|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodnišnica Ptuj
22.4.2009 15:04:58   
vanilla
didikaa in slovenka, hvala vama za odgovore glede pregleda v P user posted image .

Skye, jaz sem se že tak pripravila, da bom rodila brez ultive. Se sploh več ne sekiram. Je pa verjetno stanje vse slabše, saj zdaj že po telefonu puncam in na ogledih P govorijo, da ultive ne dajejo, ker je nevarna. Torej, verjetno jo je res nemogoče dobiti. Jaz pa se tut ne mislim tam nekaj kregat, ker bo potem to samo slabše za mene. Bom probala samo dobro predihavat, hehe user posted image .

No, sicer pa vam bom kmalu lahko svojo zgodbo povedala, kako bo, saj imam rok že zelo kmalu user posted image .

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Porodnišnica Ptuj
3.5.2009 18:20:18   
vanilla
Evo, jaz že iz porodnišnice user posted image user posted image user posted image .

Včeraj sva s pupiko prišli domov. In zdaj lahko povem takole:

Porod: babice super, nimam kaj rečt. Vendar, ULTIVE definitivno ne boste dobile!! Ko sem jaz rekla, da bi jo mela, mi je sarkastično rekla: a se hecate?
No, potem je še moj mož rekel, da sva bila na posvetu in da imava potrdilo, da jo lahko dobiva. Pa je rekla, da če ne vem, kako bi s tem škodila otroku. Pa sva spet rekla, da če anestezistka Šarmanova trdi drugače, potem pač.... Pa je kar odšla in celo prinesla nek odrezek oz. nek članek naj si ga prebereva o škodljivosti!! WTF? Jaz naj med popadki berem članke???user posted image user posted image user posted image . Pol je prišla druga babica notri in vpraša, kaj pa je in reče ta babica: ah, gospa se heca. Omenja ultivo.
Ja, res hecno, no... Tako da....Tut cimra v sobi na oddelku je ni dobila.

Drugač pa so babice v redu. Lahko sprobaš vse položaje, ne rabiš sedet, spodbujajo hojo, čepenje, klečanje, karkoli ti paše... Povejo ti vse, kar ti dajo v žilo, če sploh hočeš seveda itd.

Oddelek: meni je blo super. Bilo je vsega dovolj: vložkov, mrežastih hlačk, protibolečinskih tablet itd. Še spraševale so nonstop, če kaj rabimo. Nonstop so dajale vrč čaja na omarco. Hrana super (vsaj zame) - krepka in dobra. Nikoli nisem bila lačna, še preveč je bilo vsega. Sestre so bile vse prijazne. Nisem niti ene srečala, ki bi bila nataknjena, pa se jih je ogromno menjavalo. Spodbujale so dojenje in pri tem so se zelo zelo trudile, da bi res uspelo. Ogromno praktičnih nasvetov. Tut za dojenčke so lepo skrbele in nam svetovale kako naj same delamo z njimi (vse pohvale predvsem sestri NADI OGRINC). V sobi smo bile po dve in tut fajn je, da so dojenčki zraven, ker se tako hitro naučiš delati z njimi.

Torej, splošna ocena - čista desetka (razen neodobravanja ultive, seveda). Počutila sem se kot v hotelu. Res ni meni in dojenčici nič manjkalo.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Porodnišnica Ptuj
3.5.2009 19:05:42   
christiana21
Vanilla, hvala za izčrpen opis kako je bilo v porodnišnici Ptujuser posted image user posted image user posted image , res si zlata. Malo si me namreč pomirila, ker bolnice so zame strah in trepet. Koliko časa si bila v bolnici? Bila kaj šivana? Kako je šel porod skozi, si imela CR, ali je šlo normalno?

P.s. Čestitke tebi in srečnemu atiju

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Porodnišnica Ptuj
3.5.2009 19:34:01   
vanilla
Christiana, nič se bat bolnice.. Res ne... Ker tu sploh ni tako kot v neki navadni bolnici - čisto tak navaden, bolj topel občutek je... No, vsaj zame je bil. Pa itak so lepo delali z nami, da sem se res počutila kot v hotelu. Pač, prijazna bodi z njimi, poslušaj jih, kaj ti svetujejo, pa bo vse dobro. Nobeno pametovanje nikjer ne naleti na dober odziv, saj veš.

