|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IUI
19.10.2009 11:29:18   
neela
Joj, punce!!! Kje ste optimizem pustile?!?!?!?!?!?

Barbara31 in TittyK, meni je, ko sem bila v postopku in enako 'nezadovoljna' s trenutnim pridelkom foliklov, enkrat dr. D podučil, da taki rezultati za iui so IDEALNI! Da se oni ne gredo američane, ki napihnejo oz naštevilčijo folikle, samo da bodo ženske zadovoljne. Vsaka mnogoplodna nosečnost je večje tveganje za plod in žensko! Kot je že Ejla zapisala, v naravnem ciklusu je (največkrat) samo 1 folikl in ta zadostuje! Tako je mati narava naravnala ta proces in vse kar je drugače je redka izjema ali pa ima prste vmes človeška roka (ki pa nima vedno srečne roke). Torej: EDEN JE DOVOLJ, pa ni važno al z levega al z desnega jajčnika! Tud meni so rekli, da je levi jajcevod bolj 'tako-tako', pa ravno v zmagovalnem postopku sem pridelala samo en folikel iz LEVEGA jajčnika! Punci, vse me zelo navijamo za vaju in vemo, da bosta kmalu srečke user posted image ! user posted image

TittyK, tvoji rezultati za 1.UZ so FENOMENALNI! Endometrij se ti bo do IUI-ja sigurno še zdebelil ('idealen' je okrog 9mm), foliklčki pa sigurno še primerno zrasli.

dysan, ja, naš user posted image kakšen dan je čist polenjen, naslednji dan pa se gre sumo borca user posted image . Mislim pa, da mu počasi zmanjkuje prostora, tako da bo počasi moral preiti v pasivo. Pa ti? Vidim, da se res pustiš cartat, kar je edino pravilno! A boš doma do testa al greš kaj delat?

boob, a ti še strašiš tlele al si šla že isprobat porodno sobo? user posted image

kimsy, a je cukr test že padel? Ja, otrdevanje trebuha je neki čist normalnega (mislim, da se tem lažnim popadkom reče Braxton-Hicksovi popadki al neki takega). Moraš pa biti malo previdna, če bi se prepogosto in za daljši čas pojavljali.

Ostalim akterkam v postopku - vsaki ena velika user posted image za srečo!

(odgovor članu TittyK)
Neposredna povezava do sporočila: 3326
19.10.2009 12:13:16   
kimsy
TittyK. - dva sta čist dovolj! V bistvu zadostuje že en taprav! Pa res je tud to, kar ti je neela napisala o večplodni nosečnosti!
neela - cukrtest pade jutri, ko ma moj en pregled v KC, pa bova kar skupaj šla. Če mi slučajno ugotovijo nosečniško sladkorno, a morem pol izvid G nest, al šele naslednjič? Naslednji pregled imam petek, 13.11.09, mi bo pa še uz delal. Komaj čakam.

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
19.10.2009 12:17:43   
Barbara31
Najprej en lep user posted image za vse ki me spodbujate in me probate spravit v pozitivo.
Storžica ...se spomnim ko si imela 1IUI .. in si tudi nisi nič obetala... pa je ratal. Upam da grem po tvojih stopinjah.
Dysan in Ejla... hvala za spodbudne besede.. mi veliko pomenijo.

V glavnem danes zvečer si moram dati stopko in nato v sredo ob 10.30 sledi inseminacija.
Me pa nekaj zanima .. koliko časa po stopki je postopek, namreč zadnjič sem imela stopko ob12 ponoč danes pa ob 22 uri.
A 2 uri kaj vpliva ali je to vseeno?

Titty.. misli da je bolje če gre bolj počasi..tako mi je rekel Drobnič( ker drugače lahko pride do hiperce)

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 3328
19.10.2009 12:23:30   
kimsy
barbara - jst sm mela 2x IUI in sm si stopko vedno dala ob polnoči. Postopek je pa odvisno kdaj... Ko se spoštovani dr. primaje! user posted image  Sori, se mal hecno sliši, ampak pr men smo prvič dr. Tomaževiča čakali do ene pol dvanajstih, al še kasneje!

