|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odmrtje ploda + krvavitev?
8.8.2009 8:41:21   
Claire2010
Pozdravljene!

Zanima, me sledeče, če je že katera imela podobno izkušnjo.

Če ginekolog ugotovi, da v zgodnji nosečnosti (6 t) ploda ni oz. se ne razvija (mu ne bije srce), ali potem samodejno nastopi krvavitev (ga telo samo izloči) ali je potrebno iti na čiščenje? In pa še to, če pride do samodejne krvavitve, kdaj se to zgodi, časovno mislim, koliko časa po tem, ko se je plod nehal razvijati? Kaj pa v primeru čiščenja, ki ga opravijo ginekologi?

Hvaležna bom za vsakršnokoli izkušnjo...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odmrtje ploda + krvavitev?
8.8.2009 8:57:57   
soncica01
tak primer sem imela jaz. Test je pokazal da sem noseča. Naredila sem ga kar prvi dan po izostanku perila. KLicala ginekologa in mi je dal datum čez dva tedna. Prišla tja, pikica se je videla, a utripa ni bilo. Je rekla, mordaj e malo prezgodaj. No, me je vsaj na nek način potolažila. Čez cca 3 dni v službi začnem krvavet - kri lepa in čista, čisto rdeča (na začetku malo rjavo, nato rdeče), jo hitro kličem, pravi, pridi se pokazat, grem tja, na UZ več ničesar ne vidi, poslana na abrazijo, tam me sčistijo a na histološko preiskavo v Ljubljano niso imeli kaj poslati, poslali so samo nekakšno tkivo.

Ne vem kako je pri drugih puncah (vsaka je oseba zase), a jaz sem vedela, da ko bom drugič noseča in če se mi spet kri pokaže, da bo to konec. In v drugi nosečnosti, sem spet hiter letela kupit test za ugotavljanje (heheh), pokazal je spet pozitivno (skakala v strop) a ni bilo niti mal krvi, niti ene same pikice ne vem kakšne barve. Takrat sem ponovno sla na pregled, videl se je plod, srček je lepo utripal in takrat sem se kar zjokala tam pred ginekologinjo :). Takrat sem vedela, no, sedaj se tole moje detece zares drži in se je držalo do konca. Danes imamo doma 6 mesecev staro punčko - naš mali zakladek.

Srečno!

(odgovor članu Claire2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odmrtje ploda + krvavitev?
8.8.2009 13:11:10   
Najaa
Meni so ugotovili odmrtje ploda v 10t. Krvavela nisem. Šla sem na abrazijo.

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odmrtje ploda + krvavitev?
8.8.2009 13:13:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Meni so ugotovili odmrtje ploda v 10t. Krvavela nisem. Šla sem na abrazijo.

meni v 8em tednu isto.

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odmrtje ploda + krvavitev?
8.8.2009 13:41:14   
MAŠKA
Jaz sem imela prvi ss v 8. tednu, ampak je najbrž vse skupaj umrlo že vsaj kakšen teden ali celo več prej. Ko sem začela krvaveti in sem prišla v bolnico, je bila le prazna GV. Sledila je abrazija.

Naslednji ss sem imela točno ob dopolnjenih 6 tednih, začela sem krvaveti kot bi imela menstruacijo, ker sem bila ravno na dopustu, nisem šla takoj k zdravniku, ampak ko sem se vrnila, to je po enem tednu. Do takrat sem že nehala krvaveti, sčistilo se je pa samo.

Zdaj sem v 18. tednu... upam, da nam tokrat uspe!

