|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: klomifen
22.4.2008 10:37:40   
anci banci
meni ga je predpisal samo za 3 mesece (dr.Reš), ginekolog pa pred tem za 6 mesecev. in ko po treh mesecih ni bilo uspeha mi je svetoval da opravim laparoskopijo
 
 titi3
poznam tako dekle (moja svakinja), ki je ob polovički klomifena sedaj že 3 noseča -tudi pri drugih nosečnosti je jemala le polovičko

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: klomifen
22.4.2008 10:47:50   
titi3
A ti je naredil že vse preiskave in ne ve kaj bi bilo, da te je poslal na laparoskopijo?

Oprosti, če vprašam, ampak sem že slišala, da so v Lj težili, da ljudi kar pošilja na laparoskopijo.

Mogoče pa bi tvoja svakinja zanosila tudi brez polovičke Klomifena? Kaj pa je bila njena težava?

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: klomifen
22.4.2008 11:00:20   
jenyj
Meni ga je predpisal samo za 4 mesece in ne za šest. Tudi ne vem, zakaj bi bil folikel, ki ga pridelaš s klomifenom in je velik 23 mm, slabše kvalitete kot tisti brez.
In verjemi mi, da sem jaz zelo odreagirala na polovičko, prej ni bilo nič - popolnima nič.
Se mi zdi, da smo "laiki" postali čisto prepametni v teh časih in da se mi včasih zdi, da je že vsak zdravnik tudi tak, ki to ni.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: klomifen
22.4.2008 11:04:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jenyj
Se mi zdi, da smo "laiki" postali čisto prepametni v teh časih in da se mi včasih zdi, da je že vsak zdravnik tudi tak, ki to ni.


Se podpišem.

Titi, verjamem, da veš marsikaj, očitno si že vse to dala skozi. Ampak meni se zdi, da na ta način ko toliko nezaupanja izkazuješ našim zdravnikom, zmedeš marsikatero punco. Samo v razmislek.

(odgovor članu jenyj)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: klomifen
22.4.2008 11:19:43   
titi3
biba12 a ni bolje, da so zmedene in se zato pozanimajo in so pozorne kot pa da brez pomislit verjamejo in zaupajo vsemu.

Saj se da tudi z našimi zdravniki kaj dosežt, ampak ko vidijo, da kaj veš so bolj pozorni in pazijo kaj delajo. Seveda niso vsi enaki. Jaz sem bila na začetku tiho in sem zaupala in imam zdaj dva splava za sabo in nimam otrok. Prijateljica, ki je bila bolj "sitna" in jih opozarjala pa sedaj ziba.

Jaz sem mojega gin spraševala, če imam mogoče endometrozo (sem poznala simptome, ker sta jo imele dve prijateljici) in mi je reku, da preveč berem in vem. Po dveh letih urgence, krcev zaradi katerih sem padla v nezavest, splavu... se je izkazalo, da sem jo res imela pa še cisto. Vse pa je bilo že orank zapaskano. Zakaj moramo biti laiki neuki?

Meni je nedavno umrl stric zaradi zaupanja. Prepozno so se zbudili in začeli težit. Pa zdravil se je pri velikiiiiih specialistih.

Pa saj je vseeno. Eni radi vemo kaj imamo in kaj se da naredit, drugi pa zaupamo zdravnikom. Stvar posameznika.

Te bom pa upoštevala biba12 in bom raje svoje izkušnje držala zase in jih povedala tistim, ki jih bo to zanimalo in bodo želeli vedet kaj več. Na forumu pa raje napišem kaj bolj nestrokovnega in lahkega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: klomifen
22.4.2008 11:31:17   
anci banci
titi3
na laparoskopijo me je  Reš poslal zaradi policističnih jajčnikov da bi mi jih kakor on pravi malce zbudili (delali so mi drilling), naredila sem že dosti preiskav, prav tako moj partner (njegovo stanje je ok) tako da me ni kar brezveze poslal... z laparoskopijo se je strinjal tudi moj ginekolog (bolj poznan kot kirurg dr. Cvjetičanin) ... in obadva sta imela kar prav da sta me poslala.. namreč poleg "zbujanja jajčnikov" so mi odstranili tudi polipe...

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: klomifen
22.4.2008 11:35:35   
anci banci
titi3 a ja še en odgovor...
možno  bi bilo da bi zanosila brez klomifena (sicer se tega ziher čist ne ve a ne?), njena težava prav tako policistični jajčniki in s tem posledično da je imela zelo malo lastnih ovulacij
mnogo deklet z policističnimi jajčniki lahko naravno zanosi, nekatere pa pač potrebujejo vzpodbudo kakor je klomifen

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: klomifen
22.4.2008 11:36:08   
Anonimen
titi, ne vzami to kot napad ali kaj podobnega. Povedala sem ti samo svoje mnenje, ker te berem zadnje dni..

