|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 12:43:48   
ronja
Starši so zato da se borijo za pravice otrok. Ne pa da se more otrok pol sam.

Se strinjam s tabo. Ampak če mama ve, da ni dovolj močna za to, je vseeno boljše, da ima v prvih letih mirno mamo, po moje.

moški enostavno nima nobene besede. In samo zato ker je sexal z neko žensko, si zapečati celi život.

Jap, res je, moški nima besede, ali bo ženska obdržala otroka ali ne (oz. ima besedo, vendar ni nujno, da jo bo ženska upoštevala, mrha nemarnauser posted image , tako je celo pri drugih stvareh! Hvalabogu, da ne odločajo oni o naših življenjih, če mene vprašaš - da imamo same končno besedo...)
Ja, če seksa nezaščiten IN VE, da ona ni zaščitena, potem sprejme riziko, da si bo s tem zapečatil život, res je. Mora bit pač toliko odrasel, da pozna riziko in če ga sprejme, potem je to njegova odločitev. Posledica je pač lahko plačevanje preživnine... On mora prevzet odgovornost za to, da se je njegov spermij znašel sumljivo blizu njenega jajčeca, ja, ker se to pač ni zgodilo po naključju... On je VEDEL, kaj se gre, saj je povedala, da ni zaščitena! Če noče imet otrok in ve, da je nezaščitena, naj se zaščiti, saj ni tako težko! Čisto drugo je, če mu ženska laže!

Torej, mika, pravljica,... po vajinem mnenju: če velecenjeni moški pove, da noče imet otrok, je ženska dolžna bit na tabletkah oz. imet mireno,...?user posted image Če tega ne naredi, je pa dolžna naredit splav? Mislim, halo? Če on noče imet otrok, pa naj on poskrbi, da jih ne bo, simpl ko pasulj. Če on ni hotel te odgovornosti - otroka - naj pa on poskrbi, da se to ne bo zgodilo. Ona si otroka sicer ni želela, ko pa je nastal, je nastalo odgovornost prevzela.

Mimogrede: vse, ki navajate, da se otroci brez očeta ne bi smeli rojevat: kaj ne poznate nobene krasne osebe, ki nima očeta - a je ne bi bilo škoda? Ne vem, jaz jih par poznam, za katere bi bila zelo žalostna, če jih ne bi bilo... Sem prav vesela, da v resnici ne obstaja tak zakon, da bi bile ženske dolžne splavljat, če gospod nočejo imet otrok... Ne vem, no, kaj res nimate NOBENEGA takega prijatelja/prijateljice?user posted image Niso vsi otroci brez očetov zafrustrirani, depresivni in zoprni. So tudi čisto fajn, srečni ljudje med njimi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 13:08:01   
ronja
Oba sta se strinjala, da bosta brez otrok. Se je zgodilo in moški verjame, da se bo ženska držala dogovora, ona pa si premisli in si želi otroka obdržati. Tu je izdan on ne ona.

1. še100tič: OBA SKUPAJ sta se odločila, da bosta otroka obdržala. On si je premislil NAKNADNO! Kaj naj bi ona po vašem naredila - ko sta se odločila, da bi otroka imela - naredila splav za vsak slučaj, če si premisli?user posted image
2. Če rečeš, da si ne želiš otrok, to še ne pomeni, da si želiš splava! In to še ne pomeni, da si podpisala, da boš v primeru, da se zgodi, šla delat splav! Samo da si takrat pač ne želiš otrok! Se pa želja navadno hitro spremeni, ko se dvigne progesteronuser posted image .
3. Tebi se res zdi prav, da ženska splavi na partnerjevo željo - čeprav si (zdaj, ne prej) želi tega otroka?user posted image

rečeš mu, da maš diafragmo, mireno, spiralo,... a mislš da bo on vedu če jo dejansko maš? mireno mogoče, če ve da ma štrikce. ostalo? no way in hell.

