|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 15:52:11   
brizit
Mateyka ... najprej da povem, da je Zanica prav opazila, kdo je bolj nesramen. Žal. Sama imam do vseh spoštljiv način pisanja in tudi mišljenja, ter z zavestjo pišem besede kot so nekateri, večina, po mojem mnenju,... Ne napadam nobenega in vsem skušam odgovoriti v mirnem tonu. Mogoče je kakšno vprašanje bolj provokativno a ne namerno. Če sem katerega z njim užalila se opravičujem. Sicer imaš tudi možnost ne brati te teme, kot jo imam jaz odpreti in pisati. Mislim, da vsak skuša tukaj argumentirati svoje mnjenje, četudi se med sabo razlikujejo. Obdržino predvsem mirno kri.

Test? kakšen test? Z veseljem ti bom odgovorila, če mogoče drugače zastaviš vprašanje.

več tehnik vzgoje... ne vem že kolikokrat sem napisala, ampak bom še enkrat... ne, noben univerzitetni program se ne bi izvajal, ker bi sama želela da je vse na praksi, konkretnih primerih. NI BOLJŠE IN SLABŠE VZGOJE V SMISLU ENE SAME! Je pa verjetno glede na posledice možno reči, ali je bila vzgoja prava ali ne, ampak to kasneje. Seveda pa je oseba skupek karakterja, samoiniciative in vzgoje oz. okolja. Na karakter žal ne moremo uplivati, na samoiniciativo po moje nekaj tudi z lastnim zgledom, na vzgojo pa še kar nekaj.

Meni očitaš, da se nisem pozanimala, ti pa trdiš o poseganju v svobodo brez pravne podlage (sklepam, ker ni argumenta). Mogoče je res, ampak se želim prepričati iz pravnih virov.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 15:54:13   
brizit
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

V trenutku, ko se je otroku dodelila pravica, da šolo opravi brez večjih naporov, in odvzela obveznost, da izpolni minimalni kriterij za napredovanje šolanja, se mu je istočasno dodelilo zavedanje o možnosti uporabe vseh sredstev za dosego njegovega individualnega cilja. Idealno z vidika državno deregulirane družbe. Ideologija par excellence.

Se strinjam! Če pride kaj v smisle rešitve tega, sem takoj za!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 16:03:26   
Anonimen
Torej ni problem samo v starših kot nesposobnih, problem je tudi v sistemu, ki ti je odvzel pooblastila, da otroka primerno kaznuješ v kolikor je prekršil dana pravila.

Ena tema nižje spodaj, razpravlja se ali je prav ali ni otroka udariti, debatira se o tem kje so meje starševskega nasilja, moralizira se o tem ali je udarec po ritki enako udarcu po roki, istočasno pa se v tekmovanju biti čim boljši očka/mamica, biti čim bolj up-to-date civliziran pozablja razpravljati o tem, kje je meja do katere še lahko gredo naši malčki, ne da bi s tem terorizirali svet okoli sebe.

(odgovor članu brizit)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 16:10:29   
mateyka
Test? kakšen test? Z veseljem ti bom odgovorila, če mogoče drugače zastaviš vprašanje.


ne vem kakšen. nekako moraš določit kdo potrebuje izobraževanje ali kdo se "noče" izobraževat? po moje mora bit nek kriterij, da se določi kakšen je starš, ki obiskuje tečaj. razen če smo vsi isto "nezainteresirani"?

več tehnik vzgoje... ne vem že kolikokrat sem napisala, ampak bom še enkrat... ne, noben univerzitetni program se ne bi izvajal, ker bi sama želela da je vse na praksi, konkretnih primerih. NI BOLJŠE IN SLABŠE VZGOJE V SMISLU ENE SAME! Je pa verjetno glede na posledice možno reči, ali je bila vzgoja prava ali ne, ampak to kasneje.


tale Caps Lock - ne vem če lahko tako posplošuješ. vsaj jaz ne bi upala. permisivna vzgoja ima definitivno določene negativne posledice, tako kot stroga. samo vse je subjektivno, a ne? tvoje in moje mnenje kaj je ok in kaj ni pri vzgoji se razlikuje, vsaj v nekaj točkah. kaj potem narest, če do tega pride na tečaju in kako določit kateri del je tisti, ki je slab in kaj narest, če se starš ne strinja? ker ti v bistvu njim (staršem) govoriš kako naj vzgajajo svoje otroke. koliko lahko posegaš v to, samo opozarjaš ali kako?

