*blu*
|
Jaz tudi pravim, vsak ima svoje mnenje in se nima smisla prerekat. Sploh tiste, ki bodo prvič mamice morajo dobiti svoje izkušnje, ker le tako vidiš, kaj tebi ustreza, kje si ga polomil... Sicer se mi pa zdi, da veliko preveč pozornosti namenjamo vozičkom, sedežkom in podobnim zadevam, ki nimajo kakega velikega pomena, saj v današnjem času že zelo težko kupiš popolni šit. Vsem, ki bodo prvič mamice in jih je strah, da bi s košaro ali brez s tako ali drugačno lupinico..., lahko škodile otrokovemu razvoju, priporočam obisk kakega tečaja, predavanja o handlingu oz. rokovanju z dojenčkom. To se mi pa zdi res tisto, kar je bistvenega pomena, da ti znaš otroka pravilno držat ko se igraš, ga nosiš, dojiš, kako pravilno postopati pri previjanju, oblačenju... tukaj pa lahko bistveno pripomoreš k pravilnemu razvoju. Tako da, če imate to možnost, se tega naučite že pred rojstvom. To je pa res moj nasvet, ki ga sama pred prvim porodom nisem dobila, sploh nisem vedela da obstaja in bi si ga zagotovo želela. Sicer naša tamala ni imela nikakršnih težav, celo zelo je ves čas prehitevala razvojno ampak vseeno je fino, če veš kako tisto malo štručko na začetku pravilno prijemat. Veliko lahko pripomoreš tudi z dobrim jogijem za v posteljico. Pri nas še vedno snežiiiii !
< Sporočilo je popravil *blu* -- 3.2.2009 10:59:02 >