|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: HSG
21.11.2009 22:00:36   
Arwenko
Ne vem no...ampak kljub temu, da je mene bolelo, da bi po stropu plezala, se mi zdi narkoza vseeno veliko bolj tvegana kot pa teh 10 minut bolečine. Meni je najhujša bolečina tako popustila ko je prišel skozi v jajčnike oziroma pol spustil vakum, ostalo je pa zginlo v roku ene 3-eh ur. Tako da v končni fazi niti potem nisem rabila protibolečinskih, čeprav bi jih lahko dobila. Jaz nebi tvegala narkoze za ta poseg, vseeno ne. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: HSG
23.11.2009 17:12:34   
shyshy
Ja, če te je zelo strah mislim da ti raje dajo narkozo že zato, da nimaš težav ne ti, ne oni... ker nekatere se res prestrašijo. Dejstvo je, da preiskava ni ravno neboleča, sem pa že slišala, da nekaterih punc ni nič bolelo. Tega, kako bo posameznica prenesla preiskavo se res ne da v naprej napovedatuser posted image

Po preiskavi pa je potrebno nekaj ur odležat, zato pa najbrž tiste bolnišnice, ki takoj spustijo domov pacientko rečejo, naj si priskrbi prevoz. Če pa ti poseg delajo pod narkozo, pa tako ali tako ne pustijo da greš sam domov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: HSG
25.11.2009 10:04:35   
Anonimen
Mene je HSG res ful bolel, ker imam oba jajcevoda neprehodna. Ampak bolečina traja samo nekje 20-30 sekund, potem se umiri.

Če bi šla še enkrat ne bi zahtevala narkoze (pa vem, da je tudi ne bi dobila, čeprav so meni rekli, da ne smem tisti dan nič jest, prav zaradi tega, da če bi bilo prehudo med posegom, bi takoj dobila nekaj v žilo. No, in je bilo obupno, pa vseeno nisem dobila.)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: HSG
25.11.2009 10:05:32   
Anonimen
aja, kar se pa prevoza tiče.. meni so poseg delali okrog 14 ure, ob 17 pa sem šla domov. Brez problema bi sama vozila, ker sem bila čisto ok.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: HSG
25.11.2009 13:02:26   
tecnobica
Evo, poseg je za mano. Ni bil boleč, malček je bolelo, ko se je stvar prisesala na MV. Ampak tko kot ena mal bolj huda menstra. Pa cel čas jej to trajalo. Da bi me pa bolelo od tekočine, ki je prodirala, to pa ne. So pa ugotovili, da sta oba jajcevoda prehodna (po laparo je bil eden neprehoden), tko da zgleda, da se je edn včeraj odprl. No, ugotovili so tudi, da imam pregrado na maternici in predlagajo HSC. Malo sem jezna, ker bi lahko to naredili že takrat ko je bla laparo.

Po posegu sem se počutila odlično in bi komot vozila domov. Me je pa čez ene dve urci začelo bolet, ko so tablete, ki sem jih dobila, popustile. In me še zdaj boli, čeprav me bolj želodec. Možno, da sem v bolnici kak virusek fasala. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: HSG
25.11.2009 13:22:02   
shyshy
Tecnobica, tut mene je še par dni bolelo po preiskavi. Čeprov tudi tvoje drugo predvidevanje najbrž ni izključeno... v teh bolnicah res lahko fašeš svašta user posted image  

Je pa ena hecna stvar... mene je do HSG vsak dan bolelo in pikalo po desnem jajčniku, tudi po tem, ko so mi januarja na operaciji odstranili endometriozno cisto. Po tej preiskavi me je pa bolelo še par dni, zdaj me pa sploh ne več... Če me kdaj malo zaštiha, sicer pa NIČ! Prov vesela sem:)) Ali ima še katera podobno izkušnjo med tistimi, ko ste po operaciji zaradi endometrioze bile napotene na HSG?

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: HSG
25.11.2009 13:38:58   
Arwenko
tecnobica, mene se danes po malem boli, pa sem imela poseg v petek, ampak to res še samo malo, predvsem ko sedim, ko je stisnjeno tam spodaj. V soboto in nedeljo pa sem bila precej boga, nisem mogla pol ure niti približno sedet, lahko sem stala ali ležala, pol je bilo vredu. Samo, da je vse ok. Jaz še moram zdaj počakat možev spermiogram, potem pa k svojemu ginekologu nazaj. A katera ve, a v Postojni še vedno delajo spermiograme ob sobotah?

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: HSG
25.11.2009 13:43:25   
tecnobica
Kakšne pol leta nazaj so jih še. najbolje da pokličeš pa vprašaš. Samo na te opozorim, da če nameravaš potem v kak postopek na GK v LJ, da jim tam ta spermiogram ni ok in zahtevajo ponovnega v LJ.