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu Barbara31)
Neposredna povezava do sporočila: 3329
19.10.2009 12:35:51   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: dysan

IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia

jaz mam ET 21.10.user posted image

a veš te bo en mali mini oddelek šolarčkov (bodočih) pričakal v sredo, močno stiskam pesti zate do srede in naprej celih devet mesecev....en zvrhan koš objemčkov in polubčkov ti pošiljam....

hihi, ko bi vsaj!!!!!user posted image user posted image user posted image

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu dysan)
Neposredna povezava do sporočila: 3330
19.10.2009 13:24:30   
neela
kimsy, itak prvič delaš 50g OGTT test. Če je ta pozitiven boš v prihodnjih dnevih šla še enkrat na polikliniko na 100g test. Za vsak test dobiš po pošti izvid (tudi v primeru, da je ok oz negativen). Jaz sem oba nesla k G šele po prejemu izvidov oz ob prvem naslednjem pregledu. Saj tvoj G tako ali tako ne more pri tem narest zaenkrat nič, temveč si v primeru obeh poz. testov itak potem še obravnavana na polikliniki. Sicer pa punca....ITAK, da bo vse ok in se ti ne bo treba ubadat s temi stvarmi.
P.S.: Če greš jutri na test pa ti vendar priporočam, da se danes izogneš kakšnim hudim sladkarijam in beli moki - za vsak slučaj.
Držim pesti!!!

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3331
19.10.2009 14:09:27   
boob
neela še sm tuu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  . . . sej od jutri naprej bom dala mir, morem v P. . baje da imam že bol mal plodovnice, pol bomo pa vidli kaj bodo naredili. . Mogoče me še domou pošlejo user posted image  neeee

Punce vse ki čakate na mogično + user posted image user posted image user posted image  držte se pa ne obupat . . .  user posted image user posted image user posted image

bom pa kitty zadolžila za poročanje user posted image  

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 3332
19.10.2009 14:22:41   
neela
boob, ma saj veš, da te samo hecamo. Nisem ti nič fouš tega pritiska, ki ga že itak iz vseh straneh čutiš. Daj, dobro opravi oz čim hitreje pripelji tisti vajin - tako težko pričakovani - zakladek na tale naš ljubi svet. Ja, poročat pa ne pozabi!!! Drži se!

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 3333
19.10.2009 17:59:46   
Ejla
TittyK, ...dva folikla eden na levem 11 mm, drugi na desnem 9,9 mm, sluznica 6 mm... to sploh ni slabo za prvi UZ...tisti na levem kot praviš gre res v nič,(...in tko kot Neela pravi, tud tole ni ziher, ker je njej uspelo!!!) ma itak pa unemu na desno:9,9 mm pa kar dobro kaže ...Držim pesti, da postane glavni folikelček in se oplodi!!!Potrpi še malo, pa pozitivno misli, če ne uspe IUI, pa se hitro meni za IVF, sam če imaš cajt, bi pa jaz na tvojem mestu le probala IUI, ker je le lažje za telo, pa manj invazivno! Držim pesti.

Barbara31, upam da smo ti malo optimizma nalile, pa da si danes boljše volje!user posted image Torej danes stopka, v sredo pa stiskamo pesti!!Jaz s

boob
pa gre jutri v akcijo!!!, user posted image SREČNO BOOB!user posted image user posted image user posted image

Jutri pa jaz na pot do malega bebija! Sem mal nervozna k se spet začenja, ma čez 1 mesec me že čaka presenečenje, tko da se veselim!!user posted image user posted image user posted image

Neela tako lepo ko nas še vedno bodriš, največ nam pomenijo ravno vaše izkušnje, srečke nosečke!! ker vidimo kako se je srečno izteklo! Tudi ostalim nosečkam in user posted image user posted image user posted image objemčke!!!user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Ejla -- 19.10.2009 18:05:33 >

(odgovor članu TittyK)
Neposredna povezava do sporočila: 3334
19.10.2009 18:04:20   
Ejla

user posted image

user posted image  

• ejla- 4IUI-20.10. 1.UZ
  • barbara31 IUI , 21.10. IUI
  • Fargi - IVF- 21.10. ET
  • tittyK 1. IUI - 22.10.UZ(Puregon)
  • Dysan 1. IVF-2.11.-test!
  • Klavirka 4. IUI (Puregon)??
  • živa 1.IUI  ??UZ
  • nata80 -IUI novembra
  • Trudy, Veolia ,Summer 76, hojliho, mića, biba77...kje ste?

