|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 9:57:23   
baguSka
Tako kot jaz ne sodim tvoje ljubezni do otroka te prosim, da tudi ti ne sodiš moje. O vsem ostalem se lahko pogovarjamo, z veseljem sprejmem kritiko, o tem kaj čutim do lastnega otroka in koliko in kako ji to pokažem, pa mi ne boš solil pameti.


Draga misamuk... oprosti! Ampak jaz sem pa pri tebi dobila predvsem obcutek, da si ti malo ZELO lastis!!! In da je ne pustis nobenemu drugemu, tud njenemu ocku ne! In oprosti ce se motim, ampak tak obcutek sem dobila ob tvojem pisanju...

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 10:00:05   
rea27

IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80

Ne zdi se mi tako hudo da ne ve da je koš plenic poln ali da mora imeti otrok čez pol ure obrok (saj taki so vsi moški, a niso),


ja ne vem no, če maste tako mnenje o svojih moških, pač ni čudno da se tko obnašajo. dobimo to, kar pričakujemo, mar ne.
men na kraj pameti ne pade, da bi mojmu razlagala kje so plenice, pa cunje, pa kdaj more otrok jest, pa kdaj ga je treba previt in mu celo pisala navodila kako naj to izvedeuser posted image pa kaj si nor....od prvega dne ga obravnavam kot enakopravnega, kar se tega tiče in pričakujem da kot fotr najinih otrok te stvari ve oz. se za njih zanima. men jih tud ni nekdo prišel s trahterjem vbit v betico pet minut po tistem, ko sem rodila.
in tud če me vpraša, kje ma recimo tamala štrample, mu rečem v hladilnikuuser posted image mislim nouser posted image kje pa naj bodo...
tko da jst ga kr pustim da ju sam porihta, kakor jih pač, pa tud čist vseeno mi je če jih porihta drugače od mene - kje pa piše da je samo moj način pravi?
sej v končni fazi je otrok od obeh, ni samo moj, on je pa kaj - gost na obisku, k je še njega treba pedenat?
sej je res, da jaz veliko več časa preživim z otrokoma in veliko več skrbim za nju in ju pedenam, samo to še ne pomeni, da on ni enakovreden kot starš. pomeni samo to, da se more pač malo bolj zanimat, če določenih stvari zaradi premalo preživetega časa z otroci ne obvlada in ne ve.

ma se podišem pod tole..adijo pamet...starša sta 50-50, drugo je, da na dojenčka ni takooooo privezan kot mati, ki ga je rodila, pa vseeno...na nekakšen drugačen način!!!

_____________________________

rea27


(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 10:00:18   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Kalbo je že zverziranuser posted image ...on ima tri otroke


grem po kavo...prebrala sem kalbo je razvezan...




jst pa, da je rezerviran!user posted image



alo še ti na eno kavo user posted image  user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 10:10:14   
baguSka
sm ze dve dons spila!user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 10:14:46   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: misamuk

"Otrok rabi v prvi vrsti toplino in pri tvojem drilu za te stvari zmanjka časa." by kalbo
Oprosti ampak tole je pa naravnost nesramno. Tako kot jaz ne sodim tvoje ljubezni do otroka te prosim, da tudi ti ne sodiš moje. O vsem ostalem se lahko pogovarjamo, z veseljem sprejmem kritiko, o tem kaj čutim do lastnega otroka in koliko in kako ji to pokažem, pa mi ne boš solil pameti.


S tem sem mislil tvojega moža. Plus vsega pa nisem tvoj mož in ti lahko na javnem forumu solim pamet kolikor hočem, tko da se malo skuliraj. Žalostno je, da si od vseh stvari ki sem ti jih napisal absorbirala samo tole. Žalostno je tudi, da ne sprejmeš, da je mogoče ena mičkena možnost, da s tabo ni vse OK in da ti ne delaš prav.

PS: Terapija bi ti veliko pomagala proti tvoji obsedenosti z redom in kontrolo. Tko še vedno mislim, pa če začneš prevale delat. Srečo imaš, da imaš deca, ki ima železne živce, sam priznam, da te nebi prenašal niti pod razno. 