(odgovor članu anci banci)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: klomifen
22.4.2008 13:23:05   
titi3
anci banci, da ne bo pomote sem vesela, da je naredil vse kar se je dalo pred postopkom. Tako je edino prav in bi moral narediti za vse. Pa ne samo on. Imam prijateljice, ki jih je dal na Klomifen pa sploh ni vedel kaj jim je.

Jaz vidim kakšna čakalna doba je za ta IVF. Marsikatero bi lahko lažje in prej ozdravili. Včasim me kar groza, ko vidim koliko nas pristane na tem. Pa to ni več normalno.

Za laparo pa sem ti samo rekla, ker sem že slišala punce, da so jim na GK težili. Eni težijo tudi zaradi hsg, ki jo dela, ker naj bi bila slab pokazatelj resnične zamašenosti jajcevodov. Pol na koncu pa si ne povedo med sabo, ampak smo me tiste, ki poslušamo.

biba12 nisem vzela kot napad, niti slučajno. Sem ti pa želela povedat zakaj tako razmišljam. Mogoče živim v pravljici, ampak bi si želela, da bomo nekoč vse odlično, ne dobro zdravljene. Glede na to kar prestajamo bi bili lahko malo bolj pazljivi pri zdravljenju in tudi prijazni.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: klomifen
22.4.2008 14:13:59   
malagala
Posebno tiste, ki se prvič spuščamo v te vode, še ne vemo, kaj nas čaka...Zato je VSAKA izkušnja dobrodošla, saj sproži val razmišljanja in iskanja nadaljnjih informacij...

Moja g. ni iskala diagnoz, ni probala s K., ampak me je samo napotila naprej v ambulantno za zdravljenje neplodnosti, dala mi je le napotnico za odstranitev pregrade.

Pred tem nisem šla na noben postopek, v MB so mi tudi svetovali odstranitev pregrade, naredili krvne hormonske teste, ugotovili PCO in zdaj sledi terapija. Sama sem dr. vprašala, če bo potreben kak HSG ali laparo., pa je rekel, da najverjetneje ne. Klamidijski krvni test, na katerem sem bila negativna naj bi bil kar dober pokazatelj stanja jajcevodov, UZ in pogled v notranjost maternice pri posegu nista kazala na nobeno morebitno posebnost (izrastki ali kaj podobnega). Poudaril je le na težave z ovulacijami (hormosnko pogojene) in da se glede na specifiko pacientke odloči, kako bo s terapijo, ne gre vse po istem kalupu..

Meni se je zdela njegova razlaga prepričljiva, ne vem če ravnam prav. Glede na to, da imam težave s hormoni, bi se prej naročila na kak endokr. pregled, da vidijo kako in kaj.

Določeno mero zaupanja v zdravnika pa moraš imeti, drugače je bolje iti drugam...

Držim pesti za vse nas,
lp

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: klomifen
22.4.2008 18:17:03   
Hator
Tudi jaz ima polovičko (zvečer), prvi mesec sem imela celeg, sedaj polovičko, ker menda nanj dobro reagiram. Imam pa dr. Merla.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: klomifen
23.4.2008 9:16:47   
biba77
Da se jaz pristavim piskercek:
se strinjam s titi3 in ker tudi meni ni bilo jasno, zakaj taksne razlike v predpisovanju doze, sem to vprasala G na posvetovanju v neplodnostni ambulanti v Mb in je rekla, da ji to ni logicno (jemanje polovicke tabletke) in vprasala, KDO tako dela?
Povedala je, da Klomifen se nekako 2 meseca ostane v telesu in tako deluje tudi z zapoznelim ucinkom.

No, pri meni je v prvo (pred tremi leti) pomagal in zem zanosila, v drugo pa na manjso (2tbl/ 5-9 d) dozo nisem reagirala, pri vecji (3tbl/ 4-9 d) pa sem imela migrene in bruhanje, tako, da smo prekinili to terapijo. Sem pa dobila "izbiro" ali laparoskopija ali mocnejsa stimulacija (injekcije Gonala), ker je rekla, da sta to dve vzporedni metodi.
Odlocila sem se za laparoskopijo, saj rabim pavzo od hormonske terapije; pa tudi primerna je zaradi povisanega LH. Upam, da bom res pred dopusti na vrsti, tako kot je bilo zmenjeno na tem razgovoru.

Aja, se to: imam PCOS.

Lp,
B77


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: klomifen
23.4.2008 14:42:43   
atina1
evo se moja zgodba!

Sem v MB v amb za neplodnost.
Februarja sem imela prvic samo razgovor. Drugic ko sem pa prisla sem imela pa pregled in takoj zacela s Klomifenom po dve na dan pet dni. Spremljali so me z uz, 3 krat. Zdaj pa jemljem dabroston, da dobimuser posted image , potem pa spet Klomifen po 3 na dan 8 dni.
Za naprej pa mi niso se nic povedali.

LP user posted image

Anita


(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?