|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
8.8.2008 13:24:16   
triša
Nisem mislila nobenega napadat.

Ja imam otroka in ga še nikoli nisem udarila in ga nikoli ne bom, kajti obstaja milijon drugih načinov da ga preusmeriš na pa z udarcem.
Ne vem kje bi videl da nekdo nekoga tepe, če to ne vidi doma ali v primarni družini.

Ja besede so res prebstraktne za toliko starega otroka 2 letnik ( mlajši otrok ) se vzgaja z vzgledom in ne z besedami.
Otrok opazuje in dela točno tisto kar delajo ljudje v njegovi okolici.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
8.8.2008 14:39:36   
bini
tud jest ne mislim napadat, ampak s tem ko rečeš, da se otrok pretepanja oz. udarcev lahko nauči samo v primarni družini v bistvu napadaš... vsaj tako jaz razumem ...
in pa praviš, da se otrok uči z zgledom in ne z besedami... jaz bi rekla da kar oboje... imam dveletnika in neštetokrat je potrebno ponovit stokrat - kako naj človek z zgledom nauči otroka npr. da se knjigice ne trga, da se s hrano ne igra - pri nas teh stvari nihče ne počne, ampak mali pa vseeno kdaj poskuša kaj od tega (in še tisoč drugih stvari seveda)... user posted image

in NE, ni nujno da je otrok, ki včasih udari, doma tepen... veliko se naučijo v vrtcu, v varstvu, na kakšnem obisku, po televiziji (včasih pač ne nadzoruješ vsega kar vsako minuto kjerkoli počne) .. in verjemi da se učijo ZELO hitro... naša trenutno uporablja dve kletvici (z ignoranco sicer vedno manj), pa vem da jih ni mogla slišat doma... tako pač je - otroci so otroci, odrasli pa naj se obnašajo kot odrasli... vsaj tako naj bi blo..... ampak vedno več je odraslih, ki se obnašajo kot najslabši otroci.

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
8.8.2008 18:24:28   
Anonimen
Vse lepo in prav, v račun mi ne gre samo, kako lahko nekateri otroku prepovedujejo tepenje drugih, sami pa ga občasno čez rit. To je v navzkrižju tako z besedami kot z zgledom. Sicer pa so pomembna dejanja. Otroku lahko res stokrat rečeš, da ne sme trgat knjigic (samo povzemam napisan primer, ni mišljen osebno), pa jih bo še vedno. Potrebno je nekaj ukreniti. Npr. mu knjigico vzeti, dokler z njo ne bo začel lepo ravnati. In lahko ga za to isto dejanje tudi našeškaš, pa otroku s tem nisi povedal nič drugega, le da je poreden, ne pa zakaj je poreden in kakšno obnašanje se od njega pričakuje. Lahko mu še tisočkrat rečeš, naj neha trgat, pa se ne bo nič spremenilo, ker nas otrok ne bo jemal resno. Treba je ukrepat.

Sicer pa se otrok res uči povsod, od sosedov, televizije, vrstnikov, ampak primarno od staršev. In večinoma takrat, ko mi najmanj hočemo oz. niti ne razmišljamo o vzgoji (npr. ko s sosedo klepetamo o drugi sosedi in njeni slabi frizuri user posted image ). In zato so pomembni zgledi - da od otroka pričakujemo to, kar tudi sami delamo in dajemo. Ne moremo realno mislit, da bo otrok verjel našim besedam o škodljivosti alkohola, če mu bomo to pripovedovali z napol prazno flašo cvička v roki user posted image .

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
17.9.2008 21:34:22   
*lenc@*
samo en komentar- nasilje se širi kot ogenj, če ga ti..., ga bo on naprej..

nič dobrega ne vidim v tem


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
18.9.2008 8:51:43   
kroky
lp!

No jaz pretepanja otrok ne bom komentirala - je pa tud res, da naviti ušesa še ni pretepanje; ker ga ne moreš pod razno enačit s primeri, ko jih otrok dobi tako, da stene pokajo - tke ljudi bi pa s hlač stresla (lepo povedano).

Pa ti bom podala svoje poglede na situacijo (imam 5 let starega bratca in 10 m staro hčerko).