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.1.2010 10:20:29 >

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 10:20:05   
marsovka2
MISAMUK, meni se pa ne zdiš niti malo grozna, dniti diktatorska! ko človek ta dnevni red prebere takole napisan v zelo zgoščenem sestavku, se morda res zdi en kup informacij in navodil, preveč, da bim človek to prebavil naenkrat. A DEJANSKO, če pomislim na red pri nas doma (otroka skoraj 2 in 4 leta) se je do nedavnega bralo zelo podobno. Mislim, saj gremo tudi od doma, potujemo, spreminjamo lokacije, ure, čase obrokov, a vse, kar je izven rutine, se odrazi v porušenem ritmu, beri - kasnejši odhod v posteljo, slaba volja, premalo spanja čez dan itd. seveda me pri tako "velikih" otrokih to niti ne živcira več, ker slej ko prej dobita vse "not", a se še spomnim, kako je bilo pri prvem, ko je zraven še kulturni šok, pa pomanjkanje spanja, sprememba prioitet (vsaj pri mami, denimo).
saj vendar vsi svetski strokovnjaki povdarjajo, da otrok mora imeti red, da se tako počuti varnega! kot že rečeno, zavedati se moramo, da partnerju ni kar z danes na jutri nažebrala tista navodila, v smislu, to je to, zapomni si ali se odseli!!!
mislila je, verjetno, da se bo s časom, z naravnim zanimanjem za opravila okoli otroka, sam vsaj malenkost zverziral (kot kalbo user posted image ).
jaz bi pa rekla takole: skrb za otroka je morda ženski bolj prirojena, kaj pa vem, o tem nisem najbolj prepričana, morda ji je bolj pod kožo, a dejansko se mi zdi, da se njen partner NE POTRUDI, da bi si določene zadeve zapomnil. Samo to, ne potrudi se, ker si ne predstavlja, da bo kdaj vse to počel sam, da je v nekem trenutku morda ne bo tam in bo sam za vse (pa ne pokopavam sedaj koga, da ne bo pomote).
je pa res, da so prioritete: če npr pusti plenico v kopalnici ležat, se to meni ne zdi nič groznega...če pa pozabi dat kosilo, hja, bo imel pa dretje, saj tudi njemu ne bo lahkauser posted image
jaz bi tudi rekla, kot že ena, da ga ne kritizirat, ker s tem bi vsakemu, ženski in moškemu, vzela vso voljo. Včasih ga tudi pohvali, ko kaj stori prav!!! boš videla, kako bo nasldnjič storil to bolj z veseljem!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 10:40:17   
baguSka
morda ji je bolj pod kožo, a dejansko se mi zdi, da se njen partner NE POTRUDI, da bi si določene zadeve zapomnil


ja, ne potrudi se tok, da bi delal po njeno!user posted image

(odgovor članu marsovka2)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 12:34:01   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: misamuk