Meni očitaš, da se nisem pozanimala, ti pa trdiš o poseganju v svobodo brez pravne podlage (sklepam, ker ni argumenta). Mogoče je res, ampak se želim prepričati iz pravnih virov.


oh, dej no. kakšen očitek. to je bil predlog. tam se ponavadi začne.. torej - si potem že pogledala? ni nobene organizacije v sloveniji, ki bi izvajala kaj podobnega? si prva?

ja, trdim, da je brez pravne podlage. imaš ti mogoče kako pravno podlago, da to mora bit obvezno za "vse"? ne vem kake argumente bi jaz sploh rabila za to, da trdim, da je tak zakon poseganje v osebno svobodo. ok, recimo eden bi lahko bil, da če je obvezno, da to pomeni vsi a priori rabimo tečaj - to pa imho moraš prvo dokazat. je to dovolj zate?
ja, saj vem da sem ti mal tečna, samo ne zamerit user posted image

(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 16:13:38   
mateyka
Ena tema nižje spodaj, razpravlja se ali je prav ali ni otroka udariti, debatira se o tem kje so meje starševskega nasilja, moralizira se o tem ali je udarec po ritki enako udarcu po roki, istočasno pa se v tekmovanju biti čim boljši očka/mamica, biti čim bolj up-to-date civliziran pozablja razpravljati o tem, kje je meja do katere še lahko gredo naši malčki, ne da bi s tem terorizirali svet okoli sebe.


no vidiš, to spada pod temo "NI BOLJŠE IN SLABŠE VZGOJE V SMISLU ENE SAME!". verjetno potem obstaja tudi slabša?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 16:15:30   
uwaga
Pa si razmišljala, da se Zakon sliši nekoliko agresivno. Lej če to dejansko uzakoniš potem je že treba preverjat, kako in koliko se to upošteva. Imeti zakon, ki ga lahko kdorkoli krši kadar se mu to zdi ( ker se ne bi preverjalo stanje v družinah) ni smiselno. Imeti tak zakon in ga dosledno preverjati in sankcionirati kršitelje pa je po mojem prekruto poseganje v družino in skregano z logiko o svobodni izbiri družine...
Zato se z takim zakonom nikakor ne strinjam.
Če pa bi rada starše vseeno spravila na predavanja, po možnosti brez prisile pa razmisli o tem, da bi taka predavanja postala del kakih drugih srečanj.
Mogoče bi ponudili staršem predavanja in kako literaturo npr. v materinski šoli, ob vpisu otroka v vrtec, šolo, pri rednih zdravniških pregledih...
Skratka tam kjer se starši srečujejo že sedaj.
Še vedno pa mislim da je povdarek na ponuditi in ima boljše uspehe kot prisiliti. Čisto vseh nikoli ne moreš vključiti. Če pa jim mnogokrat ponudiš pa obstaja možnost, da bodo vsaj enkrat poizkusili in se udeležili predavanj.

(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 16:42:16   
liliana
Mogoče bom malo udarila mimo ali pa tudi ne......ker govorimo o vzgoji.....

Vedno sem trdila in bom še vedno trdila, da smo za vzgojo otrok v prvi vrsti odgovorni starši......v zadnjih letih pa smo zbombardirani z vseh strani z raznoraznimi nasveti, kako ravnati z otrokom v določeni situaciji.....tako, da se na koncu na svoje občutke ne upamo več zanesti (mogoče podzavestno tako tudi lahko prelagamo odgovornost za naše napaka, ki jih sigurno pri vzgoji kdaj naredimo, na nekoga drugega).....in že cela panika nastane, če naš otrok pri letu in pol joče, ko mu umivamo zobe in se sprašujemo "Kaj delam narobe, ker otrok joče?".....in potem delamo celo znanost iz pranja zob, iz kakanja, lulanja, pozneje iz govora.....na koncu že pride tako daleč, da imamo čisto normalen otrokov razvoj za grozen napredek in v otroku vidimo celega Einsteina, ko se polula na kahlico, na dolgo in široko mu širimo obzorja, od dvo-letnika pričakujemo, da bo vedel to, kar smo mi vedeli pri 4 letih.....in ta pričakovanja se pri starših stopnjujejo, mali Einstein rase, pride v šolo, kjer pa ugotovijo, da ni Einstein, da je čisto povprečen otrok.....ker pa imamo izredno prijazno šolo, kjer starši in otroci vedo itak več od učitelja in stroke......si učitelj ne more in v mnogih primerih tudi ne zna več vzpostaviti avtoritete in mu otrok in z njim starš lahko hodijo po glavi.....

in kot klic na pomoč, potem pridejo ideje o še enem! (obveznem!) izobraževanju staršev o vzgoji.....da se starš le ne bi preveč zanašal na lastno presojo, na lastne občutke.....