(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: HSG
25.11.2009 13:44:24   
tecnobica
shyshy, jaz sem bila na HSG napotena po laparoskopiji. In zdaj bom morala posebej še na histeroskopijo. Grrr sem jezna, ker bi lahko vse ob enem naredili.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: HSG
25.11.2009 14:01:03   
Arwenko
Ne, samo razmišljam, ker moj je naročen 10.12. v Celju, kjer je Ljubljanska metoda, v Po pa je baje neka drugačna, so me že opozorili na to. Samo se bojim, da bo moj imel probleme dobit fraj, zato sprašujem, kot neko rezervno opcijo tole s Postojno, to je zdaj zaenkrat tako samo za mojega ginekologa. 

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: HSG
25.11.2009 14:53:55   
tecnobica
Samo v PO se kar precej časa čaka. Če je samo za ginekologa, pol je tud v PO ok. Samo jaz sem tudi imela samo za G, pa sem pol ko so me dali v neplodnostno tud dala te rezultate in če bi bli delani v LJ, pol bi bli že ti dovolj, tko pa mora moj še enkrat (kar mu pa sploh ni panika, kar sem že jst dala skoz).

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: HSG
26.11.2009 7:15:36   
Anonimen
arwenko, jaz bi ga na tvojem mestu vseeno naročila še na spermiogram v LJ. Ker tako kot ti je napisala tecnobica - po vsej verjetnosti bo moral it še enkrat v LJ v primeru, da bi šla v kakšen postopek. Je pa v LJ čakalna doba 2 meseca, tako, da se lahko eventuelno že sedaj kličeš za datum za spermiogram. A Klomifen si že jemala?

(odgovor članu tecnobica)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: HSG
26.11.2009 8:47:08   
Arwenko
Ne, saj ima termin v Celju že (10.12.), kjer je ljubljanski princip. Meni je bila Po interesantna samo iz vidika sobote, če moj nebi uspel dobit fraj. Če pa bi morala it v postopek pa nebi šla v Lj, ampak sigurno v Maribor, ker mi je ugodneje, ker sem v MB v službi, pa starše imam tukaj, pa vse, Lj pa mi je čisto nepraktična. Ne, nisem jemala Klomifena, je rekel ginek. da najprej to pogledamo, pa potem vidimo dalje. Jaz sklepam, da razen če nebi pri možu bilo kaj narobe, da bom verjetno zdaj dobila klomifen. Itak moram zdaj tale spermiogram počakat, pol pa da vidimo dalje. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: HSG
26.11.2009 22:03:45   
tejc3

  • Živjo, tudi jaz sem bila v petek na hsg.. Imam pa podobne izkušnje kot matejcha87. Torej najprej sem dobila injekcijo proti bolečinam in potem še kakšni dve uri čakala na slikanje. Potem so me končno poklicali. Men tud na začetku ni kej bolelo (pač čutiš da se nekaj dogaja tam spodaj). Potem so me odpeljali v sosednjo stavbo bolnišnice, kjer so me slikali. Tudi mene je neznosno bolelo ko so mi spustili kontrast v jajcevode. Slikali so hitro in tako je bilo moje bolečine konec (max 20 sek). Drugače mi je pa takoj že med slikanjem ginekolog dejal da se je snov lepo razlila in da nimam zamašenih jajcevodov. Ne vem pa ali so mi s tem odmašili jajcevoda ali pa jih sploh nisem mela zamašenih. Ampak glede na bolečino sklepam da čist prehodni ravno niso bli.Sedaj pa upava na najboljše. Ne vem pa ali lahko že ta mesec skočiva v akcijo ali je bolje počakat kak mesec. Ali katera ve kaj o tem?

V ciklusu ko si opravila hsg odsvetujejo zanositev. Jaz sem pregled opravila ta teden in so nas ob izdaji izvidov dali navodilo za zaščitene odnose v naslednjih 5dneh(ovulaciji). Veliko sreče naslednji ciklus.user posted image

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: HSG
27.11.2009 9:59:15   
Anonimen
arwenko, ja, najbrž boš sedaj dobila klomifen. Super, da te je dal G najprej na HSG.. Jaz sem najprej 6 mesecev jemala K, potem šla na HSG, ki je pokazal neprehodne jajcevode.user posted image

(odgovor članu tejc3)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: HSG
28.11.2009 19:07:04   
žanaja
a na hsg-ju tud vidijo, ce mas pregrado v maternici?

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: HSG
28.11.2009 23:14:44   
shyshy
Čau Žanaja. Ja, tudi pregrade vidijo če so... 