Evo punce, se vam spet oglašam. Najprej hvala 100x za vsa mnenja, sem jih resno prebrala in se zamislila.
Najprej par pojasnil: moj mož vsak večer dete nahrani (rižko), skopa in zrihta v pižamico. Za vikende jo ene jutro/dopoldne prevzame on, da se jaz lahko naspim. Za kopanje ne rabi pisnih navodil, za previjanje tudi ne user posted image . Potem pa se neha. 5mesecev že zjutraj v nedeljo on vstane, da jo zrihta in me ON prosi za listek z navodili. Ker še vedno ne ve, kaj z njo počet. Koliko mleka pripravit, kdaj jo previt (kako zna, kdaj pa ne, pa je bilo dete tudi od 7h zvečer do 12 dop v polulani plenici, skasiralo vnetje ritke), kdaj gre mala dop spat, kdaj ma dop malco (aja, jo ima??), kaj je, koliko (ne, 1 jabolko ni dovolj, in ja, joka zato, ker je še lačna), ja ima tudi kosilo, morda bi bilo fajn dat kaj skuhat. Vse to zveni morda smešno, ampak ko človek to opravlja 5 mesecev zapored VSAKO nedeljo, bi bilo iluzorno pričakovati, da si bo po ene 10-ih nedeljah zapomnil, kaj se z otrokom dela? Ja, naredi napako, saj ne moreš vedet, ampak ko te prosim, da drugič naredi to in to (daj 2 jabolki), ne bit užaljen, ampak si zapomni. Ne pa, da me še vedno vsako soboto zvečer prosi za listek. Vidite, to me moti. Za boga milega, za tvojega otroka gre, za njegove osnovne potrebe, pa si ne moreš zapomnit, kdaj ma malco dopoldne? Po 5 mesecih???
Ja, vedno obstaja možnost, da ga pustim, da sam ugotovi, kaj in kje ga je polomil. To sem parkrat probala, pa mu ni svanulo, da bi naslednjič naredil pravilno.
Ampak žal ne mislim uporabljati otroka za to, da njega po n-tih poskusih naučim lekcije/ga naučim biti oče. Zakaj za vraga bi morala tvegat, da mi prehladi otroka, zato, da se lahko nauči na lastnih napakah? Zakaj ni dovolj, da 1x rečem: "otroku potipaj nogice, če ima hladne, daj copatke" pa to potem velja za vselej in vekomaj? Zakaj si takih "navodil" ne želi zapomnit?
Moj princip je, da otrok nikoli ne sme (pri osnovnih zadevah: hrana/spanje/suha ritka/žeja) občutit, da je eden od staršev odsoten. Vseeno mi je, kaj ji natakne za oblečt, tudi če ji pozabi pleničko dat gor (ja, se je zgodilo), mi je smešno, ampak a se res ne da zapomnit, da je kosilo ob pol enih???
Kar se tiče vojaškega drila: priznam, sem pristaš reda. Z malo sva vzpostavile rutino dokaj zgodaj. In ta rutina mi je omogočila da v moji oskrbi od 1.meseca dalje (ko sva pač ugotovili, kako funkcionirava, kaj ji paše) mala skoraj ni nikoli jokala, da je lačna, ni nikoli jokala, ker bi bila žejna, ni nikoli jokala od zaspanosti, ni nikoli rabila uspavanja. Tik preden je lačna dobi obrok, redno dobi za pit, spat hodi ob tej in tej uri, ko še ni preveč zmatrana, da bi postala tečna, za nočno spanje se jo odloži v posteljico, poljubčka in gre ven, dete takoj zaspi. Seveda priznavam možnost, da je temu tako, ker je ona pač tak otrok in najina rutina ne igra pri tem velike vloge, ampak za kaj za vraga bi tvegala?
In vse kar pričakujem od moža je, da POZNA to rutino. Absolutno mu je ni potrebno izvajat, ker sem večino časa jaz z njo. In z največjim veseljem mu NE BI pisala navodil, mu jo dala v naročje in rekla okej šibam se vidimo čez 6ur. In odšla z mirnim srcam, ker bi vedela, da VE.
In dejstvo je, da sem vse to pripravljena deliti z njim, velikokrat sem mu povedala/razložila, samo toliko, da bi vedel. Pa se mu ne zdi vredno zapomnit. TO je tisto, kar me pekli, kar me žge. Zakaj se mu ni vredno zapomnit stvari od katerih je odvisno preživetje IN dobro počutje njegovega otroka?
Kar se tiče koša plenic, plenic, fiziološke... ja, saj vse to jaz opazim in uredim, ampak vsakič?? Samo jaz? Umazano plenico odloži NA koš in mu ne svane, da bi ga kasneje šel spraznit in odnest.
In, da ne bo pomote: večerno hranjenje in kopanje opravlja on zato in samo zato, ker sem jaz to zahtevala, ne ker bi želel. On bi raje v tem času ležal pred TVjem. Če se mene vpraša bi njegov idealni dan potekal tako, da pride iz službe, se lahko za 1uro zlekne na kavč, da se odpočije, se nato 15min ukvarja s tamalo, nato pa spet počivanje dokler ne gre mala spat. Aja, in zvečer seveda živahen seks s svojo ženko. Ker on je utrujen, ker hodi v službo. Ko mu probam pojasnit, da naj razmisli, kaj se bo zgodilo, ko se tudi jaz vrnem v službo in bog ne daj, še jaz začnem tako razmišljat, kaj bo z otrokom? Se bo sam rihtal, ker bosta oba starša utrujena?
Velikokrat, ogromnokrat me spreleti, kaj če se mi kaj zgodi. Bodimo realni, mala ne bi umrla, to mi je jasno. Bi pa s svojim nevedenjem vsekakor absolutno porušil njeno dobro počutje. Zato, ker se mu ne zdi vredno ZAPOMNIT, kako dete funkcionira? Pa jebela cesta, sej to res ni upravljanje vesoljske postaje, kot je ena napisala (sicer v drugačnem kontekstu). Saj ne pričakujem, da bo vedel IN delal IN znal, vse kar jaz (ker sem le več z njo). Ampak da ne ve niti 5% o funkcioniranju otroka, mi je pa mimo. Kljub vsem listkom/navodilom/razlagam/prošnjam. Če vam zdajle povem, da ima mala obroke ob 7.30, 9.30, 12.30, 16.00 in 18.30, a bi si uspele to zapomnit?? Če vam zraven še rečem recimo: 7.30 mleko, 9.30 2 kosa sadja, itd... je to že vesoljska postaja? In če rečem, previj po obroku in ko se pokaka, pazi na mrzle nogice, daj ji redno pit, spat gre ob 10.30 in 13.30? Je že preveč? In če pridem domov in vprašam, če je kakala, pa se ne spomni???
Priznam, da sem včasih preveč zategla in ja, velikokrat mislim, da je samo moj način pravi, ampak...kako naj pojasnim... sprejela bi tudi njegov način, če bi le prišel iz glave in iz srca, ne pa iz občutka "morati". Če bi ji za kosilo dal jest svinjino, bi se nasmehnila, kljub temu, da je kao še ne smejo (klinc, je vsaj dobila obrok ob približno pravi uri v dovolj veliki količini). Ampak pri njemu je bolj: aja, kosilo?
Sorry punce, malo sem se razpisala, bolj da se spiham, kot kaj drugega. Hvala res še enkrat za vsa mnenja, bom se probala tudi jaz porpavit, tam kjer sem se v negativnih mnenjih našla.