-Zavedati se moraš, da si otrok z ljudmi s kerimi je v stiku (sploh s tistimi, ki je pogosteje) ustvari svoj odnos in svoj način komunikacije, zaupanja,... in zase vem, da nimam praviice vanj posegat, dokler vse štima. Če npr pri babici je v naročju, pri meni doma ne bo...in to se zaveda, pa če jo teta cel dan okol nosi kot taxi, je jaz ne bom in tudi to ve....in tudi kako rešijo konflikte med seboj se bodo že zmenili (ljudje smo si različni).
-velikokrat besede ne pomagajo več, niti mamine ali pa jih otok ne jemlj več resno. Takrat je prav, da nekdo drug pokaže kako in kaj..verjemi zapomil si bo. pa ne rec, da 2 leti star otrok ne ve...do bratca sem imela zelo strikten odnos brez popuščanja in nikoli ni šel čez mejo, med tem ko drugim je pa znal kaj ušpičit, kljub besedi NE. Enako hčera dobro ve, kaj pomeni NE in DOVOLJ. pa to zelo zelo malokrat sliši.
-zadnj in meni najpomembnejše...za situacijo do katere je prišlo, si kriva tudi sami...otrok je bil že utrujen, od vsega dogajanja znerviran in tečkan (normalno) in takrat bi ga ti morala umakniti stran v mir. Lahko bi pač rekla, da imata majhnega otroka in po 1 do 2h max zapustila praznovanje. Otrok ti je jasno pokazal. Tudi naša punčka je talšna že od majhnega...okler ji paše ok, potem pa sitkana in mi enostavno vstanemo in gremo... sej še mi postanemo znervirani. in potem je tu še mogoče kak kozarček preveč, nerealna presoja s strani dejana in popoln nesporazum med sinom in dejanom...ki ga morata rešiti sama...dejan naj se mu opraviči in pove, da to ni prav, da pe ga je za ušesa ker ga je udaril, kar pa tud ni prav....ti kot mati, pa bi se nad reakcijo dejana morala pritoževati brz prisotnosti otroka.

ne me narobe razumet...tudi jaz delam napake, se skušam na njih učiti, ampak ne išči krivca samo v dejanu in ne komplicirej preveč...pokličeš ga, poveš, da ti to ni bilo všeč in, da želiš d apride na kavo in se s tvojim sinom pogovori . in tako bo vse vredu. Ti kot mati pa postavi meje kolikočasa bo otrok v direndaju in potem ga umakni...sej še mi odrasli ne zdržimo v množici polno dogajanja prav dolgo mirni. V življenju so še hujše reči.


(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
23.9.2008 10:00:09   
puncica
joj joj joj joj, mislim punce kolikokrat naj še napišem da otrok NI BIL UTRUJEN, pa dejte si prebrat še kak moj post v tej temi ne sam prve strani user posted image user posted image in kot vidim celo ene zaključujtet da sem sama kriva da otrok tepe, mislim kakšna bedarija, glih tako se zdaj počutim, kot da vsak dan otroke doma namlatim, da se z možem pretepava,... in ni čudno da potem tepejo vse okol in ja očitno sem sama kriva za vse, mislim kakšni zaključki, ne morem verjet res ne, ja pa še to, grizemo se vsi po vrsti, verjetno zato moj sin grize če kaj ne dobi, sam zanimivo, hčera pa nikol ni, tu pa teorija pade v vodo. user posted image

A ja za tiste ki vas zanima zadeva še ni zaključena...


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu kroky)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
23.9.2008 10:04:30   
Mišni
Po mojem imaš čisto prav, jaz bi tudi popizdila. Nihče nima mojega otroka za tepst!!!!!
Res, puncica, bolj prav ne bi mogla imet!

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
23.9.2008 12:10:27   
kalbo
noben dveletnik ne bo tepel nikogar še ni bil že sam kdaj tepen ali je videl da kdo koga pretepa


Tole je pa največji bulšit, kar sem jih slišal.

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
23.9.2008 12:17:49   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

noben dveletnik ne bo tepel nikogar še ni bil že sam kdaj tepen ali je videl da kdo koga pretepa


Tole je pa največji bulšit, kar sem jih slišal.


Ja, res je, se strinjam.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
1.10.2008 15:28:15   
tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: puncica
Š 2 LETE STARMU OTROKU, pa kaj on misli da bo otrok na tak način razumel kaj je naredil narobe.