V bolnici sem bila 4 dni, sicer bi morala biti 3 dni, a smo ostale en dan zaradi nizke porodne teže - da je bila še malo na opazovanju.
Nisem bila šivana niti rezana, ker je malecka bila micena in je imela mali obseg glave (33 cm). So pa rezali in šivali mojo cimro, ki pa rezanja sploh ni čutila. Tudi zdravnik, ki jo je potem šival, je bil ok in ji je dal injekcijo in ni šivanja nič čutila.
Porod je potekal normalno, zelo so me spodbujale kaj naj naredim in svetujem ti, da vmes resnično poslušaš babice in se potrudiš, četudi boli in se ti na momente zdi nemogoče. Samo poslušaj in delaj tako, pa bo vse ok.
Klistirja ne delajo, vendar to ni moteče, ker itak pojma nimaš, če vmes kaj izločaš ali ne in one itak vse brišejo sproti, pa še spodbujajo te, da si povsem sproščena. Tako da.... res, nobenega strahu! Samo sodeluj!
Srečno!

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Porodnišnica Ptuj
4.5.2009 15:55:18   
zmajama
se strinjam z vsem, kar je napisala vanilla. Tudi jaz sem pravkar iz ptujske porodnišnice. Razen seveda bolečin, ki pa se jim ne moreš izognit, je vse potekalo ok. Vsi zelo prijazni, od sester na oddelkih (ginekološki in porodni) do ginekologov. Če rečeš babicam za protibolečinske tablete ali injekcije, karkoli, ti dajo brez problema, nevem kak je z ultivo, jaz je nisem imela niti naročene.

Največ pohval babicam Kristini, Angeli in Dragici, super so bile. Pri šivanju so mi tudi dali injekcijo, pa zdravnica je bla ful nežna tak da ni nič bolelo.

Cristiana, tudi jaz sem se bala bolnice, ker še nisem nikoli bila tam, pa sem vidla zdaj, da je res skoraj tako kot hotel.


(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Porodnišnica Ptuj
4.5.2009 19:14:44   
annya
No, me veseli, da ste se "imele fino" user posted image ...ste me kar orng pomirile, kajti tudi jaz odhajam tja v prihodnjih urah/dneh...naši dojenčici se še nič ne mudi!!!Me pa zanima, ali ste se prej napovedale da pridete preden ste šle rodit, ali to ni pomembno...sem dobila različne inf. pa najboljše da vprašam vas, ki to veste iz prve roke!!!

(odgovor članu zmajama)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Porodnišnica Ptuj
4.5.2009 19:56:52   
zmajama
ne vem kje si dobila takšne informacije user posted image  ne rabiš se nič napovedat, samo prideš, pa greš rodit user posted image . Napotnico, ki jo dobiš pri G moraš met s sabo, pa vse ostale dokumente.

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Porodnišnica Ptuj
4.5.2009 20:16:09   
annya
Najlepša ti hvala za odgovor!!Ma zdaj me filajo z vsemi mogočimi informacijami, pa malo preverjam kaj je res in kaj ni!!

(odgovor članu zmajama)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Porodnišnica Ptuj
5.5.2009 12:39:36   
JaLuca
vanilla in zmajama čestitke user posted image user posted image !

Jaz grem letos tretjič "obiskat" PT porodnišnico. Obakrat zadovoljna z vsem, obakrat brez ultive, drugič bi jo lahko zahtevala pa je nisem. Prvič je dolgo trajalo od pol dveh ponoči, ko mi je voda odtekla do pol šestih popoldan. Tako da sem rodila pri tretji izmeni. Vse babice so se potrudile. Mala je bila ovita 2x okrog glave in 1x okrog rame in sem med pritiskanjem menjavala položaje, tudi pustile kako je meni pasalo, obe zraven skozi, tako da je šlo po naravni poti.
Drugič tudi sta bili obe hkrati. Je pa bila drugič gužva v porodnih sobah, tako da je bila še ena zraven mene, partner je bil skozi zraven, tudi ko je ona rojevala, so pa dale zmes zaveso.