če bi starši malo manj delali iz vzgoje in razvoja otroka celo znanost, bi nam in učiteljem, predvsem pa otrokom, bilo vsem lažje......

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:08:54   
Dashenka
Mah, saj vem, da je tole pisanje bolj brezveze, ampak se vseeno ne morem zadrzat.

Ideja o z zakonom predpisano obvezno udelezbo starsev na nekih x predavanjih nekih y predavateljev je smesna.
Edino korist bi imeli seveda predavatelji, ki bi jim v obcasno v zep kanil nek avtorski honorarcek.

Iz vsega kar si zapisala je jasno, da ne govoris iz prakse. Nimas ne svojih otrok, v soli pa si tudi bolj zacetnica. No ja to zadnje iskreno upam, ker potem se ti morda lahko en del oprosti.

Če začnemo na samem začetku, v družini rešimo marsikateri problem: nasilje v družini, v šolah, boljše delo učiteljev (ker se ne bi ukvarjali toliko z disciplino, ampak z učenjem in pravim, zdravim sožitjem z mladino), tudi zapori verjetno ne bi bili več prenatrpani, da o boljši samopodobi tako staršev kot otrok sploh ne govorimo, manj samomorov, ... Tudi finance ne bi smele biti tak problem, ker ravno te posledice državo bogato stanejo.

Verjamem, da je danasnjo mladino tezje krotit, kot jo je bilo pred 30-40 leti.
Takrat je ucitelj v osnovni soli enostavno primazal dve klofuti najbolj jezikavemu mulcu, pa je bil mir v razredu do konca leta.  V srednji soli pa je profesor 2x zapored v 45 min sprasal cel razred, podelil 20 cvekov, pa je bil spet mir.
Ok, vecina se nas seveda strinja, da ti vzgojni ukrepi niso bili ravno optimalni. Kljub temu pa smo generacije in generacije otrok odrasle, maturirale, diplomirale, koncale podiplomske studije, itd.
Seveda so se tudi takrat znasli ucitelji in profesorji, ki so znali "hodit po vodi". Bili so izjeme, mogoce malo manjse kot danes, ampak so bili tudi takrat v manjsini.

Kjub temu, da smo z "demokracijo" in permisivno vzgojo nasih otrok pridrgnili v tako skrajnost, da se je sprevrgla v anarhijo in terorizem do okolice pa trdim, da ce nisi sposobna vzdrzevat reda in discipline v razredu 25 "sonckov" potem si enostavno zgresila poklic in to popolnoma, na celi crti.
Zivis in delas namrec v prvem desetletju 21 stoletja in imas opravka z otroci kakrsni pac danes so. Takih, kot bi jih ti zelela imet v razredu enostavni ni in to ne le pri nas.

Zdaj pa se o tvojem predlogu. Kaj mislis, da bi od teh predavanj odnesli starsi,  po tvojem mnenju,  najbolj problematicnih otrok?

Bi je jim razjasnila obzorja? Bi po prihodu domov moski popadali na kolena pred svoje zenke in skesano priznali, da se jim je sele zdaj koncno posvetilo, zakaj jih ne smejo vec vsak vikend pretolc, ko se prevlecejo iz lokalnega bifeja?
Aja, saj res, po drugem predavanju, bi jim koncno kapnilo, da alkoholizem pa mogoce res skoduje dobrim, kvalitetnim, prijaznim, iskrenim in ljubecim druzinskim odnosom.



Otrok je v šoli, in jaz kot njegova učiteljica in vzgojiteljica moram biti strokovno usposobljena za njegovo vzgojo. Ta isti otrok pride domov, a njegovim staršem o vzgoji ni potrebno vedeti nič. A kdo vidi dvoličnost?


