|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: potek abrazije
16.4.2008 16:20:47   
detelja
ojla...počasi se pobiram...čeprav ni lahko... čakam prvo menstruacijo po abraziji...drugače pa delam...ko pridem domov kaj pospravim, operem...dobim obisk, grem kam ven na sprehod, po trgovinah...seveda vsak dan pridem mal vas pozdravit, vam povedat kaj se dogaja,....čas hitro beži...drugače pa nič novega...ti Balonchy kako si? kaj lepega počneš?



_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: potek abrazije
16.4.2008 16:22:28   
janja*
Živjo punce.Balonchy dobila sem točno po mesecu dni prvouser posted image .Počutje je tudi okej ,tako ,da se pobiram.Počakam še dve,potem pa veselo na user posted image delo.Upam,da se bomo potem lahko pogovarjale malo o lepših stvareh.Punce moje srečno vsem.

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: potek abrazije
16.4.2008 16:29:55   
detelja
janja* upam, da bo ta hudič tudi mene obiskal še ta teden (v pet. bo 4 tedne od abrazije) in da bo čimprej poletje, da začnemo delat na otročičku...tudi jaz upam, da se bomo čez čas pogovarjale o lepših stvareh...

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu janja*)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: potek abrazije
17.4.2008 9:57:47   
Balonchy
Ojla pupe...
Vidim, da ste po večini že mal boljše volje in počutje se bo tut poštimalo... user posted image user posted image user posted image
Bote vidle... Poleti bomo itak že čvekale o user posted image  in user posted image ... user posted image user posted image user posted image

Detelja, kmalu bo prišla tvoja user posted image  - boš vidla... In na hitro bo šel mimo in maj in junij... pol pa akcija user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Midva bova pa kar počakala do poletja, čeprav so mimo že 3 user posted image  in je v pričakovanju že 4...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: potek abrazije
17.4.2008 11:44:10   
oblakk
Pozdravček,oglašam se s problemom in sicer je g.tudi meni v 9.t.nosečnosti ugotovila,da srčka ni več.Naročila me čez en teden na ponovni pregled in se mi zdi to ful dolg za čakat.user posted image Ob naslednjem pregledu me bo pa poslala na abrazijo.Psiha je na nuli zdaj pa še to čakanje.

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: potek abrazije
17.4.2008 11:58:09   
Ringarajčka
Živjo, Oblakk!
Odločitve tvoje G ne morem komentirati, ker imam premalo znanja. Ko sem sama doživela enako diagnozo, sem dobila napotnico za naslednji dan (LJ). Sama sem si po eni strani želela, da bi še malo počakali in bi se samo sčistilo ali bi se zgodil čudež, po drugi strani pa je bila zadnja noč zelo dolga in brez spanca.    
Sočustvujem s tabo in ti želim, da bi se dobro izteklo.

(odgovor članu oblakk)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: potek abrazije
17.4.2008 12:59:20   
oblakk
Moram povedati,da se jaz poplnoma nič ne čistim,prsi so nehale boleti,bolečine pa imam v križu.Počutje imam slabo trebuh trd in napet.Ponovni pregled pa šele v ponedeljek 21.04.2008 popldan.user posted image

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: potek abrazije
17.4.2008 15:11:56   
Ringarajčka
Ne vem. Če se ti zdi potrebno, lahko greš na urgenco.

(odgovor članu oblakk)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: potek abrazije
17.4.2008 18:03:42   
novo
user posted image nič ne skrb in bodi optimistična. je res, da si zdaj pozorna na vse spremembe v telesu. Glede čakanja pa te čisto razumem, kako zna biti mučno. Tudi meni niso slišali srčka v 9 tednu in sem morala čakati 2 tedna. Kako je mučno to čakanje!!! Bodi potrpežljiva in upaj na najboljše! Držim pesti, da se ti uredi.user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Upanje in želja ter sreča

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: potek abrazije
17.4.2008 19:44:18   
detelja
oblakk  zelo mi je težko...vem kako se počutiš...tudi jaz sem prvi slab občutek dobila, ko so me kar čez noč nehale boleti prsi...pa sem vpr. zdravnike, če je to kak sumljiv znak, pa so bili vsi bolj ali manj tiho...edino en gin. mi je rekel, da je to lahko eden od simptomov ss ni pa nujno...ne vem jaz sem se kar hitro tako čudno počutila, tako ne nosečo...upam in srčno ti želim, da bi bilo vse ok...pošiljam ti en objem....

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: potek abrazije
29.4.2008 17:53:02   
Balonchy
Hello...
Kje ste čveke?
Kaj novega? user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: potek abrazije
29.4.2008 19:42:16   
Jančika_
"Čveke" so na temi Pogovori o spontanem splavu, ki je namenjena bolj vsakdanjim pogovorom.

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: potek abrazije
30.4.2008 11:07:02   
Balonchy
Že tečem tja... user posted image          user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: potek abrazije
8.6.2008 17:24:04   
cokolina86
Sprašujem za kolegico ker je trenutno brez interneta..

Zanima me potek, malenkosti, kot so.. Se je treba že doma verjetno prirpavit, da obstaja možnost, da bo treba tam prespati? Kaj so stvari, ki se jih ne sme pozabit vzet s sabo?

Brala sem, da ste pisale o spasmexu, se ga lahko pije tudi ob bolečinah po splavu? Ve katera, če se po splavu lahko uporablja tampone?Kako je z plavanjem, in vsem ostalim..?