Oddelek tudi super, so skozi spraševale, če rabim kaj, ali mi pomagajo, tudi vsega je bilo dovolj na razpolago.
Drugič sem jim celo rekla, da če bom rabla kaj bom povedala, da me ne rabijo skozi spraševati. Sem še bila kar na tekočem, en pleničnik doma, zdaj bo tudi doma še en pleničnik.

Rezana in šivana obakrat, prvič celo bolj šivana, ker sem se celo znotraj strgala. Mi je G. daj injekcijo, še celo babici je rekel, da naj mu nekaj da, da mi bo ojačal vse skupaj. Drugič dobila samo 4 šive. Prvič jih je bilo preko 30, ker je samo pokimal in rekel kar precej. Obakrat nisem čutila šivanja.

Tako da me vidijo tudi tretjič.



(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Porodnišnica Ptuj
5.5.2009 13:36:20   
summer410
jaz sem sicer bližj MB kot Ptuju, sam po vsem prebranem, sem se odločila za Ptuj.....saj se mi zdi da po vaših opisih vsaj, se babice bolj posvetijo mamici in dojenčku.....verjetno tud nimajo takšne gužve kot v MB....
ne vem...skratka moja prjatlca, ki je pred 1 mescem rodila v MB je bila cel dan prepuščena sama sebi...

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Porodnišnica Ptuj
7.5.2009 9:17:39   
playgirl
jaz pa sem se raje odločila za mariborsko porodnišnico kot ptujsko....pred kratkim je rodila ena znanka v ptujski porodnišnici, bila je že kar dva tedna po roku...pred porodom ji niso naredili nobenega ultrazvoka, da bi videli kako leži otrok, res je ležal z glavico navzdol in to sploh ni največji problem....rodila je težko in ko so videli otroka so ugotovili, da ima obvezano popkovino okoli glave, otrok je živel še eno uro pozneje je umrl, kasneje so ji še rekli, da ni imel niti dobro razvitih pljučk.
user posted image user posted image user posted image
poleg tega je mogla domov sama poklicat in povedat kaj se je zgodilo, sploh nobenega razumevanja niso imeli do nje, pustili so jo samo v šoku.
in slišala sem že dosti kritik čez ptujsko porodnišnico zdaj sem pa res vidla da so površni in tudi vse opreme nimajo za nedonošenčke....

(odgovor članu summer410)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Porodnišnica Ptuj
7.5.2009 9:40:20   
summer410
joj....bogauser posted image
mah saj verjetno je res boljš v MB-ju..jz sn že čist zmešana

(odgovor članu playgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Porodnišnica Ptuj
7.5.2009 9:49:21   
Monni
Moje mnenje je, da lahko čisto v vsaki porodnišnici pride do takšnih ali drugačnih zapletov, vse pač moramo upati na najboljše.

Glede na to, da je ptujski porodnišnici manj porodnic imajo babice in sestre verjetno res več časa preživet s posamezno porodnico. V mariborski če je gužva si verjetno pač prepuščen bolj sam sebi in si verjetno bolj samoouk kar se tiče oskrbe otročička. Če je katera bolj občutljiva in se sama ne znajde najbolje ji normalno bolj ustreza porodnišnica, kjer se ti več posvetijo (da nebo nesporazuma, vsaki bolj paše, da se ji posveča pozornost, ampak ene se hitreje sprijaznijo z dejstvom, da bodo morale same več postorit).

Čim manj komplicirat in se čim bolje pripravit na naše user posted image , ki nam bodo v kratkem polepšali življenje.

