|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
6.12.2007 16:52:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

A o tem potem še govorite doma


Odvisno od teme... O tvoji temi recimo sem debatirala z mami.user posted image


In kaj pravi mami?

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
6.12.2007 19:11:05   
Gina
Se strinjam z Miko in se strinjam z Mič. Pa še nekaj, zamislite si npr. vaše frende in frendice, poročene ali v parih. A obstaja kakšen par, ki je "popoln" ali vsaj par, čigar življenje bi ve rade živele? Pokažite mi enega, za katerega se vam zdi, da nima težav nad glavo? Ne, ne, ni ga. Samo da ima vsak na drugem področju težave. Eden v zakonu, drugi v službi, tretji s taščo, četrti z denarjem..... Ne verjamem, da je kdo brez. Pa tudi resnica je, da se rodimo z različnimi predispozicijami. če se ti ni treba boriti za lastno preživetje, se lahko ukvarjaš sam s sabo, prej ne. Dokler imaš polno rit, nimaš šans, razmišljati o tem, kako je, če nimaš polne riti. Kot bi Paris Hilton govorila, kako lahko razume reveže. nonsens.

Imam kolegice....tako od daleč imajo vse krasne može, nič se ne kregajo, vendar....ali bi se jaz  ali ve enako počutile z njihovimi partnerji? Ena ima koleričnega partnerja, pa je ne moti, drugi partner dela cele dneve in noči, je v resnici ves čas sama, pa je ne moti, tretji partner cele dneve hodi na nogomet, četrti je totalno posesiven, ona nikamor ne sme, peti bi ves čas hodil v hribe, sta oba sužnja le-tega, šesti hoče potovat po svetu - meni bi se zmešalo od groze, da ne bi smela en sam samcat dopust v miru počivat, sedmi je ves čas tiho, sploh ne ve, da obstaja (uf, grooozauser posted image user posted image ), osmi nima smisla za otroke, jih vzgaja ona sama, deveti hoče ves denar zagonit samo za svoje reči, pa denarja niti ne deli, hoče vse zase, deseti ima tako službo, da ga po pol leta ni doma, enajsti je brez službe, dvanajsti ves čas zaudarja.... evo, tako lahko nadaljujem do nezavesti....razlika je samo v tem, kaj ti lahko prenašaš, pa česa ne. Nikjer ni popolnega partnerstva. Na nek način je res, vzameš tisto, kar lažje prenašaš, kar ti je boljše. Vendar obstajajo izjeme. Take, o katerih piše mika. Ne znajo in ne zmorejo same. Nihče te ni poniževal, viv, nihče te ni filal s tem, kako si nihče in kako si zanič, nihče ti ni zbijal volje do življenja, nihče te ni pretepal, nikoli nisi bila zanemarjena, zapuščena... Kako lahko sodiš? A misliš, da ima Hiltonova znanje ali srečo, da živi kot živi? A misliš da imaš ti srečo ali znanje, da živiš v evropi, da nisi življenjsko ogrožena, da nisi imela groznih staršev, da imaš znanje? Je to tvoja zasluga? Samo zahvali boga ali srečo, da ti je, kot ti je. Po moje se imaš za kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
6.12.2007 19:30:21   
Anonimen
Ko najmanj pričakuješ se zgodi kar nisi nikoli pričakoval.user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
6.12.2007 19:37:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Nihče te ni poniževal, viv, nihče te ni filal s tem, kako si nihče in kako si zanič, nihče ti ni zbijal volje do življenja, nihče te ni pretepal, nikoli nisi bila zanemarjena, zapuščena... Kako lahko sodiš? A misliš, da ima Hiltonova znanje ali srečo, da živi kot živi? A misliš da imaš ti srečo ali znanje, da živiš v evropi, da nisi življenjsko ogrožena, da nisi imela groznih staršev, da imaš znanje? Je to tvoja zasluga? Samo zahvali boga ali srečo, da ti je, kot ti je. Po moje se imaš za kaj.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
6.12.2007 19:42:33   
spacey
Ni vse tako preprosto, viv. Ko si na dnu in še globlje, je še kako težko. In verjemi da ne paše, še zdaleč ne, niti najmanj.

_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
6.12.2007 20:47:29   
baguSka
In kaj pravi mami?