Brali smo, da obstaja več vrst splava, tukaj pa je omenjen samo ta z anestezijo, pa sem malo zmedena;)

Uglavnem karšnikoli uporabni nasveti o tem kako zgleda prihod v bolnico, čakanje in bivanje tam pride prav;)

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: potek abrazije
8.6.2008 17:40:24   
copka
Jaz sem sla cisto nepripravljena, pa je bilo vse ok.

Najprej gres na ginekolosko urgenco (to sem iskala, ko zmesana, ker nisem imela pojma kje je). Tam te se enkrat pregledajo in potem posljejo na oddelek. Tam ti dodelijo posteljo, dajo spalno srajco in potem cakas. Najbolje, da zjutraj nic ne jes, ker ti je sicer lahko po anesteziji slabo oz. moras cakat da mine vsaj 6 ur od zadnjega obroka.

Ko je cas, pridejo pote sestre, ki te napotijo se lulat, pa ti recejo, da sleces se sponjice in ostale stvari (nakit...). Odpeljejo te s posteljo pred sobo, kjer opravljajo posege. Ko te s posteljo zapeljejo notri, te sprasujejo o anesteziji, ti jo dajo in potem se zbudis, ko je ze vse opravljeno. Itak si takrat par minut se zmesana in zaspana.

Pustijo te brez hrane in pijace nekaj casa, potem pa prinesejo juhico in prepecenec. Vecinoma ni komplikacij in te pred 7.uro zvecer spustijo domov.

Po abraziji ni priporocljivo imeti spolnih odnosov, se namakati v vodi (moznosti okuzb), tampone sploh odsvetujejo. Itak sestre vse povejo oz. jih vprasas.
Ce se ti doma povisa temperatura, oz nastanejo kaksne tezave, takoj nazaj na urgenco na pregled, ker je lahko ostalo kaj notri, je prislo do okuzbe...

Potem imas pregled pri ginekologu po 4-6 tednih.

Pri meni je bilo to to. Srecno tvoji prijateljici!

(odgovor članu cokolina86)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: potek abrazije
11.7.2008 11:48:51   
leila27
Punce pozdravljene,

tudi jaz sem imela abrazijo v 9 tednu. Dolga zgodba... pa vam jo vseeno zaupam.
Zanosila sem nepričakovano, fant po 4,5 letih najine veze ni hotel slišati ze otroka (klical ga je pezde) in ves čas omenjal splav. Rekel, da je moja odločitev, da ga ne želi nikoli videt, da ni pripravljen, itd.

Jaz sem se odločila, da ga obdržim, vendar sem začela v 9 tednu krvavet in potrebna je bila abrazija.

Abrazijo so mi opravili v Ljubljanskem kliničnem centru in sem bila več kot zadovoljna. Zelo prijazno osebje, od zdravnika do zadnje medicinske sestre.

Kar sem bila prvič na kakršnemkoli posegu sem malo komplicirala in postavljala 100 in eno vprašanje pa so me pomirili in mi na vse odgovorili. Razmišljala sem tudi o tabletah, saj se tako zarodek izloči sam, vendar so mi to metodo odsvetovali, saj gre za novo metodo in je na koncu velikokrat potrebna še abrazija. Zato sem se odločila kar za abrazijo.

Postopek poteka takole: sprejmejo te v sprejemni sobi in postavijo par splošnih vprašanj, ki so pomembna za sam postopek (krvna skupina, družinske bolezni, število ss...). Potem te peljejo v sobo kjer se preoblečeš v haljo ter greš v oparacijsko. Tam so trije ljudje (zdravnik, sestra in anasteziolog). Zlezeš na operacijsko mizo (privežejo ti noge), malo se s tabo pogovarjajo, da se sprostiš, dajo ti narkozo v žilo in v par sekundah ne veš več nič.

Postopek je baje tak (tako sem slišala od kolegice). Noge ti privežejo samo zato, da ti nebi padle dol, ker si v narkozi, dajo ti neke svečke, ki razširijo maternični vrat, zarodek najprej narahlo postrgajo, da se odlepi od stene maternice, nato ga posrkajo z vakumom. To je pomojem kar vse, kar se dogaja.

Baje se lahko odločiš tudi za lokalno anastezijo, vendar jo (verjetno zaradi travm po posegu) odsvetujejo. Tudi jaz priporočam splošno. V lokalni baje lahko čutiš bolečino, pri splošni ne čutiš popolnoma nič.

Zbudila sem se na hodniku na poti v sobo, vendar se vsega še bolj slabo spomnim. Krvavela sem cca 3 ure, bolečine sem imela minimalne (na lestvici od 1 do 10, so bile stopnje 1)oz. jih večino časa sploh ni bilo. V bolnišnici moraš počakati še cca 6 ur (zaradi narkoze), ob odhodu ti zmerijo še temperaturo, verjetno zaradi okužbe, preden pa te odpustijo pa moraš iti tudi na wc.

Dobiš teden dni bolniške, priporočajo počitek, ne smeš se kopati v umazani vodi, sex odsvetujejo cca do konca krvavitve oz. izcedka. Jaz sem imela rjavkast izcedek še cca edober teden(opazen samo na spodnjem perilu ali toaletnem papirju), krvavela nisem nič več.

Jaz sem totalen zajc za take stvari, pa lahko zdaj rečem, da gre fizično za banalen poseg (če nebi šlo za psihične bolečine bi šla raje še 5x na abrazijo, kot 1x k zobozdravniku), je bilo pa psihično zelo težko tudi zame. Upam, da sem tiste, ki vas je posega strah vsaj malo pomirila.


Toliko o moji izkušnji.
Bodite pridne,

Leila

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 66
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?