(odgovor članu summer410)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: Porodnišnica Ptuj
7.5.2009 10:06:47   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: playgirl

jaz pa sem se raje odločila za mariborsko porodnišnico kot ptujsko....pred kratkim je rodila ena znanka v ptujski porodnišnici, bila je že kar dva tedna po roku...pred porodom ji niso naredili nobenega ultrazvoka, da bi videli kako leži otrok, res je ležal z glavico navzdol in to sploh ni največji problem....rodila je težko in ko so videli otroka so ugotovili, da ima obvezano popkovino okoli glave, otrok je živel še eno uro pozneje je umrl, kasneje so ji še rekli, da ni imel niti dobro razvitih pljučk.
user posted image user posted image user posted image
poleg tega je mogla domov sama poklicat in povedat kaj se je zgodilo, sploh nobenega razumevanja niso imeli do nje, pustili so jo samo v šoku.
in slišala sem že dosti kritik čez ptujsko porodnišnico zdaj sem pa res vidla da so površni in tudi vse opreme nimajo za nedonošenčke....


Obvezana popkovina pa res nima nobene veze s samo porodnišnico. Na popkovino okrog vratu ali rokice ne more nihče vplivati. Potrebno je samo dobro izpeljati porod, da se otroka čimprej reši. Se pa žal zgodijo tudi takšni žalostni primeri, ko se otroci zadušijo. Res mi je žal za tvojo znanko.
Slaba razvitost pljučk pa bi morala biti spremljana s strani njenega ginekologa. To tudi nima nič veze s porodnišnico. Jaz sicer ne vem, če in kako se po ultrazvoku pri ginekologu vidi, če so pljučka razvita ali ne.... On bi to njej moral spremljati. Jaz recimo sem imela pri svojem G ultrazvok na čisto vsakem pregledu.
Tak dogodek se lahko zgodi kjerkoli, verjemam, da se je zgodil tudi že v MB porodnišnici in verjetno še v čisto vsaki v Sloveniji... Tako da... Taki dogodki naj vas ne zaznamujejo, saj se osebje kljub vsemu trudi za dobro izpeljan porod, ker ni nikomur interes, da se zgodi kaj tako strašnega.

(odgovor članu playgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: Porodnišnica Ptuj
8.5.2009 9:04:32   
biba83

Tudi jaz grem nekje v naslednjih urah oz. dneh ( glede na to, da sem že bila v sredo odprta 1 cm ) rodit v Ptujsko porodnišnico. Pa niti malo nisem poštudirala, da bi šla kam drugam. Zakaj? Ko sem zanosila, mi je že sestrična rekla, da naj grem kar na Ptuj, ker preveč dobro ve, kak je v Mb, ker sama tam dela. ;)

Moja odločitev je bila preprosta. Pa mislim, da je res tak, da na Ptuju nisi samo številka... Čeprav jaz tudi sovražim bolnice...

No, bom sporočila svojo izkušnjo, ko si bo naš mali zmislil, da gre ven... ;)

Lp...

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Porodnišnica Ptuj
8.5.2009 9:39:19   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: biba83

Moja odločitev je bila preprosta. Pa mislim, da je res tak, da na Ptuju nisi samo številka... Čeprav jaz tudi sovražim bolnice...



Biba, jaz tudi sovražim bolnice in tisti njihov specifični vonj... Ampak tukaj v porodnišnici sploh ni tistega značilnega vonja in res se počutiš kot v hotelu. Se mi zdi, da sestre še preveč okrog po sobah hodijo, da nisem skoraj mogla zatisniti očesa medtem, ko je mala spala user posted image .
Nonstop so hrano nosle (zajtrk, kosilo, malica, večerja), pa čaj nalivale v vrč na omarici, pa vložke in mrežaste hlačke nosile ter protibolečinske tablete, pa spraševale, če kaj rabimo, pa preverjale, kako gre dojenje in pomagale zraven, pa previjale dojenčke itd. itd... Res, meni je blo kot hotel 5 zvezdic!
Zato ti kar pogumno in SREČNO!!!