Misamuk, res da pri prvem otroku v začetnih mesecih precej kompliciramo.......rekla bom samo to, ker se že prej povedala svoje stališče......ko začneš manj komplicirati je vse takoj lažje.....ker problemi glede otrok nastanejo takrat, ko mi začnemo preveč komplicirati......res je, lepo je, da ima otrok neko določeno rutino, da pa bi vsak dan jedel 5 obrokov ob skoraj isti minuti pa se meni ne zdi ne izvedljivo in ne normalno......

Izgleda, da si se ti kar preveč naučila o funkcioniranju otroka in ne dopustiš nobenega odstopanja od tega......

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 12:46:18   
puppa
Sem prebrala samo začetni prispevek in tvoje zadnje pisanje.

Ti imaš očitno preveč reda in preveč zahtevaš, da drugi delajo točno to in točno takrat kot ti želiš in si sprdneš. Zakaj moraš možu pisat navodila kaj naj dela s tamalo, kako naj jo previja, kako naj jo hrani?

Ker pač očitno ničesar ne naredi dovolj dobro. Če jo obleče malo postrani, si že v luftu. Če ji ne da točno toliko jabolka kot ti določiš je že ogenj v strehi. Spusti vajeti iz rok in začni spoštovat svojega moža. Ni 5-leten smrkavec, ki si niti čevljev ne zna zavezat. Brezskrbi, če tebe ne bi bilo, bi tamalo čisto fajn porihtal. Ja, mogoče bi malo jokala (brez zamere, ampak opisala si se kot popolno mati brez ene same napake - upam, da dejansko ne misliš tega), pa mogoče, bi bila kdaj umazana. Bi pa spoznavala kvalitete življenja iz druge perspektive - iz tiste, ki je ti nikoli ne boš poznala in je otroku nikoli ne boš znala predstavit.


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 12:51:27   
misamuk
@kalbo: verjemi, da sem tudi tvoje poste skrbno prebrala, kot vse ostalo. In da pravzaprav nisi povedal nič drugače, kot še marsikdo, ki je odgovoril. Vendar so vsi ostali uporabili normalen ton predvsem pa se niso spuščali v špekulacije o tem, koliko se jaz ali moj mož posvečava otroku (morda celo, koliku mu jaz pustim??user posted image ). In če bi mislila, da sem popolna, vsemogočna in najbolj pametna, verjetno sploh ne bi brala forumov. Če mi verjameš ali ne, sem se pri nekaterih postih resno zamislila, ne boš pa verjel, da lepa beseda (pa tudi če je kritika), prej lepo mesto najde.
@baguSka: ja, po moje je, da mora otrok dobiti dnevno 5 obrokov, da mora bit previt in naspan. TO je po moje. Pa verjetno logika, da teh 5 obrokov ne more met v roku 2ur, ampak razporejenih čez cel dan. Ampak ta logika pri mojem možu ne deluje, zato mu moram povedat, KDAJ in KAJ otrok je, da sploh kaj pripravi, ker drugače verjemi, ne bo naredil za jest. Če je to delanje po moje, potem pač ja, mora delat po moje.
Glejte, ful smo se že zafecljali, ustavarili ste si določeno mnenje o tem, kaj pričakujem, kako funkcioniram. Predlagam, da preberete še post od marsovke 2, ker ona TOČNO TO pove, kar sem jaz želela, pa mogoče malce bolje.
Pa prosim, ne it v ekstreme, da želim red na minuto natančno. Gre samo zato, da 12.30 ni 14.00.
Pa še enkrat, ste mi odprli oči, ne morem rečt, da sedaj mislim, da 100% narobe delam, ampak vidim mogoče, kje se da malce sklepat kompromise z možem.
Lep dan vsem.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 12:55:04   
baguSka
nisi povedal nič drugače, kot še marsikdo, ki je odgovoril. Vendar so vsi ostali uporabili normalen ton