Se strinjam, lahko mu lažeš o tabletkah. Ampak ONA MU NI! Diafragmo mora bit pa res butec, če misli, da jo skoz maš not - kolikor vem, se jo da not pred odnosom - to bi nekak moral opazit - al pa misli, da jo ma ona ves čas not za vsak slučaj, če bosta glihkar seksala? No, s takim butcem pa tudi ne bi bila;) Od kod ti to, da je ona to naredila namerno? Pa saj ne moreš namerno zanosit prvi mesec! Nikakor ne moreš računat, da bo pri 38ih prvi mesec ratalo!

Nikoli nisem uporabljala dvojne kontracepcije, ampak vedno samo kondom - če je počil pa PKK. Bogi fantje, a ne, reveži so morali uporabljat kondome! Zanimivo, da se pa noben ni nikoli pritoževal!

Se strinjam, da je najboljše, če ima otrok mamo in očeta, ki sta zrela in odgovorna in sploh in oh krasna. Ampak se pač včasih ne izzide tako. To še ne pomeni, da bo otrok nesrečen! Jaz sem prekleto srečna, da sem na svetu, čeprav moja starša nista bila ravno zrela ko hruški, no sta se pa vsaj skup odločila, to je tudi nekajuser posted image . Mam par prijateljev in prijateljic, ki bi mi jih bilo hudo škoda, čeprav nimajo očetov (eni ga ne poznajo, eni ga rajši ne bi poznali, en je pa župnik - tuki je sploh mama grozna, a ne - ker zanj je pa ziher vedela, da noče otrok, torej bi se morala zaščitit, baba hudičeva, a ne? Župnika zapeljuje, potem si pa drzne še otroka obdržat...)

Anja,
ko si že glih pri naravi, ne morem, da ne bi: naravno je tudi, da medved UBIJE mladičke - ne ve, ali so njegovi ali ne, on jih ubije za vsak slučaj, ker bi se rad še 1x paril z medvedko... Ok, nismo medvedi, gremo bližje, opice: recimo pavijani posiljujejo (sicer so posilstva pri vseh živalskih vrstah manj učinkovita pri oploditvi, ker pač malo prispeva tudi to, ali je ženska za), bonobi imajo seks za umirajanje napetosti (to tudi veliko ljudi delauser posted image )... Tak da to, kaj je naravno je zelo tak - treba malo širše pogledat... Da si oče ne želi otroka, sploh ni naravno, se strinjam: ampak v naravi bi si vsi spolno dozoreli samci moralil želet otroka, pa nobena samica ne bi nikoli prekinila nosečnosti, mi lahko verjameš!
Tak da če se sklicuješ na naravo: to, da si oče ne želi otroka, ne more bit razlog za še bolj nenaravno dejanje: splav!

Pa ona mogoče tega otroka (upam) ne bo gledala kot na njegov spomin (saj sta bila komaj 1 mesec skupaj, no!), ampak ga bo imela rada, ker je pač njen otrok. To je naravnouser posted image .

Mama si ga želi, oče ne in tako mama ne gre na splav: mami!!!

Oče si ga želi, mama ne in mama gre na splav: mami!!!

Kje pa je tu pravica obeh? A ni to malo diskriminatorno? Če sta oba kriva in oba odgovorna, zakaj ne moreta oba odločati enakopravno?

Lalica,zato, ker je to samo njeno telo, ne pa od obeh! Ker ni fer, da te kdo prisili, da boš 9 mesecev bruhala in tudi ni fer, da te nekdo prepriča, da ti iz maternice spraskajo zarodek! Sori, ampak ni. NI fer, da fantje nimajo nobenega prava glasanja, ampak tega ne moreš naredit fer, ker pač nekdo vedno nasrka. Saj ona od njega nič ne zahteva, samo da jo pusti pri miru in ji neha težit, da naj naredi splav. A je to za vas res tudi preveč???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 13:13:56   
ronja
Da oseba preko tridesetih let ne ve, kako se zaščititi pred nezaželeno nosečnostjo, če ne želi otroka, je višek neumnosti.

lenk, ve, ampak če ne prenaša tabletk, potem ji nekak ne ostane prav dosti, razen kondomov, ki jih mora odobrit moški osebek.