Ne, jaz v tem ne vidim nobene dvolicnosti.
To je tako, kot bi kuharica ali pa da se bo lepse slisalo diplomirana zivilska tehnologinja rekla, da se je morala ne vem koliko let strokovno izpopolnjevat, neodgovornim zenskam, pa se kar pusti, da po malem zastrupljajo in redijo svoje bliznje, ki bodo vsi po vrsti umrli 10 let prekmalu. Pa brez potrdila lahko celo v prosti prodaji kupijo stedilnik in ostalo pripadajoco opremo.


Vzgoja otrok je cisto prevec kompleksna in ljudje smo cisto prevec razlicni, da bi lahko z neko cudezno palcko v obliki nekih obveznih predavanj, spremenil situacijo.
Sploh pa mi je nedoumljivo, kako lahko danes sploh pomislis na kaj takega, kot so obvezna predavanja o vzgoji otrok?
Hvala bogu, smo ta leta preziveli. Eni se jih se spomnimo (takrat so bila to obvezna predavanja na temo CZ pa NNNP in podobni umotvori, na katerih je vecina brala cajtnge ali pa pletla nogavice), vecina na tem forumu je premladih.

(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:11:32   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Mateyka ... najprej da povem, da je Zanica prav opazila, kdo je bolj nesramen. Žal. Sama imam do vseh spoštljiv način pisanja in tudi mišljenja, ter z zavestjo pišem besede kot so nekateri, večina, po mojem mnenju,... Ne napadam nobenega in vsem skušam odgovoriti v mirnem tonu. Mogoče je kakšno vprašanje bolj provokativno a ne namerno. Če sem katerega z njim užalila se opravičujem. Sicer imaš tudi možnost ne brati te teme, kot jo imam jaz odpreti in pisati. Mislim, da vsak skuša tukaj argumentirati svoje mnjenje, četudi se med sabo razlikujejo. Obdržino predvsem mirno kri.



S tem ko si omenila zakon za izobraževanje staršev si napadla vse starše, tudi tiste,  vzgajamo svoje otroke. Pa naj bo napisano z lepimi besedami, je predlog več kot žaljiv. zakaj misliš, da zahajmo na ta forum? Preberi še enkrat komu je namenjen.

Moj mož uči v šoli. V sedmih letih je imel en primer, ko se starši niso ukvarjali z otrokom, tako da je skupaj s strokonimi delavci, tudi iz CSD želel pomagati otroku. Žal niso dosegli ničesar, ker starši niso bili zainteresirani. Leto in pol so se ukvarjali z njim, otrokova mama pa je možu v telefonskem pogovoru rekla: A že spet moram prit?
To je odziv nezainteresiranega starša, ki ga noben zakon ne bo predramil. Hodila je na razgovore, ker je pač morala. Šola se je poslužila skrjnega ukrepa, kar je bilo prešolanje otroka na drugo šolo. Otrok je s svojim vedenjem nadaljeval tudi na drugi šoli. Mož je rekel,da mu je žal da se je strinjal s tem ukrepom in da ne bo dovolil, da bi še kdaj do tega prišlo.

In zaradi takšnih staršev naj ostali hodimo po zakonu na izobraževanja?


< Sporočilo je popravil mika -- 31.8.2009 17:12:16 >

(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:23:09   
Dashenka
Da kdo ni sposoben pridobiti inf. sploh ne govorim, bolj je problem v tem, da nekateri nočejo pridobiti tovrstnih informacij. Moje razmišljanje temelji zgolj na želji nekaj narediti, da bi mlin zavrteli v boljši dan.



Uff, lepse, kot ti je razlozila liliana, je ze tezko.

Dandanasnji starsi so kvecjemu na vsakem koraku prekomerno zbombardirani z vsemi mogocimi in nemogocimi informacijami in napotki, kako brez najmanjse napakice vzgojit svoje otroke.
Glavni problem je v tem, da danes ljudje sprejemajo starsevstavo na nek nacin celo prevec odgovorno.
Vem, da se slisi hecno, ampak premnogi starsi dejansko pretiravajo in to v vsem! Posledica teh presezkov v vzreji nasih mladicev je danasnja situacija, ko se moramo ubadat s ceticami razvajenih malih teroristkov.

Za tista pescico, ki se pozvizga na vse novodobne vzgojne umotvore, se zanasa na "common sense" in ker ima dovolj samozavesti si predvsem ne pusti, da bi jim otroci prerasli cez glavo, ni treba skrbet. Otroci tistih so najmanj problematicni.