Otrok je razumel, samo ti ne razumeš. Misliš da če dovoliš da tebe udari, da mora to sprejeti vsakdo. Verjemi da tvoj otrok ne bo več udaril drugega, tebe bo pa še. To je bolj zanimivo.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
2.10.2008 7:30:01   
butt3rfly
tepeža in vzgojne zaušnice oz. udarca po ritki pa res ne moreš enačiti. jst se točno spomnem, da sem bila kot mala 2x tepena po riti, ker sem ušpičila res veliki kozlariji. in če danes pomislim, je bil to samo vzgojni ukrep, nič drugega. pa so drugače moji tastari zelo vredi in se fajn zastopmo. včasih pač samo to pomaga. in morm rečt, da nimam nobenih fizičnih, kaj šele psihičnih posledicuser posted image

_____________________________

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
12.10.2008 18:50:06   
Nann
Imam eno leto staro punčko in ko ji nekaj ne paše maha z rokami.
Zamahne proti nekomu, ki rine vanjo. To ne pomeni, da nekoga tepe. Ona se samo brani na svoj način, ker pač ne zna govorit.
In verjetno se je tudi tvoj otroček branil na svoj način pred nekom, ki JE SILIL vanj, ko je bil slabe volje. To, da je navil ušesa otroku - bitjecu, ki ne govori in se ne zna branit kot odrasel, je SRAMOTA za odraslega človeka. Zgražam se ob teh besedah in dejanjih mater, ki pravite, da je Dejan odreagiral prav, ko ga je otrok udaril, odrinil ali karkoli že.... (da je dobil nazaj vzgojno- ha ha ta je huda)
Dveletni otrok ne udari!!! Njegova rokica proti vaši!!!! Ma prosim vas mamice?! Kje živimo?
Otroci presneto razumejo naša dejanja in presneto vedo, če jim povemo z besedami kaj in kdaj delajo prav ali narobe.
Zato te čisto razumem in verjamem da ti je težko, ko se je Dejan obnašal tako nezrelo do tvojega otroka.
Ne razumem pa tistih mamic, ki podpirate tako stroga načela do svojih mačkov, do otročkov, ki so rastli v vašem telesu in do bitij, ki ste jim podarile življenje. Raje se enkrat na dan več nasmejte svojemu otroku, kot enkrat nekemu "Dejanu", ki nima čuta do soljudi sploh do majcenih, nebogljenih otrok, ki se praktično branijo na svoj prijazen ali neprijazen način....

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
13.10.2008 9:57:43   
anitaz
Punčica, ne sekiraj se...sej veš, če nekaj napišeš, pa če ni tako kot želijo oni, potem te napadejo in napadajo...Take pač souser posted image  

Moje mnenje: Dejan je en velik butelj!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
10.12.2008 14:16:16   
komarka

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Otrok je razumel, samo ti ne razumeš. Misliš da če dovoliš da tebe udari, da mora to sprejeti vsakdo. Verjemi da tvoj otrok ne bo več udaril drugega, tebe bo pa še. To je bolj zanimivo.


Kaj pa je otrok razumel, če je jokal da ga boli ušes? mogoče to da se lahko močan znese nad komerkoli?

pa sej problem je v jakosti navijanja ušes in ihti, tega tipa, ki bo čitno orng tepel svoje otroke in bodo pred njim čist plašni, ko ga ne bodo se bodo pa spravli na druge, sploh manjše.


(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
26.12.2008 11:28:32   
Anonimen
Otroka bo tako vedenje,da tepe druge minilo.Je le eno izmed obdobij v njegovem življenju.Tud mi smo take stvari že dali skoz.Potem pride pa obdobje grizenja,besedovanja,trme...ko pa to vse preraste pa pridejo drugi "problemi"!Kaj čmo,tak pač je.
Kar se pa Dejana tiče,pač mislim,da je po svoje odreagiral,pa zato mogoče ne bo nič slabši oče,ko bo enkrat imel svoje otroke.
Ti se pa preveč sekiraš za vsako stvar,najbrž hočeš bit popolna mama,ki otroku dopove vse na miren in lep način.Boš videla,ko bo v šoli,ko pridejo čisto druge skrbi.Pa nisem pristaš tepenja,ampak,če ne gre z lepa je pa treba tudi na malo bolj oster način narediti red,če ne ti začnejo po glavi srati.