A bi res rada vedla? :)

Najprej je rekla, da ne razume tega in verjetno nikoli ne bo. Sama je imela namrec tri otroke. Zdej ma pa samo se dva. In pravi da ni vecje zalosti v zivljenju kot to, da izgubis otroka. Zato pac ne razume. S svojega stalisca gledano. Ona je rekla, da ce bi ze blo tko kot pr teb, da bi se pa nekam cimblizje preselila, da bi lahko bla vsak dan v stiku z otrokom. Torej: najprej otrok, potem ona. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
6.12.2007 21:10:11   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Samo zahvali boga ali srečo, da ti je, kot ti je. Po moje se imaš za kaj.


Gina, Mič in Taja27 in ostale se strinjam z vami. Res je. Ob vseh teh zgodbah se res lahko samo zahvalimo, da imamo krasne partnerje, smo finančno preskrbljeni, ljubeče starše , ...

Se pa včasih vprašam, koliko časa bo še tako in ali lahko pride do nečesa nepredvidljivega, ki mi bo vse sesulo.

Verjamem, da ima vsaka zgodba svoje ozadje in da obstaja več dejavnikov, ki so vodile v tako situacijo - zato jih poskušam razumeti, čeprav je včasih težko.

Komentar mojega dragega ob takih zgodbah je pa na srečo drugačen: gre bolj v smer obsojanja moških in ob tem razmišlja, kaj bi bilo treba tem tipom narest... user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
6.12.2007 21:52:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: puppa

IZVIRNO SPOROČILO: LARA

včasih zgleda da so eni po defoltu luzerji eni pa vinerji. eni vedno lahko serjejo s polno ritjo in vse v življenju jim je super in vse jim ratuje, enim se pa vse kar primejo v roke zdreka. in močno sem prepričana da je to v katero grupo padeš zelo zelo odvisno od posameznika že začenši s tem kako razmišljaš.


Pa si mogoče razmišljala, da vsi ljudje nimajo enakega izhodiščnega položaja?
Da nekateri odraščajo v razbitih družinah, polnih nsilja, da jim nihče ne vcepi v glavo občutka vrednosti, nihče jim ne da občutka ljubljenosti. A lahko tak človek sam sebe ceni, lahko tak človek ima sam sebe rad? Ti jaz povem da NE MORE. Zato, da pa se ti upreš takemu obnašanju partnerja, pa moraš sam sebe cenit, se spoštovat in se imeti rad.

Da ti povem svojo izkušnjo. Odraščala sem v družini, kjer sta se starša prepirala na žive in mrtve vso mojo mladost. Nista izbirala besed. Vedno sta mi dajala občutek, da itak nisem sposobna, da nič ne znam, da me itak nihče ne bo imel rad ker se tako obnašam. (Bila sem depresivna zarai njunih prepirov).

Dolgo sem se borila s temi mislimi o nevrednosti ljubezni, sreče.... Potem pa sem se spravila k sebi, začela delat na sebi, svoji samozavesti. In sem dobila fanta.
IN se je ponovila zgodba moje rodne družine - on ego, jaz pa sem prosjačila za tisti mali kanček ljubezni. Lazila za njim, ko je bil užaljen, ker ni bilo vse po njegovo. prenašala njegove izpade....

Kaj sem dosegla? NIČ. Samo sebe sem spravljala v obup. KOnčala sem z njim. Ampak še dolgo sva se slišala po telefonu in se videvala. Hvala Bogu sem bila tolk pametna, da nisem več šla nazaj v tisti pekel.

Ne ni me pretepal, je pa izvajal psihično nasilje nad mano (nisem sposobna, pojma nimam - kaj znano?).
In jaz sem trpela, za voljo tistih pičlih nekaj trenutkov lepega.

Ampak jaz sem imela ob sebi ljudi, ki so me  podpirali in mi pomagali.
marsikatera (in marsikateri) v teh trenutkih nima ob sebi nikogar. In sam si ne znaš pomagati. ker ne veš kako. Tudi če prideš na RR in pojamraš, se ti ne bodo kar naenkrat odprla nebesa. Počasi, počasi se ti bo začelo svitati v čem je keč. Ampak to traja. Pri meni je na srečo samo pol leta. Pri drugih lahko traja par let.




ja puppa točno to! to je ta vzorec o katerem sem govorila. ponavadi otroci poberemo vzorec svojih staršev. recimo...če so te že starši poniževali, boš vrjetno dobil partnerja, ker bo s tabo delal enako, saj si teha navajen in misliš mogoče celo da je to prav, in kaj je še hujše, še svoje otroke boš naučil ko bodoto gledali da je to prav in tako iz roda v rod. zato je treba to verigo enkrat prekinit, prekinit ta vzorec! zato je treba zdaj tukaj temu naredit konec, naredit najprej nekaj zase, že za voljo otrok! zato, da bomo zmožni otroke vzgojit z vedenjem da to ni ok in jim vsadit boljši vzorec, tak, da bodo vedeli da je drugi dan boljši jutri in da lahko v življenju dosežejo marsikaj in da so tega vredni! mi jih moramo to naučit in nas bi mogli to naučit naši starši. če nas niso se moramo zdaj sami in strinjam se da je za to potrebno veliko dela in malo je takih ki to zmorejo. ampak hip hurej za tiste ki se ne dajo! ja pa še to. tudi te tipe, ki maltretirajo svoje ženske tako ali drugače vzgojijo njihovi starši da taki postanjo!