_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu Claire2010)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odmrtje ploda + krvavitev?
8.8.2009 21:56:34   
katra55
Jaz sem imela ss pri dopolnjenem 10.tednu, ko sem začela močno krvaveti, ker se nebi samo ščistilo sem imela tudi abrazijo. Plodek pa je odmrl nekje v 9. tednu.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odmrtje ploda + krvavitev?
9.8.2009 8:18:46   
Nogavica
Jaz sem bila v 13. tednu na NS, ko je g. ugotovil, da srček več ne bije. Vse skupaj se je ustavilo že 2-3 tedne prej. Krvavela nisem nič, prav tako ni bilo nobenih drugih znakov, da je kaj narobe.
Naslednji dan sem šla na čiščenje in tam mi je ginekologinja rekla, da bi se slej ko prej začelo samo čistiti, da pa ni dobro, če to predolgo traja, ker lahko pride do kakega infekta.

_____________________________

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: odmrtje ploda + krvavitev?
9.12.2009 13:38:09   
anaminka
LP!
Vse naše izkušnje so si precej podobne oziroma zelo različne. Spremlja pa nas ista žalost ali ista želja, donositi zdravega sončka.
Tudi sama imam kar nekaj vprašanj, pa žal naše zdravstvo pogosto deluje, kot da si samo številka, uporabiti linijo najlažjega odpora, nič preveč obrazložitev. Če srček ne bije več, hladnokrvno na hitro napišejo napotnico in preložijo breme na drugega zdravnika (opravičilo vsem tistim, ki so drugačni).

Zanosila sem in pri prvem pregledu, za katerega sem se morala skregati, da so me vzeli hitro, mi G ni točno znala povedati v katerem tednu sem. Datum zadnje menstruacije in velikost ploda se nista ujemala. Menda 6t. In kar hitro je rekla, da nekaj ni vredu. Srček je takrat še bil. Zastrašila me je, da iz tega pač verjetno ne bo nič, naj se ne sekiram!!! Čez tri dni sem imela ponovni pregled. Rekla je, da srček ne bije več in da moram na čisčenje. Minutko kasneje se je popravila in je rekla, da je že malce stara in da slabo vidi, tako da naj me še v bolnici pregledajo, za vsak slučaj!!!!!Groza! In ker sem se oprijemala ter upala na njeno slabovidnost sem še isto popoldne šla na ultrazvok k G, ki je med boljšimi in je tudi porodničar, seveda samoplačniško.

Ugotovil je, da srčka res ni slišati in mi predlagal SS. Seveda sem bila presenečena, da ni nujno čiščenje. Enkrat sem že bila na čiščenju, zato vem, kako hudo je in kaj se zgodi s psiho. Odločila sem se za SS.

Še isti dan sem dobila rjav izcedek, kateri pa se je na večer spremenil v čisto kri. Bolel me je križ, trebuh in pričele so se bolečine, kot pri bolj boleči menstruaciji. Začela sem krvaveti. Dva dni sem krvavela bolj močno, ponoči pa so se začeli hudi krči. Nisem mogla niti na blato. Zjutraj mi je nekaj strdka gledalo iz nožnice, katerega sem obrisala in pogledala, če je mogoče tkivo. Malo za tem je ena kepa kar zdrsnila iz mene v WC, zato si tega nisem mogla ogledat. Ker pa je vse skupaj bilo prvič in na novo, niti nevem kako bi naj izgledalo. Naslednji dan sem še krvavela bolj močno in tudi krči so bili še prisotni, vendar bolj mili. Počutila sem se bolj lahko in olajšano, kar naenkrat sem dobila polno energije. Zato sem predvidevala, da je verjetno to bil SS. Danes je deset dni od opisanega dogodka, ne krvavim, vložek pa še vseeno nosim, ker vsake toliko časa opazim majhen rjav madež.

Zanima me, če katera ve, kako dolgo traja SS? Ali je možno, da se vse zgodi oziroma sčisti v dobrem tednu? Kako naj vem, da se je zares vse očistilo? Prej omenjeni ginekolog mi je omenil, da v primeru, če dobim vročino in da krvavenje ne preneha, pomeni da nekaj ni vredu in bo potrebno čiščenje. Počutim se vredu, vendar me skrbi, ker se mi zdi, da sem krvavela premalo in prekratko.

