Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Sori miapia, ampak pecilni RES ni za v palačinke. In tudi v pravi kruh ne gre pecilni prašek. Ne vem no, ampak to ni to. Zaradi mene lahko stresate mačjo hrano v palačinke, pa me to nič ne briga.
Gre mi pa na živce neko trdno zatrjevanje in posledično blatenje človeka, če se slučajno revež ne strinja s tabo.
V gostinstvu delam že ahaha let, tudi teorije in prakse na tem področju mi ne manjka in verjemi mi da vem, kaj paše v original palačinke in kaj ne. Pecilni ni ena izmed stvari, ki bi pasal v palačinke, niti ni najmanjše potrebe zanj, ker se da rahlost palačink ravno tako dobit s pravo mero moke in tekočine. Samo malce vaje je potrebno.
Moje palačinke vsebujejo jajca, moko, mleko in ščepec soli. In čisto nič drugega. In so tanke in fine. Je pa treba najti pravo mero vsega oz. dobit občutek kako gosta naj bo masa. Pečem na kapljici olja.
_____________________________
I have no special talents. I am only passionately curious. (A. Einstein)
Moje palačinke vsebujejo jajca, moko, mleko in ščepec soli. In čisto nič drugega. In so tanke in fine. Je pa treba najti pravo mero vsega oz. dobit občutek kako gosta naj bo masa. Pečem na kapljici olja.
Glej benika, na začetku sem jaz napisala, kako jaz delam palačinke in nikogar nisem blatila, zakaj ne daje pecilnega v recept. Tudi meni je vseeno, kako kdo dela. Navsezadnje bo tisti, ki išče nasvet, sam izbral, kako se bo ravnal. Pri kuhariji je pa tako...nobene veze nimajo izkušnje v gostinstvu in biti odličen kuhar. Tudi jaz imam izkušnje v gostinstvu, tudi kruh pečem sama. In ne boš verjela, da je pravi in resničen kruh, pečen pa je s pecilnim praškom, ker žal ne smem uživati kvasa. Ne vem, ali je pa mogoče umeten? In še nadalje...vsaka glava ima svojo idejo ali pa več le teh.
In za konec: uokvirjenost je mogoče dobra stvar, največkrat te pa omejuje. Hvala bogu, da niso vsi taki, ker potem ne bi imeli zvezd - ki delajo po svoji glavi, občutkih in se oddaljujejo od knjige. Zato pa so tako zelu dobri.
_____________________________
Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)
Jao, pecilni prašek pa re NI za v palačinke. Razen, če želiš da vzhajajo.
Jojmene, ne boš verjela, ampak ne vzhajajo nič.
Kakšen je potem namen dajanja pecilnega v palačinke? Ne resno me zanima, te nič ne zaj....Ker če ga daješ zraven izključno zaradi rahljalnega učinka, potem nima smisla, da je sploh zraven.
Jaz sem tudi že zasledila recept za palačinke s pecilnim praškom. Naj bi bile bolj rahle. Nekateri dajejo not radensko, drugi sodo bikarbono, tretji pivo. Palačinke so ena taka hrana pri kateri lahko eksperimentiraš v nedogled, nikakor pa niso vredne prepira.
MIPAPIA, KAkšno funkcijo pa ima sploh pecilni prašek v palačinkah? zanima me tudi kakšno ima radenska, katero nekatere daste notri. Se spomnim moje tašče, ki je dajala radensko noter, ker bi palačinke bile bolj mehke, so pa bile kot žvečilne. Jaz jih delam čist klasično in kot je benika napisala, je treba dobit občutek gostote mase in nič druga. men so se od začetka (kuham od trinajstega leta) trgale, pa ble trde...svakakve, dokler jih nisem začela delat z metlico in ne mixerjem. Z metlico (če se reče tako???) sem pa dobila pravi občutek.
Kot sem napisala v mojem prvem postu, je moja babica dala malo kvasa noter in tud niso nič vzhajale. kipnile so v želodcu in bog pomagaj, če si pojedel več kot dve...vsaj meni, ki imam majhen želodec
Jaz sem tudi že zasledila recept za palačinke s pecilnim praškom. Naj bi bile bolj rahle. Nekateri dajejo not radensko, drugi sodo bikarbono, tretji pivo. Palačinke so ena taka hrana pri kateri lahko eksperimentiraš v nedogled, nikakor pa niso vredne prepira.
Sam ti nič ne pomaga, če ne zadeneš prave gostote mase. Razumela bi če bi dodatne sestavine dale boljši okus, tako pa ne...
ščepec soli ______ Vir: kulinarika.net Sestavine za palačinke:
10 do 12 skodel bele moke 1/4 skodele pecilnega praška 1 1/2 žlica soli 1/2 skodele sladkorja 1 skodela mlečnega prahu 1 žlica sode ______ Vir oz. komentar: netlog.com Si kdaj poskusila dati v maso za palačinke tudi pecilni prašek ali sodo bikarbono ? Naredi jih puhaste... ______ Vir: mojirecepti.com Gladko zmešamo jajca, sol in pol litra mleka. Dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom ter šopek narezanega drobnjaka. ______ Vir oz. komentar: vijavaja.com Pravkar sem preizkusila recept za palačinke iz polnozrnate moke.
v 2 dl radenske sem počasi dodajala toliko polnozrnate moke, da je zmes postala ravno prav gosta (kot za navadne palačinke. Zmes sem malo osolila in dala noževo konico sode bikarbone (lahko tudi pecilni prašek). Pustila sem stat pol ure, nato sem jih na zelo vroči teflonski ponvi z res malo maščobe spekla. Paziti je treba, da se jih na prvi strani res dobro zapeče. ______
In tako naprej....
_____________________________
Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)