|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2008
18.8.2008 8:33:52   
l.daisy
dobro jutro... user posted image user posted image user posted image

mokatela, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
za tvoji dve princeski...

rahelca, upam, da si si napolnila baterije... velikokrat pomislim nate, kako ti gre in ti želim, da bi imela dovolj moči.... moja dva še nista stara tri mesece, pa je že super... že upam sama ostat z njima.... boš videla, da bo... user posted image user posted image user posted image

mi tudi uporabljamo aventove stekleničke, pa če je kam nujno za it, imamo potem tisto disperzijsko posodico s sabo... v tommee tippee stekleničkah je pa edino ta prednost, da je tista posodica noter v steklenički (in jo potem odstraniš) in ne zavzame toliko prostora... stekleničk sicer ne menjamo, itak ko jesta, jesta vsak iz svoje, ko pa so oprane, pa tako ali tako nima več veze... za čaj pa imata vsak svojo stekleničko (kar napisani imeni gor), da vem, koliko kateri od njiju popije... ampak se tudi zgodi, da eden pije iz stekleničke od drugega.... dude so pa - vse je naše... user posted image user posted image user posted image če je čas, jih sperem pod vročo vodo, če ga ni, pa ta glasen dobi prvo, ki pride pod roko...

drugače so pa pri nas zelo aktualne rokice, migajoči prstki, televizijaaaaaaaa - čudo tehnike... moram prav kontra od tvja obrnit ležalnike... user posted image   pa glasovi ha, aaaggggg, ggggg... joj, pa ta mlajši se že kar dviga v ležalniku, on bi že kar sedel in ko mu seveda ne pustim, protestira sto na uro...

šibam še kaj naredit... papa...


_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Dvojčki 2008
18.8.2008 10:00:49   
Rahelca
l.daisy, hvala ker misliš name. Bolje je, s tem, da sta danes ponoči imela oba krče. In to kar hude. Zbudila sta še Saro, tako da je danes šla reva neprespana v vrtec. Upam, da ne bo zbolela.

A vaši imajo kaj krčev? Nič ne pišete o tem. jan jih ima občasno, ne hudih. Ampak današnja noč je bila pa res pestra.

jaz načeloma tudi ne kompliciram za dudke, za flaške pa pazim že zaradi tega, ker vodim evidenco kdaj in koliko kdo poje. Pri nas Ana, ki je bila prva in težja poje manj od Jana. Mislim, da jo je že prekašal v teži. Bom videla naslednji teden.

Cartajte se....

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Dvojčki 2008
18.8.2008 11:35:31   
katka28
Krcke smo mi imeli zelo redko pa se to nista ravno veliko kazala tega ( zvecer nikoli bolj popoldan okoli 3 ure).

Jaz sem do 5 meseca vodila evidenco v zvezku ( koliko mleka se iztisnila, koliko je kdo popil in enkrat na mesec smo imeli tehtanje ), drugace pa nikoli nisem komplicirala. Caja pri nas se ne pijemo ju privajam kar na vodo ( Brita) , ker tudi sama pijem vecino casa vodo. Zakaj bi otroka ze zdaj navajala na sladko, ce se lahko to pocaka.

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Dvojčki 2008
18.8.2008 12:41:52   
MARTINŠČICA
Hojla!

Naša dva imata krče le včasih in še to trajajo max 1uro. To se je zgodilo nekajkrat proti večeru.

Tole z menjavami dud in stekleničk pa delate medvedjo uslugo svojim malčkom. Ne mislim nikomur pameti soliti, ampak tako v šoli za starše, pri pediatrinji in v razvojni ambulanti pravijo, da naj ima vsak svoje bakterije, bacile ... Največje sranje pa je, če mati, preden otroku da dudo v usta, le to poliže in jo s tem kao očisti. To vodi direkt v karies. Saj pravim, vsak po svoje ... dvojčki si res vse menjajo, ampak midva kar paziva, da jima ne mešava dud in stekleničk.