(odgovor članu biba83)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Porodnišnica Ptuj
8.5.2009 11:41:53   
JaLuca
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

IZVIRNO SPOROČILO: playgirl

jaz pa sem se raje odločila za mariborsko porodnišnico kot ptujsko....pred kratkim je rodila ena znanka v ptujski porodnišnici, bila je že kar dva tedna po roku...pred porodom ji niso naredili nobenega ultrazvoka, da bi videli kako leži otrok, res je ležal z glavico navzdol in to sploh ni največji problem....rodila je težko in ko so videli otroka so ugotovili, da ima obvezano popkovino okoli glave, otrok je živel še eno uro pozneje je umrl, kasneje so ji še rekli, da ni imel niti dobro razvitih pljučk.
user posted image user posted image user posted image
poleg tega je mogla domov sama poklicat in povedat kaj se je zgodilo, sploh nobenega razumevanja niso imeli do nje, pustili so jo samo v šoku.
in slišala sem že dosti kritik čez ptujsko porodnišnico zdaj sem pa res vidla da so površni in tudi vse opreme nimajo za nedonošenčke....


Obvezana popkovina pa res nima nobene veze s samo porodnišnico. Na popkovino okrog vratu ali rokice ne more nihče vplivati. Potrebno je samo dobro izpeljati porod, da se otroka čimprej reši. Se pa žal zgodijo tudi takšni žalostni primeri, ko se otroci zadušijo. Res mi je žal za tvojo znanko.
Slaba razvitost pljučk pa bi morala biti spremljana s strani njenega ginekologa. To tudi nima nič veze s porodnišnico. Jaz sicer ne vem, če in kako se po ultrazvoku pri ginekologu vidi, če so pljučka razvita ali ne.... On bi to njej moral spremljati. Jaz recimo sem imela pri svojem G ultrazvok na čisto vsakem pregledu.
Tak dogodek se lahko zgodi kjerkoli, verjemam, da se je zgodil tudi že v MB porodnišnici in verjetno še v čisto vsaki v Sloveniji... Tako da... Taki dogodki naj vas ne zaznamujejo, saj se osebje kljub vsemu trudi za dobro izpeljan porod, ker ni nikomur interes, da se zgodi kaj tako strašnega.


Kot sem zapisala je moja prvorojenka imela 2x ovito popkovino okrog vratu in 1x okrog rame, pa je vse o.k.. Sta se max potrudile, skozi spremljale otroka preko CTG, še masko so mi dale s kisikom, potiskala sem pa skoraj 2 uri, torej sem že bila čisto na meji za CR. In ko se je glavica porodila je počasi odmotavala popkovino, pa potem ko so bile rame zunaj, še roko, potem pa je sledil še ostali del.

Sem pa ležala v 1.nosečnosti tudi v MB porodnišnici zaradi težav, pa je bila zraven mene v sobi ena punca, ki je hodila vsaki dan na CTG v MB porodnišnico, še zvečer so ji 5 dni po roku naredili CTG, še sama se je vredi počutila, je šla domov, prišla zjutraj in so ugotovili, da je čez noč nehalo biti srce otroku in je nato rodila mrtvorojenca.

Tako kot ti pravi vanilla, se lahko zgodi kjerkoli, in taki dogodki naj vas ne zaznamujejo.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Porodnišnica Ptuj
8.5.2009 12:53:51   
playgirl
ja res je lahko se zgodi kjerkoli.....vendar imam tudi sama osebno slabe izkušnje s ptujsko bolnišnico....ležala sem v 25tednu noter, ker sem začela dobivat krče, prvo kar je bilo me je sestra nadrla, češ kaj si nekaj zmišljujem in da ni čisto nič, doktor pa je rekel da imam samo vnetje...no vredu sem misla pa je že to in da bodo krči ponehali, ampak ne, bili so vedno močnejši in na srečo je dan pred mojim odhodom domov bil dežuren en fajn zdravnik iz mariborske porodnišnice, pregledal me je in me z rešilcem takoj poslal v mb, sestre pa nadrl kak odnos imajo do pacientov. tam sem ležala en teden noter, da so mi popadke zaustavli, sestre so bile zlate vedno na voljo, sploh pa sobna zdravnica, kudrova je bila the best....no tisti zdravnik me je prišel prišel en dan pogledat in vprašat kako sem mi je rekel samo da sem imela resnično srečo, da sem prišla v mb....zato sem se tudi odločla za mb, sestre so zelo prijazne vedno so na voljo, res je se pojavi kaka ki ji ni za delat ampak to se redko zgodi....