user posted image    malo počitka:   user posted image    

• grety - odklop
  • bučaoperacija pregrade
  • hanybany - čaka pošto za IVF

user posted image user posted image user posted image    user posted image  user posted image user posted image user posted image
  • lenna (uspešen 2.IUI)
  • kitka1 (uspešen 2. IUI z Gonalom), avgusta rodila deklico 
  • obayifo (uspešen 4. IUI)
  • boob (uspešen 2.IUI)....gre jutri v PPP!!!! 
  • neela (uspešen 3.IUI z Menopurjem) 
  • emsika (lastna režija!!)
  • kimsy ( 1.IVF)
  • gapii27 (1.IVF)
  • storžica81 (uspešen 1. IUI)
  • tinč407 (uspešen 1. IUI)
  • PERSIDA (1. IVF)
  • markle (uspešen 2.IUI z Menopurjem)
  • kittyy- srečka nosečka- lastna režija!!!!  

Barbara in Fargi, a bosta skupaj prtiskale čez 9 mesecev!!! Bom stiskala močno močno!

(odgovor članu Ejla)
Neposredna povezava do sporočila: 3335
19.10.2009 18:13:31   
Ejla
Pa še nekaj: Barbara, titty al pa kera druga: Kateri dr. dela ta teden??? A nobena ne ve???

(odgovor članu Ejla)
Neposredna povezava do sporočila: 3336
20.10.2009 8:03:11   
Barbara31
Ejla... včeraj je imala UZ DR. Korošec.

(odgovor članu Ejla)
Neposredna povezava do sporočila: 3337
20.10.2009 9:53:29   
Storžica 81
Storžica ...se spomnim ko si imela 1IUI .. in si tudi nisi nič obetala... pa je ratal. Upam da grem po tvojih stopinjah.

Barbara takrat sem bila res čisto na tleh, ko sem ugotovila, da imam samo en folikel, večinoma punc, ki so bile tukaj so imela kar nekaj foliklov. Ko sem šla zadnjič na UZ sta bili tam dve punci, ki sta se pripravljali na zamrznjenčke. Zbili sta mi še zadnje upanje, ki sem ga imela, takrat sem samo sebe prepričala, da z IVI-jem ne bom zanosila. Vendar se je stvar obrnila meni v prid, čez sedemanjst dni je bil test pozitiven. Lahko je bil razlog tudi v tem, da nisem nič pričakovala.
Zato punce ne obupat.

Lep dan....

(odgovor članu Barbara31)
Neposredna povezava do sporočila: 3338
20.10.2009 10:35:56   
Ejla
Evo mene iz UZ-ja...pridelala sem en mali mičkan pa korajžen in veseli folikelček levo, velik 12mm, tko da ta mesec navijam za levo stran.Bila je res dr. Korošec, hvala barbara, čeprav sem prebrala šele sedaj. Spet v četrtek, čeprav mislim da bi lohko tud do petka počakali...sam izgleda da me tko radi vidijo. IUI pa se bo po mojem nategnil v drugi teden, pa nič hudega...sem potrpežljiva te dni!user posted image

Kaj že kaj trenirate prste...jutri stiskamo pesti za našo Fargi...DEJMO FARGI!!! Ti pošiljam pozitivne misli, da boš pomirjena sprejela tvojga malčka al celo dva!Že kaj nestrpna?
Barbara ti pa greš jutri na sexuser posted image ...naj čimbolje in čimhitreje plavajo!user posted image V naval na jajčece!Drži se ! Stiskam pesti!

A boob že pritiska?Hi, hi!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 3339
20.10.2009 11:15:14   
Fargesia
Ejla, ja sem nestrpna...user posted image

in bravo za malo bunkico!user posted image user posted image user posted image kateri dan si dans?

(odgovor članu Ejla)
Neposredna povezava do sporočila: 3340
20.10.2009 13:09:03   
TittyK
Punce, hvala za tolažbo in vzpodbudo, mi je in mi bo še prav prišla. Pravkar sem se vrnila (ja, Ljubljana je daleč) iz 2. UZ. Na žalost niso novice nič kaj prijetne. Edometrij je sicer ok (10 mm) ampak na desnem jajčniku je zrasel folikelček samo za 1 mm, tako da je zdaj 11 mm, levi je pa 15mm. Glede na to da je levi jajcevod neuporaben, so mi rekli da bodo poskušali sforsirat desni folikel, če ne bo prej levi počiluser posted image . Mah, sem sestro Tatjano vprašala, če se da it iz IUI v IVF kar direktno. Pa mi je iskreno odgovorila, da mi ne bo šel nobeden punktirat tako malo in take folikle. Jutri sem spet na UZ, bomo vidli če se bo kaj zmaknilo.