Danes smo spali ponoči 5 ur skupaj in je bilo prav carsko. Midva se čisto z lahkoto spočijeva.

Ima morda katera podatek, koliko stane škatla mleka Aptamil / Milumil 2 v Kolinski, če imaš kartico in koliko gramov ga je v paketku.

Zdaj je pa lakota in šibam - kosilo.

LP Martinščica

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Dvojčki 2008
18.8.2008 12:51:44   
katka28
Martinscica: vcasih je potrebno vzeti malo v zakup kar recejo pediatri. Bakterije bosta tako ali tako dobila, ko bosta zacelo hoditi po travi ( bosta jedla travo, zemljo, mravlje...) , ko si bosta iz ust v usta hrano podajala....jaz jih ne mislim sterilizirat, ker tudi to ni v redu. Dud jima ne lizem to je res ampak nikoli pa ne gledan katera je od koga pa sta otroka nedonosena ( rojena v 30 tednu ) in za enkrat se nista bila nikoli bolana in tudi sora se nista imela po ustah. Pa s tem ne mislim nic slabega vse cestitke user posted image , ce ti uspeva to tako rihtat meni preprosti vcasih zmanjka volje in casa, da bi se se s tem ubadala..


pa pa

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Dvojčki 2008
18.8.2008 13:18:50   
Rahelca
Katka28, a Brita je vredu voda za dojenčke? Sem se že spraševala ali naj jima dam prekuhano vodo ali Brito. Pa zdaj kupujem Jano ker je edina voda za dojenčke katere ni potrbno prekuhavati.

Martinščica, jaz redno kupujem Milumil. V škatli ga je 900 g (2x 450). Redna cena v Kolinski je 13,01, s popustom pa 10,18 Eur. Se kar pozna. jaz porabim na teden 1 škatlo. Pa paket plenic.
Čeprav sem se odločila da grem danes po Comfort, zaradi krčev. Čudno se mi zdi, da do sedaj krči niso bili tako izraziti, danes ponoči in prejle dopoldne pa živa groza. Sploh pri Janu.

Zdaj spita, grem še jaz hitro počivat, preden grem po Saro.
Lp

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Dvojčki 2008
18.8.2008 13:35:00   
katka28
Zdravnica na EINT-u je rekla, da prekuhana voda ni v redu saj s prekuhavanjem voda izgubi vse rudnine, ki jih ima. Jaz jima ze cel cas dajem Brito in za enkrat ni bilo se nic narobe, ceprav moja dva ne popijeta veliko vode kaksen pozirek ali dva pa imasta dovolj.

Mi jemo Novalac ( tasca dela v lekarni in ga je zacela nositi domov- bojda naj bi bil boljsi user posted image ) in na 2 dni menjamo skatlo cena 11.14€ ( 400g ) kar se pa plenick tice mamo Pampers 3 in en paket nam zadostuje za 5 dni ( 5 plenick po osebi na dan ), ce se med hranjenjem ali igranjem ne pokakata takrat jih je vec user posted image .  Raje sploh ne grem racunat koliko stroskov bo to dokler ne bomo suhi....




(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Dvojčki 2008
18.8.2008 20:13:51   
Skye
Se po daljšem času zopet malo javljamuser posted image


Dobrodošle vse nove dvojne mamice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...kako lepo je videti, da nas je vedno več user posted image user posted image user posted image user posted image


l.daisy
ti pa si res dva prava korenjaka na svet spravila user posted image user posted image user posted image


mokatela
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tvoji dve princeski....da se čim prej pridružita mamici in atiju v toplem domeku user posted image user posted image


Kar se tiče spanja čez celo noč...mi o tem še samo sanjamo user posted image ....ponavadi ju skopam in dam spat tam okoli 8. ure zvečer. Prvo previjanje in hranjenje sledi ob cca. 1h zjutraj...nato naslednje hranjenje tam okoli 5. ure zjutraj...itd.