se sprasujes zakaj? on je pac od vseh ostalih edini moski na tej temi!

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 12:58:23   
baguSka
lej se ni nobenih posebnosti.... samo dovoli mu, da je ocka svojemu otroku!

ce te pa prosi da mu poves oz napises kaj in kdaj mora jesti, mu pa pac to napisi! pa ne vsakic, ampak mu nalimaj na omaro, al pa na hladilnik, da bo ves cas imel to na oceh...

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:01:04   
misamuk

IZVIRNO SPOROČILO: puppa

Sem prebrala samo začetni prispevek in tvoje zadnje pisanje.

Ti imaš očitno preveč reda in preveč zahtevaš, da drugi delajo točno to in točno takrat kot ti želiš in si sprdneš. Zakaj moraš možu pisat navodila kaj naj dela s tamalo, kako naj jo previja, kako naj jo hrani?

Ker pač očitno ničesar ne naredi dovolj dobro. Če jo obleče malo postrani, si že v luftu. Če ji ne da točno toliko jabolka kot ti določiš je že ogenj v strehi. Spusti vajeti iz rok in začni spoštovat svojega moža. Ni 5-leten smrkavec, ki si niti čevljev ne zna zavezat. Brezskrbi, če tebe ne bi bilo, bi tamalo čisto fajn porihtal. Ja, mogoče bi malo jokala (brez zamere, ampak opisala si se kot popolno mati brez ene same napake - upam, da dejansko ne misliš tega), pa mogoče, bi bila kdaj umazana. Bi pa spoznavala kvalitete življenja iz druge perspektive - iz tiste, ki je ti nikoli ne boš poznala in je otroku nikoli ne boš znala predstavit.


r
Pupa, ne zato, ker ne bi naredil dovolj dobro, ampak zato ker SPLOH NE BI NAREDIL. Zaradi mene je lahko previta na pošrek, samo da je previta. Ne gre za to koliko jabolka ji da, ampak zato, da ji ga sploh da, ne kapiraš? On ne ve, da ima otrok dop malco. In to po tem, ko sem mu to že vsaj 10x razložila. Mala je s krasno vneto ritko in 2urnim dretjem, ker ni bilo malice občutila, da ne ve. Pa misliš, da se ga je prijelo? Misliš, da danes ve?

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:01:40   
misamuk

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

nisi povedal nič drugače, kot še marsikdo, ki je odgovoril. Vendar so vsi ostali uporabili normalen ton


se sprasujes zakaj? on je pac od vseh ostalih edini moski na tej temi!



Jebela, da maš res user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:17:26   
kalbo
Še enkrat ti bom rekel, nega otroka ni izstrelitev vesoljske postaje, kjer bora bit vse po protokolu, ker tudi otrok ni vesoljska postaja. Prej boš to dojela, prej bo vaše življenje lepše. Do takrat bo pa žal vojaški dril, kjer nihče ne bo sproščen, ne ti, ne mož ne mala.

Red zame pomeni, da otrok je približno petkrat na dan, da je v vrtcu pred zajtrkom in da je v postelji pred določeno uro, da ga ne zebe, da mu ni vroče. Kako do tega pridemo in koliko odstopamo od mej je pa odvisno od trenutne situacije.

Glede na to, da imaš vse naštudirano v piko in celo očitaš možu, da ne ve za ime pediatra me zanima, če si sigurna, da boš ti znala ukrepat v sili, če si sigurna, da takrat tvoj mož ne bo prevzel komande in storil kar je prav. V sili možgani preklopijo na auto, sem imel na žalost priložnost to doživet.