Ali mogoče katera ve karkoli o tem?

Drugače pa, vse, ki ste imele podobno izkušnjo in niste mogle donositi, verjemite, da se vse zgodi z razlogom in da narava poskrbi, za kar je potrebno poskrbeti. S tem se tolažim jaz in komaj čakam na pravljični dogodek!

Srečno!

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: odmrtje ploda + krvavitev?
10.12.2009 13:07:38   
Lara28
IZVIRNO SPOROČILO: anaminka


Še isti dan sem dobila rjav izcedek, kateri pa se je na večer spremenil v čisto kri. Bolel me je križ, trebuh in pričele so se bolečine, kot pri bolj boleči menstruaciji. Začela sem krvaveti. Dva dni sem krvavela bolj močno, ponoči pa so se začeli hudi krči.


Meni se je ss zgodil kar htro na začetku (7t).  user posted image  je zamujala 3 dni, ko sem naredila test in je bil pozitiven. Naslednjega sem naredila še 5 dan po zaostanku, čisto tako za ziher. In je bil tudi pozitiven. Nato pa enako, kot opisuješ, s tem, da se je pri meni začelo z močnimi krči ponoči in da je takoj kar steklo iz mene - kri in strdki oz. tkivo.
Sem takoj vedela, da je to SS. Ker ponoči nisem mogla nič, sem šla zjutraj k G in je rekel, da je bolje počakat, da se samo sčisti,, če ne bo kaj narobe. Krvavitev se je nehala po ene 4 dneh in na pregledu po enem tednu je G povedal, da je vse ok in se je samo ščistlo. 

(odgovor članu anaminka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: odmrtje ploda + krvavitev?
11.12.2009 13:10:24   
aischa1
da povem še jaz svojo izkušnjo na prvem pregledu v 6 tednu je bilo vse v redu videl se je pkod in tudi srček tako da smo šli veselo na drugi pregled in čakali da bomo videli pikico kako lepo raste a šok ploda ni bilo več a vmes nisem nič krvavela. Imela sem vse simtome nosečnosti prsi so me bolele celo mleko se je že pripravljalo kar je tudi ginekologa prisenetlo. Imela sem ful apetita nič slabosti počutla sem se super. Ta drugi  pregled sem imela čez 1 mesec,ko bi mogla bit nekje v 11 tednu pa mi je rekel ginekolog. da je odmrl že takoj po 1 pregledu pa sem morala it vseeno v bolnico saj je telo izločlo samo plod ostalo je ostalo.Meni je v bolnici ginekolog povedal, da je boljše če me ščistijo v bolnišnici.Pri meni se je to zgodilo v 4 nosečnosti saj imamo doma že 3 hčerke. V bolnici mi je ginekolog rekel da je bil verjetno fantek in da ga moje telo ni sprejelo. Tako, da to je odvisno od telesa eno telo odreagira tako da samo ščisti nekatero pa ne in je boljše ščistit v bolnici. Sedaj je že boljše malo sem že pozabila še mi je malo teško ko vidim kako nosečnico a bo že sedaj je šla mimo že1user posted image  sedaj bomo počakali še 2user posted image  potem pa gremo v nove boje. Vsem,ki smo šle skozi to to leto pošiljamuser posted image user posted image user posted image  drugo leto pa upam da bo boljše in da bomo kmalu srečkeuser posted image

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: odmrtje ploda + krvavitev?
11.12.2009 20:37:08   
pikipu
Pozdravljene,
naj še jaz povem mojo izkušnjo, ki je čisto sveža oz ss še traja.