Še vedno pa mislim, da hvalabogu nimajo otrok samo odgovorni ljudje, bilo bi strašansko dolgčas na tem svetu, pa pol nas ne bi bilouser posted image .

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 13:17:18   
Anonimen
Ronja  se strinjam s tabo ful dobr napisan sam ne vem kak se ti da sej bodo spet kmal enaki odgovori pa če se napol pretrgaš

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 13:18:30   
ronja
hehe, saj maš prav - samo sem tak optimist po naravi, hihi, mam to vgrajeno, očitnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 13:23:45   
Freycha
za tole ne bom prav razumljena, pa tudi kritizirana, ampak vseeno moram napisati:

dokler je splav SVOBODNA odločitev vsakega posamenika, naj pri tem tudi ostane. Nihče NIMA PRAVICE posegati v odločitev vsake posameznice zakaj se je za splav odločila. Pa če so vam njeni razlogi upravičeni, ali pa ne. Pika!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 13:24:06   
Anonimen
ma pomoje se lahk kle gor pretrgaš pa jim ne boš kos pa kaj če bo otrok brez očeta mogoče se bo še lepše imel  ne vem no kaj je zej ona tolk kriva sej k bi pa napisala da bo šla splav delat jo bi pa spet skor raztrgal.

ja se vid  da si velik optimist, men ga pa že zmankuje.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 13:25:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

za tole ne bom prav razumljena, pa tudi kritizirana, ampak vseeno moram napisati:

dokler je splav SVOBODNA odločitev vsakega posamenika, naj pri tem tudi ostane. Nihče NIMA PRAVICE posegati v odločitev vsake posameznice zakaj se je za splav odločila. Pa če so vam njeni razlogi upravičeni, ali pa ne. Pika!


sej se ni odločila za splav ona se je odločila da bo user posted image  obdržala

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 13:32:48   
Lalica1
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Lalica,zato, ker je to samo njeno telo, ne pa od obeh! Ker ni fer, da te kdo prisili, da boš 9 mesecev bruhala in tudi ni fer, da te nekdo prepriča, da ti iz maternice spraskajo zarodek! Sori, ampak ni. NI fer, da fantje nimajo nobenega prava glasanja, ampak tega ne moreš naredit fer, ker pač nekdo vedno nasrka. Saj ona od njega nič ne zahteva, samo da jo pusti pri miru in ji neha težit, da naj naredi splav. A je to za vas res tudi preveč???


No?!?!?! Saj o tem govorim. Ona ga pač ne more prisiliti, da bi otroka sprejel, ker ga NOČE!!!
Če se je pa ona odločila, da bo otroka obdržala (nevemkolikokrat naj še povem, da bi na njenem mestu jaz storila isto??!!..) pa toliko bolje. Samo v tem primeru pravim, da naj ga tudi ona za ničesar ne prosi, ker se je pač on tako odločil. Jaz vem, da v njenem primeru od partnerja ne bi zahtevala nič. Ko pa bi prišel čas, bi otroku povedala resnico. Tudi o tem kdo je njegov oče, ker mislim, da ima pravico vedeti.

< Sporočilo je popravil Lalica1 -- 5.2.2009 13:33:05 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 13:36:21   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: vandame

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

za tole ne bom prav razumljena, pa tudi kritizirana, ampak vseeno moram napisati:

dokler je splav SVOBODNA odločitev vsakega posamenika, naj pri tem tudi ostane. Nihče NIMA PRAVICE posegati v odločitev vsake posameznice zakaj se je za splav odločila. Pa če so vam njeni razlogi upravičeni, ali pa ne. Pika!


sej se ni odločila za splav ona se je odločila da bo user posted image  obdržala


sej ne pravim za njo direktno... govorim nasplošno za odločitev za splav kot tako......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 13:41:04   
ronja
Ona ga pač ne more prisiliti, da bi otroka sprejel, ker ga NOČE!!!

A je kje spraševala, kako naj to naredi? Saj nič noče od njega, razen, da ji da mir in ji ne teži, da mora naredit splav!