Glede krčkov...moram potrkati na les user posted image ...jih nista imeli...zdaj pa glede na to, da smo včeraj dopolnili 3 mesece mislim, da smo zunaj nevarnosti user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: katka28
Martinscica: vcasih je potrebno vzeti malo v zakup kar recejo pediatri. Bakterije bosta tako ali tako dobila, ko bosta zacelo hoditi po travi ( bosta jedla travo, zemljo, mravlje...) , ko si bosta iz ust v usta hrano podajala....jaz jih ne mislim sterilizirat, ker tudi to ni v redu.


se podpišem user posted image user posted image
sam dodala bi še, da je ravno "prevelika izolacija user posted image od vseh možnih bakterij" vzrok številnim današnjim alergijam....user posted image so vedno manj odporni na bakterije, saj njihov imunski sistem enostavno nima možnosti razvoja protiteles. Kot primer bi navedla Rome...zdravi kot dren...pa mislim, da ravno ne prekuhavajo flašk po vsaki uporabi...in niti jih jaz neuser posted image

No pa da menjam temo user posted image

Mi smo danes imeli 2. posvetovalnico in 1. cepljenje proti otroškim boleznim in rota virusu.
Lepo smo pridobili na teži in višini.
Tia: 5.870 g in 59 cm.....skupaj pridobila na teži od rojstva 3.650 g. in na dolžini 12 cm
Lia: 5.860 g in 58,5 cm.....skupaj pridobila na teži od rojstva 3.550 g. in na dolžini 12,5 cm

Cepljenje pa sta tud solidno prenesli...sicer sta zajokali ob vbodu....ampak smo ju kar hitro pomirili.....na poti domov pa sta že veselo spančkali user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Skye -- 18.8.2008 20:15:43 >


_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Dvojčki 2008
18.8.2008 21:26:40   
l.daisy
dober večer...

fantka sta skopana in verjetno že v svetu sladkih sanj, tomy zvezdica brezveze igra uspavanko in projicira na strop zvezdiceuser posted image ...

krči:
mi smo se jih rešili (trkam na les)... smo jih pa kar dobro pomirjali s kapljicami in komarčkovim čajem... moram pa rečt, da ali niso bili tako hudi ali pa sta jih kar dobro že sama od sebe prenašala, ker smo prišli do doze 5 kapljic (menda jih lahko naenkrat daš 15-20)... aja, jaz skuham čaj iz plodov komarčka (na škatli piše plodovi, korenike), ki se jih kupi v lekarni... zdrobim pol žličke, prelijem z vodo in precedim... mi ni treba skrbet zaradi sladkorja...

jaz tudi že nekaj let pijem filtrirano vodo, čeprav je pri nas na vasi kao še dobra, ampak sem se navadila na okus (oz. ne-okus)... in jo uporabljam tudi za fantka... pa sem že razmišljala, glede na to, da je v bistvu očiščena škodljivih stvari, da bi jo uporabljala neprekuhano...

plenic pa jaz raje ne štejem... in jih tudi ne bom... user posted image

aha, glede sterilnosti: moja dva že nekaj časa nosita rokice po ustih in jih grizeta in ližeta... pa jima ne umivam zato 27x na dan rok... tudi stekleničk ne steriliziram po vsaki uporabi, niti posodic za shranjevanje mleka... ker potem bi lahko ves čas samo to delala user posted image ... martinščica, vsa čast, da vama uspeva... user posted image user posted image user posted image se pa podpišem pod izjavo katke, zmanjka volje in časa, sploh ko si enkrat sama za vse... user posted image

skye, nam je rekla ena zdravnica, da krči niso odvisni od starosti, ampak da se vse bolj nagibajo k teoriji, da so odvisni od teže dojenčka... ni pa vedela povedat, do katere teže... soseda ima leto in pol starega fantka, je rekla, da so ga krči dajali do cca. 6,5 kg, pa tudi mi smo tam nekje zdaj, ko so nehali... ampak pomojem, če se niso pojavili zdaj, se tudi za to slabo kilco ne bojo... čestitke punčkama za uspešno prestano cepljenjeuser posted image user posted image user posted image , nas čaka to 3. septembra...

no tako, zdaj me pa čaka postelja... lahko noč vsem...