(odgovor članu komarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
4.1.2009 22:49:55   
tweed
Šele zdaj sem opazil to temo, pa si ne morem kaj, da ne bi napisal še enega mnenja:

- 2 letni otrok razume vse, vzame na znanje in gre dalje
- vsak človek je kdaj razpoložen, da nekoga, ki mu teži, odrine/mu odrezavo odgovori/zavije z očmi/ga udari... pač odvisno od človeka...
- tepež (tudi "vzgojni" po prstkih in riti ter navijanje ušes ali vlečenje za lase) v normalno družino ne spada, saj s tem sporočaš otroku, da je dobro, da če nekdo ne dela, kot ti želiš, ga fizično v to prisiliš...
- če je odrasel človek tako reagiral pri "tujem" otroku, potem ne bo nič boljši do svojega...

Ne, puncica, ne pretiravaš. Še premalo jasno si nastopila proti Dejanu. To, da si svojemu otroku povedala, da Dejan ni ravnal prav, je bilo edino pravilno! Tvoj otrok ve, da ni ravnal prav in ti si njegova zaščitnica na tem svetu....


_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
5.1.2009 11:19:05   
mateyka
- tepež (tudi "vzgojni" po prstkih in riti ter navijanje ušes ali vlečenje za lase) v normalno družino ne spada, saj s tem sporočaš otroku, da je dobro, da če nekdo ne dela, kot ti želiš, ga fizično v to prisiliš...


aha, torej npr. naj ne bi otroka fizično prisilili, da spusti nož, če mu slučajono pride pod roko? ne razumem kako boš kdaj otroka "nefizično" odstranil ali mu odstranil nevarno ali neprimerno okolje ali stvar iz njegovih rok. mislim, kako si to predstavljaš, da ga ne bi nikoli fizično v nekaj prislili? saj mu že plenico s fizično prisilo menjaš, če se noče previt.
zadnji poudarjen txt - pa to delam jaz vsak dan po nekajkrat, ko kaj noče, pa mora.

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
5.1.2009 13:46:16   
tweed
pri mojih otrokih (obeh) je dovolj, če rečem, da naj spusti.
Drugače pa, če nekoga primeš z normalnim prijemom za roko in mu poveš, da je to nevarno še zdaleč ne gre enačit s tem, da si ga za to isto dejanje nahrulil in udaril po prstih/riti/klofutal/navijal ušesa..., saj otrok ne ve, kaj je storil, ko je prijel (tvoj primer) nož. Dokler se nekajkrat ne bo urezal, se te nevarnosti ne bo zavedal, pa če ga ti pretepeš ali mu lepo poveš. Če mu lepo poveš, bo upošteval tvoje besede čez čas. Če ga pa v to nasilno prisiliš, potem se ne bo bal noža zaradi tega, ker je nevaren, ampak zato, ker ga je mama zato pretepla... Pa se zdaj zamisli.

Nikoli nisem ničesar naredil s prisilo, vedno je bila na mestu lepa beseda, včasih z malo povišanim tonom, nikoli pa prisila ala to se mora...


_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
5.1.2009 16:14:36   
mateyka
Če ga pa v to nasilno prisiliš, potem se ne bo bal noža zaradi tega, ker je nevaren, ampak zato, ker ga je mama zato pretepla... Pa se zdaj zamisli.


evo, sem se zamislila..
vse je odvisno kaj ti pojmueš kot fizična prisila. jaz ne samo pretepanje ampak, ko nekomu fizično preprečiš, da nekaj naredi kar se nameri (aka prime nož). to kar pa ti daješ v isti koš (pretepanje), bi pa jaz dodatno poimenovala fizično nasilje. ampak vsak ima svojo semantiko..