Ampak kot je ena od predhodnic dejala, ko bodo ti otroci permisivne vzgoje zrasli in imeli lastne otroke, se bo zadeva spet obrnila - vgajali bodo avtoritarno, s trdo roko, ker si ugodja preprosto ne bodo pustili odrec.



(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:28:53   
brizit
Debata se je obrnila predvsem k staršem, zakaj ne bi hodili in zakaj enim ne bi pomagalo. Moj namen je bil usmerjen v otroka oz. k iskanju rešitve. Nekateri se počutite preveč napadene in užaloščene. Zakaj, če to že počnete? Mogoče ta zakon ne bi rešil problema, narediti nič pa tudi ne.
Po drugi strani mi je pa všeč tak odziv, če ne drugega, se vsaj sprašujete in razmišljate user posted image


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:34:34   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Debata se je obrnila predvsem k staršem, zakaj ne bi hodili in zakaj enim ne bi pomagalo. Moj namen je bil usmerjen v otroka oz. k iskanju rešitve. Nekateri se počutite preveč napadene in užaloščene. Zakaj, če to že počnete? Mogoče ta zakon ne bi rešil problema, narediti nič pa tudi ne.
Po drugi strani mi je pa všeč tak odziv, če ne drugega, se vsaj sprašujete in razmišljate user posted image




Ja kam pa naj bi se obrnila? Saj si ti prisla na plano z idejo starse posiljat na neka obvezna predavanja o vzgoji.user posted image

Drugace pa bi  bil je vsaj tisti del, ki se nanasa na disciplinske probleme v solah, ce bi imeli zadostno stevilo s sposobnega uciteljskega kadra, ki bi obvladal in imel rad svoj poklic.


(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:39:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Mogoče ta zakon ne bi rešil problema, narediti nič pa tudi ne.


Svoj problem, da ne obvladas svojega poklica, bos v prvi vrsti morala resiti sama.

Ti bom povedala isto kot sem svoji razrednicarki v sestem razredu, ki se je pritozevala, da smo "nemogoci". Kakrsna razrednicarka, taksni ucenci.

Naslednjo leto so nam jo zamenjali.
In kot po cudezu smo postali razred normalnih pubertetnikov.

< Sporočilo je popravil Mič II -- 31.8.2009 17:41:54 >

(odgovor članu brizit)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:42:20   
brizit
Zagotovo, učitelji bomo rešili vse probleme. Problemi so pa itak s tistimi učenci, ki so doma pridni, ubogljivi in predvsem oh in sploh lepo vzgojeni. user posted image  

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:43:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Mogoče bom malo udarila mimo ali pa tudi ne......ker govorimo o vzgoji.....

Vedno sem trdila in bom še vedno trdila, da smo za vzgojo otrok v prvi vrsti odgovorni starši......v zadnjih letih pa smo zbombardirani z vseh strani z raznoraznimi nasveti, kako ravnati z otrokom v določeni situaciji.....tako, da se na koncu na svoje občutke ne upamo več zanesti (mogoče podzavestno tako tudi lahko prelagamo odgovornost za naše napaka, ki jih sigurno pri vzgoji kdaj naredimo, na nekoga drugega).....in že cela panika nastane, če naš otrok pri letu in pol joče, ko mu umivamo zobe in se sprašujemo "Kaj delam narobe, ker otrok joče?".....in potem delamo celo znanost iz pranja zob, iz kakanja, lulanja, pozneje iz govora.....na koncu že pride tako daleč, da imamo čisto normalen otrokov razvoj za grozen napredek in v otroku vidimo celega Einsteina, ko se polula na kahlico, na dolgo in široko mu širimo obzorja, od dvo-letnika pričakujemo, da bo vedel to, kar smo mi vedeli pri 4 letih.....in ta pričakovanja se pri starših stopnjujejo, mali Einstein rase, pride v šolo, kjer pa ugotovijo, da ni Einstein, da je čisto povprečen otrok.....ker pa imamo izredno prijazno šolo, kjer starši in otroci vedo itak več od učitelja in stroke......si učitelj ne more in v mnogih primerih tudi ne zna več vzpostaviti avtoritete in mu otrok in z njim starš lahko hodijo po glavi.....

in kot klic na pomoč, potem pridejo ideje o še enem! (obveznem!) izobraževanju staršev o vzgoji.....da se starš le ne bi preveč zanašal na lastno presojo, na lastne občutke.....