_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Dvojčki 2008
19.8.2008 7:32:24   
katka28
Kar se krckov tice, nisem prepricana, da je to odvisno od teze mi smo tezki malo vec kot 5 kil stari pa 6 mesecev pa ze kar lep cas nismo imeli krckov ( no naceloma jih sploh nismo imeli v neki hudi obliki ).
Skye: cestitke za dobro prestano ceplenje, ko sta bila nasa prvic cepljena sta bila  potem cel dan nemirna jaz sem jima non stop mesto hladila pa jima nic ni pasalo upam, da nam bo v drugo lazje....

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Dvojčki 2008
19.8.2008 13:19:33   
Skye
IZVIRNO SPOROČILO: katka28

ko sta bila nasa prvic cepljena sta bila  potem cel dan nemirna jaz sem jima non stop mesto hladila pa jima nic ni pasalo upam, da nam bo v drugo lazje....



joj...si kar predstavljam kaj si prestajalauser posted image
Kdaj pa imaste naslednje cepljenje?


No moji dve sta na srečo vso zadevo prenesle brez posledic......tudi mesto vboda ni prav nič zatečeno ali rdečo...sem jima dala za čez noč obhladke iz kamilic...očitno je pomagalouser posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: l.daisy
skye, nam je rekla ena zdravnica, da krči niso odvisni od starosti, ampak da se vse bolj nagibajo k teoriji, da so odvisni od teže dojenčka...


prvič slišim to teorijouser posted image

kolikor je meni znano se krčki pojavljajo zaradi še nerazvitega črevesja, kar pa seveda nima prav nobene zveze z težo otroko, temveč kvečjemu z njegovo starostjo.



_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Dvojčki 2008
19.8.2008 14:53:38   
filipinka
To pa sta naši princeski-v krstnih oblekcah! Še, da ne pozabim- PDP 3.maj.
Zanimivo, mi je, da imate čas za pisanje...jaz ga namreč nimam. Ampak preberem pa vas!

user posted image

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Dvojčki 2008
19.8.2008 14:59:40   
filipinka
Vidim, da se menite o krčkih. Meni se zdi, da jih imata naši dve še vedno- povezani pa so s prebavo. ponavadi pred obrokom se malo zvijata, nato močno prdneta ali se pokakata pa je vredu. Sta na Aptamilu1, ki ga sedaj nameravamo zamenjati z Aptamil 2, ker bosta po jutrišnjem stari 4 mesece.
Mislite, da naj raje aptamil zamenjamo za kakšno drugo prilagojeno mleko, ki ne bo povzročalo napenjanja?

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Dvojčki 2008
19.8.2008 15:37:23   
GoYa
IZVIRNO SPOROČILO: Rahelca
Pa zdaj kupujem Jano ker je edina voda za dojenčke katere ni potrbno prekuhavati.



Mene pa tole zanima z Jano, ker se mi ne da prekuhavati vode. Kje si pa to izvedela, da je edina, ki je ni treba prekuhavati?

Krčki pa po moje tudi niso odvisni od teže. Pri nas jih je imel Taj, ki je bil vedno težji od Alje, Alja pa skoraj da ne.

A ste ve mogoče cepile vaše tudi proti rotavirusu. Jaz sem ju, ker imam doma še 2-letnico, ki gre v ponedeljek prvič v vrtec in bog ne daj, da bi kaj privlekla, da bi bili vsi trije bolani, ali pa še midva zraven, ker rotavirus zna bit kar hud.