(odgovor članu puppa)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
7.12.2007 1:22:59   
Anonimen
Že dva dni berem tole temo in sestavljam misli, pa mi jih ne uspe. Očitno imam še po toliko letih totalno zmedo v glavi, kar se moje nasilne zgodbe tiče. Sama enostavno ne znam (trenutno) ubesedit svojega mnenja, se bom pa zato podpisala pod baguSko, dory, miko, tajo27, Mič RR, gino...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
7.12.2007 14:11:13   
taja27
Tašonka, tvoje mnenje me pa resnično zanima. Se mi zdi, da lahko samo nekdo z izkušnjami kredibilno govori o sami zadevi. Mogoče lahko ravno tvoja izpoved, pomaga vsem, ki ne najdejo izhoda, ki ne potrebujejo ponovnih obtoževanj in posmeha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
7.12.2007 14:16:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

In te "reve"  take tipe prav iščejo. Če se slučajno uspejo kakšnega takega primerka znebit, potem je naslednji spet enak kreten.
Kar je grozno pri vsej stvari pa je to, da se tak vzorec prenaša iz roda v rod, Če je oče maltretital in mlatil mamo, potem si bo hči skoraj pravilomo našla tipa, ki bo enako poče z njo itd.



Si že kdaj slišala za to, da imajo eni dva obraza, da so na začetku taki cukri, tko prijazni, ustrežljvii, še muhe ne morejo ubit. Verjetno ne, jaz pa. Verjemi, nobena takega z lučko ne išče. Marsikaj privre na dan po mogoče več letih zakona....


Se podpišem pod tole izjavo.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
7.12.2007 14:34:02   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Moj mož pa tega sploh ne komentira, pač pa jaz rečem "jim že paše". 


In te "reve"  take tipe prav iščejo. Če se slučajno uspejo kakšnega takega primerka znebit, potem je naslednji spet enak kreten.
Kar je grozno pri vsej stvari pa je to, da se tak vzorec prenaša iz roda v rod, Če je oče maltretital in mlatil mamo, potem si bo hči skoraj pravilomo našla tipa, ki bo enako poče z njo itd.









uuu bravo...takšne nezrele pa že dolgo ne.
Samo še tole bom dodala:

"Ne sodi drugih ljudi zaradi odločitev, ki so jih sprejeli v situaciji, ki je tebi osebno tuja."

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: za vse nesrečne zgodbe zadnje čase
7.12.2007 15:21:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taja27

Tašonka, tvoje mnenje me pa resnično zanima. Se mi zdi, da lahko samo nekdo z izkušnjami kredibilno govori o sami zadevi. Mogoče lahko ravno tvoja izpoved, pomaga vsem, ki ne najdejo izhoda, ki ne potrebujejo ponovnih obtoževanj in posmeha.

Ja, samo ne vem, kje naj začnem, kje naj končam, celotna zgodba je namreč kar dolga in vprašanje, komu bi se jo dalo brat.user posted image Mogoče si bom zvečer vzela čas...
Si pa ljudje, ki takih situacij ne poznajo, res ne morejo predstavljat, kako to je in napačno mislijo, da je tko simpl se odločit in it. Ni vse samo v odločitvi in samo tisti, ki so ali so kdaj bili v taki situaciji, vejo, kaj pomenijo totalka oprani možgani in strah zažrt v kosti. Zadnje, kar ti ljudje rabijo, je obtoževanje, posmeh in podobno. Kot je že ena napisala, take ljudi je treba prijet za roko in jih odpeljat stran in jim stat ob strani. V grobem povedano.
Sicer pa za vse te, ki nimajo pojma, vedno pravim, hvala bogu, da ga nimajo. Jim niti ne zamerim takih izjav ravno zaradi tega, samo jaz sem že ven iz tega, mene ne prizadanejo več osebno. Pomoči potrebne pa.

(odgovor članu taja27)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?