če bi starši malo manj delali iz vzgoje in razvoja otroka celo znanost, bi nam in učiteljem, predvsem pa otrokom, bilo vsem lažje......



user posted image user posted image

Liliana, nisi kaj dosti mimo udarila, mogoce sploh nic.

Ne tako resno jemat svojih otrok....samo otroci so user posted image .

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:45:32   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Zagotovo, učitelji bomo rešili vse probleme. Problemi so pa itak s tistimi učenci, ki so doma pridni, ubogljivi in predvsem oh in sploh lepo vzgojeni. user posted image  


Ne kje pa, bog ne daj. Lepo prosim, da tega niti ne poskusas, v dobro nas vseh.


(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:51:07   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Mogoče ta zakon ne bi rešil problema, narediti nič pa tudi ne.


Svoj problem, da ne obvladas svojega poklica, bos v prvi vrsti morala resiti sama.

Ti bom povedala isto kot sem svoji razrednicarki v sestem razredu, ki se je pritozevala, da smo "nemogoci". Kakrsna razrednicarka, taksni ucenci.

Naslednjo leto so nam jo zamenjali.
In kot po cudezu smo postali razred normalnih pubertetnikov.


A vi tudi?
Matr, sam da nisva bili sosolkiuser posted image user posted image user posted image .

Nasa ta nova nas je prvo uro, celih 45 minut samo opazovala, mi smo seveda delali sundr, celih 45 minut.
Naslednjic pa je zaropotala, da jo je slisala cela sola.

Od tiste ure dalje smo ji jedli iz rok. Kemijo pa nas je tako "nadudlala", da nas je 11 (pazi enajst komadov) prineslo iz drzavnega prvenstva priznanja.
Se tisti ta nabolkj problematicen muilc, ki se je pri dveh drugih revah med poukom plazil pod mizami in stoli ter gledal sosolkam pod kilko, da pri urah kemije dvigoval roko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:52:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Mogoče ta zakon ne bi rešil problema, narediti nič pa tudi ne.


Svoj problem, da ne obvladas svojega poklica, bos v prvi vrsti morala resiti sama.

Ti bom povedala isto kot sem svoji razrednicarki v sestem razredu, ki se je pritozevala, da smo "nemogoci". Kakrsna razrednicarka, taksni ucenci.

Naslednjo leto so nam jo zamenjali.
In kot po cudezu smo postali razred normalnih pubertetnikov.


A vi tudi?
Matr, sam da nisva bili sosolkiuser posted image user posted image user posted image .


Najbrz bolje da ne.
Bi se kdo obupal nad svojim poklicem user posted image user posted image .

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:54:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Zagotovo, učitelji bomo rešili vse probleme. Problemi so pa itak s tistimi učenci, ki so doma pridni, ubogljivi in predvsem oh in sploh lepo vzgojeni. user posted image  


Ne kje pa, bog ne daj. Lepo prosim, da tega niti ne poskusas, v dobro nas vseh.




Brizit, nekaj osnov, zakaj ucis oz. kaksni so cilji tvojega pocetja:

2. člen
(cilji izobraževanja)
Cilji osnovnošolskega izobraževanja so:
– zagotavljanje splošne izobrazbe vsemu prebivalstvu,
– vzpodbujanje skladnega, spoznavnega, čustvenega, duhovnega in socialnega razvoja posameznika,
– razvijanje pismenosti ter sposobnosti za razumevanje, sporočanje in izražanje v slovenskem jeziku, na območjih, ki so opredeljena kot narodnostno mešana, pa tudi v italijanskem oziroma madžarskem jeziku,
– vzpodbujanje zavesti o integriteti posameznika,
– razvijanje zavesti o državni pripadnosti in narodni identiteti in vedenja o zgodovini Slovenije in njeni kulturi,
– vzgajanje za obče kulturne in civilizacijske vrednote, ki izvirajo iz evropske tradicije,
– vzgajanje za medsebojno strpnost, spoštovanje drugačnosti in sodelovanje z drugimi, spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin in s tem razvijanje sposobnosti za življenje v demokratični družbi,
– doseganje mednarodno primerljivih standardov znanja in pridobivanje znanj za nadaljevanje šolanja,
– pridobivanje splošnih in uporabnih znanj, ki omogočajo samostojno, učinkovito in ustvarjalno soočanje z družbenim in naravnim okoljem in razvijanje kritične moči razsojanja,
– razvijanje in ohranjanje lastne kulturne tradicije,
– seznanjanje z drugimi kulturami in učenje tujih jezikov,
– omogočanje osebnostnega razvoja učencev v skladu z njihovimi sposobnostmi in zakonitostmi razvoja,
– razvijanje nadarjenosti in usposabljanje za doživljanje umetniških del in za umetniško izražanje in
– oblikovanje in spodbujanje zdravega načina življenja in odgovornega odnosa do naravnega okolja.