Moj ton zna bit precej ostrejši, kot je bil tu, samo žal pišem besede, ki jih ne želiš slišat in sicer, da delaš narobe in to močno.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:37:21   
misamuk
Sem že prevzela v sili (mala bruhnila, poaspririrala in se začela dušit). On je stal ko hlod. Ko sva drvela k zdravniku (jaz z zariplim otrokom v naročju), sem mu morala dajat navodila, ker ni imel pojma, kam naj gre.
Kar se pa tiče tega, kaj je red: jep, se strinjam s tvojim drugim odstavkom, morda bi jaz na tvoje dodala 10-20% (če sem poštena in če lahko prikažem številčno). Ampak vidiš, moj dragi mož niti tega, kar je zate očitno samoumevno, ne ve. Ni vedel na začetku, ne ve še danes po vseh razlagah in prošnjah. Zato me boli. Ker se mi zdi, da se mu ni vredno zapomnit. Če boš mogoče lahko razumel.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:39:49   
baguSka
In to po tem, ko sem mu to že vsaj 10x razložila.


Jah tak pac je... Moj dragi npr tud kuha in pripravlja kosila in zajtrke, pa se v 4ih letih se ni naucu, da sovrazim ajvar na kruhu!user posted image user posted image user posted image Ampak moram bit tiho, ce zelim met se kdaj skuhano in pripravljeno... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:42:24   
puppa

IZVIRNO SPOROČILO: misamuk

Pupa, ne zato, ker ne bi naredil dovolj dobro, ampak zato ker SPLOH NE BI NAREDIL. Zaradi mene je lahko previta na pošrek, samo da je previta. Ne gre za to koliko jabolka ji da, ampak zato, da ji ga sploh da, ne kapiraš? On ne ve, da ima otrok dop malco. In to po tem, ko sem mu to že vsaj 10x razložila. Mala je s krasno vneto ritko in 2urnim dretjem, ker ni bilo malice občutila, da ne ve. Pa misliš, da se ga je prijelo? Misliš, da danes ve?


Lej, ne poznam vajine situacije, ampak meni si res po napoisanem delovala en totalni kontrolfrik.

Če si pa ne zapomni, pa se strinjam z Bagusko. NAPIŠI mu. Še danes se loti in napiši red vajine hčerke, kdaj je, kaj je, kdaj jo mora previt, kdaj mora it z njo ven. Vse mu napiši. Pa magari nariši, če je treba.

Predvsem pa - še enkrat ponavljam - spusti vajeti iz rok. Pusti ga večkrat samega s tamalo. Če reče, da ne ve - mu odgovori, da piše tam pa tam (najbooljš, da napopaš na steno al pa na vrata v kuhinji, pa da je cel čas gor).

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:46:02   
pety78
NAPIŠI mu.


Pol mu pa naj kar celo življenje piše...user posted image user posted image user posted image Mu napišeš enkrat, dvakrat, ajde, še mogoče kdaj, ampak da je tako len in nezainteresiran, da si ne zapomni, potem pa nimam besed.
A druge stvari si pa zapomni? Recimo datume rojstnih dni, pa povabila na kake žurke, ....?


_____________________________



(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:48:53   
baguSka
A druge stvari si pa zapomni? Recimo datume rojstnih dni,


Kater moski pa si jih!!???user posted image user posted image user posted image user posted image

Sori, ampak jaz od VSEH ne vem kolkih, ne poznam niti enega!

In ce se bosta zaradi 'napisanega' boljse razumela - zakaj pa nebi tega nardila?? user posted image user posted image user posted image

Najboljs strik za vrat... pa kregat se do onemoglosti.user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:50:10   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

In to po tem, ko sem mu to že vsaj 10x razložila.


Jah tak pac je... Moj dragi npr tud kuha in pripravlja kosila in zajtrke, pa se v 4ih letih se ni naucu, da sovrazim ajvar na kruhu!user posted image user posted image user posted image Ampak moram bit tiho, ce zelim met se kdaj skuhano in pripravljeno... user posted image user posted image user posted image




user posted image si me spomnila... moj me po 11. letih še vedno sprašuje, če mi sok zmeša z vodo ali radensko, pa ve, da radenske ne maram.