(odgovor članu žanaja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: HSG
26.12.2009 14:38:46   
Penelope84
Zdravo! Jaz sem bila v četrtek na HSG-ju in je bilo vzdržno, če odštejem, da sem bila noter 2uri, ker se jim ni naredil vakuum tega zvončka, ki ti ga nastavijo na maternico. Po eni uri so ugotovili zakaj se vakuum ne naredi.Namreč lansko leto sem bila na konizaciji in je bila maternica posledično zaradi tega malo brazgotinasta in seveda vakuum ni prijel. Naredili so mi po sistemu PTA, z tankim katetrom, ki so mi ga ustavili v maternico in  potem so mi vbrizgali kontrast. Po dveh urah truda so mi povedali, da imam vse prehodno in sem zdrava.user posted image  delali so mi v Celju, ekipa je bila izredno potrpežljiva (seveda jaz še bolj), vsi so mi stali ob strani.
Sama sem iz zdravstva in vem, da so RTG žarki nevarni za nosečnost, da se pred zanositvijo vsaj 2 meseca ne izpostavljaš RTG sevanju. Torej potem tudi ta teorija ne drži, da naslednji mesec pa lahko zanosimo. Jaz bom na otroku delala že ta mesec, ker so mi tudi zdravniki rekli, da lahko in da je seveda sedaj še večja verjetnost, da zanosim, ker so jajčniki in maternica odprti in prehodni. Sicer bom mojo ginekologinjo še vseeno vprašala, ker so teorije različne in nas lahko hitro zmedejo. Jaz se bom ravnala bo nasvetu G. in seveda svojega znanja. Upam na čimprejšnjiuser posted image  in upam tudi za vse vasuser posted image user posted image

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: HSG
26.12.2009 14:40:59   
Penelope84
Sem še nekaj pozabila vprašatuser posted image  A je tu katera, ki je po HSg-ju zanosila?

(odgovor članu Penelope84)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: HSG
4.1.2010 9:43:07   
jgol
Midva sva začela delat na user posted image dva dni po HSG-ju. Od tega sta sedaj minala že dva cikla pa še vedno nič. Jajcevode mam pa seveda prehodne. Zanima pa me kakšni so postoki za naprej? Mož je že bil na pregledu in z njim je vse vredu.

(odgovor članu Penelope84)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: HSG
4.1.2010 11:53:46   
tecnobica
A ti niso rekli, da moraš en ciklus počakat?

Glede naslednjega postopka pa vprašaj ginekologa. A si dala še kaj druzga skozi?

Če se trudita že več kot eno leto, potem naj ti da ginekolog napotnico za neplodnostno ambulanto, pa te bojo potem tam naprej pošiljali na preiskave.

(odgovor članu jgol)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: HSG
4.1.2010 12:41:01   
jgol
Nč mi niso rekli in ker sem se počutila dobr sva pač poskusla.

Drgač se pa trudva že več kot dve leti, sam morm povedat da sem mogla že ta Hsg 'izsilit' od ginekologinje. Prvič sem šla na pregled po enem letu neuspelih poizkusov. Takrat mi je vzela bris in me poslala domov rekoč naj se sprostim, da je vse v psihi. Poj sem prišla čez par mescev in takrat je poslala na pregled mojega moža, češ da je najpametneje pregledat najprej njega. Ker je dobil datum pregleda šele čez pol leta, je zopet minalo veliko časa, da sem zopet prišla na pregled. Kasneje mi je naredila še vaginalni ultrazvok in rekla da je vse vredu in da se naj že enkrat sprostim. Dala mi je Klomifen, ki pa tud ni pomagal. Po dveh letih me je končno poslala vsaj na slikanje jajcevodov, ki pa so prehodni. Dans sem zopet naročena in upam da se še kej premakne naprej.

Upajmo da bo kdaj user posted image in user posted image in user posted image .

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: HSG
4.1.2010 14:42:54   
sonmaj
Pozdravljene, punce!
Jaz grem v petek v Postojno na hsg in se grzooooozno bojim.
A gre še katera?
A ima katera kakšne izkušnje s hsg v Postojni?

Srečno v novem letu ter čimprejuser posted image

(odgovor članu jgol)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: HSG
4.1.2010 14:51:31   
shyshy
Sonmaj, nč se bat, ko boš tam pa sam poskusi z glavo nekam na lepo, telo pa na mizi pusti, pa bo vse dobro user posted image  Pa ubogaj kot ti rečejo. Meni so prej dali eno injekcijo za pomiritev, morda še ti prosi za kake droge user posted image  Ko slišiš da je vse prehodno pozabiš na vse!!!

Srečno!

(odgovor članu sonmaj)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: HSG
5.1.2010 9:12:05   
jgol
Včeraj sem bla pri ginekologinji in mi je rekla da je z mano vse vredu in da naj še kr naprej poskušava. Dala mi je klomifen in mi rekla da naj pridem šele po poletnih počitnicah. Takrat bodo pa minila že tri leta odkar delava na tem. Kr ne morem verjet da je že tolk cajta preteklo.

Drgač se je pa treba na slikanju HSG čist sprostit in sploh ne razmišljat o tem. Sej ko ti povejo da je vse vredu sploh pozabiš na vse bolečine.

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?