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Porodnišnica Ptuj
8.5.2009 13:01:45   
zmajaz
Povsod so dobre in slabe izkušnje. Kar se popkovine tiče - lahko da se motim, ampak se mi zdi, da je moj G rekel, da se na UZ sploh ne vidi, če je popkovina ovita okoli vratu.

Sama sem sicer 2x rodila v Celju in bila obakrat zelo zadovoljna, sem pa ravno na taki točki doma, da imam približno isto daleč do CE, MB in Ptuja, ampak sem se odločila za Celje, ker je znanka rodila svoje 3 otroke vsakega v drugi od teh treh porodnišnic in je rekla, da najmanj zadovoljna je bila na Ptuju.

(odgovor članu playgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Porodnišnica Ptuj
8.5.2009 13:08:00   
slovenka
vanilla, ful fajn, da si ti tako uživala na Ptuju. Veliko lepih trenutkov s Kajo ti želim user posted image user posted image user posted image user posted image

Hm, res je dilema, kam iti rodit - mama od moje sodelavke dela v Mb porodnišnici in ona zelo hvali, kako je pri njih fajn, ampak sigurno ne vsem, a ne? Na Ptuju je tudi nekaterim fajn, meni ni bilo. Pač nisem imela sreče, delno zato, ker je bila tisti dan takšna gužva, delno zato, ker sem zahtevala ultivo, pa so se me potem izogibale, mojega ne k meni pustile, šivanje pa ne bom niti omenjala ponovno... user posted image

 Vanilla, ko pišeš o hotelu s 5* moram pomisliti, da verjetno nisi bila v veliko hotelih s 5* user posted image user posted image user posted image Je pa res, da ti nisi bila tam julija, ko se komaj diha od vročine, pa tiste debele srajce... kopalnice zelo basic, sobe depresivne. Ne vidim primerjave s 5* hotelom. user posted image Morda mi pa naslednjič ne bo ratalo priti do Feldbacha in bom spet na Ptuju, pa bo izkušnja boljša. Samo bi verjetno res bilo bolje, da bebo planiramo za aprila, ne poleti user posted image user posted image user posted image Sem pa sama hodila na en UZ v Mb, pa se res tam nisem preveč fajn počutila, zelo neosebno... Tako da tja jaz ne bi šla.

Glede zgodbe o popkovini - mene je tudi že malo skrbelo, ker sem bila čez rok in sem slišala veliko zgodb okrog tega. Na Ptuj pa nas je vsako jutro veliko hodilo na ctg-je, pa res nismo bile deležne posebne pozornosti. CTG in domov. Meni je potem na srečo Mileta naredil en UZ, da je preveril, če imam še dovolj vode. Je pa tudi moja pupa imela popkovino okrog nogice in je tudi dobila slabšo oceno po Apgarjevi za barvo. Na srečo se je pri nas vse dobro izteklo in res škoda za znanko od playgirl. Sem pa na UZ za kolke v Mb od ene mamice slišala, da ko je ona rodila, so ji v Mb rekli, da otroku ne bije srce, ga odpeljali, njej pa potem zvečer niso več nič povedali. Je spraševala babice, pa so rekle, da naj gre spat, da ji bo jutri zjutraj zdravnik povedal, kako je. Ona pa niti ni vedela, ali je dojenček živ ali ne, kako naj gre potem spat.

Mislim, da gre za osebnosti in ne institucije, povsod se ti lahko zgodi slabo in dobro. To se imenuje sreča. Je pa res, da bi se marsikdaj kaj dalo narediti, pa se ne. Tudi zaradi slabega vodstva, zastarelih pristopov in navad. Sama delam na fakulteti in po lastnih izkušnjah vem, da so včasih grdo delali s študenti, bili vzvišeni, nič pomagali, nobenega individualnega stika... pa odkar zdaj jaz delam tukaj, 7 let, smo veliko stvari preko mlajšega šefa, ki je študiral v  tujini in ve, kako se dela, spremenili, ocene študentov na anketah so zelo visoke itd. So posamezni odkloni, a se pritiska tudi na te, da se izboljšajo. No, za našo fakulteto to velja, za druge ne bom trdila. Bi pa bilo potrebno v večini institucij v naši državi korenito spremeniti zadeve. V državni upravi imajo eksterna ocenjevanja, v bolnišnicah pa mislim, da nič.