Miša, mogoče tvojemu nega ne gre od rok, mogoče bo pa boljši pri igri, skladanju legic ali učenju poštevanke - vse to je del vloge starša. Ampak če ga boš imela za nesposobneža, ne bo mogel razviti svojega očetovskega nagona.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:53:50   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

A druge stvari si pa zapomni? Recimo datume rojstnih dni,


Kater moski pa si jih!!???user posted image user posted image user posted image user posted image

Sori, ampak jaz od VSEH ne vem kolkih, ne poznam niti enega!

In ce se bosta zaradi 'napisanega' boljse razumela - zakaj pa nebi tega nardila?? user posted image user posted image user posted image

Najboljs strik za vrat... pa kregat se do onemoglosti.user posted image



Rd si tud jaz teško zapomnim. Da ne govorim o sramoti, ko smo prišli k babici na njen RD, pa nisem vedela, da ga ima.
Enkrat smo pa vsi pozabili na mamin RD, vključno z njo.

Si že lep čas pišem opomnilnik.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:54:18   
puppa

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

NAPIŠI mu.


Pol mu pa naj kar celo življenje piše...user posted image user posted image user posted image Mu napišeš enkrat, dvakrat, ajde, še mogoče kdaj, ampak da je tako len in nezainteresiran, da si ne zapomni, potem pa nimam besed.
A druge stvari si pa zapomni? Recimo datume rojstnih dni, pa povabila na kake žurke, ....?



Ma saj ni rečeno, da je len. Lahko je pač tak karakter (ne, ne opravičujem ga). En kolega je sicer blazno inteligenten, res, delal je dva faksa hkrati, z levo roko itak, bil mladi raziskovalec, hodil na strokovne zadeve za PROFESORJE, dokazoval neke teorije, ma ni da ni no.
A če bi tipa ocenjeval od zunaj, bi mislil, da ni sposoben se premaknit iz enga kot v drug kot. Res.

Vse pozabi, vse izgubi, o pospravljanju mende še ni slišal, rojstni dnevi in obletnice - če ne bi imel telefona/računalnika, ki bi ga opominjal na to, ne bi vedel niti za svoj RD ne. Ne ve kako se skuha krompir, ne ve... ma najbolj osnovnih zadev ne ve, ampak je pa genij. Jaz sicer zraven njega ne bi zdržala, ampak njegovi punci gre kar faj od rok. No, se je trudil ne pozabljat pa ne izgubljat stvari, res se je trudil. Pa mu NI uspelo. Pa veš kolk energije je vložil v to?

Ok, mal sem zajadrala.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:57:40   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

In to po tem, ko sem mu to že vsaj 10x razložila.


Jah tak pac je... Moj dragi npr tud kuha in pripravlja kosila in zajtrke, pa se v 4ih letih se ni naucu, da sovrazim ajvar na kruhu!user posted image user posted image user posted image Ampak moram bit tiho, ce zelim met se kdaj skuhano in pripravljeno... user posted image user posted image user posted image



Moj pa si v 13ih letih ne more zapomnit, da če je kaj polito se ne briše s kuhinjsko krpo, ampak z viledo. Da ne govorim, da so vse krpe poflekane in moram vsakih toliko časa kupit nove, te pa pač porabimo za kaj druga.

Pa se mi ne zdi nek vrli problem.


(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 13:57:42   
Nenya
Ne vem zakaj ste vsi takoj skočili in začeli opravičevati njenega moža. Njo pa obtožujete da je kontrolfrik - ni kontrolfrik samo če on NE! previje in NE! nahrani tamale da ma ona pol VNETO ritko in joka od LAKOTE to pa ni več kul in niti opravičljivo.
Če mu N-krat pove kaj in kako tamala trenutno je in si on NE zapomni je lahko samo dvoje a) je mentalno nezmožen b) mu NI dovolj mar da bi si zapomnil.
Mislim da mora mož poznati ime otrokovega pediatra ali si ga vsaj napisati nekam, ker kot sem že napisala nikoli ne veš kaj se lahko zgodi.
kako bi pa kdo reagiral v krizni situaciji .. to pa ne veš dokler se ti ne zgodi.
Puppa kako naj ga pusti samega s tamalo če je on ne nahrani ko je lačna in očitno ne dojame da JOKA zato ker je nekaj narobe = jo peče ritka, je lačna ...
Zdaj naj otroka temu podvrže v želji da bo 'ubogi' očka dobil mal samozavesti?

Ne vem zakaj se eni vzrtajno obesite na eno stvari iz posta pol se pa delate da na razumete celotnega problema.


_____________________________

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?