Običajno me v vsakem ciklusu pred M mučijo rjavi izcedki. Moj G pravi, da to ne vpliva na zanositev; moje izkušnje (doma že imam 3 leta starega fantka) pa tudi na to, da ne vpliva na donositev. In tako moje M kar ni bilo, zaradi rjavih izcedkov sem test naredila šele po enem tednu zaostanka in zagledala +. Super!! po dveh letih nama je končno ratalo. Naročim se na pregled in čakam, da grem na Uz in zagledam pikico. Rjavi izcedki se nadaljujejo, skoraj ponehajo. Panike nisem delala, ker sem to doživela že v 1.user posted image . Potem pa grem v torek zjutraj v kopalnico in zagledam malo sveže krvi. In panika! Tekla sem k svojemu G, ki je ugotovil z UZ, da sem noseča, videl vrečko, ampak brez pikice, srček ne bije. In mi je takoj rekel, da nekaj ne štima, ker je vrečka za en dober teden premajhna. Me je sicer takoj tolažil, da sem mogoče kasneje zanosila, ampak mi vseeno dal napotke, da lahko začnem krvaveti in mi povedal, da če ni vse OK, se telo običajno samo sčisti. In obvezno kontrola.
Ko sem prišla ven, se mi je sesul svet na glavo. Proti večeru sem začela krvaveti, v sredo zvečer se je izločila cela kepa tkiva, ki me je spominjala na posteljico (kot se je spominjam od poroda). To so spremljali krči, ki jih imam še danes, tudi krvavim nekoliko bolj in čakam, kdaj se bo kaj umirilo. Moram reč, da so bolečine kar zoprne in močne, sklanjat se sploh ne morem.
Aja, noseča sem bila 6t in 6 dni.

Imam vprašanje: koliko časa ste bile pri ss doma, če ste bile? Teh navodil mi G ni dal, jaz sem danes skoraj šla v službo, samo me je zjutraj preveč bolelo.

Tolažim se, da je ima vsaka stvar svoj razlog, morda je zato, da nama hitreje rata še enkrat.

Vsem želim veliko sreče in da čim prej zagledamo pluske!

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: odmrtje ploda + krvavitev?
25.5.2019 12:41:07   
tejagambiroza
Pozdravljene. Berem toliko zgodb na internetu in poskusam najti kaksno upanje .. v 6.tednu sem bila 1. Na pregledu takrat sem bila zelo nezadovoljna z ginekologinjo (v avstriji) saj mi ni nicesar povedala pregled je opravila v roku minute, ni mi dala niti nicesar povedati , samo je rekla ja to je vasa prva nosecnost,ne. In odsla, js pa sem za njo hodila in sem ji rekla da ne da je 2. Saj imam 4 leta starega sina,katerega sem rodila v sloveniji v SB Izola. In imela sem najboljsega ginekologa vseh casov Dr. Dusan Deisinger. Naslednji pregled mi je v ponedeljek. Vceraj sem prisla v 11. Teden in sem zjutraj malo zakrvavela, odsla sem hitro v bolnico,kjer mi je zdravnica sporocila da plodu srcek ne bije. Takoj mi je rekla da je najboljse da uzanem tableto. Ali pa da imam se 2 moznosti : 1 pocakam da gre samo ali 2 operacijsko ce tabletka ne deluje. Jas pa kod vsaka mati polna pricakovanj na novega otroka nisem zelela. Ceprav ves da je to najverjetneje konec, sem imela vseeno upanje na to da se je zmotila . Odlocila sem se pocakati ta 2 dni do mojega pregleda pri ginekologinji da vidim , ce bom izkrvavela do takrat, ce ne pa imam usaj neko upanje,ce pa ne bo slo pa sem vsaj probala vse storiti da ga obdrzim.  Ceprav mi govorijo da ni dobro da sem ga obdrzala,saj je lahko nevarno za zensko ki nosi v sebi odmrli plod.. lp


(odgovor članu Claire2010)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: odmrtje ploda + krvavitev?
25.5.2019 12:42:24   
tejagambiroza
Pa se to v 6. Tednu mi je rekla da je vse vredu in me narocila cez 5 tednov na kontrolo. 


(odgovor članu tejagambiroza)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?