Za vse, ki ste spraševale katera dr. dela na uz, vam ne vem povedat imena, je bila pa taka prijazna, mlajša z dolgimi blond lasmi.

Punce držim pesti, da ta mesec kakšni uspeuser posted image .

lp,

Titty

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 3341
20.10.2009 13:26:55   
Klavirka
Drage ženske,

poslavljam se od vas s te strani. Kot sem vam že pisala nisem dočakala 4. IUI, saj je bilo preforsirano, preveč hormonov zame. Tako da, Ejla, kar zbriši me s seznama.

Zdaj čakam pošto za IVF, oziroma sem bolj na odklopu, niti ne mislim kaj in kdaj bo. Tako mi je začasno lažje. 

Vsem vam močno držim pesti da vam uspe IUI in čestitam našim dragim nosečkam!
K.

(odgovor članu TittyK)
Neposredna povezava do sporočila: 3342
20.10.2009 13:41:48   
neela
Storžica, ful lepo si napisala. Vidiš, kakšen čudež dobimo, če smo skromne user posted image .

Ejla, po mojem bi ti lahko imeli iui tud čez vikend. Vem, da sem jaz v 1. postopku imela folikl 12 in 13 mm, naslednjič pa sta bila že tolk velika, da je potem stopka padla. Nikoli ne veš, s kakšnim tempom rastejo. Je pa res, da če sem se sprostila, razmišljala pozitivno in predvsem delala veliko sprehodov - da so zrasli bolj, kot pa da sem se obremenjavala z njihovo rastjo.

TittyK, sorry, če sem kje zgrešila, če si že kje pisala....zakaj je tvoj levi jajcevod neuporaben? Ja, s. Tatjana ima tukaj prav. Če slučajno ženska preštevilčno reagira pri stimulaciji in je uradno v iui postopku, se ponavadi da preskočit na ivf. V tvojem primeru, ko v bistvu ti idealno za iui reagiraš pa tega verjetno res ne bodo šli delat. Jaz še zmeraj mislim, da boš ti z lepimi rezultati prišla do iui-ja.

Klavirka, ma ne nas zaradi tega, ker pa čakaš na ivf, zapustit, no! user posted image user posted image user posted image user posted image Sej je tle kar nekaj punc, bivših iui-jevk, ki so na ivf-ju, pa še vedno pridejo pogledat okol.

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 3343
20.10.2009 18:51:00   
Storžica 81
Fargesia  in  Barbara močno stiskam pesti za vaju, da bi bil jutrišnji dan čimbolj uspešen za vaju.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 3344
20.10.2009 20:36:10   
Ejla
Fargi, še malo zdrži...jutri je blizu...pejdi hitro spat pa bo prej mimo. In sladke sanje o tvojih malih ti želim.Pa poročaj tudi nam, kako je šlo!
Jst sem 8 dan danes, prvi UZ, tko da ima cajt še zrast moj mali...bom eno pivo spila.user posted image

Titty
nič bit žalostna, še ima možnost da porase ta desni, sicer pa a so oni ziher , da je levi čisto neprehoden. Vztrajaj, nikoli ne veš kdaj te zadene!

Klavirka user posted image user posted image user posted image , vem kako se počutiš in verjamem, da ti je bolje nekaj časa ne razmišljat o tem. Drži se. Bomo mislile tudi nate, ko pa dobiš pošto za IVF, bo šlo hitro in boš videla , da prideš do svojegauser posted image ! Objemček!Te bom pa dala k odklopljenkam, kjer sem tudi sama bila, dokler nisem nabrala novih moči.

Neela a tko, na sprehode moram? Jaz sem pa mislila da moram čim več user posted image user posted image user posted image , pa kako pivo spit, ker če po njem joški rastejo, bi lohko tudi folikelčki. No, pol od jutri zamenjam user posted image za sprehode, pa ne vem če se bo mož strinjal.user posted image

(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 3345
20.10.2009 20:38:54   
Ejla

user posted image

user posted image  

• barbara31 IUI , 21.10. IUI
  • Fargi - IVF- 21.10. ET
  • tittyK 1. IUI - 21.10.UZ(Puregon)
  • ejla- 4IUI-22.10. 1.UZ
  • Dysan 1. IVF-2.11.-test!
  • živa 1.IUI  ??UZ
  • nata80 -IUI novembra
  • Trudy, Veolia ,Summer 76, hojliho, mića, biba77...kje ste?