Punce, ki hočete popolno enakopravnost, daj mi povejte tole: kaj pa če bi se ona zaščitila, pa bi tabletke zatajile (se tudi zgodi), ali pa bi celo on uporabil kondom, pa ne bi delal in bi zanosila. A potem po vašem bi tudi morala naredit splav, ker si pač prej ni želela otrok - ne on, ne ona? Še celo bolj ziher kot zdaj...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 13:53:35   
Lalica1
user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 14:27:39   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

IZVIRNO SPOROČILO: vandame

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

za tole ne bom prav razumljena, pa tudi kritizirana, ampak vseeno moram napisati:

dokler je splav SVOBODNA odločitev vsakega posamenika, naj pri tem tudi ostane. Nihče NIMA PRAVICE posegati v odločitev vsake posameznice zakaj se je za splav odločila. Pa če so vam njeni razlogi upravičeni, ali pa ne. Pika!


sej se ni odločila za splav ona se je odločila da bo user posted image  obdržala


sej ne pravim za njo direktno... govorim nasplošno za odločitev za splav kot tako......


Verjetno si mislila name. Ne, imaš prav, nihle nima pravice posegati v odločitev posameznice zakaj se je za splav odločila, lahko pa ima svoje mnenje in zagovarja svoje stališče ali je za splav ali ne. In splav je zame in vedno bo, upravičen zgolj in le v primeru, da je ogroženo življenje matere ali otroka, in pa genske napake. In pa v posilstvu. In v to zadevo trdno verjamem in mislim, da bi bilo edino prav, da ta možnost se ne bi ponujala kot izhod, nadomeščanje kontracepcije in vsega tega. KEr to je zame samo hitra in kratkotrajna rešitev problema, katerega bi se moral zavedati že prej, predenj se spuščaš v spolni odnos. In delanje splava kar tako - ker se s partnerjem ne zaščitita, ker mislita, da je 'pazi' sistem čisto ok in blablabla, je zame skrajno neodgovorno. In otročje. Pa še kaj.


_____________________________

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 14:40:05   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_

Pa še to bi dodala. Verjamem, da so ekstremni primeri, ki si otroka nikakor ne želijo ali ga nikakor ne morejo imeti. Tem bi ponudila zgolj drugo možnost - donosi in oddaj, ne v rejo, ampak v posvojitev. Pa pika.


Nehajmo gospodarit s tujim telesom, imamo svoje, da z njim gospodarimo - kakor znamo in umemo.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 14:46:34   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1
Še enkrat: gre zgolj za teoretično vprašanje, zakaj je pravica ženske vse, medtem ko moški pravice izbire nima?


Zato ker pravice niso tako enostavno podeljene 50:50. Niti posledice. Ko bo en moski trpel zaradi poporodne depresije, ali depresije zaradi splava, se lahko sploh zacnemo pogovarjati o 50:50. Kakorkoli obrnes 50: 50 ne more biti. Cas je , da se s tem sprijaznimo.
Lahko zacnemo prestevati in primerjati pravice, pa se to ne bo dobro koncalo. Clovekova pravica se neha tam, kjer se zacne pravica drugega. In ker nosecnost ni poseg v mosko telo, je to trenutek, kjer se zacnejo pravice zensk.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 14:48:18   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_

Verjetno si mislila name. Ne, imaš prav, nihle nima pravice posegati v odločitev posameznice zakaj se je za splav odločila, lahko pa ima svoje mnenje in zagovarja svoje stališče ali je za splav ali ne. In splav je zame in vedno bo, upravičen zgolj in le v primeru, da je ogroženo življenje matere ali otroka, in pa genske napake. In pa v posilstvu. In v to zadevo trdno verjamem in mislim, da bi bilo edino prav, da ta možnost se ne bi ponujala kot izhod, nadomeščanje kontracepcije in vsega tega. KEr to je zame samo hitra in kratkotrajna rešitev problema, katerega bi se moral zavedati že prej, predenj se spuščaš v spolni odnos. In delanje splava kar tako - ker se s partnerjem ne zaščitita, ker mislita, da je 'pazi' sistem čisto ok in blablabla, je zame skrajno neodgovorno. In otročje. Pa še kaj.



mislila sem na vse skupaj in ne na nobeno posebej....... Hotela sem samo povedati to, kar sem povedala in mi ni treba zagovarjati nekih svojih teorij.

