Majuska
		   
		
		   
		  
		   
		 | 
	  
		
		
		 IZVIRNO SPOROČILO:  ery      Ojla,      Situacija je taka. Moj      je na vsak način hotel kruhomat in ga je šel kupit  z eno metlico, firma nekaj na C...   Vem, sem brala že nekaj o tej temi, samo bi res rada izvedela direktno, kaj je potrebno narediti, da je specialne kruh? No da vam povem kako moj dela (ker jaz se v to ne vtikam    ).      Noter strese moko (zaenkart od mercatorja, tip 500), ena žlička soli, ena žlička sladkorja, voda, kvas.. in nastavi na 3 ure 40 minut, ne vem kaj že srednje zapečen al kaj že...    Pa ni tako okusen...            A je drugače to noramalno, da ko vzhaja, naraste čisto do vrha, ko je pečen, ga je pa pol-pade dol?       prosim za recepte...      hvala vam...                  Midva ga samo "zamesiva" v kruhomatu ... potem pa 1/2 kg moke, od tega polovica polnozrnate in pol pirine moke, 3 dl hladne vode, suhi kvas, žlička sladkorja, žlička soli in 3 žličke olivnega olja. Ko avtomat zamesi kruh, ga stresem v model in pečem v pečici 5 minut na 240, nadaljnih 40 minut pa na 200 stopinj. Kruh je odličen!    
			
								
			
			
				  	
		  
		  
		  
		 |