Nikoli nisem ničesar naredil s prisilo, vedno je bila na mestu lepa beseda, včasih z malo povišanim tonom, nikoli pa prisila ala to se mora...


ne vem no, pri nas se mora - iti k babici (npr. zate vrtec), previti, zobe umit pa še en lep kup "morat-kov" bi se našel. ji zraven razložim zakaj, samo to ni stvar debate, če se njej da. in ja, moji se včasih ne da. mogoče je tvoj otrok zelo vodljiv in ti nikoli ni treba "morat" it v vrtec, previt se, ne prijet za kakšno svar, ki se ne bo dobro končala itd., naša je kdaj tud odločena, da ni "istih misli kot mama", samo mama bo odločila kdo bo imel zadnjo besedo, to tako "mora" bit pri nas user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 5.1.2009 16:16:35 >

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
5.1.2009 16:23:23   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: tweed
Nikoli nisem ničesar naredil s prisilo, vedno je bila na mestu lepa beseda, včasih z malo povišanim tonom, nikoli pa prisila ala to se mora...


Nekatere stvari se morajo, brez debate. Enkrat poveš, pa takoj vidiš, ali ima smisel se kaj pregovarjat ali ne. Pri nas ga ni imelo tam do kakšnih treh let, bi rekla. Potem pa človek že kaj razume, pri štirih se da pa že čisto vse zmenit.

Res pa imate eni najbrž take otroke, da tega ne razumete. Jaz oboje razumem.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
5.1.2009 16:29:38   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: tweed

pri mojih otrokih (obeh) je dovolj, če rečem, da naj spusti.
Drugače pa, če nekoga primeš z normalnim prijemom za roko in mu poveš, da je to nevarno še zdaleč ne gre enačit s tem, da si ga za to isto dejanje nahrulil in udaril po prstih/riti/klofutal/navijal ušesa..., saj otrok ne ve, kaj je storil, ko je prijel (tvoj primer) nož. Dokler se nekajkrat ne bo urezal, se te nevarnosti ne bo zavedal, pa če ga ti pretepeš ali mu lepo poveš. Če mu lepo poveš, bo upošteval tvoje besede čez čas. Če ga pa v to nasilno prisiliš, potem se ne bo bal noža zaradi tega, ker je nevaren, ampak zato, ker ga je mama zato pretepla... Pa se zdaj zamisli.

Nikoli nisem ničesar naredil s prisilo, vedno je bila na mestu lepa beseda, včasih z malo povišanim tonom, nikoli pa prisila ala to se mora...



Ti imaš samo zelo prilagodljive in plašne otroke, zato ubogajo. Nekateri so res taki, drugi pa niso. Jaz imam tudi dva taka doma imam pa tudi enega drugačnega, ki se ničesar ne boji. In bila sem zelo pametna, tako kot ti, dokler sem imela samo plašne otroke, ful pametna, ker sem mislila, da je otrok tak kot je zaradi mene. user posted image user posted image Bila sem neumna naivna koza, ki bi se po prihodu neustrašnega otroka najrajši skrila z glavo v pesek, da ne bi nikdar več nihče slišal, kaj sem si domišljala svoje dni o "samo prijazna beseda je dovolj..." bedarijah. Moj neustrašni otrok je prijel nož, se urezal z nožem, se spekel na pečici, tekel pod avto, odšel z vsakim človekom kamorkoli, skakal iz neprimernih višin, se poškodoval, nosil drek v usta s posledicami, se skoraj utopil ker je skočil direkt v globoko vodo znova in znova in znova in znova in znova in znova in to isti hip po dogodku, ki se je zgodil, ker bo že dokazal rečem, da se one motijo, ne on, da se mu je to zgodilo.... Dobro me je slišal že prvič in razumel tudi, ampak ga je baš brigalo.... Ločiti moraš razumevanje in to, da otrok naredi, kot je edino logično varno. Lahko te čist razume, pa noče naredit tako, ker se ne strinja s tabo - kaj boš potem naredila? Enostavno mu v nekem hipu moraš prepovedat dejavnosti, ga odstranit od vsega, kar je nevarno, pa četudi si ful nasilen takrat, ko mu vzameš nož iz rok.

POglej, jaz sme načeloma striktno proti vsakemu tepežu, nasilju in podobnem sranju,ampak... v določenih primerih je boljše, da zaradi strahu pred mano ne skoči pod avto, kot da sploh teče pod avto. Briga me vzrok, zaradi katerega to naredi, mene briga samo to, da je živ.