Dokler se sleherna od vas ne postavi dejansko v pozicijo, ko se je treba odločiti za kaj takega (z vsemi razlogi za in proti), je vse ostalo le mambule-đambule in brez veze.......

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 14:53:52   
laurine
ko dobiš otročička v roke si presrečen, da se nisi odločil za splav... ja je konec koncev del tebe...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 16:12:14   
Lenck

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Da oseba preko tridesetih let ne ve, kako se zaščititi pred nezaželeno nosečnostjo, če ne želi otroka, je višek neumnosti.

lenk, ve, ampak če ne prenaša tabletk, potem ji nekak ne ostane prav dosti, razen kondomov, ki jih mora odobrit moški osebek.

Še vedno pa mislim, da hvalabogu nimajo otrok samo odgovorni ljudje, bilo bi strašansko dolgčas na tem svetu, pa pol nas ne bi bilouser posted image .



ronja, tudi jaz ne prenašam tabletk, pa se mi zdi misel na to, da bi sedaj bila na milost in nemilost prepuščena partnerju, če se bo spomnil nataknit kondom, malo čudna. jezus no... kao "usmili se me, prosim, ne morem jesti tabletk?" user posted image sicer pa sem itak napisala to tudi za njega (v preostalem postu, ki si ga del citirala), tako da me ne razumeti, da (le) zanjo mislim, da ni odgovorna.

ja, imaš prav. in vsakdo od nas je kdaj neodgovoren. žalostno pa je, če se ne more niti soočiti s posledicami svoje neodgovornosti. sta polnoletni osebi, menda sta opravilno sposobni. to pomeni, da imata pravice, pa tudi dolžnosti - ena je sprejeti odgovornost za svoja dejanja. pa če je ona alergična na tabletke, on pa na kondome. šit hepns. to je vse. kaj in kako se odločita, je pa čisto njuna stvar.

sicer pa se strinjam s tvojim razmišljanjem v prejšnjih zapisih...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 17:49:36   
RayBan
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1
Še enkrat: gre zgolj za teoretično vprašanje, zakaj je pravica ženske vse, medtem ko moški pravice izbire nima?


Zato ker pravice niso tako enostavno podeljene 50:50. Niti posledice. Ko bo en moski trpel zaradi poporodne depresije, ali depresije zaradi splava, se lahko sploh zacnemo pogovarjati o 50:50. 


Torej je bila tudi njena ogovornost prej večja, ane? In vsaka zrela ženska naj bi se tega zavedala. 

Če je on šel na metodo umika, pa se mu je ponesrečilo recimo, kaj je pa ona storila v smeri ne zanositi? Ama ništa.

Bi pa tako avtorici teme kot ronji svetovala malo čtiva o kontacepciji, ker že dolgo ne poznamo samo tablet in kondoma.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 19:17:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: RayBan

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1
Še enkrat: gre zgolj za teoretično vprašanje, zakaj je pravica ženske vse, medtem ko moški pravice izbire nima?


Zato ker pravice niso tako enostavno podeljene 50:50. Niti posledice. Ko bo en moski trpel zaradi poporodne depresije, ali depresije zaradi splava, se lahko sploh zacnemo pogovarjati o 50:50. 


Torej je bila tudi njena ogovornost prej večja, ane? In vsaka zrela ženska naj bi se tega zavedala. 

Če je on šel na metodo umika, pa se mu je ponesrečilo recimo, kaj je pa ona storila v smeri ne zanositi? Ama ništa.