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Porodnišnica Ptuj
8.5.2009 13:12:36   
slovenka
No, in še nedavna izkušnja moje sestre. Bila je v 26. tednu nosečnosti, ponoči zelo krvavela. Pride ob 1h v ptujsko bolnico, pa so ji dali samo vložek in jo hospitalizirali, trdeč, da ji bo zdravnik takoj zjutraj naredil UZ. Naredil ga ji je ob 17h popoldne. Toliko časa se je sekirala, vsa zajokana, a še ima bebija ali ne, pa je ni nihče šljivil. To bi težko kdo označil kot korektno, ali ne?

Na srečo je s sestrico vse v redu, sedaj je noseča 32 tednov in že komaj čakam nečakinjo.


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Porodnišnica Ptuj
8.5.2009 15:44:29   
vanilla
Kar se tiče primerjave s hotelom s 5 zvezdicami nisem mislila na hotel kot tak in na 5 zvezdic kot takih. Mislila sem na to, kako znajo običajno bolnice zgledati in da se mi je tu res zdelo kljub vsemu prijetno in nič mi ni manjkalo. Pa še samo dve sta v sobi, marsikje drugje po drugih porodnišnicah pa jih je tudi po več.

Sicer pa... Očitno sem skromna, ker pač že po defaultu nisem pričakovala, da me bodo ne vem kako po rokah nosili in da bo soba roza ali oranžne barve, da bo po feng shuju, ali pa da bodo kopalnice in wc-ji z masažno tuš kabino in brezplačnimi vzorčki šamponov in žajf user posted image . Zame je pač bilo vsega dovolj in to sem tudi povedala.
Je pa res, da je mamica, ki komaj rodi, zelo čustvena in hormoni delajo... In mogoče bo katera preveč občutljiva na ta rooming-in, ko imaš dojenčka ves čas pri sebi in se že itak po postelji komaj premikaš, potem moraš pa še dojenčka nonstop sama ven jemati iz posteljice, ga dojiti, tolažiti, uspavati, previjati... Ampak to je zame najboljša popotnica, da sem potem doma lahko bila že povsem samozavestna in se nisem ustrašila prve noči bit sama z možem in dojenčkom.

IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Mislim, da gre za osebnosti in ne institucije, povsod se ti lahko zgodi slabo in dobro. To se imenuje sreča. Je pa res, da bi se marsikdaj kaj dalo narediti, pa se ne. Tudi zaradi slabega vodstva, zastarelih pristopov in navad. Sama delam na fakulteti in po lastnih izkušnjah vem, da so včasih grdo delali s študenti, bili vzvišeni, nič pomagali, nobenega individualnega stika... pa odkar zdaj jaz delam tukaj, 7 let, smo veliko stvari preko mlajšega šefa, ki je študiral v  tujini in ve, kako se dela, spremenili, ocene študentov na anketah so zelo visoke itd. So posamezni odkloni, a se pritiska tudi na te, da se izboljšajo. No, za našo fakulteto to velja, za druge ne bom trdila. Bi pa bilo potrebno v večini institucij v naši državi korenito spremeniti zadeve. V državni upravi imajo eksterna ocenjevanja, v bolnišnicah pa mislim, da nič.


Se podpišem pod to! user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Porodnišnica Ptuj
8.5.2009 20:39:14   
slovenka
Ja, sigurno sem bila jaz potem zgoraj bolj negativno nastrojena, ko me spodaj niso šljivile pet posto. Pa tista vroči res ni bila fajn. Zdaj si mislim, da samo če bi mojega imela zraven, bi mi bilo že veliko lažje. Nekak sem pričakovala boleče šivanje in težave z ultivo (čeprav to je njihov problem, ki bi ga morali interno rešiti, ne pa preko nas - da mi dobimo dovoljenje, babice pa potem tega ne upoštevajo), nisem pa pričakovala, da bom brez partnerja med najhujšim.user posted image

Vanilla, ja si parkrat omenila hotel s 5 *, pa sem dobila asociacijo na pravi hotel 5* in to primerjala s porodnišnico. user posted image user posted image user posted image Pa s posnetkom na TV iz Feldbacha, ko imajo res zelo široke postelje in sem si tam mislila, kako bi to meni prav prišlo, ko sem rada imela bebo pri sebi na postelji v bolnici, itak se je skoraj ves čas dojila...