Filipinka, probaj Milumil.

Joj, mene pa čedalje bolj mika, da bi začela zadnje hranjenje pred spanjem dajati AM namesto dojenja, ker sta ga začela ponoči malce sračkat. Pa lepo smo že spali celo noč, sedaj pa spet bujenje okoli 2h user posted image . Počakam še morje (drug teden), ko pridemo nazaj pa bomo videli kako pa kaj.

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Dvojčki 2008
19.8.2008 16:40:07   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: GoYa

IZVIRNO SPOROČILO: Rahelca
Pa zdaj kupujem Jano ker je edina voda za dojenčke katere ni potrbno prekuhavati.



Mene pa tole zanima z Jano, ker se mi ne da prekuhavati vode. Kje si pa to izvedela, da je edina, ki je ni treba prekuhavati?




to pa tud mene zanima. A to obična Jana?

filipinka, kaki princeski imaš user posted image user posted image user posted image . Kaj sta bili tole pri krstu?

se pridružujem mnenju tistih, ki pravite, da ne komplicirate glede flašk, kateri ima katero. Dudo imata sicer vsak svojo, pri ostalem ne kompliciram. "otroci morajo na leto 1kg zemlje pojest" so včasih rekli user posted image

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Dvojčki 2008
19.8.2008 17:03:12   
sayuri
D V O J Č K I 2008
 
user posted image
 
8.1.2008
 
1. biba26 (PDP 31.1.)
 
- TEJA - 44,5cm, 2430g
- TAJA - 45cm, 2620g
 
?.2.2008
 
2. katka28 (PDP 25.4.)
 
- JAKOB - 39cm, 1370g
- ANŽE - 39cm, 1500g
 
21.4.2008
 
3. filipinka (PDP ?)
 
- ZALA - 47cm, 2200g
- NIKA - 47cm, 2400g
 
6.5.2008
 
4. Goya (PDP 21.5.)
 
- TAJ - 48cm, 3280g
- ALJA - 47cm, 2410g
 
16.5.2008
 
5. MARTINŠČICA (PDP 29.6.)
 
- DEČEK 1845g
- DEČEK 1100g
 
6. _rebeca_ (PDP 16.7.)
 
- IRAYA - 40,5cm, 1510g
- TARIQ - 40,5cm, 1580g
 
17.5.2008
 
7. Skye (PDP ?)
 
- TIA - 47cm, 2210g
- LIA - 46cm, 2310g
 
28.5.2008
 
8. I.daisy (PDP 9.6.)
 
- ANŽEJ - 50cm, 3270g
- AŽBE - 51cm, 3260g
 
12.6.2008
 
9. sasi13 (PDP 6.7.)
 
- JAN - 44cm, 2120g
- ANŽEJ - 43cm, 1990g
 
23.6.2008
 
10. Rahelca (PDP 17.7.)
 
- ANA - 47cm, 2700g
- JAN - 45cm, 2300g
 
11.7.2008
 
11. sayuri (PDP 5.8.2008)
 
- ZARA - 48 cm, 2490g
- LOVRO-  49cm, 2600g
 
2.8.2008
 
12. mokatela (PDP ?)
 
- MINEA - 41,5cm, 1560g
- MANJA - 43cm, 1600g
 
8.8.2008
 
13. sandra123 (PDP 22.8)
 
- TAJA - 50cm, 3030g
- TEJA - 47cm, 1960g



5x   user posted image   user posted image   
4x   user posted image   user posted image  
4x   user posted image   user posted image  

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Dvojčki 2008
19.8.2008 17:46:01   
katka28
Jakob in Anze sta rojena 21.2.08 za seznamcek


Filipinka: si mela pa prave male princeske pri krstu :)