Bi pa tako avtorici teme kot ronji svetovala malo čtiva o kontacepciji, ker že dolgo ne poznamo samo tablet in kondoma.


meni pa ni jasno zakaj pa Ronji  da bi brala o kontracepciji.

ne vem če ne bi temu tipu blo treba kej dat preden user posted image user posted image  za prebrat kaj se lahk naredi če se gre metodo pazi.

(odgovor članu RayBan)
  Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 19:23:09   
RayBan
Zakaj tudi ronji?

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

[ampak če ne prenaša tabletk, potem ji nekak ne ostane prav dosti, razen kondomov, ki jih mora odobrit moški osebek.




(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 19:27:05   
RayBan
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Pa saj ne moreš namerno zanosit prvi mesec! Nikakor ne moreš računat, da bo pri 38ih prvi mesec ratalo!



Ojoj, to sem pa komaj zdaj prebrala. Mi je marsikaj bolj jasno.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 20:21:44   
Pikicapokica6
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Res mi ni jasno, zakaj taka huda debata o tem, kdo je bolj in kdo manj odgovoren in tralalalalala......... Mislim, da polovico žensk tukaj gor ni dobro prebralo njenega posta. ON SI JE NAKNADNO PREMISLIL, HALOOOOOOOOOOO!!!!! Naknadnouser posted image ????!!

Upam samo, da boga ženska ni brala večine telih postov. Seveda ima on VSO pravico, da se odreče očetovstvu. Ima pa tudi mamica VSO pravico, da otroka obdrži. In ko se rodi, ga bo LJUBILA in negovala. KOLIKO OTROK ŽIVI V DRUŽINAH, KJER JE PRISOTNO NASILJE, ALKOHOL itd!! ALI SI TI ZASLUŽIJO TAKEGA ŽIVLJENJA? Seveda da ne. ALI SI ZASLUŽIJO LJUBEZEN, MIR IN DRUŽINSKO IDILO - VSEKAKOR!!

Otrok je spočet. Mogoče bo v tem času mamica spoznala novega partnerja, mogoče ga bo vzgajala sama ali s pomočjo njene družine.......IN KAJ NAJ BI OTROKU PRI TEM MANJKALO? Ne rečem, da očeta ne bo pogrešal, verjamem pa, da se bo mamica maksimalno potrudila in mu nudila ljubeč dom, in ko bo čas za to, mu bo pač razložila, da sta brez očija, ker se je pač sam tako odločil.

Vedno nastradajo otroci, s tem se strinjam. Toda SPLAV NI KONTRACEPCIJA. Čeprav je zelo moderen očitnouser posted image  Mamica bo pač morala prevzeti nase vso odgovornost in zbrati vso moč, da ga bo lahko sama vzgajala (če ga bo res mogla sama).

Poznam kar nekaj punc, ki jih je partner zapustil, ko je naredil otroka. Pa so srečne mamice. Nekateri moški so se ponižno vrnili in PROSILI, da so lahko s svojim otrokom. Nekateri moški so zares reve. Če bi poslušali njih ali če bi mogli oni rojevat, bi narod propadel.

(odgovor članu RayBan)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Partner zahteva splav
5.2.2009 21:10:23   
tweed
Nepotrebno dramatiziranje...
Fant je bil pač neodločen, ni si naknadno premislil:

v začetku sva bila oba vesela, čeprav sva se pred začetkom najine veze dogovorila
da ne bova imela otrok

najprej ni bil za, pol je bil in nato spet ne...

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Partner zahteva splav
6.2.2009 0:00:22   
pravljica
Samo v tem primeru pravim, da naj ga tudi ona za ničesar ne prosi, ker se je pač on tako odločil. Jaz vem, da v njenem primeru od partnerja ne bi zahtevala nič.


tudi zakonsko bi moralo bit tako urejeno...če partner otroka ne želi, se ga zapiše kot njegovega očeta, ni pa zanj dolžan ničesar plačevati in seveda s tem nima pravice do "obiskov", če nista sama drugače dogovorjena...ne pa da po eni strani mamice zahtevajo preživnino, po drugi strani pa tu gor jočejo, ker mora otrok k njemu 1x tedensko za par ur user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?