mate0ja
|
vnetje ušes. IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija Ampak veš kaj? Meni se zdi, da v vašem vrtcu malo pretiravajo. Da kličejo zato, ker otrok joka? Pa saj ne moreš klicat starše v službo zato, ker ti še ne 2 leti star otrok reče, da ga boli uho! No, Njamka je tu izzveta! Če je vnetje ušes je običajno visoka vročina, prvi trenutek bolezni pa tudi pri pediatru nimaš kaj počet. Najbolje je iti 2. dan bolezni, ko se vsaj malo razvije klinična slika, razen seveda, če ne gre za hujše primere! Tak otrok potem vseeno hitro sešteje 2 in 2 in začne govoriti, da ga boli trebušček in gre domov. Naslednjič glavica in spet telefon v službo. Pa niso otroci nič krivi, ampak v vrtcih pač včasih jočejo. Saj tudi doma, sploh če je pri hiše več otrok. Drugače pa, so naši že imeli vnetje ušes. Bil je joka med spanjem, vročine, jok že takrat, ko si otroka samo prijel za prizadeto uho. Ampak, da bi me vzgojiteljica klicala v službo, ker joka in ne ve kaj mu je? Brez vročine? Mah ne vem, no. Meni se to zdi čudno. Sm nardila celo akcijo, klicala mami, ki je vzgojiteljica, pa je rekla, da naj rečem, naj ne pretiravajo za vsako figo (dva meseca hodi v ta vrtec in to je bil tretji klic - dvakrat ni blo nič narobe) Da ona mogoče enkrat do dvakrat na leto kliče starše, ampak mora biti že res urgentno. Sm klicala pediatrinjo, pravi, da če bi blo vnetje, bi verjetno imela vročino, ne pa da se nenadno pojavi. Sm klicala kolegice, vse so začudene, da so ble včasih tud jezne, ker je bil otrok res bogi, pa so počakali do konca delovnika, ko so ga prišle iskat. Sm klicala v vrtec, da naj ne bi imela nobenih izpadov več, da pa leži in počiva, sm rekla naj pogledajo če mogoče zobje izraščajo. Ja je...mti a moj otrok res ne sme biti slabe volje. Pol naj pa dajo vn pravilnik kakšen mora biti karakter otroka in kako mora biti vzgojen, da ga vzamejo v skupino.