Vanilla, verjetno si tako zadovoljna in si manj pričakovala, ker sem te jaz tu gor tako prestrašila, kaj? user posted image user posted image user posted image Samo kako je bilo z mano, je seveda vse res. Ne moreš biti drugačnega mnenja, če sam rojevaš itd.

No, samo da je vse dobro s tabo in da si uživala. Sigurno boš potem kmalu spet tam, a ne? user posted image Jaz recimo čez 2 leti user posted image

< Sporočilo je popravil slovenka -- 8.5.2009 20:42:23 >


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: Porodnišnica Ptuj
9.5.2009 11:46:00   
vanilla
Slovenka, jaz tebi čisto verjamem, da si imela negativno izkušnjo že v porodni in verjemi, če pri meni mojega ne bi pustili zraven, bi verjetno tudi znorela... Je pa res, da mi je tale forum nekako pomagal (in tudi tvoja izkušnja), da sem prišla tja čisto brez pričakovanj. Za ultivo sem vnaprej vedla, da je ne bom dobila, zato potem, ko sem omenila, da bi jo mela, me njihov odziv sploh ni začudil... Kregat se nisem hotela, ker bi samo sebi slabše nardila. Moj mož je nekaj hotel popenit, pa sem ga raje pomirila in mu rekla, naj bo rajši tiho, ker bo potem meni šlo v slabo. Tak da.... Imaš prav, naj se sami interno dogovorijo kako in kaj, ne pa da me porodnice najeb***.

Prav blesavo izpade, da tja hodimo na posvet za ultivo, pol Šarmanova na koncu reče: "MOGOČE se vidimo." Haloooo? Mogoče? Hja, no, pa se sploh nismo user posted image . Meni res ni jasno, da imajo ene babice več besede kot nek "primarij dr. med., specialist anesteziologije"!!!
Veš, koliko ur mučnih popadkov bi mi bilo prihranjenih, če bi dobila ultivo. Pasje popadke sem imela od polnoči pa do konca poroda ob enajstih. Pa me tudi celo noč nobena ni prišla pogledat, koliko sem odprta....
Hja, saj pravim, nisem veliko pričakovala, zato pa sem bila zadovoljna.

No, še vseeno pa lahko rečem, da so babice porod lepo izpeljale in mi pomagale z razl. položaji itd. Tudi na oddelku je bilo vse ok... Tako da.... Srčno upam, Slovenka, da boš naslednjič tudi ti imela lepšo izkušnjo in da te to ne bi zaznamovalo toliko, da ne bi imela še enega otročka.
Btw, kako je že tvoja pupika Sofija velika, prava mala baba, hehe :-)))

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Porodnišnica Ptuj
10.5.2009 13:38:03   
slovenka
Ah, me ne bo, ne. Ker planiram, da naslednjič ne bi šla na Ptuj, če se bo dalo. Je pa veselje s pupo preveliko, da bi se zaradi porodnišnice odpovedala otrokom. Samo zdaj vem, kako je iti v porodnišnico, da to ni hotel, da se lahko zgodi, da me povsem zanemarijo... Samo sreča, da ni bilo kakih dolgoročnih negativnih posledic.

Sem pa že jaz prej govorila tukaj na tej temi, da tudi ne gre, da bi kako hudo galamo zagnal med rojevanjem glede ultive - ker je ena punca napisala, da se njen ne bo tako pustil in če ji ne bodo dali ultive, bo štalo naredil. Pa si ti tudi napisala, da se v teku rojevanja ni tako enostavno boriti, ne moreš tam babic spretepsti... user posted image

Bo tudi Kaja hitro zrastla v babiko, boš videla. Drži se! user posted image


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?