In moj otrok je danes ponotranjil zadeve. Vsaj te, "otroške", osnovne varnostne. Vsak dan znova naletimo na težavo, ki jo moje zdaj že skoraj teenagersko dete gleda z drugačnimi očmi neustrašneža kot marsikdo, vendar danes pogovor pomaga v marsikateri meri, kar dolga leta ni. Vendar je šele zdaj v fazi razumevanja v smislu ponotranjenja. Pri mlajših otrocih pa ne moreš vedno zahtevat ponotranjenja, kadar še niso v tej fazi. Lahko pa zahtevaš varnost. Tudi s tem, da ga tolk primeš za roko, da nož spusti.

Tole je izven teme, je pa na temo prepičanja mater, kako samo vzgoja naredi otroka, kot da karakterja otrok nima oz. ga je možno oblikovat kot plastelin. To ni res, to je ena velika bedarija. Karakter je tričetrt vsega. Lahko pa seveda ta karakter zavoziš še bolj, ali pa ga dvigneš in spodbudiš v najboljših smislih. To pa ja. Samo če boš neustrašnemu otroku dovolil, da se skače pod avte, boš dosegel samo to, da ga bo en dan avto povozil. Škodoval mu boš.

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
5.1.2009 21:52:54   
tweed
Ker imam dva pridna angelčka, še ne pomeni, da sta plašna in prilagodljiva.
Neli je tista, ki spleza na vrh stopniščne ograje, vendar s takšno previdnostjo, da se ji celo jaz začudim. In če rečem, da mi ni všeč, če to dela, dobim odgovor, da je morala poskusit... Ker pa nisem nikoli delal big deal iz tega, včasih to naredi tudi, ko me ni zraven. In ne morem vplivati na vse njene vragolije, še posebno, če me ni zraven. Vse od naštetega (kar si napisala, da se je zgodilo tvojemu otroku) se lahko zgodi, ko je v varstvu pri babici, v vrtcu, prespi pri prijatelju...

Ker pa nimam takšnega otroka, mi ne moreš reči, da sem "neumna naivna koza" (kar si sicer rekla za sebe, vendar to pomeni, da smo to vsi, ki tako razmišljamo).
Karakter je tak kot je (otrok ni tabula rasa, čeprav nekateri menijo drugače), vendar se ga da vodit in usmerjat s pravimi prijemi, ustrahovanje in nasilje pa zame ne prideta v poštev, ker sem imel tega dovolj, ko sem bil sam majhen. In ker sem po naravi rebel, sem vedno delal ravno nasprotno. In nobeno nasilje tega ni spremenilo. Povzročilo je samo razpad celotne družine, jaz pa sem postal takšen kot sem in mislim da sem še kar dobro izpadel (čeprav ti misliš, da sem mlad oziroma razmišljam mlado in naiven ipd.)...

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
6.1.2009 11:58:17   
mateyka
tweed, vsaka skrajnost je slaba. striktna strogost ali ekstremna permisija, obe nista dobri. najti je treba srednjo pot, ki je odvisna od otroka, tako da mu najbolj koristi. včasih (do)pustiš in včasih ne (ne more bit vedno po otrokovi volji, svet ni tak in to ga moramo tudi naučiti). mislim, da sta Gina in Mišni hotele opomnit tudi na ta aspekt vzgoje.
mislim pa, da se vsi trudimo doseči najboljše rezultate in vsem želim veliko uspeha pri tem user posted image

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
6.1.2009 12:40:10   
Gina
Tweed ne razumeš pointa, niti ne razumeš prebranega delno, sploh ne razumeš. Pa še posplošuješ, kaj sem napisala. Tako da se ne bom več naprej trudila. ostajaj še naprej v skrajnostih, jaz ne bom šla v nobeno, se mi skrajnosti zdijo skrajno škodljive. Vem da ne moreš ravnat drugače, kajti skoraj vsi, ki so jih vzgajali v skrajnostih, gredo nazaj  v popolnoma drugo skrajnost pri svojih otrocih - z enako hudimi posledicami na otrocih. Normalno je to. Ne vidiš nič izza plašnic. Škoda.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
6.1.2009 15:44:11   
saline
IZVIRNO SPOROČILO: Gina


POglej, jaz sme načeloma striktno proti vsakemu tepežu, nasilju in podobnem sranju,ampak... v določenih primerih je boljše, da zaradi strahu pred mano ne skoči pod avto, kot da sploh teče pod avto. Briga me vzrok, zaradi katerega to naredi, mene briga samo to, da je živ.



user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?