Goya : koliko pa pojesta? Meni se je dogajala, da sta se zvecer zbudila, ce sem jima dala premalo mleka. 5 mesecev sta bila dojena ( iztiskano moje mleko po flaski ) zdaj smo pa na Novalacu. Se dva meseca in zacnem z gosto hrano takrat bo sele pestro bo nas kuza zelo vesel, ko bo dobil kar na enkrat obilo hrane user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Dvojčki 2008
19.8.2008 17:55:06   
filipinka
Mi uporabljamo vodo "Humana baby waser", ki je tudi ne rabiš prekuhavat. na začetku smo celo delali mleko z vročo vodo iz pipe, ker nam je patrožno tako svetovala. baje, da pri prekuhavanju pridejo na površje vsi pesticidi in apnenec; glede ustekleničenih vod je pa rekla, da so večje "sranje kot voda iz pipe, pomembno je le, da je voda iz večjega vodovoda (maribor, ljubljana, ptuj,...), kjer je voda stalno pregledana. Tako, da smo nekaj časa delali z vodo iz pipe, a me je motilo, ker sta mali dve non-stop zeleno kakali, zato smo začeli kupovati humana vodo. nalijemo v flaško (avent), damo v mikrovalno in zmešamo.
A mislite, da je Milumil boljši od Aptamila'? Ali je proti krčem? Tako nevedna sem pri teh adaptiranih mlekih, ker sem prvega sinčka vedno samo dojila-dve leti in osem mesecev.

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Dvojčki 2008
19.8.2008 17:58:17   
sayuri
Zdaj mi pa povejte, kje kupujete to vodo - ki je za pripravo mleka. Ker mene tud moti (kot filipinko), pri navadni vodi vse tisto sranje, ki priplava na površje.

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Dvojčki 2008
19.8.2008 19:27:45   
katka28
Mah jaz jo prekuham za mleko in nalijem v termovke je ceneje kot, da bi se vodo kupovala ze tako ali tako so sami stroski. user posted image
Glede te vode pa jo pomoje kopujejo v mullerju ali pa cez mejo, ker jaz osebno je se nisem nikjer zasledila. Popravi me Filipinka , ce se motim user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Dvojčki 2008
19.8.2008 21:47:36   
filipinka
Humana baby waser-kupujemo v DM-u!

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Dvojčki 2008
20.8.2008 8:32:24   
Rahelca
Sem že vse napisala, pa me je ven vrglouser posted image .
Goya, pametna odločitev glede cepljenja proti rpta virusu. Naša starejša je bila prvo leto vrtca stalno na infekcijski zaradi drisk in rota. Ampak kaj, ko je to tako drago. Takrat pa še tega ni bilo. Za oba pride cepljenje okoli 700 Eur, če se ne motim?

Voda Jana, ob rojstvu Sare so mi povedale sestre v porodnišnici in nekaj mamic o vodi Jana. Jaz sem jo uporabljala že pri Sari in tudi sedaj jo. me pa zanima, če je Brita tudi dobra, kajti tudi mene moti motna prekuhana voda.
Je pa Jana cenejša kot voda od Humane ali Milupe.

A ima katera izkušnje z aftami? Naša starejša jih ima. Je kar boga. Zdaj smo vsi doma. Upam, da preživim.

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Dvojčki 2008
20.8.2008 11:01:36   
filipinka
Mi smo dali cepit proti rotavirusu in doza cepiva stane 75 eur, vsak otrok dobi dve dozi, se pravi, da za dvojčke stane 300eur.

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Dvojčki 2008
20.8.2008 11:16:53   
Skye
Filipinka joj kako sta tvoji dve pupi cart...kar za pojestuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: GoYa

A ste ve mogoče cepile vaše tudi proti rotavirusu.


jaz sem ju dala.
Me pa zanima ali se da 2. doza tudi oralno, ali je v obliki cepiva?



Vidim da manjka v naši super urejeni tabeli (BRAVO SAYURI ) moj PDP  - 28.05.2008 user posted image




_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   [Brisano sporočilo]
20.8.2008 13:03:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu filipinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?