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Dvojčki 2007
2.3.2008 20:49:51   
Anja O.
Mateja si me potolažila hvala, ampak vseeno bom vprašala, ker tako kot si rekla mogoe da samo par vaj fizioterapevtka pokaže za nadaljni razvoj pa je dovolj. Ja vam pišem po 17.3 ko imamo posvetovalnico kako je bilo s tem.


_____________________________

17.6.2007 sta se rodila moja dva sončka Gašper in Pia

(odgovor članu matejabr)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Dvojčki 2007
2.3.2008 20:55:54   
Anja O.
Karmyka zaradi tresenja bradice se ne sekiraj je še prezgodaj. Pri našem Gašperju se je bradica ful  dolgo tresla, vem da Pii se je to takoj nehalo in me je bilo za Gašperja kar malo strah, sem bila panična kdaj bo to minilo tudi pri njemuuser posted image . Pa je hitro minilo ne morem se zdej točno spomnat ali je bil star 4 ali 5 mesecev.
Za tole urinsko vrečko ko si napisala da jo boš morala sama gor dajat????user posted image  Zakaj? Mi ko smo imeli ta pregled za urin, je sestra naštimala vrečko Gašperju in Pii potem pa smo v čakalnici čakali da sta jo napolnilauser posted image . Ni bilo potrebno veliko čakati, sem jima dala malo čaja pa je bilo kar hitro (cca 15 min.).

_____________________________

17.6.2007 sta se rodila moja dva sončka Gašper in Pia

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Dvojčki 2007
2.3.2008 21:37:11   
guppy
Samo pofočkam se :))
Sem kar pozabila na to temo.... :)))

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Dvojčki 2007
2.3.2008 22:04:16   
karmyka
ANJA O. za urinsko vrečko je vbistvu tako da mamo naslednji pregled pri pediatru V Rogaški 16.4 en teden prej pa moramo oddat kri pa urin da so potem vsi izvidi pri njemu tudi sama nevem zakaj tako meni so rekli da jima moram doma naštmat vrečke in da moram upat da se v tistem času ko se bomo pripeljeli tja polulali not če pa ne pa še enkrat od začetka nevem verjetno  v laboratoriju potrebujejo nekaj dni da to pregledajo.

Če pa po drugi strani pogledam Imajo pa to narejeno čist mim kako se boš s takim malim otrokom vozil sem pa tja pa še s tisto vrečko gor pol ti še pa rečejo pripelji ga v eni uri pa upaj da se polulajo ker če se ne ste prišli zastonj boste morali pridet še enkrat oddaljni smo pa približno 30 km HALO!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
  

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Dvojčki 2007
2.3.2008 22:13:03   
karmyka
Aja pa še to sem pozabila napisat da so mi te urinske vrečke kar dali bistvo vsega tega pa je da tega še nikoli nisem delala in da mi nobeden ni pokazal videla sem edino na intenzivni ko so eni punčki v inkubatorju dali vrečko gor pa še tam se je sestra matrala preden jo je naštimala gor tak da je 6 vrečk zamenjala prden je kaj ulovila.
Tako da res nevem kako bom to sami uštimali.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Dvojčki 2007
3.3.2008 6:44:39   
Afnica
Karmyka...mi imamo tudi pediatra v Rogaški.
 
Glede urinskih vrečk...ti to kar doma naštimaj. Najbolje takoj zjutraj, saj lahko večkrat probaš, če v prvo ne gre. In ko ulovite, greste od doma. Laboratorij dela dopoldan se mi zdi, da do 11:30-nisem sigurna, lahko ti pa preverim.
Jaz sem jima doma naštimala, zaprla, dala eno sponkico gor in nesla. Pa ni blo nič narobe.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?