Preberi si parkrat, zakaj si tam, kjer si.
Nisi zato, da bos prevzgajala otroke in resevala problemov, tega od tebe kot stars SPLOH ne pricakujem. Mogoce se ti pocutis poklicana zato, ampak nisi. Tisti ki so, prevzgajajo z dejanji in tistih je malo.

Zatorej drzi se "svoga posla".

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 17:56:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Od tiste ure dalje smo ji jedli iz rok. Kemijo pa nas je tako "nadudlala", da nas je 11 (pazi enajst komadov) prineslo iz drzavnega prvenstva priznanja.
Se tisti ta nabolkj problematicen muilc, ki se je pri dveh drugih revah med poukom plazil pod mizami in stoli ter gledal sosolkam pod kilko, da pri urah kemije dvigoval roko.



To je to, dobri "vzgajajo" z dejanji.

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 18:17:33   
brizit
Brez skrbi, po svojih najboljših močeh skušam slediti ciljem vzgoje plus svoji vesti. Mimogrede, zakone ala ZOŠ in ZSŠ, ZOFVI, Ustava in še en kup Pravilnikov poznam. Definitivno vzgajamo z zgledom, tega nisem nikjer zanikala. Ne vem pa, če mam jaz mir v razredu, da to pomeni da so vsi otroci "dobro" vzgojeni, ali se pač samo bojijo posledic. Sama že naredim red, nč bat. Sem pa omenila problem v šoli kot posledico.
Kaj je pa moje poslanstvo odločam sama user posted image . Glede na to, da nobenemu ne želim nič žalega ne vidim kakega problema. Še vedno bom poskušala narediti boljši jutri. Da se mi kdo ne bi prosim usaju zdej de "a ta zakon pa bi?", bistvo je, da so moji nameni čisti in če sem s tem sprožila vsaj pri enem od bralcev da je malce začel razmišljati je že nekaj. Svojo energijo želim usmeriti v zdravo, polno in veselo življenje, ki ga želim deliti tako z učenci, starši, družino, kolegi, ... Mogoče ne bi bilo švoh, če bi se šli "igrico" po filmu Podaj naprej (upam, da nisem falila naslova), ampak to je že druga zgodba. Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 18:28:28   
Anonimen
Torej...si razmislila o tecaju dihanja?

(odgovor članu brizit)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 18:36:06   
brizit
Z veseljem pridem, če boš sama predavala. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 18:37:40   
Anonimen
Dobro.

(odgovor članu brizit)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 18:44:30   
blaža
Nisem prav vsega do potankosti prebrala, pa vseeno moje mnenje.

Mislim, da se to ne bi obneslo.

Pri nas so delavnice za starše oz šola za starše, kjer se čez celo šolsko leto pogovarjamo o otrocih, o vzgoji,..., pa pride zelo malo staršev.

sama sem se udeležila veliko predavanj na to temo, ma to vse ne zanima. nekaterim je še en samcat sestanek na začetku šolskega leta odveč, kaj šele, da bi se pogovarjali na več sestankih o otrocih in vzgoji. Celo na sladoledni piknik je nekaterim težko pridet, pa človek sploh ne more verjet.

Ko imamo organizirano v vrtcu kako srečanje je veliko komentarjev v stilu, da če je to res nujno. žal je tako.

Dvomim, da bi se kej rešlo, če bi starši bili 3 x na leto na nekem vzgojnem predavanju. a bi se pol res dovolj izobrazli, da bi svoje otroke pravilno vzgajali? in kaj je to pravilna vzgoja? A se ne vs trudimo kolikor pač lahko pri vzgoji?

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?