user posted image    malo počitka:   user posted image    

• grety - odklop
  • bučaoperacija pregrade
  • hanybany - čaka pošto za IVF
  • Klavirka - čaka IVF

user posted image user posted image user posted image    user posted image  user posted image user posted image user posted image
  • lenna (uspešen 2.IUI)
  • kitka1 (uspešen 2. IUI z Gonalom), avgusta rodila deklico 
  • obayifo (uspešen 4. IUI)
  • boob (uspešen 2.IUI)
  • neela (uspešen 3.IUI z Menopurjem) 
  • emsika (lastna režija!!)
  • kimsy ( 1.IVF)
  • gapii27 (1.IVF)
  • storžica81 (uspešen 1. IUI)
  • tinč407 (uspešen 1. IUI)
  • PERSIDA (1. IVF)
  • markle (uspešen 2.IUI z Menopurjem)
  • kittyy- srečka nosečka- lastna režija!!!!  

< Sporočilo je popravil Ejla -- 20.10.2009 20:41:01 >

(odgovor članu Ejla)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
21.10.2009 12:00:37   
TittyK
Ojla punce!

Evo mene spet iz Ljubljane (3.UZ). UZ je pokazal levi folikelček 19 mm, desni pa 14 mm. Danes pade stopka, tako da ne bomo čakali, da desni dozori (na žalost). Neela, levi jajcevod imam uničen od zarastlin, so ugotovili na laparoskopiji. Tako, da bo ta IUI samo zato, ker nimam kaj zgubit, dobit pa tudi neuser posted image . S s. Tatjano sva se dogovorili za nov datum pri dr., da bi se zmenli za IVF, ker je res brezveze, da vstrajam na IUI.

Punce, moram se vam zahvalit, da lahko tukaj izlijem vse moje misli in da me razumete.user posted image

Lp,

Titty 

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 3347
21.10.2009 13:54:56   
Ejla
Titty, jst bi ti nekaj svetovala če smem. Valda da greš na IUI , ker kot si rekla nimaš kaj izgubit, nikoli pa ne veš če vseeno kaj dobiš!user posted image ...pa dej se kar dogovarjaj za IVF, sam preden dobiš pošto, pa še pejdi na en IUI...Zakaj? Zato, ker če je ta mesec levo vodilni folikel, bo drugi mesec najverjetneje desno...običajno gre tko, en mesec ena stran, drugi mesec druga...v naravi je tako...in zakaj bi samo čakala IVF, če lahko vmes ta čas narediš še en IUI...ki bo mogoče ravno uspešen, ker imaš veliko možnosti, da bo ravno drugi mesec vodilni folikel desno. Itak tko hitro ne moreš na IVF, da bi kar naslednji mesec šla. Tko da jst na tvojem mestu , bi med čakanjem naredila še en IUI, odobrenega itak že imaš...in mogoče si pa le prišparaš IVF.Drugače smo pa me ravno zato tu da se poslušamo in bodrimo!!Carice!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TittyK)
Neposredna povezava do sporočila: 3348
21.10.2009 13:57:57   
Ejla
Punce mene pesti bolijo, a bo kej novičk?
Barbara kako je šlo? Je bil nežen? Hi, hi, hi.

Fargi, a si že nosečka? Sem nestrpna danes pa jaz, da kaj sporočišuser posted image . Danes nujno samo razvajanje in crtanje!!!

A kera ve, če je boob že v dveh kosih?

< Sporočilo je popravil Ejla -- 21.10.2009 13:59:55 >

(odgovor članu TittyK)
Neposredna povezava do sporočila: 3349
21.10.2009 14:21:13   
Fargesia
fargi greje user posted image user posted image

(odgovor članu Ejla)
Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako do zdravja, sreče in dobrega partnerstva
Ženski način delovanja je bolj prefinjen. Delovanje ženske lahko primerjamo z delovanjem fine ure, delovanje moškega pa ...

Crkljanje dojenčkov.
пеперутка16

Se vaši dojenčki (6–12 mesecev) radi crkljajo? Moj sploh ne posluša, samo odriva me, pleza name, vleče, ... niti nošenje noče, samo gleda stran. To se mi zdi res čudno ... Kakšni so vaši?